نمايش نسخه نهائي : آیا علی(رضی) هنگام نماز انگشترش را بخشید؟
تازه مسلمان
Tuesday 17 April 2007, 11:52AM
با سلام دوبار هخدمت برادران مسلمان و جویای حقیقت
یکی از دلایلی که شیعه برای اثبات امامت علی بن ابی طالب(رضی)دارد این آیه است.
«انما ولیکم الله ورسوله والذین آمنوا الذین یقیمون الصلاة ویوتون الزکاة وهم راکعون »
آنان روایتی را آورده اند که سائلی به مسجد آمد و کمک خواست و مسلمانان در حال نماز بودند هیچ کدام اعتنا نکردند اما علی دستش را به طرف سائل گرفت و او انگشتر را بیرون آورد واین آیه نازل شد.
اهل سنت برای رد این عقیده دلایلی دارد از جمله اینکه اینجا الذین جمع است و علی یک نفر پس چگونه ادعا می کنید درباره علی است؟
دیگر اینکه آیا سائل متوجه نبوده مسلمانان در حال نمازند چرا صبر نکرد تا نماز تمام شود؟
دیگر اینکه شیعه می گوید آیه درباره ولایت به معنی سرپرستی است در حالی که اگر آیه بعد را نگاه کنیم«ومن یتول الله ورسوله والذین آمنوا فان حزب الله هم الغالبون »می فهمیم که آیه می خواهد حد و مرز دوست داشتن را معین کند.
دیگر اینکه شیعیان قیمت افسانه ای برای انگشتر ذکر کرده اند.آنچنان که شهریار می گوید«که نگین پادشاهی دهد از کرم گدا را»
حالا معنی واقعی آیه
«دوستان شما فقط خدا و پیامبر و کسانی که به خدا ایمان دارند همان کسانی که نماز می خوانند وبا حالت تواضع صدقه می دهند»
آیا این معنی به واقعیت نزدیک تر نیست؟
بیخود برای من حدیث نیاورید چرا که امام صادق خودتان می گوید اگر حدیث با قرآن مخالفت کرد حتی اگر معتبر بود آنرا دور بیندازید.حالا چه حدیث از شیعه باشد چه از سنی، من از خود قرآن دلیل آوردم شما هم از خود قرآن دلیل بیاورید.
با تشکر
ديوونه
Tuesday 17 April 2007, 07:04PM
شما الان دقیقا چی رو بردید زیر سوال؟
و مشکلتون دقیقا کدوم قسمت مسئله هست؟
اندیشه آزاد
Tuesday 17 April 2007, 07:31PM
عزیز تازه مسلمان!
نخست و پیش از هر چیز تلاش کن منابع خودتون را بررسی کنی!
من در اینجا از منابع خودتون نقل قولهایی را خواهم اورد که بر اینکه این ایه در شان علی علیه السلام
است صحه میگذارند!
التبته همه عربی هستند باید بری ترجه کنی ولی میفهمی اگه بخونی:
شرح نهج البلاغة - ابن أبي الحديد - ج 13 - ص 276 - 277
وكان علي عليه السلام صاحب قتال وإنفاق قبل الفتح ، اما قتاله فمعلوم بالضرورة ، واما انفاقه فقد كان على حسب حاله وفقره ، وهو الذي أطعم الطعام على حبه مسكينا ويتيما وأسيرا ، وأنزلت فيه وفى زوجته وابنيه سورة ( 2 ) كاملة من القرآن ، وهو الذي ملك أربعة دراهم فأخرج منها درهما سرا ودرهما علانية ليلا ، ثم اخرج منها في النهار درهما سرا ودرهما علانية ، فأنزل فيه قوله تعالى ( الذين ينفقون أموالهم بالليل والنهار سرا وعلانية ) ( 3 ) ، وهو الذي قدم بين يدي نجواه صدقة دون المسلمين كافة ، وهو الذي تصدق بخاتمه وهو راكع ، فأنزل الله فيه ( إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ) ( 1 ) .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
تفسير ابن أبي حاتم - ابن أبي حاتم الرازي - ج 4 - ص 1162
6551 حدثنا أبو سعيد الأشج ثنا الفضل بن دكين أبو نعيم الأحوال ، ثنا موسى بن قيس الحضرمي عن سلمة بن كهيل قال : تصدق علي بخاتمه وهو راكع فنزلت انما وليكم الله ورسوله والذين امنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون .
تفسير السمرقندي - أبو الليث السمرقندي - ج 1 - ص 424
( الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ) * يعني يتصدقون في حال ركوعهم حيث أشار علي بخاتمه إلى المسكين حتى نزع من أصبعه وهو في ركوعه ويقال يراد به جميع المسلمين أنهم يصلون ويؤدون الزكاة
تفسير الثعلبي - الثعلبي - ج 4 - ص 80
قال ابن عباس ، وقال السدي ، وعتبة بن حكيم ، وثابت بن عبد الله : إنما يعني بقوله " * ( والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ) * ) الآية . علي بن أبي طالب ( رضي الله عنه ) مر به سائل وهو راكع في المسجد وأعطاه خاتمه .
زاد المسير - ابن الجوزي - ج 2 - ص 292 - 293
قوله تعالى : ( ويؤتون الزكاة وهو راكعون ) أنهم فعلوا ذلك في ركوعهم ، وهو تصدق علي عليه السلام بخاتمه في ركوعه .
تفسير الرازي - الرازي - ج 12 - ص 20
وهذه الآية في حق علي ، فكان الأولى جعل ما قبلها أيضا في حقه ، فهذه جملة الأقوال في هذه الآية .
تفسير الرازي - الرازي - ج 12 - ص 26
لقول الثاني : روى عطاء عن ابن عباس أنها نزلت في علي بن أبي طالب عليه السلام . روي أن عبد الله بن سلام قال : لما نزلت هذه الآية قلت يا رسول أنا رأيت عليا تصدق بخاتمه على محتاج وهو راكع ، فنحن نتولاه . وروي عن أبي ذر رضي الله عنه أنه قال : صليت مع رسول الله صلى الله عليه وسلم يوما صلاة الظهر ، فسأل سائل في المسجد فلم يعطه أحد ، فرفع السائل يده إلى السماء وقال : اللهم أشهد أني سألت في مسجد الرسول صلى الله عليه وسلم فما أعطاني أحد شيئا ، وعلي عليه السلام كان راكعا ، فأومأ إليه بخنصره اليمنى وكان فيها خاتم ، فأقبل السائل حتى أخذ الخاتم بمرأى النبي صلى الله عليه وسلم ، فقال : " اللهم إن أخي موسى سألك " فقال : * ( رب اشرح لي صدري ) * إلى قوله * ( وأشركه في أمري ) * ( طه : 25 - 32 ) فأنزلت قرآنا ناطقا * ( سنشد عضدك بأخيك ونجعل لكما سلطانا ) * ( القصص : 35 ) اللهم وأنا محمد نبيك وصفيك فاشرح لي صدري ويسر لي أمري واجعل لي وزيرا من أهلي عليا أشدد به ظهري . قال أبو ذر : فوالله ما أتم رسول الله هذه الكلمة حتى نزل جبريل فقال : يا محمد إقرأ * ( إنما وليكم الله ورسوله ) * إلى أخرها ،
تفسير القرطبي - القرطبي - ج 6 - ص 221 - 222
قوله تعالى : " إنما وليكم الله ورسوله " قال جابر بن عبد الله قال عبد الله ابن سلام للنبي صلى الله عليه وسلم : إن قومنا من قريظة والنضير قد هجرونا وأقسموا ألا يجالسونا ، ولا نستطيع مجالسة أصحابك لبعد المنازل ، فنزلت هذه الآية ، فقال : رضينا بالله وبرسوله وبالمؤمنين أولياء . " والذين " عام في جميع المؤمنين . وقد سئل أبو جعفر محمد بن علي بن الحسين ( 1 ) بن علي بن أبي طالب رضي الله عنهم عن معنى " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا " هل هو علي بن أبي طالب ؟ فقال : علي من المؤمنين ، يذهب إلى أن هذا لجميع المؤمنين . قال النحاس : وهذا قول بين ، لان " الذين " لجماعة . وقال في رواية : نزلت في علي بن أبي طالب رضي الله عنه ، وقاله مجاهد والسدي ، وحملهم على ذلك قوله تعالى : ( الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ) وهي : المسألة الثانية - وذلك أن سائلا سأل في مسجد رسول الله صلى الله عليه وسلم فلم يعطه أحد شيئا ، وكان علي في الصلاة في الركوع وفي يمينه خاتم ، فأشار إلى السائل [ بيده ] ( 2 ) حتى أخذه . قال الكيا الطبري : وهذا يدل على أن العمل القليل لا يبطل الصلاة ، فإن التصدق بالخاتم في الركوع عمل جاء به في الصلاة ولم تبطل به الصلاة . وقوله : " ويؤتون الزكاة وهم راكعون " يدل على أن صدقة التطوع تسمى زكاة . ، فإن عليا تصدق بخاتمه في الركوع ، وهو نظير قوله تعالى : " وما آتيتم من زكاة تريدون وجه الله فأولئك هم المضعفون " ( 3 )
تفسير البيضاوي - البيضاوي - ج 2 - ص 338 - 339
لما نهى عن موالاة الكفرة ذكر عقبيه من هو حقيق بها وإنما قال * ( وليكم الله ) * ولم يقل أولياؤكم للتنبيه على أن الولاية لله سبحانه وتعالى على الأصالة ولرسوله صلى الله عليه وسلم وللمؤمنين على التبع * ( الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة ) * صفة للذين آمنوا فإنه جرى مجرى الاسم أو بدل منه ويجوز نصبه ورفعه على المدح * ( وهم راكعون ) * متخشعون في صلاتهم وزكاتهم وقيل هو حال مخصوصة بيؤتون أو يؤتون الزكاة في حال ركوعهم في الصلاة حرصا على الإحسان ومسارعه إليه وإنها نزلت في علي رضي الله عنه حين سأله سائل وهو راكع في صلاته فطرح له خاتمه واستدل بها الشيعة على إمامته زاعمين أن المراد بالولي المتولي للأمور والمستحق للتصرف فيها والظاهر ما ذكرناه مع أن حمل الجمع على الواحد أيضا خلاف
تفسير ابن كثير - ابن كثير - ج 2 - ص 74
حدثنا الربيع بن سليمان المرادي حدثنا أيوب بن سويد عن عتبة بن أبي حكيم في قوله " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا " قال هم المؤمنون وعلي بن أبي طالب . وحدثنا أبو سعيد الأشج حدثنا الفضل بن دكين أبو نعيم الأحول حدثنا موسى بن قيس الحضرمي عن سلمة بن كهيل قال تصدق علي بخاتمه وهو راكع فنزلت " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون " وقال ابن جرير حدثني الحارث حدثنا عبد العزيز حدثنا غالب بن عبد الله سمعت مجاهدا يقول في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " الآية نزلت في علي بن أبي طالب تصدق وهو راكع . وقال عبد الرزاق حدثنا عبد الوهاب بن مجاهد عن أبيه عن ابن عباس في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " الآية . نزلت في علي بن أبي طالب . عبد الوهاب بن مجاهد لا يحتج به . ورواه ابن مردويه عن طريق سفيان الثوري عن أبي سنان عن الضحاك عن ابن عباس قال كان علي بن أبي طالب قائما يصلي فمر سائل وهو راكع فأعطاه خاتمه فنزلت " إنما وليكم الله ورسوله " الآية . الضحاك لم يلقى ابن عباس وروى ابن مردويه أيضا من طريق محمد بن السائب الكلبي وهو متروك عن أبي صالح عن ابن عباس قال خرج رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم - إلى المسجد والناس يصلون بين راكع وساجد وقائم وقاعد وإذا مسكين يسأل فدخل رسول الله - صلى الله عليه وآله وسلم - فقال أعطاك أحد شيئا ؟ قال نعم قال من ؟ قال ذلك الرجل القائم قال " على أي حال أعطاكه ؟ قال وهو راكع قال وذلك علي بن أبي طالب قال فكبر رسول الله صلى الله عليه وسلم عند ذلك وهو يقول " من يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون " وهذا إسناد لا يقدح به ثم رواه ابن مردويه من حديث علي بن أبي طالب رضي الله عنه نفسه وعمار بن ياسر وأبي رافع وليس يصح شئ منها بالكلية لضعف أسانيدها وجهالة رجالها ثم روى بإسناده عن ميمون بن مهران عن ابن عباس في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " نزلت في المؤمنين وعلي بن أبي طالب أولهم وقال ابن جرير حدثنا هناد حدثنا عبدة عن عبد الملك عن أبي جعفر قال سألته عن هذه الآية " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون " قلنا من الذين آمنوا ؟ قال الذين آمنوا . قلنا بلغنا أنها نزلت في علي بن أبي طالب قال علي من الذين آمنوا وقال أسباط عن السدي نزلت هذه الآية في جميع المؤمنين ولكن علي بن أبي طالب مر به سائل وهو راكع في المسجد فأعطاه خاتمه وقال علي بن أبي طلحة الوالبي عن ابن عباس عن أسلم فقد تولى الله ورسوله والذين آمنوا رواه ابن جرير وقد تقدم في الأحاديث التي أوردناها أن هذه الآيات كلها نزلت في عبادة بن الصامت - رضي الله عنه - حين تبرأ من حلف اليهود ورضي بولاية الله ورسوله والمؤمنين ولهذا قال تعالى بعد هذا كله " ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون " كما قال تعالى " كتب الله لأغلبن أنا ورسلي إن الله قوي عزيز * لا تجد قوما يؤمنون بالله واليوم الآخر يوادون من حاد الله ورسوله ولو كانوا آباءهم أو أبناءهم أو إخوانهم أو عشيرتهم أولئك كتب في قلوبهم الايمان وأيدهم بروح منه ويدخلهم جنات تجري من تحتها الأنهار خالدين فيها رضي الله عنهم ورضوا عنه أولئك حزب الله ألا إن حزب الله هم المفلحون " . فكل من رضي بولاية الله ورسوله والمؤمنين فهو مفلح في الدنيا والآخرة ومنصور في الدنيا والآخرة ولهذا قال تعالى في هذه الآية الكريمة ( ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون ) .
الدر المنثور - جلال الدين السيوطي - ج 2 - ص 293 - 294
* أخرج ابن جرير وابن أبي حاتم عن عطية بن سعد قال نزلت في عبادة بن الصامت انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا * وأخرج الخطيب في المتفق عن ابن عباس قال تصدق على بخاتمه وهو راكع فقال النبي صلى الله عليه وسلم للسائل من أعطاك هذا الخاتم قال ذاك الراكع فأنزل الله انما وليكم الله ورسوله * وأخرج عبد الرزاق وعبد بن حميد وابن جرير وأبو الشيخ وابن مردويه عن ابن عباس في قوله انما وليكم الله ورسوله الآية قال نزلت في علي بن أبي طالب * وأخرج الطبراني في الأوسط وابن مردويه عن عمار بن ياسر قال وقف بعلي سائل وهو راكع في صلاة تطوع فنزع خاتمه فأعطاه السائل فأتى رسول الله صلى الله عليه وسلم فأعلمه ذلك فنزلت على النبي صلى الله عليه وسلم هذه الآية انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون فقرأها رسول الله صلى الله عليه وسلم على أصحابه ثم قال من كنت مولاه فعلى مولاه اللهم وال من والاه وعاد من عاداه * وأخرج أبو الشيخ وابن مردويه عن علي بن أبي طالب قال نزلت هذه الآية على رسول الله صلى الله عليه وسلم في بيته انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا إلى آخر الآية فخرج رسول الله صلى الله عليه وسلم فدخل المسجد وجاء الناس يصلون بين راكع وساجد وقائم يصلى فإذا سائل فقال يا سائل هل أعطاك أحد شيئا قال لا ذاك الراكع لعلي بن أبي طالب أعطاني خاتمه * وأخرج ابن أبي حاتم وأبو الشيخ وابن عساكر عن سلمة بن كهيل قال تصدق على بخاتمة وهو راكع فنزلت انما وليكم الله الآية * وأخرج ابن جرير عن مجاهد في قوله انما وليكم الله ورسوله الآية نزلت في علي بن أبي طالب تصدق وهو راكع * وأخرج ابن جرير عن السدى وعتبة بن حكيم مثله * وأخرج ابن مردويه من طريق الكلبي عن أبي صالح عن ابن عباس قال أتى عبد الله بن سلام ورهط معه من أهل الكتاب نبي الله صلى الله عليه وسلم عند الظهر فقالوا يا رسول الله ان بيوتا قاصية لا نجد من يجالسنا ويخالطنا دون هذا المسجد وان قومنا لما رأونا قد صدقنا الله ورسوله وتركنا دينهم أظهروا العداوة وأقسموا ان لا يخالطونا ولا يؤاكلونا فشق ذلك علينا فبينا هم يشكون ذلك إلى رسول الله صلى الله عليه وسلم إذا نزلت هذه الآية على رسول الله صلى الله عليه وسلم انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصالة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ونودي بالصلاة صلاة الظهر وخرج رسول الله صلى الله عليه وسلم فقال أعطاك أحد شيئا قال نعم قال من قال ذاك الرجل القائم قال على أي حال أعطاكه قال وهو راكع قال وذاك علي بن أبي طالب فكبر رسول الله صلى الله عليه وسلم عند ذلك وهو يقول ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فان حزب الله هم الغالبون * وأخرج الطبراني وابن مردويه وأبو نعيم عن أبي رافع قال دخلت على رسول الله صلى الله عليه وسلم وهو نائم يوحى إليه فإذا حية في جانب البيت فكرهت ان أبيت عليها فأوقظ النبي صلى الله عليه وسلم وخفت ان يكون يوحى إليه فاضطجعت بين الحية وبين النبي صلى الله عليه وسلم لئن كان منها سوء كان في دونه فمكث ساعة فاستيقظ النبي صلى الله عليه وسلم وهو يقول انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون الحمد لله الذي أتم لعلى نعمه وهيأ لعلى بفضل الله إياه * وأخرج ابن مردويه عن ابن عباس قال كان علي بن أبي طالب قائما يصلى فمر سائل وهو راكع فأعطاه خاتمة فنزلت هذه الآية انما وليكم الله ورسوله الآية قال نزلت في الذين آمنوا وعلي بن أبي طالب أولهم * وأخرج ابن أبي حاتم وابن جرير عن ابن عباس في قوله انما وليكم الله الآية قال يعنى من أسلم فقد تولى الله ورسوله والذين آمنوا * وأخرج عبد بن حميد وابن جرير وابن المنذر عن أبي جعفر انه سئل عن هذه الآية من الذين آمنوا قال الذين آمنوا قيل له بلغنا انها نزلت في علي بن طالب قال على من الذين آمنوا * وأخرج أبو نعيم في الحلية عن عبد الملك بن أبي سليمان قال سألت أبا جعفر محمد بن علي عن قوله انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا والذين يقمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون قال أصحاب محمد صلى الله عليه وسلم قلت يقولون على قال على منهم
اینها رو همه گویا هم مذهبهای شما نوشتن عزیز!!
اینها رو از کتاباتون پاک کن بعد بیا حرف میزنیم!!:smile07:
yar-mahdi
Tuesday 17 April 2007, 07:58PM
بسم رب المهدی :smile07:
سلام علیکم
جناب تازه مسلمان ! اگر مایل باشید گفتگوی مختصری پیرامون واقعه ی انفاق انگشتری با هم داشته باشیم .
از آن جا که اسناد این حدیث روشن و متقن است و اهل سنت نیز حرفی روی آن ندارند ، بنده سعی می کنم اشکالاتی را که مطرح نموده اید ، مورد کنکاش قرار دهیم . اما یک به یک .
در تاپیکی دیگر یکی از اهل سنت ( همان اهل سنت ! ) اقدام به کپی هایی می کند که هیچ کس حتی رغبت بازکردن تاپیک های متبوعش را هم ندارد ! بنده تقریبا به تمام شبهات مطروحه از جانب ایشان پاسخ دادم و ایشان به جای بررسی پاسخ های من که آیا درست اند یا نادرست ، دوباره مراسم کپی اش را شروع کرد و البته من برای چنین کسی وقت نخواهم گذاشت !
اما اگر بدانم که جنابعالی چنین رویه ای را در پیش نگرفته و - به خلاف ایشان که یک طرفه کپی می کند - گفتگو خواهید نمود ، با کمال میل حاضرم روی آنان کار کنیم . زیرا در نگاه مکتب من پاسخ به سوالاتی که در ذهن شما پیرامون این واقعه وجود دارد ، و نمی گذارد آن را آن طور که شیعه نگاه می کند ببینید ، تا جایی که بدانم حق جو هستید و نه عنود و ستیزه جو ، بر من در حدّ واجب است .
اگر موافق هستید ، بفرمایید .
والسلام
تازه مسلمان
Thursday 19 April 2007, 12:50PM
سلا م علیکم
چندی پیش با یکی از جوانان شیعه درباره موضوعی صحبت می کردم و او فورا گفت ابن قتیبه این را گفته گفتم تو خودت حرفی را که می زنی در کتاب ابن قتیبه دیده ای او برای اینکه کم نیاورد گفت بله دیده ام و فورا صفه کتاب را نیز گفت.من که فهمیدم او حتی به خود اجازه نداده برای یکبار هم که شده کتاب ابن قتیبه را باز کند چه برسد به اینکه برود و در کنار مطالبی که از علمای شیعه خوانده ببیند علمای اهل سنت درباره سخنی که ابن قتیبه گفته چیست گفتم:اگر خودت آنرا در کتاب ابن قتیبه دیده ای بگو ببینم نان آن کتاب چیست؟گفت: اسم کتابش را یادم نیست گفتم:اگر واقعا رفته بودبی کتاب را تهیه کرده بودی و نگاه کرده بودی امکان نداشت نامش یادت برود.
حالا شده حکایت ما و برخی کاربران شیعه، علمای شیعه در گوش آنان مدام خوانده اند که کتب اهل سنت پر است از اعتراف به حقانیت تشیع که علامه امینی آنها را در الغدیر جمع کرده است که گمان نکنم بسیاری از آنان جلد کتاب الغدیر را هم دیده باشند.اما پیش خودشان نمی گویند اگر واقعا کتب اهل سنت آنطور که علامه امینی گفته 29000روایت از کتب اهل سنت بر حقانیت شیعه دارد و او آنها را در الغدیر آورده چرا اهل سنت شیعه نمی شوند؟
در حالی که بحث درباره روایت به این سادگی ها نیست اهل سنت برخلاف شیعه معتقد است اصول دین را باید از قرآن به دست آورد و چیزی که در سنت آمده یا فروع دین است یا شرح آن چیزی است که در قرآن ذکر شده روایت هر چقدر هم زیاد باشد نمی تواند به خودی خود اصلی از اصول اسلام را ثابت کند.اگر امامتی که شیعیان آنرا از نماز هم مهمتر می دانند از اصول دین است چرا در قرآن نیامده
البته شیعه جواب هایی داده که مثلا اگر در قرآن آمده بود آنرا از قرآن حذف می کردند و ...
اما به تازگی سخن جدیدی گفته اند آنان که تاکنون اصول دین را پنج تا می دانستند حالا حرف تازه ای آورده اند و می گویند اصول دین سه تا است و عدل و امامت اصول مذهب هستند.پناه می بریم به خدا از اینکه مسلمانان دو دست هاصول داشته باشند اصول دین و اصول مذهب مگر مذهب چیزی جز دین است (البته از نظر شیعه اشکالی ندارد اصولی به نام اصول دین و اصولی به نام اصول مذهب داشته باشیم)
اما روایاتی که آوردید هر چقدر هم زیاد باشند اگر با قرآن مخالف باشند باید بنابر گفته علمای فریقین دور انداخته شوند لفظ قرآن گفته الذین آمنوا و اگر درباره علی بود باید می گفت الذی آمن
اندیشه آزاد
Thursday 19 April 2007, 03:32PM
سلا م علیکم
چندی پیش با یکی از جوانان شیعه درباره موضوعی صحبت می کردم و او فورا گفت ابن قتیبه این را گفته گفتم تو خودت حرفی را که می زنی در کتاب ابن قتیبه دیده ای او برای اینکه کم نیاورد گفت بله دیده ام و فورا صفه کتاب را نیز گفت.من که فهمیدم او حتی به خود اجازه نداده برای یکبار هم که شده کتاب ابن قتیبه را باز کند چه برسد به اینکه برود و در کنار مطالبی که از علمای شیعه خوانده ببیند علمای اهل سنت درباره سخنی که ابن قتیبه گفته چیست گفتم:اگر خودت آنرا در کتاب ابن قتیبه دیده ای بگو ببینم نان آن کتاب چیست؟گفت: اسم کتابش را یادم نیست گفتم:اگر واقعا رفته بودبی کتاب را تهیه کرده بودی و نگاه کرده بودی امکان نداشت نامش یادت برود.
حالا شده حکایت ما و برخی کاربران شیعه، علمای شیعه در گوش آنان مدام خوانده اند که کتب اهل سنت پر است از اعتراف به حقانیت تشیع که علامه امینی آنها را در الغدیر جمع کرده است که گمان نکنم بسیاری از آنان جلد کتاب الغدیر را هم دیده باشند.اما پیش خودشان نمی گویند اگر واقعا کتب اهل سنت آنطور که علامه امینی گفته 29000روایت از کتب اهل سنت بر حقانیت شیعه دارد و او آنها را در الغدیر آورده چرا اهل سنت شیعه نمی شوند؟
در حالی که بحث درباره روایت به این سادگی ها نیست اهل سنت برخلاف شیعه معتقد است اصول دین را باید از قرآن به دست آورد و چیزی که در سنت آمده یا فروع دین است یا شرح آن چیزی است که در قرآن ذکر شده روایت هر چقدر هم زیاد باشد نمی تواند به خودی خود اصلی از اصول اسلام را ثابت کند.اگر امامتی که شیعیان آنرا از نماز هم مهمتر می دانند از اصول دین است چرا در قرآن نیامده
البته شیعه جواب هایی داده که مثلا اگر در قرآن آمده بود آنرا از قرآن حذف می کردند و ...
اما به تازگی سخن جدیدی گفته اند آنان که تاکنون اصول دین را پنج تا می دانستند حالا حرف تازه ای آورده اند و می گویند اصول دین سه تا است و عدل و امامت اصول مذهب هستند.پناه می بریم به خدا از اینکه مسلمانان دو دست هاصول داشته باشند اصول دین و اصول مذهب مگر مذهب چیزی جز دین است (البته از نظر شیعه اشکالی ندارد اصولی به نام اصول دین و اصولی به نام اصول مذهب داشته باشیم)
اما روایاتی که آوردید هر چقدر هم زیاد باشند اگر با قرآن مخالف باشند باید بنابر گفته علمای فریقین دور انداخته شوند لفظ قرآن گفته الذین آمنوا و اگر درباره علی بود باید می گفت الذی آمن
پسر جان باز که کم آوردی زدی به صحرای عربستان!!
باشه برو همه این کتابهایی که گفتی (البته اینها کتابهای تفسیر سلف !! هستند) بریزشون سطل زباله!!
اگر بقیه علماتون هم اونا رو ریختن توی سطل زباله اون موقع حرف تو درسته!!
راستی یک عکس قشنگ از اون سطل زباله ای که این مابها رو توش ریختی بذار بچه ها لذت ببرن!!
از فتاوای جدید: تفسیر رازی رو باید بریزیم دور!!:smile21: (شیخ بن جبرین!!:smile21: )
خوب پسر جان فکر نمیکنی اگه اینو بریزی دور باید در مذهبت رو تخته کنی بری تو صحرای عربستان غاز بچرونی!!:smile55:
hojjat
Thursday 19 April 2007, 04:09PM
بسمه تعالی
جناب تازه مسلمان سوالی دارم که امیدوارم حضرت عالی مرا در حل آن یاری نمایید!
آیات زیر رابطه با چه کسانی نازل شده است؟
و اذا قیل لهم تعالو یستغفر لکم رسول الله لوّؤا ر ءوسهم و رایتهم یصدّون و هم مستکبرون»
«و هرگاه به آنها گفته شود بیایيد تا رسول خدا برای شما از حق آمرزش طلبد، سرپیچند و مشاهده میکنی با تکبر و نخوت روی برمیگردانند.»
( سوره منافقون/5)
«هم الذین یقولون لاتنفقو علی من عند رسول الله حتّی ينفضوا ...»
«اینها همان کسانی هستند که میگویند بر آنان که نزد رسول خدا هستند انفاق نکنید تا پراکنده شوند ...»
( سوره منافقون/7)
چون پژوهش بنده در مورد تفاسیر است لطف بفرمایید در این مورد از تفاسیر
مورد قبول خود نام ببرید!
yar-mahdi
Saturday 21 April 2007, 07:56PM
سلام علیکم
فرافکنی ، عدم پاسخ به سوالات ، عدم پذیرش مناظره و مباحثه ، و گفتن داستان هایی خیالی ، همه و همه چیزهایی است که این جناب تازه مسلمان نشان داده خوب بلد است !
باید به او تبریک گفت . :smile39: :smile39: :smile39:
البته جملات بسیار مضحکی هم از ایشان دیده می شود ! ببخشید که گفتم مضحک ، چون کسی که حتی به مبانی مذهب خود آگاهی و اشراف ندارد ، عجیب است که به مذهبی دیگر می تازد .
به زودی مطالبی را راجع به ادعاهای ایشان خواهم آورد ؛ منتظر باشید .
hidayat
Sunday 22 April 2007, 01:47AM
آرام باشيد لطفاً !
اصلاً سؤالى اينجا طرح است :
آيا زكات يا صدقه در چه صورت و احوالى بهتر و شايسته تر است؟
1- فقير بيايد كنار غنى و در خواست زكات نمايد يا غنى برود سراغ فقير و به او زكات بدهد؟
2- دادن زكات در نماز و در حالت ركوع بهتر است يا بعد از سلام؟!
خوب اگر اين آيه دلالت بر دادن زكات در بهترين زضعيت داشته ، چرا عادتى نشده بين مسلمانان كه مثلاً آدم برود وضويى گرفته بعد به فقير بگويد :
ببين عزيزم ، صب كن بروم داخل نماز ، همينكه به ركوع رفتم بفرما و زكاتت را بگير و برو !!
عزيزان
اين آيه سخن از ركوع نماز ندارد.
زيرا فعل ركوع به همراه نماز نيامده است.
ركوع در لغت يعنى كرنش و خضوع .
در آيات ديگرى نيز ذكر شده كه منظور تسليم و خضوع در امرى ست.
مانند :
وَظَنَّ دَاوُودُ أَنَّمَا فَتَنَّاهُ فَاسْتَغْفَرَ رَبَّهُ وَخَرَّ رَاكِعًا وَأَنَابَ(24ص ) (javascript:ac(24))
در اينجا داوود عليه السلام در حالت سجده و ركوع در آن واحد ، وصف شده است!
و ما مى دانيم كه سجده و ركوع از نظر فقهى كاملاً مختلفند.
در اينجا شكى نيست كه معنا بدينصورت روشن و واضح است كه :
داوود با تسليم و بازگشت به سوى خداوند ، به سجده رفت .
و همينطور در آيه ى :
يَا مَرْيَمُ اقْنُتِي لِرَبِّكِ وَاسْجُدِي وَارْكَعِي مَعَ الرَّاكِعِينَ (43)
در اينجا نيز مريم عليها السلام به قنوت و سجده امر شده و بعد از آن دوفعل به ركوع با ركوع كنندگان!
همه مى دانيم كه مريم با مردان و جماعت نماز نمى خوانده و بر او نيز واجب نبوده كه با جماعت نماز بخواند.
و همچنين فعل قنوت قبل از سجده ذكر شده كه طبيعى ست ، اما فعل ركوع بعد از سجده ذكر شده كه آنرا از اركان نماز جدا ساخته و در حقيقت به واقعيت لغوى آن نزديك مى شود كه همان تسليم و خضوع به اوامر خدايى ست.
تازه مسلمان
Monday 23 April 2007, 11:16AM
سلام علیکم
یکی از کابران مطالبی را در اثبات گفته های خویش آورد که مجبورم به آنها پاسخ دهم.
دوست گرامی ما اهل سنت نیز همانند شما شسعیان کتب تفسیر حدیث و غیره داریم و بسیاری از احکام و فروعات دینمان را از آنها به دست می آوریم اما سوالی از شما دارم که امیدوارم به آن پاسخ دهید.
دوست عزیز اول درباره احادیث توضیح می دهم.
شما قطعا نمی توانید انکار کنید که چه در کتب ما و چه در کتب شما روایات جعلی زیادی وارد شده و کار هر کسی نیست که بنشیند و یکی یکی آنها را جدا کند و بگوید این معتبر است و آن نه و کسی ادعا نکرده که به طور کامل می تواند احادیث درست و نادرست را از هم جدا کند.
پس تکلیف چیست آیا کتبمان را دور بریزیم.نه دانشمندان علم حدیث کتب مختلفی نوشته اند و به ما گفته اند چگونه سراغ احادیث برویم ولی حرف دیگری نیز زده اند و آن این است که احادیث را با قرآن تطبیق دهیم.من به عنوان یک سنی معتقدم برای برای به دست آوردن اعتقادات و اصوا دین باید به سراغ قرآن رفت و هرجا نفهمیدیم به سراغ حدیث معتبر برویم.مثلا این آیه(انما ولیکم الله) را می گویم.من روی لفظ خود حدیث بحث کردم که گفته (والذین آمنوا)و نگفته (الذی آمن)پس شما شیعیان باید دو سخن را قبول کنید یا اینکه قبول کنید هر کس مثل علی هنگام رکوع صدقه بدهد ولی و سرپرست ماست که با این وجود اگر عمه جنابعالی هم هنگام رکوع صدقه بدهد سرپرست مومنین است.یا اینکه بگویید فقط منظور علی است که با نص صریح آیه که جمع است مخالفت کرده اید.ولی در اینجا به معنی یار و دوست است نه سرپرست.
حالا شما فقط بلدید بروید داخل کتب ما بگردید و به قول خودتان اعتراف جمع کنید در حالی که حاضر نمی شوید یک لحظه هم روی لفظ آیه گفتگو کنید شما اگر چندین کتاب را هم پر از روایت و اقوال علما ی شیعه و سنی کنید اگر با قرآن مخالف باشد ما قبول نمی کنیم. علمای ما برایمان عزیز و محترم هستند اما سمعا و طاعتا بدون هیچ فکری سخنشان را قبول نمی کنیم.البته سخن من به معنی رد احادیث و سخنان علما نیست بلکه بلکه به معنی این است که تا وقتی لفظ قرآن صریح است دیگر روایت هر چقدر زیاد باشد نمی تواند با آن معارضه کند
پرويز
Monday 23 April 2007, 02:45PM
عزیز تازه مسلمان!
[B]حدثنا الربيع بن سليمان المرادي حدثنا أيوب بن سويد عن عتبة بن أبي حكيم في قوله " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا " قال هم المؤمنون وعلي بن أبي طالب . وحدثنا أبو سعيد الأشج حدثنا الفضل بن دكين أبو نعيم الأحول حدثنا موسى بن قيس الحضرمي عن سلمة بن كهيل قال تصدق علي بخاتمه وهو راكع فنزلت " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون " وقال ابن جرير حدثني الحارث حدثنا عبد العزيز حدثنا غالب بن عبد الله سمعت مجاهدا يقول في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " الآية نزلت في علي بن أبي طالب تصدق وهو راكع . وقال عبد الرزاق حدثنا عبد الوهاب بن مجاهد عن أبيه عن ابن عباس في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " الآية . نزلت في علي بن أبي طالب . عبد الوهاب بن مجاهد لا يحتج به . ورواه ابن مردويه عن طريق سفيان الثوري عن أبي سنان عن الضحاك عن ابن عباس قال كان علي بن أبي طالب قائما يصلي فمر سائل وهو راكع فأعطاه خاتمه فنزلت " إنما وليكم الله ورسوله " الآية . الضحاك لم يلقى ابن عباس وروى ابن مردويه أيضا من طريق محمد بن السائب الكلبي وهو متروك عن أبي صالح عن ابن عباس قال خرج رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم - إلى المسجد والناس يصلون بين راكع وساجد وقائم وقاعد وإذا مسكين يسأل فدخل رسول الله - صلى الله عليه وآله وسلم - فقال أعطاك أحد شيئا ؟ قال نعم قال من ؟ قال ذلك الرجل القائم قال " على أي حال أعطاكه ؟ قال وهو راكع قال وذلك علي بن أبي طالب قال فكبر رسول الله صلى الله عليه وسلم عند ذلك وهو يقول " من يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون " وهذا إسناد لا يقدح به ثم رواه ابن مردويه من حديث علي بن أبي طالب رضي الله عنه نفسه وعمار بن ياسر وأبي رافع وليس يصح شئ منها بالكلية لضعف أسانيدها وجهالة رجالها ثم روى بإسناده عن ميمون بن مهران عن ابن عباس في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " نزلت في المؤمنين وعلي بن أبي طالب أولهم وقال ابن جرير حدثنا هناد حدثنا عبدة عن عبد الملك عن أبي جعفر قال سألته عن هذه الآية " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون " قلنا من الذين آمنوا ؟ قال الذين آمنوا . قلنا بلغنا أنها نزلت في علي بن أبي طالب قال علي من الذين آمنوا وقال أسباط عن السدي نزلت هذه الآية في جميع المؤمنين ولكن علي بن أبي طالب مر به سائل وهو راكع في المسجد فأعطاه خاتمه وقال علي بن أبي طلحة الوالبي عن ابن عباس عن أسلم فقد تولى الله ورسوله والذين آمنوا رواه ابن جرير وقد تقدم في الأحاديث التي أوردناها أن هذه الآيات كلها نزلت في عبادة بن الصامت - رضي الله عنه - حين تبرأ من حلف اليهود ورضي بولاية الله ورسوله والمؤمنين ولهذا قال تعالى بعد هذا كله " ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون " كما قال تعالى " كتب الله لأغلبن أنا ورسلي إن الله قوي عزيز * لا تجد قوما يؤمنون بالله واليوم الآخر يوادون من حاد الله ورسوله ولو كانوا آباءهم أو أبناءهم أو إخوانهم أو عشيرتهم أولئك كتب في قلوبهم الايمان وأيدهم بروح منه ويدخلهم جنات تجري من تحتها الأنهار خالدين فيها رضي الله عنهم ورضوا عنه أولئك حزب الله ألا إن حزب الله هم المفلحون " . فكل من رضي بولاية الله ورسوله والمؤمنين فهو مفلح في الدنيا والآخرة ومنصور في الدنيا والآخرة ولهذا قال تعالى في هذه الآية الكريمة ( ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون ) .!!:smile07:
جناب انديشهء آزاد،
تمام نوشته تان نتوانستم بخوانم، فقط يکجا متوجه شدم که تحريف شده است که در بالا می بينيد. در اصل چنين است: لا يُفرح به
[COLOR=Black]گهگاهی ديده شده که عبارات وارونه نشان داده می شود
اندیشه آزاد
Monday 23 April 2007, 04:53PM
جناب انديشهء آزاد،
تمام نوشته تان نتوانستم بخوانم، فقط يکجا متوجه شدم که تحريف شده است که در بالا می بينيد. در اصل چنين است: لا يُفرح به
گهگاهی ديده شده که عبارات وارونه نشان داده می شود
عجب؟!!!!!!!!!
من از کتابهای شما این متن را اوردم پسر جان!
میتوانی ادعای خودت را ثابت کنی و برگه گفته شده از کتاب یاد شده را اسکن کنی.
این شناسنامه کتابی است که بنده دارم:
تفسير القران العظيم :عماد الدين ، أبو الفداء إسماعيل بن كثير القرشي الدمشقي المتوفى سنة 774 ه
قدم له الدكتور يوسف عبد الرحمن المرعشلي أستاذ التفسير بالعهد العالي للدراسات الاسلامية
الجزء الثاني
دار المعرفة بيروت . لبنان
جميع الا حقوق محفوظة للناشر 1991 م - 1412 ه دار المعرفة للطباعة والنشر والتوزيع
حالا تشریف ببرید مطالعه کنید و اگر دید چنین نیست با اسکن کردن همین برگه از کتاب گفته شده و شناسنامه آن ادعای خود را ثابت کنید!
حالا شما توضیح بدهید دلیل کاربرد یفرح در این متن چیست!
در اینجا سخن از اسناد است و کاربرد کلمه "یفرح" مناسبتی ندارد!
بهر جال اگر که ادرس دادم بیاورید بویزه برگه اسکن شده اش را سپاسگزار خواهم بود!
shakila
Tuesday 24 April 2007, 06:22PM
تازه مسلمان ظاهر بین:
ترجمه ی ایات قرآن علم مخصوص خود را می خواهد بنا براین اگر کسی بدون داشتن این علم آیات الهی را به سلیقه ی خود ترجمه کند، دچار خطایی نا بخشودنی شده است. دلیل شما برای اینکه از "راکعون" در آیه ی شریفه معنای خضوع را بیان می کنی چیست؟
عطاء انگشتری به سائل توسط حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام یک واقعه ی تاریخی است که تاریخ معتبر علماء شما اهل سنت نقل کرده اند. اگر ایشان را دروغگو بدانی....!!!!
hady
Wednesday 25 April 2007, 03:35AM
در اصل توسط shakila نوشته شده است:
دلیل شما برای اینکه از "راکعون" در آیه ی شریفه معنای خضوع را بیان می کنی چیست؟
عطاء انگشتری به سائل توسط حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام یک واقعه ی تاریخی است که تاریخ معتبر علماء شما اهل سنت نقل کرده اند. اگر ایشان را دروغگو بدانی....!!!!
با سلام
جناب shakila
مصلوب شدن حضرت عیسی هم از نظر علمای مسیحی یک واقعه تاریخی غیر قابل انکار است. اما چنین است. آیا یک مسیحی میتواند صرف تبعیت از علماء مسیحی به مصلوب شدن حضرت عیسی اعتقاد پیدا کند یا خیر؟ آیا نظر علمای دین اعم از سنی یا شیعه می تواند برای ما حجت باشد یا خیر؟
تازه اگر اسم حضرت علی صراحتا در این آیه می آمد باز هم توجیه کننده هیچ یک ازکارهای شما نمی شد.
shakila
Wednesday 25 April 2007, 06:52PM
جناب هادی
با عرض سلام باید بگویم که نمی دانم چه سلکی داری؟ ولی جوابی را که به شما می دهم به قصد روشن شدن حقیقت برای شماست به شرط آنکه دریچه ی دل را با خصوصیات ناشایستی همچون عناد بر روی نور و حقیقت نبسته باشی.
تاریخ منبعی است بی رنگ، نه رنگ شیعی دارد و نه رنگ سنی و نه هیچ رنگ دیگری
یک واقعه ی تاریخی اگر در تاریخ معتبری ثبت شده باشد، جایی برای این صحبت ها باقی نمی گذارد. بنابراین اگر در یک تاریخ معتبر مطلبی را یافتی، و آن مطلب با اصول مغایرت نداشت چاره ای جز پذیرفتنش نداری.
دادن انگشتری توسط حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام مسئله ای است که در تاریخ ذکر شده است و بعد از این عمل منحصر به فرد آیه ی 55 سوره ی مائده در شأن فاعل این فعل نازل شد. چنان چه گفتم دلیل بر وقوع این فعل کتب معتبر تاریخ است. ودلیل براینکه آیه در شأن فاعل این فعل یعنی حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام میباشد، این دیگر کار علماء تفسیر است که شیعه و سنی می گویند: در خصوص حضرت امیر نازل شده است برای آگاهی یافتن از حقیقت می توانید به کتاب "دُرُ المنثور" که تفسیر جلال الدین سیوطی که از علماء بزرگ اهل سنت میباشد مراجعه نمائید.
منتظر جواب شما هستم.
hady
Thursday 26 April 2007, 03:53AM
یک واقعه ی تاریخی اگر در تاریخ معتبری ثبت شده باشد، جایی برای این صحبت ها باقی نمی گذارد. بنابراین اگر در یک تاریخ معتبر مطلبی را یافتی، و آن مطلب با اصول مغایرت نداشت چاره ای جز پذیرفتنش نداری
جناب shakila
با سلام
سخن خود را دوباره تکرار میکنم .تقریبا تمام ادیان نوشته های کتب های مقدس خود را بخش غیر قابل انکاری، از تاریخ میدانند. مسحیان و یهودیان هم مثل شما در مورد کتب مقدس خویش فکر میکنند و می اندیشند. آیا ما نباید درس عبرت بگیریم تا این داستان ها دوباره تکرار نشود.
در ثانی ما حدود 1400 سال با آن وقایع فاصله گرفتیم. اسرار شما در مورد چه سودی می تواند برایمان داشته باشد در صورتی که کوچکترین اثری حتی از جسد وی نیست. آیا یک انسان مرده می تواند سرپرست ما باشد کسی که به قول قرآن سخن ما را نمی شنود و حتی اگر بشنود نمی تواند پاسخ دهد:
إِن تَدْعُوهُمْ لاَ يَسْمَعُوا دُعَاءَكُمْ وَلَوْ سَمِعُوا مَا اسْتَجَابُوا لَكُمْ وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يَكْفُرُونَ بِشِرْكِكُمْ وَلاَ يُنَبِّئُكَ مِثْلُ خَبِيرٍ(14/فاطر)
اگر آنها را صدا بزنيد صداي شما را نميشنوند و اگر بشنوند جوابتان را نميدهند و روز قيامت منكر شرک شما ميشوند و هيچكس مثل خداي آگاه تو را خبردار نميكند.
shakila
Thursday 26 April 2007, 06:48AM
هدایت عزیز با سلام
کسی که بر مرکب حق سوار است همیشه ارام است
این سوالاتی که شما مطرح می کنید نشان می دهد که می خواهید با مغلطه اصل موضوع عطا انگشتری را انکار کنید و این دست و پا زدنی است بیهوده شما شاید بتوانید در مقابل خورشید بایستی و بگویی الان شب است ولی کسی به چنین حرفی اعتنایی نمی کند عطا انگشتری در تاریخ همچنان خورشی می درخشد.
shakila
Thursday 26 April 2007, 08:56AM
سفید سلام
لطفا اجازه ندهید که برای رسیدن به توهمات صریح قران را هم منکر گردید شما می گوئید جزالله سرپرستی نداریم در حالی که قران شریف ولایت را برای پیامبر صلی الله علیه و اله در همین ایه شریفه تصریح می کند و برای ان کسانی که در حال رکوع زکات دادند که به گفته ی علمائ سنت کسی جز حضرت علی علیه السلام نمی باشد .
hojjat
Thursday 26 April 2007, 02:19PM
بسمه تعالی
سلام علیکم
جناب تازه مسلمان چرا مخاطب خود را به صراحت مشخص نمی کنید مگر اینجا قرار بر قصه گویی است "یکی از کاربران گفته ...." نمی دانم منظور شما متوجه من است یا خیر... اگر اینگونه بوده بنده حرفی نزده بودم که در پی اثبات آن باشم ...غیر از این است؟
تاکید کرده اید:
من روی لفظ خود حدیث بحث کردم که گفته (والذین آمنوا)و نگفته (الذی آمن)
مشخص کنید با استناد به کدام منبع این ادعا را کردید!
مبتنی بر اسلوب ادبیات عرب بوده ؟
مدعی هستید که به هیچ صورت اطلاق فعل جمع بر فرد نمی شود؟
می فرمایید در مصطلحات زبان عرب هم جستجو کردید و به این مورد برنخوردید؟
اذعان می کنید در قرآن چنین چیزی سابقه نداشته ؟
یا خیر می گویید این تنها یک استناج ساده از دل فردی تازه مسلمان و بی اطلاع است؟ ( در اینصورت هرچه خدا خواست همان شد، هرچه دلم خواست نه آن شد!)…..پس این روشن شود!
به علاوه اینکه من سوالی از شما پرسیدم و منتظر پاسخ هستم :
آیات زیر در رابطه با چه کسانی نازل شده است؟
و اذا قیل لهم تعالو یستغفر لکم رسول الله لوّؤا ر ءوسهم و رایتهم یصدّون و هم مستکبرون»
«و هرگاه به آنها گفته شود بیایيد تا رسول خدا برای شما از حق آمرزش طلبد، سرپیچند و مشاهده میکنی با تکبر و نخوت روی برمیگردانند.»
( سوره منافقون/5)
«هم الذین یقولون لاتنفقو علی من عند رسول الله حتّی ينفضوا ...»«اینها همان کسانی هستند که میگویند بر آنان که نزد رسول خدا هستند انفاق نکنید تا پراکنده شوند ...»
( سوره منافقون/7)
چون پژوهش بنده در مورد تفاسیر است لطف بفرمایید در این مورد از تفاسیر
مورد قبول خود نام ببرید!
shakila
Friday 27 April 2007, 06:42AM
[quote=تازه مسلمان;141404]سلام علیکم
دوست گرامی ما اهل سنت نیز همانند شما شسعیان کتب تفسیر حدیث و غیره داریم و بسیاری از احکام و فروعات دینمان را از آنها به دست می آوریم اما سوالی از شما دارم که امیدوارم به آن پاسخ دهید.
دوست عزیز اول درباره احادیث توضیح می دهم.
شما قطعا نمی توانید انکار کنید که چه در کتب ما و چه در کتب شما روایات جعلی زیادی وارد شده و کار هر کسی نیست که بنشیند و یکی یکی آنها را جدا کند و بگوید این معتبر است و آن نه و کسی ادعا نکرده که به طور کامل می تواند احادیث درست و نادرست را از هم جدا کند.
پس تکلیف چیست آیا کتبمان را دور بریزیم.نه دانشمندان علم حدیث کتب مختلفی نوشته اند و به ما گفته اند چگونه سراغ احادیث برویم ولی حرف دیگری نیز زده اند و آن این است که احادیث را با قرآن تطبیق دهیم.من به عنوان یک سنی معتقدم برای برای به دست آوردن اعتقادات و اصوا دین باید به سراغ قرآن رفت و هرجا نفهمیدیم به سراغ حدیث معتبر برویم.مثلا این آیه(انما ولیکم الله) را می گویم.من روی لفظ خود حدیث بحث کردم که گفته (والذین آمنوا)و نگفته (الذی آمن)پس شما شیعیان باید دو سخن را قبول کنید یا اینکه قبول کنید هر کس مثل علی هنگام رکوع صدقه بدهد ولی و سرپرست ماست که با این وجود اگر عمه جنابعالی هم هنگام رکوع صدقه بدهد سرپرست مومنین است.یا اینکه بگویید فقط منظور علی است که با نص صریح آیه که جمع است مخالفت کرده اید.ولی در اینجا به معنی یار و دوست است نه سرپرست.
حالا شما فقط بلدید بروید داخل کتب ما بگردید و به قول خودتان اعتراف جمع کنید در حالی که حاضر نمی شوید یک لحظه هم روی لفظ آیه گفتگو کنید شما اگر چندین کتاب را هم پر از روایت و اقوال علما ی شیعه و سنی کنید اگر با قرآن مخالف باشد ما قبول نمی کنیم. علمای ما برایمان عزیز و محترم هستند اما سمعا و طاعتا بدون هیچ فکری سخنشان را قبول نمی کنیم.البته سخن من به معنی رد احادیث و سخنان علما نیست بلکه بلکه به معنی این است که تا وقتی لفظ قرآن صریح است دیگر روایت هر چقدر زیاد باشد نمی تواند با آن معارضه کند
با عرض سلام
اول اینکه خیلی بی ادب و بی نزاکتی که اسم از نوامیس ( اگر عمه جنابعالی....) مردم می آوری و دوم اینکه گر چه خود را تازه مسلمان معرفی می کنی ولی از نوشته هایت خوب می شود فهمید که هم با خودت و هم با اسلام دشمنی چرا که حرف علماء سنی را آشکارا زیر پا می گزاری تا نفست را اطاعت کرده باشی با عرض پوزش تو و امثال تو مرا به یاد خفاش می اندازید که نمی تواند از نور خورشید استفاده کند البته تو و امثال تو نمی خواهید:smile17: :smile17: :smile17:
shakila
Friday 27 April 2007, 10:19PM
بله آیات قبل و بعد را هم من خوانده ام هم جلال الدین سیوطی و هم بسیاری دیگر از علماء اهل سنت در آیه ولایت با صراحت تمام به ولی بودن پیامبراشاره شده که شما و بعضی دیگر از هم فکرانتان ان را انکار کرده و می گوئید فقط خدا ولایت دارد:smile60: :smile60: :smile60:
و اما اشاره به ولایت مولا علی علیه السلام در همین آیه ولی با رمز آمده است که اهلش را می خواهد
میان عاشق و معشوق رمزی است چه داند آنکه اشتر می چراند
یک تسلیم شده
Saturday 28 April 2007, 03:17AM
و اما اشاره به ولایت مولا علی علیه السلام در همین آیه ولی با رمز آمده است که اهلش را می خواهد
بدون رمز و واضح گفته است:
(150/آل عِمران):
بَلِ اللّهُ مَوْلاَكُمْ وَهُوَ خَيْرُ النَّاصِرِينَ
فقط خدا مولای شماست و او بهترين حامى است.
(40/الاَنفال):
وَإِن تَوَلَّوْا فَاعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ مَوْلاَكُمْ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ
اگر روى بگردانند، پس بدانيد که خدا مولای شماست؛ بهترين مولا، بهترين پشتيبان.
(62/الاَنعام):
ثُمَّ رُدُّوا إِلَى اللّهِ مَوْلاَهُمُ الْحَقِّ أَلاَ لَهُ الْحُكْمُ وَهُوَ أَسْرَعُ الْحَاسِبِينَ
سپس همگى به سوى خدا، مولای حقيقى خود باز گردانده مى شوند، مسلما ً، او قاضى نهايى است؛ او دقيق ترين حسابرس است.
yar-mahdi
Sunday 29 April 2007, 10:47AM
سلام علیکم
بدون رمز و واضح گفته است:
(150/آل عِمران):
بَلِ اللّهُ مَوْلاَكُمْ وَهُوَ خَيْرُ النَّاصِرِينَ
فقط خدا مولای شماست و او بهترين حامى است.
(40/الاَنفال):
وَإِن تَوَلَّوْا فَاعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ مَوْلاَكُمْ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ
اگر روى بگردانند، پس بدانيد که خدا مولای شماست؛ بهترين مولا، بهترين پشتيبان.
(62/الاَنعام):
ثُمَّ رُدُّوا إِلَى اللّهِ مَوْلاَهُمُ الْحَقِّ أَلاَ لَهُ الْحُكْمُ وَهُوَ أَسْرَعُ الْحَاسِبِينَ
سپس همگى به سوى خدا، مولای حقيقى خود باز گردانده مى شوند، مسلما ً، او قاضى نهايى است؛ او دقيق ترين حسابرس است.
بدون شرح
« فان العزة لله جميعا »(النساء:140)
« لله العزة و لرسوله و للمومنين »(المنافقون:9)
« ان القوة لله جميعا »(البقرة:166)
« يزدكم قوة الي قوتكم » (هود:53)
« لله الشفاعة جميعا »(الزمر:45)
« لا يملکون الشفاعة الا من اتخذ عند الرحمن عهدا »(مريم:87)
« عالم الغيب فلا يظهر علی غيبه احدا الا من ارتضی من رسول »(الجن:26و27)
« وما کان الله ليطلعکم علی الغيب ولکن الله يجتبی من رسله من يشاء »(آل عمران:179)
« افتومنون ببعض الکتاب وتکفرون ببعض ؟!
فما جزاء من يفعل ذلک منکم الا خزی فی الحياة الدنيا ويوم القيامة يردون الی اشد العذاب وما الله بغافل عما تعملون ! »(البقرة:85)
یک تسلیم شده
Monday 30 April 2007, 02:15AM
(30/الاَعَراف):
فَرِيقاً هَدَى وَفَرِيقاً حَقَّ عَلَيْهِمُ الضَّلاَلَةُ إِنَّهُمُ اتَّخَذُوا الشَّيَاطِينَ أَوْلِيَاءَ مِن دُونِ اللّهِ وَيَحْسَبُونَ أَنَّهُم مُهْتَدُونَ
خدا گروهي را هدايت كرد و گمراهي بر عدهاي سزاوار شده. چون آنها شيطانها را بجاي خدا اولياء خود گرفتند و خيال ميكنند راه صحيح را شناختهاند.
shakila
Monday 30 April 2007, 06:45PM
اگر سواد داشته باشی "اثبات شیء نفی ما عداه نمی کند".
این آیاتی که میآوری اثبات ولایت برای خدا کرده است. ولی هیچ کدامش نفرموده پیامبر بر شما ولایت ندارد در حالی که در آیه ی ولایت اثبات ولایت برای پیامبر شده است. اگر سواد داشته باشی.
ahlesonnat
Monday 30 April 2007, 10:15PM
السلام علیکم
همین جناب یار مهدی که ادعا دارند به همه مذاهب وادیان تلسط وعلم کافی دارند در یکی از تاپیکها برای رد مطلبی که در کتب خودشان آمده میگوید ما کتاب صحیحی جز قران نداریم
باید عرض کنم اگر اهل سنت آگاه ونترس وبودند ویک انسان ویا دوتای انها وقت گذاشتند واحادیث صحیح پیامبر را یکجا آوردند که به شما شبهه پراکنان دستاویزی بدهند دلیل نمیشود از همه کتابهای ما حدیث بیاورید بعد بگویید به علمای خود احترام نمیگذارید
تمام کتابها اساسشان برجمع حدیث بوده نه بر صحت ان الا بخاری ومسلم که خودشان این شرط را بر کتابشان گذاشتند که احادیث صحیح را مینویسیم که انهم نه هر انچه در ان است بلکه حواشی واضافات دارد که تشخیص اونها بعهده اهل حدیث است ودر شرح این کتابها مفصل ذکر شده اند
جناب یار مهدی تازه مسلمان خیلی بهتر از من وشما مذهبشان را فهمیده اند
البته شما راجع به هر کس برخلاف میلتان حرفی بزنید به تهمت وبدگویی متوسل میشوید.
hojjat
Tuesday 1 May 2007, 12:26AM
تازه مسلمان خیلی بهتر از من وشما مذهبشان را فهمیده اند
.
جناب اهل سنت تعجب مي کنم از شما، چه بد قضاوت مي کنيد!
سوال مي شود: اگر اينطور است که شما مي گوييد چرا ايشان مباحثات را رها کردند ؟ مگر دليل آوردن براي مدعي فهميده اينقدر سخت است....
هر کسي بر عادت خود مي کند... مه اگر افشاند نور، ديگري عو عو کند!
puyan
Tuesday 1 May 2007, 08:00AM
سلام
بازهم هم همان سخنان بی مبنای قدیمی و انکار نزول آیه درباره امیرالمومنین علیه السلام ...
مطابق آیه ولایت امیرالمومنین علیه السلام در رکوع نماز انگشتری اعطا نمودند و این عمل شأن نزول آیه ولایت در قرآن گردید . خداوند سه " عنوان ولی " را در این آیه معرفی مینماید .
ولی اگر به معنای دوست باشد ، به معنای سرپرست هم هست و اتفاقا در آیات قبل و بعد هم معنای سرپرست کاملا بر معنای آیه مینشیند . لذا اگر مخالفان قرآن و عترت ، سرپرستی را در معنای آیه نمی پذیرند برای به کرسی نشاندن مدعای خود باید غلط بودن معنای سرپرست را در آیه ولایت اثبات کنند .( معناداری آیه با معنای دوست با تسامح در بحث نوشته شد و الا این معنا منطبق با آیه نیست )
ضمن آنکه اگر کسی مدعی شود رکوع به معنای خضوع است خوشحال میشویم مدارک معتبر و ارزشمند ( از جهت استناد علمی ) او را ببینیم .
متشکرم
بریا
Tuesday 1 May 2007, 08:25AM
با سلام به کاربران اهل سنت ،هدایت، zxcv.تازه مسلمان، دارا وسایر کاربران سنی و وهابی.
خدمت شما عارضم همانطوریکه شیعیان امیرالمؤمنین(ع) و هر شیر پاک خورده ای اعتقاد وایمان کامل دارند به آیاتی که در ستایش علی(ع) از جانب خدای منان نازل گشته ، از جمله همین آیه انما ولیکم الله ورسوله والذین آمنوالذین یقیمون الصلوة و یؤتون الزکوة و هم راکعون
برادران وهابی واهل سنت!! هم باید دلخوش باشند که خدای بزرگ سوره و یا آیاتی را هم در شأن عمرو ابوبکرنازل فرموده است مانند سوره منافقون ویا آیه:ان انکر الاصوات لصوت الحمیر
پس خواهش میکنم دیگر اینقدراز آیاتی که در شأن و ستایش علی(ع) نازل شده ، ناراحت و گرفته نباشید .
با تشکر از شما عزیزان
والسلام;) ;)
yar-mahdi
Tuesday 1 May 2007, 05:23PM
سم رب المهدی :smile07:
سلام علیکم
انعام51
وَأَنذِرْ بِهِ الَّذِينَ يَخَافُونَ أَن يُحْشَرُواْ إِلَى رَبِّهِمْ لَيْسَ لَهُم مِّن دُونِهِ وَلِيٌّ وَلاَ شَفِيعٌ لَّعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ
و بترسان به آن آنان را كه ميترسند كه محشور شوند به سوي پروردگارشان نيست براي ايشان
به جز او هيچ سرپرستي(ولي) و نه شفيعي باشد كه ايشان بپرهيزند
در اين آيه فقط خدا رو ولي(سرپرست) دانسته.
منكرين اين آيه را چه مي كنند :
« النبی اولی بالمومنين من انفسهم »(الاحزاب:6)
نمونه هايي ديگر :
« وما کان الله ليطلعکم علی الغيب ولکن الله يجتبی من رسله من يشاء »(آل عمران:179)
فما جزاء من يفعل ذلک منکم الا خزی فی الحياة الدنيا ويوم القيامة يردون الی اشد العذاب وما الله بغافل عما تعملون ! »(البقرة:85)
yar-mahdi
Tuesday 1 May 2007, 06:21PM
بسم رب المهدي :smile07:
سلام عليكم
السلام علیکم
همین جناب یار مهدی که ادعا دارند به همه مذاهب وادیان تلسط وعلم کافی دارند در یکی از تاپیکها برای رد مطلبی که در کتب خودشان آمده میگوید ما کتاب صحیحی جز قران نداریم.
الله اكبر ! الله اكبر ! دروغگويي هم حدي دارد ! من كجا گفته ام كه به همه ي اديان و مذاهب تسلط و علم كافي دارم ؟! :confused:
اگر دليلي نياوريد بقيه هم شما را به دروغ گويي خواهند شناخت ؛ من كه مي شناسم شما را !
جالب است كه شما ادعايي شبيه به اين را در جواب ايراندوست داشتيد :
شما از کجا فهمیدید که من بر اساس تقلید سنی هستم, و اتهام بر اساس جهل نزد عقلای عالم نادرست است. ضمن اینکه فرق من با شما این است که من درباره هر دو مذهب اطلاعات کافی دارم.
(http://www.iranclubs.net/forums/showpost.php?p=137551&postcount=3)جناب یار مهدی تازه مسلمان خیلی بهتر از من وشما مذهبشان را فهمیده اند
البته شما راجع به هر کس برخلاف میلتان حرفی بزنید به تهمت وبدگویی متوسل میشوید.
اولا : از پذيرش مباحثه با من معلوم شد كه مذهبشان را چه خوب فهميده اند !
ثانيا : راجع به تهمت و بدگويي هم خدا شاهد است . ضمنا به زودي كلمات مضحك وي را نشان خواهم داد ؛ صبر كنيد .
shakila
Tuesday 1 May 2007, 06:55PM
اگر دقت داشته باشید و لجاجت نکنید، جواب همان است که گفته شد. اثبات ولایت برای خدا منافی ولایت برای پیامبر و امیرالمؤمنین علی علیه السلام نیست.
آیه ای بیاورید که فرموده باشد پیامبر ولایت ندارد.
ahlesonnat
Wednesday 2 May 2007, 03:42AM
اگرکسی از مباحثه سر باز میزند دلیل بر بی اطلاعییش نیست بلکه دلیل بر حکمت ورجحان عقل است اخر شما که در مباحثه اصول وپایه درستی را در نظر نمیگیرید ومطالب را پیچ وتاب میدهید تا بلکه به هدف دلخواهتان برسید
البته که با چنین اشخاصی بحث کردن وقت تلف کردن وخود را کوچک کردن است که این کار هیچ عاقلی نمی کند
من جرب المجرب حلت به الندامه!
وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا (69)
این وامثال این ایه در شأن ابوبکر وعمر وعثمان وعلی نازل شده نه اون فلسفه هایی که شما میبافید
ahlesonnat
Wednesday 2 May 2007, 04:04AM
کسی خلاف معمول امری را بیان میکند باید دلیل بیاورد
ولی در اصل به معنای دوست ویاور است ودر غیر این صورت نیاز به قرائنی دارد که خلاف این را ثابت کند ایات قران ترتیبشان توقیفی است وکسی به ان دست نبرده بنابراین خداوند ایات را بی دلیل پشت هم قرار نمیدهد ایات در باره نهی از ولاء با کفار است اخر په ربطی به سرپرستی وولایت دارد
حقا که پیامبر صلی الله وعلیه وسلم راست گفتند
دو گروه در شأن علی گمراه میشوند یکی از غلو در مقام او ودیگری از هجر او
اولیش شیعه است ودومیش هم ناصبیها وخوارج
الحمدلله اهل سنت او را مانند بقیه صحابه دوست دارند واز او دفاع میکنند همانطور که او خود دوست داشت
علی بود که در زمان خود غلو کنندگان را به اتش کشید
حالا اگر اهل سنت میخواست مثل شما ها از مسئله ای اختلاف وگناه درست کنند میگفتنند عجب اشتباهی کرد علی!از سوزاندن انسان زنده وحتی هر حیوانی در اسلام نهی شده است .
ولی ما میگوییم اجتها کرد ولی بقول ابن عباس که به علی بعد از واقعه گفت اگر میدانستم تورا از این کار باز میداشتم . ما هم میگوییم مجتهد اگر اشتباه کند یک ثواب دارد. این باید خصلت یک مسلمان باشد ونگوید که خدا در باره یک عده این همه تعریف وتمجید بیاورد در حالی که میداند اونها مرتد میشوند عجب افکاری !
فيروز
Wednesday 2 May 2007, 10:21AM
اگرکسی از مباحثه سر باز میزند دلیل بر بی اطلاعییش نیست
معلوم شد حضرت آقا چرا هميشه از مباحثه سر باز می زنند. ما رو بگو فکر می کرديم جواب ندارند مخصوصا در قضيه ابوبکر و عنکبوت وغار
:smile21: :smile21: :smile21: :smile21: :smile21: :smile21: :smile21: :smile21: :smile21:
:smile43: :smile43: :smile43: :smile43: :smile43: :smile43: :smile43: :smile43: :smile43: :smile43:
:قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه: :قهقهه:
این وامثال این ایه در شأن ابوبکر وعمر وعثمان وعلی نازل شده نه اون فلسفه هایی که شما میبافید
[/B]
حتما چون ابوبکر به دروغ در غار با پيامبر بوده:smile21: :
تازه مسلمان
Wednesday 2 May 2007, 11:39AM
با سلامی دوباره خدمت شما کاربران عزیز
چندی که بنده خدمت شما نبودم حرفهایی زده شده که وظیفه خود می دانم که به آنها پاسخ دهم
اما اینکه چرا دیگر در این گفتگو مطلب نمی نویسم و تعدادی از کاربران شیعه این را دلیل بر جواب نداشتن من می دانند باید بگویم من همانند بعضی افراد که با مخارج دولت و حوزه می آیند و با خیال راحت به اینترنت پر سرعت وصل می شوند نیستم.بنده ساکن شهرستان هستم و هزینه آنرا ندارم که هر روز به اینترنت وصل باشم و جواب شما را بدهم من فقط می توانم هفته ای فقط 1تا 2 ساعت به اینترنت وصل شوم که ان هم بسیار یاز اوقات قطع و وصل می شود.
اما اینکه یکی از کاربران گفته بود(حالا مدام نکویید چرا نان کاربر را نمی گویی ما در اینجا کاری به کاربر نداریم هر کس گفته گفته اصل مطلب است.مگر اینکه بنا به دلایلی مجبور شوم نام کاربر را بگویم)من تازه مسلمان نیستم چون طرز صحبت کردنم به تازه مسلمانان نی رود باید بگویم من تازه مسلمان هستم اما نه آن تازه مسلمانی که شما فکر می کنی من سابقا شیعه بودم(البته شیعه را کافر نمی دانم فقط کسانی از شیعه را کافر می دانم که به یاران و زنان پیامبر دشنام می دهند. همانگونه که شما شیعیان کسانی را که به ائمه تان دشنام می دهند کافر می دانیدو من از آنان بودم)و از تندرو ترین شیعیان به شمار می رفتم که بعدها بر اثر اتفاقاتی مذهب اهل تسنن را اختیار کردم.
اما اینکه آقای یار مهدی گفته من از مباحثه فرار می کنم در جوابشان باید بگویم اگر ایشان و هر کس دیگر دنبال پیدا کردن حقیقت است من جواب آقابی یار مهدی را ه خودش داده ام و هر دیگر نیز دنبال مباحثه است همان جواب را به او می دهم.اما اگر ایشان دنبال جنجال و تحمیل عقاید خود است من نه و قت و نه هزینه این کار را ندارم.
تازه مسلمان
Wednesday 2 May 2007, 12:19PM
با سلام خدمت برادران مسلمان
برخی از دوستان درباره اینکه آیا ولایت فقط منحصر به خداست یا نه کس دیگری هم بر ما ولایت دارد سخنانی گفته اند که تصمیم دارم مطالبی را در این باره ذکر کنم.
در اینکه ولایت در اصل مربوط به خداوند است و تنها اوست که به طور ذاتی بر همه مخلوقات ولایت دارد بین مسلمین اختلافی نیست و همه بر آن اتفاق دارند اما اینکه خداوند به چه کسانی در این دنیا ولایت داده و حد و اندازه این ولایت تا چه اندازه است بین فرق مختلف مسلمین اختلاف به وجود آمده است.و بسیاری از آنان دچار افراط و تفریط شده اند
گروهی از مسلمین هستند که بسیار اندکند و ولایت را برای هیچ کس جز خدا ثابت نمی دانند چه ذاتی و چه غیر ذاتی همانند خوارج
گروهی دیگر همانند شیعیان گر چه می گویند ما ولایت ائمه مان را به اندازه ولایت خدا نمی دانیم اما اگر به میانشان برویم متوجه می شویم که متوجه می شویم که بسیاری از آنان ولایت 12 امامشان را تا حد ولایت خدا بالا برده اند آنان اعتقاد دارند ائمه از گذشته و آینده خبر دارند اعتقاد دارند رسول الله و علی قبل از خلقت آدم وجود داشته اند آنان معتقدند ائمه در همه حال ناظر بر اعمالشان هستند ائمه می توانند در یک آن در چند مکان ظاهر شوند آنان به صورت لدنی علم اولین و آخرین را دارند علی هنگام تولد آیاتی از قرآن را قبل از نزول آن برای پیامبر خواندآنان معتقدند امام سایه ندارد و...در حالی که ولایت پیامبران تنها در حد تبلیغ و گسترش اسلام و اجرای آن است و آنان ولایتی در امور مربوط بهاداره جهان خلقت و دیگر موجودات ندارند .اما ولایت در بقیه افراد از این هم محدود تر است مثلا پدر و مادر با اینکه بر فرزند خود ولایت دارند هرگز به معنای آن نیست که همام اختیاراتی را که پیامبر نسبت به مسلمانان دارد او نیز نسبت به فرزندش داشته باشد.همچنین ولایت به معنی این نیست که همام ولایتی را که خدا بر انسانها دارد پیامبر نیز داشته باشد.
اما برویم سر اصل مطلب کککککککه آن اثبات ولایت برای ائمه شما است.
بهتر است آیه ای را ذکر کنم و پاسختان را با توجه به معنی آیه بدهم.
«یا ایها الذین آمنوا اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم فان تنازعتم فی شیء فردوه الی الله والرسول
(سوره نساء آیه ۵۹)»
علمای شیعه سعی کرده اند با این آیه ولایت ائمه خود را ثابت کنند و برای این کار احادیثی را آورده اند در حالی که اگر کمی با دقت به متن آیه نگاه کنیم خواهیم دید که در آغاز می گوید«اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم » یعنی از خدا رسولش و ولی امر(حاکم اسلامی)اطاعت کنید.اما در ادامه می گوید«فان تنازعتم فی شیء فردوه الی الله والرسول»اگر در در چیزی اختلاف پیدا کردید پس ببینید دستور خدا و پیامبرش چیست.در اینجا دیگر خداوند اسمی از اولی الامر نبرده زیرا این مورد دیگر مربوط به ولی امر نیست و این با اعتقادات شیعه معارض است زیرا با اعتقدی که شیعه درباره ائمه دارد این آیه ناقص می شود و بهتر بود خداوند می فرمود«فان تنازعتم فی شیء فردوه الی الله والرسول و اولی الامر منکم»
با تشکر
shakila
Thursday 3 May 2007, 06:55AM
[quote=تازه مسلمان;142819]با سلام خدمت برادران مسلمان
برخی از دوستان درباره اینکه آیا ولایت فقط منحصر به خداست یا نه کس دیگری هم بر ما ولایت دارد سخنانی گفته اند که تصمیم دارم مطالبی را در این باره ذکر کنم.
در اینکه ولایت در اصل مربوط به خداوند است و تنها اوست که به طور ذاتی بر همه مخلوقات ولایت دارد بین مسلمین اختلافی نیست و همه بر آن اتفاق دارند اما اینکه خداوند به چه کسانی در این دنیا ولایت داده و حد و اندازه این ولایت تا چه اندازه است بین فرق مختلف مسلمین اختلاف به وجود آمده است.و بسیاری از آنان دچار افراط و تفریط شده اند
گروهی از مسلمین هستند که بسیار اندکند و ولایت را برای هیچ کس جز خدا ثابت نمی دانند چه ذاتی و چه غیر ذاتی همانند خوارج
گروهی دیگر همانند شیعیان گر چه می گویند ما ولایت ائمه مان را به اندازه ولایت خدا نمی دانیم اما اگر به میانشان برویم متوجه می شویم که متوجه می شویم که بسیاری از آنان ولایت 12 امامشان را تا حد ولایت خدا بالا برده اند آنان اعتقاد دارند ائمه از گذشته و آینده خبر دارند اعتقاد دارند رسول الله و علی قبل از خلقت آدم وجود داشته اند آنان معتقدند ائمه در همه حال ناظر بر اعمالشان هستند ائمه می توانند در یک آن در چند مکان ظاهر شوند آنان به صورت لدنی علم اولین و آخرین را دارند علی هنگام تولد آیاتی از قرآن را قبل از نزول آن برای پیامبر خواندآنان معتقدند امام سایه ندارد و...در حالی که ولایت پیامبران تنها در حد تبلیغ و گسترش اسلام و اجرای آن است و آنان ولایتی در امور مربوط بهاداره جهان خلقت و دیگر موجودات ندارند .اما ولایت در بقیه افراد از این هم محدود تر است مثلا پدر و مادر با اینکه بر فرزند خود ولایت دارند هرگز به معنای آن نیست که همام اختیاراتی را که پیامبر نسبت به مسلمانان دارد او نیز نسبت به فرزندش داشته باشد.همچنین ولایت به معنی این نیست که همام ولایتی را که خدا بر انسانها دارد پیامبر نیز داشته باشد.
اما برویم سر اصل مطلب کککککککه آن اثبات ولایت برای ائمه شما است.
«یا ایها الذین آمنوا اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم فان تنازعتم فی شیء فردوه الی الله والرسول
(سوره نساء آیه ۵۹)»
علمای شیعه سعی کرده اند با این آیه ولایت ائمه خود را ثابت کنند و برای این کار احادیثی را آورده اند در حالی که اگر کمی با دقت به متن آیه نگاه کنیم خواهیم دید که در آغاز می گوید«اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم » یعنی از خدا رسولش و ولی امر(حاکم اسلامی)اطاعت کنید.
از ان جا که اطاعت مطلق امده است بر اهل ایمان است که در همه ی امور دین و دنیای خود از خدا و رسول و اولی الامراطاعت کنند با توجه به این مطلب :
پیامبر علی علیه السلام را جانشین خود معرفی فرمودند یا غاصب اولی را ؟؟؟؟؟؟:smile09: :smile09: :smile09: :smile09:
ایا اطاعت از خدا و رسول با اطاعت از حاکم اسلامی مثل یزید و معاویه یکسان است ؟؟؟؟:smile24: :smile24:
shakila
Thursday 3 May 2007, 05:49PM
با سلامی دوباره خدمت شما کاربران عزیز
چندی که بنده خدمت شما نبودم حرفهایی زده شده که وظیفه خود می دانم که به آنها پاسخ دهم
اما اینکه چرا دیگر در این گفتگو مطلب نمی نویسم و تعدادی از کاربران شیعه این را دلیل بر جواب نداشتن من می دانند باید بگویم من همانند بعضی افراد که با مخارج دولت و حوزه می آیند و با خیال راحت به اینترنت پر سرعت وصل می شوند نیستم.بنده ساکن شهرستان هستم و هزینه آنرا ندارم که هر روز به اینترنت وصل باشم و جواب شما را بدهم من فقط می توانم هفته ای فقط 1تا 2 ساعت به اینترنت وصل شوم که ان هم بسیار یاز اوقات قطع و وصل می شود.
اما اینکه یکی از کاربران گفته بود(حالا مدام نکویید چرا نان کاربر را نمی گویی ما در اینجا کاری به کاربر نداریم هر کس گفته گفته اصل مطلب است.مگر اینکه بنا به دلایلی مجبور شوم نام کاربر را بگویم)من تازه مسلمان نیستم چون طرز صحبت کردنم به تازه مسلمانان نی رود باید بگویم من تازه مسلمان هستم اما نه آن تازه مسلمانی که شما فکر می کنی من سابقا شیعه بودم(البته شیعه را کافر نمی دانم فقط کسانی از شیعه را کافر می دانم که به یاران و زنان پیامبر دشنام می دهند. همانگونه که شما شیعیان کسانی را که به ائمه تان دشنام می دهند کافر می دانیدو من از آنان بودم)و از تندرو ترین شیعیان به شمار می رفتم که بعدها بر اثر اتفاقاتی مذهب اهل تسنن را اختیار کردم.
اما اینکه آقای یار مهدی گفته من از مباحثه فرار می کنم در جوابشان باید بگویم اگر ایشان و هر کس دیگر دنبال پیدا کردن حقیقت است من جواب آقابی یار مهدی را ه خودش داده ام و هر دیگر نیز دنبال مباحثه است همان جواب را به او می دهم.اما اگر ایشان دنبال جنجال و تحمیل عقاید خود است من نه و قت و نه هزینه این کار را ندارم.
از اینکه از نور خارج شده ای و به ظلمت وارد شده ای برایت متاسفم.
البته اگر راست بگویی که شیعه بوده ای!
من هم مانند تو نه و قت اضافه دارم و نه هزینه ی اضافی اما اگر واقعاً دریچه ی دلت در برابر نور حق بسته نشده باشد، حاضرم با تو گفتگو کنم. www.alghadir110.com (http://www.alghadir110.com)
shakila
Thursday 3 May 2007, 05:59PM
تو همون آيه اي كه آوردم نوشته بود تنها ولي خداست خوب حالا اگر يه كم فكر كنيم يعني
هيچ كسي جز الله ولي نيست
جناب سفید:
اگر بگوییم مثلا یار مهدی عاقل است، طبق نظر شما جناب عالی بی عقل خواهی بود چراکه می گویی چون در آیه ی شریفه فرموده " الله ولی است چز الله کس دیگری ولی نیست".
البته این طبق نظر اشتباه شماست به نظر عاقلان عالم اگر کسی بگوید یار مهدی عاقل است معنایش فقط همین است که گفته اند، و هنوز درباره ی دیگران نظری داده نشده است پس مطابق نظر من که نظر عقلاست جنابعالی هم می توانی عاقل باشی اگر خوب فکر کنی و درست جواب دهی.
البرز
Thursday 3 May 2007, 08:43PM
- جزء 3 سوره آل عمران (http://www.al-shia.com/html/far/1quran/t-q.php?language=far&lang=txt&translator_far=&sure=3&n_aye1=1&n_aye2=0) آيه 28 (http://www.al-shia.com/html/far/1quran/t-q.php?language=far&lang=txt&translator_far=&sure=3&n_aye1=28&n_aye2=28)
لاَّ يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِياء مِن دُوْنِ الْمُؤْمِنِينَ وَمَن يَفْعَلْ ذَلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللّهِ فِي شَيْءٍ إِلاَّ أَن تَتَّقُواْ مِنْهُمْ تُقَاةً وَيُحَذِّرُكُمُ اللّهُ نَفْسَهُ وَإِلَى اللّهِ الْمَصِير
معني اية شريفة :
...تنها مؤمنانند كه ميتوانند ولي مؤمنان باشند .مؤمنان كفار را بولايت بر نخواهند گزيد
انان كه اينگونه انتخاب كنند در راه الله نيستند
مگر از آنان پرهيز داشته باشيد
خداوند شمارا هشدار ميدهد ...باز گشت بسوي الله است .
دستور ايه كريمه پرهيز از تولي كفار است
در جائي كه دعوت به تولي مؤمنان دارد
hojjat
Friday 4 May 2007, 01:40PM
اگرکسی از مباحثه سر باز میزند دلیل بر بی اطلاعییش نیست بلکه دلیل بر حکمت ورجحان عقل است اخر شما که در مباحثه اصول وپایه درستی را در نظر نمیگیرید ومطالب را پیچ وتاب میدهید تا بلکه به هدف دلخواهتان برسید
البته که با چنین اشخاصی بحث کردن وقت تلف کردن وخود را کوچک کردن است که این کار هیچ عاقلی نمی کند
من جرب المجرب حلت به الندامه!
جناب اهل سنت! هر کسی حرفتان را به خودش بگیرد بد نیست! بالاخره موارد فرار از مباحثه کم نبوده.... گذشته از آن، خلاف آنچه فکر کردید در حرفی که من در مورد جناب تازه مسلمان زدم، کنایه ای متوجه شما نبود! فکر می کنم بهترین جا بود برای اینکه با یک تیر چند هدف را نشانه روید....
دوست داشتید در کنار اینکه خود را تنها پیرو قرآن می دانم عقل و فطرتم را هم تعطیل کنم تا خیرم به شما برسد! همانند همان هایی که خودتان نامشان را خوارج نامیدید ، در آنصورت بهتر بود اسمم خیرالله می شد نه حجت ....
لابد تقطیع و تحریف شما و جناب تازه مسلمان در آوردن اسناد اصول و پایه ای است خلاف آنچه من بدان پایبندم.
آیا شیعیان قائل به تحریف قرآن هستند؟؟!!! (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=6297)
آیا کتب اسرار آل محمد معتبر است؟ (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=6425)
و فرمانبرداری و اطاعت از ائمه ی(حاکمان) ظالم تا قیام قیامت اصلی است که عقل شما از کنار آن می گذرد و عقل من (حتی به تنهایی) در مقابل آن توقف می کند!
بحثی درباره ی امام زمان (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=6310&page=9)
اهل سنت گرامی! اگر کلام الله ، فطرت و عقل برای شما اصل نیست برای من هست !!
hojjat
Friday 4 May 2007, 02:48PM
بسمه تعالی
جناب تازه مسلمان نظر به اینکه محتوای مباحثه در پست 42 موضوع سرفصل" آیه 55 مائده" به "آیه 59 نساء" توسط جنابعالی تغییر پیدا کرد، سوالات خود را برای آخرین بار تکرار می کنم ...
شما خصوصا این دلیل خود را محکم کرده و تاکید زیادی بر آن داشتید:
من مطلبی در این باره نوشتم به این امید که شما مرا در حل آن یاری کنید ، لیکن پاسخی از جانب شما دیده نشد:
یا خیر می گویید این تنها یک استناج ساده از دل فردی تازه مسلمان و بی اطلاع است؟ ( در اینصورت هرچه خدا خواست همان شد، هرچه دلم خواست نه آن شد!)…..پس این روشن شود!
به علاوه اینکه من سوالی از شما پرسیدم و منتظر پاسخ هستم :
آیات زیر در رابطه با چه کسانی نازل شده است؟
و اذا قیل لهم تعالو یستغفر لکم رسول الله لوّؤا ر ءوسهم و رایتهم یصدّون و هم مستکبرون»«و هرگاه به آنها گفته شود بیایيد تا رسول خدا برای شما از حق آمرزش طلبد، سرپیچند و مشاهده میکنی با تکبر و نخوت روی برمیگردانند.»
( سوره منافقون/5)
«هم الذین یقولون لاتنفقو علی من عند رسول الله حتّی ينفضوا ...»«اینها همان کسانی هستند که میگویند بر آنان که نزد رسول خدا هستند انفاق نکنید تا پراکنده شوند ...»
( سوره منافقون/7)
چون پژوهش بنده در مورد تفاسیر است لطف بفرمایید در این مورد از تفاسیر مورد قبول خود نام ببرید!
این مطلب بماند!
(البته اگر پاسخی دارید حتما بگویید! )
hojjat
Friday 4 May 2007, 02:58PM
بسمه تعالی
علمای شیعه سعی کرده اند با این آیه ولایت ائمه خود را ثابت کنند و برای این کار احادیثی را آورده اند در حالی که اگر کمی با دقت به متن آیه نگاه کنیم خواهیم دید که در آغاز می گوید«اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم » یعنی از خدا رسولش و ولی امر(حاکم اسلامی)اطاعت کنید
جناب تازه مسلمان ! شما نظرتان را در آيه فوق لحاظ کرديد بدين ترتيب که پس از ترجمه اولوالامر بلافاصله در پرانتز قيد کرديد حاکم اسلامي! ... ..عده اي ديگر هم نظري متفاوت از شما را دارند؛ آنها نيز ديدگاه خود را اينگونه مطرح مي کنند که اولوالامر ائمه 12 گانه هستند
سوال من اين است:
آيا در مورد مصداق اولوالامر که مي شود گفت اساس اختلافات حداقل در آيه مذکور است يعني در محلي که به صراحت گفته شده اگر در چيزي اختلاف کرديد به خدا و پيامبرش مراجعه کنيد :
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً ﴿59﴾
اي مومنان! از خداوند فرمان بريد و از پيامبر و اولوالامر خود فرمانبرداري کنيد و اگر به خداوند و روز بازپسين ايمان داريد، چون در چيزي با هم اختلاف کرديد، آن را به خداوند و پيامبرش باز بريد که اين بهتر و بازگشت آن نيکوتراست!
شما نيز اين کار را کرديد؟
در جايي استدلال شما را اينگونه ديدم:
با اعتقدی که شیعه درباره ائمه دارد این آیه ناقص می شود و بهتر بود خداوند می فرمود«فان تنازعتم فی شیء فردوه الیالله والرسول و اولی الامر منکم»
خب اينطور به نظر مي رسد که : "قطعا بهتر نبوده" چه اگر اينطور بود، اين دستور دقيقا مثل همان حکايتي است که به فردي بگوييم براي دوستت که آدرسش را نداري نامه بنويس که آدرسش را برايت پست کند!
مي خواهم بدانم چگونه در اين مورد اختلافي(مصداق اولوالامر) که پيش آمده، به پيروي از اين ايه گردن مي نهيد و به خدا و رسولش مراجعه مي کنيد؟
محمدمهدی121
Friday 4 May 2007, 06:04PM
عزیز تازه مسلمان!
نخست و پیش از هر چیز تلاش کن منابع خودتون را بررسی کنی!
من در اینجا از منابع خودتون نقل قولهایی را خواهم اورد که بر اینکه این ایه در شان علی علیه السلام
است صحه میگذارند!
التبته همه عربی هستند باید بری ترجه کنی ولی میفهمی اگه بخونی:
شرح نهج البلاغة - ابن أبي الحديد - ج 13 - ص 276 - 277
وكان علي عليه السلام صاحب قتال وإنفاق قبل الفتح ، اما قتاله فمعلوم بالضرورة ، واما انفاقه فقد كان على حسب حاله وفقره ، وهو الذي أطعم الطعام على حبه مسكينا ويتيما وأسيرا ، وأنزلت فيه وفى زوجته وابنيه سورة ( 2 ) كاملة من القرآن ، وهو الذي ملك أربعة دراهم فأخرج منها درهما سرا ودرهما علانية ليلا ، ثم اخرج منها في النهار درهما سرا ودرهما علانية ، فأنزل فيه قوله تعالى ( الذين ينفقون أموالهم بالليل والنهار سرا وعلانية ) ( 3 ) ، وهو الذي قدم بين يدي نجواه صدقة دون المسلمين كافة ، وهو الذي تصدق بخاتمه وهو راكع ، فأنزل الله فيه ( إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ) ( 1 ) .
تفسير ابن أبي حاتم - ابن أبي حاتم الرازي - ج 4 - ص 1162
6551 حدثنا أبو سعيد الأشج ثنا الفضل بن دكين أبو نعيم الأحوال ، ثنا موسى بن قيس الحضرمي عن سلمة بن كهيل قال : تصدق علي بخاتمه وهو راكع فنزلت انما وليكم الله ورسوله والذين امنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون .
تفسير السمرقندي - أبو الليث السمرقندي - ج 1 - ص 424
( الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ) * يعني يتصدقون في حال ركوعهم حيث أشار علي بخاتمه إلى المسكين حتى نزع من أصبعه وهو في ركوعه ويقال يراد به جميع المسلمين أنهم يصلون ويؤدون الزكاة
تفسير الثعلبي - الثعلبي - ج 4 - ص 80
قال ابن عباس ، وقال السدي ، وعتبة بن حكيم ، وثابت بن عبد الله : إنما يعني بقوله " * ( والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ) * ) الآية . علي بن أبي طالب ( رضي الله عنه ) مر به سائل وهو راكع في المسجد وأعطاه خاتمه .
زاد المسير - ابن الجوزي - ج 2 - ص 292 - 293
قوله تعالى : ( ويؤتون الزكاة وهو راكعون ) أنهم فعلوا ذلك في ركوعهم ، وهو تصدق علي عليه السلام بخاتمه في ركوعه .
تفسير الرازي - الرازي - ج 12 - ص 20
وهذه الآية في حق علي ، فكان الأولى جعل ما قبلها أيضا في حقه ، فهذه جملة الأقوال في هذه الآية .
تفسير الرازي - الرازي - ج 12 - ص 26
لقول الثاني : روى عطاء عن ابن عباس أنها نزلت في علي بن أبي طالب عليه السلام . روي أن عبد الله بن سلام قال : لما نزلت هذه الآية قلت يا رسول أنا رأيت عليا تصدق بخاتمه على محتاج وهو راكع ، فنحن نتولاه . وروي عن أبي ذر رضي الله عنه أنه قال : صليت مع رسول الله صلى الله عليه وسلم يوما صلاة الظهر ، فسأل سائل في المسجد فلم يعطه أحد ، فرفع السائل يده إلى السماء وقال : اللهم أشهد أني سألت في مسجد الرسول صلى الله عليه وسلم فما أعطاني أحد شيئا ، وعلي عليه السلام كان راكعا ، فأومأ إليه بخنصره اليمنى وكان فيها خاتم ، فأقبل السائل حتى أخذ الخاتم بمرأى النبي صلى الله عليه وسلم ، فقال : " اللهم إن أخي موسى سألك " فقال : * ( رب اشرح لي صدري ) * إلى قوله * ( وأشركه في أمري ) * ( طه : 25 - 32 ) فأنزلت قرآنا ناطقا * ( سنشد عضدك بأخيك ونجعل لكما سلطانا ) * ( القصص : 35 ) اللهم وأنا محمد نبيك وصفيك فاشرح لي صدري ويسر لي أمري واجعل لي وزيرا من أهلي عليا أشدد به ظهري . قال أبو ذر : فوالله ما أتم رسول الله هذه الكلمة حتى نزل جبريل فقال : يا محمد إقرأ * ( إنما وليكم الله ورسوله ) * إلى أخرها ،
تفسير القرطبي - القرطبي - ج 6 - ص 221 - 222
قوله تعالى : " إنما وليكم الله ورسوله " قال جابر بن عبد الله قال عبد الله ابن سلام للنبي صلى الله عليه وسلم : إن قومنا من قريظة والنضير قد هجرونا وأقسموا ألا يجالسونا ، ولا نستطيع مجالسة أصحابك لبعد المنازل ، فنزلت هذه الآية ، فقال : رضينا بالله وبرسوله وبالمؤمنين أولياء . " والذين " عام في جميع المؤمنين . وقد سئل أبو جعفر محمد بن علي بن الحسين ( 1 ) بن علي بن أبي طالب رضي الله عنهم عن معنى " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا " هل هو علي بن أبي طالب ؟ فقال : علي من المؤمنين ، يذهب إلى أن هذا لجميع المؤمنين . قال النحاس : وهذا قول بين ، لان " الذين " لجماعة . وقال في رواية : نزلت في علي بن أبي طالب رضي الله عنه ، وقاله مجاهد والسدي ، وحملهم على ذلك قوله تعالى : ( الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ) وهي : المسألة الثانية - وذلك أن سائلا سأل في مسجد رسول الله صلى الله عليه وسلم فلم يعطه أحد شيئا ، وكان علي في الصلاة في الركوع وفي يمينه خاتم ، فأشار إلى السائل [ بيده ] ( 2 ) حتى أخذه . قال الكيا الطبري : وهذا يدل على أن العمل القليل لا يبطل الصلاة ، فإن التصدق بالخاتم في الركوع عمل جاء به في الصلاة ولم تبطل به الصلاة . وقوله : " ويؤتون الزكاة وهم راكعون " يدل على أن صدقة التطوع تسمى زكاة . ، فإن عليا تصدق بخاتمه في الركوع ، وهو نظير قوله تعالى : " وما آتيتم من زكاة تريدون وجه الله فأولئك هم المضعفون " ( 3 )
تفسير البيضاوي - البيضاوي - ج 2 - ص 338 - 339
لما نهى عن موالاة الكفرة ذكر عقبيه من هو حقيق بها وإنما قال * ( وليكم الله ) * ولم يقل أولياؤكم للتنبيه على أن الولاية لله سبحانه وتعالى على الأصالة ولرسوله صلى الله عليه وسلم وللمؤمنين على التبع * ( الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة ) * صفة للذين آمنوا فإنه جرى مجرى الاسم أو بدل منه ويجوز نصبه ورفعه على المدح * ( وهم راكعون ) * متخشعون في صلاتهم وزكاتهم وقيل هو حال مخصوصة بيؤتون أو يؤتون الزكاة في حال ركوعهم في الصلاة حرصا على الإحسان ومسارعه إليه وإنها نزلت في علي رضي الله عنه حين سأله سائل وهو راكع في صلاته فطرح له خاتمه واستدل بها الشيعة على إمامته زاعمين أن المراد بالولي المتولي للأمور والمستحق للتصرف فيها والظاهر ما ذكرناه مع أن حمل الجمع على الواحد أيضا خلاف
حدثنا الربيع بن سليمان المرادي حدثنا أيوب بن سويد عن عتبة بن أبي حكيم في قوله " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا " قال هم المؤمنون وعلي بن أبي طالب . وحدثنا أبو سعيد الأشج حدثنا الفضل بن دكين أبو نعيم الأحول حدثنا موسى بن قيس الحضرمي عن سلمة بن كهيل قال تصدق علي بخاتمه وهو راكع فنزلت " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون " وقال ابن جرير حدثني الحارث حدثنا عبد العزيز حدثنا غالب بن عبد الله سمعت مجاهدا يقول في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " الآية نزلت في علي بن أبي طالب تصدق وهو راكع . وقال عبد الرزاق حدثنا عبد الوهاب بن مجاهد عن أبيه عن ابن عباس في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " الآية . نزلت في علي بن أبي طالب . عبد الوهاب بن مجاهد لا يحتج به . ورواه ابن مردويه عن طريق سفيان الثوري عن أبي سنان عن الضحاك عن ابن عباس قال كان علي بن أبي طالب قائما يصلي فمر سائل وهو راكع فأعطاه خاتمه فنزلت " إنما وليكم الله ورسوله " الآية . الضحاك لم يلقى ابن عباس وروى ابن مردويه أيضا من طريق محمد بن السائب الكلبي وهو متروك عن أبي صالح عن ابن عباس قال خرج رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم - إلى المسجد والناس يصلون بين راكع وساجد وقائم وقاعد وإذا مسكين يسأل فدخل رسول الله - صلى الله عليه وآله وسلم - فقال أعطاك أحد شيئا ؟ قال نعم قال من ؟ قال ذلك الرجل القائم قال " على أي حال أعطاكه ؟ قال وهو راكع قال وذلك علي بن أبي طالب قال فكبر رسول الله صلى الله عليه وسلم عند ذلك وهو يقول " من يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون " وهذا إسناد لا يقدح به ثم رواه ابن مردويه من حديث علي بن أبي طالب رضي الله عنه نفسه وعمار بن ياسر وأبي رافع وليس يصح شئ منها بالكلية لضعف أسانيدها وجهالة رجالها ثم روى بإسناده عن ميمون بن مهران عن ابن عباس في قوله " إنما وليكم الله ورسوله " نزلت في المؤمنين وعلي بن أبي طالب أولهم وقال ابن جرير حدثنا هناد حدثنا عبدة عن عبد الملك عن أبي جعفر قال سألته عن هذه الآية " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون " قلنا من الذين آمنوا ؟ قال الذين آمنوا . قلنا بلغنا أنها نزلت في علي بن أبي طالب قال علي من الذين آمنوا وقال أسباط عن السدي نزلت هذه الآية في جميع المؤمنين ولكن علي بن أبي طالب مر به سائل وهو راكع في المسجد فأعطاه خاتمه وقال علي بن أبي طلحة الوالبي عن ابن عباس عن أسلم فقد تولى الله ورسوله والذين آمنوا رواه ابن جرير وقد تقدم في الأحاديث التي أوردناها أن هذه الآيات كلها نزلت في عبادة بن الصامت - رضي الله عنه - حين تبرأ من حلف اليهود ورضي بولاية الله ورسوله والمؤمنين ولهذا قال تعالى بعد هذا كله " ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون " كما قال تعالى " كتب الله لأغلبن أنا ورسلي إن الله قوي عزيز * لا تجد قوما يؤمنون بالله واليوم الآخر يوادون من حاد الله ورسوله ولو كانوا آباءهم أو أبناءهم أو إخوانهم أو عشيرتهم أولئك كتب في قلوبهم الايمان وأيدهم بروح منه ويدخلهم جنات تجري من تحتها الأنهار خالدين فيها رضي الله عنهم ورضوا عنه أولئك حزب الله ألا إن حزب الله هم المفلحون " . فكل من رضي بولاية الله ورسوله والمؤمنين فهو مفلح في الدنيا والآخرة ومنصور في الدنيا والآخرة ولهذا قال تعالى في هذه الآية الكريمة ( ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فإن حزب الله هم الغالبون ) .
الدر المنثور - جلال الدين السيوطي - ج 2 - ص 293 - 294
* أخرج ابن جرير وابن أبي حاتم عن عطية بن سعد قال نزلت في عبادة بن الصامت انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا * وأخرج الخطيب في المتفق عن ابن عباس قال تصدق على بخاتمه وهو راكع فقال النبي صلى الله عليه وسلم للسائل من أعطاك هذا الخاتم قال ذاك الراكع فأنزل الله انما وليكم الله ورسوله * وأخرج عبد الرزاق وعبد بن حميد وابن جرير وأبو الشيخ وابن مردويه عن ابن عباس في قوله انما وليكم الله ورسوله الآية قال نزلت في علي بن أبي طالب * وأخرج الطبراني في الأوسط وابن مردويه عن عمار بن ياسر قال وقف بعلي سائل وهو راكع في صلاة تطوع فنزع خاتمه فأعطاه السائل فأتى رسول الله صلى الله عليه وسلم فأعلمه ذلك فنزلت على النبي صلى الله عليه وسلم هذه الآية انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون فقرأها رسول الله صلى الله عليه وسلم على أصحابه ثم قال من كنت مولاه فعلى مولاه اللهم وال من والاه وعاد من عاداه * وأخرج أبو الشيخ وابن مردويه عن علي بن أبي طالب قال نزلت هذه الآية على رسول الله صلى الله عليه وسلم في بيته انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا إلى آخر الآية فخرج رسول الله صلى الله عليه وسلم فدخل المسجد وجاء الناس يصلون بين راكع وساجد وقائم يصلى فإذا سائل فقال يا سائل هل أعطاك أحد شيئا قال لا ذاك الراكع لعلي بن أبي طالب أعطاني خاتمه * وأخرج ابن أبي حاتم وأبو الشيخ وابن عساكر عن سلمة بن كهيل قال تصدق على بخاتمة وهو راكع فنزلت انما وليكم الله الآية * وأخرج ابن جرير عن مجاهد في قوله انما وليكم الله ورسوله الآية نزلت في علي بن أبي طالب تصدق وهو راكع * وأخرج ابن جرير عن السدى وعتبة بن حكيم مثله * وأخرج ابن مردويه من طريق الكلبي عن أبي صالح عن ابن عباس قال أتى عبد الله بن سلام ورهط معه من أهل الكتاب نبي الله صلى الله عليه وسلم عند الظهر فقالوا يا رسول الله ان بيوتا قاصية لا نجد من يجالسنا ويخالطنا دون هذا المسجد وان قومنا لما رأونا قد صدقنا الله ورسوله وتركنا دينهم أظهروا العداوة وأقسموا ان لا يخالطونا ولا يؤاكلونا فشق ذلك علينا فبينا هم يشكون ذلك إلى رسول الله صلى الله عليه وسلم إذا نزلت هذه الآية على رسول الله صلى الله عليه وسلم انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصالة ويؤتون الزكاة وهم راكعون ونودي بالصلاة صلاة الظهر وخرج رسول الله صلى الله عليه وسلم فقال أعطاك أحد شيئا قال نعم قال من قال ذاك الرجل القائم قال على أي حال أعطاكه قال وهو راكع قال وذاك علي بن أبي طالب فكبر رسول الله صلى الله عليه وسلم عند ذلك وهو يقول ومن يتول الله ورسوله والذين آمنوا فان حزب الله هم الغالبون * وأخرج الطبراني وابن مردويه وأبو نعيم عن أبي رافع قال دخلت على رسول الله صلى الله عليه وسلم وهو نائم يوحى إليه فإذا حية في جانب البيت فكرهت ان أبيت عليها فأوقظ النبي صلى الله عليه وسلم وخفت ان يكون يوحى إليه فاضطجعت بين الحية وبين النبي صلى الله عليه وسلم لئن كان منها سوء كان في دونه فمكث ساعة فاستيقظ النبي صلى الله عليه وسلم وهو يقول انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون الحمد لله الذي أتم لعلى نعمه وهيأ لعلى بفضل الله إياه * وأخرج ابن مردويه عن ابن عباس قال كان علي بن أبي طالب قائما يصلى فمر سائل وهو راكع فأعطاه خاتمة فنزلت هذه الآية انما وليكم الله ورسوله الآية قال نزلت في الذين آمنوا وعلي بن أبي طالب أولهم * وأخرج ابن أبي حاتم وابن جرير عن ابن عباس في قوله انما وليكم الله الآية قال يعنى من أسلم فقد تولى الله ورسوله والذين آمنوا * وأخرج عبد بن حميد وابن جرير وابن المنذر عن أبي جعفر انه سئل عن هذه الآية من الذين آمنوا قال الذين آمنوا قيل له بلغنا انها نزلت في علي بن طالب قال على من الذين آمنوا * وأخرج أبو نعيم في الحلية عن عبد الملك بن أبي سليمان قال سألت أبا جعفر محمد بن علي عن قوله انما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا والذين يقمون الصلاة ويؤتون الزكاة وهم راكعون قال أصحاب محمد صلى الله عليه وسلم قلت يقولون على قال على منهم
اینها رو همه گویا هم مذهبهای شما نوشتن عزیز!!
اینها رو از کتاباتون پاک کن بعد بیا حرف میزنیم!!:smile07:
خدا به شما خیر بدهد
سلام
والله مسلمان کسی است که متمسک به حدیث متواتر بین اهل قبله : کتاب الله وعترتی باشد والا کافر است حالا جناب تازه مسلملن که خودش را تازه مسلمان می داند اگر متمسک به این دو است مسلمان والا کافر
puyan
Saturday 5 May 2007, 12:27AM
سلام
جناب تازه مسلمان
از آنجا که این تاپیک را شما آغاز کرده اید و مسائلی را مطرح کرده اید روی سخن من ، اولا ، با شماست و از شما دعوت میکنم در این موضوع قدم به قدم پیش رویم .
سلام
بازهم هم همان سخنان بی مبنای قدیمی و انکار نزول آیه درباره امیرالمومنین علیه السلام ...
مطابق آیه ولایت امیرالمومنین علیه السلام در رکوع نماز انگشتری اعطا نمودند و این عمل شأن نزول آیه ولایت در قرآن گردید . خداوند سه " عنوان ولی " را در این آیه معرفی مینماید .
ولی اگر به معنای دوست باشد ، به معنای سرپرست هم هست و اتفاقا در آیات قبل و بعد هم معنای سرپرست کاملا بر معنای آیه مینشیند . لذا اگر مخالفان قرآن و عترت ، سرپرستی را در معنای آیه نمی پذیرند برای به کرسی نشاندن مدعای خود باید غلط بودن معنای سرپرست را در آیه ولایت اثبات کنند .( معناداری آیه با معنای دوست با تسامح در بحث نوشته شد و الا این معنا منطبق با آیه نیست )
ضمن آنکه اگر کسی مدعی شود رکوع به معنای خضوع است خوشحال میشویم مدارک معتبر و ارزشمند ( از جهت استناد علمی ) او را ببینیم .
متشکرم
shakila
Saturday 5 May 2007, 11:24AM
حالا اگر بگيم تنها عاقل يار مهدي است چي؟
باز هم فرقی ندارد
شما و دیگر دوستانتان برای اثبات مدعای خویش آیه ای دالّ بر نفی ولایت از غیر بیاورید!!!!!
چنانچه در نفی خدایی برای غیر می فرماید "لا اله الا هو...."
البته قبلا هم گفتم نه تنها نفی نیامده که ثابت هم شده به صراحت
yar-mahdi
Saturday 5 May 2007, 08:48PM
سلام علیکم
در جايي استدلال شما را اينگونه ديدم:
در اصل توسط تازه مسلمان نوشته شده است http://www.iranclubs.net/forums/images/khazar/buttons/viewpost.gif (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?p=142819#post142819)
با اعتقدی که شیعه درباره ائمه دارد این آیه ناقص می شود و بهتر بود خداوند می فرمود«فان تنازعتم فی شیء فردوه الیالله والرسول و اولی الامر منکم»
خب اينطور به نظر مي رسد که : "قطعا بهتر نبوده" چه اگر اينطور بود، اين دستور دقيقا مثل همان حکايتي است که به فردي بگوييم براي دوستت که آدرسش را نداري نامه بنويس که آدرسش را برايت پست کند!
مي خواهم بدانم چگونه در اين مورد اختلافي(مصداق اولوالامر) که پيش آمده، به پيروي از اين ايه گردن مي نهيد و به خدا و رسولش مراجعه مي کنيد؟
جناب حجت ! با تشکر مجدد از جنابعالی باید به عرض برسانم که به نکته ی بسیار جالبی اشاره فرمودید . شک نیست که همه ی مسلمین در خداوندی خدای متعال و پیامبری پیامبر اکرم (ص) اتفاق دارند و اختلافات در مسائل دیگر است . ( اگر چه راجع به ویژگی های همین دو نیز با هم اختلاف دارند ! )
در این آیه خداوند مسلمین را در آن چه اختلاف دارند ، به آن چه اختلاف ندارند و مورد قبول شان است یعنی خدا و رسول یا به بیان دیگر قرآن و سنّت ارجاع می دهد .
در تفسیر آیه ی اولی الامر که امری است اختلافی بین مسلمین نیز ، ما چاره ای جز رجوع به مسندی که همگان آن را قبول دارند ، نداریم .
ما شیعیان بر مبنای آیاتی هم چون ولایت و تطهیر ، نیز احادیثی همچون ثقلین و ولایت که اتفاقا مورد قبول هر دو گروه شیعه و سنّی است ، مصداق اولی الامر را جز معصومینی که خداوند آن ها را برگزیده و پیامبر اکرم (ص) به ما معرفی شان نموده است ، نمی دانیم .
پس ما در دستور خداوند که اگر اختلاف داشتید به خدا و رسول ( قرآن و سنت ) بازگردید ، عمل می کنیم ولی اهل سنت چنین کاری نمی کنند زیرا اساس مذهب اهل سنت بر درستی خلافت خلفا شکل گرفته است و این دو ( اولی الامری اهل بیت و صحت خلافت خلفا ) با هم جمع نمی شود !
yar-mahdi
Saturday 5 May 2007, 08:54PM
بقره107
أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللّهَ لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللّهِ مِن وَلِيٍّ وَلاَ نَصِيرٍ
آيا نميداني كه خدا براي اوست پادشاهي آسمانها و زمين و نيست شما را از جز او هيچ ولي و نه ياري
دهنده اي.
نسا45
وَاللّهُ أَعْلَمُ بِأَعْدَائِكُمْ وَكَفَى بِاللّهِ وَلِيًّا وَكَفَى بِاللّهِ نَصِيرًا
و خدا دانا تر است به دشمنان شما و بس است خدا ولي و بس است الله ياري كننده
انعام14
قل ا غير الله اتخذو وليا .....
بگو آيا غير الله را بگيرم ولي....
انعام51
وَأَنذِرْ بِهِ الَّذِينَ يَخَافُونَ أَن يُحْشَرُواْ إِلَى رَبِّهِمْ لَيْسَ لَهُم مِّن دُونِهِ وَلِيٌّ وَلاَ شَفِيعٌ لَّعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ
و بترسان به آن آنان را كه ميترسند كه محشور شوند به سوي پروردگارشان نيست براي ايشان
به جز او هيچ سرپرستي(ولي) و نه شفيعي باشد كه ايشان بپره
اعراف3
اتَّبِعُواْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكُم مِّن رَّبِّكُمْ وَلاَ تَتَّبِعُواْ مِن دُونِهِ أَوْلِيَاء قَلِيلاً مَّا تَذَكَّرُونَ
پيروي كنيد آنچه فروفرستاده شد به شما از پروردگارتان و پيروي نكنيد از جز او اوليا را اندكي پند ميگيريد
عنكبوت41
مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِن دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاء كَمَثَلِ الْعَنكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتًا وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنكَبُوتِ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ
مثال آنانكه گرفتند ولي هايي غير از الله چون مثال عنكبوتي است كه گرفت براي خود خانه و به درستيكه
سست ترين خانه ها هرآينه خانه عنكبوت است , اگر باشد كه بدانند
منكرين اين آيه را چه مي كنند :
« النبی اولی بالمومنين من انفسهم »(الاحزاب:6)
نمونه هايي ديگر :
shakila
Sunday 6 May 2007, 06:42AM
بقره107
أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللّهَ لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللّهِ مِن وَلِيٍّ وَلاَ نَصِيرٍ
آيا نميداني كه خدا براي اوست پادشاهي آسمانها و زمين و نيست شما را از جز او هيچ ولي و نه ياري
دهنده اي.
نسا45
وَاللّهُ أَعْلَمُ بِأَعْدَائِكُمْ وَكَفَى بِاللّهِ وَلِيًّا وَكَفَى بِاللّهِ نَصِيرًا
و خدا دانا تر است به دشمنان شما و بس است خدا ولي و بس است الله ياري كننده
انعام14
قل ا غير الله اتخذو وليا .....
بگو آيا غير الله را بگيرم ولي....
انعام51
به جز او هيچ سرپرستي(ولي) و نه شفيعي باشد كه ايشان بپره
اعراف3
اتَّبِعُواْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكُم مِّن رَّبِّكُمْ وَلاَ تَتَّبِعُواْ مِن دُونِهِ أَوْلِيَاء قَلِيلاً مَّا تَذَكَّرُونَ
پيروي كنيد آنچه فروفرستاده شد به شما از پروردگارتان و پيروي نكنيد از جز او اوليا را اندكي پند ميگيريد
عنكبوت41
مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِن دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاء كَمَثَلِ الْعَنكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتًا وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنكَبُوتِ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ
مثال آنانكه گرفتند ولي هايي غير از الله چون مثال عنكبوتي است كه گرفت براي خود خانه و به درستيكه
سست ترين خانه ها هرآينه خانه عنكبوت است , اگر باشد كه بدانند
سفید جان ! نمی دانم در پی حقیقتی یا اینکه می خواهی مدعایت را ثابت کنی ان هم هر جوری که شده تو و امثال تو هنوز به قداست قران نرسیده اید که " إن هذا القران یهدی للتی هی أقوم " قران کتاب هدایت است نه وسیله ای برای اثبات نفسانیات که ریشه ای جز جهل ندارد !!!!
از صحبتهای شما معلوم می شود که یا اهل علوم قرانی نیستی و یا لجاجت می ورزی و من امیدوارم از قسم اول باشی چرا که انسان خواب را می شود بیدار کرد ولی کسی خودش را به خواب زده هرگز!!!
جناب یارمهدی کار مرا اسان کرده چرا این آیات را لحاظ نمی کنید؟؟؟؟!!!!
این که دیگر روایت نیست .
برای اینکه درک کنید قران 6666 آیه دارد و باید علم بهره وری از ان راداشته باشید وبرای اینکه بفهمید التزام به یک ایه به گونه ای که منجر به انکار آیه دیگری شود اشتباه است نمونه ای غیر از ولایت می آورم تا شاید شما را به خود بیاورم : خداوند در قران یک جا می فرماید " خدا جانها را می گیرد " و جای دیگرهمین کار را به ملائکه نسبت می دهد.
لطفا این دو ایه را پیدا کنید ، بخوانید ، وبه عنوان یک موجود صاحب فکر در این دو ایه تدبر کنید تا شاید کمی از خواب آلودگی شما کاسته شود
عبدالامير
Sunday 6 May 2007, 09:36AM
چرا جوش مياري من فقط آيات قرآن رو آوردم ديدي كه چي نوشته بود اينا كه دروغ نبود از هوا هم نيومده بود.همش تو قرآن بود ميتوني بري و نگاه كني. باور كن كه اونجا نوشته بس است خدا ولي تقصير من نيست به خدا اونجا نوشته بود.
ديدي كه من هيچ حرفي نزدم اينها آيات پروردگار بود كه من نوشتم آيات او ريشه در جهل ندارد پس لطفا از اين به بعد قبل از زدن هر حرفي يه كم روي حرفت فكر كن.
فرمايش شما صحيح .
اما آياتي كه yar mahdi هم نوشته بود تو قرآن هست . پس نمي توني يك آيه را بگيري و بقيه آيات را نفي كني . قرآن هم كه غلط نيست . پس بايد هر دوي اين آيات صحيح باشد و بشود بين اينها را جمع كرد . حالاسوال من از شما اينست :
شما چگونه بين اينها را جمع مي كنيد؟
puyan
Sunday 6 May 2007, 01:37PM
سلام
جناب تازه مسلمان
از آنجا که این تاپیک را شما آغاز کرده اید و مسائلی را مطرح کرده اید روی سخن من ، اولا ، با شماست و از شما دعوت میکنم در این موضوع قدم به قدم پیش رویم .
سلام
متشکرم
shakila
Monday 7 May 2007, 07:33AM
چرا جوش مياري من فقط آيات قرآن رو آوردم ديدي كه چي نوشته بود اينا كه دروغ نبود از هوا هم نيومده بود.همش تو قرآن بود ميتوني بري و نگاه كني. باور كن كه اونجا نوشته بس است خدا ولي تقصير من نيست به خدا اونجا نوشته بود.
ديدي كه من هيچ حرفي نزدم اينها آيات پروردگار بود كه من نوشتم آيات او ريشه در جهل ندارد پس لطفا از اين به بعد قبل از زدن هر حرفي يه كم روي حرفت فكر كن.
" و من یضلل الله فلا هادی له " این هم از ایات شریفه است
" یهدی به کثیرا و یضل به کثیرا " این هم از ایات شریفه است
از این که راه نابودی را پیش گرفته ای متأسفم
پرويز
Monday 7 May 2007, 10:20AM
از این که راه نابودی را پیش گرفته ای متأسفم
نه، از اينکه راه حقيقت را در پيش گرفته متأسفيد.
hojjat
Tuesday 8 May 2007, 12:17AM
در این آیه خداوند مسلمین را در آن چه اختلاف دارند ، به آن چه اختلاف ندارند و مورد قبول شان است یعنی خدا و رسول یا به بیان دیگر قرآن و سنّت ارجاع می دهد .
در تفسیر آیه ی اولی الامر که امری است اختلافی بین مسلمین نیز ، ما چاره ای جز رجوع به مسندی که همگان آن را قبول دارند ، نداریم .
ما شیعیان بر مبنای آیاتی هم چون ولایت و تطهیر ، نیز احادیثی همچون ثقلین و ولایت که اتفاقا مورد قبول هر دو گروه شیعه و سنّی است ، مصداق اولی الامر را جز معصومینی که خداوند آن ها را برگزیده و پیامبر اکرم (ص) به ما معرفی شان نموده است ، نمی دانیم .
پس ما در دستور خداوند که اگر اختلاف داشتید به خدا و رسول ( قرآن و سنت ) بازگردید ، عمل می کنیم ولی اهل سنت چنین کاری نمی کنند زیرا اساس مذهب اهل سنت بر درستی خلافت خلفا شکل گرفته است و این دو ( اولی الامری اهل بیت و صحت خلافت خلفا ) با هم جمع نمی شود !
بسمه تعالي
جناب يار مهدي گرامی! پاسخي روشن و صريح از شما به عنوان يک شيعه ديدم ...
من نيز از شما برای صراحت و درک بالايتان تشکر می کنم! ليکن از آن سو همچنان مطالب مبهمي باقي مانده که موجب مي شود منظور آنان در ذهن من به خوبي منعقد نشود و همين سبب می شود که فعلا نتوانم ديدگاهم را در مقابل فرمايشات جنابعالي اعلام کنم...
بياييد آنگونه که برخي مي گويند (همچون اين دو بزرگوار: تازه مسلمان و اهل سنت) فرض کنيد که اولوالامر همان حاکمان اسلامي هستند برای رسيدن به پاسخ اينکه" آيا اساسا در آن ديدگاه، اولوالامر مي تواند حاکم اسلامی باشد؟!".... گذشته از اين سوال که پيشتر طرح شد: "چگونه در اين مورد اختلافي(مصداق اولوالامر) که پيش آمده، به پيروي از اين آيه گردنمي نهيد و به خدا و رسولش مراجعه ميکنيد؟"
با اين دو سوال بايد چه کرد:
آيا مرجعي که اين دوستان از آن سخن مي گويند (که در صورت بروز اختلافات با حاکمان اسلامي بايد بدان بازگشت کرد) چيز ديگري است غير از آن، که شما شيعيان مصداق اولوالامر را در آن ائمه اثني عشر يافتيد؟
چگونه است مراجعه به کتاب و سنت الهي در مورد اولوالامر يا همان حاکماني که اطاعت از آنها اگر چه فاسق و فاجر باشند واجب است؟ مرگ با سرپيچي از فرمان آنها همانند مرگ در جاهليت است!! پس اين مراجعه و بازگرداندن به سوي کتاب خدا و سنت پيامبر چه نقشي ايفا مي کند... چطور اين دو مطلب با هم قابل جمعند؟!
shakila
Tuesday 8 May 2007, 06:00AM
نه، از اينکه راه حقيقت را در پيش گرفته متأسفيد.
سلام
اگر اندکی با کتاب وحی اشنا می بودید می فهمیدید که راهی را که در پیش دارید راه حق نیست
یک نمونه از قران برای انانکه می خواهند بدانند:
" قل أطیعوا الله و أطیعوا الرسول .... نور-54" " و أقیموا الصلوة و أتواالزکاة و أطیعوا الرسول لغلکم ترحمون نور- 56"
بنا بر ایه اول اطاعت از خدا و رسول بیان شده است و بنابر ایه دوم فقط اطاعت از رسول ایا کسی می تواند بگوید اطاعت از رسول کافی است البته که هیچ عاقلی چنین حرفی نمی زند.
شيفته
Tuesday 8 May 2007, 10:29AM
با عرض سلام به همه دوستان
در رابطه با مسئله اي كه اهل سنت بيان مي كنند كه چرا در قرآن لفظ" الذين" آمده است نه" آلذي" ، پاسخ اين حقير اينست كه :
آيا قرآن كتابي نيست كه اخلاق و رفتار نيكو را به ما مسلمانان مي آموزد پس چرا بايد در بيان چنين رفتاري فقط يك فرد را در نظر بگيرد و چنان استنباط شود كه ساير ما نمي توانيم همچون ان بزرگوار عمل كنيم . همانطور كه ملاحظه مي فرماييد فعلي كه براي نماز خواندن و زكات دادن و ركوع گزاردن بكار رفته است ماضي نيست و مضارع است يعني مربوط به فعلي در گذشته نمي شود كه انجام شده و تمام شده است . خداوند در اين آيه همچون معلم درس اخلاق مي فرمايد:شخص مومن و ولي اين خصوصيت را دارد وبايد داشته باشد . شما اي مسلمانان (كه الذين به همين مسلمانان اطلاق مي شويد )كساني از شما كه پيرو اين رفتار باشند و تا اين حد (همانند حضرت علي كه اين عمل را انجام داده است -در گذشته) نماز و انفاق را مهم شمارند همچون او ازدرجه بالاي ولايت بحساب مي آيند.كه بديهي است اين خصوصيت شرط لازم است نه شرط كافي و حضرت علي (ع) بواسطه ساير اعمالشان (از جمله خوابيدن در جاي پيامبر به هنگام هجرت آن حضرت و ...) لياقت چنين مقامي را داشته اند
عبدالامير
Tuesday 8 May 2007, 01:42PM
فرمايش شما صحيح .
اما آياتي كه yar mahdi هم نوشته بود تو قرآن هست . پس نمي توني يك آيه را بگيري و بقيه آيات را نفي كني . قرآن هم كه غلط نيست . پس بايد هر دوي اين آيات صحيح باشد و بشود بين اينها را جمع كرد . حالاسوال من از شما اينست :
Wabel
Wednesday 9 May 2007, 07:07AM
بسم الله و الصلاة علی رسول الله وعلی آله الاکرمین واصحابه المنتجبین
چه شایسته میبود اگر برادران اهل سنت قدری در نوشتجات مندرجه خود در این صفحات تامل مینمودند تا که گفتمان به چالشی سخافتگونه مبدل نمیگردید...
جای بسی شگفت است که شبه ای در مورد تفسیر و تاویل آیه ای از قران مطرح میشود وبدون پاسخی شایسته ،پس از آن شبهاتی متعدد و بدور از اندیشه آزاد بیان میگردد...اگر ما ادعای اسلام راستین را داریم پس چرا به قوانین انسان ساز قرآن که میفرماید ((فاذا الذی بینک وبینه عداواة کانه ولی حمیم )) عمل نمینماییم چرا همیشه بدنبال شجار و جدال هستیم... آری ، از انتقاد بگذریم و به جواب شبهات بپردازیم ((لانه کان احسن مقاما و اعز مراما))
جناب تازه مسلمان ((هداک الله وایای الی سواء الطریق)) ادعای اقامه برهان از کتاب الله العزیز نموده اید، در حالی که متوجه نیستید کلمه ((الذین)) وارده در آیه((الذین آمنوا الذین یقیمون الصلاة...)) را به دلخواه خود ترجمه کرده اید و از آن معنی جمع ادعا نموده اید ، و این در حالی است که برای این ادعای خود از اقامه دلیل سر باز زده و تکرار مکررات میکنید. وسپس در پندار قاصر خود به این ادعا نام برهان بخشیده اید!!!
چگونه مطلبی که هنوز ثابت نفرموده اید را برهان ودلیل قرآنی میدانید؟؟؟!!!
اگر پاسخ دهید کلمه ((الذین)) در زبان عربی به صیغه جمع است پس معنایی نیز جز جمع و مجموع ندارد، به شما میگوییم :چه پاسخ میدهید از کلام باری تعالی که فرموده : ((انا انزلنا...)) ما نازل کردیم و فرو فرستادیم ... در حالی که خداوند جهانیان واحد و احد است ،فرد است و صمد، لیکن از او در قرآن عظیم با الفاظ جمع تعبیر شده!!!
همچنین چه پاسخ میدهید از قول خداوند تبارک در آیه غار زمانی رسول الله بیان فرمود (( لا تحزن ان الله معنا )) نترس و غمگین نباش که خداوند با ماست. آیا نمیبینید ضمیر جمع برای دو نفر استعمال شده !!! شاید بگویید خداوند عالمیان العیاذ بالله اشتباه نموده و نمیدانسته معنی ((نا)) جمع است.
آری حقا که باید گفت:((وکاین من آیة فی السموات والارض یمرون علیها وهم عنها معرضون))
ای برادر چشم دل ودیده بگشا ،و به این کلام حق جل وعلا توجه کن:((ومن یدع مع الله الها آخر لابرهان له به فانما حسابه عند ربه انه لایفلح الکافرون)) تمام ضمائری که به کلمه ((من)) برگشت نموده مفرد است و لذا کلمه ((من)) نیز معنی جز افراد ندارد اما با این حال میبینیم که خداوند متعال در آخر آیه از لفظ جمع استفاده نموده وبجای اینکه بفرماید ((الکافر)) تا با ابتدای آیه و کلمه ((من)) و سائر ضمائر مطابقت داشته باشد فرموده است((الکافرون))!!!
حال با توجه به این آیات ، جنابعالی درابتدا باید ثابت نمایی که هر جا در قرآن لفظ جمع وجود دارد معنی آن نیز جمع است تا بتوانی آیه شریفه((الذین آمنوا الذین یقیمون الصلاة)) را شامل همه مؤمنان بدانی، واظهار نظر کنی که علماء شیعه و سنی همگی به خطا رفته اند زیرا که بیان نموده اند این آیه فقط و فقط در شان علی بن ابیطالب علیه صلوات ربی و سلامه نازل گردیده.
هذا اولا
اما بالنسبة الی ما تفضلت بانه لا دخل و لا اعتبار بما جاء فی کتبکم.....بیان داشته ای که فقط از قرآن دلیل می آوری و بحث میکنی و اعتباری به احادیث مرویه از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله نداری ، با این حال در نوشته دیگری بیان کرده ای این احادیث که آیه را منحصر در علی بن ابیطالب علیه الصلوة نموده معارض با قرآن است.....
بسیار متاسفام که اینقدر در کلمات شما ضدونقیض یافت میشود...
اگر تو برادر اهل سنت دوست داری که از عقل اقامه حجت نمایی و دین و مکتب خود را با فهم کودکانه خود به اثبات برسانی ،پس برای چیست که شما و دیگر همفکرانتان شعار ((کتاب الله و سنتی )) را بر سر هر کوی برزن فریاد میکشید... آیا در نزد شما سنت رسول اکرم صلی الله علیه وآله چیزی بغیر از احادیث شریفه است؟؟؟
و یا اینکه در نزد تو این حدیث (کتاب الله و سنتی) نیز باطل و بیهوده است!!! که اگر اینگونه باشد ، دیگر نه اسمی برای شما ((اهل سنت)) باقی میماند و نه دینی!!!
اما اگر شما تابع قرآن وحدیث صحیح میباشی ودر راه سلف صالح خود گام برمیداری ، بیا و ثابت کن که احادیث مرویه در مورد این آیه که در کتب تفسیر شما ذکر شده جعلی است و اسانید آنها ضعیف است... بیا و بحث علمی نما و از معرکه نگریز واز معتقدات خود بالتی هی احسن دفاع نما و گرنه ((سیه روی گردد هرآنکه در او غش باشد)).
بیان داشته ای :علمای اهل سنت در کتب خود به تدوین وجمع احادیث پرداخته اند ، پس همه احادیث موجوده در کتب ایشان صحیح نمیباشد.
دوست گرامی :هیچ یک از شرکت کنندگان در این بحث مطلبی را که شما ادعا نموده اید به شما نسبت نداده اند، بلکه ایشان به ذکر کتب تفاسیر معتبره قرآن در نزد شما پرداخته و از آنها اقامه برهان نموده اند ،حال اگر شما را اعتقاد بر این است که حتی در کتاب تفسیر قرآن نیز علمای شما روایات مجعول آورده اند !!! باید گفت خداوند به فریاد شما و علمای شما برسد که اینقدر اهل بدعت بوده اند تا جایی که از کتاب خدا نیز دریغ نورزیده اند و او را با احادیث دروغین مزین نمودنه و به خورد مردمان خود دادند!!!
ای تازه مسلمان ببین که به جامعه اهل سنت چه نسبتهای ناروایی را روا داشته ای آنقدر شما کوته فکر و به دور از اندیشه ای که گمان میکنی کتب تفسیر قرآن نیز مثل سایر کتب حدیث است ، غافل از آنکه تفاوت بسیار است .
تفسیر قرآن باید متضمن احادیث ثابته و صحیحه باشد که اگر مؤلف آن غیر از این عمل نماید مصداق آیه شریفه((فویل للذین یکتبون الکتاب بایدیهم)) میشود.
امید است حداقل یک مسلمان سنی شریف پیدا شود از نوشتجات شما اظهار براعت کند ، چرا که بهتانی بس عظیم به جامعه اهل سنت روا داشته ای.
وما توفیقی الا بالله علیه توکلت والی انیب حسبی الله و نعم الوکیل انه خیر ناصر و معین.
Wabel
Wednesday 9 May 2007, 07:32AM
الحمد لله والصلوة علی رسول الله و علی آله آل الله و اصحابه الذین عزروه و نصروه و اتبعوا نور الذی انزل معه . اما بعد:
یکی دیگر از افاضات کودکانه شما تازه مسلمان این بود که ،شیعه به تازگی حرف جدیدی زده و اصول دین را در سه اصل خلاصه نموده و عدل و امامت را جزءاصول مذهب دانسته......
در جواب شما باید عرض کنم : مردمان همیشه میگویند دروغگو کم حافظه است. حال مصداق این کلام شما هستی که ادعا داری شیعه بودی و به مذهب پر افتخار اهل سنت گرویده ای!!! چرا که این اعتقاد شیعیان از دیرباز با ایشان بوده و حتی در مدارس ودبستان و دبیرستان نیز آنرا در کتاب تعلیمات دینی به دانش آموزان می آموزند.
حال چگونه است که تو ادعای شیعه بودن مینمایی اما به این اعتقاد شیعه ، نسبت مطلب وگفتار جدید میدهی...!!!
چاره ای نیست که بیان کنیم ((فلعنة الله علی الکاذبین))
اما اصل جواب شما دوست گرامی:
همانگونه که در میان اهل سنت اختلاف عقیدتی و جود دارد و باعث تقسیم آنها به دو گروه معتزله و اشاعره شده در میان شیعه نیز در بحث عقائد اختلافی در تعابیر و الفاظ موجود میباشد.
اشاعره اصول دین اسلام را توحید و نبوت و معاد میدانند اما معتزله علاوه بر این سه اصل به عدالت خداوند نیز بعنوان اصلی ثابت معتقدنند. در حالی که هر دو این گروه جزء جامعه اهل سنت هستندد.
البته مفهوم این اختلاف هرگز اینگونه نیست که اشاعره عدالت خداوند را جدای از اصول اسلامی بدانند بلکه ایشان بیان میکنند که اعتقاد به عدل جزء مباحث توحید مطرح میشود نه بصورت بحثی مستقل.
و همین مطلب در میان شیعیان در باب عدل و امامت مطرح میباشد. گروهی عدل و امامت را تتمه بحث توحید و نبوت ، و از ملحقات این دو میدانند ودر مقام بیان و تعبیر از عدل و امامت بعنوان اصول مذهب نام میبرند و گروهی دیگر به بیان مستقل از این دو میپردازند ودر تعبیر اصول دین را پنج اصل میدانند همانند معتزله که در تعابیر خود به چهار اصل اشاره میکنند.
پس اگر کمی به دور از عناد به مسئله نظارت نمایی ،مقامی را برای اظهار اشکال و ایراد اتهام پیدا نخواهی کرد.
باز هم افاضه فرموده اید: ...در حالی که ولایت پیامبران تنها در حد تبلیغ و گسترش اسلام و اجرای آن است و آنان ولایتی در امور مربوط به اداره جهان خلقت و دیگر موجودات ندارند .
اولا چه کسی ادعا کرده پیامبران مدیر جهان هستنند ؟!! تا شما زحمت بکشی و به رد آن بپردازی!!!!
ثانیا :شما که اقرار بر ولایت داشتن پیامبران میکنی لطفا این مطلب را به دوستام وهابی و کم دقت خود اطلاع بده که مدام آیاتی را که ولایت وتصرف در امور را به خداوند متعال نسبت داده تکرار نکنند و قدری دقت کنند که اثبات شی نفی ما عدا نمی کند!!!! مگر آنکه دلیلی مستقل بر این نفی ،در کتاب و سنت یافت شود
همچنین به چه دلیلی این ولایتی را که در حق انبیاء عظام علیهم صلوات الله معترف هستی ، فقط در امر دین وشریعت میدانی؟؟؟ آیا نبی الله عیسی علیه السلام در عالم دنیا تصرف ننمود و به اذن خدا پرنده ای خلق کرد !!!! آیا بدون دارو و با اذن خدا امراضی همچو پیسی و کوری مادر زادی را شفا نبخشید .... آیا برای مردمان از غیب خبر نمی داد؟!! آیا نبی الله سلیمان علیه صلوات ربی و سلامه از سخن گفتن هدهد و مورچه آگاهی نداشت؟؟؟ آیا داود علیه السلام منطق الطیر نداشت ؟؟!!! آیا صالخ علیه صلوات الله از میان سنگ و کوه شتری بیرون نیاورد؟؟!!
شما اسم این افعال را چه میگذارید ؟؟!! آیا این اعمال بغیر از تصرف در عالم نام دیگری دارد و ایا ولایت به معنی غیر تصرف در عالم است که خداوند تعالی به خود نسبت داده و همین نوع ولایت را به اذن و اراده خود به انبیاء و انسانهای صالح عطا نموده!!!؟؟؟
اگر به غیر از این بیان اعتقاد دارید : ((هاتوا برهانکم ان کنتم صادقین)) و گرنه ((اخسئوا و لا تکلمون))
بسیار عجیب است که شبهات وارده از جانب وهابیون بیخرد و سلفیون متعصب را جامعه اهل سنت مصر و مغرب و تونس و دیگر جوامع خرد اندیش ،مکررا جواب داده اند و با این حال هنوز مردمانی یافت میشوند که بر جهل و تعصب خود لجاجت میکنند . بخوبی میتوان گفت ((فبای حدیث بعده یؤمنون ؟!)) ((افتئمنون ببعض الکتاب و تکفرون ببعض؟؟!!))
به امید تحقق اندیشه به دور از تعصب.
Wabel
Wednesday 9 May 2007, 07:41AM
بسم الله و فی سبیل الله و علی ملة رسول الله
اما بعد:
باز بیان داشته اید: ... اما برویم سر اصل مطلب کککککککه آن اثبات ولایت برای ائمه شما است.
(سوره نساء آیه ۵۹)»
علمای شیعه سعی کرده اند با این آیه ولایت ائمه خود را ثابت کنند و برای این کار احادیثی را آورده اند در حالی که اگر کمی با دقت به متن آیه نگاه کنیم خواهیم دید که در آغاز می گوید«اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم » یعنی از خدا رسولش و ولی امر(حاکم اسلامی)اطاعت کنید.اما در ادامه می گوید«فان تنازعتم فی شیء فردوه الی الله والرسول»اگر در در چیزی اختلاف پیدا کردید پس ببینید دستور خدا و پیامبرش چیست.در اینجا دیگر خداوند اسمی از اولی الامر نبرده زیرا این مورد دیگر مربوط به ولی امر نیست و این با اعتقادات شیعه معارض است زیرا با اعتقدی که شیعه درباره ائمه دارد این آیه ناقص می شود و بهتر بود خداوند می فرمود«فان تنازعتم فی شیء فردوه الی الله والرسول و اولی الامر منکم»
با تشکر.
اما جواب شما:
چه خوب بود شما قبل از بیان این آیات شریفه حداقل قدری مسلط به قرآن و آیات وارده در آن باشید ... در همین سوره و در آیه 83 خداوند متعال فرموده:(( و اذا جاءهم امر من الامن او الخوف اذاعوا به و لو ردوه الی الرسول و الی اولی الامر منهم لعلمه الذین یستنبطونه منهم و لولا فضل الله علیکم و رحمته لاتبتم الشیطن الا قلیلا)). و زمانی که به ایشان مسئله ای در مورد امنیت و یا نا امنی برسد آنرا فاش میسازند در حالی که اگر آنرا به پیامبر و اولی الامر میسپردند ، مدبران وصاحبان بصیرت در آن تدبیری مینمودند. و اگر فضل خدا بر شما نمیبود ،شما از شیطان تبعیت مینمودید مگر اندکی قلیل از شما.
حال ای تازه مسلمان کم اطلاع آیا ((امر من الامن او الخوف)) یکی از مصادیق و مربوط به ((تنازعتم فی شیء)) نمی باشد ؟؟!!! و آیا این مطلب یکی از مطالب اختلافی در زمان پیامبر بین مسلمین نبوده ؟؟!! که خداوند تبارک حل این اختلاف را به رسول خود و اولی الامر سپرده است؟؟؟!!
و نکته قابل ذکر دیگر ، اگر در این آیه دقت کنی خداوند نامی از خود نبرده و نفرموده و لو ردوه الی الله و الی الرسول و الی اولی الامر منهم حال با توجه به این نکته میتوان گفت چون نامی از رجوع به خدا نیامده پس حکم اسلامی در این آیه ناقص است و نعوذ بالله با اعتقادات مسلمین نمی خواند؟؟!!!
هر چه شما از این اشکال پاسخ دهی ما نیز همان را در مورد آیه 59 همین سوره که نام اولی الامر در آن نیامده ،پاسخ میدهیم.
در اخر بیان میکنم ((ومن لم یجعل الله له نورا فما له من نور)) کسی را که خدای متعال برایش نور هدایت قرار نداده باشد هرگز هدایت نمی شود.
و شما مطمئن باش که اگر خدای عالمیان برای اتمام حجت در این آیه (59 نساء) ، رجوع به اولی الامر را نیز ذکر کرده بود بازهم شما گروه کم خرد و بدور از انصاف در حق افضل الناس بعد النبی یعنی علی بن ابیطالب ، بیمهری فراوان مینمودید.
براستی که خداوند درست فرموده : ((جحدوا بها واستیقنتها انفسهم ظلما و علوا)) انکار میکنند درحالی که یقین به حقانیت او دارند.
صدق الله العلی العظیم و صدق رسوله الامین الکریم.
yar-mahdi
Wednesday 9 May 2007, 12:52PM
سلام علیکم
بسمه تعالي
جناب يار مهدي گرامی! پاسخي روشن و صريح از شما به عنوان يک شيعه ديدم ...
من نيز از شما برای صراحت و درک بالايتان تشکر می کنم! ليکن از آن سو همچنان مطالب مبهمي باقي مانده که موجب مي شود منظور آنان در ذهن من به خوبي منعقد نشود و همين سبب می شود که فعلا نتوانم ديدگاهم را در مقابل فرمايشات جنابعالي اعلام کنم...
بياييد آنگونه که برخي مي گويند (همچون اين دو بزرگوار: تازه مسلمان و اهل سنت) فرض کنيد که اولوالامر همان حاکمان اسلامي هستند برای رسيدن به پاسخ اينکه" آيا اساسا در آن ديدگاه، اولوالامر مي تواند حاکم اسلامی باشد؟!".... گذشته از اين سوال که پيشتر طرح شد: "چگونه در اين مورد اختلافي(مصداق اولوالامر) که پيش آمده، به پيروي از اين آيه گردن مي نهيد و به خدا و رسولش مراجعه ميکنيد؟"
با اين دو سوال بايد چه کرد:
آيا مرجعي که اين دوستان از آن سخن مي گويند (که در صورت بروز اختلافات با حاکمان اسلامي بايد بدان بازگشت کرد) چيز ديگري است غير از آن، که شما شيعيان مصداق اولوالامر را در آن ائمه اثني عشر يافتيد؟
چگونه است مراجعه به کتاب و سنت الهي در مورد اولوالامر يا همان حاکماني که اطاعت از آنها اگر چه فاسق و فاجر باشند واجب است؟ مرگ با سرپيچي از فرمان آنها همانند مرگ در جاهليت است!! پس اين مراجعه و بازگرداندن به سوي کتاب خدا و سنت پيامبر چه نقشي ايفا مي کند... چطور اين دو مطلب با هم قابل جمعند؟!دوست عزیز جناب حجت ! به نظرم سوالات شما متوجه کاربران اهل سنت است ؛ با این وجود آن چه من از کتب آن ها درک کرده ام را توضیح می دهم .
بحث عقلی عصمت را در سرفصل مناظره تا حدودی داشته ایم و اگر مایل باشید آن را ادامه می دهیم . اما در این جا می خواهم توجه شما را به آیات قرآنی جلب نمایم .
در آیات فراوانی از قرآن کریم ، خداوند دستور به اطاعت یا تبعیت از رسولان داده است ؛ از جمله در آیه ی اولی الامر نیز چنین دستوری وجود دارد . ما شیعیان می گوییم :
از آنجا که دستور خداوند به اطاعت از رسول و اولی الامر ، دستوری مطلق است و هیچ قیدی در آن نیست ، یک چیز را برای ما مخاطبان قرآن ثابت می کند و آن هم عصمت این دو است .
یعنی امکان ندارد خداوند دستور مطلق به اطاعت از کسانی بدهد که احتمال گناه یا اشتباه از آن ها می رود . زیرا در این صورت هم اعتماد ما به آنان کم می شود و هم شناخت حق و باطل و درست و نادرست برای ما مشکل می گردد . حال آن که انبیا برای شناساندن درست و نادرست به ما مبعوث شده اند .
این یک استدلال ساده از آیات قرآن است که پشتوانه ی عقلی و البته روایی هم دارد .
حال اهل سنت اگر اولی الامر را حاکمان بدانند ، باید یکی از دو گزینه ی زیر را بپذیرند :
1- اطاعت از اولی الامر مقید است .
2- خداوند دستور به اطاعت مطلق از افرادی خطا یا گناهکار داده است .
از آنجا که در آیه هیچ قیدی موجود نیست بلکه اطاعت از اولی الامر به اطاعت از رسول عطف شده است ، گزینه ی نخست مردود است .
اما گزینه ی دوم امری است که اهل سنت پذیرفته اند و در این جا پا بر روی عقل و فطرت انسانی خویش نهاده اند ! آنان نه تنها افراد خطا یا گناهکار را جزء اولی الامر می دانند ، بلکه حتی حاضر نیستند عدالت را - که با عصمت فرق دارد - برای آنان شرط بدانند . کافی است به هر کتاب معتبری که در این زمینه نوشته شده مراجعه نمایید . بنده چند نمونه را می آورم :
جمیع اهل سنت - نووی :
اهل سنت اتفاق دارند که خلیفه بر اثر ارتکاب گناهان عزل نمی شود .
أَجْمَعَ أَهْل السُّنَّة أَنَّهُ لَا يَنْعَزِل السُّلْطَان بِالْفِسْقِ .
نووی شافعی ؛ شرح على صحیح المسلم ، ج 12 ص 229 ، شرح حدیث 3427
حنبلی ها - محمد بن عبد الوهاب حنبلی :
نووی می گوید : اهل سنت اتفاق دارند که خلیفه بر اثر ارتکاب گناهان عزل نمی شود . . علما می گویند : سبب عدم عزل او و تحریم خروج بر وی ، به خاطر چیزهایی است که بر آن مترتب است از فتنه ها و ریختن خون ها و فساد بین مردم . پس مفسده ای که در عزل اوست بیشتر از آن است که در بقای او وجود دارد .
قال النووي : وأجمع أهل السنة أن لا ينعزل السلطان بالفسق . . قال العلماء وسبب عدم انعزاله وتحريم الخروج عليه لما يترتب على ذلك من الفتن وإراقة الدماء وفساد ذات البين فتكون المفسدة في عزله أكثر منها في بقائه .
محمد بن عبد الوهاب حنبلی ؛ الكبائر ، باب الخروج عن الجماعة
شافعی ها - زركشی شافعی :
و می گوییم امام به فسق عزل نمی شود .
وَقُلْنَا الْإِمَامُ لَا يَنْعَزِلُ بِالْفِسْقِ .
بدر الدين زركشی شافعی ؛ المنثور في القواعد ، حرف الالف ، الإكراه
حنفی ها - ابن نجيم حنفی :
امام اعظم هنگامی که فاسق باشد ، ... همانا ما او را به خاطر فسق عزل نمی کنیم از ترس فتنه .
الْإِمَامُ الْأَعْظَمُ إذَا كَانَ فَاسِقًا ، ... إنَّمَا لَمْ نَعْزِلْهُ بِالْفِسْقِ لِخَوْفِ الْفِتْنَةِ .
ابن نجيم حنفی ؛ الأشباه والنظائر ، الكتاب الخامس في نظائر الأبواب ، باب الوكالة
مالکی ها - باقلانی مالكی :
امام به خاطر گناه کاری و ستمش ، خلع نمی شود .
لَا یَنخَلِعُ الْإِمَامُ بِفِسْقِهِ و ظُلمِهِ .
ابوبكر باقلانی مالكی ؛ التمهید ، ص 181
چنان که پیشتر گفتم ، اساس مذهب اهل سنت بر درستی خلافت خلفا - اعم از خلفای ثلاث ، بنی امیه و بنی عباس - شکل گرفته که البته پایه و اساس قرآنی یا روایی ندارد . از این رو رفتار خلفا در طول تاریخ برای آن ها حجت است . آری آنان مرگ بدون بیعت با خلفای مروانی را مرگ جاهلی می دانند !!
اما ما شیعیان می گوییم وقتی مرگ بدون امام مرگی جاهلی است ، پس این امامت اولا جزء اصول است که هرکس آن را نداشته باشد از اسلام خارج است ( به ما شیعیان به خاطر قرار دادن امامت جزء اصول دین زیاد طعنه می زنند ! ) و ثانیا مربوط به امور دنیوی ِ صرف نیست آن چنان که اهل سنت پنداشته اند ، بلکه به دین افراد مربوط می شود .
در این زمینه می توانید به جلد چهارم کتاب مظلومی گمشده در سقیفه (http://www.al-shahidah.com/Mazlom_J4/book.html) ( فصل دوم ، گفتار اول ، ص 155 به بعد ) مراجعه نمایید .
بنابر این از آنان توقع پاسخی منطقی و مبتنی بر آیات و روایات نداشته باشید . آنان رجوع به قرآن و سنت را حداقل در این مورد ، وقعی نمی نهند !
والسلام
تازه مسلمان
Thursday 10 May 2007, 03:17PM
سلام علیکم:
نمی دانم چرا برخی از شیعیان تا به نظر خودشان دلیلی بر علیه اهل سنت پیدا می کنند فورا جو گیر می شوند و معرکه راه می اندازند.
کاربران شیعه در مدتی که من نبودم حسابی تاخته اند و جولان داده اند و مطالبی را گفته اند و مطمئن هستند اهل سنت هیچ جوابی برای سخنان آنها ندارند.مثلا یکی از کاربران به نام vabel نمی دانم از کدام مقاله مقداری مطالب خوانده و جو گیر شده و شروع به ذکر سلسله وار آنها کرده .مثلا در جواب ما
آیه ای را آوررده و به قول خودش اثبات اطاعت از 12 امام شیعه را می کند.و ان آیه این است
واذا جاءهم امر من الامن او الخوف اذاعوا به ولو ردوه الی الرسول والی اولی الامر منهم لعلمه الذین یستنبطونه منهم ولولا فضل الله علیکم ورحمته لاتبعتم الشیطان الا قلیلا ... هر گاه خبری راجع به امنیت و خطری می شوند به هم دیگر می گویند و آنرا شایعه می کند اگر بجای آنکه این خبر امینی را به هم دیگر بگویند بلافاصله به رسول خدا می رسانند و یا به اولی الامر می رساندند
آری این کاربر عزیز فوری جو گیر شده و بدون اینکه اول آیه را بخواند آنرا ربط به مسائل دینی داده در حالی که در اینجا مقصود مسائل امنیتی بوده و تناقضی با اولی الامری که اهل سنت اراده می کنند ندارد.زیرا فان تنازعتم موجود در آیه 59نساء کلی است و مربوط به موضوعاتی می شود که مسلمین با اولی الامر اختلاف پیدا می کنندواگر آن کاربری که گفته«منظور آیه این است که اگر در مورد اولی الامر اختلافی پیدا کردید پس به خدا و رسول مراجعه کنید».اگر ایشان کمی با ادبیات عرب آشنایی داشته باشند متوجه می شوند که در آیه نفرموده فان تنازعتم فی اولی الامر بلکه فرموده فان تنازعتم فی شیء، اماعبارت لو ردوه الی الرسولو الی اولی الامر(83 نساء) مربوط به امور نظامی است چرا که اگر مربوط به امور دینی بود باید همانند آیه قبل کلمه الله را نیز ذکر می کرد.در ضمن اینکه در آیه می گوید اگر با اولی الامر اختلاف پیدا کردید به خدا و رسول ارجاع دهید ثابت می کند که در اینجا به هیچ وجه اطاعت مطلق از اولی الامر واجب نشده.
تازه مسلمان
Thursday 10 May 2007, 03:34PM
سلا م علیکم:
اما اینکه برخی دوستان گمان کرده اند وقتی من بدون نگاه به احادیثی که آنان ذکر کرده اند فورا سراغ قران می روم و این را دلیل بر این می گیرند که من به سنت اعتقادی ندارم
خیر از قضا همانطور که از نام ما پیداست به ما اهل سنت می گویند پس ما مخالف سنت نیستیم بلکه مخالف احادیثی هستیم که به ظاهر سنت هستند اما مخالف قران می باشند در ضمن اهل سنت در تفسیر بسیاری از ایات اقوال مختلفی دارند که برخی از آنان فضائل مهمی را به علی (رضی)نسبت داده اند و بسیاری از شیعیان با خواندن آنان فورا گمان می کنند این آیات دلالت بر ولایت علی و 11 فرزندش می کند.در حالی که ما مثل شما شیعیان در هر چیزی تقلیدی نیستیم تا چون برخی مفسران ما سخنی گفتند فورا آنرا قبول کنیم.اما اگر هم قبول کنیم برخی از آیات همانند قول برخی از مفسران در شأن علی نازل شده اند باز هم نمی شود با آنها ثابت کرد که علی امام منصوب از طرف خداست
hojjat
Thursday 10 May 2007, 08:38PM
بسمه تعالی
امروز سخنان چناب وابل را کامل خواندم ایشان با دلایل خوبی استدلال کرده بود، که موجب شد بنده تامل بیشتری بر مسایل مطروحه کنم؛ در مقابل حرف های جناب تازه مسلمان کمافی السابق صرفا ارزشی معادل قصه گویی داشت....
تازه مسلمان گرامی!
مگر شما نبودی که پافشاری داشتی بر اینکه لفظ آیه اطلاق به جمع می کند و نه فرد و تنها به این دلیل احادیث و تفاسیر مربوط را رد می کردی :
اما روایاتی که آوردیدهر چقدر هم زیاد باشند اگر با قرآن مخالف باشند باید بنابر گفته علمای فریقین دورانداخته شوند لفظ قرآن گفته الذین آمنوا و اگر درباره علی بود باید می گفت الذی آمن
آیا با این همه تاکیدی که بر این مطلب داری و معتقدی به این دلیل است که احادیث را کنار می گذاری حاضر نیستی به قول خودت حتی برای لحظه ای در این رابطه گفتگو کنی با اینکه مدتی طولانی از طرح آن توسط کاربران دیگر گذشته ؟:
حالا شما فقط بلدید بروید داخل کتب ما بگردید و به قول خودتان اعتراف جمع کنید در حالی که حاضر نمیشوید یک لحظه هم روی لفظ آیه گفتگو کنید
دقت کن از خیلی پیش از این من فقط در مورد لفظ ایه از شما سوال کردم:
لکن از سوی شما نه آنکه بگویم پاسخی در خور، بلکه هیچ گونه پاسخی نشنیدم اما اخیرا جناب وابل در مورد لفظ صحبتی داشت که برای من نیز که به دنبال پاسخ بودم درخور توجه بود! اگر نخوانده اید، این بار با دقت بخوانید:
جناب تازه مسلمان ((هداک الله وایایالی سواء الطریق)) ادعای اقامه برهان از کتاب الله العزیز نموده اید، در حالی کهمتوجه نیستیدکلمه ((الذین)) وارده در آیه((الذین آمنوا الذین یقیمون الصلاة...)) را به دلخواه خود ترجمه کرده اید و از آن معنی جمع ادعا نمودهاید ، و این در حالی است که برای این ادعای خود از اقامه دلیل سر باز زده و تکرارمکررات میکنید. وسپس در پندار قاصر خود به این ادعا نام برهان بخشیده اید!!!
چگونه مطلبی که هنوز ثابت نفرموده اید را برهان ودلیل قرآنی میدانید؟؟؟!!!
اگر پاسخ دهید کلمه ((الذین)) در زبان عربی به صیغه جمع است پسمعنایی نیز جز جمع و مجموع ندارد، به شما میگوییم :چه پاسخمیدهید از کلام باری تعالی که فرموده : ((انا انزلنا...)) ما نازل کردیم و فروفرستادیم ... در حالی که خداوند جهانیان واحد و احد است ،فرد است و صمد، لیکن از اودر قرآن عظیم با الفاظ جمع تعبیر شده!!!
ای برادر چشم دل ودیده بگشا ،و به این کلام حق جل وعلا توجهکن:((ومن یدع مع الله الها آخر لابرهان له به فانما حسابه عند ربهانه لایفلح الکافرون))تمام ضمائری که به کلمه ((من))برگشت نموده مفرد است و لذا کلمه ((من))نیزمعنی جز افراد ندارد اما با این حال میبینیم که خداوند متعال در آخر آیه از لفظ جمعاستفاده نموده وبجای اینکه بفرماید((الکافر))تا با ابتدایآیه و کلمه((من))و سائر ضمائر مطابقت داشته باشد فرمودهاست((الکافرون))!!!
حال با توجه بهاین آیات ، جنابعالی درابتدا باید ثابت نمایی که هر جا در قرآن لفظ جمع وجود داردمعنی آن نیز جمع است تا بتوانی آیه شریفه((الذین آمنوا الذین یقیمون الصلاة)) راشامل همه مؤمنان بدانی، واظهار نظر کنی که علماء شیعه و سنی همگی به خطا رفته اندزیرا که بیان نموده اند این آیه فقط و فقط در شان علی بن ابیطالب علیه صلوات ربی و سلامه نازل گردیده.
آیا دلیل اینکه هم اينك به هیچ وجه در مورد لفظ آیه وارد بحث نمی شوی این است که به دنبال تفاسیر ذیل آن رفته ای ؟:smile09:
shakila
Friday 11 May 2007, 07:20AM
متاسفانه باید بگویم که اهل سنت حاضر در این گفتگوها نه توان ادبیاتی دارند ونه با علم منطق اشنایند و نه با کتاب و سنت اشنا هستند مثلا گفته شد که" الذین" برای جمع است درحالیکه اگر در شأن علی علیه السلام می بود باید مفرد می امد.
وقتی کسی علم منطق نداند چگونه می شود با او از مفهوم و مصداق چیزی سخن گفت .
اگر در پی حقیقتید که بعید به نظر می رسد به کتب معتبر علما خود همچون" درالمنثورجلال الدین سیوطی " مراجعه کنید و اگر می خواهید با ولایت علی علیه السلام مبارزه کنید شما را به خدا از حرفهای تکراری بپرهیزید و از بزرگترهای خود بخواهید حرف دیگری یادتان بدهند البته اگر هست.
www.alghadir110.com (http://www.alghadir110.com/)
hojjat
Friday 11 May 2007, 10:45PM
بسمه تعالی
آن کاربری که گفته«منظور آیه این است که اگر در مورد اولی الامر اختلافی پیدا کردید پس به خدا و رسول مراجعه کنید».اگر ایشان کمی با ادبیات عرب آشنایی داشته باشند متوجه می شوند که در آیه نفرموده فان تنازعتم فی اولی الامر بلکه فرموده فان تنازعتم فی شیء
آن کاربر یعنی کدام کاربر؟ من حرفی از منظور آیه نزدم شاید آن کاربر گفته! حرف من مبتنی بر این بود که این "تنازعتم فی شی" ، علی القاعده شامل اختلاف موجود در مصداق اولی الامر هم می شود! اما همین معنایی که شما از " فان نتازعتم فی شیء فردوه الی الله والرسول" کردید برای آگاهی از خبرویت شما در ادبیات عرب کفایت می کند:
در آیه می گوید اگر با اولی الامر اختلاف پیدا کردید به خدا و رسول ارجاع دهید ...
:eek: :eek:
اولی الامر فردی فاسق و فاجر نیز می تواند باشد( پناه می برم به خدا) ! که در این ایه امر به اطاعت از وی در کنار اطاعت از خدا و رسول آمده (سبحان الله) ! اما بعد از آن با "فان تنازعتم فی شیء فردوه الی الله والرسول" این اطاعت مقید شده! تا به این ترتیب دفع امر به منکر از ناحیه حدای سبحان شود و خدا می فرماید: ان الله لا یامر بالفحشاء ... نیز ثابت می کند که اطاعت از اولی الامر چنانچه در ابتدای آیه به نظر می رسد لاقید و شرط نیست"
اگر من صحیح فهمیده باشم مطلب فوق به معنای کلامی است که شما می زنید و کاملتر از آن! گمان نکنم بالاتر ار این حرفی زده باشید یا بزنید...
بشنوید دو اشکالی را که به این گفتارتان وارد است:
اولا با عقیده ای که بسیاری از فرق اهل تسنن بر آن پایبندند چه باید کرد آنها اطاعت از حاکم اسلامی را به عباراتی بی قید و شرط دانسته اند!
ثانیا دقت کنید که در اینجا " فان تنازعتم فی شی ..." هیچ قرینه ای بر اینکه اطاعت از حاکمان اسلامی را به دلیل معصیت کار بودن و عدم معصومیت آنها مقید کرده باشد ،تا از خدای سبحان دفع امر به منکر شود دیده نمی شود، حال آنکه ادله ای که برای نفی اطاعت مطلقه از اولی الامر اقامه می شود براین پایه استوار است که اولی الامر به دلیل معصیت و خطا کاربودن، شایسته ی پیروی محض نیستند، (غیر از این است؟!) پس بر این اساس اطاعت از اولی الامر باید مقید شود و آن هم به نحوی که امر به منکر، فحشاء و معصیت خدا نباشد! چون عقل سلیم آن را نمی پذیرد.
با این اوصاف انتظار ما از معرفی این اطاعت غیر مطلقه در یکی از حالات زیر برآورد می شود:
و اطیعوا اولی الامر منکم فی ما لم یامروا بمعصیة _ فان امروکم بمعصیة فلا طاعة علیکم _ از اولی الامر تبعیت کنید در آنچه که شما را به معصیت امر نمی کنند!
یا حداقل
اطیعوا اولی الامر منکم فی ما لم تعلموا بخطاهماز اولی الامر پیروی کنید در آنچه که آن را خطا نمی دانید
و ان علمتم خطاهم فقوّموهم بالردّ الی الله والرسول اگر خطای آنها را دانستید(برای ارزشیابی) آن را به خدا و رسولش برگردانید!
در حالیکه معنای قول حضرت تبارک و تعالی در آیه 59 نساء هیچ کدام از موارد فوق نیست!
اما آنچه شما می گویید و باورش دارید:
اطیعوا اولی الامر (الفاسقین) فی کل ما لم تنازعتم فیه (!!)
از اولی الامر(ظالم ، فاسق و....) پیروی کنید در هر آنچه که در آن اختلاف ندارید!
در این صورت نستجیر بالله می گویید امر به فحشاء شده است!؟
اگر دانسته باشید هیچ دلیلی وجود ندارد که امر به مراجعه به خدا و رسول فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ ، امر به اطاعت مطلق در أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ را حد بزند!
در آخر..... گفته بودم همین مصداق اولی الامر محل اختلاف است ! و بالطبع مشمول موضوع اختلافات فی شیء خواهد شد!
در این رابطه دوستان شیعی دیدگاه خود را مبنی بر پیروی از دستور ایه گفتند لکن من هنوز ندانستم شما برای حل این اختلاف چگونه به خدا و رسولش رجوع می کنید! پس بار دیگر سوال می کنم:
مي خواهم بدانم چگونه در اين مورد اختلافي(مصداق اولوالامر) که پيش آمده، به پيروي از اين ايه گردن مي نهيد و به خدا و رسولش مراجعه مي کنيد؟!
shakila
Saturday 12 May 2007, 06:06AM
سلا م علیکم:
اما اینکه برخی دوستان گمان کرده اند وقتی من بدون نگاه به احادیثی که آنان ذکر کرده اند فورا سراغ قران می روم و این را دلیل بر این می گیرند که من به سنت اعتقادی ندارم
خیر از قضا همانطور که از نام ما پیداست به ما اهل سنت می گویند پس ما مخالف سنت نیستیم بلکه مخالف احادیثی هستیم که به ظاهر سنت هستند اما مخالف قران می باشند در ضمن اهل سنت در تفسیر بسیاری از ایات اقوال مختلفی دارند که برخی از آنان فضائل مهمی را به علی (رضی)نسبت داده اند و بسیاری از شیعیان با خواندن آنان فورا گمان می کنند این آیات دلالت بر ولایت علی و 11 فرزندش می کند.در حالی که ما مثل شما شیعیان در هر چیزی تقلیدی نیستیم تا چون برخی مفسران ما سخنی گفتند فورا آنرا قبول کنیم.اما اگر هم قبول کنیم برخی از آیات همانند قول برخی از مفسران در شأن علی نازل شده اند باز هم نمی شود با آنها ثابت کرد که علی امام منصوب از طرف خداست
تازه مسلمان کهنه کار !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
شیعه فقط دراحکام فروع دین مثل احکام نماز تقلید می کند.حالا به سه سؤال پاسخ بدهید البته شما که خود را از همه ی علماء خود برتر می دانید جواب تقلیدی ندهید:
1-ایا پیامبر باید جانشینی داشته باشد یا خیر؟؟؟؟!!!!
2-جانشین پیامبر را چه کسی باید تعیین کند؟؟؟؟!!!!
3-ایا یک شرابخوار زنازاده می تواند خلافت مسلمانهارا عهده دار شود؟؟؟؟!!!!
یک تسلیم شده
Sunday 13 May 2007, 11:09AM
فرمايش شما صحيح .
حتما شما این گونه جمع میکنید که کلمات فقط و حقیقی رو حذف میکنید و پیامبر و امامان رو میذارید کنار خدا!
نتیجه ی جمع: مولای حقیقی فقط الله است و رسول و کسانی که اداره ی امور را بر دست دارند مولای غیر حقیقی و موقت (وقتی دستوری در حکم وظیفه ی آنها که رسالت یا اداره ی امور است میدهند) هستند.
کسانی هم که اداره ی امور را در دست دارند، پلیس و مامور راهنمایی رانندگی و سردار جنگ و ... هستند، نه فک و فامیل پیامبر.
عبدالامير
Sunday 13 May 2007, 02:20PM
حتما شما این گونه جمع میکنید که کلمات فقط و حقیقی رو حذف میکنید و پیامبر و امامان رو میذارید کنار خدا!
نتیجه ی جمع: مولای حقیقی فقط الله است و رسول و کسانی که اداره ی امور را بر دست دارند مولای غیر حقیقی و موقت (وقتی دستوری در حکم وظیفه ی آنها که رسالت یا اداره ی امور است میدهند) هستند.
کسانی هم که اداره ی امور را در دست دارند، پلیس و مامور راهنمایی رانندگی و سردار جنگ و ... هستند، نه فک و فامیل پیامبر.
عجبا از اين همه بافندگي بدون ذره اي استدلال.
خوب است خداوند فرموده يوتون الزكات و هم راكعون.
احتمالا در ولايت اين بابا تمامي پليسها و سرداران جنگ و ماموران راهنمايي براي احراز اين پستها نماز مي خوانند و در ركوعشان زكات مي دهند .
اگر اين اداره كنندگان اموري كه تو گفتي فاسق بودند چه؟؟؟؟
اگر يكي از اينان بخواهد به ناحق در ناموس يكي از مسلمين تصرف كند و همسر وي را بزور از وي بگيرد ، طبق دستور آيه اطاعت از او واجب است!!!!!!!!!
نظر شما چيست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دوستان ، با رجوع به تئوريهاي افراطي اهل سنت ، همين مهملات را همانجا هم خواهيد يافت . در عجبم از اين نزديكي!!!!!!!:smile21: :smile21: :smile21:
hojjat
Sunday 13 May 2007, 10:21PM
بسمه تعالی
من هم مدتي همانند اين جناب خواب بودم.. بلکه اگر بخواهم بهتر بگويم اينها خود را به خواب زده اند! و هم اينک خواهم گفت: يقين داشته باشيد که من نيز خود وجدانا و يقينی دريافتم کسي که همانند ايشان مي انديشد و سخن مي گويد هم لاجرم عقل خود را مي پوشاند و هم اجبارا بسياري از آيات قرآن کريم را ناديده مي انگارد و اين کفري است آشکار! اينگونه که ملاحظه می کنيد:
آنها اين آيه را مي بينند:
قُل لَّا يَعْلَمُ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ الْغَيْبَإِلَّا اللَّهُ وَمَا يَشْعُرُونَ أَيَّانَ يُبْعَثُونَ ﴿نمل/65﴾
ليكن اين يكي را ناديده مي گيرند:
عَالِمُ الْغَيْبِ فَلَا يُظْهِرُ عَلَى غَيْبِهِ أَحَدًا إِلَّا مَنِ ارْتَضَى مِن رَّسُولٍ﴿جن/26،27﴾
اين را بلند و با طمانينه مي خوانند:
أَوَلَمْ يَكْفِ بِرَبِّكَ أَنَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ ﴿فصلت/53﴾
اما از کنار اين آيه به سرعت مي گذرند:
وَيَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَسْتَ مُرْسَلاً قُلْ كَفَى بِاللّهِ شَهِيدًا بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ وَمَنْ عِندَهُ عِلْمُ الْكِتَابِ ﴿رعد/43﴾
اين آيه به خوبي در ذهن شان نقش مي بندد:
قُل لِّلَّهِ الشَّفَاعَةُ جَمِيعًا ﴿زمر/44﴾
ولي اين اصلا در خاطرشان نمي رود:
لَا يَمْلِكُونَ الشَّفَاعَةَ إِلَّا مَنِ اتَّخَذَ عِندَ الرَّحْمَنِ عَهْدًا ﴿مريم/87﴾
به خوبي از اين ياد مي کنند:
وَهُوَ يُحْيِي المَوْتَى وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ ﴿شوري/9﴾
اما آيه آيه زود از ياد شان پاک مي شود:
وَأُبْرِىءُ الأكْمَهَ والأَبْرَصَ وَأُحْيِي الْمَوْتَى بِإِذْنِ اللّهِ وَأُنَبِّئُكُم بِمَا تَأْكُلُونَ وَمَا تَدَّخِرُونَ فِي بُيُوتِكُمْ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ ﴿آل عمران/49﴾
اين را مدام تکرار مي کنند:
وَأَنذِرْ بِهِ الَّذِينَ يَخَافُونَ أَن يُحْشَرُواْإِلَى رَبِّهِمْ لَيْسَ لَهُم مِّن دُونِهِ وَلِيٌّ وَلاَ شَفِيعٌ لَّعَلَّهُمْيَتَّقُون﴿انعام/51﴾
ليکن اين آيه را به زبان هم نمي آورند:
مَا مِن شَفِيعٍ إِلاَّ مِن بَعْدِ إِذْنِهِ ذَلِكُمُ اللّهُ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ أَفَلاَ تَذَكَّرُونَ﴿يونس/3﴾
گويی اين را مي فهمند که آنرا به ديگران نيز مي آموزند:
أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللّهَ لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللّهِ مِن وَلِيٍّ وَلاَ نَصِيرٍ ﴿بقره/107﴾
اما هيچ فهمي از اين آيه ندارند:
النَّبِيُّ أَوْلَى بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنفُسِهِمْ ﴿احزاب/6﴾
و نهايتا وقتي مجموعه ی اين آيات در کنار هم به آنها عرضه بشود و از آنچه از آيات قرآن ناديده گرفتند، سوال شود؛ منطقي و مربوط ترين پاسخی که خواهند داد اين است:
من فقط آيات قرآن رو آوردم ديدي كه چي نوشته بود اينا كه دروغ نبود از هوا هم نيومده بود.همش تو قرآن بود ميتوني بري و نگاه كني. باور كن كه اونجا نوشته بس است خدا ولي تقصير من نيست به خدا اونجا نوشته بود.
آدم از ديدن اين همه جهل و نافهمي ، بلکه تجاهل و خود را به نافهمي زدن حيرت زده می شود مثل آنجا که برخلاف صريح آيات قرآن وحي به پيامبرش را هيچ برتري براي او نمي داند:eek: :(، خون هر كه بويی از مسلمانی برده باشد از اين همه جسارت به جوش می آيد:
هر وحیی که باشد کسی را برتر یا کمتر نمیکند.
آن هم با آوردن شاهد مثال وحي به زنبور عسل!:smile08:
(68/النحل):
وأوحى ربك إلى النحل أن اتخذي من الجبال بيوتا ومن الشجر ومما يعرشون
و پروردگارت به زنبور وحي کرد تا در کوه ها و درختان خانه بسازد و در آنچه خود بنا ميکنند.
حالا زنبور از انسان برتر شد؟!
معطل نشويد، خواهيد ديد چنان است که آياتي که خلاف آنچه ايشان بر زبان دارند گويا فرمان خداوندگارشان نيست!!
اينها همان اند که چون با بي احترامي از اقربا و عزيزان پيامبر ياد مي کنند:
قطعا به مراتب بالاتر هيچ هراسي هم ندارند که توهين به عزيزان ِ مسلماني ديگر کنند چنانچه کردند!! و اگر کسي در مقابل بي ديناني چون مسيح از توهين به خانواده و عزيزانش ايمن نباشد، در مقابل ايشان هم نيست!
و کساني که اينگونه بي پروايي در دين خدا مي کنند عجيب نيست که براي ملحديني چون مسيح که آمده اند در لباس دين داري در مقابل خدا و رسولش درآيند، تا به زعم خود دين را از درون فرو پاشاند که از آن جز عقايدي پوک و جز ظاهري باقي نگذارند هورا بکشند در حاليکه خداي متعال فرموده است
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاء تُلْقُونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءكُم مِّنَ الْحَقِّ يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِيَّاكُمْ أَن تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّكُمْ إِن كُنتُمْ خَرَجْتُمْ جِهَادًا فِي سَبِيلِي وَابْتِغَاء مَرْضَاتِي تُسِرُّونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَأَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَيْتُمْ وَمَا أَعْلَنتُمْ وَمَن يَفْعَلْهُ مِنكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاء السَّبِيلِ ﴿1﴾
اي کساني که ايمان آورده ايد اگر براي جهاد در راه من و به دست آوردن خرسندي من بيرون مي آييد، دشمن من ودشمن خود را دوست مگيريد که به آنان مهرباني ورزيد در حاليکه آنان به آنچه از سوي حق براي شما آمده است، کفر ورزيده اند، پيامبر و شما را بيرون مي کنند که چرا به خداوند ايمان داريد. پنهاني به آنان مهرباني مي ورزيد و من به آنچه پنهان و آشکار مي داريد داناترم. و از شما هر کس چنين کند به يقين راه ميانه را گم کرده است.
یک تسلیم شده
Monday 14 May 2007, 11:40AM
عجبا از اين همه بافندگي بدون ذره اي استدلال.
اینها خود استدلال است باسواد.
این که شما معنی "فقط" را نمیدانید یا این که آز آیه حذفش میکنید.
در صورت حذف نشدن فقط الله مولا و سرور حقیقی است و بقیه اگر مولا باشند نمیشوند حقیقی و حتمی.
خوب است خداوند فرموده يوتون الزكات و هم راكعون.
احتمالا در ولايت اين بابا تمامي پليسها و سرداران جنگ و ماموران راهنمايي براي احراز اين پستها نماز مي خوانند و در ركوعشان زكات مي دهند .
جناب و امثالت هم آیه رو به نفع خودتون با اون احادیثتون ترجمه میکنید. در ارسال اول تاپیک "تازه مسلمان" معنی درست رو گفت: «دوستان شما فقط خدا و پیامبر و کسانی که به خدا ایمان دارند همان کسانی که نماز می خوانند وبا حالت تواضع صدقه می دهند»
اگر اين اداره كنندگان اموري كه تو گفتي فاسق بودند چه؟؟؟؟
اگر يكي از اينان بخواهد به ناحق در ناموس يكي از مسلمين تصرف كند و همسر وي را بزور از وي بگيرد ، طبق دستور آيه اطاعت از او واجب است!!!!!!!!!
نظر شما چيست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دوستان ، با رجوع به تئوريهاي افراطي اهل سنت ، همين مهملات را همانجا هم خواهيد يافت . در عجبم از اين نزديكي!!!!!!!:smile21: :smile21: :smile21:
این اطاعت اجباری نیست که قبلا در موردش بحث شده.
یک تسلیم شده
Monday 14 May 2007, 12:56PM
بسمه تعالی
من هم مدتي همانند اين جناب خواب بودم.. بلکه اگر بخواهم بهتر بگويم اينها خود را به خواب زده اند! و هم اينک خواهم گفت: يقين داشته باشيد که من نيز خود وجدانا و يقينی دريافتم کسي که همانند ايشان مي انديشد و سخن مي گويد هم لاجرم عقل خود را مي پوشاند و هم اجبارا بسياري از آيات قرآن کريم را ناديده مي انگارد و اين کفري است آشکار! اينگونه که ملاحظه می کنيد:
قُل لَّا يَعْلَمُ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ الْغَيْبَإِلَّا اللَّهُ وَمَا يَشْعُرُونَ أَيَّانَ يُبْعَثُونَ ﴿نمل/65﴾
عَالِمُ الْغَيْبِ فَلَا يُظْهِرُ عَلَى غَيْبِهِ أَحَدًا إِلَّا مَنِ ارْتَضَى مِن رَّسُولٍ﴿جن/26،27﴾
وَيَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَسْتَ مُرْسَلاً قُلْ كَفَى بِاللّهِ شَهِيدًا بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ وَمَنْ عِندَهُ عِلْمُ الْكِتَابِ ﴿رعد/43﴾
لَا يَمْلِكُونَ الشَّفَاعَةَ إِلَّا مَنِ اتَّخَذَ عِندَ الرَّحْمَنِ عَهْدًا ﴿مريم/87﴾
وَأُبْرِىءُ الأكْمَهَ والأَبْرَصَ وَأُحْيِي الْمَوْتَى بِإِذْنِ اللّهِ وَأُنَبِّئُكُم بِمَا تَأْكُلُونَ وَمَا تَدَّخِرُونَ فِي بُيُوتِكُمْ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ ﴿آل عمران/49﴾
وَأَنذِرْ بِهِ الَّذِينَ يَخَافُونَ أَن يُحْشَرُواْإِلَى رَبِّهِمْ لَيْسَ لَهُم مِّن دُونِهِ وَلِيٌّ وَلاَ شَفِيعٌ لَّعَلَّهُمْيَتَّقُون﴿انعام/51﴾
مَا مِن شَفِيعٍ إِلاَّ مِن بَعْدِ إِذْنِهِ ذَلِكُمُ اللّهُ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ أَفَلاَ تَذَكَّرُونَ﴿يونس/3﴾
أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللّهَ لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللّهِ مِن وَلِيٍّ وَلاَ نَصِيرٍ ﴿بقره/107﴾
و نهايتا وقتي مجموعه ی اين آيات در کنار هم به آنها عرضه بشود و از آنچه از آيات قرآن ناديده گرفتند، سوال شود؛ منطقي و مربوط ترين پاسخی که خواهند داد اين است:
آدم از ديدن اين همه جهل و نافهمي ، بلکه تجاهل و خود را به نافهمي زدن حيرت زده می شود مثل آنجا که برخلاف صريح آيات قرآن وحي به پيامبرش را هيچ برتري براي او نمي داند:eek: :(، خون هر كه بويی از مسلمانی برده باشد از اين همه جسارت به جوش می آيد:
آن هم با آوردن شاهد مثال وحي به زنبور عسل!:smile08:
معطل نشويد، خواهيد ديد چنان است که آياتي که خلاف آنچه ايشان بر زبان دارند گويا فرمان خداوندگارشان نيست!!
اينها همان اند که چون با بي احترامي از اقربا و عزيزان پيامبر ياد مي کنند:
قطعا به مراتب بالاتر هيچ هراسي هم ندارند که توهين به عزيزان ِ مسلماني ديگر کنند چنانچه کردند!! و اگر کسي در مقابل بي ديناني چون مسيح از توهين به خانواده و عزيزانش ايمن نباشد، در مقابل ايشان هم نيست!
و کساني که اينگونه بي پروايي در دين خدا مي کنند عجيب نيست که براي ملحديني چون مسيح که آمده اند در لباس دين داري در مقابل خدا و رسولش درآيند، تا به زعم خود دين را از درون فرو پاشاند که از آن جز عقايدي پوک و جز ظاهري باقي نگذارند هورا بکشند در حاليکه خداي متعال فرموده است
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاء تُلْقُونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءكُم مِّنَ الْحَقِّ يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِيَّاكُمْ أَن تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّكُمْ إِن كُنتُمْ خَرَجْتُمْ جِهَادًا فِي سَبِيلِي وَابْتِغَاء مَرْضَاتِي تُسِرُّونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَأَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَيْتُمْ وَمَا أَعْلَنتُمْ وَمَن يَفْعَلْهُ مِنكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاء السَّبِيلِ ﴿1﴾
اي کساني که ايمان آورده ايد اگر براي جهاد در راه من و به دست آوردن خرسندي من بيرون مي آييد، دشمن من ودشمن خود را دوست مگيريد که به آنان مهرباني ورزيد در حاليکه آنان به آنچه از سوي حق براي شما آمده است، کفر ورزيده اند، پيامبر و شما را بيرون مي کنند که چرا به خداوند ايمان داريد. پنهاني به آنان مهرباني مي ورزيد و من به آنچه پنهان و آشکار مي داريد داناترم. و از شما هر کس چنين کند به يقين راه ميانه را گم کرده است.
بگویید ببینیم در چه خوابی بودید و در چه دین، مذهب و اعتقادی.
جناب بنده با آیات قرآن نشان دادم که برتری که از وحی است چیست و معصومیتی که میخواستید اثبات کنید نیست.
و نمیدونم چه چیز بی احترامی ای از من دیدید؟
حتما باید بگم حضرت ...(ع) و ...
اینها هستند که خود را به بد خوابی زده اند و شیطان درنظرشان چنین به ایشان نشان میدهد که فکر میکنند راه حقیقت را یافته اند و آیات قرآن را به نفع خود معنی و تفسیر میکنند.
هر جا دلشان خواست رسول یا نبی را محمد ترجمه میکنند(برای مثال جن/27) و کسی را که نامی از او برده نشده را محمد و علی و ...(برای مثال مریم/87) و معجزه را علم (برای مثال آل عمران/49) و حتی خود را بر خواست خدا آگاه میدانند (برای مثال یونس/3) و کلمات "فقط" و "حقیقی" و "بغیر از" و ... رو نادیده میگیرند به طوری که انگار اصلا معنی ندارند، که در همین تاپیک میبینید.
puyan
Monday 14 May 2007, 01:07PM
در ارسال اول تاپیک "تازه مسلمان" معنی درست رو گفت: «دوستان شما فقط خدا و پیامبر و کسانی که به خدا ایمان دارند همان کسانی که نماز می خوانند وبا حالت تواضع صدقه می دهند»
سلام
خوشحال میشویم دوستان بفرمایند در کدام منبع معتبر و قابل استناد علمی رکوع به معنای تواضع آمده است .
این دومین باریست که این سوال را میپرسم و پاسخی دریافت نمیکنم .
متشکرم
بریا
Monday 14 May 2007, 01:39PM
ما هم منتظریم جواب بدهند.ولی جوابی ندارند که بدهند:smile21: :smile21: :smile21: :smile21:
yar-mahdi
Monday 14 May 2007, 02:59PM
سلام علیکم
جناب حجت !
از خداوند می خواهم که همه ی ما را به راه راست رهنمون سازد . خدا را شاکرم که حقایقی چند از بی شمار حقایق بر شما آشکار گشت و این جاست که معنی این آیه را بهتر درک می کنم که می فرماید :
« والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا وان الله لمع المحسنین » [عنکبوت : 69]
واین به خاطر آن است که شما اولا در راه ِ یافتن حقیقت گام برداشتید ؛ و ثانیا با دیدن حقیقت ، چشم خود را نبسته و خود را به ندیدن نزدید !
دست خدا به همراهتان !
یک تسلیم شده
Monday 14 May 2007, 07:33PM
سلام
خوشحال میشویم دوستان بفرمایند در کدام منبع معتبر و قابل استناد علمی رکوع به معنای تواضع آمده است .
این دومین باریست که این سوال را میپرسم و پاسخی دریافت نمیکنم .
متشکرم
البته اگر منبع معتبری معرفی کنیم برای شما میشود غیر معتبر.
سایت قرآن شناسی:
پرسش: قرآن به ولایت کسانی اشاره دارد که در رکوع زکات می دهند این افراد یا فرد چه کسانی هستند؟
پاسخ:« إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ». (مائده 55).
در آیه چند تا واژه هست که باید با آن آشنا شد تا معنی آیه روشن شود. ولیّ، زکات، اقامة و راکِعُون.
«ولیّ» بمعنی: کاردار، کارگذار، مسئول، کارفرما، مدیر، سرپرست و مواردی از این قبیل است. (با مضمون دوست و نزدیک و آشنا و خودی و مواردی از این قبیل).
«اقامه»: بمعنی: بکار گرفتن چیزی همانگونه که هست و برای آنچه که هست. مثلاً نوشتن با قلم اقامه آنست.
«زکاة (زکات)» مصدر و اسم است بمعنی: زدودن اشیاء اضافی و زیادی. مانند زدن شاخ و برگ خشک شده درخت و یا حتی شاخ و برگهای سبز زیادی و اضافیِ آن. و به معنی اسمی به معنی: بخشِ زیادی شئ است که زدوده می شود. و در مذهب به بخشی از مال و دارائی اطلاق می شود که فرد مسلمان سالانه آن را از دارائی خود به نیازمندان میدهد. و به این اعتبار زکات نامیده شده که مالِ مزبور در اصل " بخش زیادی دارائی" است، یعنیِ "مازاد بر نیاز و مصرف و هزینه زندگی" است که به نیازمندان داده می شود.
« راکِـعُـون» یکی از جمعهای راکِع است از مصدر«رُکُـوع». «رُکُـوع» بمعنی: خم شدن به جلو است. و در معنی دومِ خود بمعنی: فروتن شدن و فروتنی نمودن ـــ افتادن به روی ـــ نیازمند گردیدن پس از دارائی متعارف یا توانگری، و زانو به زمین زدن بکار رفته که معانی ضمنی و تلویحی آن بوده است. و« راکع» در اصل یعنی: کسیکه به جلو خم می شود یا شده. معانی دوم آن: سرفرود آورنده و فروتنی کننده ـــ کسیکه پس از دارائی متعارف یا توانگری نیازمند شده یا می شود ـــ کسیکه زانو به زمین زده یا می زند ـــ و در نماز به کسی گفته میشود که به جلو خم شده و دستهای خود را روی زانوها گذاشته است.
و آیه و معنی آن چنین است: « إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ: جز این نیست که مسئول شما خدا و پیامبر وی و ایمان آورندگانی هستند که نماز را همانگونه که هست و برای آنچه که هست بپا می دارند و زکات می دهند در حالیکه خود آنها به آن نیاز دارند (یا پس از آن خود نیازمند می شوند)».
در آیه 51 گفته یهودیان و مسیحیان را مسئولین خود نکنید. بعد توضیح مختصری از ماهیت آنها می دهد. و در آیه 53 گفته کسانی از اهل کتاب که دین شما را به مسخره و بازی می گیرند و همینطور کسانیکه ایمان ندارند را مسئولین خود نکنید.
موضوع و مناسبت آیه انتخاب مسئولین در زمان حضرت محمد بوده است، و مسلمانان را از دادن مسئولیت کارهای خود به یهودیان و مسیحیان و افراد بی ایمان خود داری داده بوده است و دلیل آن نیز روشن کرده است.
و در آیه 55 که مورد بحث ما است روشن می کند که مسئولین ایمانداران چه کسانی هستند (و می توانند باشند).
یک تسلیم شده
Monday 14 May 2007, 07:54PM
ما هم منتظریم جواب بدهند.ولی جوابی ندارند که بدهند:smile21: :smile21: :smile21: :smile21:
ما هم منتظریم امام زمانتان ظهور کند ولی نمیکند! هر هر هر
shakila
Tuesday 15 May 2007, 06:12AM
البته اگر منبع معتبری معرفی کنیم برای شما میشود غیر معتبر.
سایت قرآن شناسی:
پرسش: قرآن به ولایت کسانی اشاره دارد که در رکوع زکات می دهند این افراد یا فرد چه کسانی هستند؟
پاسخ:« إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ». (مائده 55).
در آیه چند تا واژه هست که باید با آن آشنا شد تا معنی آیه روشن شود. ولیّ، زکات، اقامة و راکِعُون.
«ولیّ» بمعنی: کاردار، کارگذار، مسئول، کارفرما، مدیر، سرپرست و مواردی از این قبیل است. (با مضمون دوست و نزدیک و آشنا و خودی و مواردی از این قبیل).
«اقامه»: بمعنی: بکار گرفتن چیزی همانگونه که هست و برای آنچه که هست. مثلاً نوشتن با قلم اقامه آنست.
«زکاة (زکات)» مصدر و اسم است بمعنی: زدودن اشیاء اضافی و زیادی. مانند زدن شاخ و برگ خشک شده درخت و یا حتی شاخ و برگهای سبز زیادی و اضافیِ آن. و به معنی اسمی به معنی: بخشِ زیادی شئ است که زدوده می شود. و در مذهب به بخشی از مال و دارائی اطلاق می شود که فرد مسلمان سالانه آن را از دارائی خود به نیازمندان میدهد. و به این اعتبار زکات نامیده شده که مالِ مزبور در اصل " بخش زیادی دارائی" است، یعنیِ "مازاد بر نیاز و مصرف و هزینه زندگی" است که به نیازمندان داده می شود.
« راکِـعُـون» یکی از جمعهای راکِع است از مصدر«رُکُـوع». «رُکُـوع» بمعنی: خم شدن به جلو است. و در معنی دومِ خود بمعنی: فروتن شدن و فروتنی نمودن ـــ افتادن به روی ـــ نیازمند گردیدن پس از دارائی متعارف یا توانگری، و زانو به زمین زدن بکار رفته که معانی ضمنی و تلویحی آن بوده است. و« راکع» در اصل یعنی: کسیکه به جلو خم می شود یا شده. معانی دوم آن: سرفرود آورنده و فروتنی کننده ـــ کسیکه پس از دارائی متعارف یا توانگری نیازمند شده یا می شود ـــ کسیکه زانو به زمین زده یا می زند ـــ و در نماز به کسی گفته میشود که به جلو خم شده و دستهای خود را روی زانوها گذاشته است.
و آیه و معنی آن چنین است: « إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ: جز این نیست که مسئول شما خدا و پیامبر وی و ایمان آورندگانی هستند که نماز را همانگونه که هست و برای آنچه که هست بپا می دارند و زکات می دهند در حالیکه خود آنها به آن نیاز دارند (یا پس از آن خود نیازمند می شوند)».
در آیه 51 گفته یهودیان و مسیحیان را مسئولین خود نکنید. بعد توضیح مختصری از ماهیت آنها می دهد. و در آیه 53 گفته کسانی از اهل کتاب که دین شما را به مسخره و بازی می گیرند و همینطور کسانیکه ایمان ندارند را مسئولین خود نکنید.
موضوع و مناسبت آیه انتخاب مسئولین در زمان حضرت محمد بوده است، و مسلمانان را از دادن مسئولیت کارهای خود به یهودیان و مسیحیان و افراد بی ایمان خود داری داده بوده است و دلیل آن نیز روشن کرده است.
و در آیه 55 که مورد بحث ما است روشن می کند که مسئولین ایمانداران چه کسانی هستند (و می توانند باشند).
به قرینه الصلوة نمی تواند به معنای خضوع باشد اگر سواد ادبیاتی داشته باشید
با عرض پوزش
yar-mahdi
Tuesday 15 May 2007, 10:45AM
سلام علیکم
ما هم منتظریم امام زمانتان ظهور کند ولی نمیکند! هر هر هر
قال الله تبارک و تعالی :
« ویقولون متی هذا الوعد ان کنتم صادقین ؟ لو یعلم الذین کفروا حین لا یکفون عن وجوههم النار ولا عن ظهورهم ولا هم ینصرون . بل تاتیهم بغتة فتبهتهم فلا یستطیعون ردها ولا هم ینظرون . ولقد استهزئ برسل من قبلک فحاق بالذین سخروا منهم ما کانوا به یستهزوون !» [انبیا 38-41]
« ویقولون متی هذا الوعد ان کنتم صادقین ؟ قل لکم میعاد یوم لا تستاخرون عنه ساعة ولا تستقدمون ! » [سبا 29-30]
« ویقولون متی هذا الوعد ان کنتم صادقین ؟ قل انما العلم عند الله وانما انا نذیر مبین . فلما راوه زلفة سیئت وجوه الذین کفروا وقیل هذا الذی کنتم به تدعون ! » [ملک 25-27]
«قال انما العلم عند الله وابلغکم ما ارسلت به ولکنی اراکم قوما تجهلون !» [احقاف 23]
« ویقولون متی هذا الوعد ان کنتم صادقین ؟ ما ینظرون الا صیحة واحدة تاخذهم وهم یخصمون ! » [یس 48-49]
« ویقولون متی هذا الوعد ان کنتم صادقین ؟ قل عسی ان یکون ردف لکم بعض الذی تستعجلون ! » [نمل 71-72]
« ویقولون متی هذا الفتح ان کنتم صادقین ؟ قل یوم الفتح لا ینفع الذین کفروا ایمانهم ولا هم ینظرون . فاعرض عنهم وانتظر انهم منتظرون ! » [سجده 28-30]
«ویقولون متی هو ؟ قل عسی ان یکون قریبا ! »[اسرا 51]
« قل لو ان عندی ما تستعجلون به لقضی الامر بینی وبینکم والله اعلم بالظالمین ! » [انعام 58]
« فانتظروا انی معکم من المنتظرین ! » [اعراف 71+یونس 20و102]
« وسیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون ! » [شعرا 227]
puyan
Tuesday 15 May 2007, 09:15PM
سلام
جناب یک تسلیم شده
.
با توجه به معنی اول و اصلی واژه رکوع ، لطفا آیه را معنا بفرمایید .
متشکرم
یک تسلیم شده
Wednesday 16 May 2007, 12:34PM
به قرینه الصلوة نمی تواند به معنای خضوع باشد اگر سواد ادبیاتی داشته باشید
با عرض پوزش
با عرض پوزش اگر معنی خضوع و نماز رو بدونید میبینید میتواند چنین معنی ای بدهد. و اگر نماز میدانید چیست قوانینی دارد که باید رعایت شود.
یک تسلیم شده
Wednesday 16 May 2007, 01:03PM
با توجه به معنی اول و اصلی واژه رکوع ، لطفا آیه را معنا بفرمایید .
از نظر شما معنی اصلی آن است.
سر فرود آوردن و فروتنی کردن معنی اصلیست که رکوع در نماز هم برای همین منظور است نه برای ورزش. و معنی اول خم شدن به جلو است زیرا بیشر به این منظور استفاده میشود.
با توجه به آیات قبل و بعد و این که در نماز باید حواستان به نماز باشد، نه به فقرا و این که در آیه زکات در رکوع است، معنی میشود: جز این نیست که مسئول شما خدا و فرستاده ی وی و ایمان آورندگانی هستند که نماز را همانگونه که هست و برای آنچه که هست بپا می دارند و زکات می دهند در حالیکه خود آنها به آن نیاز دارند (یا پس از آن خود نیازمند می شوند)».
puyan
Thursday 17 May 2007, 07:43AM
سر فرود آوردن و فروتنی کردن معنی اصلیست که رکوع در نماز هم برای همین منظور است نه برای ورزش.
و
معنی اول خم شدن به جلو است زیرا بیشر به این منظور استفاده میشود.
...
جز این نیست که مسئول شما خدا و فرستاده ی وی و ایمان آورندگانی هستند که نماز را همانگونه که هست و برای آنچه که هست بپا می دارند و زکات می دهند در حالیکه خود آنها به آن نیاز دارند (یا پس از آن خود نیازمند می شوند)».
سلام
جناب یک تسلیم شده
معنی اول و اصلی کلمه رکوع ، آنطور که شما آوردید ، خم شدن به جلو و سر فرود آوردن است ؛ و طبیعتا رکوع نماز هم از کلیت معنای رکوع پیروی میکند چون در نماز هم به جلو خم شده سر فرو می آوردیم .
اما شما در معنای آیه ، کلمه رکوع را نیاوردید و اثری از رکوع در معنایی که شما نوشتید نمیبینیم . چرا ؟
مورد دیگر کلمه مسؤول است .
اینکه مسؤول ما این چند نفر هستند منظور چیست ؟
متشکرم
عبدالامير
Saturday 19 May 2007, 09:27AM
این اطاعت اجباری نیست که قبلا در موردش بحث شده.
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
تفسير جديد قرآن
قرآن دارد صراحتا امر به اطاعت مي كند . بعد جنابعالي مي گويي اجباري نيست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بابا واقعا كه خيلي مستدل و محكم و با منطق بحث ميكني!!!!!!!
هر چيزي هم كه به صلاح نباشه قبلا در موردش بحث شده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تازه مسلمان
Sunday 20 May 2007, 11:33AM
با عرض سلام ذوباره خدمت شما و عذرخواهی از اینکه دیر خدمتتان رسیدم
دوستان گرامی برخی از دوستان اشکال می گیرند که چگونه من ادعا می کنم راکع در اینجا به معنی خاشع است در حالی که ما آن را به در معنی رکوع هنگام نماز استعمال می کنیم.
باید خدمت این عزیزان عرض کنم که بروید تحقیق کنید چرا به خم شدن هنگام نماز رکوع می گویند آن موقع درباره معنی راکع صحبت کنید
اصولا بسیاری از کلماتی که ما مسلمانان به عنوان اصطلاحات مذهبی استعمال می کنیم در اصل معنی دیگری دارند ولی بعدا بر اثر کثرت استعمال در مورد شیء دیگر هر گاه آن کلمه استعمال می شود معنی غیر اصلی به ذهن می آید اما این به این معنی نیست که دیگر در معنی اول استعمال نشود.
مثلا لغت دعا، ما مسلمانان و مخصوصا فارسی زبانها وقتی کلمه دعا را می شنویم آنچه به ذهنمان خطور می کند دعا و عبادت برای خداوند است اما معنی اصلی دعا خواندن است به طور مثال اگر به عربی بگویی دعوتک معنی ای که به ذهن خطور می کند این است که تو را خواندم یا دعوت کردم کلمه دعوت نیز که در فارسی هم استعمال می شود کمتر به معنی اصطلاحی دعا برای خدا استعمال می شود.
حالا برویم سر اصل موضوع، کلمه راکع در زبان عرب به معنی خاشع متواضع و کسی که سرش را جلو دیگران خم می کند است و اصلا به همین علت به خم شدن هنگام نماز رکوع می گویند.
زکات نیز که در این آیه آمده منظور صدقه است چه صدقه واجب و چه مستحب، و معنیش این است که همانا دوستان شما خدا و پیامبر و کسانی هستند که ایمان آوردند همان کسانی که نماز می خوانند و در حالی که از تواضع سرشان را خم کرده اند به فقیر صدقه می دهند.
و اگر کسی بگوید چرا شما ولی را در اینجا دوست معنی می کنید باید بگویم اولا حتی اگر ولی را در اینجا دوست هم معنی نکنیم باز هم ادعای شما را ثابت نمی کند.ثانیا اگر آیه بعد را نگاه کنید(و من يتول الله و رسوله و الذين آمنوا فان حزب الله هم الغالبون)متوجه می شوید که منظور از ولایت در اینجا دوست داشتن است.
تازه مسلمان
Sunday 20 May 2007, 11:39AM
سلام علیکم
یکی از کاربران گفته در بسیاری از جاهای قرآن ضمیر یا اسم موصول جمع آمده و مراد مفرد است یا مفرد آمده و منظور جمع است
باید خدمت این کاربر گرامی عرض کنم من نگفتم در هیچ جا مفرد به جای جمع و جمع به جای مفرد استعمال نمی شود.بلکه منظورم کلمه الذین داخل این آیه بود. حتما قبول دارید که اصل این است که مفرد معنی مفرد و جمع معنی جمع می دهد مگر اینکه قرینه ای داشته باشیم که خلاف آنرا ثابت کند.دوست عزیز اگر ما بخواهیم همین طور بدون هیچ قرینه ای هر جای قرآن خواستیم مفرد را جمع و جمع را مفرد معنی کنیم که دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود شما لطف کنید قرینه ای بیاورید که دلالت کند بر اینکه مقصود الذین مفرد است من تسلیم می شوم.
تازه مسلمان
Sunday 20 May 2007, 12:09PM
سلا م علیکم
برخی از دوستان گفته اند که اهل سنت اعتقاد دارند هر فاسقی می تواند حاکم مسلمین شود و اطاعت او در همه زمینه ها لازم است.
دوستان گرامی شاید برخی فرقه های باطل چنین اعتقادی داشته باشند اما اعتقاد آنان ربطی به اهل سنت ندارد هر کس هم ادعا کرد عمر و ابوبکر را قبول دارد سنی نیست همان طور که هر کس ادعا کرد علی را قبول دارد شیعه نیست.
اما چیزی که شما درباره اهل سنت خوانده اید و مطمئن هستم آنرا از کتب اهل سنت نخوانده اید بلکه از کتب شیعیان خوانده اید این نیست بلکه چیز دیگری است که من برای شما توضیح می دهم
حکومت در مذهب اهل سنت جزو اصول اعتقادی نیست که نشود درباره اش اجتهاد کرد و بین علما درباره آن اختلاف به وجود بیاید.حکومت یکی از مسائل فقهی است که هر فقیهی حق دارد با مراچعه به منابع نظر خود را در رابطه با آن بیان کند. و به این سبب فقهای اهل سنت در این باره نظرات گوناگونی بیان کرده اند که همه آنها برای ما محترم هستند
علمای اهل سنت اعتقاد دارند که هر گاه دو نفر موجود باشند که هر دو توانایی حکومت بر مسلمین و اداره کردن امور را دارند و یکی با تقواتر است همان فرد باید بر مسلمین حکومت کند.آنچنانکه امام فخر رازی گفته اگر انسان معصوم وجود خارجی داشته باشد قطعا حکومت از آن اوست اما مشکل این است که معصوم نداریم.اما اینکه چرا با وجود افراد با تقوا در جامعه با اهل سنت در مواردی اطاعت از فاسق را جایز می دانند اجازه بدهید یک مثال بزنم
فرض کنیم فردی دچار بیماری قلب شده و احتیاج به عمل جراحی دارد و ما دو نفر را داریم یک نفر پرستار با تقوایی است که اهل تهجد و نماز شب است و حتی مکروهات را نیز انجام نمی دهد و دیگری پزشک جراحی است که هر گناهی را انجام می دهد و واجباتش را نیز انجام نمی دهد.به نظر شما عمل جراحی را باید کدام یک انجام بدهد.بگذارید سراغ تاریخ برویم حتما می دانید که امام علی حکومت فارس را به زیاد و حکومت آذربایجان را به اشعث داد در حالی که شما هر دو نفر اینها را فاسق می دانید.شیعه جواب می دهد که علی تقیه کرد اما من از شما می پرسم اگر تقیه کرد پس چرا در مورد معاویه تقیه نکرد و دستور عزل او را صادر کرد.
آری حکومت نماز جماعت نسیت که هر کس که مقداری عمامه گذاشت نماز خواند و روزه گرفت بتواند آنرا اداره کند.دوستان گرامی همانطور که گفتم اولویت در حکومت با مسلمان با تقواست اما اگر مسلمان با تقوایی نباشد که بتواند حکومت کند یا هست اما اگر بخواهد حکومت کند مقبولیت عمومی ندارد و از طرفی فاسقی وجود دارد که می تواند حکومت کند حکومت را به کدام یک می دهید.البته یادآوری می کنم که اگر این فرد فاسق فسقش را علنی کند طوری که اهانت به اسلام و مسلمین شود و سلامت جامعه در خطر بیفتد آن وقت علمای مسلمین در مرحله اول باید او را نصیحت کنند و کمکش کنند تا رفتارش را عوض کند حالا اگر مسلمین هر کاری کردند او رفتارش را عوض نکرد علمای مسلمین حساب می کنند ببیند آیا کدام یک از این دو بیشتر به نفع مسلمین است این که بر علیه حاکم قیام کنند یا اینکه موقتا قیام نکنند و تنها امر به معروف و نهی از منکر لسانی کنند.هر کدام بیشتر به مصلحت اسلام بود همان را انجام می دهند.آنچناکه فقهای بزرگ اهل سنت در زمان برخی خلفای عباسی لب فرو نبستند و اعتراض کردند طوری که امام مالک و امام نعمان در زندان خلفا از دنیا رفتند و از میان اینها فقط امام نعمان بود که اجازه قیام بر علیه منصور عباسی را داد.
عبدالامير
Sunday 20 May 2007, 01:41PM
سلا م علیکم
برخی از دوستان گفته اند که اهل سنت اعتقاد دارند هر فاسقی می تواند حاکم مسلمین شود و اطاعت او در همه زمینه ها لازم است.
دوستان گرامی شاید برخی فرقه های باطل چنین اعتقادی داشته باشند اما اعتقاد آنان ربطی به اهل سنت ندارد
عجب!!!!!!
دوستان بنده به زودي آدرس تمامي اين بحثها را از كتب اهل سنت براي شما مي آورم تا ببينيد ايدئولوژيستهاي اهل سنت حكومت يك فاسق فاجر شرابخوار حرامزاده مثل يزيد را حكومت الهي و خلافت رسول الله (ص) مي دانند . ظاهرا شما بنا به تازه مسلمان بودنتان هنوز نمي دانيد كه ابن تيميه و ابن ابي الحديد و...... از علماي اهل سنت هستند ، نه تشيع .
توهين به شعور مسلمين هم حدي دارد .
yar-mahdi
Sunday 20 May 2007, 05:52PM
سلام علیکم
قابل توجه مناديان وحدت !
حکومت در مذهب اهل سنت جزو اصول اعتقادی نیست که نشود درباره اش اجتهاد کرد و بین علما درباره آن اختلاف به وجود بیاید.حکومت یکی از مسائل فقهی است که هر فقیهی حق دارد با مراچعه به منابع نظر خود را در رابطه با آن بیان کند.
حال که از نظر اهل سنت ، امامت مساله ای است اجتهادی و جزء فروع دین ، یکی از بزرگترین موانع اتحاد برچیده شده است .
رجوع کنید به :
علی لباف ؛ مظلومی گمشده در سقیفه ، ج 1 (http://www.al-shahidah.com/Mazlom_J1/book.html) ص 234 تا 242
puyan
Sunday 20 May 2007, 06:03PM
با عرض سلام ذوباره خدمت شما و عذرخواهی از اینکه دیر خدمتتان رسیدم
دوستان گرامی برخی از دوستان اشکال می گیرند که چگونه من ادعا می کنم راکع در اینجا به معنی خاشع است در حالی که ما آن را به در معنی رکوع هنگام نماز استعمال می کنیم.
باید خدمت این عزیزان عرض کنم که بروید تحقیق کنید چرا به خم شدن هنگام نماز رکوع می گویند آن موقع درباره معنی راکع صحبت کنید
اصولا بسیاری از کلماتی که ما مسلمانان به عنوان اصطلاحات مذهبی استعمال می کنیم در اصل معنی دیگری دارند ولی بعدا بر اثر کثرت استعمال در مورد شیء دیگر هر گاه آن کلمه استعمال می شود معنی غیر اصلی به ذهن می آید اما این به این معنی نیست که دیگر در معنی اول استعمال نشود.
مثلا لغت دعا، ما مسلمانان و مخصوصا فارسی زبانها وقتی کلمه دعا را می شنویم آنچه به ذهنمان خطور می کند دعا و عبادت برای خداوند است اما معنی اصلی دعا خواندن است به طور مثال اگر به عربی بگویی دعوتک معنی ای که به ذهن خطور می کند این است که تو را خواندم یا دعوت کردم کلمه دعوت نیز که در فارسی هم استعمال می شود کمتر به معنی اصطلاحی دعا برای خدا استعمال می شود.
حالا برویم سر اصل موضوع، کلمه راکع در زبان عرب به معنی خاشع متواضع و کسی که سرش را جلو دیگران خم می کند است و اصلا به همین علت به خم شدن هنگام نماز رکوع می گویند.
زکات نیز که در این آیه آمده منظور صدقه است چه صدقه واجب و چه مستحب، و معنیش این است که همانا دوستان شما خدا و پیامبر و کسانی هستند که ایمان آوردند همان کسانی که نماز می خوانند و در حالی که از تواضع سرشان را خم کرده اند به فقیر صدقه می دهند.
و اگر کسی بگوید چرا شما ولی را در اینجا دوست معنی می کنید باید بگویم اولا حتی اگر ولی را در اینجا دوست هم معنی نکنیم باز هم ادعای شما را ثابت نمی کند.ثانیا اگر آیه بعد را نگاه کنید(و من يتول الله و رسوله و الذين آمنوا فان حزب الله هم الغالبون)متوجه می شوید که منظور از ولایت در اینجا دوست داشتن است.
سلام
جناب تازه مسلمان
شما معنای اولیه رکوع را تواضع و خشوع گرفته اید و ادعا کرده اید که خم شدن معنایی است که بعدا به کلمه رکوع پیوسته است در حالیکه هیچ سندی بر این ادعای خود ارائه نداده اید !
جالب اینجاست که کمی تحقیق و تفحص در مدارک معتبر و مراجع قابل توجه نشان میدهد حقیقت دقیقا بر خلاف ادعای شماست !!!
دقیقا برعکس ادعای شما این خشوع و تواضع است که بعد ها توسط لغت نویسان در فرهنگها به کلمه رکوع اضافه شده است و اتفاقا قدیمی ترین معنایی که در کتب معتبر درباره کلمه رکوع آمده است همان خم شدن به جلو است .
عمل رکوع در نماز هم چون عملی است که در آن انسان به جلو خم میشود رکوع نام گرفته است .
من با صراحت بطلان ادعای شما را اعلام نمیکنم بلکه همراه با سایر کاربران صبر میکنیم تا اگر شما دلیلی بر ادعای خود اقامه میکنید آن را ملاحظه نماییم .
درباره صیغه جمع و مفرد هم عرض میکنم که پیروان قرآن و عترت برای نشان دادن حقانیت دین خدا نیازی به اثبات جمع یا مفرد بودن " الذین " ندارند ... در هر یک از دو حالت مخالفان قرآن و عترت بی نتیجه خواهند ماند .
جناب یک تسلیم شده هم بد نیست به سوال مطرح شده نیم نگاهی بیندازند !
متشکرم
hojjat
Monday 21 May 2007, 01:07AM
بسمه تعالی
فرض کنیم فردی دچار بیماری قلب شده و احتیاج به عمل جراحی دارد و ما دو نفر را داریم یک نفر پرستار با تقوایی است که اهل تهجد و نماز شب است و حتی مکروهات را نیز انجام نمی دهد و دیگری پزشک جراحی است که هر گناهی را انجام می دهد و واجباتش را نیز انجام نمی دهد.
یعنی ... در باور شما امامت ِ نماز جمعه هم می شود فقط به شرط عبا؟!
ابن تیمیه می گوید:
إذا ظهر من المصلي بدعة أو فجور وأمكن الصلاة خلف من يعلم أنه مبتدع أو فاسق مع إمكان الصلاة خلف غيره، فأكثر أهله العلم يصححون صلاة المأموم، وهذا مذهب الشافعي وأبي حنيفة، وهو أحد القولين في مذهب مالك وأحمد.
وأما إذا لم يمكن الصلاة إلا خلف المبتدع أو الفاجر كالجمعة التي إمامها مبتدع أو فاجر وليس هناك جمعة أخرى فهذه تصلى خلف المبتدع والفاجر عند عامة أهل السنة والجماعة. وهذا مذهب الشافعي وأبي حنيفة وأحمد بن حنبل وغيرهم من أئمة أهل الإسلام بلا خلاف عندهم.
اگر از امام بدعت یا فسقی سرزد و در عین حال امکان داشت که هم پشت سر او نماز گزارد و پشت سر غیر او، در چنین حالتی اکثر اهل علم نماز پشت سر امام جایر و ظالم را جایز می داند که این مطابق مذهب شافعی و ابوحنیفه و یکی از اقول در مذهب مالک و احمد حنبل است.
و اما اگر نماز جز پشت سر امام بدعت گذار و فاجر ممکن نبود، هم چون نماز جمعه ای که امام آن بدعت گذار یا فاجر باشد و نماز جمعه ی دیگری نیز نباشد، همه ی اهل تسنن نماز پشت سر امام فاجر و بدعت گذار را جایز می دانند و این مطابق مذهب شافعی و ابوحنیفه و مالک و احمد و غیر اینها می باشد بدون اختلاف.
(مجموعه الرسائل و المسائل، ابن تیمیه 5/198 و الامام العظمی/513)
علمای اهل سنت اعتقاد دارند که هر گاه دو نفر موجود باشند که هر دو توانایی حکومت بر مسلمین و اداره کردن امور را دارند و یکی با تقواتر است همان فرد باید بر مسلمین حکومت کند
این بایدِ زبون بسته ی شما را کجا باید جا داد که خدا را خوش بیاید؟ وقتی قرار است هر کس با قهر و شمشیر غلبه پیدا کرد حکومت به دست او باشد و اقامه ی حدود و غیره هم از جانب او صحیح است ....بله، باید ِشما برای دکور خوب است!
قال امام احمد ابن حنبل: و السمع و الطاعة للأئمة وامير المؤمنين البر و الفاجر و من ولي الخلافة, واجتمع الناس عليه و رضوا به, و من غلبهم بالسيف حتى صار خليفة و سمي أمير المؤمنينوالغزو ماض مع الأُمراء إلى يوم القيامة، البر والفاجر،و قسمه الفی وإقامة الحدود إلى الأئمّةماض ليس لأحد أن يطعن عليهم وينازعهم، ودفع الصدقات إليهم جائزة نافذة، من دفعها إليهم أجزأت عنهم براً كان أو فاجرا و صلاة الجمعة خلفه و خلف کل من ولی امامته رکعتین من اعدها فهو مبتدع تارک للاثار مخالف للسنة لیس له من فضل الجمعة شیء اذا لم یر الصلاة خلف الائمة من کانوا برهم و فاجرهم فالسنة ان تصلی معهم رکعتین و تدین بانها تامه لا یکن فی صدرک شک و من خرج و من خرج علي امام من ائمة المسلمین و قد کان الناس اجتمعوا علیه واقروا له بالخلافة بای وجه کان بالرضی او بالغلبة فقد شق هذا الخارج عصا المسلمین و خالف الاثار عن رسول الله فان مات الخارج علیه مات میتة جاهلیه .... (مناقب امام احمدابن حنبل /175 چاپ بیروت.)
جناب احمدبن حنبل می گوید:
اجرای حکم جهاد صادره از سوی این حاکم پدر سوخته بر و فاجر تا قیام قیامت بر مسلمانان واجب است!
اقامه حدود هم از سوی این پیشوا صحیح است!
کسی هم حق ندارد ایرادی بگیرد!
زکات هم باید به همین بابا بدهید!
نماز جمعه را هم با او یا هر کس دیگری که حاکم در عین حال فاجر بود بخوانید! اعاده هم نکنید ، که اگر کردید بدعتگذارشدید!خلاصه مراقب باشید وگرنه درغیر اینصورت اگر بمیرید مثل آن (بزان اخوشی) که در دوران جاهلیت مردند همان گونه خواهید مرد!
گویا جناب تازه مسلمان فرقه ی امام احمد ابن حنبل را فرقه ی باطل خواندند، اگر چنین است که باور خود را آشکار کنند!
"و هر که بر امامی از امامان خروج کند خارجی است! و جمعیت مسلمانان را شکافته و با آثار مخالفت کرده است و اگر بمیرد به مرگ جاهلی مرده است و مبارزه با سلطان و خروج بر او جایز نیست هرچند که ستم کار باشد..."
(طقات الحنابله محمد بن ابویعلی 2/22، الطبقه الثانیه، ش 588)
وا اسفا ! لابد طبق همین برداشت است که یزیدها و حجاج ها پایه ی حکومت فاسقانه و ظالمانه ی خود را محکم می کنند و دیگران هم مهدورالدم و خارجی می شوند!!
hojjat
Monday 21 May 2007, 01:17AM
جناب تازه مسلمان !
اگر معتقدید خدای متعال این اطاعت غیر مطلقه مورد زعم تان را بهتر از شما معرفی می کند تا امر به فحشاء نشود ، بفرمایید آیا این دستور نسبت به اطاعت از اولی الامر فاسق مورد تایید جنابعالی هست یا خیر؟
دقت کنید که در اینجا " فان تنازعتم فی شی ..." هیچ قرینه ای بر اینکه اطاعت از حاکمان اسلامی را به دلیل معصیت کار بودن و عدم معصومیت آنها مقید کرده باشد ،تا از خدای سبحان دفع امر به منکر شود دیده نمی شود، حال آنکه ادله ای که برای نفی اطاعت مطلقه از اولی الامر اقامه می شود براین پایه استوار است که اولی الامر به دلیل معصیت و خطا کاربودن، شایسته ی پیروی محض نیستند، (غیر از این است؟!) پس بر این اساس اطاعت از اولی الامر باید مقید شود و آن هم به نحوی که امر به منکر، فحشاء و معصیت خدا نباشد! چون عقل سلیم آن را نمی پذیرد.
با این اوصاف انتظار ما از معرفی این اطاعت غیر مطلقه در یکی از حالات زیر برآورده می شود:
و اطیعوا اولی الامر منکم فی ما لم یامروا بمعصیة _ فان امروکم بمعصیة فلا طاعة علیکم _ از اولی الامر تبعیت کنید در آنچه که شما را به معصیت امر نمی کنند!
یا حداقل
اطیعوا اولی الامر منکم فی ما لم تعلموا بخطاهماز اولی الامر پیروی کنید در آنچه که آن را خطا نمی دانید
و ان علمتم خطاهم فقوّموهم بالردّ الی الله والرسول اگر خطای آنها را دانستید(برای ارزشیابی) آن را به خدا و رسولش برگردانید!
در حالیکه معنای قول حضرت تبارک و تعالی در آیه 59 نساء هیچ کدام از موارد فوق نیست!
اما آنچه شما می گویید و باورش دارید:
از اولی الامر(ظالم ، فاسق و....) پیروی کنید در هر آنچه که در آن اختلاف ندارید!
در این صورت نستجیر بالله می گویید امر به فحشاء شده است!؟
اگر دانسته باشید هیچ دلیلی وجود ندارد که امر به مراجعه به خدا و رسول فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ ، امر به اطاعت مطلق در أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ را حد بزند!
yar-mahdi
Monday 21 May 2007, 08:24PM
سلام عليکم
در رابطه با آيه ی ولايت ، رجوع به " حديث ولايت (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=6481) " بسيار کارساز است .
البته اگر جناب تازه مسلمان نگويد : اين حديث مخالف قرآن است ! زيرا در مکتب اهل سنت ، عرضه ی حديث نبوی بر قرآن امری است ساخته ی « اهل زيغ » ، « معتزله » ، « رافضه » ، « زنادقه » و « خوارج » !!!
لطفا رجوع کنيد به : حقيقت غدير نزد ما اهل سنت (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=6423&page=2) ، پست های 21-17
دو حديث ديگر در اثبات عصمت اميرالمومنين (ع)
در اصل توسط تازه مسلمان نوشته شده است http://www.iranclubs.net/forums/images/khazar/buttons/viewpost.gif (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?p=141411#post141411)
سلام عليکم
به گمانم دلايلی که برای اثبات عدم عصمت انبيا ارائه کردم کافی باشد اما باز هم می گويم فضائل زيادی درباره انبيا صحابه و اهل بيت وارد شده اما هيچ کدام عصمت به آن شکلی که شيعه ادعا می کند را ثابت نمی کند.
لطفا بفرماييد نظرتان راجع به اين 2 حديث که از نظر علمای اهل سنت صحيح اند ، چيست ؟ آيا هيچ کدام عصمت به آن شکلی که شيعه ادعا می کند را ثابت نمی کند ؟! :smile09:
1- وقتی علي بن أبي طالب می گذشت ، رسول الله صلی الله عليه و آله فرمودند:
(( الحق مع ذا الحق مع ذا ؛ حق با اوست ، حق با اوست .))
( مسند أبي يعلى ، ح 1052 ؛ مجمع الزوائد هیثمی ح 12027و قال : رواه أبو يعلى و رجاله ثقات )
2- رسول خدا صلی الله عليه و آله فرموده اند :
(( علی مع القرآن و القرآن مع علی لن يفترقا حتى يردا علي الحوض ؛ علی با قرآن و قرآن با علی است . آن دو از هم جدا نمی شوند تا [در کنار] حوض بر من وارد شوند.))
( مستدرك الحاكم ، كتاب معرفة الصحابة ، ح 4628 و قال : هذا حديث صحيح الإسناد و لم يخرجاه ! - تعليق الحافظ الذهبي في التلخيص : صحيح )
خوشحال می شوم جناب تازه مسلمان بالاخره پاسخ سوال مرا بدهد ! ( البته تا مدتی نخواهم بود )
puyan
Friday 25 May 2007, 09:55AM
سلام
جنابان یک تسلیم شده و تازه مسلمان کجایند ؟
مگر داعیه مخالفت با پیروان قرآن و عترت را نداشتند ؟
مگر خود را دارای دلائل قرآنی معرفی نمیکردند ؟
مگر خود را پیروز بحث نمیدانستند ؟
مگر ...
چرا خبری از آنها نیست ؟
غیبت آنها 4 روزه و یک هفته شده است ؟
ما پیگیر بحث هستیم .
متشکرم
یک تسلیم شده
Sunday 27 May 2007, 05:53PM
تفسير جديد قرآن
قرآن دارد صراحتا امر به اطاعت مي كند . بعد جنابعالي مي گويي اجباري نيست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
محض اطلاع تفسر نیست معنی کلمه ی اطاعت است.
یکم هم بیشتر ماست بخور واسه حافظت خوبه.
یک تسلیم شده
Sunday 27 May 2007, 06:00PM
سلام
جناب یک تسلیم شده
معنی اول و اصلی کلمه رکوع ، آنطور که شما آوردید ، خم شدن به جلو و سر فرود آوردن است ؛ و طبیعتا رکوع نماز هم از کلیت معنای رکوع پیروی میکند چون در نماز هم به جلو خم شده سر فرو می آوردیم .
اما شما در معنای آیه ، کلمه رکوع را نیاوردید و اثری از رکوع در معنایی که شما نوشتید نمیبینیم . چرا ؟
مورد دیگر کلمه مسؤول است .
اینکه مسؤول ما این چند نفر هستند منظور چیست ؟
متشکرم
هم در همان جواب هم در ارسال تازه مسلمان معنی اصلی رکوع مشخص شد.
در ترجمه هم معنی رکوع را با در نظر گرفتن چیزهایی که نوشته شد آوردیم، شما ندیدید.
با چه چیز مسئول مشکل دارید؟
عبدالامير
Monday 28 May 2007, 09:39AM
منطق بحث!
دوستان عزيز!
بحث بر سر كلمه" اطيعوا" در قرآن است . كاربر " يك تسليم شده " وقتي در بحثش كم آورد ، ادعا كرد اطاعت اجباري نيست . در حاليكه خداوند در قرآن امر به اطاعت كرده . پس خدا خودش را سر كار گذاشته . گفته اطاعت كنيد ، ما هم ميگيم : گفتي كه گفتي ، ما اطاعت نمي كنيم چون اجباري نيست .
معلوم نيست در مكتب اين بابا اگه خدا مي خواست بگه اجباريه چي مي گفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!
بگذريم .
من نوشتم:
تفسير جديد قرآن
حالا بخوانيد جواب علمي اين آقا رو :
محض اطلاع تفسر نیست معنی کلمه ی اطاعت است.
یکم هم بیشتر ماست بخور واسه حافظت خوبه.
اگركسي اين معني رو كه اين آقا براي كلمه اطاعت گفته ، از يك فرهنگ لغت آورد ، من درجا به دين جديد اين بابا در ميام!!!!!!:smile21: :smile21: :smile21:
یک تسلیم شده
Monday 28 May 2007, 02:59PM
منطق بحث!
دوستان عزيز!
بحث بر سر كلمه" اطيعوا" در قرآن است . كاربر " يك تسليم شده " وقتي در بحثش كم آورد ، ادعا كرد اطاعت اجباري نيست . در حاليكه خداوند در قرآن امر به اطاعت كرده . پس خدا خودش را سر كار گذاشته . گفته اطاعت كنيد ، ما هم ميگيم : گفتي كه گفتي ، ما اطاعت نمي كنيم چون اجباري نيست .
معلوم نيست در مكتب اين بابا اگه خدا مي خواست بگه اجباريه چي مي گفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!
بگذريم .
من نوشتم:
حالا بخوانيد جواب علمي اين آقا رو :
اگركسي اين معني رو كه اين آقا براي كلمه اطاعت گفته ، از يك فرهنگ لغت آورد ، من درجا به دين جديد اين بابا در ميام!!!!!!:smile21: :smile21: :smile21:
اگر بگم قبلا جواب داده شده ایشان میگوید هرجا کم میاورد میگوید جواب داده شده.
بگرد تو همون دو تاپیکی که اول با هم بحث میکردیم پیدا میکنی.
عبدالامير
Monday 28 May 2007, 05:13PM
اگر بگم قبلا جواب داده شده ایشان میگوید هرجا کم میاورد میگوید جواب داده شده.
بگرد تو همون دو تاپیکی که اول با هم بحث میکردیم پیدا میکنی.
لينكش را بگذاريد لطفا .
اگر زحمتي نيست!:smile34: :smile34: :smile34:
یک تسلیم شده
Tuesday 29 May 2007, 01:47AM
میگردم هر وقت پیدا کردم میذارم.
عبدالامير
Tuesday 29 May 2007, 09:18AM
میگردم هر وقت پیدا کردم میذارم.
از 07/03/86 منتظر مي مانيم!
puyan
Tuesday 29 May 2007, 11:25AM
در ترجمه هم معنی رکوع را با در نظر گرفتن چیزهایی که نوشته شد آوردیم، شما ندیدید.
سلام
جناب یک تسلیم شده
لطفا تکلیفتان را با معنای اول رکوع روشن کنید :
معنی اول خم شدن به جلو است
جناب تازه مسلمان یک ادعایی مطرح کردند و ظاهرا رفتند به مرخصی ! من هم عرض کردم که ادعای ایشان باطل و اتفاقا برعکس است ! حال شما اگر مدافع نظر ایشان هستید و قصد مرخصی ندارید مستندات خود را ارائه نمایید . چگونه معنای اصلی رکوع را فروتنی گرفتید ؟
ضمنا شما معنایی از آیه ولایت ارائه کردید که اثری از رکوع در آن دیده نمیشود !
لطفا معنای رکوع را در ترجمه آیه مشخصا تعیین نمایید .
شما " ولی " را به معنی " مسوول " گرفتید .
لطفا ضمن ارائه مرجع این معنی ، بفرمایید وقتی خدا کسی را ( مثل پیامبر ) مسوول مردم میکند مردم باید در مقابل او کاملا مطیع باشند ( و این تکلیف آنهاست ) تا او به مسوولیت الهی خود عمل کند .
آیا شما به این مساله که لازمه معنای مسوول است توجه دارید ؟
متشکرم
puyan
Friday 1 June 2007, 01:46AM
سلام
... و همچنان منتظر پاسخ هستیم .
متشکرم
عبدالامير
Saturday 2 June 2007, 08:58AM
از 07/03/86 منتظر مي مانيم!
امروز 12/03/86 است و ما همچنان منتظر لينك مربوطه!
hady
Saturday 2 June 2007, 06:18PM
یک تسلیم شده (http://www.iranclubs.net/forums/member.php?u=4401)
كاربر فوق بدليل ناديده گرفتن قوانين
باشگاه با محدوديت نوشتاري مواجه
است.
(http://www.iranclubs.net/forums/member.php?u=4401)
جناب عبدالامیر از شما انتظار بیشتری می رود .خواهش می کنم از این به بعد بیشتر دقت بفرمایید.
کاربری که با محدودیت نوشتاری مواجه شده چگونه می تواند پاسخگوی جواب شما باشد.:smile09: :smile09: :smile09:
ایرانی الاصل
Saturday 2 June 2007, 11:41PM
جناب عبدالامیر از شما انتظار بیشتری می رود .خواهش می کنم از این به بعد بیشتر دقت بفرمایید.
کاربری که با محدودیت نوشتاری مواجه شده چگونه می تواند پاسخگوی جواب شما باشد.:smile09: :smile09: :smile09:
اين که کاری ندارد
از شما بعيد است ، شما که به اين راه حل ها بايد بيشتر آشنا باشيد.....
انتخاب 60 اسم توسط يک کاربر بطوريکه با يکي بنويسد با بقيه هورا بکشد
بگذاريد ياد آوری کنم ....ابوحامد، سفيد، تسليم(در مدلهای مختلف)،مسلمان،رهرو و ....:smile55:
ایرانی الاصل
Monday 4 June 2007, 09:24AM
عبدالامير
Wednesday 6 June 2007, 09:37AM
امروز16/03/86 است و ما كماكان منتظر لينك مربوطه! (البته با روشهاي پيشنهادي جناب ايراني الاصل)
puyan
Friday 8 June 2007, 01:22PM
سلام
جناب تازه مسلمان
شما این موضوع را رها کردید در حالیکه نادرستی ادعای شما روشن گردید . این کار شما از سوی همفکران شما تازگی ندارد .
معمولا چنین کاربرانی که در مخالفت با ولایت خدا و رسول و ائمه علیهم السلام چیزکی مینویسند و ادعایی را مطرح میکنند در هنگامی که با بطلان ادعای خود مواجه میشوند حضور خود را در بحث مایه ... دانسته و میگریزند ...
تاپیک ایجاد شده توسط ایشان که با هوشیاری مدیر باشگاه بسته شد در راستای طرح مسائل حاشیه ای و تفرقه انگیز بود و در حالیکه میدان بحث برای علاقمندان حقیقت گشوده است این افراد به سراغ مسائل حاشیه ای میروند .
بیش از 2 هفته است که اثری از بعضی آقایان(!!) در این بحث نیست .
متشکرم
تازه مسلمان
Sunday 17 June 2007, 01:32PM
با سلام خدمت کاربران عزیز و گرامی
بنده چون مشکلات اقتصادی دارم و همچون برخی آقایان دستم توی جیب حوزه نیست نمی توانم هردفعه پاسخ شما را بدهم و دلیل غیبت طولانیم نیز همین بود
من قبلا به برخی آقایان که درخواست مناظره داده بودند پاسخ مناسب را دادم اما وقتی می بینم آنان عدم قبول مناظره از طرف من را به دلخواه خود برداشت می کنند مجبور شدم به درخواست مناظره پاسخ مثبت بدهم.
پس روی این حساب از آقای یار مهدی درخواست مناظره دارم
اما با توجه به این که من هزینه کافی برای کار با اینترنت را ندارم لذا درخواست دارم تاریخ مناظره اولا روزهای تعلیل نباشد و فقط یک روز آنهم از ساعت 9 تا 1 یا کمی عقب و جلو باشد.
عبدالامير
Tuesday 19 June 2007, 02:50PM
امروز16/03/86 است و ما كماكان منتظر لينك مربوطه! (البته با روشهاي پيشنهادي جناب ايراني الاصل)
امروز 29/03/86 است و ما همچنان در انتظار پاسخ " يك تسليم شده " مگس مي پرانيم!
عبدالامير
Tuesday 19 June 2007, 02:51PM
بنده چون مشکلات اقتصادی دارم و همچون برخی آقایان دستم توی جیب حوزه نیست
بازهم توهين ، دروغ و تهمت!
اين است منطق اين آقايان!
puyan
Sunday 24 June 2007, 10:47PM
سلام
جناب یک تسلیم شده
لطفا تکلیفتان را با معنای اول رکوع روشن کنید :
معنی اول خم شدن به جلو است
جناب تازه مسلمان یک ادعایی مطرح کردند و ظاهرا رفتند به مرخصی ! من هم عرض کردم که ادعای ایشان باطل و اتفاقا برعکس است ! حال شما اگر مدافع نظر ایشان هستید و قصد مرخصی ندارید مستندات خود را ارائه نمایید . چگونه معنای اصلی رکوع را فروتنی گرفتید ؟
ضمنا شما معنایی از آیه ولایت ارائه کردید که اثری از رکوع در آن دیده نمیشود !
لطفا معنای رکوع را در ترجمه آیه مشخصا تعیین نمایید .
شما " ولی " را به معنی " مسوول " گرفتید .
لطفا ضمن ارائه مرجع این معنی ، بفرمایید وقتی خدا کسی را ( مثل پیامبر ) مسوول مردم میکند مردم باید در مقابل او کاملا مطیع باشند ( و این تکلیف آنهاست ) تا او به مسوولیت الهی خود عمل کند .
آیا شما به این مساله که لازمه معنای مسوول است توجه دارید ؟
متشکرم
yar-mahdi
Tuesday 26 June 2007, 07:14PM
سلام علیکم
بنده چون مشکلات اقتصادی دارم و همچون برخی آقایان دستم توی جیب حوزه نیست نمی توانم هردفعه پاسخ شما را بدهم و دلیل غیبت طولانیم نیز همین بود
من قبلا به برخی آقایان که درخواست مناظره داده بودند پاسخ مناسب را دادم اما وقتی می بینم آنان عدم قبول مناظره از طرف من را به دلخواه خود برداشت می کنند مجبور شدم به درخواست مناظره پاسخ مثبت بدهم.
پس روی این حساب از آقای یار مهدی درخواست مناظره دارم
اما با توجه به این که من هزینه کافی برای کار با اینترنت را ندارم لذا درخواست دارم تاریخ مناظره اولا روزهای تعلیل نباشد و فقط یک روز آنهم از ساعت 9 تا 1 یا کمی عقب و جلو باشد.
اول به همه ی دوستان عزیز این تالار سلام گرمی عرض کرده و به دست اندرکاران خسته نباشید و دست مریزاد می گویم .
اما بعد ؛ جناب تازه مسلمان بنده به مدت یک ماه در تالار حضور نداشتم ولی اکنون آماده ام تا بحث با جنابعالی را آغاز نمایم . فراموش نکنید که این من بودم که درخواست گفتگو با شما را نموده بود و جنابعالی به دلایل مختلف - از جمله مالی - آن موقع این درخواست بنده را رد نمودید . رجوع کنید به پست های زیر :
درخواست برای گفتگو پیرامون واقعه ی غدیر (http://www.iranclubs.net/forums/showpost.php?p=140601&postcount=3)
درخواست برای گفتگو پیرامون واقعه ی انفاق انگشتری (http://www.iranclubs.net/forums/showpost.php?p=140604&postcount=4)
اکنون هم باید به عرض شما برسانم که دست بنده توی جیب حوزه نیست !
همان طوری که ییش تر گفته بودم ، بنده از دهم تیرماه می توانم شروع کنم . ضمنا نیازی به تعیین ساعت نیست ؛ قبلا برایتان توضیح دادم که مناظره ی ما به صورت مستقیم نخواهد بود . بدین معنا که من مطلبی می نویسم و شما فرصت دارید تا مثلا بعد 3 روز جوابش را بدهید . این طوری هم برای من بهتر است و هم شما .
یک نکته ی دیگر و آن هم این که با نظر جنابعالی ، یکی از دو موضوع غدیر و آیه ی ولایت ، ابتدا به بحث گذاشته شود .
ضمنا من همین جا از مدیران و ناظران محترم باشگاه و تالار دین و دنیا خواهش می کنم که سرفصلی را برای مذاکرات بنده و جناب تازه مسلمان تاسیس نمایند .
در پایان برای شما جناب تازه مسلمان ، آرزوی موفقیت و سعادت می کنم .
والسلام
yaallah
Saturday 30 June 2007, 09:20PM
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت همه دوستان عزیز
دوستان عزیز مسئله بسیار ساده است.در ابتدا باید آیات قبل و بعد را مطالعه کرد که تمامی آن ها مسئله دوستی اشاره شده است. پس ولی در این آیه به معنی دوست و یاور و حمایت کننده است. راکعون هم به معنی با خشوع و فروتنی و بدون ریا و با میل قلبی است. حال اگر دلیلی دارید براین که راکع به معنی رکوع کننده است عرضه کنید تا بررسی کنیم.خواهش می کنم جواب بنده را بدهید تا ما نیز راهنمایی شویم.(والله اعلم)
الله جل جلاله خود در نوشته های ما خیر قرار دهد و خود ما را هدایت کند.
والسلام
یا الله
تازه مسلمان
Monday 2 July 2007, 09:20AM
من نیز از مدیران و ناظران محترم باشگاه و تالار دین و دنیا تقاضا دارم سرفصلی برای گفتگوی دوطرفه من و آقای yar_mahdiایجاد کنند.
yaallah
Tuesday 3 July 2007, 12:14AM
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام خدمت دوستان
مقاله ای که در ادامه خواهد آمد از سایت است که کپی برداری شده است.در ابتدا خواهش دارم نظر دوستان شیعه را در مورد این مقاله بدانم و این که آیا ایشان آن را تایید می کنند سپس پاسخ لازم ارائه خواهد .با تشکر
باسمه تعالی
آیه ولایت
«اِنّما وُلیکم الله و رسوله والذین آمنوا الذین یقیمون الصلوة و یوتون الزکاة و هم راکعون»
«ولی شما تنها خدا و رسول او و کسانیکه ایمان آوردهاند؛همان کسانی که نماز را بر پا میدارند و در حال رکوع نماز زکات میپردازند، میباشند.» (سوره مائده، آیه 55)
بر طبق بینش اسلامی و بر پایه حکم عقلانی، آدمی مأمور به تبعیت و اطاعت همه جانبه از خالق خویش و پروردگار جهان است؛ چرا که انسان از ساعات و یا حتی دقایق بعدی عمر خویش آگاه نیست و در جزئیترین امور، نیازمند خداوند است؛ اما در مقابل، خداوندی که او را خلق نموده، حتی بر کوچکترین اسرار وجودی مخلوق خود واقف است و مقصد و منتهای حرکت او را نیز میداند. لذاست که عقل بشر، او را به درگاه او رهنمون میسازد؛ چرا که علاوه بر این مطالب، او بینیاز مطلق و غنی در تمام امور است و به مخلوقات خود کمترین نیازی ندارد، لذا جز خیر آدمی را نمیخواهد. اما این اطاعت در دیدگاه اسلام و قرآن کریم، تنها به خداوند منحصر نمیشود. بلکه به امر الهی و فرمان خداوند، یک مسلمان باید از وجود مقدس رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و امامان معصوم (علیهم السلام) نیز پیروی و تبعیت نماید. بنا بر این نگرش، تبعیت به طور مطلق و بدون قید و شرط تنها مختص خداوند است و بر طبق فرمان اوست که ما مأمور به اطاعت و پیروی از رسول اکرم و امامان معصوم در تمامی امور میباشیم. رفتار و گفتار آنان هم در تمامی امور، راهی را که به رضایت پروردگار و سعادت ابدی انسان منتهی میشود، مشخص مینماید. به این دلیل که در اعمال و رفتار آنان، هوا و هوس راهی ندارد و آنان به لطف خداوند و عنایت او، معصوم از هر خطا و اشتباه میباشند. بر طبق آموزههای اسلامی، به جز خداوند و به واسطه او رسول اکرم و امامان معصوم، آدمی نباید در برابر هیچکس و یا هیچ چیز دیگر به طور مطلق و بدون قید و شرط، مطیع و فرمانبردار باشد. منشأ آغازین اطاعت از خداوند و معصومین (همان گونه که ذکر گردید)، عقل بشری است؛ اما در ادامه و همراه با عقلانیت آدمی، این رابطه محبت نسبت به پروردگار است که آنرا تکمیل میکند. آن هنگام که انسان قدری بیشتر میاندیشد، خود را در دریای لطف و نعمتهای الهی غرق میبیند. او مییابد هر چه که دارد همه از خداوند است و علیرغم ناسپاسیهای فراوان آدمی، نه تنها لطف و مهربانی او قطع نگشته بلکه لحظه به لحظه نیز ادامه دارد. بنا بر این هر چه بیشتر سعی مینماید تا در مسیر اطاعت چنین پروردگار مهربانی، گام بر دارد. مسیری که جز به کمال و سعادت او، به چیز دیگری ختم نمیگردد.
حقیقت و مفهوم کلی ولایت نیز که در دیدگاه اسلامی تبیین میشود، چیزی خارج از اطاعت و پیروی از خداوند و معصومین نمیباشد. از سوی دیگر رابطه میان مسلمانان و شیعیان با نبی اکرم و تک تک ائمه معصومین، رابطهای بسیار عمیق و دو طرفه است. طرف اول این رابطه از پیامبر اکرم و ائمه آغاز میگردد. آنان چنان مهربانی و شفقتی نسبت به فرد فرد مسلمین دارند که کوچکترین ناراحتی و اندوه یک مسلمان، باعث رنجش خاطر آنان میگردد. (که شواهد بسیاری از آن در متون اسلامی موجود میباشد.) اما در طرف دیگر، مسلمانان نیز به خاطر جمع بودن مکارم اخلاقی و کمالات روحانی در وجود معصومین، از صمیم جان به آنان عشق میورزند. این رابطه عمیق آنچنان تبعیتی را رقم میزند که مسلمانان نه تنها در برابر کلام و رفتار امام و ولی خویش مطیع و فرمانبردار هستند، بلکه حتی در ذهن خویش نسبت به آن کوچکترین دغدغهای احساس نمینمایند.
در قرآن کریم (که کلام خداوند و نازل شده از جانب اوست)، دلایل متعددی در جهت اثبات مقام ولایت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و امام علی (علیه السلام) - امام اول - از جانب خداوند وجود دارد. اما ولایت سایر ائمه بنا بر ابلاغ رسول اکرم از جانب خداوند تأیید میگردد.
ما در این حال به بررسی و دقت و تأمل در یکی از آیات شریفه قرآن میپردازیم که در آن مسأله ولایت بر مؤمنین مطرح شده و این مقام علاوه بر خداوند، برای رسول اکرم و امام علی اثبات گشته است. به همین منظور ابتدا به بررسی کلمات(1) به کار رفته در این آیه به صورت مجزا میپردازیم، و سپس به شأن نزول آیه اشاره مینماییم و در پایان فرازهای مختلف آیه را هر چه بیشتر مورد دقت و توجه قرار میدهیم.
بررسی کلمات آیه به صورت مجزا
انما
کلمهایست که در زبان عربی برای نشان دادن یک انحصار به کار میرود؛ بدین معنا که گوینده منظور خویش را به معنی و مفهومی خاص و یا اشخاصی معین محدود مینماید و آن را از سایر مفاهیم و یا اشخاص نفی مینماید. به عنوان مثال اگر گفته شود فقط خداوند معبود ماست، به این معناست که الوهیت و معبود بودن، تنها منحصر در خداوند است و سایر موجودات، از جایگاه الوهیت، خارج شدهاند. بر این اساس و بر طبق سایر قوانین مربوط به استفاده از این کلمه در زبان عرب (که در توضیح بیشتر آمده است.) آوردن انما در آغاز این آیه، مقام ولایت بر مؤمنین را در عدهای خاص منحصر میکند. به بیان دیگر، تنها سه مورد را در هنگام نزول آیه به عنوان ولی مؤمنین معرفی میکند و این مقام را از سایرین نفی مینماید. پس معنای این آیه بدین گونه میباشد که: «ولی شما تنها خدا و رسول او و کسانیکه ایمان آورده اند؛ همان کسانی که نماز را بر پا میدارند و در حال رکوع نماز زکات میپردازند، میباشند.»
توضیح بیشتر مربوط به انما
در زبان عربی برای بیان یک مفهوم، دو نوع جمله از لحاظ ساختاری وجود دارد. (یکی را فعلیه و دیگری را اسمیه گویند. جمله فعلیه جمله ایست که با فعل شروع شود و جمله اسمیه به جملهای گفته میشود که با اسم شروع گردد. هر یک از انواع مختلف جمله، دارای پایهها و ارکانی اصلی میباشند که بوسیله آنها، معنای جمله تکمیل میشود و در صورتی که هر یکی از آنها حذف گردد، معنا ناقص باقی میماند.
گوینده با توجه به مقصود خود از کلام، میتواند این ارکان را در محلهای مختلف کلام خود ذکر کند و ترتیب قرار گرفتن آنها را تغییر دهد.
انما بر سر هر دو نوع جمله میآید و آخرین رکن جمله (و یا رکنی را که پیش از ذکر تمامی ارکان ذکر گردیده است) حصر مینماید. حال برای روشنتر شدن بحث، مثالی را ذکر میکنیم. فرض کنیم فردی به نام محمد ایستاده است. این واقعیت را میتوان به دو صورت بیان نمود:
1- فرد ایستاده محمد است. 2- محمد ایستاده است.
در حالت اول اگر از انما استفاده شود و بر سر جمله بیاید، محمد را که در انتها آمده حصر مینماید. بدین معنا که فرد ایستاده فقط محمد است. (یعنی کس دیگری ایستاده نیست.) اما در حالت دوم در صورتی که از انما استفاده گردد، ایستادن که در انتها آمده حصر میشود. یعنی محمد فقط ایستاده است. (و کار دیگری غیر از ایستادن انجام نمیدهد). در آیه محل بحث نیز، آخرین رکنی که از جمله ذکر شده است، معرفی افرادی است که بر مومنین ولایت دارند. در نتیجه بنا بر مطالبی که ذکر گردید، انما این اشخاص را حصر مینماید و آیه بیان میکند که ولی شما تنها خدا و رسول و مومنینی که نماز میگذارند و در حال رکوع زکات میدهند، میباشند.
ولی
در کتب لغت عرب همانند مفردات القرآن و لسان العرب و ... برای این کلمه، معانی متعددی آورده شده است. که میتوان از آن جمله داماد، هم قسم، دوست، سرپرست، یاور و ... را ذکر نمود. بسیاری از این معانی گفته شده در توضیح کلمه «ولی» نه تنها در این آیه بلکه در آیات دیگر قرآن کریم (که در آنها نیز، کلمه ولی بکار رفته است) مفهوم درستی را نمیرساند. {به عنوان مثال اگر معنای داماد را از بین معانی ولی در این آیه جایگزین نماییم معنای آیه اینگونه میشود: «فقط خدا و رسولش و کسانی که در حال رکوع نماز زکات میدهند، داماد شما هستند.» که عدم صحت این معنی کاملا آشکار است.} با توجه به این مطلب، مفسرین و صاحبنظران اسلامی درباره معنای ولی در این آیه فقط یکی از سه معنی
1- دوست
2- یاور و ناصر
3- سرپرست و صاحب اختیار
را برگزیدهاند. (ما در قسمتهای بعد این سه معنی را بررسی بیشتری خواهیم کرد.)
زکات
زکات یعنی «اعطای مال در راه رضای خداوند متعال» و یکی از موارد آن اعطای مال به مستمندان میباشد. که در این آیه به آن اشاره شده است.
رکوع
به این دلیل که پیش از آوردن لفظ رکوع صحبت از به جای آوردن نماز توسط مومنین میباشد (یقیمون الصلوة)، رکوع در این آیه به همان معنی عمل خاص در نماز است که پس از قرائت حمد و سوره میباشد و عبارتست از خم شدن و انحنای سر).
توضیح بیشتر مربوط به رکوع
رکوع دارای سه معنی لغوی و اصطلاحی و مجازی است. معنای لغوی آن انحنای سر و خم شدن میباشد، که اگر این حالت با قصد قربت و در نماز باشد به عنوان فعلی در نماز به حساب میآید و این همان معنای اصطلاحی است. به عبارت دیگر معنای اصطلاحی رکوع از همان معنی انحنای سر و خم شدن گرفته شده است، با این تفاوت که یک عمل اصلی در نماز است و به همین خاطر باید با قصد قربت انجام شود (قصد قربت یعنی همه توجه به سمت پروردگار باشد و عمل فقط برای رضایت او انجام شود، نه به منظور دیگر). معنای مجازی آن ذلت و خضوع در مقابل یک فرد میباشد.
همیشه در هنگام مطالعه یک متن ابتدا معنای لغوی کلمات به ذهن میرسد و اگر دلیل و قرینهای وجود داشته باشد، معنای اصطلاحی یا مجازی آن کلمه در نظر گرفته میشود. قرآن هم، اینگونه است که باید اول معنای لغوی بررسی شود و در صورت وجود قرینه و دلیل، به معنای اصطلاحی یا مجازی آن روی آوریم. رکوع نیز مستثنای از این قاعده نیست و هر جا در قرآن با این کلمه مواجه شدیم، باید ابتدا معنای لغوی آن در نظر گرفته شود. مثلا در صورتی که در آن صحبت از نماز و نمازگزاران بود به قرینه نماز، ناگزیر به معنای اصطلاحی برمیگردد و در صورت وجود قرائن دیگر به معنای مجازی آن روی میآوریم. در این آیه هم به علت اینکه در ابتدای آیه صحبت از بر پا داشتن نماز است (یقیمون الصلوة) رکوع را باید در معنای اصطلاحی آن (یعنی یکی از اعمال خاص نماز)، به کار برد.(2)
در ابتدای بحث گفتیم که ولی با سه معنی دوست، ناصر (یاور) و سرپرست مورد بحث و گفتگوی مفسرین است. ما نیز دو معنی دوست و ناصر (معنای اول و دوم) را بررسی میکنیم و بعد به معنای سوم میپردازیم، تا به معنای بهتر «ولی» در این آیه دست یابیم.
1- دوست 2- ناصر (یاور)
با در نظر گرفتن این دو معنی آیه اینگونه معنا میشود:
«تنها دوست یا ناصر شما، خدا و رسولش و آن کسانی هستند که ایمان آوردند. کسانیکه در حال رکوع نماز زکات میدهند.»
گفتیم «انما» برای حصر نمودن بکار میرود. پس با توجه به انما و معنای دوست یا ناصر نتیجه میگیریم که فقط دوست و یاور ما، خدا و رسولش و آنهایی که در حال رکوع نماز زکات میدهند، میباشند. با توجه به این معنی ما دیگر نباید هیچ دوست و یاوری داشته باشیم. و نمیتوانیم کس دیگری را (که مثلاً زکات در حال رکوع نداده است) دوست یا ناصر خطاب کنیم.
این دو معنی با آیات دیگر قرآن در تناقض میباشند (لازم به توضیح نیست که در قرآن چون کلام خداست و در آن اشتباه جای ندارد، تناقض یافت نمیشود). همانند:
«و ان استنصروکم فی الدین فعلیکم النصر» (سوره انفال، آیه 72)
« اگر در دین از شما یاری خواستند پس بر شما است یاری کردن. »
این آیه معلوم مینماید یاری رساندن و نصرت دادن به دیگران فقط مختص افرادی خاص نیست و میگوید هر آنکس، از شما در دینش یاری خواست به او یاری نمایید.
« تعاونوا علی البر و التقوی » (سوره مائده، آیه 2)
« کمک کنید همدیگر را بر نیکو کاری و پرهیزکاری. »
در این آیه هم کمک کردن به یکدیگر بر اساس نیکی و تقوا خواسته شده است و اختصاص به افراد خاص ندارد.
«انما المومنون اخوه» (سوره حجرات، آیه 10)
« جز این نیست که مؤمنان برادرند.»
خداوند متعال در این آیه مومنین را با یکدیگر برادر خوانده است، حال آنکه مشخص است رابطه برادری اسلامی، بالاتر از رابطه دوستی است. (یا بالاتر از به هم یاری رساندن میباشد.) پس چگونه ممکن است که ما بتوانیم فقط از زکاتدهندگان در حال رکوع دوست انتخاب کرده و از آنها یاری بخواهیم، در حالیکه قرآن همه مومنان را برادران یکدیگر معرفی میکند!
پس معلوم میشود معنای ولی در آیه مورد بحث، نمیتواند دوست یا ناصر باشد. چون معنای دوست و ناصر معنای کلی میباشد و در افرادی خاص منحصر نمیشود.
ولی به معنای سرپرست
حال اگر ما ولی را به معنای سرپرست و صاحب اختیار معنی کنیم، با سایر آیات قرآن در تناقض نیست. چون امر سرپرستی نمیتواند مختص همه باشد. و اینگونه نیست که هر کس، بتواند بر ما امر و فرمان کند و سرپرست ما شود. مگر فرد یا افرادی خاص که از جانب خدا باشد. و این آیه میگوید که امر ولایت به معنای سرپرستی بعد از خدا و رسولش به عهده فرد یا افرادی است که در حال رکوع نماز زکات میدهند.
در اینجا باید ببینیم که زکاتدهندگان در حال رکوع نماز چه کسی یا کسانی در هنگام نزول آیه میباشند که امر مهم سرپرستی بعد از خدا و رسولش در اختیار آنان میباشد. که بهترین شاهد و گواه برای این موضوع، مراجعه به شأن نزول این آیه میباشد.
شأن نزول آیه
مفسرین و صاحبنظران شیعی(3) و اهل تسنن(4) این مطلب را گفتهاند که:
فقیری به مسجد النبی آمد و از مسلمانان طلب کمک کرد و هیچ کس به فقیر کمک نکرد مگر حضرت علی بن ابیطالب (علیه السلام) که در حال رکوع نماز، انگشتری خود را به فقیر بخشید و این آیه (آیه 55 سوره مائده) بر رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل گشت.
بررسی قسمتهای مختلف آیه
وصف مؤمنینی که دارای مقام ولایت هستند
در این آیه خداوند برای آن دسته از مؤمنین که دارای مقام ولایت هستند، نشانی خاصی را بیان نموده است و آنان را کسانی معرفی مینماید که در حال رکوع نماز، زکات میدهند.
برای فهم بهتر این آیه لازم است این مطلب را بررسی نماییم که چگونه میتوان شخصی را به وسیله توصیف نمودن او به مردم معرفی نمود، تا مردم به او مراجعه نمایند.
بطور کلی میتوان شخص را به دو گونه وصف نمود. یکی آنکه گوینده نشانی خاصی را میدهد و منظور گوینده فقط فرد خاصی است و کس دیگری را در بر نمیگیرد. نوع دوم آنست که گوینده نشان عامی را میدهد و هر کس که آن خصوصیت را داشته باشد مورد نظر گوینده قرار میگیرد. برای روشنتر شدن مسأله مثالی را برای هر دو وصف به ترتیب میآوریم.
مثال وصف نوع اول:
از استادی سئوال میشود: کدامیک از شاگردانت، از بقیه عالمتر میباشد؟ استاد در جواب میگوید: آن شاگردی که از همه تمیزتر است.
چون تمیز بودن و عالم بودن با یکدیگر تناسبی ندارد، پس استاد با دادن این پاسخ خواسته است نشانهای را مشخص نماید و بگوید فقط این فرد (و با این مشخصه)، مورد نظر من است. در واقع استاد با این نشانه ملاکی خاص را برای فردی خاص معین کرده است. و اینگونه نیست که اگر کسی بعد از این خود را تمیز نماید جزء جواب استاد قرار گیرد. چون پاسخ استاد در زمانی خاص داده شده است و اشاره به عالمترین فرد دارد و در غیر آن زمان، دیگر معنایی ندارد. در این مورد و در موارد مشابه، از پاسخ استاد این نکته نیز میتواند به ذهن بیاید که یکی از موارد مورد پسند استاد تمیز بودن است و او تمیز بودن را دوست دارد. همچنین استاد بطور غیر مستقیم خواسته به بقیه شاگردان بگوید که اگر نمیتوانید عالمترین بشوید، ولی خود را تمیز نگاه داريد.
مثال وصف نوع دوم:
حال اگر استاد در پاسخ اینگونه گفته بود: آن فردی عالمتر است که از همه بیشتر درس میخواند، این دیگر ملاک خاص نبود. چون درس خواندن و عالم شدن با هم تناسب دارد و هر کس که بیشتر درس بخواند میتواند عالمترین باشد. پس، استاد در اینجا ملاک عامی را معرفی کرده است و درس خواندن را مساوی با عالم شدن مطرح کرده است و منوط به فردی خاص نمیباشد.
برای استفاده از این مطلب، به سراغ آیه مورد بحث میرویم.
خداوند متعال در این آیه گفته است بعد از خود و رسولش، کسانی که در حال رکوع نماز زکات میدهند، سرپرست مومنین میباشند. مشاهده میکنیم که بین زکات در حال رکوع و اینکه کسی سرپرست مومنین باشد هیچگونه تناسبی وجود ندارد. پس وصفی که در این آیه بوسیله آن، مومنین (آنهایی که بر سایرین ولایت دارند) مشخص شدهاند، از نوع وصف اول میباشد. و خدا نشانهای را در زمانی خاص داده است تا مشخص کند بعد از خود و رسولش چه کسی سرپرست مردم میباشد. با توجه به شأن نزول مشاهده میشود که منظور خدا کسی جز علی بن ابیطالب (علیه السلام) نمیباشد. همچنین از این آیه مشخص میشود که یکی از عوامل مورد پسند خداوند، زکات دادن در حال رکوع نماز میباشد. بدین معنی که خداوند متعال بطور غیر مستقیم به مومنین میگوید: با اینکه تمامی شما نمیتوانید سرپرست سایر مومنین باشید ولی سعی در انجام این عمل پسندیده داشته باشید و دادن زکات را به علت خواندن نماز به تأخیر نیندازید، که این عمل مورد رضای خداوند میباشد.
yaallah
Tuesday 3 July 2007, 12:17AM
کلمه جمع، منظور از آن شخصی واحد
در اینجا لازم است به نکته مهم دیگری توجه کنیم؛ در این آیه کلمه مومنین بصورت جمع آورده شده است، حال ممکن است این سئوال مطرح شود که چرا این کلمه بصورت جمع آمده است، در حالیکه گفته شد، مراد از مومنین حضرت علی (علیه السلام) میباشد.
در این رابطه باید این نکته را در نظر داشته باشیم که کلمه مفرد در زبان عربی نباید بیشتر از یک نفر بکار رود، ولی عکس آن جایز و صحیح است.
بدین معنا که کلمه بصورت جمع آورده شده در حالیکه منظور از آن یک شخص واحد است. در قرآن نیز در موارد متعدد اینگونه عمل شده است. به عنوان مثال (در قرآن آمده است):
«و اذا قیل لهم تعالو یستغفر لکم رسول الله لوّؤا ر ءوسهم و رایتهم یصدّون و هم مستکبرون» (آیه 5، سوره منافقون)
«هم الذین یقولون لاتنفقو علی من عند رسول الله حتّی ينفضوا ...» (آیه 7، سوره منافقون)
«اینها همان کسانی هستند که میگویند بر آنان که نزد رسول خدا هستند انفاق نکنید تا پراکنده شوند ...»
در این دو آیه خداوند، حکمی کلی را در مورد منافقین آورده است که با تکبر و نخوت روی برمیگردانند و میگویند بر اصحاب رسول انفاق نکنید. در حالیکه با مراجعه با شأن نزول مشاهده میشود در عین اینکه خدا در این آیات منافقین را مورد خطاب قرار داده است و حکمی را صادر کرده است، ولی مصداق خارجی این آیات شخصی واحد، به نام عبدالله بن أبی بوده است. (میتوان در تفسیر طبری و همچنین در تفسیر سیوطی از قول ابن عباس در ذیل این آیات، مطلب فوق را مشاهده نمود.)
در ادامه برای رعایت اختصار، فقط به نشانی آیات و بیان مفسرین در ذیل آن، اشاره میشود.
1- سوره آل عمران، آیه 181 (تفسیر قرطبی، جلد 4، صفحه 294)
2- سوره توبه، آیه 61 (تفسیر قرطبی، جلد 8، صفحه 192 - تفسیر خازن، جلد 2، صفحه 253)
3- سوره نساء، آیه 10 (تفسیر قرطبی، جلد 5، صفحه 53 - اصابه، جلد 3، صفحه 397)
4- سوره ممتحنه، آیه 8 (بخاری؛ مسلم؛ احمد؛ ابن جریر - ابن ابی حاتم؛ همینطور در تفسیر قرطبی، جلد 18، صفحه 59)
5- سوره مائده، آیه 41 (تفسیر قرطبی، جلد 6، صفحه 177 - اصابه، جلد 2، صفحه 326)
و ...
از مطالب گفته شده به این نتیجه میرسیم که آوردن کلمه جمع برای مفرد بلامانع است و موارد متعدد از آن وجود دارد. از سوی دیگر این آیه با آوردن جمع و مورد نظر داشتن شخص واحدی به عنوان ولی، معنای کاملتری را به ذهن میآورد، بدین معنی که خداوند با آوردن جمع در این آیه بطور غیر مستقیم به مومنین گفته است با اینکه نمیتوانید ولی و سرپرست باشید ولی میتوانید دو عبادت را با هم جمع نمایید. همانگونه که حضرت علی (علیه السلام) دو عبادت نماز و زکات دادن را با هم جمع نمود و یکی را به علت دیگری به تأخیر نینداخت. (این مطلب در قسمت قبل با تفسیر بیشتری آورده شده است.)
در انتهای این بحث به قول زمخشری (در این رابطه) میپردازیم. (زمخشری از مفسرین بزرگ اهل تسنن میباشد که در تفسیر کشاف ذیل این آیه، مطلب زیر را آورده است.)
«پس اگر بگوییم: چگونه صحیح است که این لفظ (الذین آمنوا) در مورد حضرت علی (رضی الله عنه) باشد در صورتی که به صورت جمع آورده شده، خواهم گفت این لفظ با وجود آنکه سبب نزول در آن یک مرد میباشد، به صورت جمع آورده شده تا مردم را در مانند کار او ترغیب کند، که سرانجام ایشان به ثوابی مانند ثواب او نایل شوند. و تا توجه دهد که خلق و خوی مومنین باید در چنان درجهای از علاقمندی و نیکی و احسان و رسیدگی به فقرا باشد که حتی اگر در حال نماز، کار نیکی برای ایشان پیش آمد که تأخیرپذیر نبود، (تأخیر موجب فوت آن کار میشد) آنها تا پایان نماز هم آن کار را به تأخیر نیفکنند.»
ماهیت و سنخ ولایت رسول اکرم و امام علی
با دقتی بیشتر مطلبی دیگر نیز از آیه دریافت میشود: با وجود اینکه خدا ولایت بر مومنین را بعد از خودش برای رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و حضرت علی (علیه السلام) نیز مطرح میکند، ولی بجای بکار بردن کلمه اولیاءکم بصورت جمع از ولیکم که مفرد است استفاده نموده است.
از مطرح شدن کلمه ولی بصورت مفرد میتوان فهمید که خداوند متعال خواسته است ولایت خویش را در اختیار رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و حضرت علی (علیه السلام) نیز قرار دهد بدون آنکه این مقام را از خود صلب کند. که ولایت آنها از همان سنخ ولایت خداوند میباشد. بدین معنی که اگر خداوند گفته بود اولیاءکم معلوم بود که صحبت از چند نوع ولایت متفاوت است که افرادی آنرا بر مومنین دارند. در حالیکه خدا اینگونه نگفته است و یک نوع، ولایت را مشخص کرده است. در حقیقت ولایت خداوند و ولایت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و حضرت علی (علیه السلام) یک نوع ولایت است با این تفاوت که ولایت خدا، ذاتی و بطور مستقل است. بدین معنی که ولایت خداوند را کسی در اختیارش نگذاشته است. (خدا به این علت که خالق همه چیز است، باید ولی و سرپرست و صاحب اختیار همه موجودات باشد.) اما ولایت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و حضرت علی (علیه السلام) را خدا به آنها اعطا نموده است و ولایت آنها به ولایت خدا وابسته میباشد.
همانطور که شیعه نیز قائل است رسول اکرم و ائمه معصومین (علیهم السلام) بنده خدا میباشند و هر آنچه که در اختیار دارند از جانب خداوند میباشد و خدا به آنها اعطا کرده است و آنها از خود به تنهایی هیچ ندارند.
نتیجه
از آنچه که تا کنون ذکر گردید، آشکارا روشن میگردد که:
1- قرآن کریم مسأله ولایت و سرپرستی بر مؤمنین را به طور دقیق و در آیات مختلف تبیین نموده است.
2- معنای ولایت که در این آیه از آن سخن به میان آمده است، همان سرپرستی، صاحب اختیار بودن میباشد.
3- ولایت در دیدگاه قرآن کریم تنها برای عدهای خاص اثبات گردیده و از دیگران نفی شده است.
4- از منظر قرآن، مقام ولایت بر مؤمنین در اصل مختص به خداوند است و ولایت سایر افراد هنگامی پذیرفته است که خداوند آن را در اختیار آنان قرار داده باشد.
5- مؤمنین باید در تمامی امور به ولی خویش مراجعه نمایند و از او پیروی نمایند و او را الگوی خویش قرار دهند.
پاورقی ها:
1-بر طبق عقیده مسلمین، قرآن کریم، کلام خداوند متعال می باشد و مستقیماً از جانب او نازل گشته است. قرآن نیز بارها و بارها در پاسخ به منکرین این امر، آنان را به آوردن چند آیه همانند آیات خود، دعوت نموده است. اما در تاریخ شواهد بسیاری یافت می شود که معاندان حتی از آوردن آیهای مانند آیات قرآن ناتوان بودهاند. همین ویژگی قرآن کریم است که با دقت و تامل هرچه بیشتر در آیات و کلمه به کلمه آنها (و به کارگیری روشهایی که قرآن در فهم معارف خود در اختیار ما قرار می دهد،) می توان معانی و مفاهیم عمیق اسلامی را از آنها دریافت.
2-البته باید توجه داشت که برخی از کلمات هستند که در بین متخصصان در رشتههای مختلف مقداری از معنای اولیه خود فاصله گرفتهاند و به صورت اصطلاح در آمدهاند. مثلاً در بین فیزیکدانان و یا متخصصان در شیمی کلمه اتم که در اصل به معنای تقسیمناپذیر میباشد، به صورت اصطلاح در آمده و به کوچکترین جزء ماده اطلاق میشود. یا در بین مسلمانان و علمای اسلامی کلمه صلاة که در اصل به معنای دعاست، به مفهوم عبادتی خاص به کار میرود که تنها قسمتی از آن عبادت شامل دعا میشود. در مراجعه به این گونه از کلمات در رشتههای مختلف که در آن رشته، معنای اصطلاحی پیدا کرده است، ابتدا باید معنای اصطلاحی آن منظور نظر واقع شود و بعد در صورت وجود قرینه سراغ معنای لغوی و یا مجازی آن رفت. مثلاً هنگامی که در قرآن کریم سخن از صلاة به میان می آید، ابتدا همان عبادت خاص به ذهن می رسد و بعد در صورت وجود قرینه، به معنای آن (یعنی دعا) و یا معنای مجازی آن مراجعه می نماییم.
3-مراجعه شود به تفاسیر تبیان، مجمع البیان، المیزان، کنزالذقائق، صافی و ...
4-تفسیر طبری، جلد 6، صفحه 165، چاپ مصر.
تفسیر کشاف، زمخشری، جلد 1، صفحه 347، چاپ مصر، نشر التجاریه الکبری.
تفسیر کبیر، فخر رازی، جلد 12، صفحه 26، چاپ مصر الجدید.
تفسیر در المنثور، سیوطی، جلد 2، صفحه 293، چاپ اول.
تفسیر روح المعانی، آلوسی بغدادی، جلد 6، صفحه 149، چاپ دوم، قاهره.
و ...
منبع:roshd.org
والسلام
یا الله
yaallah
Thursday 26 July 2007, 07:35PM
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام
خواهش دارم نظر دوستان شیعه را در مورد این مقاله بدانم و این که آیا ایشان آن را تایید می کنند سپس پاسخ لازم ارائه خواهد .با تشکر
والسلام
یا الله
خیرالبریه
Friday 27 July 2007, 08:50AM
با سلام
هر چه بد بختی که بر سر انسان میاید از جهل است !!
ابن کثیر شامی که از بزرگترین وخطر ناک ترین علمای سنی است (شاگرد ابن تیمیه ) در تفسیر خود ( اینجا در سایت عربستان بصورت آن لاین (http://quran.al-islam.com/Tafseer/DispTafsser.asp?l=arb&taf=TABARY&nType=1&nSora=5&nAya=67) ) بسند صحیح روایت کرده که این آ یه در شأن علی (ع) است .
وعبادت زکات در عبادت نماز کاملترین وجه تقرب به سوی باریتعا لی است . پاسخ شبهه ای که گفتند چگونه علی در نماز تیغ از پایش درآوردند .
http://www.javdan.blogfa.com/
yaallah
Friday 27 July 2007, 05:45PM
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام
دوست عزیز دفت بفرمایید. این یک مقاله از سایت شیعی رشد است . بنده می خواهم بدانم که آیا آن را تایید می کنید یا خیر تا بنده نیز از طرف اهل سنت پاسخ دهم ( البته همیشه گفته ا م نظرات خود را می نویسم که شاید آن نوشته ها نظر تمام اهل سنت نباشد والله اعلم). با تشکر
والسلام
یا الله
puyan
Friday 27 July 2007, 08:02PM
سلام
بطور اجمالی مقاله رشد را دیدم . مطالب خوب و جالبی بود . شما در آن مشکلی دیده اید ؟
متشکرم
خیرالبریه
Saturday 28 July 2007, 10:14AM
با سلام
بله عزیزم این آیه به آیه ولایت مشهوره و یکی از دلایل شیعه برای اثبات خلافت بلا فصل مولا علیست .و لازم نیست که آیات قران را مرتبط با هم دید ممکنه در سوره ای مدنی آیات مکی دیده شود واین بخاطر جمع آوری قرآن بوده است .
اگر هم مطالب بیشتری از کتب معتبر وصحیح اهل سنت میخواهید ببینید :
الله ولي الذين امنوا يخرجهم من الظلمات الي النور
حديث غديرمن كنت مولاه فعلي مولاه رواه اكثر من خمس و ثلاثين صحابي و طرقه نيف و اربعون قال الذهبي صحح بعد كثير من طرقه – اقول بل هو متواتر-) يصرح بتواتره السيوطي و شيخ نوح حنفي و...
قال علي (ع) عمني رسول الله (ص) يوم غدير خم بعمامة سد لها خلفي ثم قال ان الله عزوجل امدني يوم بدر و حنين بملائكة يعتمون هذه العمة ( رواه ابي داود الطيالسي وهو من مشايخ البخاري و البيهقي و ابن حجر في اصابته ج4 و ابن ابي شيبه)
یعنی :
رسول خدا (ص) روز غدیر عمامه اش را بر سر علی (ع) گذاشت آیا دلیلی از این صریح تر !!!
اتبغض عليا يابريدة قال (ص) لا تبغضه فان له في الخمس اكثر من ذلك (رواه البخاري في الصحيح(
علت دشمنی اصحاب با علی (ع) در زمان نبی مکرم ص !!!
يا بريدة الست اولي بالمؤمنين من انفسهم ؟ قلت بلي يا رسول الله فقال من كنت مولاه فعلي مولاه ( احمد وحاكم و ابن حبان و نسايي عن بريده و ابن عباس و صححه الذهبي)
الست اولي بكل مؤمن و مؤمنة من نفسه قالوا بلي فقال هذا ولي من انا مولاه (ابن ماجه عن البراء)
هذا وليي و المؤدي عني وال من والاه (نسايي عن سعد)
علي مولا من كنت مولاه(طبراني والمحاملي عن ابن عباس)
انت ولي في الدنيا و الاخرة(حاكم و النسايي عن عمربن ميمون و حاكم عن ابن عباس)
ان الله مولايي و انا ولي كل مؤمن ثم أخذ بيد علي فقال من كنت مولاه فهذا مولاه (حاكم عن زيد بن ارقم)
علي مولائي و مولا كل مؤمن ومن لم يكن علي مولاه فليس بمؤمن (ابن السمان عن عمر)
علي مولي من كان رسول الله(ص) مولاه(ابن السمان عن عمر)
بخ بخ ياعلي اصبحت مولايي و مولي كل مؤمن ومؤمنة(ابونعيم عن البراء عن عمر)
قال رسول الله (ص) علي مني و انا منه لا يؤدي عني الا أنا او علي( ترمذي و نسايي و امام احمد و الطيالسي وهو من مشايخ البخاري عن عمران و ابن شيبه و احمد و ابن ماجه عن حبشي و ابو الشيخ و عبد الله بن احمد و ابن مردويه عن علي)
علي مني وانا منه(احمدو ابن ابي شيبه عن حبشي بن جنادة)
علي مني وانا منه و قال جبرئيل وانا منكما(احمد والطبراني عن ابي رافع اورده علي بن سلطان في مرقاته )
اللهم اهد قلبه و ثبت لسانه (امام احمد و ابوداوود و الترمذي و ابن ماجه عن البختري و النسايي عن علي)
ان الله يثبت لسانك و يهدي قلبك ( امام احمد و ابو داوود طيالسي و النسايي عن علي)
قال رسول الله (ص) لابعثن اليكم رجلا مني او كنفسي( امام احمد عن انس ترمذي و نسايي و ابن ابي شيبه عن عبد الرحمن عوف و النسايي عن ابي بن كعب) نفسي تفسير آية وانفسنا في المباهلة.
والله ليبعثن الله عليكم رجلا منكم قد امتحن الله قلبه الايمان (نسايي و حاكم عن علي)
بعث عليا بعثا فلما قدم قال النبي (ص) الله و رسوله و جبرييل عنك راضون ( طبراني في الكبير عن ابي رافع)
قال رسول الله (ص) ان عليا مني و انا منه وهو ولي كل مؤمن بعدي(حاكم
الطيالسي وهو من مشايخ البخاري و ترمذيعن عمران والطبراني و صححه الذهبي وصححه الألباني في صحيح سنن الترمذي و ابن حبّان في صحيحه و وقال محقق مسند أبي يعلى الشيخ حسين أسد : رجاله رجال الصحيح و وقال الشيخ محمد ناصر الدين الألباني محقق كتاب السنة لابن أبي عاصم : إسناده صحيح رجاله ثقات على شرط مسلم )
اخرج ابوداوود الطيالسي وهو من مشايخ البخاري عن شعبة عن ابي بلج عن عمرو بن ميمون عن ابن عباس ان رسول الله قال لعلي : انت ولي كل مؤمن بعدي ( تاريخ ابن كثير ج7 ص 375 و اسناده كما مر غير مرة صحيح رجاله كهم ثقات )
دعوا عليا دعوا عليا ان عليا مني و انا منه و هو ولي كل مؤمن بعدي (امام احمد و ابن ابي شيبه عن عمران و النسايي و ابو يعلي و الترمذي و ابن حبان و الحاكم عن عمران)
ماتريدون عن علي ماتريدون عن علي ماتريدون عن علي ان عليا مني و انا منه و هو ولي كل مؤمن بعدي( ترمذي وحاكم عن عمران بن حصين و قال صحيح علي شرط مسلم و ابوحاتم و احمد وابن ابي شيبه وابن جرير و صححه و ابونعيم )
وقال الترمذي: " حديث حسن غريب, لانعرفه إلا من حديث جعفر بن سليمان".قلت: وهو ثقة منرجال مسلموكذلك سائر رجاله ولذلك قال الحاكم: "صحيح على شرط مسلم" وأقره الذهبي.
ماتري في رجل يحبه الله ورسوله (ترمذي عن البراء بن عازب)
لا تقل هذا فهو ولي الناس بكم بعدي يعني علي ( طبراني في الكبير عن وهب بن حنره و عن بريده)
ان عليا وليكم بعدي فاحب عليا فانه يفعل ما يؤمر (الحاكم و الضياء عن ابن عباس و الديلمي عن بريده و ابي ذر و علي)
علي وليكم بعدي(نسايي عن بريده)
علي ولي كل مؤمن بعدي(أخرجه ابن أبي شيبة وصححه وايضا ذهبي صححه ترمذي و نسايي وابن ماجه عن حبشي بن جنادة ونسايي عن عمران )
لا تقع في علي فانه مني و انا منه و هو وليكم بعدي (ابن ابي شيبه عن بريده)
من كنت وليه فعلي وليه(نسايي و احمد و حاكم عن بريدة و ديلمي عن زيد بن ارقم)
من كان الله و رسوله وليه فعلي وليه(نسايي عن سعد ابي وقاص الزهري)
من يكن الله و رسوله مولاه فان هذا مولاه(طبراني عن جرير بن عبد الله)
من كنت نبيه فعلي وليه(ديلمي عن سمره بن جندب و بريده)
من امن بي و صدقني فليتول علي فان ولايته ولايتي و ولايتي ولاية الله(طبراني عن محمد بن ابي عبيده بن محمد بن عمار بن ياسر عن ابيه عن جده عن عمار)
قول النبي ص : إن الله مولاي وأنا ولي كل مؤمن . ثمإنه أخذ بيد علي رضي الله عنه فقال : من كنت وليه ، فهذا وليه ،اللهموالمن والاه ،وعادمنعاداه
رقم الحديث : 1750 ، سلسلةالصحيح 4 ، ص 330 .
عن ذؤيب أن النبي (ص) لما حضر قالت صفية يا رسول الله لكل امراة من نسائك اهل تلجأ اليهم وانك اجليت اهلي فان حدث حدث فالي من ؟ قال : علي بن ابي طالب ( رواه الطبراني و رجاله رجال الصحيح )
قال الامام الحافظ محمد بن جرير الطبري (متوفي 310 ) في فكتابه الولاية ( الذي قال ابن تيميه في حقه تفسيره من اصح التفاسير السنة ) :
وقد امرني جبرئيل ان اقوم في هذا المشهد و اعلم كل ابيض واسود ان علي بن ابيطالب اخي و وصيي وخليفتي و الامام بعدي .. معاشر الناس ذلك فان الله قد نصبه لكم وليا و اماما وفرض طاعته علي كل احد ماض حكمه جايز قوله ملعون من خالفه مرحوم من صدقه .
قال رسول الله (ص) : ان هذا اخي و وصيي و خليفتي فيكم فاسمعوا له واطيعوا ( ابن جرير الطبري في تاريخه و ابن اسحاق و ابن ابي حاتم و ابونعيم والبيهقي و ابن مردويه
واعلم حديث علي وليكم من بعدي فقد رواه جمع من اعاظم الصحابة كعلي (ع) وابن عباس و عمران بن حصين و وهب بن حمزة و بريده اسلمي و انه قد خرجه كما تقدم و عرفت جمع من ائمة الحديث كا لترمذي و النسايي و الامام احمد و ابوداوود الطيالسي وهو من مشايخ البخاري و ابي نعيم و الخطيب و ابي حاتم و ابن ابي شيبه و ابن جرير الطبري و البزاز و الطبراني و ابن الجوزي و الرافعي و ابن مردويه و حافظ ابي القاسم الدمشقي في الموافقات و في الاربعين الطوال و يوسف ابن صهيب و الديلمي و غيرهم ممن لم اظفر به في هذه العجالة .
آيه ولايت (http://www.irib.ir/occasions/Ayeye%20velayat%5CAyeye%20velayat.htm)
انما وليكم الله و رسوله و الذين آمنوا الذين يقيمون الصلوة و يؤتون الزكوةووهم راكعون ...
اطیعوا الله و اطیعوا الرسول واولی الامر منکم .... یعنی تنها خدا ورسول وامام علی (و11 فرزندش ) ولی امر شما هستند از آنها اطاعت کنید .
IRANIAN YOUTH CLUBS
vBulletin 5.5.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.