نمايش نسخه نهائي : و نخوانيم كتابي كه در آن باد نمي آيد.
فائزه
Friday 7 February 2003, 06:43PM
بياييد بهترين كتابهايي را كه تا به حال خوانده ايم معرفي كنيم تا از اين طريق سطح اگاهي و دانش يكديگر را بالاتر ببريم . و در مورد كتابهاي همديگر به بحث بنشينيم , نقد كنيم و در هر مورد توضيح مختصري راجع به موضوع , نگاه نويسنده , سبك ادبي و..... ارائه دهيم اميدوارم بتوانيم در يك محيط فرهنگي بيشتر با اين دوست همنشين و مانوس شويم. منتظر نظريات شما هستم با تشكر.
فائزه
Friday 7 February 2003, 07:01PM
اجازه بدهيد ابتدا خودم شروع كنم.
درزمينه كتب مذهبي كتاب مذهب عليه مذهب دكتر شريعتي مجموعه سخنراني ها , مقالات و پرسش و پاسخ در حسينه ارشاد . و شامل سرفصلهاي مذهب عليه مذهب , پدر مادر ما متهميم , اري اين چنين بود اي برادر و ضميمه هاست.
به نظر من موضوعي جديد و قابل تفكر در اين كتاب گنجانده شده و شايد پاسخ به بسياري از سوالات ما در اين زمينه است .
از كتب ادبي شاهكار دانته كمدي الهي نيز كتابي قابل تامل و جذاب است و نگاه دانته را نسبت به جهان پس از مرگ به صورت داستاني مستند و سفرنامه نقل مي كند شامل سه جلد با عنوانهاي دوزخ برزخ و بهشت است. در حقيقت اين كتاب شامل اشعار دانته همراه با توضيح وتفسير اصطلاحات و لغات دشوار به قلم بسياري از نويسندگان و اساتيد بزرگ است البته من در حال حاضر ترجمه فريده مهدوي دامغاني را در اختيار دارم ولي اميدوارم دوستان در مورد ترجمه هاي ديگر اين اثر ادبي هم همراه با اطلاعاتي مجمل در مورد زندگي و شخصيت خود دانته در اختيار ما بگذارند . با تشكر
زيتون
Friday 7 February 2003, 07:22PM
سلام
فائزه عزيز خوش اومدين(دوباره البته:cool: )
موضوع زيبائي رو پيش كشيدين البته پيشنهاد مينم بحث كتابهاي ادبي ر تو تالار خودش دنبال كنيم .و...مام هستيم اگه خدا بخواد..
هاننننننننن؟
فائزه
Friday 7 February 2003, 07:28PM
دوست عزيز تشكر از توجه شما ولي مقصود من همه نوع كتاب است حتي رمان باز هم ممنون.
montazer
Friday 7 February 2003, 08:45PM
با سلام
فائزه خانوم بحث جالبيه ولي من كه برام انتخاب كردن يه كمي سخته وقتي انتخاب كردم نظرم رو مي گم .
كتاب كمدي الهي رو يكي از دبيرهام بهم معرفي كرد و يه قسمتهايش رو بهم داد ولي متن كامل فارسيش رو پيدا نكردم .
يه كتاب ديگه هم كه از نويسندگان خارجي دوست دارم بهشت گمشده است كه از دوستاني كه اين كتاب رو خوندن مي خوام نظراتشون رو بگن البته من هم خلاصه شده اون رو خوندم . :)
صبا
Friday 7 February 2003, 11:21PM
فائزه عزيز
سلام
از موضوع جالبي كه پيشنهاد دادي ممنون. به نظر من جاي اين بخش بين موضوعات باشگاه خالي بود. اميدوارم دوستان همكاري كنند و بتوانيم نتايج خوبي از اين قسمت بدست آوريم.
متشكرم
صبا
Friday 7 February 2003, 11:27PM
دوستان خوبم
سلام
به كمكتون احتياج دارم. راستش من به دلايل بسياري و از جمله مهمترين آنها نداشتن علاقه تا به حال رماني مطالعه نكرده ام. و ترجيح مي دادم به مطالعه موضوعاتي بپردازم كه به دانستن آنها نياز داشتم. اما چندي است از بسياري دوستان و صاحب نظران شنيده ام كه مطالعه رمان راه بسيار مفيدي براي كسب اطلاعات خصوصا تاريخي و نيز آشنايي با فرهنگ و آداب و رسوم ملتهاي مختلف است. اين است كه تصميم گرفته ام مطالعه رمان را نيز آغاز كنم. از عزيزان بسيار سپاسگزار خواهم بود اگر با معرفي بهترين رمان هايي كه خوانده اند، راهنماييم كنند.
از لطف شما متشكرم و منتظر شنيدن نظرات شما هستم.
فائزه
Saturday 8 February 2003, 12:56PM
متشكرم از لطف همه دوستان
جناب منتظر ما منتظر نظريات شما هستيم در مورد بهشت گمشده فقط مي دانم اثر ميلتون است ولي من هم تا به حال ان را نخوانده ام.
و اما صبا دوست عزيز راستش من رمان زياد خواندم مي توانم بهترين انها را برايت معرفي كنم اميدوارم به دردت بخورد.
رمان تاريخي: ماري استوارت داستان زندگي ماري استوارت ملكه اسكاتلند به نظر من خيلي جذاب بود و خيلي اموزنده كه سرشار نكات تاريخي و فرهنگي ان دوره وان ديار است توصيه مي كنم حتما ان را مطالعه كن.
رمان اجتماعي وايراني: بامداد خمار و دالان بهشت . حاوي نكات ظريفي است كه در زندگي و برخورد ما (مخصوصا دخترها ) با اشخاص سهيم در زندگي شخصيمان به نظر من خيلي تاثير گذار است .
رمان فلسفي: دنياي سوفي كه تاريخ فلسفه جهان را به طور خلاصه در قالب داستان زيبا بيان كرده.
بقيه باشد براي بعد. درضمن خواهش مي كنم از دوستاني كه حتي فقط يك كتاب خوانده اند در هر ضمينه اي حتما ان را معرفي كنند . متشكرم.
اميد
Saturday 8 February 2003, 02:58PM
با سلام
دوستان منم هستم
در جواب صبا خانم عزيز چند كتاب را به ايشان معرفي ميكنم
--كتاب خواجه تاجدار نوشته جان گوره ترجمه ذبيح ا... منصوري
-- كتاب از سوادكوه تا زوهانسبورگ
--شكوفه خونين شيراز (لطفعلي خان زند)
--خداوند الموت
--پشت پرده هاي حرمسرا نوشته حسن آزاد
-- كتاب نبرد چالدران
--كتاب ناكامان كاخ سعدآباد
-- بقيه اش باشه براي بعد فعلا همينارو بخون تا ..............
قربان همگي
اميد 735
montazer
Saturday 8 February 2003, 03:37PM
سلام
در مورد بهشت گمشده درسته نويسنده اون جان ميلتون انگليسيه و بعد از كمدي الهي دانته معروف ترين شاهكار ادبيات غربه .
كتاب در وصف عصيان شيطان و اغواي ادم به وسيله شيطان و نيز سقوط ادم از بهشت به زمين است .من قسمتي از كتاب رو كه ترجمه شده شجاع الدين شفا است رو خوندم و منتظرم پام به ايران برسه كاملش رو پيدا كنم :) چون علاقه زيادي به دونستن عقايد نويسندگان غرب دارم از خوندن كتاب لذت بردم . اگر دوستان هم كتابهايي مثل اين و كمدي الهي و نيز هفت گناه كبيره دانته رو خوندن لطفا نظراتشون رو بگن .
در مورد رمان من هم مثل صبا فكر مي كنم البته تا حالا به جز يكي دو تا رمان رو بيشتر نتونستم كامل بخونم . ولي از شاهكارهاي ادبيات چه ايراني چه غير ايراني خيلي استقبال مي كنم .
از دوستان هم مي خوام رماني رو كه نام مي برن نتيجه گيري و قسمتي از اون رو هم بگن البته نه كل ما جرا رو كه ديگه خوندنش بي فايده باشه ;). (مثلا جناب اقاي اميد:p )
من اولين رماني كه خوندم بينوايان بود كه بيشتر از دو بار خوندمش چون واقعا زيبا احساسات ادمهاي مختلف رو بيان كرده بود هم خوبي ها رو هم بدي ها رو . واقعا دست گذاشته بود روي فطرت ادما . چيزي كه تو همه يكسانه و همه مي تونن از اون لذت ببرن . البته شايد بچه گونه باشه ولي اگه بازم كتابش دستم بياد دوباره مي خونمش چون واقعا لذت بخشه . شايد هم فقط برا من جالبه:confused:
حالا كه صحبت از همه نوع كتابه بد نيست از كتابهاي رياضي نوشته اقاي پرويز شهرياري هم يادي بكنم چون واقعا خيلي خوب مباحث رو مطرح كردن و كتابهاي زيادي هم دارن مثل سرگذشت رياضيات و قدر مطلق و روشهاي مثلثات كه اينا از اسمشون پيداست در باره چي هستن . البته نمي دونم سطح رياضيات تو دانشگاهها چقدره شايد برا من كه پيش دانشگاهي رو خوندم جالب باشه ولي برا دانشجوها تكراري!
فائزه جان سوالتون برا من خيلي سخته :( نمي دونم دوستان چطوري اين قدر راحت انتخاب مي كنن من حتي اگر كتابي فقط يه جملش برام جديد باشه اونو برا خودم اموزنده مي دونم ولي اينكه كدوم از همه بهتر بوده بايد دوباره همه رو بخونم بعد نظرم رو بگم كه اين هم پر واضحه كه مقدور نيست :o به همين دليل هر وقت چيزي به نظرم رسيد در صورتي كه به بحث بخوره مي نويسم چون الان كتاباي كنكور احاطه م كردن و اجازه نفس كشيدن بهم نمي دن :mad:
اهان راستي كتابهاي كوير و هبوط و نيايش استاد شريعتي نيز براي من خيلي جالب بوده . :smile40:
كتاب به سوي اصفهان پير لوتي هم گذري است بر ايران قديم و بعضي قسمت هاش و توصيهاش قشنگه . البته توصيفها هم از مناظر هست هم از اداب و رسوم ايران .
بيشتر كتابايي كه خوندم در زمينه مذهب و دين است و درباره چيزهايي كه هنوز فكر مي كنم خيلي كم ازشون مي دونم و بايد بيشتر تحقيق و مطالعه كنم .
كتاب سيماي متقين از سيد مهدي شجاعي يك نمونه از اين كتابهاست .
تا بعد ...
درياي آرام
Saturday 8 February 2003, 05:05PM
سلام.
راستش اين آخريا داشتم كتاب خانوم رو ميخوندم. مسعود بهنود. به نظرم از نظر وقايع مهم تاريخي كه در آن گنجانده شده( مخصوصا اوايل كتاب) ، كتاب غني ايست هر چند از لحاظ قدرت داستان نويسي زياد قوي نيست. در ضمن چند برگ آخر كتاب بهتر است فراموش شود چون آقاي بهنود در فصل آخر كتاب بطور نه چندان حرفه اي آسمان و ريسمان را به هم ميبافد. ولي در مجموع ارزش خواندن دارد.
از همين نويسنده كتاب امينه جاذبه بيشتري داشت. هر چند كه امينه بصورت يك قهرمان در ميآيد ، كتاب بسيار با ارزشي است كه وقايع مهمي از تاريخ ايران را در خود جاي دارد.
كتاب جاي خالي سلوچ اثر محمود دولت آبادي با قلم قهار ايشان داستان مردمي روستايي است با آداب و تعصباتشان .اصطلاحاتي در اين داستان به كرات استفاده ميشود كه حاكي از زبان اصيل روستايي و يا شايد قديمي ايران ميباشد و گاه فهميدن آن مشكل است. ولي در مجموع زيباست.
صبا
Saturday 8 February 2003, 06:37PM
سلام
از لطف همه دوستان ممنونم.
متظر عزيز
فكر مي كنم هدف ما از شركت در اين بخش آشنا شدن با كتابهاي خوب و آموزنده است، حال اگر براي تو تمام كتابهايي كه خوانده اي آموزنده بوده، خوب همه رو معرفي كن.
در ضمن اصلا باورم نمي شه كه تو كنكور داشته باشي و اين همه توي بحث ها شركت كني. ولي به هر حال اميدوارم موفق بشي و دوباره مجبور نباشي سال قبل از كنكور رو كه براي خود من وحشتناكترين دقيقه هاي عمرم بود، تجربه كني. من كه برات دعا مي كنم، همون طور كه هميشه از خدا مي خوام هيچ بني بشري رو پشت كنكور نذاره.:p
متشكرم
صبا
Saturday 8 February 2003, 06:38PM
دوستان خوبم
سلام
یکی از کتابهای جذابی که من مطالعه کرده ام، آثار شل سیلور استاین می باشد که فکر می کنم بیشتر دوستان با او آشنا باشند، ولی به دوستانی که او را نمی شناسند، توصیه می کنم به سراغش بروند.
اکثر آثار شل سیلور استاین در قالب شعر هستند و شاید در نگاه اول بسیار ساده و کودکانه به نظر رسند، ولی به عقیده من در اشعار او به نکات ظریف و دلنوازی اشاره شده که هیچ گاه در آثار پیچیده و متکلف بسیاری از بزرگان یافت نمی شوند.
خوشبختانه بسیاری از آثار او به فارسی ترجمه شده و به چاپ رسیده اند.
عناوین زیر از شعرهای شل سیلور استاین در بازار موجودند:
جایی که پیاده رو تموم می شه، بالا افتادن، دنیای دیوانه دیوانه، هملت به روایت مردم کوچه و بازار، پاک کن جادویی، چراغی در زیر شیروانی، یک زرافه و نیم، باغ وحش رویایی، ملکه قلب ها و پری دریایی و مجموعه داستان ها.
البته ترجمه های بسیاری از آثار او موجود است و از جمله مترجمان این آثار حمید خادمی، چیستا یثربی، احمد پوری، طوبی یکتایی و رضی خدادادی(هیرمندی). به نظر من در میان مترجمان فوق حمید خادمی دارای بهترین ترجمه می باشد.
برای دوستان علاقمند نمونه ای از اشعار او را در زیر می آورم:
سوال عجیب
از گورخری پرسیدم:
« تو سفیدی راه راه سیاه داری،
یا اینکه سیاهی راه راه سفید داری؟»
گورخر به جای جواب دادن پرسید:
« تو خوبی فقط عادتهای بد داری،
یا بدی و چند تا عادت خوب داری؟
ساکتی بعضی وقتها شلوغ می کنی،
یا شیطونی بعضی وقتها ساکت می شی؟
ذاتا خوشحالی بعضی روزها ناراحتی،
یا ذاتا افسرده ای بعضی روزها خوشحالی؟
لباسهات تمیزن فقط پیرهنت کثیفه،
یا کثیفن و شلوارت تمیزه؟
و گورخر پرسید و پرسید و پرسید،
و پرسید و پرسید، و بعد رفت.
دیگه هیچ وقت از گورخرها درباره راه راهاشون
چیزی نمی پرسم.
راستی مطلبی که فراموش کردم عرض کنم این است که تقریبا همه قطعه های شل سیلور استاین با تصویرهایی همراه است که در اکثریت موارد شعر بدون آنها ناقص به نظر می رسد، در ضمن همه تصویرها از خود شل سیلور استاین هستند.
نکته دیگر اینکه خوشبختانه اکثریت کتابهای او که در بازار موجودند همراه با متن اصلی کتاب که به زبان انگلیسی می باشد به چاپ رسیده اند.
اگر سوالات بیشتری دارید، در خدمتم.
متشکرم;)
maryam
Saturday 8 February 2003, 08:09PM
دنیای صوفی کتاب جالبی است با مضمون عرفانی
kimia20ir
Saturday 8 February 2003, 09:20PM
سلام...
سلام...و سلام
راستش خيلي وقت بود كه اينجا نيومده بودم
ماشا’الله چه جمع با صفايي درست شده
حسرت خوردم كه چرا زودتر از اينها نيومده بودم
والله من اهل مطالعه رمان نيستم.....ولي سعي ميكنم از اينهايي رو كه گفتيد يكيشو انتخاب كنم و بخونم
موفق باشيد
montazer
Sunday 9 February 2003, 01:00AM
نوشته شده بوسيله صبا
سلام
از لطف همه دوستان ممنونم.
متظر عزيز
فكر مي كنم هدف ما از شركت در اين بخش آشنا شدن با كتابهاي خوب و آموزنده است، حال اگر براي تو تمام كتابهايي كه خوانده اي آموزنده بوده، خوب همه رو معرفي كن.
در ضمن اصلا باورم نمي شه كه تو كنكور داشته باشي و اين همه توي بحث ها شركت كني. ولي به هر حال اميدوارم موفق بشي و دوباره مجبور نباشي سال قبل از كنكور رو كه براي خود من وحشتناكترين دقيقه هاي عمرم بود، تجربه كني. من كه برات دعا مي كنم، همون طور كه هميشه از خدا مي خوام هيچ بني بشري رو پشت كنكور نذاره.:p
متشكرم
سلام صباي عزيز
راستش تا چند وقت پيش دوست نداشتم خودم رو پشت كنكوري بببينم ولي واقعا اگر كنكور رو انتخاب نكنم بقيه عمرم هم بايد دور از ايران بمونم يا به قول معلم پنجم ابتداييم توي همين مرداب بي حركت :(:(:(:(
اينجا ها اصلا خبري از رقابت نيست :mad: من سال دوميه كه كنكور مي دم .پارسال رو ازمايشي دادم و تقريبا يه اشنايي دارم خوشحال مي شم كه راهنماييم بكنيد . البته از كتاب كمك درسي و استاد هم خبري نيست ! بايد بسوزيم و بسازيم .
اين تالار تنها جاييه كه من باهاش اشنا هستم و هر روز سعي مي كنم يه سري بهش بزنم و از اينكه با تفكرات جوونايي مثل شما اشنا شدم خوشحالم .
بيشتر كتابايي كه خوندم مذهبي بوده كه اگه وقت كردم قسمتي از هر كدوم رو با مختصري معرفي اينجا مي نويسم .
البته سه جلد كتاب هم در مورد روح به دستم رسيد با عنوان انسان روح است نه جسد كه فكر كنم نياز به پيش نياز داره چون من يه جلدش رو خوندم چيز زيادي نفهميدم در مورد اين كتاب هم اگه دوستان اطلاعاتي دارن بدن چون من نمي دونم براي اينكه اين كتاب رو بفهمم چي كار بايد بكنم !
تا بعد ...
فائزه
Sunday 9 February 2003, 12:53PM
با سلام
بايد اعتراف كنم كتابهايي را شناختم كه در اولين فرصت همه انها را تهيه خواهم كرد و بسيار خوشحالم از اينكه اينهمه سطح مطالعه بالاست.
اولا اي كاش اميد عزيز در مورد كتابهايشان توضيح بيشتري مي دادند .
دوما جناب منتظر تقاضا مي كنم شما حتي كتابي را كه خوشتان نيامده معرفي كنيد حرفهاي ابتدايي من را هم فراموش كنيد.
سوما من هم كه چند ماهي است هفت خوان كنكور را پشت سرگذاشته ام براي شما ارزوي موفقيت مي كنم و مي دانم كه موفق هم مي شوي. اين صبا را مي بيني كه مي گويد چگونه با وجود كنكور وارد اين سايت مي شوي دلم مي خواست مي ديدي چگونه براي كنكور درس مي خواند همه چيز را مي ديد همه چيز را مي خواند مسافرت هم رفت در نهايت هم در كنكور قبول شد حالا اينهمه ادعا هم دارد. ( ميدانم كه ميداند شوخي كردم.)
راستي نمي دانم چه رشته اي هستي يا اصلا قرار است اينجا كنكور دهي يا جاي ديگر ولي من به وظيفه چند كتاب معرفي مي كنم اگر توانستي تهيه كن نتوانستي هم باشد براي كساني كه ميتوانند . اگر رشته تجربي هستي مجموعه كتابهاي انديشه سازان براي من كه خيلي مفيد بود البته غير از زيست باقي كتابهايش به درد رشته هاي ديگر هم مي خورد كتابهاي هدف دار هم بدنيست .اميدوارم بتواني تهيه كني.
اين اواخر كتاب زن بر سرير قدرت را خواندم. فوق العاده بود. داستان زندگي همه زناني كه يا مستقيما يا از طريق شوهر يا پسرشان براينده و سياست كشورشان دخالت كرده و بعضيها جنايتهايي را مرتكب شدند كه به ندرت مي توان از مردان اين جنايتها را ديد از كلوپاترملكه مصر گرفته تا فكر مي كنم همسر كلينتون .
داستان زندگي فوزيه همسر اول شاه در كتاب فوزيه ملكه غمگين هم بسيار جالب وخواندني است .
منتظر باقي تظرات هستم.
montazer
Sunday 9 February 2003, 03:44PM
سلام به همه دوستان
و خوش امد به اونايي كه تازه اومدن يا تازه برگشتن;)
فائزه خانوم از راهنمايي شما ممنونم . من رشته رياضي هستم از كتابهاي انديشه سازان هم در دو زمينه استفاده كردم يكي شيمي يكي زبان و خيلي خوب هم بودن البته اين مال دو سال پيشه كه به جاي كنكور مي خواستم المپياد قبول شم:D :cool: ولي حالا هم به دردم مي خورن .
راستي ممكنه منم مجبور بشم بيام ايران چون اينجا كم كم داره جو نظامي مي گيره :confused: و مي تونم توي ايران اين كتابايي كه معرفي مي كنيد رو تهيه كنم . اين صدام براي همه دردسر داره اما مثل اينكه داره برا ما موجب خير ميشه:smile40:
در مورد كنكور من يكي كه اصلا نمي تونم 24 ساعتم رو به كنكور اختصاص بدم دوستي داشتم پارسال از 5 صبح تا 12 شب درس مي خوند و از اول تابستان هم به ايران رفته بود براي كلاس اما فوق ديپلم هم قبول نشد .
من روزي 5 يا 6 ساعت درس بخونم شاهكار كردم البته براي اسفند به بعد ميشه روزي 10ساعت اجباري!!! نمي دونم اصلا فايده داره يا نه:o:o:(:(:(:(:(:o:o:o بقيش هم ازادي دارم .
البته ببخشيد چون بحث كنكور اصلا ربطي به اين تاپيك نداشت .
در مورد نقش زنان در جنايات وحشتناك من هم چيزاي زيادي خوندم ولي جامع نبوده و فكر كنم اين كتاب زن بر سرير قدرت كتاب خوبي باشه . توي خيلي از جنايات رد پايي از يك زن مي بينيم هر چند توي بعضي از وقايع زياد پر رنگ نباشه ولي حتي تاثير نوع تربيت كردن مادر روي فرد با گذر زمان مشخص ميشه .
كتاب هبوط در كوير استاد شريعتي برام خيلي جالب بوده قسمتي از صفحه اولش رو اينجا مي نويسم:
مرا كسي نساخت, خدا ساخت , نه انچنان كه " كسي مي خواست " , كه من كسي نداشتم , كسم خدا بود . كس بي كسان . او بود كه مرا ساخت , انچنان كه خودش مي خواست , نه از من پرسيد و نه از ان " منٍ ديگر"م. من يك گل بي صاحب بودم . مرا از روح خود در ان دميد و بر روي خاك و در زير افتاب , تنها رهايم كرد. " مرا به خودم واگذاشت " عاق اسمان ! كسي هم مرا دوست نداشت, به فكرم نبود . وقتي داشتند مرا مي افريدند , مي سرشتند , كسي ان گوشه خدا خدا نمي كرد ....
از كتابهاي جلال ال احمد هم خسي در ميقات را خوانده ام . براي كساني كه مكه رفته اند خواندن اين كتاب جالب است زيرا خاطرات خودشان برايشان زنده مي شود و خوشحال مي شن كه اون موقع توي اون زمان نبودن و حالا كه جهان متمدنتر و كارا اسون تر شده هستن البته احتمالا اينده ها هم همين فكر رو در باره ما مي كنن :p
تا بعد ...
با تشكر
بهزاد
Monday 10 February 2003, 12:21AM
سلام
ميبينم كه جمع جمعه و بازار مطالعه گرمه!
از رمانهاي ايراني و مربوط به ايران كه تا حالا خوندم اكثرش رو نپسنديدم به جز:
رمان تاريخي خواجه تاجدار (كه يكي از دوستان قبلا بهش اشاره كرده)
كليدر (كه خيلي طولانيه و حوصله ميخواد) (ده جلد)
ظهور و سقوط سلطنت پهلوي (كه به خوبي وضعيت ايران بين سالهاي 1300 تا 1357 رو نشون ميده)
از سيد ضيا تا بختيار اثر آقاي بهنود (كه يك كم جانبدارانه است ولي براي كسايي كه ميخوان از گذشته مملكتشون چيزي بدونن به درد ميخوره)
رمان تاريخي قلعه الموت (كه دوستان قبلا اشاره كرده اند)
و رمان دائي جان ناپلئون (كه اگر از جنبه هاي طنزش بگذريم، قطعا خيلي از آدم هاي قصه رو دور و بر خودمون ميبينيم).
"بامداد خمار" و" شب سراب" هم، اي بد نبودند و در نوع خودشون جالب
بهزاد
Monday 10 February 2003, 12:28AM
در اين بخش آثار بهتري رو خوندم و خوندنشون رو به همه دوستان توصيه ميكنم منجمله:
رمان جنگ و صلح (شاهكار تولستوي) (رمان تاريخي، قابل توجه خانم صبا)
رمان ژان كريستف (اثر رومن رولان)
استادي داشتم كه ميگفت فرق است بين كساني كه اين دو رومان را خوانده اند و كساني كه نخوانده اند، همين جمله اش باعث شد تشويق شوم و اين ها را بخوانم.
گرچه خيلي طولاني بودند، ولي وقتي تمام شد واقعا به درستي حرف آن استاد پي بردم.
رمان صد سال تنهايي (شاهكار كابريل گارسيا ماركز)
رمان دنياي سوفي (كه دوستان قبلا اشاره كرده اند)
تمامي كتابهاي پائولو كوئيلو (كه واقعا براي من مفيد بودند، چون حس كردم يك نفر داره همه حرفهايي رو كه در ضمير ناخودآگاه من وجود داره، با يك زبون ساده بهم ميگه)
رمان سينوهه پزشك فرعون (كه واقعا يك دوره كامل درس علوم اجتماعيه)
و...
بقيه اش رو هم كه يادم اومد براتون مينويسم.
شقايق افشار
Monday 10 February 2003, 11:12AM
با سلام
بهترين كتاب فارسي كه تابحال خوانده ام كتاب سياحت غرب و سياحت شرق بوده است.
صبا
Monday 10 February 2003, 01:02PM
سلام
نمی دانم سری به غزلواره های شکسپیر زده اید یا نه. اگر نه حتما این کار را بکنید و آنگاه به ایرانی بودنتان افتخار کنید. کافی است اشعار شکسپیر را با یکی از شعرای خودمان مقایسه کنید تا منظورم را دریابید. نمی دانم، مگر می شود حافظ و مولانا و سهراب خواند و آنگاه از اشعار شکسپیر لذت برد؟
من هیچ یک از نمایشنامه های شکسپیر را مطالعه نکرده ام، اما به نظر من اشعار وی بوی عشق زمینی می دهند. در مقدمه دکتر تفضلی(مترجم غزل ها) خواندم:"غزل ها به طور پوشیده و مرموز به اشخاص متعدد ارتباط پیدا می کنند، به خصوص به یک نوجوان پسر بسیار زیبا که شکسپیر سخت دلباخته و عاشق اوست، و به یک زن مو سیاه تیره رنگ که ظاهرا هم رفیق شکسپیر است و هم مورد توجه آن نوجوان و یک شاعر رقیب که اگر هویت آنها واقعی باشد هنوز مورد حدس و گمان است." البته من به هیچ وجه قصد زیر سوال بردن عشق را ندارم، چرا که حتی عشق زمینی را پاک و مقدس می دانم که عشق به همنوع، عشق به خداست و چه زیبا گفت منصور که انا االحق. اما قبول کنید عرفان حافظ را هیچ گاه نمی توان با عشق شکسپیر مقایسه کرد. من بر خود می بالم که ایرانی هستم، چرا که یک بیت از مولوی ما به تمام اشعار بزرگترین و مشهورترین شاعر مغرب زمین می ارزد.
البته من تنها متن ترجمه شده این اشعار را مطالعه کرده ام و به قول بسیاری لطایف و آرایه های ادبی موجود دریک متن هرگز به ترجمه در نمی آید، اما از نظر من آنچه به الفاظ زیبایی و طراوت می بخشد، روحی است که در کالبد بی جان آن دمیده می شود.
بیش از این ادامه نمی دهم و قضاوت را بر عهده خودتان می گذارم.
این هم یک غزل از شکسپیر برای فائزه عزیز که قولش را داده بودم:
آن دو عنصر دیگر، هوای سبک و بی جسم و آتش پاک ساز، هر جا که من باشم آن هر دو با تواند، یکی فکر من و دیگری میل و تمنای من، این دو بین حاضر وغایب بسرعت می لغزند و در حرکتند، زیرا وقتی که این عناصر زنده تر و سریع تر با پیام محبت آمیز عاشقانه بسوی تو رفته اند زندگی من، که از چهار عنصر ساخته شده است، فقط تنها با دو عنصر باقی می ماند و با فشار غم و افسردگی تا مرگ فرو می نشیند تا وقتی که آن عناصر سریع و تندرو و پیام آور از سوی تو برگردند و ترکیب زندگی مرا بهبود بخشند. آن پیام آوران تازه برگشته از سلامتی تو مطمئن گشته، برای من خبر می آورند. وقتی این خبر رسید من شاد می شوم، اما پس از آن دیگر شاد نیستم، آنها را بسوی تو پس می فرستم، و باز فورا غمیگین می شوم.
خوشحال می شوم نظر شما را هم بشنوم.
متشکرم:p
بابک
Tuesday 6 May 2008, 09:30AM
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نقدونه
Tuesday 6 May 2008, 10:11AM
كتابهاي خوبي كه خوندم زياده ولي بيشتر از همه با animal farm جورج ارول حال كردم البته نسخه اصليش نه ترجمه شدش. يه رمان خيلي قشنگ و سياسي. توصيه ميكنم دوستان حتماً اين كتاب رو بخونن. اسم فارسيش يا قلعه حيواناته يا مزرعه حيوانات.
يه عده حيوون هستن كه ميان با يه كودتا يا انقلاب صاحب مزرعه رو بيرون ميكنن و حكومت رو خودشون دست ميگيرن ولي بعد از يه مدت ميبينن كه حاكماي خودشونم بله ... :(
نقدونه
Tuesday 6 May 2008, 10:19AM
از رمانهاي ايراني كتابهاي رضا اميرخاني رو خيلي دوست دارم مخصوصاً من او و داستان سيستان.
داستان سيستان خاطرات سفر ده روزه ره بر به استان سيستان هست با قلم زيباي اميرخاني. من او رو سه بار خوندم كه آخرين بارش شبهاي قبل از كنكور كارشناسي ارشد بود;)
معرفي داستان من او
عاشقی که هنوز غسل نکرده باشه،حکماً عاشقه،نفسش هم تبرکه... یا علی مددی!
داستان مربوط به زندگى فردى به نام على فتاح است. راوى،قهرمان داستان هم هست، ماجراهاى زندگى خود را، از كودكى تامرگ، روايت مىكند. على فتاح فرزند يك تاجر ثروتمند است و درجنوب شهر زندگى مىكنند. در كودكى، پدر خود را از دست مىدهد وتحت نظر پدر بزرگش بزرگ مىشود. در نوجوانى به مهتاب،همبازى دوره كودكى خود، دل مىبندد. ولى اين علاقه به ازدواجنمىانجامد. سالها بعد، مهتاب با خواهر على به فرانسه مىروند.خواهر على با يك مبارز الجزايرى ازدواج مىكند. اين مبارز ترورمىشود و او و مهتاب به ايران برمىگردند. در زمان موشك بارانتهران، خواهر على و مهتاب به شهادت مىرسند. على فتاح نيز بعداز بخشيدن آنچه از اموال پدرى مانده است، فوت مىكند.
اين سخن حقى است كه اگر ما بخواهيم ادبيات داستانى ما در دنيامورد اعتنا واقع شود بايد به ريشهها برگرديم و از مضامين گنجينهادبيات كهن مدد بگيريم. اتفاقاً تاكنون تلاش كردهاند اما موفقيتچشمگيرى نيافتهاند. از اين بابت رمان من او جهش بزرگى است بهسوى اين هدف بزرگ. مضمون اصلى اين رمان عشق است اما نهعشق به معناى رايج امروزى آن بلكه عشق به همان معنا كه بزرگانادب و هنر ما در آثارشان مايه گرفتهاند.(چاپ اول: 1378)
فكر ميكنم چاپ چهاردهمش سال 1386 بود.
http://www.rahpouyan.com/images/middlelogo/yarbamast.jpg (http://www.yarbamast.ir/)
وبلاگ من (http://naghdooneh.persianblog.ir/)
نقدونه
Tuesday 6 May 2008, 10:23AM
يه كوچولو هم درباره داستان سيستان:
كتاب «داستان سيستان» مجموعه يادداشتهاى «رضا اميرخانى» از سفر سال 81 رهبر انقلاب اسلامى و ديدار با مردم سيستان و بلوچستان منتشر شد. در كتاب «داستان سيستان»، نويسنده تلاش در ثبت لحظه به لحظه سفر رهبر به سيستان و بلوچستان و ديدار با اهالى اين ديار دارد. كتاب با مقدمه اى 12 صفحهاى آغاز مى شود و سپس مخاطب اثر را با خود همراه مى سازد. اميرخانى كه «رمان نويس» است ، ترجيحا سعى در «خاطره نگارى» دارد اما نگارش ادبى وى و تعليق هايى كه در اثر به وجود آورده، داستان سيستان را از محدوده خاطرهنگارى و سفرنامه خارج كرده و به آن جانمايه ادبى بخشيده است . گستره نگاه نگارنده به عوامل و آدمهاى سفر و تعمق و تامل محسوس وى در همه اتفاقهايى كه طىاين سفر ده روزه رخ مىدهد ، مخاطب را متوجه نگاه بىطرفانه كتاب مى سازد ، نگاهى كه از حسهاى شخصى نويسنده نيز عارى نيست.
در مقاطعى از «داستان سيستان» كه بارويكرد و در قالب يك سفرنامه به تحريردرآمده، نيش و نوشهاى سياسى و اجتماعى نيز استشمام مىشود، ازديگر ويژگىهاى اثر، لحاظ شدن رسمالخط پيشنهادى نويسنده است كه در ساير كتابهاى رضا اميرخانى نيز اعمال شده است.
http://www.rahpouyan.com/images/middlelogo/yarbamast.jpg (http://www.yarbamast.ir/)
وبلاگ من (http://naghdooneh.persianblog.ir/)
IRANIAN YOUTH CLUBS
vBulletin 5.5.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.