نمايش نسخه نهائي : آیا علی(رضی) هنگام نماز انگشترش را بخشید؟
تازه مسلمان
Tuesday 17 April 2007, 11:52AM
با سلام دوبار هخدمت برادران مسلمان و جویای حقیقت
یکی از دلایلی که شیعه برای اثبات امامت علی بن ابی طالب(رضی)دارد این آیه است.
«انما ولیکم الله ورسوله والذین آمنوا الذین یقیمون الصلاة ویوتون الزکاة وهم راکعون »
آنان روایتی را آورده اند که سائلی به مسجد آمد و کمک خواست و مسلمانان در حال نماز بودند هیچ کدام اعتنا نکردند اما علی دستش را به طرف سائل گرفت و او انگشتر را بیرون آورد واین آیه نازل شد.
اهل سنت برای رد این عقیده دلایلی دارد از جمله اینکه اینجا الذین جمع است و علی یک نفر پس چگونه ادعا می کنید درباره علی است؟
دیگر اینکه آیا سائل متوجه نبوده مسلمانان در حال نمازند چرا صبر نکرد تا نماز تمام شود؟
دیگر اینکه شیعه می گوید آیه درباره ولایت به معنی سرپرستی است در حالی که اگر آیه بعد را نگاه کنیم«ومن یتول الله ورسوله والذین آمنوا فان حزب الله هم الغالبون »می فهمیم که آیه می خواهد حد و مرز دوست داشتن را معین کند.
دیگر اینکه شیعیان قیمت افسانه ای برای انگشتر ذکر کرده اند.آنچنان که شهریار می گوید«که نگین پادشاهی دهد از کرم گدا را»
حالا معنی واقعی آیه
«دوستان شما فقط خدا و پیامبر و کسانی که به خدا ایمان دارند همان کسانی که نماز می خوانند وبا حالت تواضع صدقه می دهند»
آیا این معنی به واقعیت نزدیک تر نیست؟
بیخود برای من حدیث نیاورید چرا که امام صادق خودتان می گوید اگر حدیث با قرآن مخالفت کرد حتی اگر معتبر بود آنرا دور بیندازید.حالا چه حدیث از شیعه باشد چه از سنی، من از خود قرآن دلیل آوردم شما هم از خود قرآن دلیل بیاورید.
با تشکر
ديوونه
Tuesday 17 April 2007, 07:04PM
شما الان دقیقا چی رو بردید زیر سوال؟
و مشکلتون دقیقا کدوم قسمت مسئله هست؟
اندیشه آزاد
Tuesday 17 April 2007, 07:31PM
عزیز تازه مسلمان!
نخست و پیش از هر چیز تلاش کن منابع خودتون را بررسی کنی!
من در اینجا از منابع خودتون نقل قولهایی را خواهم اورد که بر اینکه این ایه در شان علی علیه السلام
است صحه میگذارند!
التبته همه عربی هستند باید بری ترجه کنی ولی میفهمی اگه بخونی:
شرح نهج البلاغة - ابن أبي الحديد - ج 13 - ص 276 - 277
وكان علي عليه السلام صاحب قتال وإنفاق قبل الفتح ، اما قتاله فمعلوم بالضرورة ، واما انفاقه فقد كان على حسب حاله وفقره ، وهو الذي أطعم الطعام على حبه مسكينا ويتيما وأسيرا ، وأنزلت فيه وفى زوجته وابنيه سورة ( 2 ) كاملة من القرآن ، وهو الذي ملك أربعة دراهم فأخرج منها درهما سرا ودرهما علانية ليلا ، ثم اخرج منها في النهار درهما سرا ودرهما علانية ، فأنزل فيه قوله تعالى ( الذين ينفقون أموالهم بالليل والنهار سرا وعلانية ) ( 3 ) ، وهو الذي قدم بين يدي نجواه صدقة دون المسلمين كافة ، وهو الذي تصدق بخاتمه وهو راكع ، فأنزل الله فيه ( إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ) ( 1 ) .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
تفسير ابن أبي حاتم - ابن أبي حاتم الرازي - ج 4 - ص 1162
6551 حدثنا أبو سعيد الأشج ثنا الفضل بن دكين أبو نعيم الأحوال ، ثنا موسى بن قيس الحضرمي عن سلمة بن كهيل قال : تصدق علي بخاتمه وهو راكع فنزلت انما وليكم الله ورسوله والذين امنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون .
تفسير السمرقندي - أبو الليث السمرقندي - ج 1 - ص 424
( الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ) * يعني يتصدقون في حال ركوعهم حيث أشار علي بخاتمه إلى المسكين حتى نزع من أصبعه وهو في ركوعه ويقال يراد به جميع المسلمين أنهم يصلون ويؤدون الزكاة
تفسير الثعلبي - الثعلبي - ج 4 - ص 80
قال ابن عباس ، وقال السدي ، وعتبة بن حكيم ، وثابت بن عبد الله : إنما يعني بقوله " * ( والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ) * ) الآية . علي بن أبي طالب ( رضي الله عنه ) مر به سائل وهو راكع في المسجد وأعطاه خاتمه .
زاد المسير - ابن الجوزي - ج 2 - ص 292 - 293
قوله تعالى : ( ويؤتون الزكاة وهو راكعون ) أنهم فعلوا ذلك في ركوعهم ، وهو تصدق علي عليه السلام بخاتمه في ركوعه .
تفسير الرازي - الرازي - ج 12 - ص 20
وهذه الآية في حق علي ، فكان الأولى جعل ما قبلها أيضا في حقه ، فهذه جملة الأقوال في هذه الآية .
تفسير الرازي - الرازي - ج 12 - ص 26
لقول الثاني : روى عطاء عن ابن عباس أنها نزلت في علي بن أبي طالب عليه السلام . روي أن عبد الله بن سلام قال : لما نزلت هذه الآية قلت يا رسول أنا رأيت عليا تصدق بخاتمه على محتاج وهو راكع ، فنحن نتولاه . وروي عن أبي ذر رضي الله عنه أنه قال : صليت مع رسول الله صلى الله عليه وسلم يوما صلاة الظهر ، فسأل سائل في المسجد فلم يعطه أحد ، فرفع السائل يده إلى السماء وقال : اللهم أشهد أني سألت في مسجد الرسول صلى الله عليه وسلم فما أعطاني أحد شيئا ، وعلي عليه السلام كان راكعا ، فأومأ إليه بخنصره اليمنى وكان فيها خاتم ، فأقبل السائل حتى أخذ الخاتم بمرأى النبي صلى الله عليه وسلم ، فقال : " اللهم إن أخي موسى سألك " فقال : * ( رب اشرح لي صدري ) * إلى قوله * ( وأشركه في أمري ) * ( طه : 25 - 32 ) فأنزلت قرآنا ناطقا * ( سنشد عضدك بأخيك ونجعل لكما سلطانا ) * ( القصص : 35 ) اللهم وأنا محمد نبيك وصفيك فاشرح لي صدري ويسر لي أمري واجعل لي وزيرا من أهلي عليا أشدد به ظهري . قال أبو ذر : فوالله ما أتم رسول الله هذه الكلمة حتى نزل جبريل فقال : يا محمد إقرأ * ( إنما وليكم الله ورسوله ) * إلى أخرها ،
تفسير القرطبي - القرطبي - ج 6 - ص 221 - 222
قوله تعالى : " إنما وليكم الله ورسوله " قال جابر بن عبد الله قال عبد الله ابن سلام للنبي صلى الله عليه وسلم : إن قومنا من قريظة والنضير قد هجرونا وأقسموا ألا يجالسونا ، ولا نستطيع مجالسة أصحابك لبعد المنازل ، فنزلت هذه الآية ، فقال : رضينا بالله وبرسوله وبالمؤمنين أولياء . " والذين " عام في جميع المؤمنين . وقد سئل أبو جعفر محمد بن علي بن الحسين ( 1 ) بن علي بن أبي طالب رضي الله عنهم عن معنى " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا " هل هو علي بن أبي طالب ؟ فقال : علي من المؤمنين ، يذهب إلى أن هذا لجميع المؤمنين . قال النحاس : وهذا قول بين ، لان " الذين " لجماعة . وقال في رواية : نزلت في علي بن أبي طالب رضي الله عنه ، وقاله مجاهد والسدي ، وحملهم على ذلك قوله تعالى : ( الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ) وهي : المسألة الثانية - وذلك أن سائلا سأل في مسجد رسول الله صلى الله عليه وسلم فلم يعطه أحد شيئا ، وكان علي في الصلاة في الركوع وفي يمينه خاتم ، فأشار إلى السائل [ بيده ] ( 2 ) حتى أخذه . قال الكيا الطبري : وهذا يدل على أن العمل القليل لا يبطل الصلاة ، فإن التصدق بالخاتم في الركوع عمل جاء به في الصلاة ولم تبطل به الصلاة . وقوله : " ويؤتون الزكاة وهم راكعون " يدل على أن صدقة التطوع تسمى زكاة . ، فإن عليا تصدق بخاتمه في الركوع ، وهو نظير قوله تعالى : " وما آتيتم من زكاة تريدون وجه الله فأولئك هم المضعفون " ( 3 )
تفسير البيضاوي - البيضاوي - ج 2 - ص 338 - 339
لما نهى عن موالاة الكفرة ذكر عقبيه من هو حقيق بها وإنما قال * ( وليكم الله ) * ولم يقل أولياؤكم للتنبيه على أن الولاية لله سبحانه وتعالى على الأصالة ولرسوله صلى الله عليه وسلم وللمؤمنين على التبع * ( الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة ) * صفة للذين آمنوا فإنه جرى مجرى الاسم أو بدل منه ويجوز نصبه ورفعه على المدح * ( وهم راكعون ) * متخشعون في صلاتهم وزكاتهم وقيل هو حال مخصوصة بيؤتون أو يؤتون الزكاة في حال ركوعهم في الصلاة حرصا على الإحسان ومسارعه إليه وإنها نزلت في علي رضي الله عنه حين سأله سائل وهو راكع في صلاته فطرح له خاتمه واستدل بها الشيعة على إمامته زاعمين أن المراد بالولي المتولي للأمور والمستحق للتصرف فيها والظاهر ما ذكرناه مع أن حمل الجمع على الواحد أيضا خلاف
تفسير ابن كثير - ابن كثير - ج 2 - ص 74
حدثنا الربيع بن سليمان المرادي حدثنا أيوب بن سويد عن عتبة بن أبي حكيم في قوله " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا " قال هم المؤمنون وعلي بن أبي طالب . وحدثنا أبو سعيد الأشج حدثنا الفضل بن دكين أبو نعيم الأحول حدثنا موسى بن قيس الحضرمي عن سلمة بن كهيل قال تصدق علي بخاتمه وهو راكع فنزلت " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون " وقال ابن جرير حدثني الحارث حدثنا عبد العزيز حدثنا غالب بن عبد الله سمعت مجاهدا يقول في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " الآية نزلت في علي بن أبي طالب تصدق وهو راكع . وقال عبد الرزاق حدثنا عبد الوهاب بن مجاهد عن أبيه عن ابن عباس في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " الآية . نزلت في علي بن أبي طالب . عبد الوهاب بن مجاهد لا يحتج به . ورواه ابن مردويه عن طريق سفيان الثوري عن أبي سنان عن الضحاك عن ابن عباس قال كان علي بن أبي طالب قائما يصلي فمر سائل وهو راكع فأعطاه خاتمه فنزلت " إنما وليكم الله ورسوله " الآية . الضحاك لم يلقى ابن عباس وروى ابن مردويه أيضا من طريق محمد بن السائب الكلبي وهو متروك عن أبي صالح عن ابن عباس قال خرج رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم - إلى المسجد والناس يصلون بين راكع وساجد وقائم وقاعد وإذا مسكين يسأل فدخل رسول الله - صلى الله عليه وآله وسلم - فقال أعطاك أحد شيئا ؟ قال نعم قال من ؟ قال ذلك الرجل القائم قال " على أي حال أعطاكه ؟ قال وهو راكع قال وذلك علي بن أبي طالب قال فكبر رسول الله صلى الله عليه وسلم عند ذلك وهو يقول " من يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون " وهذا إسناد لا يقدح به ثم رواه ابن مردويه من حديث علي بن أبي طالب رضي الله عنه نفسه وعمار بن ياسر وأبي رافع وليس يصح شئ منها بالكلية لضعف أسانيدها وجهالة رجالها ثم روى بإسناده عن ميمون بن مهران عن ابن عباس في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " نزلت في المؤمنين وعلي بن أبي طالب أولهم وقال ابن جرير حدثنا هناد حدثنا عبدة عن عبد الملك عن أبي جعفر قال سألته عن هذه الآية " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون " قلنا من الذين آمنوا ؟ قال الذين آمنوا . قلنا بلغنا أنها نزلت في علي بن أبي طالب قال علي من الذين آمنوا وقال أسباط عن السدي نزلت هذه الآية في جميع المؤمنين ولكن علي بن أبي طالب مر به سائل وهو راكع في المسجد فأعطاه خاتمه وقال علي بن أبي طلحة الوالبي عن ابن عباس عن أسلم فقد تولى الله ورسوله والذين آمنوا رواه ابن جرير وقد تقدم في الأحاديث التي أوردناها أن هذه الآيات كلها نزلت في عبادة بن الصامت - رضي الله عنه - حين تبرأ من حلف اليهود ورضي بولاية الله ورسوله والمؤمنين ولهذا قال تعالى بعد هذا كله " ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون " كما قال تعالى " كتب الله لأغلبن أنا ورسلي إن الله قوي عزيز * لا تجد قوما يؤمنون بالله واليوم الآخر يوادون من حاد الله ورسوله ولو كانوا آباءهم أو أبناءهم أو إخوانهم أو عشيرتهم أولئك كتب في قلوبهم الايمان وأيدهم بروح منه ويدخلهم جنات تجري من تحتها الأنهار خالدين فيها رضي الله عنهم ورضوا عنه أولئك حزب الله ألا إن حزب الله هم المفلحون " . فكل من رضي بولاية الله ورسوله والمؤمنين فهو مفلح في الدنيا والآخرة ومنصور في الدنيا والآخرة ولهذا قال تعالى في هذه الآية الكريمة ( ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون ) .
الدر المنثور - جلال الدين السيوطي - ج 2 - ص 293 - 294
* أخرج ابن جرير وابن أبي حاتم عن عطية بن سعد قال نزلت في عبادة بن الصامت انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا * وأخرج الخطيب في المتفق عن ابن عباس قال تصدق على بخاتمه وهو راكع فقال النبي صلى الله عليه وسلم للسائل من أعطاك هذا الخاتم قال ذاك الراكع فأنزل الله انما وليكم الله ورسوله * وأخرج عبد الرزاق وعبد بن حميد وابن جرير وأبو الشيخ وابن مردويه عن ابن عباس في قوله انما وليكم الله ورسوله الآية قال نزلت في علي بن أبي طالب * وأخرج الطبراني في الأوسط وابن مردويه عن عمار بن ياسر قال وقف بعلي سائل وهو راكع في صلاة تطوع فنزع خاتمه فأعطاه السائل فأتى رسول الله صلى الله عليه وسلم فأعلمه ذلك فنزلت على النبي صلى الله عليه وسلم هذه الآية انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون فقرأها رسول الله صلى الله عليه وسلم على أصحابه ثم قال من كنت مولاه فعلى مولاه اللهم وال من والاه وعاد من عاداه * وأخرج أبو الشيخ وابن مردويه عن علي بن أبي طالب قال نزلت هذه الآية على رسول الله صلى الله عليه وسلم في بيته انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا إلى آخر الآية فخرج رسول الله صلى الله عليه وسلم فدخل المسجد وجاء الناس يصلون بين راكع وساجد وقائم يصلى فإذا سائل فقال يا سائل هل أعطاك أحد شيئا قال لا ذاك الراكع لعلي بن أبي طالب أعطاني خاتمه * وأخرج ابن أبي حاتم وأبو الشيخ وابن عساكر عن سلمة بن كهيل قال تصدق على بخاتمة وهو راكع فنزلت انما وليكم الله الآية * وأخرج ابن جرير عن مجاهد في قوله انما وليكم الله ورسوله الآية نزلت في علي بن أبي طالب تصدق وهو راكع * وأخرج ابن جرير عن السدى وعتبة بن حكيم مثله * وأخرج ابن مردويه من طريق الكلبي عن أبي صالح عن ابن عباس قال أتى عبد الله بن سلام ورهط معه من أهل الكتاب نبي الله صلى الله عليه وسلم عند الظهر فقالوا يا رسول الله ان بيوتا قاصية لا نجد من يجالسنا ويخالطنا دون هذا المسجد وان قومنا لما رأونا قد صدقنا الله ورسوله وتركنا دينهم أظهروا العداوة وأقسموا ان لا يخالطونا ولا يؤاكلونا فشق ذلك علينا فبينا هم يشكون ذلك إلى رسول الله صلى الله عليه وسلم إذا نزلت هذه الآية على رسول الله صلى الله عليه وسلم انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصالة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ونودي بالصلاة صلاة الظهر وخرج رسول الله صلى الله عليه وسلم فقال أعطاك أحد شيئا قال نعم قال من قال ذاك الرجل القائم قال على أي حال أعطاكه قال وهو راكع قال وذاك علي بن أبي طالب فكبر رسول الله صلى الله عليه وسلم عند ذلك وهو يقول ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فان حزب الله هم الغالبون * وأخرج الطبراني وابن مردويه وأبو نعيم عن أبي رافع قال دخلت على رسول الله صلى الله عليه وسلم وهو نائم يوحى إليه فإذا حية في جانب البيت فكرهت ان أبيت عليها فأوقظ النبي صلى الله عليه وسلم وخفت ان يكون يوحى إليه فاضطجعت بين الحية وبين النبي صلى الله عليه وسلم لئن كان منها سوء كان في دونه فمكث ساعة فاستيقظ النبي صلى الله عليه وسلم وهو يقول انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون الحمد لله الذي أتم لعلى نعمه وهيأ لعلى بفضل الله إياه * وأخرج ابن مردويه عن ابن عباس قال كان علي بن أبي طالب قائما يصلى فمر سائل وهو راكع فأعطاه خاتمة فنزلت هذه الآية انما وليكم الله ورسوله الآية قال نزلت في الذين آمنوا وعلي بن أبي طالب أولهم * وأخرج ابن أبي حاتم وابن جرير عن ابن عباس في قوله انما وليكم الله الآية قال يعنى من أسلم فقد تولى الله ورسوله والذين آمنوا * وأخرج عبد بن حميد وابن جرير وابن المنذر عن أبي جعفر انه سئل عن هذه الآية من الذين آمنوا قال الذين آمنوا قيل له بلغنا انها نزلت في علي بن طالب قال على من الذين آمنوا * وأخرج أبو نعيم في الحلية عن عبد الملك بن أبي سليمان قال سألت أبا جعفر محمد بن علي عن قوله انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا والذين يقمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون قال أصحاب محمد صلى الله عليه وسلم قلت يقولون على قال على منهم
اینها رو همه گویا هم مذهبهای شما نوشتن عزیز!!
اینها رو از کتاباتون پاک کن بعد بیا حرف میزنیم!!:smile07:
yar-mahdi
Tuesday 17 April 2007, 07:58PM
بسم رب المهدی :smile07:
سلام علیکم
جناب تازه مسلمان ! اگر مایل باشید گفتگوی مختصری پیرامون واقعه ی انفاق انگشتری با هم داشته باشیم .
از آن جا که اسناد این حدیث روشن و متقن است و اهل سنت نیز حرفی روی آن ندارند ، بنده سعی می کنم اشکالاتی را که مطرح نموده اید ، مورد کنکاش قرار دهیم . اما یک به یک .
در تاپیکی دیگر یکی از اهل سنت ( همان اهل سنت ! ) اقدام به کپی هایی می کند که هیچ کس حتی رغبت بازکردن تاپیک های متبوعش را هم ندارد ! بنده تقریبا به تمام شبهات مطروحه از جانب ایشان پاسخ دادم و ایشان به جای بررسی پاسخ های من که آیا درست اند یا نادرست ، دوباره مراسم کپی اش را شروع کرد و البته من برای چنین کسی وقت نخواهم گذاشت !
اما اگر بدانم که جنابعالی چنین رویه ای را در پیش نگرفته و - به خلاف ایشان که یک طرفه کپی می کند - گفتگو خواهید نمود ، با کمال میل حاضرم روی آنان کار کنیم . زیرا در نگاه مکتب من پاسخ به سوالاتی که در ذهن شما پیرامون این واقعه وجود دارد ، و نمی گذارد آن را آن طور که شیعه نگاه می کند ببینید ، تا جایی که بدانم حق جو هستید و نه عنود و ستیزه جو ، بر من در حدّ واجب است .
اگر موافق هستید ، بفرمایید .
والسلام
تازه مسلمان
Thursday 19 April 2007, 12:50PM
سلا م علیکم
چندی پیش با یکی از جوانان شیعه درباره موضوعی صحبت می کردم و او فورا گفت ابن قتیبه این را گفته گفتم تو خودت حرفی را که می زنی در کتاب ابن قتیبه دیده ای او برای اینکه کم نیاورد گفت بله دیده ام و فورا صفه کتاب را نیز گفت.من که فهمیدم او حتی به خود اجازه نداده برای یکبار هم که شده کتاب ابن قتیبه را باز کند چه برسد به اینکه برود و در کنار مطالبی که از علمای شیعه خوانده ببیند علمای اهل سنت درباره سخنی که ابن قتیبه گفته چیست گفتم:اگر خودت آنرا در کتاب ابن قتیبه دیده ای بگو ببینم نان آن کتاب چیست؟گفت: اسم کتابش را یادم نیست گفتم:اگر واقعا رفته بودبی کتاب را تهیه کرده بودی و نگاه کرده بودی امکان نداشت نامش یادت برود.
حالا شده حکایت ما و برخی کاربران شیعه، علمای شیعه در گوش آنان مدام خوانده اند که کتب اهل سنت پر است از اعتراف به حقانیت تشیع که علامه امینی آنها را در الغدیر جمع کرده است که گمان نکنم بسیاری از آنان جلد کتاب الغدیر را هم دیده باشند.اما پیش خودشان نمی گویند اگر واقعا کتب اهل سنت آنطور که علامه امینی گفته 29000روایت از کتب اهل سنت بر حقانیت شیعه دارد و او آنها را در الغدیر آورده چرا اهل سنت شیعه نمی شوند؟
در حالی که بحث درباره روایت به این سادگی ها نیست اهل سنت برخلاف شیعه معتقد است اصول دین را باید از قرآن به دست آورد و چیزی که در سنت آمده یا فروع دین است یا شرح آن چیزی است که در قرآن ذکر شده روایت هر چقدر هم زیاد باشد نمی تواند به خودی خود اصلی از اصول اسلام را ثابت کند.اگر امامتی که شیعیان آنرا از نماز هم مهمتر می دانند از اصول دین است چرا در قرآن نیامده
البته شیعه جواب هایی داده که مثلا اگر در قرآن آمده بود آنرا از قرآن حذف می کردند و ...
اما به تازگی سخن جدیدی گفته اند آنان که تاکنون اصول دین را پنج تا می دانستند حالا حرف تازه ای آورده اند و می گویند اصول دین سه تا است و عدل و امامت اصول مذهب هستند.پناه می بریم به خدا از اینکه مسلمانان دو دست هاصول داشته باشند اصول دین و اصول مذهب مگر مذهب چیزی جز دین است (البته از نظر شیعه اشکالی ندارد اصولی به نام اصول دین و اصولی به نام اصول مذهب داشته باشیم)
اما روایاتی که آوردید هر چقدر هم زیاد باشند اگر با قرآن مخالف باشند باید بنابر گفته علمای فریقین دور انداخته شوند لفظ قرآن گفته الذین آمنوا و اگر درباره علی بود باید می گفت الذی آمن
اندیشه آزاد
Thursday 19 April 2007, 03:32PM
سلا م علیکم
چندی پیش با یکی از جوانان شیعه درباره موضوعی صحبت می کردم و او فورا گفت ابن قتیبه این را گفته گفتم تو خودت حرفی را که می زنی در کتاب ابن قتیبه دیده ای او برای اینکه کم نیاورد گفت بله دیده ام و فورا صفه کتاب را نیز گفت.من که فهمیدم او حتی به خود اجازه نداده برای یکبار هم که شده کتاب ابن قتیبه را باز کند چه برسد به اینکه برود و در کنار مطالبی که از علمای شیعه خوانده ببیند علمای اهل سنت درباره سخنی که ابن قتیبه گفته چیست گفتم:اگر خودت آنرا در کتاب ابن قتیبه دیده ای بگو ببینم نان آن کتاب چیست؟گفت: اسم کتابش را یادم نیست گفتم:اگر واقعا رفته بودبی کتاب را تهیه کرده بودی و نگاه کرده بودی امکان نداشت نامش یادت برود.
حالا شده حکایت ما و برخی کاربران شیعه، علمای شیعه در گوش آنان مدام خوانده اند که کتب اهل سنت پر است از اعتراف به حقانیت تشیع که علامه امینی آنها را در الغدیر جمع کرده است که گمان نکنم بسیاری از آنان جلد کتاب الغدیر را هم دیده باشند.اما پیش خودشان نمی گویند اگر واقعا کتب اهل سنت آنطور که علامه امینی گفته 29000روایت از کتب اهل سنت بر حقانیت شیعه دارد و او آنها را در الغدیر آورده چرا اهل سنت شیعه نمی شوند؟
در حالی که بحث درباره روایت به این سادگی ها نیست اهل سنت برخلاف شیعه معتقد است اصول دین را باید از قرآن به دست آورد و چیزی که در سنت آمده یا فروع دین است یا شرح آن چیزی است که در قرآن ذکر شده روایت هر چقدر هم زیاد باشد نمی تواند به خودی خود اصلی از اصول اسلام را ثابت کند.اگر امامتی که شیعیان آنرا از نماز هم مهمتر می دانند از اصول دین است چرا در قرآن نیامده
البته شیعه جواب هایی داده که مثلا اگر در قرآن آمده بود آنرا از قرآن حذف می کردند و ...
اما به تازگی سخن جدیدی گفته اند آنان که تاکنون اصول دین را پنج تا می دانستند حالا حرف تازه ای آورده اند و می گویند اصول دین سه تا است و عدل و امامت اصول مذهب هستند.پناه می بریم به خدا از اینکه مسلمانان دو دست هاصول داشته باشند اصول دین و اصول مذهب مگر مذهب چیزی جز دین است (البته از نظر شیعه اشکالی ندارد اصولی به نام اصول دین و اصولی به نام اصول مذهب داشته باشیم)
اما روایاتی که آوردید هر چقدر هم زیاد باشند اگر با قرآن مخالف باشند باید بنابر گفته علمای فریقین دور انداخته شوند لفظ قرآن گفته الذین آمنوا و اگر درباره علی بود باید می گفت الذی آمن
پسر جان باز که کم آوردی زدی به صحرای عربستان!!
باشه برو همه این کتابهایی که گفتی (البته اینها کتابهای تفسیر سلف !! هستند) بریزشون سطل زباله!!
اگر بقیه علماتون هم اونا رو ریختن توی سطل زباله اون موقع حرف تو درسته!!
راستی یک عکس قشنگ از اون سطل زباله ای که این مابها رو توش ریختی بذار بچه ها لذت ببرن!!
از فتاوای جدید: تفسیر رازی رو باید بریزیم دور!!:smile21: (شیخ بن جبرین!!:smile21: )
خوب پسر جان فکر نمیکنی اگه اینو بریزی دور باید در مذهبت رو تخته کنی بری تو صحرای عربستان غاز بچرونی!!:smile55:
hojjat
Thursday 19 April 2007, 04:09PM
بسمه تعالی
جناب تازه مسلمان سوالی دارم که امیدوارم حضرت عالی مرا در حل آن یاری نمایید!
آیات زیر رابطه با چه کسانی نازل شده است؟
و اذا قیل لهم تعالو یستغفر لکم رسول الله لوّؤا ر ءوسهم و رایتهم یصدّون و هم مستکبرون»
«و هرگاه به آنها گفته شود بیایيد تا رسول خدا برای شما از حق آمرزش طلبد، سرپیچند و مشاهده میکنی با تکبر و نخوت روی برمیگردانند.»
( سوره منافقون/5)
«هم الذین یقولون لاتنفقو علی من عند رسول الله حتّی ينفضوا ...»
«اینها همان کسانی هستند که میگویند بر آنان که نزد رسول خدا هستند انفاق نکنید تا پراکنده شوند ...»
( سوره منافقون/7)
چون پژوهش بنده در مورد تفاسیر است لطف بفرمایید در این مورد از تفاسیر
مورد قبول خود نام ببرید!
yar-mahdi
Saturday 21 April 2007, 07:56PM
سلام علیکم
فرافکنی ، عدم پاسخ به سوالات ، عدم پذیرش مناظره و مباحثه ، و گفتن داستان هایی خیالی ، همه و همه چیزهایی است که این جناب تازه مسلمان نشان داده خوب بلد است !
باید به او تبریک گفت . :smile39: :smile39: :smile39:
البته جملات بسیار مضحکی هم از ایشان دیده می شود ! ببخشید که گفتم مضحک ، چون کسی که حتی به مبانی مذهب خود آگاهی و اشراف ندارد ، عجیب است که به مذهبی دیگر می تازد .
به زودی مطالبی را راجع به ادعاهای ایشان خواهم آورد ؛ منتظر باشید .
hidayat
Sunday 22 April 2007, 01:47AM
آرام باشيد لطفاً !
اصلاً سؤالى اينجا طرح است :
آيا زكات يا صدقه در چه صورت و احوالى بهتر و شايسته تر است؟
1- فقير بيايد كنار غنى و در خواست زكات نمايد يا غنى برود سراغ فقير و به او زكات بدهد؟
2- دادن زكات در نماز و در حالت ركوع بهتر است يا بعد از سلام؟!
خوب اگر اين آيه دلالت بر دادن زكات در بهترين زضعيت داشته ، چرا عادتى نشده بين مسلمانان كه مثلاً آدم برود وضويى گرفته بعد به فقير بگويد :
ببين عزيزم ، صب كن بروم داخل نماز ، همينكه به ركوع رفتم بفرما و زكاتت را بگير و برو !!
عزيزان
اين آيه سخن از ركوع نماز ندارد.
زيرا فعل ركوع به همراه نماز نيامده است.
ركوع در لغت يعنى كرنش و خضوع .
در آيات ديگرى نيز ذكر شده كه منظور تسليم و خضوع در امرى ست.
مانند :
وَظَنَّ دَاوُودُ أَنَّمَا فَتَنَّاهُ فَاسْتَغْفَرَ رَبَّهُ وَخَرَّ رَاكِعًا وَأَنَابَ(24ص ) (javascript:ac(24))
در اينجا داوود عليه السلام در حالت سجده و ركوع در آن واحد ، وصف شده است!
و ما مى دانيم كه سجده و ركوع از نظر فقهى كاملاً مختلفند.
در اينجا شكى نيست كه معنا بدينصورت روشن و واضح است كه :
داوود با تسليم و بازگشت به سوى خداوند ، به سجده رفت .
و همينطور در آيه ى :
يَا مَرْيَمُ اقْنُتِي لِرَبِّكِ وَاسْجُدِي وَارْكَعِي مَعَ الرَّاكِعِينَ (43)
در اينجا نيز مريم عليها السلام به قنوت و سجده امر شده و بعد از آن دوفعل به ركوع با ركوع كنندگان!
همه مى دانيم كه مريم با مردان و جماعت نماز نمى خوانده و بر او نيز واجب نبوده كه با جماعت نماز بخواند.
و همچنين فعل قنوت قبل از سجده ذكر شده كه طبيعى ست ، اما فعل ركوع بعد از سجده ذكر شده كه آنرا از اركان نماز جدا ساخته و در حقيقت به واقعيت لغوى آن نزديك مى شود كه همان تسليم و خضوع به اوامر خدايى ست.
تازه مسلمان
Monday 23 April 2007, 11:16AM
سلام علیکم
یکی از کابران مطالبی را در اثبات گفته های خویش آورد که مجبورم به آنها پاسخ دهم.
دوست گرامی ما اهل سنت نیز همانند شما شسعیان کتب تفسیر حدیث و غیره داریم و بسیاری از احکام و فروعات دینمان را از آنها به دست می آوریم اما سوالی از شما دارم که امیدوارم به آن پاسخ دهید.
دوست عزیز اول درباره احادیث توضیح می دهم.
شما قطعا نمی توانید انکار کنید که چه در کتب ما و چه در کتب شما روایات جعلی زیادی وارد شده و کار هر کسی نیست که بنشیند و یکی یکی آنها را جدا کند و بگوید این معتبر است و آن نه و کسی ادعا نکرده که به طور کامل می تواند احادیث درست و نادرست را از هم جدا کند.
پس تکلیف چیست آیا کتبمان را دور بریزیم.نه دانشمندان علم حدیث کتب مختلفی نوشته اند و به ما گفته اند چگونه سراغ احادیث برویم ولی حرف دیگری نیز زده اند و آن این است که احادیث را با قرآن تطبیق دهیم.من به عنوان یک سنی معتقدم برای برای به دست آوردن اعتقادات و اصوا دین باید به سراغ قرآن رفت و هرجا نفهمیدیم به سراغ حدیث معتبر برویم.مثلا این آیه(انما ولیکم الله) را می گویم.من روی لفظ خود حدیث بحث کردم که گفته (والذین آمنوا)و نگفته (الذی آمن)پس شما شیعیان باید دو سخن را قبول کنید یا اینکه قبول کنید هر کس مثل علی هنگام رکوع صدقه بدهد ولی و سرپرست ماست که با این وجود اگر عمه جنابعالی هم هنگام رکوع صدقه بدهد سرپرست مومنین است.یا اینکه بگویید فقط منظور علی است که با نص صریح آیه که جمع است مخالفت کرده اید.ولی در اینجا به معنی یار و دوست است نه سرپرست.
حالا شما فقط بلدید بروید داخل کتب ما بگردید و به قول خودتان اعتراف جمع کنید در حالی که حاضر نمی شوید یک لحظه هم روی لفظ آیه گفتگو کنید شما اگر چندین کتاب را هم پر از روایت و اقوال علما ی شیعه و سنی کنید اگر با قرآن مخالف باشد ما قبول نمی کنیم. علمای ما برایمان عزیز و محترم هستند اما سمعا و طاعتا بدون هیچ فکری سخنشان را قبول نمی کنیم.البته سخن من به معنی رد احادیث و سخنان علما نیست بلکه بلکه به معنی این است که تا وقتی لفظ قرآن صریح است دیگر روایت هر چقدر زیاد باشد نمی تواند با آن معارضه کند
پرويز
Monday 23 April 2007, 02:45PM
عزیز تازه مسلمان!
[B]حدثنا الربيع بن سليمان المرادي حدثنا أيوب بن سويد عن عتبة بن أبي حكيم في قوله " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا " قال هم المؤمنون وعلي بن أبي طالب . وحدثنا أبو سعيد الأشج حدثنا الفضل بن دكين أبو نعيم الأحول حدثنا موسى بن قيس الحضرمي عن سلمة بن كهيل قال تصدق علي بخاتمه وهو راكع فنزلت " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون " وقال ابن جرير حدثني الحارث حدثنا عبد العزيز حدثنا غالب بن عبد الله سمعت مجاهدا يقول في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " الآية نزلت في علي بن أبي طالب تصدق وهو راكع . وقال عبد الرزاق حدثنا عبد الوهاب بن مجاهد عن أبيه عن ابن عباس في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " الآية . نزلت في علي بن أبي طالب . عبد الوهاب بن مجاهد لا يحتج به . ورواه ابن مردويه عن طريق سفيان الثوري عن أبي سنان عن الضحاك عن ابن عباس قال كان علي بن أبي طالب قائما يصلي فمر سائل وهو راكع فأعطاه خاتمه فنزلت " إنما وليكم الله ورسوله " الآية . الضحاك لم يلقى ابن عباس وروى ابن مردويه أيضا من طريق محمد بن السائب الكلبي وهو متروك عن أبي صالح عن ابن عباس قال خرج رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم - إلى المسجد والناس يصلون بين راكع وساجد وقائم وقاعد وإذا مسكين يسأل فدخل رسول الله - صلى الله عليه وآله وسلم - فقال أعطاك أحد شيئا ؟ قال نعم قال من ؟ قال ذلك الرجل القائم قال " على أي حال أعطاكه ؟ قال وهو راكع قال وذلك علي بن أبي طالب قال فكبر رسول الله صلى الله عليه وسلم عند ذلك وهو يقول " من يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون " وهذا إسناد لا يقدح به ثم رواه ابن مردويه من حديث علي بن أبي طالب رضي الله عنه نفسه وعمار بن ياسر وأبي رافع وليس يصح شئ منها بالكلية لضعف أسانيدها وجهالة رجالها ثم روى بإسناده عن ميمون بن مهران عن ابن عباس في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " نزلت في المؤمنين وعلي بن أبي طالب أولهم وقال ابن جرير حدثنا هناد حدثنا عبدة عن عبد الملك عن أبي جعفر قال سألته عن هذه الآية " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون " قلنا من الذين آمنوا ؟ قال الذين آمنوا . قلنا بلغنا أنها نزلت في علي بن أبي طالب قال علي من الذين آمنوا وقال أسباط عن السدي نزلت هذه الآية في جميع المؤمنين ولكن علي بن أبي طالب مر به سائل وهو راكع في المسجد فأعطاه خاتمه وقال علي بن أبي طلحة الوالبي عن ابن عباس عن أسلم فقد تولى الله ورسوله والذين آمنوا رواه ابن جرير وقد تقدم في الأحاديث التي أوردناها أن هذه الآيات كلها نزلت في عبادة بن الصامت - رضي الله عنه - حين تبرأ من حلف اليهود ورضي بولاية الله ورسوله والمؤمنين ولهذا قال تعالى بعد هذا كله " ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون " كما قال تعالى " كتب الله لأغلبن أنا ورسلي إن الله قوي عزيز * لا تجد قوما يؤمنون بالله واليوم الآخر يوادون من حاد الله ورسوله ولو كانوا آباءهم أو أبناءهم أو إخوانهم أو عشيرتهم أولئك كتب في قلوبهم الايمان وأيدهم بروح منه ويدخلهم جنات تجري من تحتها الأنهار خالدين فيها رضي الله عنهم ورضوا عنه أولئك حزب الله ألا إن حزب الله هم المفلحون " . فكل من رضي بولاية الله ورسوله والمؤمنين فهو مفلح في الدنيا والآخرة ومنصور في الدنيا والآخرة ولهذا قال تعالى في هذه الآية الكريمة ( ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون ) .!!:smile07:
جناب انديشهء آزاد،
تمام نوشته تان نتوانستم بخوانم، فقط يکجا متوجه شدم که تحريف شده است که در بالا می بينيد. در اصل چنين است: لا يُفرح به
[COLOR=Black]گهگاهی ديده شده که عبارات وارونه نشان داده می شود
اندیشه آزاد
Monday 23 April 2007, 04:53PM
جناب انديشهء آزاد،
تمام نوشته تان نتوانستم بخوانم، فقط يکجا متوجه شدم که تحريف شده است که در بالا می بينيد. در اصل چنين است: لا يُفرح به
گهگاهی ديده شده که عبارات وارونه نشان داده می شود
عجب؟!!!!!!!!!
من از کتابهای شما این متن را اوردم پسر جان!
میتوانی ادعای خودت را ثابت کنی و برگه گفته شده از کتاب یاد شده را اسکن کنی.
این شناسنامه کتابی است که بنده دارم:
تفسير القران العظيم :عماد الدين ، أبو الفداء إسماعيل بن كثير القرشي الدمشقي المتوفى سنة 774 ه
قدم له الدكتور يوسف عبد الرحمن المرعشلي أستاذ التفسير بالعهد العالي للدراسات الاسلامية
الجزء الثاني
دار المعرفة بيروت . لبنان
جميع الا حقوق محفوظة للناشر 1991 م - 1412 ه دار المعرفة للطباعة والنشر والتوزيع
حالا تشریف ببرید مطالعه کنید و اگر دید چنین نیست با اسکن کردن همین برگه از کتاب گفته شده و شناسنامه آن ادعای خود را ثابت کنید!
حالا شما توضیح بدهید دلیل کاربرد یفرح در این متن چیست!
در اینجا سخن از اسناد است و کاربرد کلمه "یفرح" مناسبتی ندارد!
بهر جال اگر که ادرس دادم بیاورید بویزه برگه اسکن شده اش را سپاسگزار خواهم بود!
shakila
Tuesday 24 April 2007, 06:22PM
تازه مسلمان ظاهر بین:
ترجمه ی ایات قرآن علم مخصوص خود را می خواهد بنا براین اگر کسی بدون داشتن این علم آیات الهی را به سلیقه ی خود ترجمه کند، دچار خطایی نا بخشودنی شده است. دلیل شما برای اینکه از "راکعون" در آیه ی شریفه معنای خضوع را بیان می کنی چیست؟
عطاء انگشتری به سائل توسط حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام یک واقعه ی تاریخی است که تاریخ معتبر علماء شما اهل سنت نقل کرده اند. اگر ایشان را دروغگو بدانی....!!!!
hady
Wednesday 25 April 2007, 03:35AM
در اصل توسط shakila نوشته شده است:
دلیل شما برای اینکه از "راکعون" در آیه ی شریفه معنای خضوع را بیان می کنی چیست؟
عطاء انگشتری به سائل توسط حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام یک واقعه ی تاریخی است که تاریخ معتبر علماء شما اهل سنت نقل کرده اند. اگر ایشان را دروغگو بدانی....!!!!
با سلام
جناب shakila
مصلوب شدن حضرت عیسی هم از نظر علمای مسیحی یک واقعه تاریخی غیر قابل انکار است. اما چنین است. آیا یک مسیحی میتواند صرف تبعیت از علماء مسیحی به مصلوب شدن حضرت عیسی اعتقاد پیدا کند یا خیر؟ آیا نظر علمای دین اعم از سنی یا شیعه می تواند برای ما حجت باشد یا خیر؟
تازه اگر اسم حضرت علی صراحتا در این آیه می آمد باز هم توجیه کننده هیچ یک ازکارهای شما نمی شد.
shakila
Wednesday 25 April 2007, 06:52PM
جناب هادی
با عرض سلام باید بگویم که نمی دانم چه سلکی داری؟ ولی جوابی را که به شما می دهم به قصد روشن شدن حقیقت برای شماست به شرط آنکه دریچه ی دل را با خصوصیات ناشایستی همچون عناد بر روی نور و حقیقت نبسته باشی.
تاریخ منبعی است بی رنگ، نه رنگ شیعی دارد و نه رنگ سنی و نه هیچ رنگ دیگری
یک واقعه ی تاریخی اگر در تاریخ معتبری ثبت شده باشد، جایی برای این صحبت ها باقی نمی گذارد. بنابراین اگر در یک تاریخ معتبر مطلبی را یافتی، و آن مطلب با اصول مغایرت نداشت چاره ای جز پذیرفتنش نداری.
دادن انگشتری توسط حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام مسئله ای است که در تاریخ ذکر شده است و بعد از این عمل منحصر به فرد آیه ی 55 سوره ی مائده در شأن فاعل این فعل نازل شد. چنان چه گفتم دلیل بر وقوع این فعل کتب معتبر تاریخ است. ودلیل براینکه آیه در شأن فاعل این فعل یعنی حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام میباشد، این دیگر کار علماء تفسیر است که شیعه و سنی می گویند: در خصوص حضرت امیر نازل شده است برای آگاهی یافتن از حقیقت می توانید به کتاب "دُرُ المنثور" که تفسیر جلال الدین سیوطی که از علماء بزرگ اهل سنت میباشد مراجعه نمائید.
منتظر جواب شما هستم.
sefid2
Wednesday 25 April 2007, 08:43PM
جناب هادی
با عرض سلام باید بگویم که نمی دانم چه سلکی داری؟ ولی جوابی را که به شما می دهم به قصد روشن شدن حقیقت برای شماست به شرط آنکه دریچه ی دل را با خصوصیات ناشایستی همچون عناد بر روی نور و حقیقت نبسته باشی.
تاریخ منبعی است بی رنگ، نه رنگ شیعی دارد و نه رنگ سنی و نه هیچ رنگ دیگری
یک واقعه ی تاریخی اگر در تاریخ معتبری ثبت شده باشد، جایی برای این صحبت ها باقی نمی گذارد. بنابراین اگر در یک تاریخ معتبر مطلبی را یافتی، و آن مطلب با اصول مغایرت نداشت چاره ای جز پذیرفتنش نداری.
دادن انگشتری توسط حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام مسئله ای است که در تاریخ ذکر شده است و بعد از این عمل منحصر به فرد آیه ی 55 سوره ی مائده در شأن فاعل این فعل نازل شد. چنان چه گفتم دلیل بر وقوع این فعل کتب معتبر تاریخ است. ودلیل براینکه آیه در شأن فاعل این فعل یعنی حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام میباشد، این دیگر کار علماء تفسیر است که شیعه و سنی می گویند: در خصوص حضرت امیر نازل شده است برای آگاهی یافتن از حقیقت می توانید به کتاب "دُرُ المنثور" که تفسیر جلال الدین سیوطی که از علماء بزرگ اهل سنت میباشد مراجعه نمائید.
منتظر جواب شما هستم.
اولا شما كه اينقدر مطمئن سخن ميگويي يه بار به پس و پيش اون آيه نگاه انداختي.
دوما اين واقعه با اصول مغايرت دارد چون ما از گرفتن ولي(سرپرست) جز الله منع شده ايم
سوما تاريخ ميگويد علي در نماز آن قدر تمركز و حضور قلب داشته كه در هنگام نماز متوجه
اطراف خود نميشده تا جايي كه تير را در هنگام نماز از پاي او بيرون كشيدند حالا اين كه چطوري
متوجه فقيرشده و چطوري انگشتر خود را به او بخشيده بماند.
چهارم اين كه زكات طبق اصول فقه شيعه حساب و كتابي دارد كه احتمالا خودتون ميدونيد حالا اين
چه حساب و كتابيه اين انگشتر زكات علي هست ............
در ضمن اگر اين انگشتر تنها يك چهلم از مال او باشد پس ديگه كسر كامل اون چقدره؟
hady
Thursday 26 April 2007, 03:53AM
یک واقعه ی تاریخی اگر در تاریخ معتبری ثبت شده باشد، جایی برای این صحبت ها باقی نمی گذارد. بنابراین اگر در یک تاریخ معتبر مطلبی را یافتی، و آن مطلب با اصول مغایرت نداشت چاره ای جز پذیرفتنش نداری
جناب shakila
با سلام
سخن خود را دوباره تکرار میکنم .تقریبا تمام ادیان نوشته های کتب های مقدس خود را بخش غیر قابل انکاری، از تاریخ میدانند. مسحیان و یهودیان هم مثل شما در مورد کتب مقدس خویش فکر میکنند و می اندیشند. آیا ما نباید درس عبرت بگیریم تا این داستان ها دوباره تکرار نشود.
در ثانی ما حدود 1400 سال با آن وقایع فاصله گرفتیم. اسرار شما در مورد چه سودی می تواند برایمان داشته باشد در صورتی که کوچکترین اثری حتی از جسد وی نیست. آیا یک انسان مرده می تواند سرپرست ما باشد کسی که به قول قرآن سخن ما را نمی شنود و حتی اگر بشنود نمی تواند پاسخ دهد:
إِن تَدْعُوهُمْ لاَ يَسْمَعُوا دُعَاءَكُمْ وَلَوْ سَمِعُوا مَا اسْتَجَابُوا لَكُمْ وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يَكْفُرُونَ بِشِرْكِكُمْ وَلاَ يُنَبِّئُكَ مِثْلُ خَبِيرٍ(14/فاطر)
اگر آنها را صدا بزنيد صداي شما را نميشنوند و اگر بشنوند جوابتان را نميدهند و روز قيامت منكر شرک شما ميشوند و هيچكس مثل خداي آگاه تو را خبردار نميكند.
shakila
Thursday 26 April 2007, 06:48AM
هدایت عزیز با سلام
کسی که بر مرکب حق سوار است همیشه ارام است
این سوالاتی که شما مطرح می کنید نشان می دهد که می خواهید با مغلطه اصل موضوع عطا انگشتری را انکار کنید و این دست و پا زدنی است بیهوده شما شاید بتوانید در مقابل خورشید بایستی و بگویی الان شب است ولی کسی به چنین حرفی اعتنایی نمی کند عطا انگشتری در تاریخ همچنان خورشی می درخشد.
shakila
Thursday 26 April 2007, 08:56AM
سفید سلام
لطفا اجازه ندهید که برای رسیدن به توهمات صریح قران را هم منکر گردید شما می گوئید جزالله سرپرستی نداریم در حالی که قران شریف ولایت را برای پیامبر صلی الله علیه و اله در همین ایه شریفه تصریح می کند و برای ان کسانی که در حال رکوع زکات دادند که به گفته ی علمائ سنت کسی جز حضرت علی علیه السلام نمی باشد .
sefid2
Thursday 26 April 2007, 12:52PM
سفید سلام
لطفا اجازه ندهید که برای رسیدن به توهمات صریح قران را هم منکر گردید شما می گوئید جزالله سرپرستی نداریم در حالی که قران شریف ولایت را برای پیامبر صلی الله علیه و اله در همین ایه شریفه تصریح می کند و برای ان کسانی که در حال رکوع زکات دادند که به گفته ی علمائ سنت کسی جز حضرت علی علیه السلام نمی باشد .
نميدونم آيات قبل و بعد آيه سوره مائده رو خوندي يا نه به هر حال در اون آيات خدا انسان را از ولي گرفتن يهوديان و مسيحيان بازداشته و در آيه بعد هم فرموده كسي كه خدا و رسول و مومنان را ولي بگيرد از حزب خدا محسوب ميشود.
حالا به نظر شما منظور از ولي تو اون آيات چيه؟
اعراف 196و197
به در ستيکه سرپرست(ولي)من خدايي است که فرو فرستاد آن کتابرا به حق واوست که ياري
ميکند صالحان را و آنان که ميخوانند غير خدا را نه شما را ميتوانند ياري كنند ونه خودشان را
انعام51
و بترسان به آن آنان را كه ميترسند كه محشور شوند به سوي پروردگارشان نيست براي ايشان
به جز او هيچ سرپرستي(ولي) و نه شفيعي باشد كه ايشان بپرهيزند
hojjat
Thursday 26 April 2007, 02:19PM
بسمه تعالی
سلام علیکم
جناب تازه مسلمان چرا مخاطب خود را به صراحت مشخص نمی کنید مگر اینجا قرار بر قصه گویی است "یکی از کاربران گفته ...." نمی دانم منظور شما متوجه من است یا خیر... اگر اینگونه بوده بنده حرفی نزده بودم که در پی اثبات آن باشم ...غیر از این است؟
تاکید کرده اید:
من روی لفظ خود حدیث بحث کردم که گفته (والذین آمنوا)و نگفته (الذی آمن)
مشخص کنید با استناد به کدام منبع این ادعا را کردید!
مبتنی بر اسلوب ادبیات عرب بوده ؟
مدعی هستید که به هیچ صورت اطلاق فعل جمع بر فرد نمی شود؟
می فرمایید در مصطلحات زبان عرب هم جستجو کردید و به این مورد برنخوردید؟
اذعان می کنید در قرآن چنین چیزی سابقه نداشته ؟
یا خیر می گویید این تنها یک استناج ساده از دل فردی تازه مسلمان و بی اطلاع است؟ ( در اینصورت هرچه خدا خواست همان شد، هرچه دلم خواست نه آن شد!)…..پس این روشن شود!
به علاوه اینکه من سوالی از شما پرسیدم و منتظر پاسخ هستم :
آیات زیر در رابطه با چه کسانی نازل شده است؟
و اذا قیل لهم تعالو یستغفر لکم رسول الله لوّؤا ر ءوسهم و رایتهم یصدّون و هم مستکبرون»
«و هرگاه به آنها گفته شود بیایيد تا رسول خدا برای شما از حق آمرزش طلبد، سرپیچند و مشاهده میکنی با تکبر و نخوت روی برمیگردانند.»
( سوره منافقون/5)
«هم الذین یقولون لاتنفقو علی من عند رسول الله حتّی ينفضوا ...»«اینها همان کسانی هستند که میگویند بر آنان که نزد رسول خدا هستند انفاق نکنید تا پراکنده شوند ...»
( سوره منافقون/7)
چون پژوهش بنده در مورد تفاسیر است لطف بفرمایید در این مورد از تفاسیر
مورد قبول خود نام ببرید!
shakila
Friday 27 April 2007, 06:42AM
[quote=تازه مسلمان;141404]سلام علیکم
دوست گرامی ما اهل سنت نیز همانند شما شسعیان کتب تفسیر حدیث و غیره داریم و بسیاری از احکام و فروعات دینمان را از آنها به دست می آوریم اما سوالی از شما دارم که امیدوارم به آن پاسخ دهید.
دوست عزیز اول درباره احادیث توضیح می دهم.
شما قطعا نمی توانید انکار کنید که چه در کتب ما و چه در کتب شما روایات جعلی زیادی وارد شده و کار هر کسی نیست که بنشیند و یکی یکی آنها را جدا کند و بگوید این معتبر است و آن نه و کسی ادعا نکرده که به طور کامل می تواند احادیث درست و نادرست را از هم جدا کند.
پس تکلیف چیست آیا کتبمان را دور بریزیم.نه دانشمندان علم حدیث کتب مختلفی نوشته اند و به ما گفته اند چگونه سراغ احادیث برویم ولی حرف دیگری نیز زده اند و آن این است که احادیث را با قرآن تطبیق دهیم.من به عنوان یک سنی معتقدم برای برای به دست آوردن اعتقادات و اصوا دین باید به سراغ قرآن رفت و هرجا نفهمیدیم به سراغ حدیث معتبر برویم.مثلا این آیه(انما ولیکم الله) را می گویم.من روی لفظ خود حدیث بحث کردم که گفته (والذین آمنوا)و نگفته (الذی آمن)پس شما شیعیان باید دو سخن را قبول کنید یا اینکه قبول کنید هر کس مثل علی هنگام رکوع صدقه بدهد ولی و سرپرست ماست که با این وجود اگر عمه جنابعالی هم هنگام رکوع صدقه بدهد سرپرست مومنین است.یا اینکه بگویید فقط منظور علی است که با نص صریح آیه که جمع است مخالفت کرده اید.ولی در اینجا به معنی یار و دوست است نه سرپرست.
حالا شما فقط بلدید بروید داخل کتب ما بگردید و به قول خودتان اعتراف جمع کنید در حالی که حاضر نمی شوید یک لحظه هم روی لفظ آیه گفتگو کنید شما اگر چندین کتاب را هم پر از روایت و اقوال علما ی شیعه و سنی کنید اگر با قرآن مخالف باشد ما قبول نمی کنیم. علمای ما برایمان عزیز و محترم هستند اما سمعا و طاعتا بدون هیچ فکری سخنشان را قبول نمی کنیم.البته سخن من به معنی رد احادیث و سخنان علما نیست بلکه بلکه به معنی این است که تا وقتی لفظ قرآن صریح است دیگر روایت هر چقدر زیاد باشد نمی تواند با آن معارضه کند
با عرض سلام
اول اینکه خیلی بی ادب و بی نزاکتی که اسم از نوامیس ( اگر عمه جنابعالی....) مردم می آوری و دوم اینکه گر چه خود را تازه مسلمان معرفی می کنی ولی از نوشته هایت خوب می شود فهمید که هم با خودت و هم با اسلام دشمنی چرا که حرف علماء سنی را آشکارا زیر پا می گزاری تا نفست را اطاعت کرده باشی با عرض پوزش تو و امثال تو مرا به یاد خفاش می اندازید که نمی تواند از نور خورشید استفاده کند البته تو و امثال تو نمی خواهید:smile17: :smile17: :smile17:
shakila
Friday 27 April 2007, 10:19PM
بله آیات قبل و بعد را هم من خوانده ام هم جلال الدین سیوطی و هم بسیاری دیگر از علماء اهل سنت در آیه ولایت با صراحت تمام به ولی بودن پیامبراشاره شده که شما و بعضی دیگر از هم فکرانتان ان را انکار کرده و می گوئید فقط خدا ولایت دارد:smile60: :smile60: :smile60:
و اما اشاره به ولایت مولا علی علیه السلام در همین آیه ولی با رمز آمده است که اهلش را می خواهد
میان عاشق و معشوق رمزی است چه داند آنکه اشتر می چراند
sefid2
Friday 27 April 2007, 11:24PM
بله آیات قبل و بعد را هم من خوانده ام هم جلال الدین سیوطی و هم بسیاری دیگر از علماء اهل سنت در آیه ولایت با صراحت تمام به ولی بودن پیامبراشاره شده که شما و بعضی دیگر از هم فکرانتان ان را انکار کرده و می گوئید فقط خدا ولایت دارد
پس نگات به دست همونا باشه تفكر رو بي خيال
یک تسلیم شده
Saturday 28 April 2007, 03:17AM
و اما اشاره به ولایت مولا علی علیه السلام در همین آیه ولی با رمز آمده است که اهلش را می خواهد
بدون رمز و واضح گفته است:
(150/آل عِمران):
بَلِ اللّهُ مَوْلاَكُمْ وَهُوَ خَيْرُ النَّاصِرِينَ
فقط خدا مولای شماست و او بهترين حامى است.
(40/الاَنفال):
وَإِن تَوَلَّوْا فَاعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ مَوْلاَكُمْ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ
اگر روى بگردانند، پس بدانيد که خدا مولای شماست؛ بهترين مولا، بهترين پشتيبان.
(62/الاَنعام):
ثُمَّ رُدُّوا إِلَى اللّهِ مَوْلاَهُمُ الْحَقِّ أَلاَ لَهُ الْحُكْمُ وَهُوَ أَسْرَعُ الْحَاسِبِينَ
سپس همگى به سوى خدا، مولای حقيقى خود باز گردانده مى شوند، مسلما ً، او قاضى نهايى است؛ او دقيق ترين حسابرس است.
yar-mahdi
Sunday 29 April 2007, 10:47AM
سلام علیکم
بدون رمز و واضح گفته است:
(150/آل عِمران):
بَلِ اللّهُ مَوْلاَكُمْ وَهُوَ خَيْرُ النَّاصِرِينَ
فقط خدا مولای شماست و او بهترين حامى است.
(40/الاَنفال):
وَإِن تَوَلَّوْا فَاعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ مَوْلاَكُمْ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ
اگر روى بگردانند، پس بدانيد که خدا مولای شماست؛ بهترين مولا، بهترين پشتيبان.
(62/الاَنعام):
ثُمَّ رُدُّوا إِلَى اللّهِ مَوْلاَهُمُ الْحَقِّ أَلاَ لَهُ الْحُكْمُ وَهُوَ أَسْرَعُ الْحَاسِبِينَ
سپس همگى به سوى خدا، مولای حقيقى خود باز گردانده مى شوند، مسلما ً، او قاضى نهايى است؛ او دقيق ترين حسابرس است.
بدون شرح
« فان العزة لله جميعا »(النساء:140)
« لله العزة و لرسوله و للمومنين »(المنافقون:9)
« ان القوة لله جميعا »(البقرة:166)
« يزدكم قوة الي قوتكم » (هود:53)
« لله الشفاعة جميعا »(الزمر:45)
« لا يملکون الشفاعة الا من اتخذ عند الرحمن عهدا »(مريم:87)
« عالم الغيب فلا يظهر علی غيبه احدا الا من ارتضی من رسول »(الجن:26و27)
« وما کان الله ليطلعکم علی الغيب ولکن الله يجتبی من رسله من يشاء »(آل عمران:179)
« افتومنون ببعض الکتاب وتکفرون ببعض ؟!
فما جزاء من يفعل ذلک منکم الا خزی فی الحياة الدنيا ويوم القيامة يردون الی اشد العذاب وما الله بغافل عما تعملون ! »(البقرة:85)
یک تسلیم شده
Monday 30 April 2007, 02:15AM
(30/الاَعَراف):
فَرِيقاً هَدَى وَفَرِيقاً حَقَّ عَلَيْهِمُ الضَّلاَلَةُ إِنَّهُمُ اتَّخَذُوا الشَّيَاطِينَ أَوْلِيَاءَ مِن دُونِ اللّهِ وَيَحْسَبُونَ أَنَّهُم مُهْتَدُونَ
خدا گروهي را هدايت كرد و گمراهي بر عدهاي سزاوار شده. چون آنها شيطانها را بجاي خدا اولياء خود گرفتند و خيال ميكنند راه صحيح را شناختهاند.
shakila
Monday 30 April 2007, 06:45PM
اگر سواد داشته باشی "اثبات شیء نفی ما عداه نمی کند".
این آیاتی که میآوری اثبات ولایت برای خدا کرده است. ولی هیچ کدامش نفرموده پیامبر بر شما ولایت ندارد در حالی که در آیه ی ولایت اثبات ولایت برای پیامبر شده است. اگر سواد داشته باشی.
sefid2
Monday 30 April 2007, 08:15PM
اگر سواد داشته باشی "اثبات شیء نفی ما عداه نمی کند".
این آیاتی که میآوری اثبات ولایت برای خدا کرده است. ولی هیچ کدامش نفرموده پیامبر بر شما ولایت ندارد در حالی که در آیه ی ولایت اثبات ولایت برای پیامبر شده است. اگر سواد داشته باشی.
انعام51
وَأَنذِرْ بِهِ الَّذِينَ يَخَافُونَ أَن يُحْشَرُواْ إِلَى رَبِّهِمْ لَيْسَ لَهُم مِّن دُونِهِ وَلِيٌّ وَلاَ شَفِيعٌ لَّعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ
و بترسان به آن آنان را كه ميترسند كه محشور شوند به سوي پروردگارشان نيست براي ايشان
در اين آيه فقط خدا رو ولي(سرپرست) دانسته.
ahlesonnat
Monday 30 April 2007, 10:15PM
السلام علیکم
همین جناب یار مهدی که ادعا دارند به همه مذاهب وادیان تلسط وعلم کافی دارند در یکی از تاپیکها برای رد مطلبی که در کتب خودشان آمده میگوید ما کتاب صحیحی جز قران نداریم
باید عرض کنم اگر اهل سنت آگاه ونترس وبودند ویک انسان ویا دوتای انها وقت گذاشتند واحادیث صحیح پیامبر را یکجا آوردند که به شما شبهه پراکنان دستاویزی بدهند دلیل نمیشود از همه کتابهای ما حدیث بیاورید بعد بگویید به علمای خود احترام نمیگذارید
تمام کتابها اساسشان برجمع حدیث بوده نه بر صحت ان الا بخاری ومسلم که خودشان این شرط را بر کتابشان گذاشتند که احادیث صحیح را مینویسیم که انهم نه هر انچه در ان است بلکه حواشی واضافات دارد که تشخیص اونها بعهده اهل حدیث است ودر شرح این کتابها مفصل ذکر شده اند
جناب یار مهدی تازه مسلمان خیلی بهتر از من وشما مذهبشان را فهمیده اند
البته شما راجع به هر کس برخلاف میلتان حرفی بزنید به تهمت وبدگویی متوسل میشوید.
hojjat
Tuesday 1 May 2007, 12:26AM
تازه مسلمان خیلی بهتر از من وشما مذهبشان را فهمیده اند
.
جناب اهل سنت تعجب مي کنم از شما، چه بد قضاوت مي کنيد!
سوال مي شود: اگر اينطور است که شما مي گوييد چرا ايشان مباحثات را رها کردند ؟ مگر دليل آوردن براي مدعي فهميده اينقدر سخت است....
هر کسي بر عادت خود مي کند... مه اگر افشاند نور، ديگري عو عو کند!
puyan
Tuesday 1 May 2007, 08:00AM
سلام
بازهم هم همان سخنان بی مبنای قدیمی و انکار نزول آیه درباره امیرالمومنین علیه السلام ...
مطابق آیه ولایت امیرالمومنین علیه السلام در رکوع نماز انگشتری اعطا نمودند و این عمل شأن نزول آیه ولایت در قرآن گردید . خداوند سه " عنوان ولی " را در این آیه معرفی مینماید .
ولی اگر به معنای دوست باشد ، به معنای سرپرست هم هست و اتفاقا در آیات قبل و بعد هم معنای سرپرست کاملا بر معنای آیه مینشیند . لذا اگر مخالفان قرآن و عترت ، سرپرستی را در معنای آیه نمی پذیرند برای به کرسی نشاندن مدعای خود باید غلط بودن معنای سرپرست را در آیه ولایت اثبات کنند .( معناداری آیه با معنای دوست با تسامح در بحث نوشته شد و الا این معنا منطبق با آیه نیست )
ضمن آنکه اگر کسی مدعی شود رکوع به معنای خضوع است خوشحال میشویم مدارک معتبر و ارزشمند ( از جهت استناد علمی ) او را ببینیم .
متشکرم
بریا
Tuesday 1 May 2007, 08:25AM
با سلام به کاربران اهل سنت ،هدایت، zxcv.تازه مسلمان، دارا وسایر کاربران سنی و وهابی.
خدمت شما عارضم همانطوریکه شیعیان امیرالمؤمنین(ع) و هر شیر پاک خورده ای اعتقاد وایمان کامل دارند به آیاتی که در ستایش علی(ع) از جانب خدای منان نازل گشته ، از جمله همین آیه انما ولیکم الله ورسوله والذین آمنوالذین یقیمون الصلوة و یؤتون الزکوة و هم راکعون
برادران وهابی واهل سنت!! هم باید دلخوش باشند که خدای بزرگ سوره و یا آیاتی را هم در شأن عمرو ابوبکرنازل فرموده است مانند سوره منافقون ویا آیه:ان انکر الاصوات لصوت الحمیر
پس خواهش میکنم دیگر اینقدراز آیاتی که در شأن و ستایش علی(ع) نازل شده ، ناراحت و گرفته نباشید .
با تشکر از شما عزیزان
والسلام;) ;)
yar-mahdi
Tuesday 1 May 2007, 05:23PM
سم رب المهدی :smile07:
سلام علیکم
انعام51
وَأَنذِرْ بِهِ الَّذِينَ يَخَافُونَ أَن يُحْشَرُواْ إِلَى رَبِّهِمْ لَيْسَ لَهُم مِّن دُونِهِ وَلِيٌّ وَلاَ شَفِيعٌ لَّعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ
در اين آيه فقط خدا رو ولي(سرپرست) دانسته.
منكرين اين آيه را چه مي كنند :
« النبی اولی بالمومنين من انفسهم »(الاحزاب:6)
نمونه هايي ديگر :
« وما کان الله ليطلعکم علی الغيب ولکن الله يجتبی من رسله من يشاء »(آل عمران:179)
فما جزاء من يفعل ذلک منکم الا خزی فی الحياة الدنيا ويوم القيامة يردون الی اشد العذاب وما الله بغافل عما تعملون ! »(البقرة:85)
yar-mahdi
Tuesday 1 May 2007, 06:21PM
بسم رب المهدي :smile07:
سلام عليكم
السلام علیکم
همین جناب یار مهدی که ادعا دارند به همه مذاهب وادیان تلسط وعلم کافی دارند در یکی از تاپیکها برای رد مطلبی که در کتب خودشان آمده میگوید ما کتاب صحیحی جز قران نداریم.
الله اكبر ! الله اكبر ! دروغگويي هم حدي دارد ! من كجا گفته ام كه به همه ي اديان و مذاهب تسلط و علم كافي دارم ؟! :confused:
اگر دليلي نياوريد بقيه هم شما را به دروغ گويي خواهند شناخت ؛ من كه مي شناسم شما را !
جالب است كه شما ادعايي شبيه به اين را در جواب ايراندوست داشتيد :
شما از کجا فهمیدید که من بر اساس تقلید سنی هستم, و اتهام بر اساس جهل نزد عقلای عالم نادرست است. ضمن اینکه فرق من با شما این است که من درباره هر دو مذهب اطلاعات کافی دارم.
(http://www.iranclubs.net/forums/showpost.php?p=137551&postcount=3)جناب یار مهدی تازه مسلمان خیلی بهتر از من وشما مذهبشان را فهمیده اند
البته شما راجع به هر کس برخلاف میلتان حرفی بزنید به تهمت وبدگویی متوسل میشوید.
اولا : از پذيرش مباحثه با من معلوم شد كه مذهبشان را چه خوب فهميده اند !
ثانيا : راجع به تهمت و بدگويي هم خدا شاهد است . ضمنا به زودي كلمات مضحك وي را نشان خواهم داد ؛ صبر كنيد .
shakila
Tuesday 1 May 2007, 06:55PM
اگر دقت داشته باشید و لجاجت نکنید، جواب همان است که گفته شد. اثبات ولایت برای خدا منافی ولایت برای پیامبر و امیرالمؤمنین علی علیه السلام نیست.
آیه ای بیاورید که فرموده باشد پیامبر ولایت ندارد.
sefid2
Tuesday 1 May 2007, 08:50PM
تو همون آيه اي كه آوردم نوشته بود تنها ولي خداست خوب حالا اگر يه كم فكر كنيم يعني
هيچ كسي جز الله ولي نيست
ahlesonnat
Wednesday 2 May 2007, 03:42AM
اگرکسی از مباحثه سر باز میزند دلیل بر بی اطلاعییش نیست بلکه دلیل بر حکمت ورجحان عقل است اخر شما که در مباحثه اصول وپایه درستی را در نظر نمیگیرید ومطالب را پیچ وتاب میدهید تا بلکه به هدف دلخواهتان برسید
البته که با چنین اشخاصی بحث کردن وقت تلف کردن وخود را کوچک کردن است که این کار هیچ عاقلی نمی کند
من جرب المجرب حلت به الندامه!
وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا (69)
این وامثال این ایه در شأن ابوبکر وعمر وعثمان وعلی نازل شده نه اون فلسفه هایی که شما میبافید
ahlesonnat
Wednesday 2 May 2007, 04:04AM
کسی خلاف معمول امری را بیان میکند باید دلیل بیاورد
ولی در اصل به معنای دوست ویاور است ودر غیر این صورت نیاز به قرائنی دارد که خلاف این را ثابت کند ایات قران ترتیبشان توقیفی است وکسی به ان دست نبرده بنابراین خداوند ایات را بی دلیل پشت هم قرار نمیدهد ایات در باره نهی از ولاء با کفار است اخر په ربطی به سرپرستی وولایت دارد
حقا که پیامبر صلی الله وعلیه وسلم راست گفتند
دو گروه در شأن علی گمراه میشوند یکی از غلو در مقام او ودیگری از هجر او
اولیش شیعه است ودومیش هم ناصبیها وخوارج
الحمدلله اهل سنت او را مانند بقیه صحابه دوست دارند واز او دفاع میکنند همانطور که او خود دوست داشت
علی بود که در زمان خود غلو کنندگان را به اتش کشید
حالا اگر اهل سنت میخواست مثل شما ها از مسئله ای اختلاف وگناه درست کنند میگفتنند عجب اشتباهی کرد علی!از سوزاندن انسان زنده وحتی هر حیوانی در اسلام نهی شده است .
ولی ما میگوییم اجتها کرد ولی بقول ابن عباس که به علی بعد از واقعه گفت اگر میدانستم تورا از این کار باز میداشتم . ما هم میگوییم مجتهد اگر اشتباه کند یک ثواب دارد. این باید خصلت یک مسلمان باشد ونگوید که خدا در باره یک عده این همه تعریف وتمجید بیاورد در حالی که میداند اونها مرتد میشوند عجب افکاری !
فيروز
Wednesday 2 May 2007, 10:21AM
اگرکسی از مباحثه سر باز میزند دلیل بر بی اطلاعییش نیست
معلوم شد حضرت آقا چرا هميشه از مباحثه سر باز می زنند. ما رو بگو فکر می کرديم جواب ندارند مخصوصا در قضيه ابوبکر و عنکبوت وغار
:smile21: :smile21: :smile21: :smile21: :smile21: :smile21: :smile21: :smile21: :smile21:
:smile43: :smile43: :smile43: :smile43: :smile43: :smile43: :smile43: :smile43: :smile43: :smile43:
:قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه:
این وامثال این ایه در شأن ابوبکر وعمر وعثمان وعلی نازل شده نه اون فلسفه هایی که شما میبافید
[/B]
حتما چون ابوبکر به دروغ در غار با پيامبر بوده:smile21: :
تازه مسلمان
Wednesday 2 May 2007, 11:39AM
با سلامی دوباره خدمت شما کاربران عزیز
چندی که بنده خدمت شما نبودم حرفهایی زده شده که وظیفه خود می دانم که به آنها پاسخ دهم
اما اینکه چرا دیگر در این گفتگو مطلب نمی نویسم و تعدادی از کاربران شیعه این را دلیل بر جواب نداشتن من می دانند باید بگویم من همانند بعضی افراد که با مخارج دولت و حوزه می آیند و با خیال راحت به اینترنت پر سرعت وصل می شوند نیستم.بنده ساکن شهرستان هستم و هزینه آنرا ندارم که هر روز به اینترنت وصل باشم و جواب شما را بدهم من فقط می توانم هفته ای فقط 1تا 2 ساعت به اینترنت وصل شوم که ان هم بسیار یاز اوقات قطع و وصل می شود.
اما اینکه یکی از کاربران گفته بود(حالا مدام نکویید چرا نان کاربر را نمی گویی ما در اینجا کاری به کاربر نداریم هر کس گفته گفته اصل مطلب است.مگر اینکه بنا به دلایلی مجبور شوم نام کاربر را بگویم)من تازه مسلمان نیستم چون طرز صحبت کردنم به تازه مسلمانان نی رود باید بگویم من تازه مسلمان هستم اما نه آن تازه مسلمانی که شما فکر می کنی من سابقا شیعه بودم(البته شیعه را کافر نمی دانم فقط کسانی از شیعه را کافر می دانم که به یاران و زنان پیامبر دشنام می دهند. همانگونه که شما شیعیان کسانی را که به ائمه تان دشنام می دهند کافر می دانیدو من از آنان بودم)و از تندرو ترین شیعیان به شمار می رفتم که بعدها بر اثر اتفاقاتی مذهب اهل تسنن را اختیار کردم.
اما اینکه آقای یار مهدی گفته من از مباحثه فرار می کنم در جوابشان باید بگویم اگر ایشان و هر کس دیگر دنبال پیدا کردن حقیقت است من جواب آقابی یار مهدی را ه خودش داده ام و هر دیگر نیز دنبال مباحثه است همان جواب را به او می دهم.اما اگر ایشان دنبال جنجال و تحمیل عقاید خود است من نه و قت و نه هزینه این کار را ندارم.
تازه مسلمان
Wednesday 2 May 2007, 12:19PM
با سلام خدمت برادران مسلمان
برخی از دوستان درباره اینکه آیا ولایت فقط منحصر به خداست یا نه کس دیگری هم بر ما ولایت دارد سخنانی گفته اند که تصمیم دارم مطالبی را در این باره ذکر کنم.
در اینکه ولایت در اصل مربوط به خداوند است و تنها اوست که به طور ذاتی بر همه مخلوقات ولایت دارد بین مسلمین اختلافی نیست و همه بر آن اتفاق دارند اما اینکه خداوند به چه کسانی در این دنیا ولایت داده و حد و اندازه این ولایت تا چه اندازه است بین فرق مختلف مسلمین اختلاف به وجود آمده است.و بسیاری از آنان دچار افراط و تفریط شده اند
گروهی از مسلمین هستند که بسیار اندکند و ولایت را برای هیچ کس جز خدا ثابت نمی دانند چه ذاتی و چه غیر ذاتی همانند خوارج
گروهی دیگر همانند شیعیان گر چه می گویند ما ولایت ائمه مان را به اندازه ولایت خدا نمی دانیم اما اگر به میانشان برویم متوجه می شویم که متوجه می شویم که بسیاری از آنان ولایت 12 امامشان را تا حد ولایت خدا بالا برده اند آنان اعتقاد دارند ائمه از گذشته و آینده خبر دارند اعتقاد دارند رسول الله و علی قبل از خلقت آدم وجود داشته اند آنان معتقدند ائمه در همه حال ناظر بر اعمالشان هستند ائمه می توانند در یک آن در چند مکان ظاهر شوند آنان به صورت لدنی علم اولین و آخرین را دارند علی هنگام تولد آیاتی از قرآن را قبل از نزول آن برای پیامبر خواندآنان معتقدند امام سایه ندارد و...در حالی که ولایت پیامبران تنها در حد تبلیغ و گسترش اسلام و اجرای آن است و آنان ولایتی در امور مربوط بهاداره جهان خلقت و دیگر موجودات ندارند .اما ولایت در بقیه افراد از این هم محدود تر است مثلا پدر و مادر با اینکه بر فرزند خود ولایت دارند هرگز به معنای آن نیست که همام اختیاراتی را که پیامبر نسبت به مسلمانان دارد او نیز نسبت به فرزندش داشته باشد.همچنین ولایت به معنی این نیست که همام ولایتی را که خدا بر انسانها دارد پیامبر نیز داشته باشد.
اما برویم سر اصل مطلب کککککککه آن اثبات ولایت برای ائمه شما است.
بهتر است آیه ای را ذکر کنم و پاسختان را با توجه به معنی آیه بدهم.
«یا ایها الذین آمنوا اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم فان تنازعتم فی شیء فردوه الی الله والرسول
(سوره نساء آیه ۵۹)»
علمای شیعه سعی کرده اند با این آیه ولایت ائمه خود را ثابت کنند و برای این کار احادیثی را آورده اند در حالی که اگر کمی با دقت به متن آیه نگاه کنیم خواهیم دید که در آغاز می گوید«اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم » یعنی از خدا رسولش و ولی امر(حاکم اسلامی)اطاعت کنید.اما در ادامه می گوید«فان تنازعتم فی شیء فردوه الی الله والرسول»اگر در در چیزی اختلاف پیدا کردید پس ببینید دستور خدا و پیامبرش چیست.در اینجا دیگر خداوند اسمی از اولی الامر نبرده زیرا این مورد دیگر مربوط به ولی امر نیست و این با اعتقادات شیعه معارض است زیرا با اعتقدی که شیعه درباره ائمه دارد این آیه ناقص می شود و بهتر بود خداوند می فرمود«فان تنازعتم فی شیء فردوه الی الله والرسول و اولی الامر منکم»
با تشکر
shakila
Thursday 3 May 2007, 06:55AM
[quote=تازه مسلمان;142819]با سلام خدمت برادران مسلمان
برخی از دوستان درباره اینکه آیا ولایت فقط منحصر به خداست یا نه کس دیگری هم بر ما ولایت دارد سخنانی گفته اند که تصمیم دارم مطالبی را در این باره ذکر کنم.
در اینکه ولایت در اصل مربوط به خداوند است و تنها اوست که به طور ذاتی بر همه مخلوقات ولایت دارد بین مسلمین اختلافی نیست و همه بر آن اتفاق دارند اما اینکه خداوند به چه کسانی در این دنیا ولایت داده و حد و اندازه این ولایت تا چه اندازه است بین فرق مختلف مسلمین اختلاف به وجود آمده است.و بسیاری از آنان دچار افراط و تفریط شده اند
گروهی از مسلمین هستند که بسیار اندکند و ولایت را برای هیچ کس جز خدا ثابت نمی دانند چه ذاتی و چه غیر ذاتی همانند خوارج
گروهی دیگر همانند شیعیان گر چه می گویند ما ولایت ائمه مان را به اندازه ولایت خدا نمی دانیم اما اگر به میانشان برویم متوجه می شویم که متوجه می شویم که بسیاری از آنان ولایت 12 امامشان را تا حد ولایت خدا بالا برده اند آنان اعتقاد دارند ائمه از گذشته و آینده خبر دارند اعتقاد دارند رسول الله و علی قبل از خلقت آدم وجود داشته اند آنان معتقدند ائمه در همه حال ناظر بر اعمالشان هستند ائمه می توانند در یک آن در چند مکان ظاهر شوند آنان به صورت لدنی علم اولین و آخرین را دارند علی هنگام تولد آیاتی از قرآن را قبل از نزول آن برای پیامبر خواندآنان معتقدند امام سایه ندارد و...در حالی که ولایت پیامبران تنها در حد تبلیغ و گسترش اسلام و اجرای آن است و آنان ولایتی در امور مربوط بهاداره جهان خلقت و دیگر موجودات ندارند .اما ولایت در بقیه افراد از این هم محدود تر است مثلا پدر و مادر با اینکه بر فرزند خود ولایت دارند هرگز به معنای آن نیست که همام اختیاراتی را که پیامبر نسبت به مسلمانان دارد او نیز نسبت به فرزندش داشته باشد.همچنین ولایت به معنی این نیست که همام ولایتی را که خدا بر انسانها دارد پیامبر نیز داشته باشد.
اما برویم سر اصل مطلب کککککککه آن اثبات ولایت برای ائمه شما است.
بهتر است آیه ای را ذکر کنم و پاسختان را با توجه به معنی آیه بدهم.
«یا ایها الذین آمنوا اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم فان تنازعتم فی شیء فردوه الی الله والرسول
(سوره نساء آیه ۵۹)»
علمای شیعه سعی کرده اند با این آیه ولایت ائمه خود را ثابت کنند و برای این کار احادیثی را آورده اند در حالی که اگر کمی با دقت به متن آیه نگاه کنیم خواهیم دید که در آغاز می گوید«اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم » یعنی از خدا رسولش و ولی امر(حاکم اسلامی)اطاعت کنید.
از ان جا که اطاعت مطلق امده است بر اهل ایمان است که در همه ی امور دین و دنیای خود از خدا و رسول و اولی الامراطاعت کنند با توجه به این مطلب :
پیامبر علی علیه السلام را جانشین خود معرفی فرمودند یا غاصب اولی را ؟؟؟؟؟؟:smile09: :smile09: :smile09: :smile09:
ایا اطاعت از خدا و رسول با اطاعت از حاکم اسلامی مثل یزید و معاویه یکسان است ؟؟؟؟:smile24: :smile24:
shakila
Thursday 3 May 2007, 05:49PM
با سلامی دوباره خدمت شما کاربران عزیز
چندی که بنده خدمت شما نبودم حرفهایی زده شده که وظیفه خود می دانم که به آنها پاسخ دهم
اما اینکه چرا دیگر در این گفتگو مطلب نمی نویسم و تعدادی از کاربران شیعه این را دلیل بر جواب نداشتن من می دانند باید بگویم من همانند بعضی افراد که با مخارج دولت و حوزه می آیند و با خیال راحت به اینترنت پر سرعت وصل می شوند نیستم.بنده ساکن شهرستان هستم و هزینه آنرا ندارم که هر روز به اینترنت وصل باشم و جواب شما را بدهم من فقط می توانم هفته ای فقط 1تا 2 ساعت به اینترنت وصل شوم که ان هم بسیار یاز اوقات قطع و وصل می شود.
اما اینکه یکی از کاربران گفته بود(حالا مدام نکویید چرا نان کاربر را نمی گویی ما در اینجا کاری به کاربر نداریم هر کس گفته گفته اصل مطلب است.مگر اینکه بنا به دلایلی مجبور شوم نام کاربر را بگویم)من تازه مسلمان نیستم چون طرز صحبت کردنم به تازه مسلمانان نی رود باید بگویم من تازه مسلمان هستم اما نه آن تازه مسلمانی که شما فکر می کنی من سابقا شیعه بودم(البته شیعه را کافر نمی دانم فقط کسانی از شیعه را کافر می دانم که به یاران و زنان پیامبر دشنام می دهند. همانگونه که شما شیعیان کسانی را که به ائمه تان دشنام می دهند کافر می دانیدو من از آنان بودم)و از تندرو ترین شیعیان به شمار می رفتم که بعدها بر اثر اتفاقاتی مذهب اهل تسنن را اختیار کردم.
اما اینکه آقای یار مهدی گفته من از مباحثه فرار می کنم در جوابشان باید بگویم اگر ایشان و هر کس دیگر دنبال پیدا کردن حقیقت است من جواب آقابی یار مهدی را ه خودش داده ام و هر دیگر نیز دنبال مباحثه است همان جواب را به او می دهم.اما اگر ایشان دنبال جنجال و تحمیل عقاید خود است من نه و قت و نه هزینه این کار را ندارم.
از اینکه از نور خارج شده ای و به ظلمت وارد شده ای برایت متاسفم.
البته اگر راست بگویی که شیعه بوده ای!
من هم مانند تو نه و قت اضافه دارم و نه هزینه ی اضافی اما اگر واقعاً دریچه ی دلت در برابر نور حق بسته نشده باشد، حاضرم با تو گفتگو کنم. www.alghadir110.com (http://www.alghadir110.com)
shakila
Thursday 3 May 2007, 05:59PM
تو همون آيه اي كه آوردم نوشته بود تنها ولي خداست خوب حالا اگر يه كم فكر كنيم يعني
هيچ كسي جز الله ولي نيست
جناب سفید:
اگر بگوییم مثلا یار مهدی عاقل است، طبق نظر شما جناب عالی بی عقل خواهی بود چراکه می گویی چون در آیه ی شریفه فرموده " الله ولی است چز الله کس دیگری ولی نیست".
البته این طبق نظر اشتباه شماست به نظر عاقلان عالم اگر کسی بگوید یار مهدی عاقل است معنایش فقط همین است که گفته اند، و هنوز درباره ی دیگران نظری داده نشده است پس مطابق نظر من که نظر عقلاست جنابعالی هم می توانی عاقل باشی اگر خوب فکر کنی و درست جواب دهی.
sefid2
Thursday 3 May 2007, 08:11PM
حالا اگر بگيم تنها عاقل يار مهدي است چي؟
البرز
Thursday 3 May 2007, 08:43PM
- جزء 3 سوره آل عمران (http://www.al-shia.com/html/far/1quran/t-q.php?language=far&lang=txt&translator_far=&sure=3&n_aye1=1&n_aye2=0) آيه 28 (http://www.al-shia.com/html/far/1quran/t-q.php?language=far&lang=txt&translator_far=&sure=3&n_aye1=28&n_aye2=28)
لاَّ يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِياء مِن دُوْنِ الْمُؤْمِنِينَ وَمَن يَفْعَلْ ذَلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللّهِ فِي شَيْءٍ إِلاَّ أَن تَتَّقُواْ مِنْهُمْ تُقَاةً وَيُحَذِّرُكُمُ اللّهُ نَفْسَهُ وَإِلَى اللّهِ الْمَصِير
معني اية شريفة :
...تنها مؤمنانند كه ميتوانند ولي مؤمنان باشند .مؤمنان كفار را بولايت بر نخواهند گزيد
انان كه اينگونه انتخاب كنند در راه الله نيستند
مگر از آنان پرهيز داشته باشيد
خداوند شمارا هشدار ميدهد ...باز گشت بسوي الله است .
دستور ايه كريمه پرهيز از تولي كفار است
در جائي كه دعوت به تولي مؤمنان دارد
hojjat
Friday 4 May 2007, 01:40PM
اگرکسی از مباحثه سر باز میزند دلیل بر بی اطلاعییش نیست بلکه دلیل بر حکمت ورجحان عقل است اخر شما که در مباحثه اصول وپایه درستی را در نظر نمیگیرید ومطالب را پیچ وتاب میدهید تا بلکه به هدف دلخواهتان برسید
البته که با چنین اشخاصی بحث کردن وقت تلف کردن وخود را کوچک کردن است که این کار هیچ عاقلی نمی کند
من جرب المجرب حلت به الندامه!
جناب اهل سنت! هر کسی حرفتان را به خودش بگیرد بد نیست! بالاخره موارد فرار از مباحثه کم نبوده.... گذشته از آن، خلاف آنچه فکر کردید در حرفی که من در مورد جناب تازه مسلمان زدم، کنایه ای متوجه شما نبود! فکر می کنم بهترین جا بود برای اینکه با یک تیر چند هدف را نشانه روید....
دوست داشتید در کنار اینکه خود را تنها پیرو قرآن می دانم عقل و فطرتم را هم تعطیل کنم تا خیرم به شما برسد! همانند همان هایی که خودتان نامشان را خوارج نامیدید ، در آنصورت بهتر بود اسمم خیرالله می شد نه حجت ....
لابد تقطیع و تحریف شما و جناب تازه مسلمان در آوردن اسناد اصول و پایه ای است خلاف آنچه من بدان پایبندم.
آیا شیعیان قائل به تحریف قرآن هستند؟؟!!! (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=6297)
آیا کتب اسرار آل محمد معتبر است؟ (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=6425)
و فرمانبرداری و اطاعت از ائمه ی(حاکمان) ظالم تا قیام قیامت اصلی است که عقل شما از کنار آن می گذرد و عقل من (حتی به تنهایی) در مقابل آن توقف می کند!
بحثی درباره ی امام زمان (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=6310&page=9)
اهل سنت گرامی! اگر کلام الله ، فطرت و عقل برای شما اصل نیست برای من هست !!
hojjat
Friday 4 May 2007, 02:48PM
بسمه تعالی
جناب تازه مسلمان نظر به اینکه محتوای مباحثه در پست 42 موضوع سرفصل" آیه 55 مائده" به "آیه 59 نساء" توسط جنابعالی تغییر پیدا کرد، سوالات خود را برای آخرین بار تکرار می کنم ...
شما خصوصا این دلیل خود را محکم کرده و تاکید زیادی بر آن داشتید:
من روی لفظ خود حدیث بحث کردم که گفته (والذین آمنوا)و نگفته (الذی آمن)
من مطلبی در این باره نوشتم به این امید که شما مرا در حل آن یاری کنید ، لیکن پاسخی از جانب شما دیده نشد:
مشخص کنید با استناد به کدام منبع این ادعا را کردید!
مبتنی بر اسلوب ادبیات عرب بوده ؟
مدعی هستید که به هیچ صورت اطلاق فعل جمع بر فرد نمی شود؟
می فرمایید در مصطلحات زبان عرب هم جستجو کردید و به این مورد برنخوردید؟
اذعان می کنید در قرآن چنین چیزی سابقه نداشته ؟
یا خیر می گویید این تنها یک استناج ساده از دل فردی تازه مسلمان و بی اطلاع است؟ ( در اینصورت هرچه خدا خواست همان شد، هرچه دلم خواست نه آن شد!)…..پس این روشن شود!
به علاوه اینکه من سوالی از شما پرسیدم و منتظر پاسخ هستم :
آیات زیر در رابطه با چه کسانی نازل شده است؟
و اذا قیل لهم تعالو یستغفر لکم رسول الله لوّؤا ر ءوسهم و رایتهم یصدّون و هم مستکبرون»«و هرگاه به آنها گفته شود بیایيد تا رسول خدا برای شما از حق آمرزش طلبد، سرپیچند و مشاهده میکنی با تکبر و نخوت روی برمیگردانند.»
( سوره منافقون/5)
«هم الذین یقولون لاتنفقو علی من عند رسول الله حتّی ينفضوا ...»«اینها همان کسانی هستند که میگویند بر آنان که نزد رسول خدا هستند انفاق نکنید تا پراکنده شوند ...»
( سوره منافقون/7)
چون پژوهش بنده در مورد تفاسیر است لطف بفرمایید در این مورد از تفاسیر مورد قبول خود نام ببرید!
این مطلب بماند!
(البته اگر پاسخی دارید حتما بگویید! )
hojjat
Friday 4 May 2007, 02:58PM
بسمه تعالی
علمای شیعه سعی کرده اند با این آیه ولایت ائمه خود را ثابت کنند و برای این کار احادیثی را آورده اند در حالی که اگر کمی با دقت به متن آیه نگاه کنیم خواهیم دید که در آغاز می گوید«اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم » یعنی از خدا رسولش و ولی امر(حاکم اسلامی)اطاعت کنید
جناب تازه مسلمان ! شما نظرتان را در آيه فوق لحاظ کرديد بدين ترتيب که پس از ترجمه اولوالامر بلافاصله در پرانتز قيد کرديد حاکم اسلامي! ... ..عده اي ديگر هم نظري متفاوت از شما را دارند؛ آنها نيز ديدگاه خود را اينگونه مطرح مي کنند که اولوالامر ائمه 12 گانه هستند
سوال من اين است:
آيا در مورد مصداق اولوالامر که مي شود گفت اساس اختلافات حداقل در آيه مذکور است يعني در محلي که به صراحت گفته شده اگر در چيزي اختلاف کرديد به خدا و پيامبرش مراجعه کنيد :
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً ﴿59﴾
اي مومنان! از خداوند فرمان بريد و از پيامبر و اولوالامر خود فرمانبرداري کنيد و اگر به خداوند و روز بازپسين ايمان داريد، چون در چيزي با هم اختلاف کرديد، آن را به خداوند و پيامبرش باز بريد که اين بهتر و بازگشت آن نيکوتراست!
شما نيز اين کار را کرديد؟
در جايي استدلال شما را اينگونه ديدم:
با اعتقدی که شیعه درباره ائمه دارد این آیه ناقص می شود و بهتر بود خداوند می فرمود«فان تنازعتم فی شیء فردوه الیالله والرسول و اولی الامر منکم»
خب اينطور به نظر مي رسد که : "قطعا بهتر نبوده" چه اگر اينطور بود، اين دستور دقيقا مثل همان حکايتي است که به فردي بگوييم براي دوستت که آدرسش را نداري نامه بنويس که آدرسش را برايت پست کند!
مي خواهم بدانم چگونه در اين مورد اختلافي(مصداق اولوالامر) که پيش آمده، به پيروي از اين ايه گردن مي نهيد و به خدا و رسولش مراجعه مي کنيد؟
محمدمهدی121
Friday 4 May 2007, 06:04PM
عزیز تازه مسلمان!
نخست و پیش از هر چیز تلاش کن منابع خودتون را بررسی کنی!
من در اینجا از منابع خودتون نقل قولهایی را خواهم اورد که بر اینکه این ایه در شان علی علیه السلام
است صحه میگذارند!
التبته همه عربی هستند باید بری ترجه کنی ولی میفهمی اگه بخونی:
شرح نهج البلاغة - ابن أبي الحديد - ج 13 - ص 276 - 277
وكان علي عليه السلام صاحب قتال وإنفاق قبل الفتح ، اما قتاله فمعلوم بالضرورة ، واما انفاقه فقد كان على حسب حاله وفقره ، وهو الذي أطعم الطعام على حبه مسكينا ويتيما وأسيرا ، وأنزلت فيه وفى زوجته وابنيه سورة ( 2 ) كاملة من القرآن ، وهو الذي ملك أربعة دراهم فأخرج منها درهما سرا ودرهما علانية ليلا ، ثم اخرج منها في النهار درهما سرا ودرهما علانية ، فأنزل فيه قوله تعالى ( الذين ينفقون أموالهم بالليل والنهار سرا وعلانية ) ( 3 ) ، وهو الذي قدم بين يدي نجواه صدقة دون المسلمين كافة ، وهو الذي تصدق بخاتمه وهو راكع ، فأنزل الله فيه ( إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ) ( 1 ) .
تفسير ابن أبي حاتم - ابن أبي حاتم الرازي - ج 4 - ص 1162
6551 حدثنا أبو سعيد الأشج ثنا الفضل بن دكين أبو نعيم الأحوال ، ثنا موسى بن قيس الحضرمي عن سلمة بن كهيل قال : تصدق علي بخاتمه وهو راكع فنزلت انما وليكم الله ورسوله والذين امنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون .
تفسير السمرقندي - أبو الليث السمرقندي - ج 1 - ص 424
( الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ) * يعني يتصدقون في حال ركوعهم حيث أشار علي بخاتمه إلى المسكين حتى نزع من أصبعه وهو في ركوعه ويقال يراد به جميع المسلمين أنهم يصلون ويؤدون الزكاة
تفسير الثعلبي - الثعلبي - ج 4 - ص 80
قال ابن عباس ، وقال السدي ، وعتبة بن حكيم ، وثابت بن عبد الله : إنما يعني بقوله " * ( والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ) * ) الآية . علي بن أبي طالب ( رضي الله عنه ) مر به سائل وهو راكع في المسجد وأعطاه خاتمه .
زاد المسير - ابن الجوزي - ج 2 - ص 292 - 293
قوله تعالى : ( ويؤتون الزكاة وهو راكعون ) أنهم فعلوا ذلك في ركوعهم ، وهو تصدق علي عليه السلام بخاتمه في ركوعه .
تفسير الرازي - الرازي - ج 12 - ص 20
وهذه الآية في حق علي ، فكان الأولى جعل ما قبلها أيضا في حقه ، فهذه جملة الأقوال في هذه الآية .
تفسير الرازي - الرازي - ج 12 - ص 26
لقول الثاني : روى عطاء عن ابن عباس أنها نزلت في علي بن أبي طالب عليه السلام . روي أن عبد الله بن سلام قال : لما نزلت هذه الآية قلت يا رسول أنا رأيت عليا تصدق بخاتمه على محتاج وهو راكع ، فنحن نتولاه . وروي عن أبي ذر رضي الله عنه أنه قال : صليت مع رسول الله صلى الله عليه وسلم يوما صلاة الظهر ، فسأل سائل في المسجد فلم يعطه أحد ، فرفع السائل يده إلى السماء وقال : اللهم أشهد أني سألت في مسجد الرسول صلى الله عليه وسلم فما أعطاني أحد شيئا ، وعلي عليه السلام كان راكعا ، فأومأ إليه بخنصره اليمنى وكان فيها خاتم ، فأقبل السائل حتى أخذ الخاتم بمرأى النبي صلى الله عليه وسلم ، فقال : " اللهم إن أخي موسى سألك " فقال : * ( رب اشرح لي صدري ) * إلى قوله * ( وأشركه في أمري ) * ( طه : 25 - 32 ) فأنزلت قرآنا ناطقا * ( سنشد عضدك بأخيك ونجعل لكما سلطانا ) * ( القصص : 35 ) اللهم وأنا محمد نبيك وصفيك فاشرح لي صدري ويسر لي أمري واجعل لي وزيرا من أهلي عليا أشدد به ظهري . قال أبو ذر : فوالله ما أتم رسول الله هذه الكلمة حتى نزل جبريل فقال : يا محمد إقرأ * ( إنما وليكم الله ورسوله ) * إلى أخرها ،
تفسير القرطبي - القرطبي - ج 6 - ص 221 - 222
قوله تعالى : " إنما وليكم الله ورسوله " قال جابر بن عبد الله قال عبد الله ابن سلام للنبي صلى الله عليه وسلم : إن قومنا من قريظة والنضير قد هجرونا وأقسموا ألا يجالسونا ، ولا نستطيع مجالسة أصحابك لبعد المنازل ، فنزلت هذه الآية ، فقال : رضينا بالله وبرسوله وبالمؤمنين أولياء . " والذين " عام في جميع المؤمنين . وقد سئل أبو جعفر محمد بن علي بن الحسين ( 1 ) بن علي بن أبي طالب رضي الله عنهم عن معنى " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا " هل هو علي بن أبي طالب ؟ فقال : علي من المؤمنين ، يذهب إلى أن هذا لجميع المؤمنين . قال النحاس : وهذا قول بين ، لان " الذين " لجماعة . وقال في رواية : نزلت في علي بن أبي طالب رضي الله عنه ، وقاله مجاهد والسدي ، وحملهم على ذلك قوله تعالى : ( الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ) وهي : المسألة الثانية - وذلك أن سائلا سأل في مسجد رسول الله صلى الله عليه وسلم فلم يعطه أحد شيئا ، وكان علي في الصلاة في الركوع وفي يمينه خاتم ، فأشار إلى السائل [ بيده ] ( 2 ) حتى أخذه . قال الكيا الطبري : وهذا يدل على أن العمل القليل لا يبطل الصلاة ، فإن التصدق بالخاتم في الركوع عمل جاء به في الصلاة ولم تبطل به الصلاة . وقوله : " ويؤتون الزكاة وهم راكعون " يدل على أن صدقة التطوع تسمى زكاة . ، فإن عليا تصدق بخاتمه في الركوع ، وهو نظير قوله تعالى : " وما آتيتم من زكاة تريدون وجه الله فأولئك هم المضعفون " ( 3 )
تفسير البيضاوي - البيضاوي - ج 2 - ص 338 - 339
لما نهى عن موالاة الكفرة ذكر عقبيه من هو حقيق بها وإنما قال * ( وليكم الله ) * ولم يقل أولياؤكم للتنبيه على أن الولاية لله سبحانه وتعالى على الأصالة ولرسوله صلى الله عليه وسلم وللمؤمنين على التبع * ( الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة ) * صفة للذين آمنوا فإنه جرى مجرى الاسم أو بدل منه ويجوز نصبه ورفعه على المدح * ( وهم راكعون ) * متخشعون في صلاتهم وزكاتهم وقيل هو حال مخصوصة بيؤتون أو يؤتون الزكاة في حال ركوعهم في الصلاة حرصا على الإحسان ومسارعه إليه وإنها نزلت في علي رضي الله عنه حين سأله سائل وهو راكع في صلاته فطرح له خاتمه واستدل بها الشيعة على إمامته زاعمين أن المراد بالولي المتولي للأمور والمستحق للتصرف فيها والظاهر ما ذكرناه مع أن حمل الجمع على الواحد أيضا خلاف
حدثنا الربيع بن سليمان المرادي حدثنا أيوب بن سويد عن عتبة بن أبي حكيم في قوله " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا " قال هم المؤمنون وعلي بن أبي طالب . وحدثنا أبو سعيد الأشج حدثنا الفضل بن دكين أبو نعيم الأحول حدثنا موسى بن قيس الحضرمي عن سلمة بن كهيل قال تصدق علي بخاتمه وهو راكع فنزلت " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون " وقال ابن جرير حدثني الحارث حدثنا عبد العزيز حدثنا غالب بن عبد الله سمعت مجاهدا يقول في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " الآية نزلت في علي بن أبي طالب تصدق وهو راكع . وقال عبد الرزاق حدثنا عبد الوهاب بن مجاهد عن أبيه عن ابن عباس في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " الآية . نزلت في علي بن أبي طالب . عبد الوهاب بن مجاهد لا يحتج به . ورواه ابن مردويه عن طريق سفيان الثوري عن أبي سنان عن الضحاك عن ابن عباس قال كان علي بن أبي طالب قائما يصلي فمر سائل وهو راكع فأعطاه خاتمه فنزلت " إنما وليكم الله ورسوله " الآية . الضحاك لم يلقى ابن عباس وروى ابن مردويه أيضا من طريق محمد بن السائب الكلبي وهو متروك عن أبي صالح عن ابن عباس قال خرج رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم - إلى المسجد والناس يصلون بين راكع وساجد وقائم وقاعد وإذا مسكين يسأل فدخل رسول الله - صلى الله عليه وآله وسلم - فقال أعطاك أحد شيئا ؟ قال نعم قال من ؟ قال ذلك الرجل القائم قال " على أي حال أعطاكه ؟ قال وهو راكع قال وذلك علي بن أبي طالب قال فكبر رسول الله صلى الله عليه وسلم عند ذلك وهو يقول " من يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون " وهذا إسناد لا يقدح به ثم رواه ابن مردويه من حديث علي بن أبي طالب رضي الله عنه نفسه وعمار بن ياسر وأبي رافع وليس يصح شئ منها بالكلية لضعف أسانيدها وجهالة رجالها ثم روى بإسناده عن ميمون بن مهران عن ابن عباس في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " نزلت في المؤمنين وعلي بن أبي طالب أولهم وقال ابن جرير حدثنا هناد حدثنا عبدة عن عبد الملك عن أبي جعفر قال سألته عن هذه الآية " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون " قلنا من الذين آمنوا ؟ قال الذين آمنوا . قلنا بلغنا أنها نزلت في علي بن أبي طالب قال علي من الذين آمنوا وقال أسباط عن السدي نزلت هذه الآية في جميع المؤمنين ولكن علي بن أبي طالب مر به سائل وهو راكع في المسجد فأعطاه خاتمه وقال علي بن أبي طلحة الوالبي عن ابن عباس عن أسلم فقد تولى الله ورسوله والذين آمنوا رواه ابن جرير وقد تقدم في الأحاديث التي أوردناها أن هذه الآيات كلها نزلت في عبادة بن الصامت - رضي الله عنه - حين تبرأ من حلف اليهود ورضي بولاية الله ورسوله والمؤمنين ولهذا قال تعالى بعد هذا كله " ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون " كما قال تعالى " كتب الله لأغلبن أنا ورسلي إن الله قوي عزيز * لا تجد قوما يؤمنون بالله واليوم الآخر يوادون من حاد الله ورسوله ولو كانوا آباءهم أو أبناءهم أو إخوانهم أو عشيرتهم أولئك كتب في قلوبهم الايمان وأيدهم بروح منه ويدخلهم جنات تجري من تحتها الأنهار خالدين فيها رضي الله عنهم ورضوا عنه أولئك حزب الله ألا إن حزب الله هم المفلحون " . فكل من رضي بولاية الله ورسوله والمؤمنين فهو مفلح في الدنيا والآخرة ومنصور في الدنيا والآخرة ولهذا قال تعالى في هذه الآية الكريمة ( ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون ) .
الدر المنثور - جلال الدين السيوطي - ج 2 - ص 293 - 294
* أخرج ابن جرير وابن أبي حاتم عن عطية بن سعد قال نزلت في عبادة بن الصامت انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا * وأخرج الخطيب في المتفق عن ابن عباس قال تصدق على بخاتمه وهو راكع فقال النبي صلى الله عليه وسلم للسائل من أعطاك هذا الخاتم قال ذاك الراكع فأنزل الله انما وليكم الله ورسوله * وأخرج عبد الرزاق وعبد بن حميد وابن جرير وأبو الشيخ وابن مردويه عن ابن عباس في قوله انما وليكم الله ورسوله الآية قال نزلت في علي بن أبي طالب * وأخرج الطبراني في الأوسط وابن مردويه عن عمار بن ياسر قال وقف بعلي سائل وهو راكع في صلاة تطوع فنزع خاتمه فأعطاه السائل فأتى رسول الله صلى الله عليه وسلم فأعلمه ذلك فنزلت على النبي صلى الله عليه وسلم هذه الآية انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون فقرأها رسول الله صلى الله عليه وسلم على أصحابه ثم قال من كنت مولاه فعلى مولاه اللهم وال من والاه وعاد من عاداه * وأخرج أبو الشيخ وابن مردويه عن علي بن أبي طالب قال نزلت هذه الآية على رسول الله صلى الله عليه وسلم في بيته انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا إلى آخر الآية فخرج رسول الله صلى الله عليه وسلم فدخل المسجد وجاء الناس يصلون بين راكع وساجد وقائم يصلى فإذا سائل فقال يا سائل هل أعطاك أحد شيئا قال لا ذاك الراكع لعلي بن أبي طالب أعطاني خاتمه * وأخرج ابن أبي حاتم وأبو الشيخ وابن عساكر عن سلمة بن كهيل قال تصدق على بخاتمة وهو راكع فنزلت انما وليكم الله الآية * وأخرج ابن جرير عن مجاهد في قوله انما وليكم الله ورسوله الآية نزلت في علي بن أبي طالب تصدق وهو راكع * وأخرج ابن جرير عن السدى وعتبة بن حكيم مثله * وأخرج ابن مردويه من طريق الكلبي عن أبي صالح عن ابن عباس قال أتى عبد الله بن سلام ورهط معه من أهل الكتاب نبي الله صلى الله عليه وسلم عند الظهر فقالوا يا رسول الله ان بيوتا قاصية لا نجد من يجالسنا ويخالطنا دون هذا المسجد وان قومنا لما رأونا قد صدقنا الله ورسوله وتركنا دينهم أظهروا العداوة وأقسموا ان لا يخالطونا ولا يؤاكلونا فشق ذلك علينا فبينا هم يشكون ذلك إلى رسول الله صلى الله عليه وسلم إذا نزلت هذه الآية على رسول الله صلى الله عليه وسلم انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصالة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ونودي بالصلاة صلاة الظهر وخرج رسول الله صلى الله عليه وسلم فقال أعطاك أحد شيئا قال نعم قال من قال ذاك الرجل القائم قال على أي حال أعطاكه قال وهو راكع قال وذاك علي بن أبي طالب فكبر رسول الله صلى الله عليه وسلم عند ذلك وهو يقول ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فان حزب الله هم الغالبون * وأخرج الطبراني وابن مردويه وأبو نعيم عن أبي رافع قال دخلت على رسول الله صلى الله عليه وسلم وهو نائم يوحى إليه فإذا حية في جانب البيت فكرهت ان أبيت عليها فأوقظ النبي صلى الله عليه وسلم وخفت ان يكون يوحى إليه فاضطجعت بين الحية وبين النبي صلى الله عليه وسلم لئن كان منها سوء كان في دونه فمكث ساعة فاستيقظ النبي صلى الله عليه وسلم وهو يقول انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون الحمد لله الذي أتم لعلى نعمه وهيأ لعلى بفضل الله إياه * وأخرج ابن مردويه عن ابن عباس قال كان علي بن أبي طالب قائما يصلى فمر سائل وهو راكع فأعطاه خاتمة فنزلت هذه الآية انما وليكم الله ورسوله الآية قال نزلت في الذين آمنوا وعلي بن أبي طالب أولهم * وأخرج ابن أبي حاتم وابن جرير عن ابن عباس في قوله انما وليكم الله الآية قال يعنى من أسلم فقد تولى الله ورسوله والذين آمنوا * وأخرج عبد بن حميد وابن جرير وابن المنذر عن أبي جعفر انه سئل عن هذه الآية من الذين آمنوا قال الذين آمنوا قيل له بلغنا انها نزلت في علي بن طالب قال على من الذين آمنوا * وأخرج أبو نعيم في الحلية عن عبد الملك بن أبي سليمان قال سألت أبا جعفر محمد بن علي عن قوله انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا والذين يقمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون قال أصحاب محمد صلى الله عليه وسلم قلت يقولون على قال على منهم
اینها رو همه گویا هم مذهبهای شما نوشتن عزیز!!
اینها رو از کتاباتون پاک کن بعد بیا حرف میزنیم!!:smile07:
خدا به شما خیر بدهد
سلام
والله مسلمان کسی است که متمسک به حدیث متواتر بین اهل قبله : کتاب الله وعترتی باشد والا کافر است حالا جناب تازه مسلملن که خودش را تازه مسلمان می داند اگر متمسک به این دو است مسلمان والا کافر
puyan
Saturday 5 May 2007, 12:27AM
سلام
جناب تازه مسلمان
از آنجا که این تاپیک را شما آغاز کرده اید و مسائلی را مطرح کرده اید روی سخن من ، اولا ، با شماست و از شما دعوت میکنم در این موضوع قدم به قدم پیش رویم .
سلام
بازهم هم همان سخنان بی مبنای قدیمی و انکار نزول آیه درباره امیرالمومنین علیه السلام ...
مطابق آیه ولایت امیرالمومنین علیه السلام در رکوع نماز انگشتری اعطا نمودند و این عمل شأن نزول آیه ولایت در قرآن گردید . خداوند سه " عنوان ولی " را در این آیه معرفی مینماید .
ولی اگر به معنای دوست باشد ، به معنای سرپرست هم هست و اتفاقا در آیات قبل و بعد هم معنای سرپرست کاملا بر معنای آیه مینشیند . لذا اگر مخالفان قرآن و عترت ، سرپرستی را در معنای آیه نمی پذیرند برای به کرسی نشاندن مدعای خود باید غلط بودن معنای سرپرست را در آیه ولایت اثبات کنند .( معناداری آیه با معنای دوست با تسامح در بحث نوشته شد و الا این معنا منطبق با آیه نیست )
ضمن آنکه اگر کسی مدعی شود رکوع به معنای خضوع است خوشحال میشویم مدارک معتبر و ارزشمند ( از جهت استناد علمی ) او را ببینیم .
متشکرم
shakila
Saturday 5 May 2007, 11:24AM
حالا اگر بگيم تنها عاقل يار مهدي است چي؟
باز هم فرقی ندارد
شما و دیگر دوستانتان برای اثبات مدعای خویش آیه ای دالّ بر نفی ولایت از غیر بیاورید!!!!!
چنانچه در نفی خدایی برای غیر می فرماید "لا اله الا هو...."
البته قبلا هم گفتم نه تنها نفی نیامده که ثابت هم شده به صراحت
sefid2
Saturday 5 May 2007, 08:40PM
باز هم فرقی ندارد
شما و دیگر دوستانتان برای اثبات مدعای خویش آیه ای دالّ بر نفی ولایت از غیر بیاورید!!!!!
چنانچه در نفی خدایی برای غیر می فرماید "لا اله الا هو...."
البته قبلا هم گفتم نه تنها نفی نیامده که ثابت هم شده به صراحت
بقره107
أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللّهَ لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللّهِ مِن وَلِيٍّ وَلاَ نَصِيرٍ
آيا نميداني كه خدا براي اوست پادشاهي آسمانها و زمين و نيست شما را از جز او هيچ ولي و نه ياري
دهنده اي.
نسا45
وَاللّهُ أَعْلَمُ بِأَعْدَائِكُمْ وَكَفَى بِاللّهِ وَلِيًّا وَكَفَى بِاللّهِ نَصِيرًا
و خدا دانا تر است به دشمنان شما و بس است خدا ولي و بس است الله ياري كننده
انعام14
قل ا غير الله اتخذو وليا .....
بگو آيا غير الله را بگيرم ولي....
انعام51
به جز او هيچ سرپرستي(ولي) و نه شفيعي باشد كه ايشان بپره
اعراف3
اتَّبِعُواْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكُم مِّن رَّبِّكُمْ وَلاَ تَتَّبِعُواْ مِن دُونِهِ أَوْلِيَاء قَلِيلاً مَّا تَذَكَّرُونَ
پيروي كنيد آنچه فروفرستاده شد به شما از پروردگارتان و پيروي نكنيد از جز او اوليا را اندكي پند ميگيريد
عنكبوت41
مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِن دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاء كَمَثَلِ الْعَنكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتًا وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنكَبُوتِ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ
مثال آنانكه گرفتند ولي هايي غير از الله چون مثال عنكبوتي است كه گرفت براي خود خانه و به درستيكه
سست ترين خانه ها هرآينه خانه عنكبوت است , اگر باشد كه بدانند
yar-mahdi
Saturday 5 May 2007, 08:48PM
سلام علیکم
در جايي استدلال شما را اينگونه ديدم:
در اصل توسط تازه مسلمان نوشته شده است http://www.iranclubs.net/forums/images/khazar/buttons/viewpost.gif (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?p=142819#post142819)
با اعتقدی که شیعه درباره ائمه دارد این آیه ناقص می شود و بهتر بود خداوند می فرمود«فان تنازعتم فی شیء فردوه الیالله والرسول و اولی الامر منکم»
خب اينطور به نظر مي رسد که : "قطعا بهتر نبوده" چه اگر اينطور بود، اين دستور دقيقا مثل همان حکايتي است که به فردي بگوييم براي دوستت که آدرسش را نداري نامه بنويس که آدرسش را برايت پست کند!
مي خواهم بدانم چگونه در اين مورد اختلافي(مصداق اولوالامر) که پيش آمده، به پيروي از اين ايه گردن مي نهيد و به خدا و رسولش مراجعه مي کنيد؟
جناب حجت ! با تشکر مجدد از جنابعالی باید به عرض برسانم که به نکته ی بسیار جالبی اشاره فرمودید . شک نیست که همه ی مسلمین در خداوندی خدای متعال و پیامبری پیامبر اکرم (ص) اتفاق دارند و اختلافات در مسائل دیگر است . ( اگر چه راجع به ویژگی های همین دو نیز با هم اختلاف دارند ! )
در این آیه خداوند مسلمین را در آن چه اختلاف دارند ، به آن چه اختلاف ندارند و مورد قبول شان است یعنی خدا و رسول یا به بیان دیگر قرآن و سنّت ارجاع می دهد .
در تفسیر آیه ی اولی الامر که امری است اختلافی بین مسلمین نیز ، ما چاره ای جز رجوع به مسندی که همگان آن را قبول دارند ، نداریم .
ما شیعیان بر مبنای آیاتی هم چون ولایت و تطهیر ، نیز احادیثی همچون ثقلین و ولایت که اتفاقا مورد قبول هر دو گروه شیعه و سنّی است ، مصداق اولی الامر را جز معصومینی که خداوند آن ها را برگزیده و پیامبر اکرم (ص) به ما معرفی شان نموده است ، نمی دانیم .
پس ما در دستور خداوند که اگر اختلاف داشتید به خدا و رسول ( قرآن و سنت ) بازگردید ، عمل می کنیم ولی اهل سنت چنین کاری نمی کنند زیرا اساس مذهب اهل سنت بر درستی خلافت خلفا شکل گرفته است و این دو ( اولی الامری اهل بیت و صحت خلافت خلفا ) با هم جمع نمی شود !
yar-mahdi
Saturday 5 May 2007, 08:54PM
بقره107
أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللّهَ لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللّهِ مِن وَلِيٍّ وَلاَ نَصِيرٍ
آيا نميداني كه خدا براي اوست پادشاهي آسمانها و زمين و نيست شما را از جز او هيچ ولي و نه ياري
دهنده اي.
نسا45
وَاللّهُ أَعْلَمُ بِأَعْدَائِكُمْ وَكَفَى بِاللّهِ وَلِيًّا وَكَفَى بِاللّهِ نَصِيرًا
انعام14
انعام51
اعراف3
اتَّبِعُواْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكُم مِّن رَّبِّكُمْ وَلاَ تَتَّبِعُواْ مِن دُونِهِ أَوْلِيَاء قَلِيلاً مَّا تَذَكَّرُونَ
پيروي كنيد آنچه فروفرستاده شد به شما از پروردگارتان و پيروي نكنيد از جز او اوليا را اندكي پند ميگيريد
عنكبوت41
مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِن دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاء كَمَثَلِ الْعَنكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتًا وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنكَبُوتِ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ
مثال آنانكه گرفتند ولي هايي غير از الله چون مثال عنكبوتي است كه گرفت براي خود خانه و به درستيكه
منكرين اين آيه را چه مي كنند :
« النبی اولی بالمومنين من انفسهم »(الاحزاب:6)
نمونه هايي ديگر :
shakila
Sunday 6 May 2007, 06:42AM
بقره107
دهنده اي.
نسا45
انعام14
انعام51
اعراف3
عنكبوت41
سفید جان ! نمی دانم در پی حقیقتی یا اینکه می خواهی مدعایت را ثابت کنی ان هم هر جوری که شده تو و امثال تو هنوز به قداست قران نرسیده اید که " إن هذا القران یهدی للتی هی أقوم " قران کتاب هدایت است نه وسیله ای برای اثبات نفسانیات که ریشه ای جز جهل ندارد !!!!
از صحبتهای شما معلوم می شود که یا اهل علوم قرانی نیستی و یا لجاجت می ورزی و من امیدوارم از قسم اول باشی چرا که انسان خواب را می شود بیدار کرد ولی کسی خودش را به خواب زده هرگز!!!
جناب یارمهدی کار مرا اسان کرده چرا این آیات را لحاظ نمی کنید؟؟؟؟!!!!
این که دیگر روایت نیست .
برای اینکه درک کنید قران 6666 آیه دارد و باید علم بهره وری از ان راداشته باشید وبرای اینکه بفهمید التزام به یک ایه به گونه ای که منجر به انکار آیه دیگری شود اشتباه است نمونه ای غیر از ولایت می آورم تا شاید شما را به خود بیاورم : خداوند در قران یک جا می فرماید " خدا جانها را می گیرد " و جای دیگرهمین کار را به ملائکه نسبت می دهد.
لطفا این دو ایه را پیدا کنید ، بخوانید ، وبه عنوان یک موجود صاحب فکر در این دو ایه تدبر کنید تا شاید کمی از خواب آلودگی شما کاسته شود
sefid2
Sunday 6 May 2007, 08:08AM
چرا جوش مياري من فقط آيات قرآن رو آوردم ديدي كه چي نوشته بود اينا كه دروغ نبود از هوا هم نيومده بود.همش تو قرآن بود ميتوني بري و نگاه كني. باور كن كه اونجا نوشته بس است خدا ولي تقصير من نيست به خدا اونجا نوشته بود.
ديدي كه من هيچ حرفي نزدم اينها آيات پروردگار بود كه من نوشتم آيات او ريشه در جهل ندارد پس لطفا از اين به بعد قبل از زدن هر حرفي يه كم روي حرفت فكر كن.
عبدالامير
Sunday 6 May 2007, 09:36AM
چرا جوش مياري من فقط آيات قرآن رو آوردم ديدي كه چي نوشته بود اينا كه دروغ نبود از هوا هم نيومده بود.همش تو قرآن بود ميتوني بري و نگاه كني. باور كن كه اونجا نوشته بس است خدا ولي تقصير من نيست به خدا اونجا نوشته بود.
ديدي كه من هيچ حرفي نزدم اينها آيات پروردگار بود كه من نوشتم آيات او ريشه در جهل ندارد پس لطفا از اين به بعد قبل از زدن هر حرفي يه كم روي حرفت فكر كن.
فرمايش شما صحيح .
اما آياتي كه yar mahdi هم نوشته بود تو قرآن هست . پس نمي توني يك آيه را بگيري و بقيه آيات را نفي كني . قرآن هم كه غلط نيست . پس بايد هر دوي اين آيات صحيح باشد و بشود بين اينها را جمع كرد . حالاسوال من از شما اينست :
شما چگونه بين اينها را جمع مي كنيد؟
puyan
Sunday 6 May 2007, 01:37PM
سلام
جناب تازه مسلمان
از آنجا که این تاپیک را شما آغاز کرده اید و مسائلی را مطرح کرده اید روی سخن من ، اولا ، با شماست و از شما دعوت میکنم در این موضوع قدم به قدم پیش رویم .
سلام
متشکرم
shakila
Monday 7 May 2007, 07:33AM
" و من یضلل الله فلا هادی له " این هم از ایات شریفه است
" یهدی به کثیرا و یضل به کثیرا " این هم از ایات شریفه است
از این که راه نابودی را پیش گرفته ای متأسفم
پرويز
Monday 7 May 2007, 10:20AM
از این که راه نابودی را پیش گرفته ای متأسفم
نه، از اينکه راه حقيقت را در پيش گرفته متأسفيد.
hojjat
Tuesday 8 May 2007, 12:17AM
در این آیه خداوند مسلمین را در آن چه اختلاف دارند ، به آن چه اختلاف ندارند و مورد قبول شان است یعنی خدا و رسول یا به بیان دیگر قرآن و سنّت ارجاع می دهد .
در تفسیر آیه ی اولی الامر که امری است اختلافی بین مسلمین نیز ، ما چاره ای جز رجوع به مسندی که همگان آن را قبول دارند ، نداریم .
ما شیعیان بر مبنای آیاتی هم چون ولایت و تطهیر ، نیز احادیثی همچون ثقلین و ولایت که اتفاقا مورد قبول هر دو گروه شیعه و سنّی است ، مصداق اولی الامر را جز معصومینی که خداوند آن ها را برگزیده و پیامبر اکرم (ص) به ما معرفی شان نموده است ، نمی دانیم .
پس ما در دستور خداوند که اگر اختلاف داشتید به خدا و رسول ( قرآن و سنت ) بازگردید ، عمل می کنیم ولی اهل سنت چنین کاری نمی کنند زیرا اساس مذهب اهل سنت بر درستی خلافت خلفا شکل گرفته است و این دو ( اولی الامری اهل بیت و صحت خلافت خلفا ) با هم جمع نمی شود !
بسمه تعالي
جناب يار مهدي گرامی! پاسخي روشن و صريح از شما به عنوان يک شيعه ديدم ...
من نيز از شما برای صراحت و درک بالايتان تشکر می کنم! ليکن از آن سو همچنان مطالب مبهمي باقي مانده که موجب مي شود منظور آنان در ذهن من به خوبي منعقد نشود و همين سبب می شود که فعلا نتوانم ديدگاهم را در مقابل فرمايشات جنابعالي اعلام کنم...
بياييد آنگونه که برخي مي گويند (همچون اين دو بزرگوار: تازه مسلمان و اهل سنت) فرض کنيد که اولوالامر همان حاکمان اسلامي هستند برای رسيدن به پاسخ اينکه" آيا اساسا در آن ديدگاه، اولوالامر مي تواند حاکم اسلامی باشد؟!".... گذشته از اين سوال که پيشتر طرح شد: "چگونه در اين مورد اختلافي(مصداق اولوالامر) که پيش آمده، به پيروي از اين آيه گردنمي نهيد و به خدا و رسولش مراجعه ميکنيد؟"
با اين دو سوال بايد چه کرد:
آيا مرجعي که اين دوستان از آن سخن مي گويند (که در صورت بروز اختلافات با حاکمان اسلامي بايد بدان بازگشت کرد) چيز ديگري است غير از آن، که شما شيعيان مصداق اولوالامر را در آن ائمه اثني عشر يافتيد؟
چگونه است مراجعه به کتاب و سنت الهي در مورد اولوالامر يا همان حاکماني که اطاعت از آنها اگر چه فاسق و فاجر باشند واجب است؟ مرگ با سرپيچي از فرمان آنها همانند مرگ در جاهليت است!! پس اين مراجعه و بازگرداندن به سوي کتاب خدا و سنت پيامبر چه نقشي ايفا مي کند... چطور اين دو مطلب با هم قابل جمعند؟!
shakila
Tuesday 8 May 2007, 06:00AM
نه، از اينکه راه حقيقت را در پيش گرفته متأسفيد.
سلام
اگر اندکی با کتاب وحی اشنا می بودید می فهمیدید که راهی را که در پیش دارید راه حق نیست
یک نمونه از قران برای انانکه می خواهند بدانند:
" قل أطیعوا الله و أطیعوا الرسول .... نور-54" " و أقیموا الصلوة و أتواالزکاة و أطیعوا الرسول لغلکم ترحمون نور- 56"
بنا بر ایه اول اطاعت از خدا و رسول بیان شده است و بنابر ایه دوم فقط اطاعت از رسول ایا کسی می تواند بگوید اطاعت از رسول کافی است البته که هیچ عاقلی چنین حرفی نمی زند.
شيفته
Tuesday 8 May 2007, 10:29AM
با عرض سلام به همه دوستان
در رابطه با مسئله اي كه اهل سنت بيان مي كنند كه چرا در قرآن لفظ" الذين" آمده است نه" آلذي" ، پاسخ اين حقير اينست كه :
آيا قرآن كتابي نيست كه اخلاق و رفتار نيكو را به ما مسلمانان مي آموزد پس چرا بايد در بيان چنين رفتاري فقط يك فرد را در نظر بگيرد و چنان استنباط شود كه ساير ما نمي توانيم همچون ان بزرگوار عمل كنيم . همانطور كه ملاحظه مي فرماييد فعلي كه براي نماز خواندن و زكات دادن و ركوع گزاردن بكار رفته است ماضي نيست و مضارع است يعني مربوط به فعلي در گذشته نمي شود كه انجام شده و تمام شده است . خداوند در اين آيه همچون معلم درس اخلاق مي فرمايد:شخص مومن و ولي اين خصوصيت را دارد وبايد داشته باشد . شما اي مسلمانان (كه الذين به همين مسلمانان اطلاق مي شويد )كساني از شما كه پيرو اين رفتار باشند و تا اين حد (همانند حضرت علي كه اين عمل را انجام داده است -در گذشته) نماز و انفاق را مهم شمارند همچون او ازدرجه بالاي ولايت بحساب مي آيند.كه بديهي است اين خصوصيت شرط لازم است نه شرط كافي و حضرت علي (ع) بواسطه ساير اعمالشان (از جمله خوابيدن در جاي پيامبر به هنگام هجرت آن حضرت و ...) لياقت چنين مقامي را داشته اند
عبدالامير
Tuesday 8 May 2007, 01:42PM
ديدي كه من هيچ حرفي نزدم اينها آيات پروردگار بود كه من نوشتم آيات او ريشه در جهل ند