PDA

نمايش نسخه نهائي : گفتار عجيب علي (ع) به حارث همداني

غربت
Friday 13 April 2007, 02:07PM
گفتار على بن ابيطالب به حارث همدانى بسيار عجيب است، چون آن گفتار چه بسيار از عجائب و غرائب را در بر داشته است
:

اى حارث همدانى هر كس بميرد، مرا خواهد ديد، چه از مردمان مؤمن باشد و چه از مردمان منافق دوبين و خودپسند.

آن متوفى مرا با چشمان خود مىشناسد، و من او را نيز به اسم و رسم، و به شخصيت و كردارش مىشناسم.

و تو در هنگام عبور از صراط مرا مى شناسى!پس از هيچ خطا و لغزش مهراس.

من در آن حالت آشفتگى و حرارت و تشنگى، چنان آب سرد خوشگوارى به تو خواهم داد، كه از شدت شيرينى و حلاوت، آنرا به منزله عسل بپندارى!

در آن وقتيكه تو را بر روى جسر و پل جهنم براى عرض نگاه مىدارند و متوقف مىكنند، من به آتش مىگويم: اين مرد را واگذار، و رها كن!

او را واگذار!و به او نزديك مشو!چون براى او ريسمانى است كه به ريسمان وحى اتصال داشته و ارتباط دارد

اين مرد از شيعيان ماست و خداوند درباره شيعيان ما به من وعده داده است كه آرزوهاى آنان را برآورده كند:

اين كلام را حضرت به حارث همدانى فرمودند.

ابن شهرآشوب از «امالى» طوسى با اسناد خود از حارث همدانى از اميرالمؤمنين عليه السلام روايت ميكند، كه قال: قال رسول الله صلى الله عليه و آله اذا كان يوم القيمة اخدت بحجزة من ذى العرش، و اخذت انتيا على بحجزتى و اخذت ذريتك بحجزتك و اخذت شيعتكم بحجزتكم فما يصنع الله بنبيه؟و ما ذا يصنع نبيه بوصيه؟الى ان قال: خذها اليك يا حار قصيرة من طويلة انتمع من احببت و لك ما اكتسبت شيخ طوسى در «امالى» خود بدنبال گفتار اميرالمؤمنين بحارث همدانى روايت كرده است كه آنحضرت بحارث نيز فرمودهاند: رسول خدا فرمود: چون روز قيامتبرپا شود من دستبدامان آن پروردگارى كه صاحب عرش است مىزنم، و تواى على، دستبدامان من مىزنى، و اولاد و ذريه تو دستبدامان تو مىزنند، و شيعيان شما دستبدامانهاى شما ميزنند،

پس در اينحال خدا با پيغمبرش چكار خواهد كرد؟و پيغمبرش با وصيش چكار خواهد كرد؟تا آنكه مىفرمايد:

اى حارث!آنچه براى تو گفتم بگير، و در دل بسپار، اندكى بود از بسياراى حارث!تو با محبوب خودت هر چه هست معيت دارى، و از براى توست آنچه را كه كسب ميكنى!حارث همدانى (بسكون ميم) و اقوام او كه همه از قبيله همدان كه قبيلهايست در يمن بودهاند، در يوم صفين بسيار مجاهده نموده، و از دين خدا و امامشان حمايت كردند، و بمشكلات سختى مواجه شدند، بطوريكه اميرالمؤمنين عليه السلام درباره آنها فرمود:

فلو كنت بوابا على باب جنة لقلت لهمدان ادخلى بسلام

اگر من دربانى بر در بهشت بودم هر آينه بتمامى قبيله همدان

ميگفتم: بسلامت داخل شويد

علي ـ بحرين