PDA

نمايش نسخه نهائي : قمه زني حرام يا حلال

امیر
Tuesday 5 September 2006, 12:07PM
اين نوشتار از سرفصل سنت عزاداري , معقول و مشروع (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=4113) توسط ناظر تالار تفكيك شده است

با سلام

بر اساس کدام دلیل ارزشمند ضرر رساندن به بدن حرام است ؟
جناب پویان
ضرر رساندن مفهمش بسیار وسیع است اما اگر ضررش تا حدی باشد که منجر به هلاکت نفس بشود از مصادیق آیه شریفه قرار نمیگیرد ؟!((َ لا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَة ))

از طرفی اگر کار مباح موجب وهن مذهب شود جایز نخواهد بود و در بهترین حالت ( مثلا قمه زدن با قمه کاغذی !! ) اگر باعث ضرر و زیان نشود از مصادیق کارهای لغو و بیهوده قرار خواهد گرفت که مومنان واقعی از لغو اجتناب میکنند : (( وَ الَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُون‏))

حال که پاسخ خود را گرفتید لطف کنید و به سوال بنده جواب بدهید که دلیل شما بر اصالة الاباحه چیست ؟! ( البته خودم قبول دارم )

از جناب فاتح هم این سوال را داشتم که چرا آیت الله مکام شیرازی فتوا به ((حرمت )) آن داده اند
؟!

با تشکر

puyan
Wednesday 6 September 2006, 12:41AM
سلام

جناب امیر

آیا اینطور به نظر نمیرسد که شما سوال من را با یک سوال دیگر مقابله کرده اید ؟

یک بار دیگر به نوشته شما بر میگردم :

شما نوشته بودید : " مگر ضرر رساندن به بدن حرام نیست ؟؟؟!!!!! "

و اکنون نوشته اید : " ضرر رساندن مفهمش بسیار وسیع است اما اگر ضررش تا حدی باشد که منجر به هلاکت نفس بشود از مصادیق آیه شریفه قرار نمیگیرد ؟!((َ لا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَة )) "

من نمیتوانم از این دو عبارت پاسخ صریح شما را برداشت کنم ! اگر قصد شما از نوشتن عبارات اول اینست که " ضرر رساندن به بدن حرام است " در عبارت دوم خود با محدود کردن عبارت اول ، محدوده حرمت را تقلیل داده اید ؛ اما هنوز من نتوانسته ام منظور شما را صراحتا دریافت نمایم .

آیا به نظر شما اگر ضرر رساندن به خود ، موجب قتل نشود حرام نیست ؟

و آیا اگر ضرر رساندن به خود موجب قتل شود حرام است ؟

از طرف دیگر احتمالا شما میدانید که بحث ضرر زدن به خود و حرمت داشتن یا نداشتن آن با بحث وهن دین دو موضوع مجزا هستند ! پس اجازه بدهید موضوعات را یک به یک مطرح کنیم !

اما برای آنکه سوال شما را هم بی پاسخ نگذاشته باشم :
تصور میکنم بحث " اصاله الاباحه " اولا یک بحث عقلی است . چون " عقاب بلا بیان " ظلم است و چون خدا ظالم نیست پس اصل اباحه در میان خلق جاری است .

( عقاب بلا بیان : قانونی را نگویی و اعلام نکنی و سپس مرتکبین خلاف آن را جریمه نمایی )

متشکرم

امیر
Wednesday 6 September 2006, 01:01AM
سلام
جناب پویان منظور بنده ضرر جدی به بدن است .
بنده نظرم رو گفتم و اگر شما صریحا نظرتون رو در مورد قمه زنی بگید بنده خواهم گفت که چرا مسئله وهن را پیش کشیدم بنابراین منتظر نظر شما در مورد قمه زنی میباشم
از توضیح شما هم ممنونم

با تشکر
والله اعلم
والسلام

puyan
Thursday 7 September 2006, 12:58AM
سلام

جناب امیر

خیر جناب امیر ! متاسفانه شما هنوز نظرتان را بطور واضح نفرموده اید .
همانطور که میدانید در امور دینی باید از سخن گفتن تقریبی و مبهم اجتناب کرد .
ضرر جدی و شوخی ، هر چه باشد اگر مشمول حرمت است حکم روشن و مشخصی دارد .
شما درباره ضرر رساندن به بدن از حکم حرام شرعی سخن گفتید ( البته در قالب یک سوال ) و پس از آنکه من دلیل شرعی این سخن شما را تقاضا نموده ام حرمت ضرر را با قید " ضرر منجر به هلاکت " عرضه کردید و در ادامه منظور خود را با عبارت " ضرر جدی " ارائه کرده اید !

لطفا نظرتان را درباره حرمت ضرر رساندن به بدن توضیح دهید .

درباره قمه زنی هم عرض میکنم که قمه زنی یکی از مصادیق شناخته شده ایست که در عزاداری محرم دیده میشود . یکی از شاخه های بحث عزاداری ، بحث شکلهای عزاداری است . نمیدانم چرا از میان شکلهای مختلف عزاداری ، قمه زنی ذهن شما را بیشتر به خودش مشغول کرده است اما همانطور که قبلا هم گفتم باید درباره اصل عزاداری و کلیات آن بحث روشن بشود سپس به شکلهای عزاداری و از جمله قمه زنی هم میرسیم .

متشکرم

امیر
Thursday 7 September 2006, 01:03AM
جناب پویان اگر مطلب به این آسونیی که شما فکر میکنید باشه ، اینهمه علمای اختلاف نداشتند ( نظر علمای شیعه را جمع به قمه زنی از مستحب شروع میشود به حرمت مطلق ختم میشود )
والسلام

puyan
Friday 8 September 2006, 09:32AM
سلام بر حجت حیّ خدا و مژده انبیاء و اوصیاء ، حضرت مهدی ، حجة ابن الحسن العسکری علیه الصلاة و السلام

سلام

جناب امیر

آیا متوجه شده اید که در نوشته من درباره قمه زنی و سینه زنی و سایر شکلهای عزاداری هنوز چیزی نیامده است و من آنرا به ادامه بحث موکول کرده ام ؟!

آیا دقت کرده اید که بحث عزاداری از قمه زنی شروع نمیشود و با قمه زنی پایان نمی یابد ؟!

جناب امیر ، در نوشته شما درباره دلایل حرمت ضرر رساندن به بدن ( که خود شما آنرا مطرح کردید ) و نظر صریح شما در این مورد ، چیزی نیامده بود !

آیا این امر همان چیزی نبود که شما با مطرح کردن آن وارد این تاپیک شده اید ؟!

آیا من نباید منتظر دلایل شما و همچنین نظر صریح و واضح شما درباره آنچه خودتان مطرح کردید باشم ؟! منظورم حرمت ضرر رساندن به بدن است !

متشکرم

ارژنگ
Sunday 10 September 2006, 08:03AM
خب جناب امیر که از علمای شیعه تبعیت نمی کنند .
مگر نمی دانید که ایشان بظاهر شیعه هستند ؟

مشكي
Wednesday 25 October 2006, 06:21AM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام،
من داشتم اینجا رو می خوندم دیدم که گیر سه پیچ دادین به این قمه زنی، من وارد بحث شما نمی شم فقط یک موضوع را یاد آوری می کنم:
تا آنجا که من فتاوای مراجع را دیدم (من فقط چند تا را دیدم) آنها مثلا می گویند که در عزاداری فقط اونقدر به خودتون بزنین که دردش توی همون مجلس بمونه نه بیشتر.

puyan
Wednesday 25 October 2006, 01:21PM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام،
من داشتم اینجا رو می خوندم دیدم که گیر سه پیچ دادین به این قمه زنی، من وارد بحث شما نمی شم فقط یک موضوع را یاد آوری می کنم:
تا آنجا که من فتاوای مراجع را دیدم (من فقط چند تا را دیدم) آنها مثلا می گویند که در عزاداری فقط اونقدر به خودتون بزنین که دردش توی همون مجلس بمونه نه بیشتر.

سلام

جناب مصطفی

دوست من ، در حکم مورد نظر ضرر منجر به از بین رفتن عضو مطرح شده است .

متشکرم

مشكي
Wednesday 25 October 2006, 08:47PM
سلام

جناب مصطفی

دوست من ، در حکم مورد نظر ضرر منجر به از بین رفتن عضو مطرح شده است .

متشکرم
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام،
من آدرس دقیقشو یادم نیست ولی مراجعه کن به رساله آیت الله مکارم شیرازی فکر کنم قسمت مسایل متفرقه حالا سر فرصت می گردم پیداش می کنم:smile07: :cool:

مشكي
Wednesday 25 October 2006, 08:50PM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام،
یادم رفت اینو بگم پارسال اصلا خودش تو تلویزیون هم اینو هم یه چیزای دیگه رو گفت
اگر بخوای اونایی که یادم هست رو میگم

puyan
Sunday 28 January 2007, 05:56PM
سلام

کتاب و سنت و اجماع و عقل هیچکدام با عزاداری مخالفت نکرده اند و لذاست که اگر فردی ( به دلیل شرعی نه سلیقه ای ) مخالف با عزاداریست باید مخالفت شرع مقدس را با عزاداری اثبات کند و در غیر اینصورت خدشه ای به حلال بودن عمل طبیعی و انسانی عزاداری وارد نمیشود !

متشکرم

مشكي
Sunday 28 January 2007, 07:20PM
سلام جناب پويان من نفهميدم منظور شما كيه؟ اگه منظور شما منه كه اتفاقا همين دو روز پيش آقاي جوادي آملي چند چيز رو جز خرافات دونست و منبع من هم تلويزيونه!: 1. اون پارچه هايي كه دور ضريح مي بندن و به حساب دخيل بستن. 2. علم و علم كشي. (اتفاقا سر همين موضوعات هم چقدر حرص مي خورد بنده خدا! مي گفت حالا ما هر چه داريم با اينا مبارزه مي كنيم مگه گوش مي كنن!)
(يك نكته خارج از بحث اما مهم، توي كتاب احياي تفكر اسلامي از شهيد مطهري حتي بست نشيني خرافات است)
دو يا سه سال قبل يا همين پارسال بود كه آيت الله مكارم شيرازي در تلويزيون حاضر شدند و چند چيز رو حروم دونستن كه من چندتاش رو يادمه: 1. قمه زني (لازم به ذكره تنها جايي كه شرع اجازه داده انسان به خودش صدمه بزنه موقعيه كه چاره اي نداره مثلا مي خواد جراحي كنه. اصلا چيزي كه موجب ايجاد ضرر مهم براي انسان باشه حرومه. (سيگار و ... به همين دليل حرومند)) 2. اون شوري كه چند نفر جمع ميشن و پيرهنشون رو درميارن و اون كارا رو مي كنن. 3. بقيش رو يادم نيست. (فكر كنم در مورد نمازي كه بخاطر عزاداري به عقب انداخته ميشه هم صحبت كردن و گفتن اينكار رو نكنين.)
در ضمن اگر فرض كنيم كه قمه زنيه اشكال نداره اما طبق فتوايي ديگر از مراجع باز هم اينكار رو نبايد كرد. (خيلي ببخشيد كه من منبع نميارم چون اينا رو خيلي وقت پيش خوندم يا شنيدم براي همين منبعش رو يادم نيست) اين فتوا ميگه اگه كاري حلال در زماني خاص موجب وهن اسلام باشه بايد اون كار رو ترك كرد (بعضي مراجع با استناد به همين دليل قمه زني رو حروم كردن).
ببين عزيز من شرع رو من و شما مشخص نمي كنيم. مراجع براي همين خلق شدن.
اصلا چطوره اين سوال رو از مراجع بپرسيم؟ متن سوالي كه من امشب اگه شد يا فردا براي چند نفر از مراجع مي فرستم اينه:
بسم الله الرحمن الرحيم
با سلام و عرض تسليت به مناسبت ماه محرم.
مدتي است كه در محلي بحثي بر سر موضوع عزاداري سر گرفته است. و در آن حول موضوعاتي نظير قمه زني مباحثي شكل گرفته است. از شما تقاضا دارم كه مشخص فرماييد كدام يك از موارد زير حرام و كدام حلال است.
1. قمه زني
2. علم و علم كشي
3. بستن پارچه به ضريح (كه البته اين مربوط به عزاداري نيست ولي براي اينكه وضعيت اين مورد هم مشخص شود سوال شد)
4. شور گرفتن و درآوردن پيراهن
5. صدمه زدن از هر طريق (مانند سيلي و مو كندن و... )
با تشكر از شما
ــــــــــــــــــــــــــــــ
خوب چطوره؟ اينو بپرسيم؟

مشكي
Sunday 28 January 2007, 08:03PM
اين رو توي سايتي كه مربوط به آيت الله نوري همدانيه ديدم:
http://www.noorihamedani.com/noori/esteftalist.asp?Languageurl=1&Pageurlnumber=310&location=none&Pagemedia=91
نظر معظم له در مورد قمه زني چيست؟

بسمه تعالي
با عرض سلام
چون وهن به مذهب است و ضرر دارد جائز نيست .
حسين نوري همداني </B>
با عرض سلام ...
نظر شما در باره قمه زنی چیست ؟
می گویند نظر شما مطلق حرام نیست و حکم اشکال دارد داده اید ... اما دفتر حضرت عالی حکم "جایز نیست" را بیان کرده اند ...
خواهشا در صورت امکان نظر صریح و واضح خود را در این زمینه بیان فرمایید ...
در ضمن با توجه به اینکه برخی مکان انجام این کار را مدنظر دارند ، خواهشمند است بیان فرمایید شما مطلق قمه زنی را جایز نمی دانید یا فتوای دیگری دارید ...
ممنون از لطف شما ...
موفق و موید باشید
یا حق

بسمه تعالي
با عرض سلام
ما گفته ايم در صورتي كه ضرر داشته باشد و يا وهن و طعن به مذهب محسوب شود جايز نيست.
حسين نوري همداني </B>

1- حكم برهنه شدن اقايان در مجالس عزاداري ائمه چيست
2- حكم لطمه زدن به خود در مجالس فوق چيست (به سر و صورت خود زدن)

بسمه تعالي
با عرض سلام
1 - با حفظ شئونات در صورتی که گناهی انجام نشود بشکلی که در عزاداری ها مرسوم است و دور از چشم نا محرم مانعی ندارد
2 - جایز نیست .
حسين نوري همداني

puyan
Tuesday 30 January 2007, 08:54AM
سلام

جناب مشکی

مخاطب من کسانی هستند که متاسفانه با عدم آگاهی و صرفا با تقلید از بعضی گویندگان ، اصل عزاداری را صحیح نمیدانند . اما ظاهرا شما نظر منفی نسبت به اصل عزاداری ندارید و صرفا درباره بعضی از شکلهای آن نظراتی را عنوان کرده اید .
متاسفانه بعضی دوستان که در این بحث هم شرکت میکردند بدون روشن شدن اصل یحث ، عجولانه به سراغ مصادیق میرفتند و نا آگاهانه قضاوت هم میکردند و وقتی از آنها دعوت شد تا اولا به ریشه های بحث بپردازیم و سپس به مصادیق ، ناگهان بحث را ترک کردند و حاضر به ادامه نشدند ...

حال که شما درباره شکلهای عزاداری ( با قبول اصل آن ) نظراتی را مطرح کرده اید من هم یک نکته کلی را عرض میکنم :
شکلهای عزاداری تابع آداب و رسوم ملل است و تا زمانی که با اصول شرعی به تعارض نیفتند مقبول و قابل دفاع خواهند بود . لذا برای خارج کردن هر یک از اشکال عزاداری از صحنه باید بحث مستقل صورت گیرد و دلیل مستقل اقامه گردد . فقها نیز بر همین اساس نظر میدهند .
اگر وهن اسلام برای یکی از اشکال عزاداری محرز و اثبات شد تا زمانی که آن وهن مطرح است آن شکل خاص ، تعطیل میشود ؛ ظاهرا جهت اعلام حکم قمه زنی از سوی بعضی فقها بر این اساس است .
از سوی دیگر درباره لطمه زدن بحث کمی تفصیل دارد تا حدود و شرایط حکم روشن شود لذا فعلا وارد آن بحث نمیشوم .
درباره بلند کردن علم عزا نمیدانم جهت مخالفت بعضی افراد چیست . اگر شما جهت آن را میدانید بفرمایید .

متشکرم

مشكي
Tuesday 30 January 2007, 04:23PM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام،
مخاطب من کسانی هستند که متاسفانه با عدم آگاهی و صرفا با تقلید از بعضی گویندگان ، اصل عزاداری را صحیح نمیدانند . اما ظاهرا شما نظر منفی نسبت به اصل عزاداری ندارید و صرفا درباره بعضی از شکلهای آن نظراتی را عنوان کرده اید
پس ببخشید که من بی خودی دخالت کردم.
متاسفانه بعضی دوستان که در این بحث هم شرکت میکردند بدون روشن شدن اصل یحث ، عجولانه به سراغ مصادیق میرفتند و نا آگاهانه قضاوت هم میکردند و وقتی از آنها دعوت شد تا اولا به ریشه های بحث بپردازیم و سپس به مصادیق ، ناگهان بحث را ترک کردند و حاضر به ادامه نشدند ...

عملی است تکراری! همیشه همین بوده، هست و خواهد بود.
حال که شما درباره شکلهای عزاداری ( با قبول اصل آن ) نظراتی را مطرح کرده اید من هم یک نکته کلی را عرض میکنم :
شکلهای عزاداری تابع آداب و رسوم ملل است و تا زمانی که با اصول شرعی به تعارض نیفتند مقبول و قابل دفاع خواهند بود . لذا برای خارج کردن هر یک از اشکال عزاداری از صحنه باید بحث مستقل صورت گیرد و دلیل مستقل اقامه گردد . فقها نیز بر همین اساس نظر میدهند .

دوست عزیز جناب آقای پویان، بنده دلیل و مدرک ندارم. بحث مستقل جایی است که کسی دلیل داشته باشد که من ندارم. تنها دلیل من نظر و حکم مراجع است.
اگر وهن اسلام برای یکی از اشکال عزاداری محرز و اثبات شد تا زمانی که آن وهن مطرح است آن شکل خاص ، تعطیل میشود ؛ ظاهرا جهت اعلام حکم قمه زنی از سوی بعضی فقها بر این اساس است .

بلی بعضی فقها همین دلیل را آوردند اما این فقط یکی از دلایله. مثلا همین آقای نوری همدانی رو نیگا کن: میگه لطمه زدن جایز نیست و اگر قمه زنی ضرر داره حرومه. من از خیلی از مراجع پرسیدم که حالا اسمش رو هم یادم نیست. جوابش احتمالا یک هفته یا دو هفته بعد میاد.
از سوی دیگر درباره لطمه زدن بحث کمی تفصیل دارد تا حدود و شرایط حکم روشن شود لذا فعلا وارد آن بحث نمیشوم .

من نمی دونم بعدا چی می خوای بگی! ولی خوب لطمه زدن لطمه زدنه دیگه! فکر کنم (چون منبعش رو ندارم میگم فکر کنم وگرنه مطمئنم) آقای مکارم شیرازی گفته که اگه سوزش و درد ناشی از سینه زنی تا پایان مراسم باشه و بعدش نباشه اشکال نداره.
درباره بلند کردن علم عزا نمیدانم جهت مخالفت بعضی افراد چیست . اگر شما جهت آن را میدانید بفرمایید .
فکر کنم علتش اینه که هیچ دلیلی برای اینکار نداریم. و مسلمان نباید کار بیهوده بکنه. خلاصه دلیلای متفاوتی شنیدم از راه بندون گرفته تا خرافات و... .
راستی یک چیزی:
خیلی از بحث های دینی (نه همش) بیهوده است. چون اینکار تخصص می خواد و ما متخصص نیستیم. پس این بحث رو تخصصیش نکنی.

puyan
Tuesday 30 January 2007, 07:59PM
سلام

جناب مشکی

فکر کنم علتش اینه که هیچ دلیلی برای اینکار نداریم. و مسلمان نباید کار بیهوده بکنه. خلاصه دلیلای متفاوتی شنیدم از راه بندون گرفته تا خرافات و... .

همانطور که عرض کردم شکلهای عزاداری جزو آداب و رسوم ملل است و لذا دلیل خاصی برای بودن آنها اقامه نمیگردد و نیازی به این کار هم نیست .همین که در میان مردم ما بلند کردن علم نشانه عزای حسینی است و عرف مردم با دیدن این علمها به یاد این عزاداری می افتند ، برای مقبولیت آن کافی است ؛ حال اگر به دلایل دیگری مثل ترافیک و یا ... محدودیتهایی برای آن قرار داده شود به اصل مقبولیت آن لطمه نمیزند .
دقت کنید که خود علم بلند کردن و یا سایر اشکال عزاداری امر شرعی نیستند بلکه ذیل عنوان کلی اقامه عزای حسینی قرار میگیرند و به همین دلیل مقبولیت می یابند .

راستی یک چیزی:
خیلی از بحث های دینی (نه همش) بیهوده است. چون اینکار تخصص می خواد و ما متخصص نیستیم. پس این بحث رو تخصصیش نکنی.
اگر بحثهای معمولی ما را به نتایج نادرست برساند چاره ای جز تخصصی شدن بحثها نیست .

متشکرم

مشكي
Tuesday 30 January 2007, 08:24PM
سلام
دوست عزیز بنده قصد بحث ندارم. گفتم که من عالم و متخصص نیستم و چنین اجازه ای به خود نمی دهم که بحث کنم. تنها چند تا از فتاوا را موقعی که به دستم برسد خواهم نوشت.
البته این را بدانید چیزی که بیهوده است مسلمان از آن مبراست. همچنین چیزی مقبول است که دلیلی داشته باشد و به صرف عرفی بودن درست نیست. وقتی انسان چیزی را قبول می کند که دلیل داشته باشد. در ضمن از نظر مراجع علم خرافی است چه عرفی باشد چه نباشد چه مردم به یاد سید الشهدا(ع) بیفتند چه نیفتند.
می دانید... یکی از روش های انحراف انسان این است که در چیزی که تخصص ندارد بحث کند. من هم اوایل عضویتم در بحث ها بسیار داغ بودم اما چون می دیدم بعضی از مواقع بعضی از حرف ها در تخصص من نیست و من دارم روی باریکه مو حرکت می کنم از اینکار انصراف دادم و بحث هایم را نیمه تمام رها کردم. اینجا هم نمی خواهم بحث کنم.
این عمل مانند این است که کسی که تخصصش پزشکی است بیاید از معماری بگوید!

puyan
Wednesday 31 January 2007, 12:09AM
سلام

جناب مشکی

خود شرع در اموری ، ملاک را عرف قرار داده است . لذا همه امور به صرف عرفی بودن با چوب شرع رانده نمیشوند ...

بهر حال

من عالم و متخصص نیستم و چنین اجازه ای به خود نمی دهم که بحث کنم !

اگر بحثهای معمولی ما را به نتایج نادرست برساند چاره ای جز تخصصی شدن بحثها نیست .

متشکرم

مشكي
Thursday 1 February 2007, 08:50PM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام،
این استفتا از رهبر انقلاب هستش:

بسم الله الرحمن الرحيم
مدتي است كه در محلي بحثي بر سر موضوع عزاداري سر گرفته است. و در آن حول موضوعاتي نظير قمه زني مباحثي شكل گرفته است. از شما تقاضا دارم كه مشخص فرماييد كدام يك از موارد زير حرام و كدام حلال است.
1. قمه زني
2. علم و علم كشي
3. بستن پارچه به ضريح (كه البته اين مربوط به عزاداري نيست ولي براي اينكه وضعيت اين مورد هم مشخص شود سوال شد)
با تشكر از شما

جواب:
سلام عليکم و رحمة الله و برکاته‏
بسمه تعالى
ج1) قمه زنى مطلقاً جايز نيست.‏
ج2و3) فى نفسه مانع ندارد ولى نبايد اينگونه امور جزو دين محسوب شود.‏
ج4و5) عزادارى به نحو متعارف و بگونه‌اى که از مظاهر عرفى حزن و اندوه در عزادارى محسوب شود ‏مانع ندارد ولى از اعمالى که موجب وَهْن مذهب و يا ضرر قابل توجهى براى بدن داشته باشد، بايد اجتناب ‏نمود.‏
موفق و مؤيد باشيد

فاتح
Tuesday 6 February 2007, 02:33PM
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مشکی
ظاهرا شما اصلا از نظرات مراجع تقلید نیز اطلاعی ندارید!
مشهور بین فقها و مراجع استحباب قمه زدن میباشد.
قمه زنی ضرر به بدن نیست،بلکه فایده برای بدن نیز دارد.ضمنا چه کسی گفته اسیب رساندن به بدن و ایذاء نفس حرام است.این کار کاملا جایز است و تنها استثناءاتی دارد که باعث حرام بودن میشود که هیچ یک از انها به قمه زنی و....مربوط نمیشود.
اقای جوادی املی برای خودشان گفته اند علم صحیح نیست،ما که ملاکمان جوادی املی نمیباشد،شیعیان از مراجع تقلید میکنند و ایشان نیز علم کشی را جایز میدانند.حتی نظر مراجع حکومتی نیز جواز این کار است.
خودتان میفرمایید ضرر مهم،نه قمه زدن ضرر مهمی دارد و نه سیگار کشیدن،و سیگار کشیدن نیز کاملا جایز است،و کمتر کسی بوده که فتوا بر حرمت ان بدهد،و به فرمایش مرحوم ایه الله العظمی تبریزی قول به حرمت سیگار قول به غیر علم است!
درباره وهن مذهب هم مساله واضح است،برخی از مراجع که در این زمینه تعیین مصداق کرده وقمه زنی را وهن نمیدانند،خب تکلیف در این زمینه معلوم است،باقی نیز حکم را بیان کرده اند و تشخیص موضوع با مکلف است.مثلا میگویند اگر کاری موجب وهن شد حرام است و اینکه قمه زدن موجب وهن است یا خیر را خود مکلف باید تشخیص دهد و شما نمیتوانید برای کسی تشخیص دهید!تشخیص هر کسی برای خودش حجت و معتبر است.شما اگر موجب وهن میدانید خب نزنید،من نمیدانم و میزنم.
موفق باشید.

مشكي
Tuesday 6 February 2007, 04:24PM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام،
جناب فاتح عزیز فواید قمه زنی در چیست؟ قمه ای که کثیف است و معلوم نیست چه میکروب های روی آن نشسته است مفید است؟ مگر قبل از قمه زنی آن را میکروب زدایی می کنند؟ اصلا غیر از میکروب زدایی، آن خونی که هدر می رود، آن پوستی که پاره می شود، آن صدمات روحیی که بچه می بیند و ...
شما می توانید در سایتwww.al-shia.com سایت های مراجع را بیابید و از آنها در رابطه با صدمه زدن به بدن و هر چیز دیگری سوال فرماید.
نظر مراجع حکومتی؟ درست یک پست بالاتر من نظر آقای خامنه ای را نوشتم. اگر شک دارید بهتر است خودتان سوال کنید. بر طبق فتوای آقای مکارم شیرازی سیگار حرام است. البته قبلا چنین گفته می شد که اگر چیزی ضرری مهم داشته باشد حرام است. اگر سیگار هم به تصدیق اهل فن چنین است حرام است(یعنی نظر صریح نمی دادند اما بعدا آن را بطور صریح حرام اعلام کردند).
چرا شما آنچه را مخالف نظر خودتان هست براحتی رد می کنید؟ آقای جوادی آملی از علمای بزرگ ما هستند، این چه حرفیست که شما می گویید؟ نباید به این راحتی علمای بزرگ را تخطئه کرد.
در هر حال همانطور که خود شما گفتید من نمی توانم برای شما تشخیصی بدهم برای همین نظر مراجع را می نویسم. بهتر است یک عقب گرد به مطالب قبلی بنده بیاندازید. یعنی اینها:
متن سوال:
بسم الله الرحمن الرحيم
1. قمه زني
2. علم و علم كشي
با تشكر از شما
ــــــــــــــــــــــــ
نظر رهبر انقلاب:
سلام عليکم و رحمة الله و برکاته‏
بسمه تعالى
ج1) قمه زنى مطلقاً جايز نيست.‏
ج2و3) فى نفسه مانع ندارد ولى نبايد اينگونه امور جزو دين محسوب شود.‏
ج4و5) عزادارى به نحو متعارف و بگونه‌اى که از مظاهر عرفى حزن و اندوه در عزادارى محسوب شود ‏مانع ندارد ولى از اعمالى که موجب وَهْن مذهب و يا ضرر قابل توجهى براى بدن داشته باشد، بايد اجتناب ‏نمود.‏
موفق و مؤيد باشيد
----------------------
دقت فرمایید رهبر انقلاب علم را جزو دین نمی داند، یعنی اگر شما آن را با عنوان دین بخوانید خرافی است و اگر نه تنها نمادی است که مربوط به دین نیست که هیچ!
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــ
آیت الله نوری همدانی:

بسمه تعالي
با عرض سلام
چون وهن به مذهب است و ضرر دارد جائز نيست
،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،
با عرض سلام ...
نظر شما در باره قمه زنی چیست ؟
می گویند نظر شما مطلق حرام نیست و حکم اشکال دارد داده اید ... اما دفتر حضرت عالی حکم "جایز نیست" را بیان کرده اند ...
خواهشا در صورت امکان نظر صریح و واضح خود را در این زمینه بیان فرمایید ...
در ضمن با توجه به اینکه برخی مکان انجام این کار را مدنظر دارند ، خواهشمند است بیان فرمایید شما مطلق قمه زنی را جایز نمی دانید یا فتوای دیگری دارید ...
ممنون از لطف شما ...
موفق و موید باشید
یا حق

بسمه تعالي
با عرض سلام
ما گفته ايم در صورتي كه ضرر داشته باشد و يا وهن و طعن به مذهب محسوب شود جايز نيست.
،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،

1- حكم برهنه شدن اقايان در مجالس عزاداري ائمه چيست
2- حكم لطمه زدن به خود در مجالس فوق چيست (به سر و صورت خود زدن)

بسمه تعالي
با عرض سلام
1 - با حفظ شئونات در صورتی که گناهی انجام نشود بشکلی که در عزاداری ها مرسوم است و دور از چشم نا محرم مانعی ندارد
2 - جایز نیست .
حسين نوري همداني
----------------------
این آخری را نگاه کنید. ایشان هم ضرر رساندن را جایز نمی داند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
و این هم نظر آیت الله مکارم شیرازی که تازگی ها به دستم رسید.
بسم الله الرحمن الرحيم
:: بعد التّحية والسلام؛
جواب : عزاداري خامس آل عبا از مهمترين شعائر ديني و رمز بقاي تشيع است ولي بايد به گونه اي برگزار گردد كه موجب وهن مذهب نگردد و آسيبي به بدن وارد نشود و مداحان محترم از اشعار كفر آميز يا آلوده به شرك يا مضاميني كه در شأن حضرات معصومين(ع) و پيروان آنان نيست خودداري ورزند و استفاده از آلات موسيقي مناسب مجالس لهو و فساد جايز نيست. و برهنه شدن به هنگام عزاداري در صورتي كه در حضور زنان باشد حرام و اگر زنان هم نباشند اشكال دارد.
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
دفتر آيت الله العظمي مکارم شيرازي / بخش استفتاءات
ـــــــــــــــــــــــــــــــ
می بینید که این سه مرجع قمه زنی را حرام می دادند. آقای مکارم شیرازی می گوید نباید آسیب بزنید( یعنی چه مهم و چه غیر مهم، اصولا بدن مال بنده یا جناب عالی نیست، مال خداست و امانت است و ما نمی توانیم در امانت خیانت کنیم).
نظر باقی مراجع هم وقتی برسد خواهم نوشت.

puyan
Tuesday 6 February 2007, 10:16PM
سلام

جناب مشکی

چرتکه انداختن با فتاوای مراجع و یارکشی فتواها برای بالابردن آمار یک حکم نزد بعضی مراجع ، شیوه صحیحی برای رسیدن به نتیجه یک بحث علمی نیست .

توجه شما را به این نکته ( بطور ویژه ) جلب میکنم که نظر بزرگان درباره یک موضوع از اصولی برخاسته است و آن اصول ( در بحث خاص ما ) ، امور پیچیده و غامض فقهی نیستند ؛ لذا دانستن آن اصول در یک بررسی علمی به حصول نتیجه کمک میکند . همچنین در این نظرات پیش فرضهایی نهفته است که با دقیق شدن سوال ، آن پیش فرضها روشن شده و جهت گیری پاسخ را مشخص میکند . مثال آن در مساله لطم است که توضیح خاص خود را دارد .
شما از یک سو خود را مهیای بحث علمی نمیدانید و از یک سو سوالات کوتاه و جوابهای کوتاه از مراجع جمع میکنید و آن را مبنای نتیجه گیری قرار میدهید .

این روش شما در جهت نتیجه گیری ، مفید نیست .

متشکرم

مشكي
Tuesday 6 February 2007, 10:44PM
بسم الله الرحمن الرحیم
علیک السلام
جناب پویان عزیز.
دقت فرمایید من یارکشی نکردم. فعلا فتوای سه مرجع را دیدم که گذاشتم. از مراجع مختلفی پرسیدم که حتی خودم هم آن ها را نمی شناسم.(یعنی فقط اسمشان را شنیدم) بنابراین نمی دانم نظر آن ها چیست. ممکن است یک یا چند تن از آنان بگویند که مثلا قمه اصلا واجب است. پس این یارکشی نیست. من صرفا سوال کردم و جواب آن ها را به مرور (اگر به دستم برسد) خواهم نوشت. هر چند الآن یک هفته ای گذشته و بسیاری از آنها هنوز جواب نداده اند.
باز هم دقت فرمایید که من متن سوال را گذاشتم و پرسیدم آیا این سوال خوب است یا نه؟ شما چیزی نگفتید و من فکر کردم که شما هم با این سوال موافقید. در واقع بسیار بهتر بود که شما قبلا این را می گفتید.
بنابراین بهتر است خود شما سوال خودتان را مطرح کنید تا جوابش را دریافت کنید.
[QUOTE]توجه شما را به این نکته ( بطور ویژه ) جلب میکنم که نظر بزرگان درباره یک موضوع از اصولی برخاسته است و آن اصول ( در بحث خاص ما ) ، امور پیچیده و غامض فقهی نیستند ؛[/
QUOTE]
دقیقا من هم بخاطر وجود اصول است که سکوت کرده ام. وگرنه الآن بحث ها و دلایلم روی این میز پهن بود. همانطور که گفتم بحث رو روی مسائل مختلف دین راه رفتن روی باریکه موست، و تا زمانی که من و شما بر این اصول آگاه نباشیم نمی توانیم تعیین کنیم که این پیچیده است یا نه.
مثل کسی است که فیزیک بلد نیست و بگوید محاسبه حرکت سقوط آزاد آسان است.

فاتح
Wednesday 7 February 2007, 04:27PM
بسم الله الرحمن الرحیم
دوست عزیز جناب مشکی
سلام علیکم
قمه زدن حجامت سر است و تمام فوایدی که برای حجامت وجود دارد برای قمه زنی نیز هست.
خونی که به قول شما هدر میرود،خونی است که معصومین دستور داده اند ان را بریزیم و خون فاسد سر است.قمه ها نیز اصلا کثیف نیستند بلکه تمیز هستند.اگر کثیف بودند لازم می امد کسی مریض شود که هرگز اینطور ندیده و نشنیده ایم.پوستی هم که پاره میشود و حتی استخوانی هم که خرد میشود(استخوان جمجمه بسیاری از قمه زنها در قمه زنی میشکند اما هیچ اتفاقی نمی افتد و این یکی دیگر از معجزات حضرت اباعبدالله است)ضرری ندارد.بچه نیز ضرر نمیبیند چون در تعالیم دینی دستور به حجامت سر نوزادان داریم اگر ضرری بود دستوری هم نمی امد.
درباره مراجع تقلید:
شما هر مرجعی را که در عمرتان اسمش را شنیده باشید،من دستخط او را درباره قمه زدن در اختیار دارم.اگر بخواهید به شما خواهم داد.بیش از دویست دستخط مبنی بر جواز و استحباب و بلکه وجوب قمه زنی در نزد این حقیر موجود است.
در مورد خامنه ای واضح است که او اصلا اجازه اجتهاد هم ندارد چه برسد به مرجعیت،اقای جوادی املی هم معتقد به وحدت موجود هستند و ما شیعیان معتقدین به این نظریه کثیف را کافر میدانیم.
نه تنها شما نمیتوانید برای من تشخیصی بدهید،بلکه مراجع نیز نمیتوانند تشخیص بدهند.چرا که نظر فقیه در احکام حجت است نه در موضوعات.اینکه میبینید اینجا دست به تشخیص زده اند علتش این است که مرجع در زمانی که امر مشتبه شود میتواند تشخیص بدهد و تشخیصش برای مقلدینش نافذ است.و الا در حالت کلی مرجع حق تعیین مصداق و تشخیص موضوع را ندارد و اصلا شان او نیست.
نظر رهبر به خودش مربوط است،ما اهمیتی برای او و نظرش قائل نیستیم.
اما نظر اقای نوری همدانی بسیار خنده دار است:
جایی گفته است چون وهن است جایز نیست.در استفتایی دیگر میگوید اگر وهن باشد جایز نیست!
اخر حضرت اقا تشخیص داده اند یا خیر؟؟
مسلما هر کس بگوید قمه زدن ضرر به بدن است نادان است.قمه زدن ایذاء و ایلام است نه ضرر.اگر فرضا ضرر هم باشد هر ضرری که حرام نیست.ضرر رساندن به نفس جایز است مادامی که معتنی به نباشد.که در قمه زدن اینطور نیست.
نظر هر مرجعی را بخواهید بنده دارم.
انسان بر نفس خویش مسلط است و جز ضرر حرام میتواند بر نفس ضرر وارد کند.تنها ضرر حرام است که اشکال دارد.
موفق باشید.

مشكي
Thursday 8 February 2007, 04:55PM
بسم الله الرحمن الرحیم
عیلک السلام
ای بابا من خواستم بحث نکنم ولی شما هی ادامه بدین! دیگه اینجا به جز این پست مطلب دیگه ای نمی فرستم مگه اینکه نظر مرجع باشه.
اما حرف های شما مرا بشدت متعجب کرد! و در حالت اغراق مو بر تنم راست کرد.
حجامت برای خود اصولی دارد. نمی دانم تا حالا حجامت کرده اید یا نه، ولی اینطوری نیست! بند اولتان آنقدر عجیب است که بهتر است از آن بگذرم.
بند دومتان هم جزو معدود بندهایی است که تا بحال نشنیده بودم. حتی آنهایی که ایشان را قبول ندارند بخاطرفرضا عدم مرجعیتشان نیست بلکه یا بخاطر سیاست و دین سیاسی است یا آنکه اصولا با اسلام یا شیعه مخالفند.
در مورد خامنه ای واضح است که او اصلا اجازه اجتهاد هم ندارد چه برسد به مرجعیت،اقای جوادی املی هم معتقد به وحدت موجود هستند و ما شیعیان معتقدین به این نظریه کثیف را کافر میدانیم.

این وضوح از کجا ناشی می شود؟
البته خوب است که شما کمی فلسفه بخوانید ولی من فعلا از آن می گذرم. اما فعلا همینقدر مطمئن باش که اگر چنین بود او را به حوزه راه نمی دادند. اینقدر راحت مثل آب خوردن دیگران را تکفیر نکنید. وحدت موجود سس فلسفی دارد و فقط این را می گویم که (البته محترمانه) که هر کسی نمی تواند در فلسفه نظر دهد.
نه تنها شما نمیتوانید برای من تشخیصی بدهید،بلکه مراجع نیز نمیتوانند تشخیص بدهند.چرا که نظر فقیه در احکام حجت است نه در موضوعات.اینکه میبینید اینجا دست به تشخیص زده اند علتش این است که مرجع در زمانی که امر مشتبه شود میتواند تشخیص بدهد و تشخیصش برای مقلدینش نافذ است.و الا در حالت کلی مرجع حق تعیین مصداق و تشخیص موضوع را ندارد و اصلا شان او نیست
این هم از عجایب روزگار است. مصادیق! عجبا! احکام زیادی وجود دارد که مصادیق دارد. اصلا کی گفته که شان مرجع این نیست؟ شما می خواین شان تعیین کنید؟
نظر رهبر به خودش مربوط است،ما اهمیتی برای او و نظرش قائل نیستیم.

باور بفرمایید نمی خواهم توهین کنم اما حرف کشکی است. شاید اهمیتی برای شما نداشته باشد (هر چند قبلا در مورد مراجع حکومتی گفتین) ولی برای بسیاری از شیعه ها (و گاه سنی ها) مهمه.
اما نظر اقای نوری همدانی بسیار خنده دار است:
جایی گفته است چون وهن است جایز نیست.در استفتایی دیگر میگوید اگر وهن باشد جایز نیست!
اخر حضرت اقا تشخیص داده اند یا خیر؟؟

توجه کنید که این فتاوا در بازه زمانی گاه طولانی داده شده است. یعنی یک زمانی چنین چیزی یا مشخص نبوده یا اصلا موضوعیت نداشته، اما بعد قضیه برعکس می شود. از این دست فتاوا وجود دارد مثلا زمانی می گفتند که اگر سیگار به تصدیق اهل فن ضرر مهمی دارد حرام است اما حالا که ضرر آن بر همه ثابت شده بتدریج مراجع فتوی بر حرمت آن می دهند. دقت کنید.
نظرمراجع را می توانید از طریق سایت ها بپرسید و پاسخ بگیرید.
راستی شما گفتین نظر دویست مرجع! درست شنیدم! نکنه شما از چند صد سال پیش نظر جمع می کردین. دقت کنید که الآنه به خیلیا میگن آیت الله! در حالی که اصلا اونا چنین مقامی رو ندارن پس لطفا نظر مرجعی رو اسکن کنین و بگذارین که حداقل اسمش به گوشمان خورده باشن.
این آخر هم یک توصیه واقعا از ته دل برادرانه بهت می کنم: برو کتابای شهید مطهری رو بخون ببین چجور با خرافات وارد شده بر عزاداری صحبت می کنه( البته تا اونجا که من دیدم ایشون از قمه چیزی نگفتن ولی خوب ظاهرا شما بسیاری از امور غیر واقعی رو واقعی می دونین). البته اگه نگین نظر شهید مطهری هم بخودش مربوطه.

فاتح
Thursday 8 February 2007, 07:25PM
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مشکی
شما نه اطلاع مناسبی دارید،و نه یقینا در حوزه تحصیل کرده اید.بنابرین دیدن اشتباهات در نوشته های شما دور از ذهن نیست.اشکالی ندارد،بنده پاسخ میدهم.
بله حجامت را دیده ام و حجامت نیز میکنم.حجات هیچ فرقی با قمه زنی ندارد.
اتفاقا بسیاری از مراجع-خصوصا مراجع نجف-خامنه ای را اصلا مجتهد نمیدانند.مراجع قم نیز بعضا این نظرات را دارند.حتی اقای اذری قمی که یکی از مدافعین سر سخت خمینی و خامنه ای بود و بعدها نظرش تغییر کرد در نامه ای به اقای خاتمی گفته بودند که خامنه ای اصلا اجتهاد ندارد.
شما نیز هرگز نمیتوانید دستخط یک مرجع را قبل از سال 1368 مبنی بر اجتهاد خامنه ای بیاورید.
شما فلسفه نیز نخواندید،از نظرات علما نیز بی اطلاع هستید.به فتاوی علما رجوع کنید تا ببینید که ایشان معتقدین به وحدت موجود را کافر میدانند.فرقی ندارد خمینی باشد یا جوادی املی.متاسفانه بعد از انقلاب از انجا که خمینی خود به این نظریات کثیف اعتقاد داشت این مسائل را وارد حوزه کرده و حوزه ها را نابود کرد.بنابرین حرف شما درباره راه ندادن به حوزه نیز رد میشود.
وقتی میگویم اطلاع ندارید ناراحت هم میشوید.تعیین مصداق و تشخیص موضوع با مکلف است و به مرجع ربطی ندارد.البته همونطور که عرض کردم وقتی امر مشتبه شود فقیه میتواند این کار را بکند.
درباره نظر اقای نوری همدانی اگر فتوا مربوط به زمان خاصی بوده و اکنون عوض شده است ایشان حق ندارند دو فتوا را که یکی دیگر حجیتی ندارد در یک صفحه قرار بدهند!فتامل!
درباره مراجع بله درست شنیده اید.دویست دستخط دارم.شاید بیشتر.دقت بفرمایید که همه ایشان مرجع بوده اند و رساله داشته اند.شاید در کشور شما که به دستور رهبرتان مراجع در حصر و حبس و زندان بوده اند شما نام مراجع را نشنیده باشید،اما یقین بدانید دیگران همه ایشان را میشناسند.مهم نیست شما بشناسید یا خیر،مهم مقام علمی وسیع و مرجعیت والای ایشان است.اگر چه به مذاق تو و رهبرت خوش نیاید.
به شما گفتم نظر همه مراجع رو دارم(دستخط ایشان را)و نیازی به سایتشان ندارم!
در مورد مطهری هم اولا ایشان در کتاب جاذبه و دافعه علی درباره قمه زنی سخن گفته اند و البته بر اثر جهل اشتباه گفته اند!
ثانیا اگر منظورت حماسه حسینی ایشان است باید عرض کنم این کتاب منسوب به ایشونه و گفته های خودشون نیست.
ثالثا شیعه از مراجع تقلید میکنه نه از ادمهایی مثل اقای مطهری.
-
من چه چیز غیر واقعی رو واقعی میدونم؟
اصلا شما تعریفتون از واقعی و غیره چیست؟

مشكي
Friday 9 February 2007, 02:14AM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام،
همانطور که قبلم گفتم:
ای بابا من خواستم بحث نکنم ولی شما هی ادامه بدین! دیگه اینجا به جز این پست مطلب دیگه ای نمی فرستم مگه اینکه نظر مرجع باشه.

تنها زمانی که من می تونم بحث کنم تابستونه! اگه شد و ان شاء الله این بحث صفحات جدیدی پیدا نکنه و این پست شما گم نشه من در مورد همین بحث شما خواهم گفت.
البته این را هم بدانید که نظر آقای همدانی عوض نشده بلکه قبلا با شرط گفتن و حالا با اطمینان که این هم دلیل بر انکار نیست.
ان شاء الله تابستون سر فرصت بحث می کنم.
البته چیز زیادی نمی تونم بگم اونم با کسی که نه امام را قبول داره نه مطهری نه رهبر نه آقای آملی و نه... . ظاهرا شما بین مراجع قم و مراجع نجف یک حصار کشیده اید که ما باید یا آن را قبول کنیم یا این را.
اینم خارج از بحث که شما فکر منو بدونین:
روزایی بود که کاسه ای رو که فرزند امام ازش آب خورده بود نجس می دونستن چون باباش فلسفه درس می داد.

puyan
Friday 9 February 2007, 06:42AM
سلام

از کاربران حاضر در بحث این تاپیک خواهشمندم در بحثهایشان از موضوع تاپیک خارج نشوند و حرمت بزرگان را نیز حفظ نمایند .

متشکرم

فاتح
Friday 9 February 2007, 11:34AM
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مشکی عزیز
سلام علیکم
اولا قضیه اب کشیدن کوزه مصطفی خمینی تحریف شده است،و حقیقت اون چیزی نیست که شما امروزه میدونید.اون کسی هم که میگفت باید اب کشید از نزدیکان خود خمینی بوده است!
اما مراجع نجف خمینی را قبول نداشتند و ندارند،و بنده قصد ندارم فعلا وارد این بحث شوم.
اتفاقا ظاهر این است که نظر اقای نوری همدانی عوض شده است،قبلا تشخیص را به عهده مکلف گذاشته بودند و اکنون خودشان تشخیص داده اند،بنابرین سزاوار است نظر ایشان در سایت اصلاح شود.
درباره مراجع قم نیز بسیاری از ایشان حکومت را قبول ندارند و باقی مانده مراجع نجف و کربلا هستند که البته بسیاری از ایشان را شما نمیشناسید....
متشکرم.
-----------
اقای پویان
بنده برای شما یه پیام خصوصی گذاشتم،البته نمیدونم خوندین یا خیر..
منتظر شما هستم...

SAFA
Friday 9 February 2007, 02:23PM
مجددا تذكر دوست خوبم و موسس اين تاپيك مفيد را را تكرار مي كنم شايد موثر اوفتد...
از کاربران حاضر در بحث این تاپیک خواهشمندم در بحثهایشان از موضوع تاپیک خارج نشوند و حرمت بزرگان را نیز حفظ نمایند .

متشکرم

مشكي
Friday 9 February 2007, 03:27PM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام،
چشم من دیگه چیزی نمی گم جز فتاوا (همونی که از اول می خواستم انجام بدم).

امیر
Friday 9 February 2007, 03:36PM
مراجع قم نیز بسیاری از ایشان حکومت را قبول ندارند
با سلام
جناب فاتح شما نظر مراجع راجع به حکومت رو از کجا میدونید ؟؟!!!!!؟؟!!!نکنه دست خط دارید !!!

والسلام

sareban
Friday 16 February 2007, 02:02AM
از قرار معلوم فعلا قمه زدن در ایران حرومه ولی در عراق و بقیه کشورها حلال چرا؟

1)"لا تلقوا بایدیکم الی التهلکة" میگوید ، خودتان را به کشتن ندهید ، ولی هیچیک از قمه زنان تا به حال کشته نشده در حالیکه بسیاری از مسابقه دهندگان "فرمول وان" و موتور سواری و گاو بازی و هزاران بازیی که در عالم هستند کشته میشوند و هیچکس به آنها نگاه چپ نمیکند که هیچ آنها را بعنوان قهرمان و پهلوان تشویق هم میکنند!

2)ضرر رساندن حرام ، ضرری است که باعث کشته شدن انسان یا قطع یکی از اعضاء بدن شود!
3)لهو و لغو ، کاری است که هدف نداشته باشد حال آنکه عزاداری بزرگترین هدف انسانی در این روزگار بی هدف است!
4)دنیای امروز ، تبلیغات سوء میکند وشیعیان بد نشان داده میشوند!
عالم با جهاد هم بد است و ان را تروریسم مینامد ، ولی چرا دست از جهاد بر نمیداریم؟! و دهها مثال از این قسم در ذهنم هست که ضروریات ما با نگاه فعلی عالم مخالف است .... کاری که میتوان کرد تبلیغات درست بر این قضیه است که ما چه میزان برای دینمان حرمت قائلیم که حاضریم خون خود را نیز برایش بریزیم و به نظرم ، اینک که کانالهای شیعه زیاد است نه تنها نباید این عمل قبیح شمرده شود ، بلکه با تبلیغات درست میتوانیم از اینکار بهترین زهره چشم را از تمام دشمنان بگیریم .

البته من خودم ترسو هستم و قمه نزدم ولی قمه زنان را دوست دارم!

مشكي
Friday 16 February 2007, 03:28PM
سلام،
ساربان عزيز بهتره كه يك نگاهي به فتاوا بندازي! مخصوصا لطمه زني رو!

صبح
Friday 16 February 2007, 04:32PM
سلام
بنده نمي دانم چطور مي‌شود خوشمان بيايد كه يك مادر قمه برداشته و با خنده بر سر كودك خردسال خود مي‌زند ....؟
يا اگر يك فرد ، بر سر خود خنجر بزند ... آيا اين معقول و خوش آمدني است ؟

آيا اگر خوشمان بيايد ، افرادي عادي خواهيم بود يا بايد به دكتر مراجعه كنيم ؟ آيا اين رفتار بسيار ناشايست ، شايسته انبياء است ؟

قمه زني عمل زشت و كريهي است ... و زشتي آن باعث مي‌شود كه منفور واقع شود ...
اما جهاد و دفاع هيچگاه اينگونه زشتي ندارد .

براي جهاد و دفاع ... ما مستمسك عدالت و آزادي را داريم كه آنها را ثابت كنيم .

اما براي خونريزي و صحنه‌اي اشمئزاز آور ، .... چه چيزي داريم در تبليغات بگوئيم ؟ در صورت تبليغ براي اين امر ما چه فرقي خواهيم داشت با توليد كننده فيلم دراكولا ؟

امام صادق (ع) مي‌فرمايند ... كونوا لنا زينا ، و لا تكونو لنا شينا ... براي ما زيبائي باشيد ... و براي ما زشتي و خجالت نباشيد .

شايد من فردا دلم بخواهد تنها با لباس زير در خيابان راه بروم و در آفتاب سوزان بسوزم ... تا ياد امام حسين بيافتم . قطعا همه به عقلم خواهند خنديد .... شايد خواستم يك ديوار گير بياورم ... يك مراسم شبيه رمي جمرات درست كنم ، كه آدمها هي بيايند ... و خود را به اين ديوار بكوبند ... به بهانه درد امام حسين ... ، اين كارها همه ذاتا حلال است ... و حرمتي ندارد ... فقط شايد چند دست و پا بشكند ... كه گچ مي‌گيريم درست مي‌شود ... ، عضوي كه قطع نشده ... مثل اينكه به زخم سر هم خوب مرهم مي‌زنيم و پانسمان مي كنيم بعدا خوب مي‌شود . شايد من بخواهم يك مراسم جديد در سوگواري امام حسين ايجاد كنم ... كه آدم‌ها خرخره‌ي يكديگر را بجوند ... كمي زخمي مي‌شوند ... پانسمان مي‌كنيم ... عضوي كه قطع نشده است .... حرامي هم اتفاق نيافتاده است .... شايد بخواهيم مراسمي درست كنيم كه آدمها ماتحت يكديگر را به هم بزنند ... يا لپ‌هاي همديگر را گاز بگيرند ... آيا اين‌ كارها حرام است ؟

بالاخره يك مرز عقلانيتي بايد براي اين حركات وجود داشته باشد و در عرف عمومي دنيا مقبول و محترم باشد ... ما نمي‌توانيم براي باطل و آنچه كه در عرف دنيا اشمئزاز آور تلقي مي‌شود _ و ربطي هم به دين ندارد _ تبليغ كنيم. بلكه بايد جامعه خود را اصلاح كنيم ...

sareban
Friday 16 February 2007, 05:54PM
سلام
بنده نمي دانم چطور مي‌شود خوشمان بيايد كه يك مادر قمه برداشته و با خنده بر سر كودك خردسال خود مي‌زند ....؟
يا اگر يك فرد ، بر سر خود خنجر بزند ... آيا اين معقول و خوش آمدني است ؟

آيا اگر خوشمان بيايد ، افرادي عادي خواهيم بود يا بايد به دكتر مراجعه كنيم ؟ آيا اين رفتار بسيار ناشايست ، شايسته انبياء است ؟

قمه زني عمل زشت و كريهي است ... و زشتي آن باعث مي‌شود كه منفور واقع شود ...
اما جهاد و دفاع هيچگاه اينگونه زشتي ندارد .

براي جهاد و دفاع ... ما مستمسك عدالت و آزادي را داريم كه آنها را ثابت كنيم .

اما براي خونريزي و صحنه‌اي اشمئزاز آور ، .... چه چيزي داريم در تبليغات بگوئيم ؟ در صورت تبليغ براي اين امر ما چه فرقي خواهيم داشت با توليد كننده فيلم دراكولا ؟

امام صادق (ع) مي‌فرمايند ... كونوا لنا زينا ، و لا تكونو لنا شينا ... براي ما زيبائي باشيد ... و براي ما زشتي و خجالت نباشيد .

شايد من فردا دلم بخواهد تنها با لباس زير در خيابان راه بروم و در آفتاب سوزان بسوزم ... تا ياد امام حسين بيافتم . قطعا همه به عقلم خواهند خنديد .... شايد خواستم يك ديوار گير بياورم ... يك مراسم شبيه رمي جمرات درست كنم ، كه آدمها هي بيايند ... و خود را به اين ديوار بكوبند ... به بهانه درد امام حسين ... ، اين كارها همه ذاتا حلال است ... و حرمتي ندارد ... فقط شايد چند دست و پا بشكند ... كه گچ مي‌گيريم درست مي‌شود ... ، عضوي كه قطع نشده ... مثل اينكه به زخم سر هم خوب مرهم مي‌زنيم و پانسمان مي كنيم بعدا خوب مي‌شود . شايد من بخواهم يك مراسم جديد در سوگواري امام حسين ايجاد كنم ... كه آدم‌ها خرخره‌ي يكديگر را بجوند ... كمي زخمي مي‌شوند ... پانسمان مي‌كنيم ... عضوي كه قطع نشده است .... حرامي هم اتفاق نيافتاده است .... شايد بخواهيم مراسمي درست كنيم كه آدمها ماتحت يكديگر را به هم بزنند ... يا لپ‌هاي همديگر را گاز بگيرند ... آيا اين‌ كارها حرام است ؟

بالاخره يك مرز عقلانيتي بايد براي اين حركات وجود داشته باشد و در عرف عمومي دنيا مقبول و محترم باشد ... ما نمي‌توانيم براي باطل و آنچه كه در عرف دنيا اشمئزاز آور تلقي مي‌شود _ و ربطي هم به دين ندارد _ تبليغ كنيم. بلكه بايد جامعه خود را اصلاح كنيم ...
برو بابا :D
خوش آمدن که دلیل نمیخواد من خوشم میاد مثلا سینه بزنم کارم هم منافاتی با دین نداره اومدیم و فردا گفتن سینه زدن هم بده باید کوتاه بیایم؟.. وحشی گری هم نیست این دید شما و تبلیغات غرب و وهابیهاست والا قبل از ممنوع شدن این چیزها و بازشدن درگاههای اطلاعات , هیچکدوم از ماها فکر نمیکرد این اعمال وحشیگری است ، حتی من خودم با کاروانهای قمه زن راه میفتادم و همه اهل قم هم می آمدند تماشا و گریه میکردند ، اون زمان صدای هیچ کس در نمی اومد حتی حکومت ولی کم کم با فشارهای غربیها و افکار عمومی جهان تازه فهمیدند این چیزها وحشیگری است وباید کنار گذاشته شود.

پ .ن) قمه زدن به بچه ها ، گناه است چون خون شخص دیگری را ریختن حرام است و دیه دارد!

shams
Friday 16 February 2007, 06:16PM
برو بابا (?????):confused:

مشكي
Friday 16 February 2007, 06:38PM
سلام،
متن سوال:
بسم الله الرحمن الرحيم با سلام و عرض تسليت به مناسبت ماه محرم. مدتي است كه در محلي بحثي بر سر موضوع عزاداري سر گرفته است. و در آن حول موضوعاتي نظير قمه زني مباحثي شكل گرفته است. از شما تقاضا دارم كه مشخص فرماييد كدام يك از موارد زير حرام و كدام حلال است. 1. قمه زني 2. علم و علم كشي 3. بستن پارچه به ضريح (كه البته اين مربوط به عزاداري نيست ولي براي اينكه وضعيت اين مورد هم مشخص شود سوال شد) 4. شور گرفتن و درآوردن پيراهن 5. صدمه زدن از هر طريق (مانند سيلي و مو كندن و... ) با تشكر از شما

جواب از آيت الله موسوي اردبيلي
http://i5.tinypic.com/4cnh2yp.jpg

sareban
Friday 16 February 2007, 06:55PM
آیت الله تبریزی:

سوال : سؤال من از ايشان اين است كه آيا قمه زدن در خفا و آشكار جايز است يا خير
جواب : قمه زنی در حد نفسه مانعی ندارد ولکن سزاوار است برای مؤمنین که در مقام حزن و اندوه بر سیدالشهداء (ع) مظهر مناسبتری را اختیار کند و آن مظهر مختلف به اختلاف کشورها و شهرها، والله العالم..

چند سال پیش یک استفتاء کتبی از ایشان میخواندم که در پاسخ به اشکال خشونت میفرمود : این حرفها قابل قبول نیست(گشتم تو اینترنت نبود متاسفانه)

صبح
Friday 16 February 2007, 08:41PM
برو بابا :D
خوش آمدن که دلیل نمیخواد من خوشم میاد مثلا سینه بزنم کارم هم منافاتی با دین نداره اومدیم و فردا گفتن سینه زدن هم بده باید کوتاه بیایم؟.. وحشی گری هم نیست این دید شما و تبلیغات غرب و وهابیهاست والا قبل از ممنوع شدن این چیزها و بازشدن درگاههای اطلاعات , هیچکدوم از ماها فکر نمیکرد این اعمال وحشیگری است ، حتی من خودم با کاروانهای قمه زن راه میفتادم و همه اهل قم هم می آمدند تماشا و گریه میکردند ، اون زمان صدای هیچ کس در نمی اومد حتی حکومت ولی کم کم با فشارهای غربیها و افکار عمومی جهان تازه فهمیدند این چیزها وحشیگری است وباید کنار گذاشته شود.

پ .ن) قمه زدن به بچه ها ، گناه است چون خون شخص دیگری را ریختن حرام است و دیه دارد!
سلام :)
پس شما ، به من مجوز مي‌دهيد كه در روز عاشورا جهت عزاداري ... همه اين اعمال را انجام دهم ؟ و هيچ اشكالي در اين اعمال نيست ... ؟ و هيچ ضرري به شيعه نمي‌رسد و وهن دين نيست ؟

اين در اختيار نخبگان و رهبران ماست كه بگويند قمه‌زدن يا سينه‌زدن موجب وهن دين هست يا نيست و متاسفانه محافظه كاري آنان آسيب‌هاي جدي به جامعه وارد مي‌كند ... سينه زدن ظاهر زشتي ندارد و اثر منفي بر روي بيننده نمي گذارد (مگر سينه‌زدن هاي آنچناني ) ... ، اما اگر بگوئيم قمه زدن ظاهر زشتي ندارد .... واقعا از حقيقت دور است . ما نديده‌ايم كه سينه زدن عامل وهن دين بشود ... و حتي اگر چنين كنند آنچنان قابل باور و گسترش نيست ... . بهرحال قمه زدن يا سينه زدن يا زنجير زدن ، چيزهايي نيست كه جزو دين باشد ... ، و حذف و اضافه آنان طبق مصلحت دين آسان است .

كونوا لنا زينا ... و لا تكونوا لنا شينا ...

امیر
Friday 16 February 2007, 09:07PM
بسمه تعالی

خیلی جالبه که قمه زنی را با جهاد مقایسه میکنند !!!

جهاد ، رمی جمرات ، طواف و...و خیلی کار هایی که سیدنا رسول الله (بابی هو و امی ) امر کرده اند و یا خود انجام داده اند انجام دادن آن برای پیروان حضرتش "عین" عبادت است .
لکن کاری که حضرت (ص) انجام نداده و تایید نکرده و دستور نداده ( مانند قمه زنی ) اگر بخواهی به دین اسلام اضافه کنی این کار عین "بدعت " است و هر بدعتی ضلالت .

مثلا همین مسح حجر الاسود را در نظر بگیریم ....چون از طریق روایات آمده که حضرت (ص) انجام داده اند انجام آن برای مسلمانان هیچ اشکالی ندارد و انجامش "عین" عبادت است چون صدور آن از ناحیه وجود نازنین رسول الله با دستان شریف و مبارکشان ثابت شده است.
و اگر کافران بخواهند به این عمل ما مسلمانان که حجر الاسود را مسح میکنیم ایراد بگیرند ما بازهم این کار را میکنیم و انجام میدهیم و انجام میدهیم و انجام میدهیم هر چند کافران را خوش نیاید !!

وافتخار هم میکنیم که الگوی پاکی چون مولایمان رسول الله ( بهترین ، کاملترین ، زیبا ترین ، شریف ترین ... مخلوق خداوند که پا بر عرصه زمین گذارده است- بابی هو و امی ) را اطاعت میکنیم وهر کس از رسول الله اطاعت کند همانا از الله اطاعت کرده (مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّه‏) و کسی که رضایت رسول الله را بدست آورد ، همانا رضایت الله را بدست آورده ( اللَّهُ وَ رَسُولُهُ أَحَقُّ أَنْ يُرْضُوهُ )

اللهم اهدنا فيمن هديت

والسلام

sareban
Friday 16 February 2007, 09:19PM
آفرین پس حرف دشمنان مهم نیست!
فعلا همین بس است واستون کم کم بزرگ میشید ، میفهمید! :D
کشش ندارید تقصیر خودتون هم نیست عزیز!:o

از تشبیه همه چیز با همه چیز هم ، چیزی نفی نمیشه!
یکی میگفت تو ازدواج مگر این الفاظ چکار میکنه؟
خب بدون الفاظ هم مثل همونه فرقش چیه؟
گفت: الفاظ کاری نمیکنه ، منتها اگر به تو فحش بدهند هم نباید مهم باشه!

والا من هم میتونم سینه زدن رو یک نوع دیوانگی وسادیسم و خودآزاری بدانم
تو سر زدن هم دو نوعه یا محکم میزنی که به سر و گیجگاه اثر بگذارد که جنون محض است
ویا اهسته میزنی که آن هم یک نوع بچه بازی است چون آرام زدن چه فایده ای دارد جز مسخره بازی!؟

بله دوست عزیز همه چیز را به همه چیز تشبیه کنید تا خوب میزان آگاهی تحت
تاثیر غربتان مشخص شود! "کونوا لنا زینا" هم بمعنای این است که اخلاقتون خوب باشه !
خیلی ممنون !!!!!!!!!!!!!!!!

باز ما حرف زدیم این بالائی اومد استدلالهای عجق وجق مثل وهابیها اورد
که اقا همه چیز حرام است! اقای مطهری گفته :D :o

ديوونه
Saturday 17 February 2007, 12:33AM
:smile31: :D

در مورد قمه زدن هم من فعلا ترجیح میدم نظرات رو گوش کنم.:)

صبح
Tuesday 20 February 2007, 09:08AM
آفرین پس حرف دشمنان مهم نیست!
فعلا همین بس است واستون کم کم بزرگ میشید ، میفهمید! :D
کشش ندارید تقصیر خودتون هم نیست عزیز!:o

از تشبیه همه چیز با همه چیز هم ، چیزی نفی نمیشه!
یکی میگفت تو ازدواج مگر این الفاظ چکار میکنه؟
خب بدون الفاظ هم مثل همونه فرقش چیه؟
گفت: الفاظ کاری نمیکنه ، منتها اگر به تو فحش بدهند هم نباید مهم باشه!

والا من هم میتونم سینه زدن رو یک نوع دیوانگی وسادیسم و خودآزاری بدانم
تو سر زدن هم دو نوعه یا محکم میزنی که به سر و گیجگاه اثر بگذارد که جنون محض است
ویا اهسته میزنی که آن هم یک نوع بچه بازی است چون آرام زدن چه فایده ای دارد جز مسخره بازی!؟

بله دوست عزیز همه چیز را به همه چیز تشبیه کنید تا خوب میزان آگاهی تحت
تاثیر غربتان مشخص شود! "کونوا لنا زینا" هم بمعنای این است که اخلاقتون خوب باشه !
خیلی ممنون !!!!!!!!!!!!!!!!

باز ما حرف زدیم این بالائی اومد استدلالهای عجق وجق مثل وهابیها اورد
جناب ساربان ،
تصور نمي كنم بزرگي و كشش شما در اينجا به ياريتان شتافته باشد ... ، ما خودمان ، براي روحيات خودمان و براي ديده هاي خودمان ... نمي توانيم اعمال جنون آميز انجام دهيم. حتما نبايد دشمن نگاه كند ... فرض كنيم يك روز زمين را فتح كنيم ... ، آيا مجاز به انجام هر عملي براي مراسم خود هستيم ؟ محدوده اين اعمال كجاست و آنرا چه كسي تعيين مي كند ؟

من يك سوال مشخص از شما دارم :
آيا قمه زني ، زشت و كريه است ... يا زيبا و دلربا ؟

البته ما به باطن اين حركت و عقايد عجيب و غريب پشت آن كاري نداريم ، كساني كه فكر مي كنند باطن اين حركت زيباست ، لطفا ظاهر آن را بر سر شيعه نكوبند ... ، چون يك عكس هيچگاه از باطن اين عمل سخن نمي گويد و آنقدر ظاهر آن مشمئز كننده هست كه قبل از تفكر در مورد باطن آن انسان از آن دور شود .

اگر قمه زني مي تواند به بهانه ي سينه زني بماند ... سينه زني هم مي تواند حذف شود.... اينها چيزهايي نيست كه فرمان و سنت پيامبر و امام معصوم باشد ... . ما به عزاداري و گريستن براي امام حسين (ع) امر شده ايم ... امري كه در تمام دنيا براي مردگان انجام مي شود .... و ما به تداوم و اصرار بر آن در مورد امام حسين (ع) امر شده ايم . اين قمه زني و سينه زني ، ابداع هاي خودمان است كه بدان افزوده ايم ... و همانطور كه افزوده ايم مي توانيم حذف كنيم . البته از نظر من سينه زني هيچ شباهتي به قمه زني ندارد ... و صرفا يك حركت نمادين و بدون ضرر فرهنگي است . دشمن نيز هيچگاه از سينه زني معقول ما براي تخريب ما استفاده نمي كند ... چون براي او اثر عكس خواهد داشت .

آيا قمه زني مثل جهاد و نماز واجب است كه عليرغم ضررهاي واضح آن _ كه البته جهاد و نماز ضرري ندارد_ ، با اينگونه پافشاري مواجه شويم ؟ امروزه حزب الله لبنان يكي از زيباترين و منظم ترين مراسم دنيا را در عاشورا برگزار مي كند ... ، اما آنچه كه از سوي دشمن مشاهده مي شود ، تخريب آن و گريز از آن بوسيله قمه زني است ... اگر چه از دشمن انتظار نمي رود كه زيبائي مراسم حزب الله را در رسانه‌ي خود عرضه كند و اين وظيفه‌ي ماست كه چنين كنيم .... ، اما حداقل مي توان با يك حركت هماهنگ از ضررهاي ناشي از قمه زني كاست .

همچنين اين شمائيد كه با تجويز آن ، اين فرصت را براي افراد خودسر مهيا كنيد تا سنتهاي جديد و مشمئز كننده اي هم به امور شيعيان بيافزايند و عهده و اجر آن براي شما محفوظ خواهد ماند :) ما ذاتمان خراب نيست و الا حتما روز عاشوراي سال بعد يك سري از مراسم ذكر شده را انجام مي داديم تا متوجه شويد ناهنجار يعني چه . اگر صرفا به بهانه ي حب امام حسين اين مجوز را بدهيم كه هر كسي هر ناهنجاري را انجام دهد ، بايد منتظر هرج و مرج نيز باشيم . كمي بايد به فكر اصلاح و تطبيق و حقيقي سازي اهداف مراسم عزاداري امام حسين نيز بود و صرفا لجبازي و تندروي نمي تواند كمكي به نهضت رسول الله بكند . عزاداري زينبي ، به مفهوم ابلاغ شهادت امام حسين به ديگران و يادآوري آن به خودمان است ... ما هيچوقت ، خودزني نمي كنيم كه (ديگران) از شهادت امام حسين (فرار) كنند ... بلكه بايد تجميع عقلاني اين دو صورت گيرد تا تلاش حضرت زينب (س) بوسيله اين ناهنجاري ها ضايع نشود .

ابدا درست نيست كه نگاه عرف دنيا را ناديده بگيريم ... آنچه كه باعث موفقيت دشمن در تخريب وجهه شيعه بوسيله قمه زني مي شود ، نفس تمسخر دشمن نيست و اساسا ربطي به خود دشمن ندارد ... بلكه يك اعتقاد عمومي همه انسانها و فطري است كه خونريزي به عمد ، مربوط به افراد غير عادي است . وقتي دشمن دست روي فطرت خلق خدا مي گذارد ،‌ و ما از اين فطرت گريزانيم و بدان اهميت نمي دهيم ، حتما لقمه هاي چربي را براي تبليغات دشمن ساخته ايم كه بخورد و چاق شود .

حرف شما مثل اين است كه بگوئيم هنگامي كه يك رئيس جمهور به كشوري ديگر برود با لباس زير برود .... يا مثلا يك پيت رب گوجه به ياد امام حسين بر سر خود خالي كند و همانطور به ديدار ديگران برود .... و بگوئيم خوب اين رسم ماست و مهم نيست دشمن چه بگويد .... اما قطعا موجبات تمسخر خود و از آن بدتر اثبات دستاويزي براي غير منطقي بودن خود ساخته ايم و مانعي براي گسترش عقيده خود در دنيا شيده ايم .... چون بمحض اينكه صحبت كنيم ، دشمن تصاوير ضد عرف ما را پخش مي كند كه ... همه ببينند ... اينها همان هستند كه رئيس جمهورشان با لباس زير به مهماني مي رود و بر سر خود رب گوجه مي ريزد و قرمز مي شود .... مهم نيست دشمن چه بگويد ، اما قطعا ( لقمه ) دادن دست دشمن ، گناهي است نابخشودني .

كونوا لنا زينا و لا تكونوا لنا شينا ..... (‌معناي مشخصي دارد : براي ما زينت باشيد ... نه شرمساري ... ) ‌.... ، تفسير و تحديد شما بر خلاف نص حديث است . اگر چه با تفسير شما نيز مي توان عدم دست زدن به چنين اعمال ناهنجاري را جزو اخلاق و ادبيات شمرد .

جالب اين است كه اين خيل قمه زن و سينه چاك در تمام امور سياسي شيعيان ، بي خيال بي خيال ... سير مي كنند و گويا تنها روز عاشورا براي خلق صحنه هاي زشت ، آماده اند . البته ما هم كاره اي نيستيم ... اما بواسطه چنين اعمالي حب شديد خود به ائمه را بروز نمي دهيم ... و حداقل نوش كه نيستيم ... نيش هم نيستيم .

سلام دوستان
Tuesday 20 February 2007, 09:21PM
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليک يا فاطمه الزهراء اغيثينی
جناب صبح مگر همه کارهائی که ما می کنيم در شرع مقدس آمده ويا حتما می بايست تاييد شرعی داشته باشد
جهت اطلاع شما می بايست عرض کنم که نظريات دين مبين اسلام از چند را فهميده می شود:
1- ابداع شرع يعنی شرع حکمی را بدوا ابداع کند مانند خمس که در اديان گذشته نبوده ودر شرع مطهر ابداع شده
2- امضاء شرع يعنی حکمی قبلا بوده وحال شرع مقدس آن را تاييد کرده مانند روزه
3- سکوت دربرابر عرف ويا ارجاع به آن مانند اکثر احکام معاملات
که جريان قمه زنی شواهدی در همه اين موارد دارد
که جريان سرشکستن حضرت ابراهيم وديگر انبياء عليهم السلام در کربلا وهمچنين سربه محمل کوبيدن حضرت زينب کبری سلام الله عليها از آن نمونه است
اما مطلب ديگر اينکه بنابر نظر علماء در امر عزاداری اگر فعلی ذاتا حرام نباشد انجام آن در عزاداری بلامانع است
ودر آخر زيبا وزشت بودن ويا خوش آمدن ويا خوش نيامدن از نظر ما ودر نظرما ملاک شرع نيست بلکه ملاک فقط کتاب وسنت می باشد وبس

صبح
Tuesday 20 February 2007, 11:48PM
با سلام
خير همه كارهايي كه ما مي كنيم ، در شرع وجود ندارد به همين دليل حذف و اضافه آنان با توجه به سود وضرر رسالت رسول الله لازم است .

ما تنها ملزم به رعايت سنت پيامبر و آل بيت هستيم واز معصومين ، چيزي شبيه به قمه زني نديده ايم ... حال ( اگر ) حضرت زينب (س) _ كه از معصومين نيستند _ سر خود را به محمل كوبيد ، اين اصلا دليل خونريزي و خلق صحنه هاي مشمئز كننده نمي شود ... قمه زني شرع نيست كه امضا شده باشد ... ، همچنين عرف نيست و مختص گروهي خاص است ... بنده به تفصيل عرض كردم كه اگر اين نوع ابداع‌ها خيلي عادي و طبيعي است بايد در آينده منتظر مدعياني باشيد كه با حركات ناهنجار تر از قمه زني ، و به حكم شما ... موجب وهن دين بشوند .

تا بحال مشغول اين بوديم كه بگوئيم ، با توجه به مضرات واضح اين حركات براي وجهه شيعه در عالم ، اين مساله باعث آسيب به رسالت رسول الله و وهن دين خواهد شد ... ، در اين مساله شكي نيست ... روز عاشورا ببينيد كه زحمت ميليونها نفر ، بدليل اين نوع حركات ، زايل شده و عاملين آن حتما بايد در درگاه خداوند پاسخگو باشند .

صبح
Wednesday 21 February 2007, 09:54AM
نمونه اي از آنچه كه گفته شد .....
http://www.arabseyes.com/vb/showthread.php?t=18730

سلام دوستان
Wednesday 21 February 2007, 05:58PM
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليک يا سيدتی يا فاطمه الزهراء اغيثينی
جناب صبح يک طرفه به قاضی رفته ايد
اولا عصمت حضرت زينب با کلام امام زين العابدين عليه السلام که فرمودند انت عالمه غير معلمه وفهمه غير مفهمه ثابت می شود
ثانيا اين عمل در محضر امام معصوم عليه السلام انجام شد و اگر اين عمل حضرت زينب سلام الله عليها از نظر معصوم اشکالی داشت حتما ايشان نسبت به آن تذکر می دادند وعدم تذکر ايشان به معنی تقرير وتقرير نيز يکی از مبانی ثبوت حکم در اسلام است.
ثالثا چه کسی گفته است که قمه زنی موجب وهن در مذهب می شود حال آنکه آنجائی که شما آن را مهد تمدن می انگاريد يعنی جامعه غرب در روزی که به زعم آنان روز شهادت حضرت عيسی علی نبينا وآله وعليه السلام است آنان جمع می شوند وزنجير تيغی می زنند وجيزهائی همانند قمه اما شيشه ای دارند که بر بدن خود می کشند واز خود خون جاری می کنند حال افرادی که خود مراسمی همانند قمه زنی ما دارند چگونه می شود ما را مسخره کنند.
ورابعا اگر قرار بود هرنوع تمسخری که از جانب دشمنان دين نسبت به اعمال ما می شد باعث حرمت آن شود می بايست تابه حال همه دستورات دين وهمه رسوم وعادات ما ترک شده باشد حال آنکه خداوند در قر آن می فرمايد لن ترضی اليهود ولا النصاری حتی تتبع ملتهم
ئديگر اينکه آيا خطر چهارشنبه سوری وسيزده بدر که از رسوم آتش پرستی است وبا حمايت دولت انجام می شود برای شيعه خصوصا شيعيان ايران که از جانب وهابيت متهم به مجوس هستند بيشتر است يا خطری که شما برای قمه زنی احساس می کنيد؟
در آخر دوباره تکرار می کنم اگر شما از قمه زنی بدتان می آيد می توانيد قمه نزنيد اما نظر خود را هيچگاه تعميم ندهيد ونظر اسلام نيز ندانيد.

جوجو
Wednesday 21 February 2007, 08:57PM
با سلام اگر دشمنان شئائر امام حسین (ع) با فتوا قانع میشن که نخواهند شد این هم فتاوای علمای تشیع
(حفظهم الله تعالی)البته به نظر خیلی ها مرجع تقلید فقط کسیه که صدا وسیمای ایران اونو نشون بده:D :D
فتوای مراجع برای قمه زنی
آیت الله فاضل لنکرانی
سوال : به نام خدا سوال من از ایشان این است که آیا قمه زدن در خفا و آشکار جایز است یا خیر ؟ با تشکر

جواب : قمه زدن پنهانی اشکال ندارد لکن در ملآ عام در شرایط فعلی بهتر است از آن اجتناب شود زیرا رسانه های استکباری مترصد فرصت اند تا علیه تشیع تبلیغات سوء کنند و چهره شیعه را در دنیا مشوّه جلوه دهند
--------------------
آیت الله بهجت
سوال : با سلام خدمت شما و با تشکر از زحمات شما من یک سوال شرعی از آیت الله العظمی بهجت : آیا قمه زنی که در ماه محرم است جایز است یا نه؟

جواب : قمه زنی اگر موجب ضرر نشود جایز است

---------------------------
میرزا جواد آقا تبریزی(ره)
سوال : سؤال من از ايشان اين است كه آيا قمه زدن در خفا و آشكار جايز است يا خير

جواب : قمه زنی در حد نفسه مانعی ندارد ولکن سزاوار است برای مؤمنین که در مقام حزن و اندوه بر سیدالشهداء (ع) مظهر مناسبتری را اختیار کند و آن مظهر مختلف به اختلاف کشورها و شهرها، والله العالم..
--------------------------
محمد صادق روحانی
سؤال: در عزاداري امام حسين (ع) به صورت لطلمه زدن و خود را مجروح كردن وقمه زدن , احيانا هلاك مي شوند و استفاده از طبل چه صورت دارد ؟

جواب: بسمه تعالي ؛ تمام آنچه ذكر كرده ايد جايز و مستحسن است ؛ مگر كاري كه موجب هلاكت شود
سوال دیگر : اگر قمه زدن باعث وهن مذهب شبعه شود آيا در اين صورت قمه زدن جايز است؟

جواب: بسمه تعالي ؛ اصلا موجب وهن نمي شود ؛ بلكه عكس آن مشهود است
--------------------------
آیت الله صانعی :
سوال : گر قمه زنى و زنجير زنى اشکال ندارد ولى والدين شخص در مورد قمه زنى نارضايتى کنند آيا عدم رضايت آن ها باعث اشکال داشتن چنين عزادارى مى شود؟
آيا اين حکم موقعى که انسان، متأهل و جدا از پدر و مادر زندگى مى کند هم صدق مى کند؟

جواب : اطاعت از پدر و مادر، يک امر اخلاقى است و آن چه که موجب اذيت و آزار آن ها است بايد ترک شود, بناء عليه، عدم رضايت آن ها نسبت به عزادارى حضرت اباعبدالله الحسين (ع) نمى تواند سبب حرمت آن گردد, آرى اگر عدم رضايت آن ها به خاطر احتمال خطر و ضرر است اطاعتشان واجب و ترکش حرام است

سوال : آيا قمه زدن جايزاست يا خير؟

جواب : به نظر اينجانب جايز است و مشمول اطلاقات و عمومات ابكاء و بكاء و تعظيم شعائر مى باشد البته بشرط آنكه موجب اذيّت شدن و جنايت به بدن نباشد كه معمولاً در قمه زنى چنين نبوده است
---------------------------
آیت الله سید صادق شیرازی
سؤال 3: بعضى افراد در مجالسشان سخنانى را مطرح مىكنند كه مضمونش اين است كه چرا به جاى قمه زنى در روز عاشوراء خون خود را به نيازمندان هديه ندهيم چرا كه هديه دادن خون مىتواند بهتر و امروزى تر از قمه زنى باشد، قمه زنى به محيط زيست ضرر رسانده و نيز باعث مىشود تا بقيه مذاهب اسلامى ما را بدعت گذار و عقب مانده معرفى كنند، رأى شما درباره اين موضوع چيست؟

جواب: هديه دادن خون چيز خوبى است ولى با برگزارى شعائر حسينى منافاتى ندارد، به اضافه اينكه خارج كردن خون از سر داراى فوائد بهداشتى بسيارى است و از سنت پيامبر گرامى مى باشد و پيامبر اين كار را مغيثه و منقذه مىناميدند و شيعه و سنى بر اين مطلب توافق دارند و بخارى و تعداد ديگرى از راويان، آنرا روايت كرده‏اند و از امام صادق (عليه السلام) آمده است: (خون گرفتن از سر شفا از ديوانه‏گى و جذام و پيسى و ضعيفى چشم و دندان درد است) و نيز ضررى براى محيط زيست ندارد. پس بجاست كه مؤمنين هديه دادن خون را در روز ديگرى مثل سوم شعبان كه روز ميلاد امام حسين (عليه السلام) مىباشد بجا آورند.

سؤال 4: آيا در عزاى امام حسين قمه زنى واجب است؟

جواب: نظر مشهور استحباب آن است.

سؤال 5: اگر چيزى مثل قمه زنى منجر به زشت شدن وجهه مذهب حق شود و در نتيجه آن، بعض از شعائر بزرگ مثل عزاى حسينى در قلوب مردم ضعيف شود حكمش چيست؟

جواب: قمه زنى بنابر مشهور مستحب است و با دليل قطعى ثابت نشده كه قمه زنى باعث زشت شدن وجهه تشيع است، بلكه برخى از شخصيات معتقدند كه قمه زنى از مهمترين وسائل تبليغ و ترويج براى مذهب است. به اضافه اينكه دلائلى از اين قبيل، براى كنار گذاشتن احكام شرعىِ ثابت شده كافى نيست. و الا مى بايست از خيلى احكام الهى در جهاد و حج و نماز و روزه دست كشيد. خداوند مىفرمايد: (يا حسرة على العباد ما يأتيهم من رسول إلاّ كانوا به يستهزؤون) آيا مسخره كردن پيامبران براى عقب نشينى آنها از دعوت بسوى حق كافى است؟

سؤال 6: ضررى كه در نتيجه قمه زدن بوجود مى آيد اگر ضرر قابل توجهى بود مانند شدت خونريزى آيا اين ضرر مباح محسوب مى شود يا مستحب و يا هيچ كدام؟

جواب: ضرر تا وقتى كه منجر نشده است به: (1 ـ قتل نفس 2 ـ قطع عضوى از اعضاء بدن 3 ـ از دست دادن نيروئى مثل از دست دادن نيروى بينائى و مانند آن) جائز است و اگر نزد شارع محبوبيت پيدا كرد مستحب خواهد بود، و قمه زدن به نيت همدردى با سيد الشهداء (عليه السلام) و اظهار محبت نسبت به امام و دفاع از حق و تربيت نفس براى ايثار و شكيبائى و تقويت روح ايمانى، از جمله مستحبات مؤكد است همانطور كه علماى قديم و حال فتوى داده‏اند و در زندگى معصومين موارد زيادى ذكر شده است كه دلالت مىكند تحمل ضررها در راه خدا و مشقت نفس بخاطر تقوى از كارهاى مستحب مىباشد، و از جمله آن آنچه كه در مورد حضرت زهراء روايت شده است كه ايشان براى عبادت آنقدر بر روى پاهايشان ايستادند تا پاهاى آن حضرت ورم كرد. و اينكه امام حسن و امام حسين با پاى پياده به حج مىرفتند در حاليكه شترهايشان مقابل آنها حركت مىكردند.

سؤال 11: كسى كه به عزادارى و خدمت در حسينه‏ها مشغول باشد و قمه زدن را ترك كند آيا گناهكار است و استحقاق تحقير شدن و اهانت شدن را دارد؟

جواب: قمه زدن كار مستحبى است و انسان مىتواند عمل مستحب را ترك كند. و جائز نيست كه مؤمن را اهانت كرد و همينطور بر كسى كه قمه نمىزند جائز نيست ديگران را مسخره يا اهانت كند يا آنها را متهم كند.

جوجو
Wednesday 21 February 2007, 09:04PM
چند سال پیش پیش یه بنده خدایی بودم تو دهه محرم بحث در مورد عزاداری و اینا بود اون سال سال اولی بود که قمه زنی ممنوع (البته حرام!!!!!!!!!) شده بود صحبت از یکی از مداحایه عزیزی که من خیلی بهش ارادت دارم بود که تویه مجلس عمومی گفته بود اگه به من بگن (البته بماند کی بگه ) نماز هم حرومه نمیخونم ناراحت بودیم که این حرف یعنی چی دیگران چی برداشت میکنن و ....... دوستم که از قدیمیای هیئتی تهرانه رفت از تو کمد یه عکس آورد که همون مداح عزیز با یه چاقوی ۱۰ سانتی تو دستش تمام سر و صورتش رو زخمی کرده بو عکس خیلی قدیمی نبود ولی جالبه بهتون بگم عکس تو جبهه گرفته شده بود ... چند سالی گذشت یه روز بعد از عاشورا تو شهر ما یکی از مداحای دیگه که تویی یه هیئت دیگه میوندار بود و آدم معروفی هم هست و بازم من بهش ارادت دارم بعد از مجلس شام غریبون توی دعا کردن و لعن گفتن بغل اسم اونایی که ما هر وقت میریم WC یادشون میکنیم گفت بر هرچی قمه زنه لعنت الله اکبر میخواستم دکمه پنجو بزنم برم ج...ش بدم ولی خوب.... گذشت تا یه یکماهی یه روز سر یه جریانی من که اصلا با طرف حشر ونشری نداشتم یادم نیست سر چی کارمون به پیغوم پسغوم کشید بعد دوسه روز مارو دید اومد بحث کنه گفتم اون غلط چی بود کردی تو چکاره امام حسینی که عزادارشو لعن میکنی تو جریان عزاداری برای امام حسین گنده هاش دهنشون میچاد حرف بزنن گفت تو خودت قمه زنی گفتم آره ولی هیچکس ندیده تو ایران من قمه بزنم بخودم مربوطه کجاش و چطوریش کم آورد رفت تو جاده خاکی که بچه ها رفتن جبهه شهید شدن تا اسلام زنده بمونه همین شعاعر زنده بمونه که اصلا ربطی به موضوع نداشت رگ معروف شب چهار شنبه ها زد بیرون گفتم متولد چه سالی هستی گفت ربط نداره گفتم بگو گفت ۱۳۵۹ گفتم جیگر اون موقع که بچه ها داشتن تیکه تیکه میشدن تو محلتون همیشه ۲ تا اسکورت دنبال تو بود ندزدنت طفل بودی مفسر خون شهدا کمه تو حرف میزنی اونایی که همه چیشون رو از دست دادن تو جنگ بودن ( البته طفلای زیر ۱۰ سال نه ) همچین تفسیری نمیکنن که خون اونا برای جلوگیری از قمه زنی بوده و بماند ........دم بود از یه بلندی بندازمش پایین که حاج علی رضا سردم کرد و گرنه خون یکی از مفسرین بزرگ گردنم میافتاد .... چرا مگه همه ما شیعه نیستیم مگه همه ما از یک شریعت پیروی نمیکنیم
من هیچیم نشده سرم هم بجایی نخورده قرصامم سر وقت خوردم ولی این چیزا که گفتم گوشه ای از هزاران درد دلیه که دارم اون سالی که قمه زنی ممنوع شد گفتن بخاطر شبکه های خارجیه واسه آبروی شیعه بده میگن اینا متحجرن بعدش مد شد که آقا پیرهن مشکی مکروحه قربون رهبرمون برم که با پوشیدن مشکی پوز آقایون رو مالید بعدش ......هی دم از وحدت زدیم هی عقب نشینی هی عقب نشینی بخدا بعد از کنفرانس تخریب مذاهب (البت که مذهب ) از خبر رسیده عرق شرم به روم نشست پارسال خاک بر سرمون ریختند (جریان سامرا ) جیگر نداشتیم بگیم اینا همونهان که ما داریم التماس میکنیم برادرمون بشن (ای الهی بی برادر شیم )خبر میرسه از سیستان بلوچستان خودمون علماشون فتوا دادن که بزرگترین نذر برای اخویهای ما اینه که هرکی مشکلی داره نذر میکنه سالی ده روز راه میافته با پول فراوون میره روستاهای شیعه مهمون هیچکی نمیشه غذای کسی رم نمیخوره ده روز فقط تبلیغ وهابیت و سنت رو میکنه ۸۴ تا از علماشون هم که کشتن شیعه هارو ثواب دونستن دادش هرچی عقب بری دشمن میاد جلو هنوز نمیدونیم به علی قسم اونا اصلا قصد تقریب ندارن هرچی میگن ماهم میگیم چشم چرا چون تو خودمون وحدت نداریم چون دوتا بچه شیعه رو پیدا نمیکنی که واقعا یک دل باشن به علی قسم ما تو حق خودمون با هم دشمنیم ولی اونا تو باطل خودشون باهم همدلن و همصدا قربون دل آقام برم یکی از روایات ظهور میگه اگه چهل نفراز شیعیان من همدل و همصدا و یکی باشن ظهور من میرسه چرا نباید کاری کنیم اگه ادامه پیدا کنه به حسین قسم به عزاداری هامون هم گیر میدن اونوقت مجبوریم .......................
ما خودی رو فراموش کردیم میخواییم با غریبه وحدت داشته باشیم لا الله الاالله

جوجو
Wednesday 21 February 2007, 09:13PM
قابل توجه بچه حزب اللهی ها
البته روایت داریم که حزب علی حزب الله نه حزب سرو صدا و چماق
راستی داداشی با چوب تو سربچه مردم زدن حرومه یانه یا......
آها مرجع تقلید رو در توالت خاک کردن چه حکمی داره ها؟؟
اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) – شماره 3554-1*************** شنیده شده است... کسانی به عنوان مقابله با مسأله قمه زنی متعرض برخی از مردم مؤمن و شریف... می شوند و تضییقاتی برای آنان به وجود می آورند. این دفتر بر خود لازم می داند، اعلام کند که مقام معظم رهبری حضرت آیت ا... العظمی خامنه ای (مدظله العالی) به هیچ وجه به این گونه تضییقات و تعرض به مردم رضایت ندارند و در مورد قمه زنی معظم له صرفاً از مردم خواسته که از انجام این امر پرهیز کنند و مردم عزیز و مؤمن این درخواست را پذیرفتهاند و با تمام وجود در تحقق آن تلاش نمودهاند که انشاءا... اجر آنان با وجود مبارک حضرت امام حسین علیه السلام سالار شهیدان می باشد لذا دخالت اشخاصی که احیاناً ممکن است بعضاً انگیزههای دیگری را دنبال کنند در این امر لازم نیست و خود مردم عزیز و مؤمن انقلابی آنچه «وظیفه شرعی» خویش احساس می کنند عمل خواهند نمود. دفتر مقام معظم رهبری **محمدی گلپایگانی**
حضرت آیت ا... العظمی حاج سیدعلی سیستانی (دامت برکاته)*************** سؤال- آیا جایز است در مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام به بدن جراحت وارد کرد؟ جواب: جایز است. ( نقل از سایت رسمی اینترنتی ایشان (www.sistani.org

صبح
Wednesday 21 February 2007, 09:16PM
به به ... پس ما 15 معصوم داريم :)‌... و همگان اشتباه مي كنند كه ما چهارده معصوم داريم . بنده در مورد صحت ادعاي شما و احاديث آن اطلاعي ندارم ، اما بفرض درست بودن ، سوال اين است كه حضرت زينب ،‌بعد از آن هر سال سر خود را زخمي كردند ... كه به اين سرعت تفسير مي كنيد و آنرا به سنت و واجب غير قابل ترك بدل مي كنيد ... ولو به قيمت تخريب دين ؟

ما نه چهارشنبه سوري برگزار مي كنيم ... نه قمه مي زنيم ... و نه مصلوب مي شويم . اگر ديگران كار اشتباه مي كنند ، دليلي ندارد ما هم كار اشتباه كنيم .

اينكه قمه زني ، باعث وهن مذهب مي شود يا نه را البته بايد از دل سردبيرهاي بي بي سي و يورونيوز و سي ان ان پرسيد كه روز عاشورا از خوشحالي لقمه اي كه نصيبشان كرديد قند در دل آب مي كنند ...

و اينكه شما اين صحنه هاي بسيار مشمئز كننده را طبيعي و خيلي زيبا مي دانيد ... جاي بسي تعجب دارد بهرحال خداوند هيچ قومي را هدايت نمي كند مگر اينكه خودشان بخواهند .

صبح
Wednesday 21 February 2007, 09:22PM
با سلام اگر دشمنان شئائر امام حسین (ع) با فتوا قانع میشن که نخواهند شد این هم فتاوای علمای تشیع
(حفظهم الله تعالی)البته به نظر خیلی ها مرجع تقلید فقط کسیه که صدا وسیمای ایران اونو نشون بده:D :D

با سلام
تازه با اينكه تلاش كرديد فتاوي صريح منع را حذف كنيد ... ، باز هم تاكيد شده در صورتي كه عامل تضعيف دين مي شود بايد از آن پرهيز كرد ... اگر تقوا پيشه كنيد ...

مساله سخت نيست ... شما با اينكار مشغول تخريب دين هستيد ... و در حالي كه واجب نيز نيست ، بر آن اصرار بي دليل مي كنيد ...

جوجو
Wednesday 21 February 2007, 09:37PM
خداوند دوست دارد که پیامبرانش را در مصیبت حسین علیه السلام شرکت دهد و خونشان را بر خاک کربلا بریزد، اگر چه غیر عمدی باشد. همین اخبار به تنهایی برای اثبات پسندیده بودن قمه زدن برای مصایب امام حسین علیه السلام کفایت دارند.

ایشان هچنین دلایل فقهی و غیر فقهی بر جواز قمه زدن بطور مفصل آورده اند.
اما پاسخ اشکالات دوستان که متاسفانه . . .
1- اینکه چطور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در مصیبت جدشان ابا عبدالله الحسین علیه السلام به جای اشک خون گریه می کنند
خون گریه کردن به جای اشک دو نوع است :
قسم اول : حرارت بدن گریه کننده آنقدر بالا می رود که رگ ها و مویرگ ها تاب تحمّل آن را ندارند و از چشم خون جاری می شود.

قسم دوم: شخص آن قدر گریه کند و به قدری اشک بریزد که در اثر کم شدن اشک و رطوبت موجود، خون از عروق جاری شود.
.... دسته های قمه زنی اواخر شب دهم محرّم از مراکز و اماکن مقدّس در شهرهایشان به حرکت در می آیند و هنگامی که صدای اذان صبح پخش می شود و پس از آن هیچ صدایی جز صدای نمازگزاران شنیده نمی شود و نزدیک طلوع خورشید است، با صدای طبل ها و بوق ها و در حالی که زمین به لرزه در آمده است، با ندای ((... حسین ... حیدر ... )) به حرکت خود ادامه می دهند.
و در کربلا غالباً از بنای "مخیم "، که به اماکن مقدّسه نسبت داده می شود خارج می شوند. پس از آن، هیچ چیز به جز شمشیرهای آغشته به خون دیده نمی شود که خون ها قطره قطره از آن ها می چکد و کفن هایی خونین و سرهایی پر از خون. تنها صدای (( ... حسین ... حیدر ... )) و طبل ها و سنج ها شنیده می شود.
این حالت، که مخلوط به اشک و خون است، حالتی شدید از تاثّر قلبی را در بینندگان ایجاد می کند که یاد آور حادثه خونین کربلا است. آن افراد حسرت می خورند که چرا در روز عاشورا به همراه امامشان نبوده اند و آن گاه خود را این چنین تسلی می دهند که اگر بودند، شجاعانه تا مرز شهادت می جنگیدند.
ومن تصور می کنم که اگر امام حسین علیه السلام شخصاً حضور می داشت، عدّه ای از یاران خود را در همین دسته های قمه زنی می یافت، اگر چه شاید زیاد نباشند، ولی کمتر از کسانی که در سایر دسته ها هستند، نخواهند بود.
دسته قمه زنی تواناترین دسته ها برای پاسداشت انقلاب و قیام امام حسین علیه السلام است، چرا که در آن، هر آنچه که در جنگ ها استفاده می شود، وجود دارد. از طبل و سنج و بوق و شمشیر، که از آن خون می چکد، گرفته تا سرها و کفن های آغشته به خون.
هیجان و اثری را که دسته های قمه زنی ایجاد می کند، هیچ هیئت و دسته و سخنرانی نمی تواند ایجاد نماید... دسته قمه زنی آکنده از واقعیت است، شمشیر هایی که خون از آن ها می چکد و سر های خونین و کفن های سرخ، گواه این مدّعاست.
اما قمه زنی برای امام حسین علیه السلام ذاتاً جایزاست و به عبارت دیگر مستحب نیز می باشد. هر فقیهی که در آن تامّل و تدبّر نماید، آن را خواهد یافت.
اانشاء الله الرحمان به مرور ودر حد توان به شبهات حضرات آقایون وهابی صفت پاسخ خواهیم داد
چون سر شه را به روی نیزه دید سر به محمل زدو رسمی شد پدید
شیعیان گر داغ مولا یاد شد سر شکستن بر شما آزاد شد

صبح
Wednesday 21 February 2007, 09:38PM
حضرت ايت الله العظمي فاضل لنکراني (مد ظله العالي )
آيا قمه زنى جايز است؟ چنانچه در اين مورد نذرى وجود داشته باشد، وظيفه چيست؟

جواب : با توجه به گرايشى كه نسبت به اسلام و تشيع بعد از پيروزى انقلاب اسلامى ايران در اكثر نقاط جهان پيدا شده، و ايران اسلامى به عنوان امّ القراى جهان اسلام شناخته مى شود، و اعمال و رفتار ملت ايران به عنوان الگو و بيانگر اسلام، مطرح است لازم است در رابطه با مسايل سوگوارى و عزادارى سالار شهيدان حضرت ابى عبدالله الحسين(عليه السلام)به گونه اى عمل شود كه موجب گرايش بيشتر و علاقمندى شديدتر به آن حضرت و هدف مقدس وى گردد. پيداست در اين شرايط، مسأله قمه زدن نه تنها چنين نقشى ندارد، بلكه به علّت عدم قابليت پذيرش و نداشتن هيچگونه توجيه قابل فهم مخالفين، نتيجه سوء بر آن مترتب خواهد شد. لذا لازم است شيعيان علاقمند به مكتب امام حسين(عليه السلام) از آن خوددارى كنند. و چنانچه در اين مورد نذرى وجود داشته باشد، نذر واجد شرايط صحّت و انعقاد نيست.

حضرت ايت الله العظمي نوري همداني (مد ظله العالي )

بسمه تعالي با عرض سلام چون وهن به مذهب است و ضرر دارد جائز نيست حسين نوري همداني

حضرت ايت الله العظمي مکارم شيرازي (مد ظله العالي )

نظر جناب عالي راجع به قمه زني چيست؟

تعظيم شعاير حسيني(ع) از افضل قربات است ولي بايد از اعمالي كه موجب وهن مذهب و ضرر به بدن مي شود اجتناب كرد

و در جواب استفتائي ديگر فرموده اند: تعظيم شعاير حسيني(ع) از بهترين كارهاست و آثار مثبت فراواني دارد ولي قمه زني جزو برنامه هاي حسيني نيست و غالباً سبب مي شود كه اين مراسم عزاداري در نظر ديگران موهون گردد. با زبان خوب و مؤدبانه همه را سفارش كنيد كه اين كار را بطور كامل ترك كنند

حضرت ايت الله العظمي خامنه اي(مد ظله العالي ) -

س: قمه زنى در روز عاشورا چه حكمى‏ دارد؟

ج) قمه زنى علاوه براينكه عرفاً از مظاهر حزن و اندوه شمرده نمى‏شود و در زمان ائمه (عليهم السلام) و پس از آن نيز سابقه ندارد و تأييدى از ائمه معصومين (عليهم السلام) نيز در مورد آن - نه به شكل عام و نه به شكل خاص - نشده است، در حال حاضر وهن مذهب شمرده مى‏شود و جايز نيست.

آيا قمه زدن بطور مخفى حلال است يا اينكه فتواى شريف حضرت عالى عموميت دارد؟

ج: قمه زنى علاوه بر اينكه از نظر عرفى از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمى‏شود و سابقه‏اى در عصر ائمه «عليهم السلام» و زمانهاى بعد از آن ندارد و تأييدى هم به شكل خاص يا عام از معصوم «عليه السلام» در مورد آن نرسيده است، در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب مى‏شود بنابراين در هيچ حالتى جايز نيست

سلام دوستان
Sunday 25 February 2007, 06:37PM
[quote=صبح;132397]به به ... پس ما 15 معصوم داريم :)‌... و همگان اشتباه مي كنند كه ما چهارده معصوم داريم . بنده در مورد صحت ادعاي شما و احاديث آن اطلاعي ندارم ، اما بفرض درست بودن ، سوال اين است كه حضرت زينب ،‌بعد از آن هر سال سر خود را زخمي كردند ... كه به اين سرعت تفسير مي كنيد و آنرا به سنت و واجب غير قابل ترك بدل مي كنيد ... ولو به قيمت تخريب دين ؟

ما نه چهارشنبه سوري برگزار مي كنيم ... نه قمه مي زنيم ... و نه مصلوب مي شويم . اگر ديگران كار اشتباه مي كنند ، دليلي ندارد ما هم كار اشتباه كنيم .

اينكه قمه زني ، باعث وهن مذهب مي شود يا نه را البته بايد از دل سردبيرهاي بي بي سي و يورونيوز و سي ان ان پرسيد كه روز عاشورا از خوشحالي لقمه اي كه نصيبشان كرديد قند در دل آب مي كنند ...

و اينكه شما اين صحنه هاي بسيار مشمئز كننده را طبيعي و خيلي زيبا مي دانيد ... جاي بسي تعجب دارد بهرحال خداوند هيچ قومي را هدايت نمي كند مگر اينكه خودشان بخواهند .[/quote
اعوذبالله من الشيطان الرجيم
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليک يا سيدتی يا فاطمه الزراء اغيثينی
جناب صبح من هم مثل شما اعتقاد دارم که خداوند قومی را اصلاح نمی کند مگر اينکه خودشان بخواهد وبرای همين است که شماها تصاوير جوانان تتکه شده در جنگ برايتان زيباست وآن را قاب می کنيد وبالای سرتان می زنيد واز آن لذت می بريد اما خونی که از روی عشق ومحبت ريخته شده را کريح ومشمئز کننده می ناميد
اما بگذريم نمی دانم کجا درس مغالطه را خوانده ايد که الحق استاد خوبی نداشتيد
جناب صبح شما مخاطبه با عوام را با بحث علمی اشتباه گرفته ايد بايد خدمت شما بگويم که ما نه فقط 15 معصوم بلکه به احتساب 124 هزار پيامبر 139 هزار معصوم داريم
اما شما جواب مرا نداديد من عرض کردم که بر فرض اينکه شما عصمت حضرتزينب سلام الله عليها را قبول نداشته باشيد اين عمل در محضر امام معصوم انجام پذيرفته وسکوت معصوم عليه السلام نشانه بر تقرير واز ادله اثبات حکم است واين دليل جواز ونه وجوب آن را ثابت می کند.
اما عدم اطلاع شما از سند اين روايت امری بسيار طبيعی است زيرا تنها مقتل مورد استناد شما کتاب حماسه حسينی آقای مطهری است که اتفاقا آن هم کتابی ضد مقتل است اما اگر به کتب مقاتل رجوع کنيد در همه آنان اين روايت را خواهيد يافت.
اما در مورد بی بی سی وسی ان ان و... اين راديو ها ساليان سال است که حکومت جمهوری اسلامی ونظام مقدس ما را مورد تمسخر قرار می دهند حجاب نماز روزه حتی در مسائل سياسی واجتماعی نيز برای ما تعيين تکليف می کنند واخيرا مسائل هسته ای را نيز دسمايه قرار داده اند وبر سرما می کوبند خوب است شما به عنوان مقلد بی بی سی وديگر صدای های بيگانه دست از همه مقدساتتان برداريد ومطابق ميل آنان رفتار کنيد راستی آنان دفاع از اسرائیل ومحکوم کردن فلسطين را نه موجب وهن مذب نمی دانند بلکه در نظر آنان اسلامی که مدافع استکبار باشد بهترين اسلام است خوب است از فردا برای خدشه دار نشدن دين عزيزمان به حمايت از اسرائيل بپردازيم.
من دوباره اين آيه شريفه را به شما متذکر می شوم باشد که متنبه گرديد
لن ترضی عنک اليهود ولاالنصاری حتی تتبع ملتهم

صبح
Sunday 25 February 2007, 07:49PM
شماها تصاوير جوانان تتکه شده در جنگ برايتان زيباست وآن را قاب می کنيد آيا اينجا كسي هست كه تصوير خوني جسد يك شهيد تكه تكه شده را بر ديوار اتاق خود قاب كند ؟!!!!!!!!
ظاهرا شما خطاهاي مشخصي در برداشت داريد !!!!!!

ما شما جواب مرا نداديد من عرض کردم که بر فرض اينکه شما عصمت حضرتزينب سلام الله عليها را قبول نداشته باشيد اين عمل در محضر امام معصوم انجام پذيرفته وسکوت معصوم عليه السلام نشانه بر تقرير واز ادله اثبات حکم است واين دليل جواز ونه وجوب آن را ثابت می کند.قبلا پاسخ شما را عرض كردم ... بفرض اينكه ايشان يك بار اين كار را در حضور معصوم انجام داده باشند ، اين نمي تواند بهانه اي براي انجام استحاله شده اين كار باشد ... به فرض صحت حديث شما حضرت زينب سلام الله عليها ... هيچ گاه قمه بر نداشتند كه به سر خود بكوبند ... اگر ايشان سر خود را به محمل كوبيدند ... چرا شما قمه بر ميداريد بر سر خود مي زنيد .. اين چطور تطبيقي است !!!!! ... شما هم سر خود را يك بار به محمل بكوبيد ... ... ايشان ممكن است وضعيتي خاص داشته باشند و معصوم در مقابل اين كار سكوت كنند ... اينكه شما هم براي سنت و هم براي معصوم تعيين تكليف مي كنيد غريب است ... بهرحال اين كار حتي در سنت از زبان يك معصوم توصيه هم نشده است و " هيچ معصومي بدان عمل نكرده است " .... بهرحال امامان ما آنچه كه بايد انجام مي‌شده را توصيه كرده اند .

اما عدم اطلاع شما از سند اين روايت امری بسيار طبيعی است زيرا تنها مقتل مورد استناد شما کتاب حماسه حسينی آقای مطهری است که اتفاقا آن هم کتابی ضد مقتل است اما اگر به کتب مقاتل رجوع کنيد در همه آنان اين روايت را خواهيد يافت.بر حسب اتفاق ... يا شايد هم حكمت الهي ... استاد شهيد آيت الله مطهري رحمه الله آنقدر " پرهيزگار و متقي " بوده اند ، كه صرف خواست شخصي ، بي محابا چيزي به دين تزريق نكنند .... خداوند ايشان را غريق رحمت كند ..

اما در مورد بی بی سی وسی ان ان و... اين راديو ها ساليان سال است که حکومت جمهوری اسلامی ونظام مقدس ما را مورد تمسخر قرار می دهند حجاب نماز روزه حتی در مسائل سياسی واجتماعی نيز برای ما تعيين تکليف می کنند واخيرا مسائل هسته ای را نيز دسمايه قرار داده اند وبر سرما می کوبند خوب است شما به عنوان مقلد بی بی سی وديگر صدای های بيگانه دست از همه مقدساتتان برداريد ومطابق ميل آنان رفتار کنيد راستی آنان دفاع از اسرائیل ومحکوم کردن فلسطين را نه موجب وهن مذب نمی دانند بلکه در نظر آنان اسلامی که مدافع استکبار باشد بهترين اسلام است خوب است از فردا برای خدشه دار نشدن دين عزيزمان به حمايت از اسرائيل بپردازيم.
من دوباره اين آيه شريفه را به شما متذکر می شوم باشد که متنبه گرديد
لن ترضی عنک اليهود ولاالنصاری حتی تتبع ملتهماين نيز قبلا بحث شد ، ما دلايل واضحي براي جهاد و نماز داريم ... آنها حكم صريح و مستقيم قرآن و سنت و سيره آل بيت هستند ، و غير قابل ترك هستند و مسلماني ما از آنهاست ... وقتي كه ما از جهاد دفاع مي كنيم ... چون فرمان صريح است ، از اسلام دفاع كرده ايم ... اما وقتي از قمه زني دفاع مي كنيم ... چون خودمان آنرا ساخته ايم ... صرفا از خودمان حمايت مي كنيم .

هيچگاه مسلماني ما به "قمه زني" نبوده و نيست و نخواهد بود . اگر قمه زني درون دين بود ... همچنانكه حديث شريف در تجليل و پاداش براي گريه يا حتي حالت گريه گرفتن براي امام حسين مي گويد " «مَنْ بَكی او ابكی واحداً فله الجنة و من تباكی فله الجنة»" ما بايد مشابه اين كه از زبان همه امامان و از سيره و سنت پيامبر بيرون مي آيد براي قمه زني نيز داشته باشيم كه نداريم ...

خلاصتا ...
اولا ما دليلي از روي سنت معصومين براي انجام اين كار نداريم ... ،
و ثانيا ... حتي ما دليلي عقلي براي انجام چنين عمل زننده‌اي نداريم .
و ثالثا ... آنچه كه ما بدون قرآن و سنت ... به دين اضافه كرده ايم ... ، جزو دين نيست ... و دليلي براي اصرار بيهوده بدان نداريم مخصوصا كه ضررهاي آن را مي بينيم .... حتي يك حديث از سوي امامان براي فرمان انجام اين كار نداريم !
و رابعا ... لطفا كل متن حديثي كه بدان اشاره مي كنيد بياوريد و بدون نص و منابع بدان اشاره نكنيد.
و خامسا ... وقتي كه عده اي خود را مؤمن مي بينند ، هنگامي كه مي بينند اين عمل باعث تضييع گريه بر امام حسين كه سنت رسول الله و فرمان امامان است مي شود ... بهتر است تقوا پيشه كنند و از اين كار دست بردارند ... چون اثر تبليغي گريه بر امام حسين ... صدها برابر بيش از "قمه زني" است ... البته اگر قمه زني اثر صفر يا منفي نداشته باشد .... آيا شما نديديد كه مراسمي كه دو سال است از عراق در كربلا پخش مي شود و چندين سال است كه از لبنان از سوي بيروت پخش مي شود چگونه امويان را به خطر انداخته است ؟‌ و آيا مشاهده نمي كنيد ... كه چرا آنها به مراسم طبيعي و منطبق با سنت رسول الله ... توجهي نمي كنند ، و صرفا به انعكاس قمه زني اكتفا نمي كنند ... چرا آخر فكر نمي كنيد و بدينوسيله بدست دشمنان لقمه مي دهيد .و حقيقتا اين عشق به امام حسين نيست ... مرا ببخشيد ... اما اين بسيار شبيه به دوستي خاله خرسه معروف است .

و سادسا ... كساني كه با برداشت‌هاي غريب و ساختگي ، اين مجوز را فراهم مي كنند كه هر عملي انجام شود ... قطعا در گناه ايجاد بدعت هاي جديد و ضربه زننده به اسلام مقصرند. همانطور كه نمونه هايي ذكر شد ... با اين منطق اگر فرزند شما آن را پذيرفت ... و با نگاه به اينكه امام حسين از اسب خود در روز عاشورا افتادند ... هي خود را از اسب بياندازد و زخمي شود و دست و پايش بشكند ... چه پاسخي براي او داريد كه او را از اين كار منع كنيد ؟ ديني كه باعث زخمي شدن ... و آزار بدن ، و توليد عمدي صحنه‌هاي آزار دهنده روح و روان .... و تعطيلي و معطلي كار براي خدمت امام عصر (ارواحنا له الفداء) بدليل دوره درمان !!!!‌ ‌... مي شود ... كدام دين است ؟ ديني كه انسان را به تفكر وا مي دارد ... و يك لحظه تفكر را بهتر از هفتاد سال عبادت مي داند ... ! ممكن است چنين توصيه اي داشته باشد ؟‌ خداوند به انسان عقل و هوش داده ... كه با چشمان باز رشد كند و از نعمات الهي استفاده كند ... عدم استفاده از اين نعمات قطعا كفران نعمت است .

صبح
Sunday 25 February 2007, 08:00PM
نگاه كنيد چه مي كنيد :
http://www.alburhan.com/

اين پايگاه به قول خودش ( برهاني ) دارد ... كه عزاداري براي امام حسين درون اسلام نيست ... بيشترين حجم برهان (حمله تزويرمآبانه) اين پايگاه به عزاداري امام حسين بوسيله ي تصاوير قمه زني آن هم براي كودكان است ... همانطور كه در بالاي صفحه ، دو نمونه از اين عكسها را مي بينيد .

جوجو
Sunday 25 February 2007, 09:26PM
فکر کنم در فقه ما یک مبحثی هم به نام اجماع هست ؟؟؟؟/
چند وقت پیش با خبر شدیم که از طریق صدا و سیما

حمل علم و کتل و قمه و... ممنوع شده ! !

جواب خودم اینه که در دسگاه سید الشهدا محدودیت نداره

اما به خاطر اینکه خودمم قانع بشم یه سری به استفتائات از مراجع و علما زدم

اینم جواب استفتائات از مراجع و علما :

استفتائات از مراجع و علما راجع به عزاداری امام حسین علیه السلام

دفتر آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (http://abalfazl.jeeran.com/maraje.htm#دفتر1)

سؤال ـ حكم عَلَم هايى كه در مراسم عزادارى معصومين
(عليهم السلام)از آنها استفاده مى شود و بعضى داراى نقش
و نگارهايى نيز هستند چيست؟
جواب ـ استفاده از آنها در عزادارى جايز است

دفتر آیت الله العظمی سیستانی

سؤال :آيا جائز است در مراسم عزادارى امام حسين (ع)
به بدن جراحت وارد كرد؟

جواب :مانعى ندارد

دفتر آیت الله العظمی سید صادق شیرازی

سؤال: نظر شما در مورد زدن شمشير به
سر بدون ضرر و با ضرر در روز عاشورا چيست؟
جواب: مشهور بين فقهاء اينست تا وقتى كه
در آن ضرر زيادى نباشد مستحب است.

سؤال: آيا در عزاى امام حسين قمه زنى واجب است؟
جواب: نظر مشهور استحباب آن است.

دفتر آیت الله العظمی صانعی
سوال : آيا استفاده از سنج و دهل و شيپور
در مراسم عزادارى ائمه اطهار جايز است؟
جواب : نبايد از چنين سنت هايى جلوگيرى نمود
و نمى توان گفت اين گونه اعمال كه در عزادارى
ها به عنوان وسيله بكاء و شور دادن به
عزادارى ها استفاده مى شود حرام است

سوال : آيا قمه زدن جايزاست يا خير؟
جواب : به نظر اينجانب جايز است و مشمول اطلاقات
و عمومات ابكاء و بكاء و تعظيم شعائر مى باشد البته
بشرط آنكه موجب اذيّت شدن و جنايت به بدن نباشد
كه معمولاً در قمه زنى چنين نبوده است

آیت الله العظمی سید محمد صادق روحانی (http://abalfazl.jeeran.com/maraje.htm#آیت الله العظمی سید محمد صادق روحانی)
سؤال: اگر قمه زدن باعث وهن مذهب شبعه

شود آيا در اين صورت قمه زدن جايز است؟
جواب: بسمه تعالي ؛ اصلا موجب وهن نمي شود
؛ بلكه عكس آن مشهود است

سؤال: آيا سينه و زنجير زدن در عزاداري كه

منجر به كبودي و حتي جاري شدن خون مي شود جايز است ؟
جواب: بسمه تعالي ؛ بلي جايز است

دفتر حضرت آیت الله العظمی بهجت (http://abalfazl.jeeran.com/maraje.htm#آیت الله العظمی بهجت)

سوال : با سلام خدمت شما و با تشکر از زحمات شما
من یک سوال شرعی از آیت الله العظمی بهجت :
آیا قمه زنی که در ماه محرم است جایز است یا نه؟
جواب : قمه زنی اگر موجب ضرر نشود جایز است

پس دیگه خودتون قضاوت کنین

عاشورایی و حسینی باشین
یا علی مدد
التماس دعا

صبح
Monday 26 February 2007, 08:33PM
« قمه » و « تفنگ »
در سال 1330 هجري قمري زماني كه ثقة الإسلام ميرزا علي آقاي تبريزي توسط روسها به دار آويخته شد روز عاشورا بود و با فاصله‌اي نه چندان دور ، دسته‌ها و گروه‌هايي به قمه زني و عزاداري به سبك خود مشغول بودند. تعدادي از شيعيان به طلب ياري نزد عزاداران شتافتند و گفتند : شما بر مظلوميت امام اشك مي‌ريزيد و حتي از فرط ناراحتي قمه مي‌زنيد و مي‌گوئيد اي كاش در كربلا بوديم و از امام دفاع مي‌كرديم و در ركاب امام به شهادت مي‌رسيدم . حال موقعيتي پيش آمده ، بيائيد و نگذاريد گلويي ديگر را به ناحق ببرند ... شما بيش از دو سه هزار نفر هستيد .. حال آنكه تعداد روسها از صدو ده بيست نفر تجاوز نمي كند . حتما بر آنها غلبه خواهيد كرد .
اما سرگروه عزاداران به فرياد كمك خواهي مؤمنين شيعه ، پاسخي منفي داد و گفت : « آنها تفنگ دارند و آدم را مي‌كشند »

منبع : طاير فرخ پي .

صبح
Monday 26 February 2007, 08:42PM
تاريخ قمه زني
قمه زني از دوره صفويه در ايران پديد آمد و هيچ سابقه‌اي قبل از صفويه ندارد و دليل تشكيل آن اين بود كه دولت عثماني گروه فدائيان داشت و دولت صفويه نيز به تقليد از آنان ، يك گروه فدائيان درست كرده بودند . در آن زمان عمدتا دسته‌هاي اوليه عزاداري دسته‌هاي نظامي بودند و حكومت به ارتش دستور داده بود به طور منظم خودشان دسته‌بندي شوند و بيايند بيرون و دسته‌عزاداري براه بينندازند .

يكي از گروه‌هاي فدائيان ،‌قزلباش صفوي بودند كه هميشه سرشان تراشيده بود ( به نشانه آماده به خدمت ) اين گروه حتي در تمريناتشان گوشت‌هاي حيوانات و گوشت‌هاي مار و غيره را مي‌خوردند كه هنوز هم در بعضي ارتش‌هاي جهان معمول است . مثلا در ارتش صدام يك گروه فدايي اين طوري وجود داشت .

خلاصه اين كه فداييان صفويه در روز عاشورا آمدند بيرون و شمشيرها در دست‌شان بود و تصورشان اين بود كه اين نوعي همدردي و مواسات با اصحاب امام حسين (ع) است ؛ اصحاب امام حسين (ع) امروز تير مي‌خورند ،‌خود امام حسين ، بني هاشم ، حضرت علي اكبر ... مثل آنها ما هم اين حالت را به خود مي‌دهيم ، يعني نشان مي‌دهيم كه ما در راه امام حسين (ع) فدوي هستيم . حاضريم سرمان برده شود و اينگونه قمه زني شروع شد .

صبح
Monday 26 February 2007, 09:01PM
همانطور كه قبلا ( در صفحه پيش ) آورده شد اكثريت قريب باتفاق مراجع شيعه ، قمه زني را در صورت وهن دين ( آسيب رساندن و تخريب دين ) منع كرده اند ، علاوه بر اين ، آيات عظام ،‌لنكراني ، مكارم شيرازي ، ميرزا جواد تبريزي ، همداني ، بصراحت از اين كار نهي كرده اند ... و جمع اين ، بطور محرزي شرط عقل است .

حال به قسمتهايي از گفتار رهبر انقلاب اسلامي ايران آيت الله خامنه‌اي مي پردازيم :

قمه زدن هم از كارهاي خلاف است . مي‌دانم عده‌اي خواهند گفت حق اين بود كه فلاني اسم قمه را نمي‌آورد ،‌خواهد گفت شما به قمه زدن چه كار داشتيد . عده‌اي مي‌زنند ... بگذاريد بزنند . نه ! نمي‌شود در مقابل اين كار غلط ، سكوت كرد .
اگر به گونه‌اي كه طي چهار پنج سال اخير بعد از جنگ ، قمه زدن را ترويج كردند ، و هنوز هم مي‌كنند ،‌در زمان حيات مبارك امام رضوان الله عليه ترويج مي‌كردند ... قطعا ايشان در مقابل اين قضيه مي‌ايستادند.

كار غلطي است كه عده اي قمه به دست بگيرند و بر سر خودشان بزنند و خون بريزند . اين كار را مي‌كنند كه چه بشود ؟ كجاي اين حركت عزاداري است ؟ البته دست بر سر زدن به نوعي اشاره عزاداري است . شما بارها ديده ايد كساني كه مصيبتي برايشان پيش مي‌آيد بر سر و سينه‌ي خود مي‌كوبند . اين كه فردي به خاطر رويكرد مصيبت عزيزترين عزيزانش با شمشير بر مغز خود بكوبد ،‌و از سر خود خون جاري كند ... كجاي اين كار عزاداري است ؟
قمه زدن ، سنتي جعلي است ، از اموري است كه مربوط به دين نيست ، و بلاشك خدا هم از انجام آن راضي نيست .
علماي سلف دستشان بسته بود و نمي‌توانستند بگويند اين كار غلط و خلاف است . امروز روز حاكميت اسلام و روز جلوه‌ي اسلام است . نبايد كاري كنيم كه آحاد جامعه اسلامي برتر ،‌يعني جامعه محب اهل بيت عليهم السلام كه به نام مقدس ولي عصر ارواحنا فداه مفتخرند ، در نظر مسلمانها و غير مسلمانهاي عالم ،‌به عنوان يك گروه آدمهاي خرافي و بي منطق معرفي شوند .
من حقيقتا هر چه فكر كردم ، ديدم نمي‌توانم اين مطلب « قمه زدن » را كه قطعا يك خلاف و يك بدعت است به اطلاع مردم عزيزمان نرسانم . اين كار را نكنند !
كسي كه با مسائل شوري سابق و اين بخشي كه شيعه نشين است ( جمهوري آذربايجان ) آشنا بود ، مي‌گفت وقتي كمونيست‌ها بر منطقه آذربايجان شوروي مسلط شدند همه آثار اسلامي را از آن‌جا محور كردند و هيچ نشانه‌اي از اسلام و دين و تشيع باقي نگذاشتند . فقط يك چيز را اجازده دادند و آن هم « قمه زدن » بود ! دستور العمل رؤساي كمونيستي به زيردستشان اين بود كه مسلمانان حق ندارند نماز بخوانند ،‌نماز جماعت برگزار كنند ، قرآن بخوانند ، عزاداري كنند ، هيچ كار ديني نبايد بكنند . اما اجازه دارند قمه بزنند ! چرا ؟ چون خود قمه زدن ، براي آنها يك وسيله تبليغ بر ضد دين و بر ضد تشيع بود ، گاهي دشمن از بعضي چيزها اين گونه عليه دين استفاده مي كند . هر جا خرافات به ميان بيايد دين خالص بدنام خواهد شد .منبع هر سه مطلب فوق : بروشوري از فرهنگسراي ولاء / سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران / محرم الحرام 1428 / زمستان 1385

بیات
Monday 26 February 2007, 11:04PM
آقایون مد نظر داشته باشد قمه زنی حلال است و اکثر مراجع جواز داده اند در دین ملاک تکثر فقها است این امرنیز اکثر فقها جواز داده اند

بیات
Monday 26 February 2007, 11:07PM
صبح جان شما نیاز نیست به زبان مرحوم تبریزی و آقای لنگرانی بگزارید یشان جوار داده اند به سایتشان مراجعه کنید

بیات
Monday 26 February 2007, 11:10PM
صبح جان جرعت قمه زنی نداری چرا می ترسی و دلیل می آوری

shams
Monday 26 February 2007, 11:39PM
صبح جان جرعت قمه زنی نداری چرا می ترسی و دلیل می آوری
سلام
ما هيچ وقت (جرعت ) نداشته و نخواهيم داشت.به همين علت دنبال دليل مي رويم. قطعا همه کساني که قمه مي زنند (جرعت) دارند به همين خاطر دنبال دليل نمي روند!
حق يارتان

محمدمهدی121
Wednesday 28 February 2007, 06:18AM
خدا شيطون لعنت كنه
مقاله مي نويسه براي وحدت مسلمين
واينجا مقاله مي نويسه براي تفرقه بين مومنين
اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد وال محمد واخر تابع له علي ذ لك اللهم العنهم جميعا

صبح
Wednesday 28 February 2007, 10:09AM
سلام جناب محمد مهدي ،
هر نوع درخواست اصلاحي ... ايجاد تفرقه نيست ... ، اگر هر كدام از "مؤمنين" بخواهند در سنت پيامبر ابداعي ايجاد كنند كه مايه ضرر اسلام باشد ... و با سكوت ديگر "مؤمنين" مواجه شوند ، ديگر اسلامي باقي نمي ماند .
امر بمعروف ، و نهي از منكر ... وظيفه شرعي همه‌ي "مؤمنين" است .

عبدالامير
Wednesday 28 February 2007, 01:39PM
بعضی افراد ، در دفاع از مظاهر عزاداری سنتی ، فایده تراشی کرده اند و کوشیده اند که برای هر یک از مظاهر عزاداری تحلیلی منطقی ارائه نمایند. این نوع دفاع نابجاست ؛ همانطور که حمله ی به آن نیز نابجاست.
این طور توجیه کردن و فایده تراشی، دلیل و حجت شرعی نیست و در مورد هیچ یک از اعمال شرعی جایز نیست.
از جمله اشکال های این گونه دفاع از احکام شرعی این است که صرفاً در بعضی موارد و در دامنه محدودی می توان این گونه دفاع کرد و همه ی احکام و جزئیات آن ها قابل تحلیل نیست. فقها، از ابتدا باب این کار را بسته‌اند ؛ زیرا می دانند که این روش از مبنای شرعی برخوردار نیست . ائمه نیز این باب را بسته اند. در امور شرعی باید با مبنای تعبد و تسلیم حرکت کرد . اگر باب اظهار نظر و استدلال شخصی ( در جهت دفاع از احکام ) گشوده شود , مردم نسبت به رسولان الهی و ائمه علیهم السلام دچار استغنای کاذب میشوند .
گرچه مصلحت و مفسدت واقعی ، آن هم در بُعد کلان و نه فقط جنبه ی دنیوی، ملاک احکام است، ولی بشر، که تنها بخشی از امور دنیوی جزء حوزه ی علمش است ، قدرت تشخیص مجموعه فواید را ندارد و فقط ممکن است برخی فایده های دنیوی را بفهمد . بنابر این اگر بنا شود که بر اساس فوائدی که عده ای می تراشند ، یک حکم شرعی تحلیل شود ، این کار مبنائاً اشتباه است.
حتی اگر برای حکمی منفعتی تشخیص داده شد، نمی توان گفت که این حکم به جهت آن منفعت مشخص است ؛ مگر این که معصوم علیه السلام این مطلب را فرموده باشند . بدون فرمایش امام هر چه گفته شود، ظن و گمان است و اتّباع از ظن بنا به دستور قرآن , سنت و اجماع , حرام است . پس اگر حکمی ، عقلا ( بر اساس عقل حسابگر ) تحلیل شود , این تحلیل بر اساس مذهب شیعه باطل است .
صورت های عزاداری دو دسته است.
1- دسته ی اول مصادیقی است که در روایات آمده و سند و دلالتش نیز مخدوش نیست : مثل بکا و ابکا.
2- دسته‌ی دوم صورت هایی از عزاداری است که یا در روایات نیامده و یا این که در روایاتی آمده که به لحاظ سند یا دلالت مخدوشند.
* اما نکته ی قابل توجه در رابطه با مصادیق دسته ی دوم این است كه چون عزاداری مشمول بعضی از توصیه ی کلی شرعی ، از جمله تعظیم شعائر الاهی میشود، رُجحان پیدا می کند؛ یعنی اگر کسی به قصد قربت انجام دهد، ان شاء الله مشمول اجر الهی قرار میگیرد ، گرچه استحباب قائل شدن برای این مصادیق، شرعا صحیح نیست.
( رجحان ، یکی از اصطلاحات علم اصول است )
عناوینی كه در روایات هست و فقیه می‌تواند نسبت به آن ها فتوا بدهد:

* نخست بكاست كه روایات آن فوق حد تواتر است و برای همه‌ی معصومین وارد شده‌است. صراحت‌ روایاتش را نمی‌توان كنار گذاشت. حتی دلالت برخی از این روایات مبنی بر این كه مثلاً باعث جبران گناهان گذشته ‌است (جز حق‌الناس و ...) جوری است كه ما نمی‌توانیم آن‌ها را نفی كنیم و شاید لسانش از خود توبه قوی‌تر باشد. در مورد بكا یك مراتبی وجود دارد. این كه اشك در چشم حلقه بزند. مرحله‌ی بعد از چشم خارج شود به اندازه ی جناح الذباب. مرحله‌ی سوم خارج بشود و بر صورت جاری بشود (تسیل علی خده الدموع). یك بكا داریم و یك بكاء. بكا یعنی اشك ریختن آرام آرام و مظلومانه كه این مبطل در نماز هم هست اما بكاء گریه‌ی با صداست. مرحله‌ی دیگر نوح است كه با خودش نیاحه می‌كند و زبان می‌گیرد. مرحله‌ی بعد ندبه است. مرحله‌ی بعد صیحه است. مرحله‌ی بعد صَرخَه وضجه است. این‌ها مراتب بكاء است. گر چه نمی‌توان گفت تك تك این موارد روایت معتبر دارد كه بتوان فتوا داد، اما عنوان عام بكاء، همه‌ی‌ آن‌ها را در برمی‌گیرد. در خصوص برخی‌شان كه روایت وجود دارد می‌توان به استحباب حكم كرد.

* دوم: از نظر قلبی همّ و حزن در روایات بیان شده‌است. حزن مرتبه‌ی شدید همّ است كه در چهره ظاهر می‌شود و در روایات توصیه شده‌است.

* سوم: مرحله‌ی دیگری كه در قلب هست ، احتراق قلب است كه صحیحه‌ی معاویة بن وهب از روایات مصداق آن است. «وارحم تلك القلوب التی جزعت واحترقت.» جزع در مقابل صبر و به معنای ناصبوری كردن ، ناشكیبایی و حالت بی‌قراری از خود نشان دادن است.
البته این مراتب را همین‌طوری نمی‌توان به وجود آورد. بایستی عواملش را ایجاد كرد تا حتی برای لحظاتی این حالات ایجاد شود. مثلاً اگر شخص با یك صدایی بیشتر آتش می‌گیرد ، از این روایات بر می‌آید كه رجحان دارد كه آن جا برود ؛ یعنی اگر بخواهد روی مقدمه‌ی مشروعی حاصل شود آن مقدمه راجح می‌شود ؛ پس این اعتراض كه مردم با صدای فلانی بیشتر گریه می‌كنند ، وارد نیست.

* چهارم: مسأله‌ی دیگری هم در روایات هست كه آن ابكاء است. كه حتی ابكاء یك نفر بهشت را برایش به ارمغان می‌آورد.

* پنجم: تباكی به معنای تكلف البكاء ؛ یعنی شخص به زور خودش را به گریه‌ آورد. تظاهر به گریه كردن را تباكی نمی‌گویند.

* ششم: مورد دیگر انشاد و شعر است. چه بسراید ، چه سروده شده را بازخوانی كند.

* هفتم: اما عنوان عام دیگری داریم كه موارد دیگر عزاداری را پوشش می‌دهد و آن جزع است. روایت معاویة بن وهب فقط جزع قلب است ؛ اما در برخی روایات صحیح مطلق جزع بیان شده‌است ؛ مثل روایت مسبق بن كردین كه حضرت از او پرسیدند كه جزع می‌كند یا نه. او می‌گوید بله و حد جزع خودش را بیان می‌كند: «آن‌ قدر گریه می‌كنم كه اثر گریه را خانواده‌ام متوجه می‌شوند و جوری می‌شوم كه بی میل به غذا می شوم به جوری كه گرسنگی در چهره‌ام اثر می‌كند ...» بعد حضرت برای او دعا می كنند. معلوم می‌شود كسی كه اهل جزع باشد مقام دارد. جزع یعنی بی‌تابی كردن. صبوری كردن در مصیبت‌های شخصی اجر شخص را بالا می‌برد و هر نوع بی‌تابی كردن ، اجرش را پایین می‌آورد.
سیاه پوشیدن قطعاً یك نوع جزع است. توی سر زدن یك نوع بی‌قراری كردن است و همچنین سینه‌زدن ، زنجیر زدن ، تعطیل كردن و ... . اگر یك امری در عرف مردم مصداق جزع بود ، با استناد به این روایات ، فقیه می‌تواند بگوید مستحب است. این مسأله جزء فروع تطبیقی است و اگر شما تشخیص بدهید كه مصداق جزع است ، واقعاً می‌توانید انجام دهید. كما این كه در آتش رفتن هندی‌ها و پاكستانی‌ها هم همین‌طور است. در آن منطقه مصداق جزع است و اینجا شاید نباشد.
به نقل از سایت فطرت
WWW.FETRAT.COM (http://www.FETRAT.COM)

جوجو
Thursday 1 March 2007, 07:54PM
جناب آقای صبح اگر به گفته خودتان اهل تتبع و تحقیق هستید که ....
بد نیست نگاهی هم به کتب مقاتل حضرت سید الشهدا (ع) بندازید این قضیه عندالمورخین و به حد تواتر نقل شده است ودر تمامی ارباب مقاتل یافت میگردد که در روز عاشورا حضرت عابس (ع) در هنگام ورود به میدان بعد از رجز های ذکر شده در مقاتل و بعد از برهنه شدن ابتدا با شمشیر ضربه ای را به پیشانی مبارک خود میزنند
حال سوال این است ؟؟ عابس (ع) در محضر امام معصوم این عمل را انجام دادند و امام ایشان را نهی نکردند در صورتی که میتوانستند بگویند که عابس این ضربه را به پیشانی نزن و بیشتر برای ما بجنگ اما حضرت از این عمل عابس جلوگیری نکردند و از نظر فقهی عملی را که نهی بر آن نباشد لااقل به خودی خود مباح است

فاتح
Sunday 18 March 2007, 08:23PM
بسم الله الرحمن الرحیم
مرحوم حضرت ایه الله العظمی تبریزی قمه زدن را جایز بلکه مستحب میدانستند و فتوا&