PDA

نمايش نسخه نهائي : وهابیت جزو اهل سنت نیست

تازه مسلمان
Thursday 12 April 2007, 01:32PM
وهابیت یعنی توحید و بس

البرز
Friday 13 April 2007, 10:50PM
بسم الله الرحمن الرحيم
وهابيت امروز با پشتيباني مالي آل سعود سعي در بلعيدن رهبريت مذهبي برادران اهل سنت دارد ... اين امكانات كلان مالي در زمينه هاي تبليغات رسانه اي ..ايجاد مساجد و مدارس تابع رهبريت وهابيت در حجاز ونيز سرمايه گذاريهاي بزرگ در زمينه هاي سياسي و عملياتي بوده است . گذشته از خطرات و اثار شوم رشد وهابيت زير چتر نفوذ امريكا در منطقه كه پرورش تروريسم مذهبي بنام اسلام جزو انها بوده است وهابيت تلاشهاي بسيار در تخريب و پاره پاره كردن و حدت جهان اسلام و حتى در جوامع سني داشته است ... جنگهاي خونين عراق و تروريزمهاي كور در ابتدا جوامع بيگناه شيعي را در بر گرفت و امروزه دامنه اين ترورها خود اهل سنت را در عراق گرفتار كرد . در مصر و برخي ديگر از كشورهاي سني مذهب اسلامي و هابيت از طريق اموال سعودي تلاش به تشويق و ترويج تروريزم اسلامي و فرهنگ تكفير مسلمانان دارد .
بهر صورت شرايط جهاني امروز و حمله دد منشانه صليبي -صهيوني به جهان اسلام .. ومبارزه بي امان مسلمانان در حمايت از هويت و كيان خويش بحث در مسائل اختلافهاي مذهبي را تا حدي مقبول ميسازد كه در رفع شبهات و در تقريب بين مسلما نان مؤثر واقع گردد .
واين بعينه راه مكتب امامت ..مكتب اسلام راستين است كه شيعيان خودرا بان دعوت كرده اند.

بریا
Saturday 14 April 2007, 01:47PM
با سلام خدمت برادران سنی و شیعه:
یک فکر اشتباه بزرگ که متاسفانه بین برادران شیعه ما رواج پیدا کرده این است که با همان عینکی که وهابیت را نگاه می کنند بقیه اهل سنت را نیز نگاه می کنند.
من از آنان سوال می کنم آیا درست است که ما علی اللهی ها را شیعه بدانیم.بیشترین کتابها بر علیه وهابیت توسط اهل سنت نوشته شده و بیشترین درگیری با آنان نیز توسط اهل سنت بوده.آیا اگر هر کسی خود را منسوب به گروهی ساخت از آنان است.آنان اعمالی انجام می دهند که با سنت پیامبر که توسط اهل سنت روایت شده ناسازگار است.آنان بنی امیه عصر جدیدند.
با تشکر
1- بزرگترین دلیل یکی بودن سنی ها و وهابیون این است که هردو فرقه ابوبکر را خلیفه اول میدانند و هردو گروه ظالم بر حق محمد وآل محمدعلیهم السلام هستند.پس لطفا دیگر درمورد اینکه هر دو فرقه یکی نیستید هیچ حرفی نزنید.چون اظهر من الشمس میباشد.
2- در جواب اینکه گفتید آیا درست است که ما علی اللهی ها را با شیعیان یکی بدانیم باید بگویم خوب است که خودتان میگویید: ((علی اللهی )).همانطور که گفتید علی اللهی ها حضرت علی (ع) را خدا میدانند که الحمدلله رب العالمین از آغاز خلقت تا کنون ، شیعیان، علی (ع) را امام بر حق بر حق و برگزیده از جانب خدای منان میدانند.
سخن خودم را با کلام گهر باری از امام معصوم و برگزیده از جانب خدا به پایان میرسانم : ((الحمدلله الذی جعل اعدائنا من الحمقاء)).

غربت
Saturday 14 April 2007, 02:34PM
سخن علي به عمر در خطبة شقشقية ( نهج البلاغة )

أمَا وَ اللَّهِ لَقَدْ تَقَمَّصَهَا ابن أبي قحافه وَ إِنَّهُ لَيَعْلَمُ أَنَّ مَحَلِّي مِنْهَا مَحَلُّ الْقُطْبِ مِنَ الرَّحَى يَنْحَدِرُ عَنِّي السَّيْلُ وَ لَا يَرْقَى إِلَيَّ الطَّيْرُ فَسَدَلْتُ دُونَهَا ثَوْباً وَ طَوَيْتُ عَنْهَا كَشْحاً وَ طَفِقْتُ أَرْتَئِي بَيْنَ أَنْ أَصُولَ بِيَدٍ جَذَّاءَ أَوْ أَصْبِرَ عَلَى طَخْيَةٍ عَمْيَاءَ يَهْرَمُ فِيهَا الْكَبِيرُ وَ يَشِيبُ فِيهَا الصَّغِيرُ وَ يَكْدَحُ فِيهَا مُؤْمِنٌ حَتَّى يَلْقَى رَبَّهُ
ترجمه فارسي
هان به خدا قسم كه پسر ابو قحافه (ابو بكر) خلافت را همانند پيراهن به تن بپوشيد، و حال آنكه خود بهتر مى‏دانست كه مقام من نسبت به احراز مقام خلافت مانند قطب نسبت به آسيا است. از كوهسار وجود من چشمه سارهاى معارف و علوم سيل آسا سرازير مى‏گردد و هيچ مرغ بلندپروازى به اوج قله بلند مرتبه شخصيت من نمى‏رسد. پس جامه به يغما رفته را رها نموده، و از آن صرف نظر كردم، و در كار خود انديشه مى‏نمودم كه آيا با دست كوتاه خود حمله برم يا بر تيرگى نابينائى (ضلالت) صبر و شكيبائى كنم، صبرى كه بزرگسالان را نابود كرده و نوجوانان را پير و عصاگير نموده، و مؤمن در آن (بايد در راه خدا) با كوشش جان بكند تا پروردگار خود را ملاقات كند.

ديدم شكيبائى بهتر و به خرد نزديك‏تر است، پس صبر كردم در حالى كه گويا در چشمم خار خليده و در گلويم استخوان مانده و ميراث خود را تاراج مى‏ديدم تا اين كه اولى (ابو بكر) به راهى كه بايد برود رفت، و خلافت را بعد از خود به آغوش فلان (عمر بن خطاب) انداخت.

سپس آن حضرت تمثل به شعر اعشى نمود و فرمود:

شتان ما يومى على كورها و يوم حيّان اخى جابر

فرقست بين اين دو روز، يك روز سوارى و رنج هامون، و يك روز دمسازى شاهان و بزم آنان.

فرمود آيا در آيه زكوة (انما وليكم الله...) ولايتى كه با ولايت خدا و رسولش آمده براى من است يا براى تو؟عرض كرد البته براى تو.

فرمود آيا حديث منزلت از پيغمبر و مثلى كه از هارون بموسى زده شده است درباره من بوده يا درباره تو؟ابوبكر گفت بلكه درباره تو.

على عليه السلام فرمود آيا رسول خدا صلى الله عليه و آله در روز مباهله مرا با اهل و فرزندم براى مباهله مشركين (نصارا) برد يا ترا با اهل و فرزندانت؟عرض كرد بلكه شما را .

فرمود آيا آيه تطهير در مورد من و اهل بيتم نازل شده يا درباره تو و اهل بيت تو.

ابوبكر گفت البته براى تو و اهل بيت تو.فرمود آيا در روز كساء من و اهل و فرزندم مورد دعاى رسول خدا صلى الله عليه و آله بوديم يا تو؟عرض كرد بلكه تو و اهل و فرزندت.

فرمود آيا (در سوره هل اتى) صاحب آيه:يوفون بالنذر و يخافون يوما كان شره مستطيرا منم يا تو؟ابوبكر گفت البته تو.

على عليه السلام فرمود آيا توئى آنكسى كه در روز احد او را از آسمان جوانمرد خواندند يا من؟عرض كرد بلكه تو.

فرمود آيا توئى آنكه در روز خيبر رسول خدا پرچمش را بدست او داد و خداوند بوسيله او (قلعه‏هاى خيبر را) گشود يا من؟عرض كرد البته تو.

فرمود آيا تو بودى كه از رسول خدا و مسلمين با كشتن عمرو بن عبدود غم را زدودى يا من؟عرض كرد بلكه تو.

فرمود آيا آنكسى كه رسول خدا او را براى تزويج دخترش فاطمه برگزيد و فرمود خدا او را در آسمان براى تو تزويج كرده است منم يا تو؟ابوبكر گفت بلكه تو.

على عليه السلام آيا منم پدر حسن و حسين دو نواده و ريحانه پيغمبر آنجا كه فرمود آندو سيد جوانان اهل بهشتند و پدرشان بهتر از آنها است يا تو؟عرض كرد بلكه تو.

فرمود آيا برادر تست كه در بهشت بوسيله دو بال با فرشتگان پرواز ميكند (جعفر طيار) يا برادر من؟عرض كرد برادر تو.

فرمود آيا منم كه رسول خدا صلى الله عليه و آله بعلم قضا و فصل الخطاب دلالت نمود و فرمود على اقضاكم يا تو؟ابوبكر گفت بلكه تو.

على عليه السلام فرمود آيا منم آنكسى كه رسول خدا باصحابش دستور فرمود بعنوان امارت مومنين باو سلام دهند يا تو؟ابوبكر گفت البته تو.

فرمود آيا از نظر قرابت برسول خدا صلى الله عليه و آله من سبقت دارم يا تو؟عرض كرد البته تو.

على عليه السلام فرمود آيا رسول خدا صلى الله عليه و آله براى شكستن بتهاى‏طاق كعبه ترا روى دوش خود قرار داد يا مرا؟عرض كرد بلكه ترا.

فرمود آيا رسول خدا صلى الله عليه و آله درباره تو فرمود كه تو در دنيا و آخرت صاحب لواى من هستى يا درباره من؟عرض كرد بلكه درباره تو.

فرمود آيا پيغمبر موقع مسدود كردن در خانه جميع اهل بيت خود و اصحابش بمسجد در خانه ترا باز گذاشت يا در خانه مرا؟ابوبكر گفت بلكه در خانه ترا.

غربت
Saturday 14 April 2007, 02:45PM
وهابيت يا اهل سنّت هر دو طرفدار دشمن علي وآل علي (ع)

اگر عربي بلدي حال كن با اين شعر
لا عذب الله امي انها شربت حب الوصي حيدرا
وارضعتني اياه في الصغر
وكان لي والدا يهوى اباحسناً
فصرت من ذا وذاك اهوى اباحسني

لعنة على قاتلك يا علي
اوّلي ودّومي و سوّمي

مشكي
Saturday 14 April 2007, 02:55PM
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام،
برياي عزيز خوش اومدي!
1- بزرگترین دلیل یکی بودن سنی ها و وهابیون این است که هردو فرقه ابوبکر را خلیفه اول میدانند و هردو گروه ظالم بر حق محمد وآل محمدعلیهم السلام هستند.پس لطفا دیگر درمورد اینکه هر دو فرقه یکی نیستید هیچ حرفی نزنید.چون اظهر من الشمس میباشد.

نه اينو نگين، اين اشتباهه، مثلا ما شيعه دوازده امامي داريم، اسماعيليه و زيديه داريم، آيا چون امام اول ما يكيه پس هر سه فرقه يكيه؟
با اين فرض شما ميشه گفت كه وهابيت و شيعه و سني يكي هستن (عجبا!) چون همشون بنا بر اعتقاد خودشون (سواي درستي يا نادرستي اعتقادشون) به پيامبر(ص) معتقدند!

صبح
Saturday 14 April 2007, 04:23PM
الامام الصادق عليه السلام :
حببونا إليهم ... و لا تبغضوا اليهم

عن كثير بن علقمة قال (قلت لابي عبد الله عليه السلام اوصني فقال :اوصيك بتقوى الله والورع والعبادة وطول السجود واداء الامانة وصدق الحديث وحسن الجوار فبهذا جاءنا محمد صلى الله عليه وعلى اله وسلم صلو في عشائركم وعودوا مرضاكم واشهدوا جنائزكم وكونوا لنا زينا ولا تكونوا علينا شيئا حببونا الى الناس ولا تبغضوا اليهم فجروا الينا كل مودة وادفعوا عنا كل شر..)

عن معاوية بن وهب قال (قلت له الامام الصادق عليه السلام:كيف ينبغي لنا ان نصنع فيما بيننا وبين قومنا وبين خلطائنا من الناس ممن ليسوا على امرنا؟ فقال:تنظرون الى ائمتكم الذين تقتدون بهم فتصنعون ما يصنعون فو الله انهم ليعودون مرضاهم ويشهدون جنائزهم ويقيمون الشهادة لهم وعليهم ويؤدون الامانة اليهم)

عن الحلبي عن ابي عبد الله عليه السلام قال (من صلى معهم في الصف الاول كان كمن صلى خلف رسول الله صلى الله عليه وعلى اله وسلم).

وعن عبد الله بنا سنان قال (سمعت ابا عبد الله عليه السلام يقول :اوصيكم بتقوى الله عز وجل ولا تحملوا الناس على اكتافكم فتذلوا ان الله تبارك وتعالى يقول في كتابه (وقولوا للناس حسنا) ثم قال :عودوا مرضاهم واشهدوا جنائزهم واشهدوا لهم وعليهم وصلوا معهم في مساجدهم..)

آيا در اينجا كسي مدعي اطاعت از ولايت هست .... ؟

ahlesonnat
Monday 16 April 2007, 05:33PM
این هیولای وهابیتی که شما داد و فریاد برایش راه انداختید چه کسانی هستند و چه فرقی بین عقاید وهابیت و عقاید اهل سنت وجود دارد؟؟

تا اینجا که اینطور بوده که به اسم وهابیت عقاید اهل سنت را هدف قرار داده اید.

مشكي
Monday 16 April 2007, 06:10PM
سلام،
صبح عزيز لطف فرموده و اين اور آبيش را نيز مرحمت كنيد.

البرز
Monday 16 April 2007, 09:59PM
بسم الله الرحمن الرحيم
اخوي اهل سنت
سلام عليكم
گفتيد كه فرق بين وهابيت و عموم اهل سنت براي شما روشن نيست ....عجبا
و باز هم گفتيد شما بدنبال فتنه ..اشوب ..وشكاف جامعه مسلمين نيستيد ..اميدوارم راست گفته باشيد !!
پس بيائيد ونظرات يكي از علماي وهابي را با هم بخوانيم ...پيشنهاد ميكنم بخشهائي از انرا ترجمه بفرمائيد تا چهره شيطاني و پليد نهفته در پس اين مهره هاي شيطان بيشتر آشكار گردد ..
فتواي بن جبرين را در كشتار شيعيان آل محمد آشنا هستيد ؟ ودعوت به تخريب مراقد ائمه اطهار فرزندان پيام آور وحي را ؟ كاري كه در مدينه انجام دادند و اگر نميبود طوفان غضب جامعه اهل سنت همان جنايت را در مرقد رسول خدا مرتكب ميگشتند . وسخن در اين زمينه بسيار است ..

http://64.246.58.131/artc.php?id=14220
منتظر ترجمه شما هستم .

تازه مسلمان
Thursday 19 April 2007, 02:43PM
وهابیت یعنی توحید و بس

البرز
Friday 20 April 2007, 09:45AM
سلام عليكم
بنده به جريان تاريخي ظلم به آل محمد ( ص) پس از رسول خدا در يك تاپيك جداگانه اشاره خواهم كرد ...بدون شك ناصبي گري يك جريان بزرگ تاريخي است كه در تار و پود بنياد و ساختار برادران اهل سنت ريشه دوانده است .
اين استدلال كه در عربستان خياباني بنام علي بن ابي طالب هست نفي ناصبيگري در وهابيت نيست ..
بين وهابيها و خوارج از نظر فكري چند قدم فاصله هست ... عليرغم تلاشهاي امويها اسلاف و هابيان حذف نام علي بن ابي طالب از پيكره اسلام چندان ممكن نبود ..اما وظيفه مسلمان روشنبين تامل در اثار شوم و مخرب توطئه تحريف اموي در تاريخ و فرهنگ موروثي اهل سنت است .
جرياني كه با كينه هاي جاهليت در بدر و حنين شكل گرفته است و با ابزار قدرت و سلطه در عصر اموي در پي مسخ و تزوير تاريخ برآمده است . و امروزه وهابيها همان راه طي ميكنند .
تلاشهاي امروزه وهابيها در تصحيح وجهه خليفه فاسق و فاجر اموي يزيد بن معاويه و ملامت سردار كربلا سبط پيامبر (ص) در قيام عاشورا قابل تامل است .
اينكه بسياري از وهابيها اسم علي را بر فرزندان ميگذارند چندان صحيح نيست ...معروف است كه خاندان حاكم سعودي كه امروزه نزديك به هفت هزار فرد را در بر ميگيرد شاهد نامي از آل بيت علي " حسن و يا حسين نيست چيزي كه مشابه آنرا در خاندان اموي مشاهده ميكنيم .
د ر مورد نهج البلاغة هم مقداري كم لطفي ميفرمائيد
اول اينكه تمامي پايه هاي ميراثي فقهي حديثي تاريخي كليه مذاهب اسلامي چه سني و چه شيعه در قرنهاي سوم و چهارم نگاشته شده اند
دوم اينكه ..مگر شيعيان آل محمد ميتوانستند قبل از قرن سوم سينه هاي درد مند و شقشقه هاي خود و سوز و گدازهاي آل رسول را در ميان مردم بازگو كنند ؟
آن قرنهاي تاريك كه ستايشگر آل محمد ..سزاوار قتل و نابودي وسياهچاله هاي زندان حاكمان بود

البرز
Friday 20 April 2007, 12:06PM
يك نكته جالب
در روايتهاي سني آمده است كه امير مؤمنان اسمهاي د يگري براي فرزندان ( حسن و حسين ) انتخاب كرده بودند ...مثلا نام حسين را ( حرب ) ميخواستند !!! اما رسول اكرم اين دو نام شيرين را براي دو فرزند خويش انتخاب كرند ....
و جماعت وهابي - مدعيان سنت رسول الله - با دلبستگي كامل به ميراث جاهليت وعلاقه نامحدود به بازها و صقرها وفهدها و ديگر خزعبلات جاهلي از نعمت اسلام محمدي محرومند .

hidayat
Sunday 22 April 2007, 12:48AM
با سلام

وهابيت يعنى چه؟

هر كسى عنوان و نامى را بر سر علم برافراخت ، بايد لا اقل شناخت كافى هم در باره ى آن داشته باشد

حالا بفرماييد اين وهابيت مذهب است يا حزب؟

آئين نامه ى آن چيست؟

كسى بدون سند نظر ندهد ، لطفاً !

تازه مسلمان
Monday 23 April 2007, 11:37AM
وهابیت یعنی توحید و بس

ديوونه
Monday 23 April 2007, 01:35PM
خب مشکل اصلی هم همینه که شما فرقی بین اهل بیت و غیر اهل بیت قائل نیستید.
مشکل اینه که عمر و ابوبکر و فلان رو با امام علی علیه السلام و اهل بیت رسول الله یکی میدونید!!!!

مسیح
Wednesday 25 April 2007, 09:12PM
این هیولای وهابیتی که شما داد و فریاد برایش راه انداختید چه کسانی هستند و چه فرقی بین عقاید وهابیت و عقاید اهل سنت وجود دارد؟؟

تا اینجا که اینطور بوده که به اسم وهابیت عقاید اهل سنت را هدف قرار داده اید.

اگر چنین است چرا بر علیه وهابی ها قیام نمی کنید
چرا خانه الله را از دست وهابیون آزاد نمی کنید

تازه مسلمان
Wednesday 2 May 2007, 01:35PM
وهابیت یعنی توحید و بس

تازه مسلمان
Sunday 17 June 2007, 01:45PM
با سلام خدمت کاربران عزیز و گرامی
بنده چون مشکلات اقتصادی دارم و همچون برخی آقایان دستم توی جیب حوزه نیست نمی توانم هردفعه پاسخ شما را بدهم و دلیل غیبت طولانیم نیز همین بود
من قبلا به برخی آقایان که درخواست مناظره داده بودند پاسخ مناسب را دادم اما وقتی می بینم آنان عدم قبول مناظره از طرف من را به دلخواه خود برداشت می کنند مجبور شدم به درخواست مناظره پاسخ مثبت بدهم.
پس روی این حساب از آقای یار مهدی درخواست مناظره دارم
اما با توجه به این که من هزینه کافی برای کار با اینترنت را ندارم لذا درخواست دارم تاریخ مناظره اولا روزهای تعلیل نباشد و فقط یک روز آنهم از ساعت 9 تا 1 یا کمی عقب و جلو باشد.

مجنون بيکار
Tuesday 24 July 2007, 08:17AM
با سلام
ما يک امت واحده هستيم و بايد باشيم . بحثهاي اينچنيني فقط ذهن ما را از دشمنان اصليمان منحرف ميسازد. بهتر است در مورد نکات مشترکمان صحبت کنيم .همه ما يک خدا ،يک قبله،يک پيامبر و يک
کتاب داريم و در ضمن يک دشمن مشترک و آنهم يهود است.

simon
Friday 3 August 2007, 09:01PM
jang o jadal shoma baradaran che soni va che shiea dige natije nadare.ghabol konid ke masir shie va soni bad az payambar az hamdige joda shode va dige karisham nemishe kard
motasefane aghauon kholafa masir eslam ro motabegh mail khod avaz kardand o raftand pas dige ma ra ba shoma kari nist

رهي
Saturday 27 October 2007, 09:46PM
يكي از مفتيان وهابي يمن به نام عصام العماد، كه در عربستان درس خوانده و بسيار تندرو و دشمن شيعه و شيعيان بوده پس از مطالعه و تحقيق به مذهب شيعه گرويده است. اظهار نظر وي در مورد وهابيت و عقايد آنها در آدرس زير موجود است:http://www.rahyaftegan.com/asp/index.asp?Link=Des.asp&Code=45&OnvanID=2

شعیب-بن-صالح
Saturday 27 October 2007, 11:18PM
سلام
وهابیت = تکفیر و کافر دانستن همه مسلمین
وهابیت ساخته و پرداخته انگلستان است
خاطرات همفر جاسوس انگلیسی دانلود (http://seapurse.com/Books/Hamfer.pdf)
وهابیت از منظر عقل و شرع دانلود (http://funpersian.persiangig.com/ketab/vahabi.zip)

شیخ الاسلام بن باز: هر كسي بگويد كه خورشيد ثابت است كافر است (http://iranclubs.net/forums/showthread.php?t=8592)
http://iranclubs.net/forums/showthread.php?t=8592

شما ها برید فعلا چرخش خورشید دور زمین را به ما اثبات کنید تا بعد !!!

hidayat
Sunday 28 October 2007, 10:43AM
- بزرگترین دلیل یکی بودن سنی ها و وهابیون این است که هردو فرقه ابوبکر را خلیفه اول میدانند و هردو گروه ظالم بر حق محمد وآل محمدعلیهم السلام هستند.پس لطفا دیگر درمورد اینکه هر دو فرقه یکی نیستید هیچ حرفی نزنید.چون اظهر من الشمس میباشد.

خيلى جالبه كه علناً همه را ظالم حق محمد صلى الله عليه و سلم و آلش مى دانيد!!

خوب پس اين وصف وهابيت براى شما جديديتى ندارد كه مرتب آنرا تكرار كنيد!!؟؟

خوب بگويد : اهل السنة !

يعنى مثل قبل!

خنده دارتر از همه اين روزها مى گويند : ابن تيميه وهابى بود !!؟؟:D

يعنى قبل از اينكه محمد پسر عبدالوهاب هم بدنيا بيايد مذهبش توسط تشيع آماده است !!

hidayat
Sunday 28 October 2007, 10:46AM
يكي از مفتيان وهابي يمن به نام عصام العماد، كه در عربستان درس خوانده و بسيار تندرو و دشمن شيعه و شيعيان بوده پس از مطالعه و تحقيق به مذهب شيعه گرويده است.

اين آقا شيعه ى زيدى بوده كه ترقى كرد و به شيعه ى 12 امامى منتقل شد!

يعنى ايمانش به 4 امام بود و رفت 8 تا امام هم به اعتقادش افزود تا شد 12 امامى !

نمى فهمم كجاى اين آقا وهابى بوده !

خیرالبریه
Sunday 28 October 2007, 12:38PM
قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی

با سلام

فقط آراء علماء بزرگ سنی را در مورد وهابیت وابن تیمیه ببینید :

ابو حيان الاندلسي يذم ابن تيمية
تقي الدين الحصني يفضح ابن تيمية

الذهبي مدح ابن تيمية في اول الامر ثم عاد وذمه.

الحافظ السبكي يرد على ابن تيمية

ابن حجر الهيتمي يذم ابن تيمية

وقال الشيخ ابن حجر الهيتمي في كتابه الفتاوى الحديثية4 ناقلا المسائل التي خالف فيها ابن تيمية إجماع المسلمين ما نصه: "وان العالم قديم بالنوع ولم يزل مع الله مخلوقا دائما فجعله موجبا بالذات لا فاعلا بالاختيار تعالى الله عن ذلك، وقولهبالجسمية، والجهة (http://www.sunna.info/Lessons/islam_474.html)والانتقال، وانه بقدر العرش لا أصغر ولا أكبر، تعالى الله عن هذا الافتراء الشنيع القبيح والكفر البراح الصريح " اهـ.

وقال أيضا ما نصه5: "وإياك أن تصغي إلى ما في كتب ابن تيمية وتلميذه ابن قيم الجوزية (http://www.sunna.info/Lessons/islam_308.html)وغيرهما ممن اتخذ إلهه هواه وأضله الله على علم وختم على سمعه وقلبه وجعل على بصره غشاوة فمن يهديه من بعد الله، وكيف تجاوز هؤلاء الملحدون الحدود وتعدوا الرسوم وخرقوا سياج الشريعة والحقيقة فظنوا بذلك أنهم على هدى من ربهم وليسوا كذلك " اهـ.

وقال أيضا ما نصه6: "ولا يغتر بإنكار ابن تيمية لسنّ زيارته صلى الله عليه وسلم فإنه عبد أضله الله كما قال العز بن جماعة، وأطال في الرد عليه التقي السبكي في تصنيف مستقل، ووقوعه في حق رسول الله صلى الله عليه و سلم ليس بعجيب فإنه وقع في حق الله، سبحانه وتعالى عما يقول الظالمون والجاحدون علوا كبيرا، فنسب إليه العظائم كقوله: إن لله تعالى جهة ويدا ورجلا وعينا وغير ذلك من القبائح الشنيعة" اهـ.

استتابة ابن تيمية

وقد استُتيب مرات وهو ينقض مواثيقه وعهوده في كل مرة حتى حُبِس بفتوى من القضاة الأربعة الذين أحدهم شافعي والآخر مالكي، والآخر حنفي والآخر حنبلي وحكموا عليه بأنه ضال يجب التحذير منه كما قال ابن شاكر الكتبي في عيون التواريخ وهو من تلامذة ابن تيمية وسيأتي، وأصدر الملك محمد بن قلاوون منشورا ليقرأ على المنابر في مصر وفي الشام للتحذير منه ومن أتباعه.

وهذه صورة استتابته منقولة من خط يده كما هي مسجلة في كتاب نجم المهتدي وعليها توقيع العلماء ونصها7: "الحمد الله، الذي أعتقده أن في القرءان معنى قائم بذات الله وهو صفة من صفات ذاته القديمة الأزلية وهو غير مخلوق، وليس بحرف ولا صوت، وليس هو حالا في مخلوق أصلا ولا ورق ولا حبر ولا غير ذلك، والذي أعتقده في قوله: ﴿ الرحمن على العرش استوى ﴾ [سورة طه] آية5 أنه على ما قال الجماعة الحاضرون وليس على حقيقته وظاهره، ولا أعلم كنه المراد به، بل لا يعلم ذلك إلا الله، والقول في النزول كالقول في الاستواء أقول فيه ما أقول فيه لا أعرف كنه المراد به بل لا يعلم ذلك إلا الله، وليس على حقيقته وظاهره كما قال الجماعة الحاضرون، وكل ما يخالف هذا الاعتقاد فهو باطل، وكل ما في خطي أو لفظي مما يخالف ذلك فهو باطل، وكل ما في ذلك مما فيه إضلال الخلق أو نسبة ما لا يليق بالله إليه فأنا بريء منه فقد تبرأت منه وتائب إلى الله من كل ما يخالفه. كتبه أحمد بن تيمية، وذلك يوم الخميس سادس شهر ربيع الآخر سنة سبع وسبعمائة.

وكل ما كتبته وقلته في هذه الورقة فأنا مختار فى ذلك غير مكره. كتبه أحمد بن تيمية حسبنا الله ونعم الوكيل ".

وبأعلى ذلك بخط قاضي القضاة بدر الدين بن جماعة ما صورته: اعترف عندي بكل ما كتبه بخطه في التاريخ المذكور. كتبه محمد بن إبراهيم الشافعي، وبحاشية الخط: اعترف بكل ما كتب بخطه، كتبه عبد الغني بن محمد الحنبلي.

وبآخر خط ابن تيمية رسوم شهادات هذه صورتها: كتب المذكور بخطه أعلاه بحضوري واعترف بمضمونه، كتبه أحمد بن الرفعة.

صورة خط ءاخر: أقرّ بذلك، كتبه عبد العزيز النمراوي.

صورة خط ءاخر: أقرّ بذلك كله بتاريخه، علي بن محمد بن خطاب الباجي الشافعي.

صورة خط ءاخر: جرى ذلك بحضوري في تاريخه، كتبه الحسن بن أحمد بن محمد الحسيني.

وبالحاشية أيضا ما مثاله: كتب المذكور أعلاه بخطه واعترف به، كتبه عبد الله بن جماعة.

مثال خط ءاخر: أقرّ بذلك وكتبه بحضوري محمد بن عثمان البوريجبي " اهـ.

وكل هؤلاء من كبار أهل العلم في ذلك العصر، وابن الرفعة وحده له "المطلب العالي في شرح وسيط الغزالي " في أربعين مجلدا.

ولولا أن ابن تيمية كان يدعو العامة إلى اعتقاد ضد ما في صيغة الاستتابة هذه بكل ما أوتي من حول وحيلة لما استتابه أهل العلم بتلك الصيغة وما اقترحوا عليه أن يكتب بخطه ما يؤاخذ به إن لم يقف عند شرطه، وبعد أن كتب تلك الصيغة بخطه توّج خطه قاضي القضاة البدر ابن جماعة بالعلامة الشريفة وشهد على ذلك جماعة من العلماء كما ذكرنا، وحفظت تلك الوثيقة بالخزانة الملكية الناصرية، لكن لم تمض مدة على ذلك حتى نقض ابن تيمية عهوده و مواثيقه كما هو عادة أئمة الضلال و رجع إلى عادته القديمة في الإضلال.

مطالب جامع در باره وهابیت :

http://hojjah.googlepages.com/vahabi.doc

ومن یطع الرسول فقد اطاع الله