نمايش نسخه نهائي : معنای الیوم اکملت لکم دینکم از دیدگاه اهل تسنن
تازه مسلمان
Wednesday 11 April 2007, 11:31AM
با عرض سلام خدمت برادران مسلمانم:
شیعه ادعا می کنند قسمتی از آیه سوم سوره مائده(الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا)دلالت بر امامت حضرت علی رضی الله عنه می کند و روایاتی را نیز در این باره نقل می کنند.اما سوالی که من از علمای شیعه دارم این است که جمله الیوم اکملت لکم دینکم در میان آیه ای آمده که مطالبش در مورد حکم حلال و حرام برخی غذاها است چه ربطی به اثبات امامت حضرت علی دارد؟
البته شیعیان جوابی داده اند که خداوند به این دلیل الیوم اکملت لکم دینکم را در میان مطالب دیگر قرار داده که سنی ها متوجه نشوند که این قسمت درباره حضرت علی است و آنرا حذف نکنند.آنها در هر جای قرآن که می خواهند با آن قسمت مذهبشان را ثابت کنند ولی معنایی که آنان ادعا می کنند با قبل و بعد آن جور در نمی آید همین توجیه را می کنند.
شما در این باره چه نظری دارید؟
ایرانی الاصل
Wednesday 11 April 2007, 08:43PM
سلام
اين تنها نظر شيعه نيست که همه مسلمين بر آن عقيده مشترکند:
شأن نزول آیه اکمال از دیدگاه روایات اهل سنت:
1. «جلالالدین سیوطی» در تفسیر «الدر المنثور» و در ذیل آیه (الیوم اکملت لکم دینکم)، مینویسد: «ابن مردویه» و «ابن عساکر» به اتفاق، از ابوسعید خدری نقل کردهاند: «هنگامی که رسول خدا(ص) در روز غدیرخم، علی(ع) را به ولایت و مولویت منصوب نمود، جبرئیل نازل شده و آیه اکمال دین را آورد».
همین مفسر در ادامه سخن خویش به نقل از ابن مردویه، خطیب و ابن عساکر که همه اینها از ابو هریره روایت کردهاند: «در روز غدیرخم که 18 ذیحجه میباشد، رسول اکرم(ص) فرمود: «کسی که من مولای او میباشم، علی(ع) مولای اوست، در این هنگام آیه اکمال دین نازل شد».{1}
2. «خطیب بغدادی» مورخ و محدث نامدار اهل سنت در کتاب تاریخ بغداد، به سند خود از ابو هریره روایت کرده است: «کسی که روز 18 ذیحجه را روزه بگیرد، برابر 60 ماه روزه است و آن روز همزمان با روز غدیرخم بوده که رسول اللَّه(ص) دست علی بن ابیطالب(ع) را گرفت و خطاب به مسلمانان فرمود: آیا من ولیّ مؤمنان نیستم؟ گفتند: بلی یا رسول اللَّه! در این هنگام پیامبر فرمود: «مَنْ کُنْتُ مولاهُ فَعَلیٌّ مولاه».
عمر بن خطاب بعد از این سخن بلند شده و رو به علی بن ابیطالب کرده و گفت: خوشا به حال تو! خوشا به حال تو! ای فرزند ابوطالب! که از این لحظه به بعد مولای من و مولای همه مسلمانان گشتی!
در تأیید عمل پیامبر(ص) خداوند متعال آیه اکمال را نازل کرد.{2}
3-. «فخررازی» در تفسیر کبیر خود در ذیل آیه ابلاغ چنین مینویسد: «همین وجه از وجوهی که مفسران در شأن نزول این آیه یادآور شدهاند، این است که آیه تبلیغ در فضیلت علی بن ابیطالب(ع) نازل شده است و هم زمان با نزول این آیه، رسول اللَّه(ص) دست علی(ع) را گرفته و فرمود: «کسی که من مولای اویم، علی(ع) مولای اوست. پروردگارا دوست او را دوست، و دشمنش را دشمن بدار و هنگامی که عمر با حضرت علی(ع) ملاقات کرد گفت: هنیئاً لَکَ یابن ابیطالب اَصْبَحْتَ مولای و مولی کلُّ مومنٍ و مومنةٍ؛ گوارا باد بر تو ای پسر ابوطالب! که مولای من و مولای همه مردان و زنان مؤمن هستی.
فخررازی در ادامه میگوید: این وجه در شأن نزول آیه ابلاغ از ابن عباس، براء بن عازب و محمد بن علی(ع) نقل شده است.{3}
4«شهابالدین محمود آلوسی بغدادی» از محدثان و مفسران معروف اهل سنت (1217 - 1270) در تفسیر روح المعانی، در مورد شأن نزول آیه ابلاغ چنین آورده است: علمای شیعه به نقل از امام باقر و امام صادق(علیهم السلام) روایت میکنند که: «خداوند متعال به حضرت محمد(ص) وحی فرستاد که علی(ع) را به عنوان جانشین بعد از خود به مردم معرفی کند. اما پیامبر از مخالفت بعضی یارانش میترسید، برای همین، خدای متعال این آیه را فرستاد تا قوت قلبی باشد برای پیامبر در امر تعیین جانشین خویش و آن حضرت به راحتی بتواند دستور الهی را به اجرا در آورد.
همین مفسر در ادامه تفسیر خود، شان نزول آیه فوق را با تعبیری دیگر از ابن عباس نقل میکند که: خداوند متعال در مورد اعلان جانشینی علی(ع) به مسلمانان، برای رسول اکرم(ص) دستور داده بود، اما پیامبر از اختلاف مسلمانان میترسید که او را در انتخاب پسر عمویش برای امامتِ مردم مورد شماتت قرار دهند. بنابراین پیامبر در روز غدیر خم این آیه را از طرف پروردگار متعال دریافت داشت و با اطمینان خاطر در آن روز دست علی(ع) را گرفته و خطاب به مسلمانان فرمود: «مَنْ کُنْتُ مولاه فعلیٌّ مولاه اللهُمَّ والٍ مَنْ والاهُ و عاد من عاداهُ». آلوسی میافزاید: جلالالدین سیوطی در «الدر المنثور» از ابی حاتم و ابن مردویه و ابن عساکر و همه آنان از ابی سعید خدری نقل کردهاند که: این آیه در روز غدیرخم بر حضرت رسول(ص) نازل شد تا ولایت و جانشینی علی را به مردم ابلاغ کند.
5. نویسنده تفسیر روح المعانی بعد از نقل چند حدیث دیگر در این رابطه میگوید: حدیث غدیر مهمترین و محکمترین دلیل شیعیان بر خلافت و جانشینی علی(ع) بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) میباشد و آن گاه بخشهایی از قصیده معروف و طولانی اسماعیل بن محمد حمیری را در مورد آیه شریفه و حدیث متواتر غدیر نقل میکند. و در آخر به نقل از «ذهبی» میگوید که: حدیث «من کنت مولا فهذا علی مولاه متواتر است و انسان یقین میکند که از پیامبر(ص) صادر شده است».{4}
[1].الدرالمنثور، ذیل آیه سوم سوره مائده.
[2].تاریخ بغداد، ج 8، ص 284. و در مسند احمد، ج 4، ص 281.
[3].تفسیر فخررازی، در ذیل آیه 67 سوره مائده.
[9].تفسیر روح المعانی، ذیل آیه 67 سوره مائده.
[4].المیزان، ج 6، ص 50.
تازه مسلمان
Thursday 19 April 2007, 02:32PM
سلام علیکم
آقای ایرانی الاصل شما در اینجا به عنوان یک مسلمان صحبت می کنید یا امده اید تا از ایرانی بودن خود دفاع کنید مطمئن باشید جای این اسم کاربری در این تالار نیست.
اما خدمت شما عارضم که شیوه کار مفسر البته اگر مفسر واقعی باشد این است که به هر آیه که می رسد اقوال افراد مختلف و روایاتی را که در این زمینه رسیده است را ذکر می کند و در آخر نظر و استنباط خود را با توجه به دلایلی که ذکر می کند می گوید.اصولا تفاسیر اهل سنت همانند تفاسیر شما شیعیان نیستند که تنها اقوال علمای شیعه را ذکر می کنند و اگر بعضی جاها اقوالی نیز از علمای اهل سنت ذکر می کنند تنها به صورت نمادین و کلی است.وگرنه هیچ هیچ تفسیر شیعه ای نیامده وقتی نظر یک عالم اهل سنت را درباره حدیثی که آنان ادعا می کنند درباره ولایت علی است ذکر می کنند امانت را رعایت کرده و سخن او را درست نقل کند آنان همیشه سر و ته سخن افراد را می زنند و هر جمله ای را که به نفعشان هست ذکر می کنند.برادران شیعه کلام علمای اهل سنت که چه عرض کنم اگر سر و ته یک آیه را هم بزنیم امکان دارد معنیش عوض شود مثلا در قرآن آمده«لا تقربوا الصلوة و انتم سکاری»«هنگامی که مست هستید نماز نخوانید»اما اگر «و انتم سکاری »را حذف کنید معنیش این می شود که نماز نخوانید.
اصولا روشی که در میان شیعه رواج دارد این است که آیات قرآن روایات و اقوال علما را تکه تکه می کنند و قسمتی را که می خواهند جدا می کنند.مثلا می گویند آیه یا ایها الرسول بلغ درباره ولایت علی نازل شده در حالی که جرأت نمی کنند آیه قبل و آیه بعد از آن را بیاورند.مثلااز سخنان آلوسی که ایشان نقل کرده فهمیده می شود که او در صدد نقل عقیده شیعیان بوده نه تایید سخنشان وگرنه کدام عاقلی قبول می کند یک عالم اهل سنت بگوید این آیه یعنی اینکه علی امام است و آنگاه سنی باقی بماند.
تازه مسلمان
Sunday 17 June 2007, 01:44PM
با سلام خدمت کاربران عزیز و گرامی
بنده چون مشکلات اقتصادی دارم و همچون برخی آقایان دستم توی جیب حوزه نیست نمی توانم هردفعه پاسخ شما را بدهم و دلیل غیبت طولانیم نیز همین بود
من قبلا به برخی آقایان که درخواست مناظره داده بودند پاسخ مناسب را دادم اما وقتی می بینم آنان عدم قبول مناظره از طرف من را به دلخواه خود برداشت می کنند مجبور شدم به درخواست مناظره پاسخ مثبت بدهم.
پس روی این حساب از آقای یار مهدی درخواست مناظره دارم
اما با توجه به این که من هزینه کافی برای کار با اینترنت را ندارم لذا درخواست دارم تاریخ مناظره اولا روزهای تعلیل نباشد و فقط یک روز آنهم از ساعت 9 تا 1 یا کمی عقب و جلو باشد.
sareban
Monday 18 June 2007, 11:17AM
شیعه ادعا می کنند قسمتی از آیه سوم سوره مائده(الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا)دلالت بر امامت حضرت علی رضی الله عنه می کند و روایاتی را نیز در این باره نقل می کنند.اما سوالی که من از علمای شیعه دارم این است که جمله الیوم اکملت لکم دینکم در میان آیه ای آمده که مطالبش در مورد حکم حلال و حرام برخی غذاها است چه ربطی به اثبات امامت حضرت علی دارد؟
البته شیعیان جوابی داده اند که خداوند به این دلیل الیوم اکملت لکم دینکم را در میان مطالب دیگر قرار داده که سنی ها متوجه نشوند که این قسمت درباره حضرت علی است و آنرا حذف نکنند.آنها در هر جای قرآن که می خواهند با آن قسمت مذهبشان را ثابت کنند ولی معنایی که آنان ادعا می کنند با قبل و بعد آن جور در نمی آید همین توجیه را می کنند.
سوال من هم این است که اکمال دین چه ربطی به بیان دو تا حکم شرعی فرعی در حلیت و حرمت دارد؟ در حالی که خود اهل سنت میگویند، بعد ازاین ایه هم، احکام شرعی دیگری از سوی پیامبر گفته شده. پس چرا قرآن فقط در این روز بخصوص، میگوید : الیوم اکملت؟ پس حتما یک امر مهمی از سوی خدا در آن روز بیان شده که با وجود آن چیز، دین کامل است وبی وجود آن ، ناقص والا همین الان هم مفتیهای وهابی هر روز یک حکم شرعی حلیت و حرمت جدید میدهند پس نعوذ بالله حرف خدا کذب بوده؟!!!
yamahdi
Monday 18 June 2007, 07:49PM
این نظر شخصی تان است گویا سنت پيامبر را فراموش کرده اید در مورد قرآن کریم و آنکه منظورش چه بوده ارجاع به سنت پيامبر و شان نزول آن میباشد نه نظر شخصی.
که هرکس دنباله رو نظرات خود در مورد قرآن شد همانا در ورطه گمراهی بیفتد.
:smile27:
lboodl
Tuesday 19 June 2007, 08:12AM
سلام علیکم
آقای ایرانی الاصل شما در اینجا به عنوان یک مسلمان صحبت می کنید یا امده اید تا از ایرانی بودن خود دفاع کنید مطمئن باشید جای این اسم کاربری در این تالار نیست.
اما خدمت شما عارضم که شیوه کار مفسر البته اگر مفسر واقعی باشد این است که به هر آیه که می رسد اقوال افراد مختلف و روایاتی را که در این زمینه رسیده است را ذکر می کند و در آخر نظر و استنباط خود را با توجه به دلایلی که ذکر می کند می گوید.اصولا تفاسیر اهل سنت همانند تفاسیر شما شیعیان نیستند که تنها اقوال علمای شیعه را ذکر می کنند و اگر بعضی جاها اقوالی نیز از علمای اهل سنت ذکر می کنند تنها به صورت نمادین و کلی است.وگرنه هیچ هیچ تفسیر شیعه ای نیامده وقتی نظر یک عالم اهل سنت را درباره حدیثی که آنان ادعا می کنند درباره ولایت علی است ذکر می کنند امانت را رعایت کرده و سخن او را درست نقل کند آنان همیشه سر و ته سخن افراد را می زنند و هر جمله ای را که به نفعشان هست ذکر می کنند.برادران شیعه کلام علمای اهل سنت که چه عرض کنم اگر سر و ته یک آیه را هم بزنیم امکان دارد معنیش عوض شود مثلا در قرآن آمده«لا تقربوا الصلوة و انتم سکاری»«هنگامی که مست هستید نماز نخوانید»اما اگر «و انتم سکاری »را حذف کنید معنیش این می شود که نماز نخوانید.
اصولا روشی که در میان شیعه رواج دارد این است که آیات قرآن روایات و اقوال علما را تکه تکه می کنند و قسمتی را که می خواهند جدا می کنند.مثلا می گویند آیه یا ایها الرسول بلغ درباره ولایت علی نازل شده در حالی که جرأت نمی کنند آیه قبل و آیه بعد از آن را بیاورند.مثلااز سخنان آلوسی که ایشان نقل کرده فهمیده می شود که او در صدد نقل عقیده شیعیان بوده نه تایید سخنشان وگرنه کدام عاقلی قبول می کند یک عالم اهل سنت بگوید این آیه یعنی اینکه علی امام است و آنگاه سنی باقی بماند.
عجز شما در پاسخ به جواب جناب ایرانی الاصل را دیدیم
البته انتظاری بیش از این هم نداشتیم.
mahdi 65
Saturday 8 September 2007, 01:36AM
والله علیم حکیم.روز قیامت نزدیک و روز حساب کتابمون داره نزدیک میشه به نظر شما حضرت علی
چنین تصوری ر و 1360 سال پیش میکرد که پیروان رسول اکرم برای پرستش خدا باید بدونن کی جانشین پیامبر بوده .به ذاتی که نفس من وشما تودستش که اینجوری نیست اونا عاشق خدا بودن نه
جانشینی پیامبر این ماییم که نمیتونیم شیطان و از خودمون دور کنیم و یه کم جلو همدیگه کم بیاری
در راه خدا البته خدا نیازی به اینچیزا نداره این ماییم که نیاز داریم تا تو صحرا محشر چشممون رو به دوزخ نباشه.خدا دلهای ما رو پر از عشق به خودشکنه وگناهان مارو بیامرزه که محتاجیم به او.
خیرالبریه
Monday 10 September 2007, 03:11PM
http://hojjah.googlepages.com/memo1.gif
با سلام وتشکر از همه طالبین حقیقت
بد نیست ابتدا نگاهی به محتوای سوره مبارکه مائده که آخرین سوره نازل شده بر رسول خاتم (ص) است بیندازیم :
اين سوره با آيه : يا ايها الذين آمنوا اوفوا بالعقود يعني اي مؤمنين به عهد و پيمان خود وفادار بمانيد شروع شده ودر آن آیات متعددی در مورد وفای به عهود ومواثیق دیده میشود و از عاقبت بد پیمان شکنان خبر میدهد :
وَاذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَمِيثَاقَهُ الَّذِي وَاثَقَكُمْ.....
فَبِمَا نَقْضِهِم مِّيثَاقَهُمْ لَعَنَّاهُمْ وَجَعَلْنَا قُلُوبَهُمْ قَاسِيَةًيُحَرِّفُونَ الكَلِمَ عَن مَّوَاضِعِهِ وَنَسُوا حَظاًّ مِّمَّا ذُكِّرُوا بِهِوَلاَ تَزَالُ تَطَّلِعُ عَلَى خَائِنَةٍ مِّنْهُمْ إِلاَّ قَلِيلاً مِّنْهُمْ .." ( المائدة : 13 )
و مسائل اساسی الإيمان بالله, وملائكته, وكتبه, ورسله, واليوم الآخر و الأمر بطاعة الله ورسوله, وبعمل الصالحات وحکم بما انزل الله
حال بیایید نگاهی به تفسیر ابن کثیر که مورد احترام وافتخار وهابیون است بیندازیم ودرآن امامت علی (ع) را از سوره مائده اثبات کنیم :
انما وليكم اللهو رسوله و الذين آمنوا الذين يقيمون الصلوة و يؤتون الزكوةووهم راكعون ... كه با اسناد صحيح از طرق عامه در شأن علي (ع) نازل شده
يا ايها الرسول بلغ ما انزل اليك من ربك وان لم تفعل فما بلغت رسالته : كه قبل از حادثه غدير نازل شد .
اليوم اكملت لكم دينكم واتممت عليكم نعمتي : بعد از نصب امام علي (ع) به خلافت نازل گشت .
حال به تفصیل ببینیم :
سوره مائده :
وَلَقَدْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ بَنِي إِسْرَائِيلَ وَبَعَثْنَا مِنْهُمُ اثْنَيْ عَشَرَ نَقِيبًا وَقَالَ اللَّهُ إِنِّي مَعَكُمْ لَئِنْ أَقَمْتُمُ الصَّلَاةَ وَآتَيْتُمُ الزَّكَاةَ وَآمَنْتُمْ بِرُسُلِي وَعَزَّرْتُمُوهُمْ وَأَقْرَضْتُمُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا لَأُكَفِّرَنَّ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَلَأُدْخِلَنَّكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ فَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ مِنْكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاءَ السَّبِيلِ
تفسير ابن کثير :
لَمَّا أَمَرَ تَعَالَى عِبَاده الْمُؤْمِنِينَ بِالْوَفَاءِ بِعَهْدِهِ وَمِيثَاقه الَّذِي أَخَذَهُ عَلَيْهِمْ عَلَي لِسَان عَبْده وَرَسُوله مُحَمَّد صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَوَأَمَرَهُمْ بِالْقِيَامِ بِالْحَقِّ وَالشَّهَادَة بِالْعَدْلِ وَذَكَّرَهُمْنِعَمه عَلَيْهِمْ الظَّاهِرَة وَالْبَاطِنَة فَبِمَا هَدَاهُمْ لَهُ مِنْ الْحَقّوَالْهُدَى شَرَعَ يُبَيِّن لَهُمْ كَيْف أَخَذَ الْعُهُود وَالْمَوَاثِيق عَلَىمَنْ كَانَ قَبْلهمْ مِنْ أَهْل الْكِتَابَيْنِ : الْيَهُود وَالنَّصَارَى فَلَمَّانَقَضُوا عُهُوده وَمَوَاثِيقه أَعْقَبَهُمْ ذَلِكَ لَعْنًا مِنْهُ لَهُمْوَطَرْدًا عَنْ بَابه وَجَنَابه وَحِجَابًا لِقُلُوبِهِمْ عَنْ الْوُصُول إِلَىالْهُدَى وَدِين الْحَقّ وَهُوَ الْعِلْم النَّافِع وَالْعَمَل الصَّالِح فَقَالَتَعَالَى " وَلَقَدْ أَخَذَ اللَّه مِيثَاق بَنِي إِسْرَائِيل وَبَعَثْنَا مِنْهُمْاِثْنَيْ عَشَر نَقِيبًا " يَعْنِي عُرَفَاء عَلَى قَبَائِلهمْ بِالْمُبايعةِ وَالسَّمْع وَالطَّاعَة لِلَّهِ وَلِرَسُولِهِ وَلِكِتَابِهِ . ..رَسُول اللَّه صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فَقَالَ: " اِثْنَا عَشَر كَعِدَّةِ نُقَبَاء بَنِي إِسْرَائِيل " هَذَا حَدِيث غَرِيب مِنْ هَذَا الْوَجْه وَأَصْل هَذَا الْحَدِيث ثَابِت فِي الصَّحِيحَيْنِمِنْ حَدِيث جَابِر بْن سَمُرَة قَالَ : سَمِعْت النَّبِيّ صَلَّى اللَّه عَلَيْهِوَسَلَّمَ يَقُول : " لَا يَزَال أَمْر النَّاس مَاضِيًا مَا وَلِيَهُمْ اِثْنَاعَشَرَ رَجُلًا " ثُمَّ تَكَلَّمَ النَّبِيّ صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَبِكَلِمَةٍ خَفِيَتْ عَلَيَّ فَسَأَلْت أَيْ مَاذَا قَالَ النَّبِيّ صَلَّى اللَّهعَلَيْهِ وَسَلَّمَ ؟ قَالَ :" كُلّهمْ مِنْ قُرَيْش " وَهَذَا لَفْظ مُسْلِموَمَعْنَى هَذَا الْحَدِيث الْبِشَارَة بِوُجُودِ اِثْنَيْ عَشَر خَلِيفَة صَالِحًايُقِيم الْحَقّ وَيَعْدِل فِيهِمْ وَلَا يَلْزَم مِنْ هَذَا تَوَالِيهِمْوَتَتَابُع أَيَّامهمْ بَلْ قَدْ وُجِدَ مِنْهُمْ أَرْبَعَة عَلَى نَسَقٍ وَهُمْ الْخُلَفَاء الْأَرْبَعَة : أَبُو بَكْر وَعُمَر وَعُثْمَان وَعَلِيّ رَضِيَ اللَّهعَنْهُمْ وَمِنْهُمْ عُمَر بْن عَبْد الْعَزِيز بِلَا شَكٍّ عِنْد الْأَئِمَّةوَبَعْض بَنِي الْعَبَّاس وَلَاتَقُوم السَّاعَة حَتَّى تَكُون وِلَايَتهمْلَا مَحَالَة وَالظَّاهِر أَنَّ مِنْهُمْ الْمَهْدِيّ الْمُبَشَّر بِهِ فِيالْأَحَادِيث الْوَارِدَة بِذِكْرِهِ فَذَكَرَ أَنَّهُ يُوَاطِئ اِسْمه اِسْمالنَّبِيّ صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَاسْمُ أَبِيهِ اِسْمَ أَبِيهِفَيَمْلَأ الْأَرْض عَدْلًا وَقِسْطًا كَمَا مُلِئَتْ جَوْرًا وَظُلْمًا
خوب تا اينجا مساله دوازده اميری که اسلام بوسيله آنان عزيز است از صحيحترين کتب سنت آورده است . اما در بيان اسامي آنان اشتباه کرده که اين مساله از بغرنج ترين مشکلات اهل سنت است وتاکنون کسی نتوانسته اين 12 نفر را معرفي کند .
وَاذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَمِيثَاقَهُ الَّذِي وَاثَقَكُمْبِهِ إِذْ قُلْتُمْ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَعَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ
يَقُول تَعَالَى مُذَكِّرًا عِبَاده الْمُؤْمِنِينَنِعْمَته عَلَيْهِمْ فِي شَرْعه لَهُمْ هَذَا الدِّين الْعَظِيم وَإِرْسَالهإِلَيْهِمْ هَذَا الرَّسُول الْكَرِيم وَمَا أَخَذَ عَلَيْهِمْ مِنْ الْعَهْدوَالْمِيثَاق فِي مُبايعته عَلَى مُتَابَعَته وَمُنَاصَرَته وَمُؤَازَرَته وَالْقِيَام بِدِينِهِ لِإِبْلَاغِهِ عَنْهُ وَقَبُوله مِنْهُ فَقَالَ تَعَالَى " وَاذْكُرُوا نِعْمَة اللَّه عَلَيْكُمْ وَمِيثَاقه الَّذِي وَاثَقَكُمْ بِهِ إِذْقُلْتُمْ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا " وَهَذِهِ هِيَ الْبَيْعَة الَّتِي كَانُوايُبَايِعُونَ عَلَيْهَا رَسُول اللَّه صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عِنْدإِسْلَامهمْ كَمَا قَالُوابايعنَا رَسُولاللَّه صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عَلَى السَّمْع وَالطَّاعَة فِي مَنْشَطنَا وَمَكْرَهنَا وَأَثَرَةً عَلَيْنَا وَأَنْ لَا نُنَازِع الْأَمْرأَهْله وَقَالَ اللَّه تَعَالَى " وَمَا لَكُمْ لَا تُؤْمِنُونَ بِاَللَّهِ وَالرَّسُول يَدْعُوكُمْ لِتُؤْمِنُوابِرَبِّكُمْ وَقَدْ أَخَذَ مِيثَاقكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ " وَقِيلَ هَذَاتَذْكَار لِلْيَهُودِ بِمَا أُخِذَ عَلَيْهِمْ مِنْ الْمَوَاثِيق وَالْعُهُود فِيمُتَابَعَة مُحَمَّد صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَالِانْقِيَاد لِشَرْعِهِرَوَاهُ عَلِيّ بْن أَبِي طَلْحَة عَنْ اِبْن عَبَّاس وَقِيلَ هُوَ تَذْكَار بِمَاأَخَذَ تَعَالَى مِنْ الْعَهْد عَلَى ذُرِّيَّة آدَم حِين اِسْتَخْرَجَهُمْ مِنْصُلْبه وَأَشْهَدَهُمْ عَلَى أَنْفُسهمْ" أَلَسْت بِرَبِّكُمْ قَالُوا بَلَىشَهِدْنَا " قَالَهُ مُجَاهِد وَمُقَاتِل بْن حَيَّان وَالْقَوْل الْأَوَّلأَظْهَرُ وَهُوَ الْمَحْكِيّ عَنْ اِبْن عَبَّاس وَالسُّدِّيّ وَاخْتَارَهُ اِبْنجَرِير ثُمَّ قَالَ تَعَالَى" وَاتَّقُوا اللَّه " تَأْكِيد وَتَحْرِيض عَلَىمُوَاظَبَة التَّقْوَى فِي كُلّ حَال ثُمَّ أَعْلَمَهُمْ أَنَّهُ يَعْلَم مَايَتَخَالَج فِي الضَّمَائِر مِنْ الْأَسْرَار وَالْخَوَاطِر
از بررسی در اطراف برمی ايد که مسله بسيار مهمی در کار است که اينقدر حرف از بيعت و ميثاق است و خود اصحاب نيز ميگويند که وَأَنْ لَا نُنَازِع الْأَمْرأَهْله يعني بيعت نموديم که در امر با اهلش منازعه ای نداشته باشيم . دقت شود چه امري است ؟؟؟ آيا غير از امامت ائمه اثنی عشری ؟
يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْلَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِإِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ
. وَقَالَ الْبُخَارِيّ - رَضِيَ اللَّه عَنْهُ - قَالَ الزُّهْرِيّ مِنْ اللَّه الرِّسَالَة وَعَلَى الرَّسُول الْبَلَاغوَعَلَيْنَا التَّسْلِيم وَقَدْ شَهِدَتْ لَهُ أُمَّته بِإِبْلَاغِ الرِّسَالَةوَأَدَاء الْأَمَانَة وَاسْتَنْطَقَهُمْ بِذَلِكَ فِي أَعْظَمِ الْمَحَافِل فِيخُطْبَته يَوْم حَجَّة الْوَدَاع وَقَدْ كَانَ هُنَاكَ مِنْ أَصْحَابه نَحْو مِنْ أَرْبَعِينَ أَلْفًاكَمَا ثَبَتَ فِي صَحِيح مُسْلِمعَنْ جَابِر بْن عَبْد اللَّه أَنَّ رَسُول اللَّه - صَلَّى اللَّه عَلَيْهِوَسَلَّمَ - قَالَ فِي خُطْبَته يَوْمئِذٍ : " يَا أَيّهَا النَّاسإِنَّكُمْ مَسْئُولُونَ عَنِّي فَمَا أَنْتُمْ قَائِلُونَ؟}و قال الامام مسلم في موضع آخر ثم قال قام رسول الله صلى الله عليه وسلم يوما فينا خطيبا بماء يدعى خما بين مكة والمدينة فحمد الله وأثنى عليه ووعظ وذكر ثم قال " أما بعد ألا أيهاالناس فإنما أنا بشر يوشك أن يأتي رسول ربي فأجيب وأنا تارك فيكم ثقلين أولهما كتابالله فيه الهدى والنور فخذوا بكتاب الله واستمسكوا به " . فحث على كتاب الله ورغب فيه ثم قال "وأهل بيتي أذكركم الله في أهل بيتي أذكركم الله في أهل بيتي أذكركم الله في أهل بيتي { "قَالُوا نَشْهَد أَنَّك قَدْ بَلَّغْت وَأَدَّيْتوَنَصَحْت فَجَعَلَ يَرْفَع أُصْبُعه إِلَى السَّمَاء مُنَكِّسَهَا إِلَيْهِمْ وَيَقُول اللَّهُمَّ هَلْ بَلَّغْت " قَالَ الْإِمَام أَحْمَدحَدَّثَنَا اِبْن نُمَيْر حَدَّثَنَا فُضَيْل يَعْنِي اِبْن غَزْوَان عَنْ عِكْرِمَة عَنْ اِبْن عَبَّاس قَالَ : قَالَ رَسُول اللَّه - صَلَّى اللَّهعَلَيْهِ وَسَلَّمَ - فِي حَجَّة الْوَدَاع : " يَا أَيّهَا النَّاس أَيّ يَوْمهَذَا ؟ قَالُوا : يَوْم حَرَام قَالَ أَيْ بَلَد هَذَا ؟ قَالُوا : بَلَد حَرَامقَالَ فَأَيّ شَهْر هَذَا ؟ قَالُوا : شَهْر حَرَام قَالَ فَإِنَّ أَمْوَالكُمْوَدِمَاءَكُمْ وَأَعْرَاضكُمْ عَلَيْكُمْ حَرَام كَحُرْمَةِ يَوْمكُمْ هَذَا فِي بَلَدكُمْ هَذَا فِي شَهْركُمْ هَذَا ثُمَّ أَعَادَهَا مِرَارًا ثُمَّ رَفَعَأُصْبُعه إِلَى السَّمَاء قَالَ اللَّهُمَّ هَلْ بَلَّغْت " مِرَارًا قَالَ يَقُولاِبْن عَبَّاس وَاَللَّه لَوَصِيَّة إِلَى رَبّه عَزَّ وَجَلَّ ثُمَّ قَالَ : " أَلَافَلْيُبلغ الشَّاهِد الْغَائِب لَا تَرْجِعُوا بَعْدِي كُفَّارًا يَضْرِب بَعْضكُمْ رِقَاب بَعْض " وَقَدْرَوَى الْبُخَارِيّ عَنْ عَلِيّ بْن الْمَدِينِيّ عَنْ يَحْيَى بْن سَعِيد عَنْفُضَيْل بْن غَزْوَان بِهِ نَحْوه قَوْله تَعَالَى " وَإِنْ لَمْ تَفْعَل فَمَابَلَّغْت رِسَالَته" يَعْنِي وَإِنْ لَمْ تُؤَدِّ إِلَى النَّاس مَا أَرْسَلْتُكبِهِ فَمَا بَلَّغْت رِسَالَته أَيْ وَقَدْ عَلِمَ مَا يَتَرَتَّب عَلَى ذَلِكَلَوْ وَقَعَ وَقَالَ عَلِيّ بْن أَبِي طَلْحَة : عَنْ اِبْن عَبَّاس" وَإِنْ لَمْتَفْعَل فَمَا بَلَّغْت رِسَالَته " يَعْنِي إِنْ كَتَمْت آيَة مِمَّا أُنْزِلَإِلَيْك مِنْ رَبّك لَمْ تُبَلِّغ رِسَالَته
بسيار دقت شود ! از صحيح بخاري ومسلم آورده که در خطبه حجة الوداع که حضرت در خطبه شان فرمودند ای مردم قطعا شما مسوليد در برابر من ! وبعد با ذکر بسيار مختصر حادثه غدير خم از صحيح مسلم که : پيامبر (ص) فرمودند ای مردم من بزودی من از بين شما ميروم و 2 چيز ثقيل به جا ميگذارم يکي قرآن که نور خدا وهدايت است وديگری اهل بيت من شمارا بخدا در اهل بيتم؛ شمارا بخدا در اهل بيتم، شمارا بخدا در اهل بيتم .....
بعد همه اصحاب گفتند شهادت ميدهيم که ابلاغ ونصيحت وادا کردی که سپس رسول اکرم (ص) دستان مبارک را به سمت آسمان بلند نموده وفرمودند خدايا آيا ابلاغ نمودم !!!ثمَّ أَعَادَهَا مِرَارًا ثُمَّ رَفَعَأُصْبُعه إِلَى السَّمَاء قَالَ اللَّهُمَّ هَلْ بَلَّغْت
چندين مرتبه پيامبر فرمودند خدايا ايا ابلاغ کردم !!!
بعد نيز مسايل مربوط به فتنه بعد از خود را گوشزد نمودند و فرمودند که بعد از من جنگ نکنید (برسر دنیا وریاست آن ) وگردن همدیگر را نزنید حاضرین به غائبین برسانند ! چی را؟؟؟؟
اين همه تأکيد وگفتن 3 مرتبه سفارش به اهل بيت بعد از مرگ خودش وچند مرتبه گفتن خدايا آيا ابلاغ نمودم چه معنايی دارد ؟؟؟
http://hojjah.googlepages.com/fazael_imam_ali.zip
خیرالبریه
Monday 10 September 2007, 03:12PM
بقيه :
قُلْتُ لَهُمْ إِلَّا مَاأَمَرْتَنِي بِهِ أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ رَبِّي وَرَبَّكُمْ وَكُنْتُ عَلَيْهِم ْشَهِيدًا مَا دُمْتُ فِيهِمْ فَلَمَّا تَوَفَّيْتَنِي كُنْتَ أَنْتَ الرَّقِيبَ عَلَيْهِمْ وَأَنْتَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍشَهِيدٌ
" مَا قُلْت لَهُمْ إِلَّا مَاأَمَرْتنِي بِهِ " بِإِبْلَاغِه " أَنْ اُعْبُدُوا اللَّه رَبِّي وَرَبّكُمْ " أَيمَا دَعَوتُهم إِلَّا إِلَى الْذَي أَرْسَلْتَنِي بِهِ وَأَمَرْتَنِي بِإِبْلَاغِه " أَنْ اُعْبُدُوا اللَّه رَبِّي وَرَبّكُمْ " أَي هَذَا هُوَ الْذَي قُلْتُ لَهُم وَقَولُه " وَكُنْت عَلَيْهِمْ شَهِيدًا مَا دُمْت فِيهِمْ " أَي كُنْتُ أَشْهَدُعَلَى أَعْمَالِهم حِينَ كُنْتُ بَينَ أَظْهُرهِم " فَلَمَّا تَوَفَّيْتنِي كُنْتأَنْتَ الرَّقِيب عَلَيْهِمْ وَأَنْتَ عَلَى كُلّ شَيْء شَهِيد " قَالَ أَبُودَاوُدَ الطَّيَالِسِيّ : حَدَّثَنَا شُعْبَة قَالَ اِنْطَلَقْت أَنَا وَسُفْيَانالثَّوْرِيّ إِلَى الْمُغِيرَة بْن النُّعْمَان فَأَمْلَى عَلَيَّ سُفْيَان وَأَنَامَعَهُ فَلَمَّا قَامَ انْتَسَخْتُ مِنْ سُفْيَان فَحَدَّثَنَا قَالَ : سَمِعْتسَعِيد بْن جُبَيْر يُحَدِّث عَنْ اِبْن عَبَّاس قَالَ : قَامَ فِينَا رَسُولاللَّه صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَ بِمَوْعِظَةٍ فَقَالَ " يَا أَيّهَاالنَّاس إِنَّكُمْ مَحْشُورُونَ إِلَى اللَّه عَزَّ وَجَلَّ حُفَاة عُرَاة غُرْلًاكَمَا بَدَأْنَا أَوَّل خَلْق نُعِيدهُ وَإِنَّ أَوَّل الْخَلَائِق يُكْسَى يَوْمالْقِيَامَة إِبْرَاهِيم أَلَا وَإِنَّهُ يُجَاء بِرِجَالٍ مِنْ أُمَّتِي فَيُؤْخَذبِهِمْ ذَات الشِّمَال فَأَقُول " أَصْحَابِي" فَيُقَال إِنَّك لَا تَدْرِي مَاأَحْدَثُوا بَعْدك فَأَقُول كَمَا قَالَ الْعَبْد الصَّالِح " وَكُنْت عَلَيْهِمْشَهِيدًا مَا دُمْت فِيهِمْ فَلَمَّا تَوَفَّيْتنِي كُنْت أَنْتَ الرَّقِيبعَلَيْهِمْ وَأَنْتَ عَلَى كُلّ شَيْء شَهِيد إِنْ تُعَذِّبهُمْ فَإِنَّهُمْعِبَادك وَإِنْ تَغْفِر لَهُمْ فَإِنَّك أَنْتَ الْعَزِيز الْحَكِيم " فَيُقَالإِنَّ هَؤُلَاءِ لَمْ يَزَالُوا مُرْتَدِّينَ عَلَى أَعْقَابهمْ مُنْذُ فَارَقْتهمْ" وَرَوَاهُ الْبُخَارِيّ عِنْد هَذِهِالْآيَة عَنْ أَبِي الْوَلِيد وَعَنْ شُعْبَة وَعَنْ مُحَمَّد بْن كَثِير عَنْسُفْيَان الثَّوْرِيّ كِلَاهُمَا عَنْ الْمُغِيرَة بْن النُّعْمَان بِهِ .
بله اينهم خبر از آينده که بسيار صريح ميگويد اصحاب از لحظه مفارقت پيامبر مرتد شده و به اعقاب جاهليت بر گشتند بروايت بخاری و...
درآخرین سوره ای که بر پیامبر نازل گشت بااین شدت وتکرار میگوید :خدایا آیا ابلاغ کردم !! حاضرین به غائبین برسانند ! چی را؟؟؟؟
جالب اینست که در این سوره بیشتر از عهد شکنی اهل کتاب و تاکید و سفارش به وفای به عهد سخن رفته حتی در اولین آیه میفرماید : ایمومنین به عقود وفادار باشید
وخود اصحاب بیعت کردند که در این امرنزاع نکنند در چه امری ؟؟؟؟؟؟ وسپس دين خدا کامل وتمام ميشود به چي ؟؟؟؟؟
وتامل ودقت در آیات و تفسیرشان روشنگر بسیاری از حقایق است هرچند که ناقص وپراکنده گفته است . وبنظر من سوره مائده محور حقانیت تشیع است .
http://hojjah.googlepages.com/asmaaa8.jpg
IRANIAN YOUTH CLUBS
vBulletin 5.5.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.