PDA

نمايش نسخه نهائي : دو حدیث از فریقین در مورد عقل زنان

امیر
Friday 7 April 2006, 08:25PM
بسم الله الرحمن الرحیم

از اهل سنت :
صحيح مسلم باب بيان نقصان الإِيمان بنقص الطاعات وبيان إطلاق لفظ الكفر على غير الكفر بالله، ككفر النعمة والحقوق.
حدّثنا مُحمّدُ بْنُ رُمْحِ بْنِ الْمُهَاجِرِ الْمِصْرِيّ: أَخْبَرَنَا اللّيْثُ، عَنِ ابْنِ الْهَادِ، عَنْ عَبْدِ اللّهِ بْنِ دِينَارٍ، عَنْ عَبْدِ اللّهِ بْنِ عُمَرَ ، عَنْ رَسُولِ اللّهِ صلى الله عليه وسلم أَنّهُ قَالَ: "يَا مَعْشَرَ النّسَاءِ تَصَدّقْنَ وَأَكْثِرْنَ الاستغْفَارَ. فَإِنّي رَأَيْتُكُنّ أَكْثَرَ أَهْلِ النّارِ" فَقَالَتِ امْرَأَةٌ مِنْهُنّ، جَزْلَةٌ: وَمَا لَنَا يَا رَسُولَ اللّهِ أَكْثَرَ أَهْلِ النّارِ. قَالَ: "تُكْثِرْنَ اللّعْنَ. وَتَكْفُرْنَ الْعَشِيرَ، وَمَا رَأَيْتُ مِنْ نَاقِصَاتِ عَقْلٍ وَدِينٍ أَغْلَبَ لِذِي لُبَ مِنْكُنّ" قَالَتْ: يَا رَسُولَ اللّهِ وَمَا نُقْصَانُ الْعَقْلِ وَالدّينِ؟ قَالَ: "أَمّا نُقْصَانُ الْعَقْلِ فَشَهَادَةُ امْرَأَتَيْنِ تَعْدِلُ شَهَادَةَ رَجُلٍ. فَهَذَا نُقْصَانُ الْعَقْلِ، وَتَمْكُثُ اللّيَالِيَ مَا تُصَلّي، وَتُفْطرُ فِي رَمَضَانَ، فَهَذَا نُقْصَانُ الدّينِ".

از عبدالله بن عمر روايت است كه رسول الله صلي الله عليه و سلم فرمودند : اي جماعت زنان صدقه دهيد و زياد استغفار كنيد ، بدرستيكه من شما را اكثريت اهل جهنم يافتم ( احتمالا منظور در شب معراج است ) . پس زني عاقل از جمعيت زنان ( كه رسول الله صلي الله عليه و سلم در حال بيان سخناني براي آنان بود ) گفت : يا رسول الله چرا ما اكثر اهل آتش هستيم ؟ رسول الله صلي الله عليه و سلم فرمودند : براي كثرت در لعن كردنتان و ناسپاسي كردن بر همسرانتان . و من نديدم ناقص العقلها و ناقص الدينهايي را كه اين چنين بر صاحبان عقل غلبه كنند آنطور كه شما زنان غلبه مي كنيد . آن زن گفت : يا رسول الله اين نقصان عقل و دين از براي چيست ؟ رسول الله صلي الله عليه و سلم فرمودند : آيا اين گونه نيست كه شهادت دو زن برابر شهادت يك مرد است ؟ پس اين از نقصان عقل ناشي مي شود . و هنگامي كه حائض مي شود نماز نمي خواند و در رمضان روزه نمي گيرد ؟ پس اين از نقصان دينشان است
------------------------------------------------------------------
همچنین در خطبه 80 نهج البلاغه:
اي مردم همانا زنان ناقص العقل ، ناقص الايمان و ناقص الحظوظ اند، اما نقص ايمان زنان بركنار بودن آنان از نماز و روزه در ايام حيض است و اما نقصان عقلشان به دليل آن است كه شهادت 2 زن برابر شهادت يك مرد است ، و علت نقص در بهره وري از اموال به علت ان است كه ارث زنان نصف ارث مردان است.
=====================================
توضیح در صورت صحت احادیث :
سخن حضرت درمورد نقصان عقل زنان در مقایسه با مردان مطرح بوده است زیرا نقصان عقل زنان نسبت به سایر موجودات که مطرح نبوده است بلکه حضرت خطاب به مردان این مطلب را فرموده اند. بنا بر این همان عقل انسانی که زنان و مردان دارند در زنان از جهاتی کمتر از مردان است. البته برخی این عقل را در جنبه اکتسابی آن تفسیر و معنا کرده اند. به هر حال هر چند سخن از کمال عقل مردان نیست و مردانی هستند که در عقل از برخی زنان عقل کمتری دارند اما جنس مردان از جنس زنان در عقل طبق این بیان کامل تر هستند. مهم این است که این سخن به این معنا نیست که مردان بر زنان تفاخر کنند و سوء استفاده نمایند زیرا در عوض خداوند به زنان عاطفه ای عنایت فرموده که لازمه زندگی و تربیت انسانها است که مردان از آن و نیز صبر و مدارای فرزند پروری محروم هستند.
آنچه مسلم است این است که به هر حال هر چند عقل مرد بيش از عقل زن باشد، اما این مسئله موجب تفاضل مرد بر زن نیست چنانکه آیه الله جوادی آملی در کتاب زن در آیینه جمال و جلال می فرماید: اين موضوع را مرحوم علامه طباطبايى‏رضوان اللّه تعالى عليه در تفسير شريف الميزان آورده که آن عقلى كه در مرد بيش از زن است‏يك فضيلت زائده است نه معيار فضل
:smile07: :smile07: :smile07:
وصلی الله علی سیدنا محمد (ص) و علی آله الطیبین و اصحابه المنتجبین

min
Friday 7 April 2006, 10:41PM
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

1304
Saturday 8 April 2006, 07:46AM
زنان ناقص العقلند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ئثقسه هذا من الصابرین ؟؟؟؟؟/
mersi

1304
Saturday 8 April 2006, 08:01AM
mersi
من که کلی حال کردم بخصوص با این تیکه :
رسول الله صلي الله عليه و سلم فرمودند : آيا اين گونه نيست كه شهادت دو زن برابر شهادت يك مرد است ؟ پس اين از نقصان عقل ناشي مي شود . و هنگامي كه حائض مي شود نماز نمي خواند و در رمضان روزه نمي گيرد ؟
دمت گرم یکی پیدا شد بالاخره به ناقص العقل بودن زنها اعتراف کنه اونهم از طریق حوادیث و روایاتهاو و کلام پیامبر
کلی حال دادی دمت گرم کجایی که یک کیک و نوشابه مهمونت کنم داداش من ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الهذا العربیه لا کلام الردائن ئها هناک من لا مهنه الغولی من رجهئ...و
.....................

حق جو
Saturday 8 April 2006, 08:22AM
با سلام

خداوند در بیش از ده آیه از قران لعنت کرده است. از جمله کسانی که در قران لعنت شده اند کسانی هستند که به پیامبر آزار برسانند و ظالمان و پیمان شکنان و منافقان و کسانی که به افراد بی گناه بهتان می زنند.
در این بین خلفای غاصب در هر یک از این آیات به دلیلی وارد می شوند.
لعن در قران از جمله اخلاق الله است.
کجایند کسانی که می خواهند به اخلاق خداوند متخلق شوند؟

.................................................. .....................

ابتدای خطبه

من کلام له بعد فراغه من حرب الجمل
از سخنان آنحضرت بعد از خاتمه جنگ جمل

توجه کنیم که در این خطبه نکوهش عایشه بیش از هر چیز مورد نظر بوده است. همان زنی که بر خلاف دستور صریح قران و پیامبر(ص) رفتار کرد و با سوء استفاده از عنوان ام المومنین هزاران نفر از مسلمانان را به کشتن داد و تا آخر عمر دست از دشمنی با امیر المومنین بر نداشت.

peeshgooyy
Saturday 8 April 2006, 12:46PM
كي گفته اين احاديث جعلي هستند؟
چند تا نمونه مي خواين تا بهتون ثابت بشه ؟

min
Saturday 8 April 2006, 10:38PM
بسياري از اين موارد كه بيان شده شرايطي داشته و موقعيت زماني و مكاني كه بدون آنها از اين احاديث بد برداشت مي شود . - هرچند علم روانشناسي و پزشكي امروز هم ثابت كرده كه زنها قدرت تفكرات منطقيشان نصف مردا ن است و قدرت احساسي مغز آنها دو برابر مردان - هر كدام از اينها براي تشكيل يك خانواده سالم لازم است
يك خانواده سالم بدون قدرت تفكر پدر سالم نمي ماند
و يك خانواده بدون احساسات مادري نيز سالم نمي ماند .
خداوند هر كدام از اين دو نفر را براي تكميل خانواده آفريده و اين عيب و نقص نيست .
من نمي دانم آقا امير از بيان اين حديث در اينجا چه قصدي داشته
البته به نظر قصد خير نمي آيد .

1304
Sunday 9 April 2006, 08:42AM
خواهش میکنم داداش من
بازهم بگو داره خوشبحالم میشه ....!!!!!!!
بسياري از اين موارد كه بيان شده شرايطي داشته و موقعيت زماني و مكاني كه بدون آنها از اين احاديث بد برداشت مي شود . - هرچند علم روانشناسي و پزشكي امروز هم ثابت كرده كه زنها قدرت تفكرات منطقيشان نصف مردا ن است و قدرت احساسي مغز آنها دو برابر مردان - هر كدام از اينها براي تشكيل يك خانواده سالم لازم است
بر منکرش لعنت ....؟؟؟؟؟؟؟/

كي گفته اين احاديث جعلي هستند؟
چند تا نمونه مي خواين تا بهتون ثابت بشه ؟
اره اره زود باش تومیتونی.......
ممنون از دوستانی که اظهار نظر میکنن جای سینا 555 خالی کمی طرفداری من راکنه

peeshgooyy
Sunday 9 April 2006, 08:46AM
اولا كه اون شوخي بود.
دوما اين امور كه براي زندگي لازم هستن رو من هم قبول دارم
ولي آخه به رانندگيشون نگاه كنين.

1304
Sunday 9 April 2006, 08:50AM
ترسیدی بالایی ...

1304
Sunday 9 April 2006, 08:52AM
یکی بیاید ببینه مرد باید رو حرفش بیسته ....به این زودی جا زدی
من از اولی که در این سایت عضو بودم حرفمم همینه و تا آخر هم همینه تا بنداز بیرون منو

peeshgooyy
Sunday 9 April 2006, 08:52AM
اون شوخي بود. گفتم كه.
شما چرا فكر مي كنين من ترسيدم در صورتي كه خودتون گفتين:
دل آدم تا جوونه مثل پروانه مي‌مونه

تشنه
Sunday 9 April 2006, 12:35PM
هیچ براتون سوال پیش اومده که چرا شیعه و سنی در هیچ حدیثی با همدیگه اشتراک ندارن حتی در مورد حدیث متواتر ثقلین که باز در بحش دومش اختلاف دارن مگر در این یک مورد حدیث باطل که نمی دونم چه جوری سر همش کردن و به پیامبر اکرم و امام علی نسبت می دن
خدا هدایتشون کنه .......راستش بعضی وقتها که ما تو خونه بحث می کنیم میگیم که اگر قراره در باطل با همدیگه متحد باشیم پس همون بهتر که اصلا متحد نباشیم

جناب امیر خان شما که در مورد پیامبر خیلی حساسین و وقتی که به پیامبر اهانت می کنن دیگ غیرتتون جوش می یاد چطور نسبت دادن این حدیث به پیامبر رو تایید می کنید؟ اصلا می دونید که شهادت دادن دو زن به ناقص بودن عقلش هیچ ربطی نداره .... اگر پیامبر شما این حرف رو زده که این پیامبرتون با عرض معذرت بی سواد تشریف داشتن هیچ چی که خنگ هم بودن و درسی رو که خدا بهشون تلقین کرده رو درست یاد نگرفتن که با این حساب اگر کسی رو یک همچین پیامبری حرف بزنه و براش پیشوند و پسوند نذاره که نباید ازش گلگی کرد که!!

جناب1340 شما هم همون خانم براتون خوبن فکر کنم تا حالا براتون ثابت شده که اگر خانمها بخوان علقلانه عمل کنن اصلا به صلاحه اقایون نیست ..........علم روانشناسی شما هم کشکه و اگر هم گفته که منطقشون کمتره اولا بی خود گفته ثانیا شاید هم در بعضی موارد صدق کنه ولی باز هیچ ربطی به ناقص العقل بودن نداره

peeshgooyy
Sunday 9 April 2006, 01:17PM
جناب تشنه. مراقب صحبت كردنتون درباره‌ي پيغمبر باشين.
ادب اولين و بهترين هنر صحبت كردنه.

صبح
Sunday 9 April 2006, 02:51PM
هول نكنين بابا ... هول نكنين ... :p

سلام عليكم
همه ما اگر طبق سنت و دين خودمون زندگي كرده باشيم ، خوب مي‌دونيم كه عزت و احترام زن توي جوامع مسلمون و يا حتي صرفا شرقي ما خيلي بيشتر از جوامع غربيه ... جوامعي كه زن رو تنها از جهت مادي برسميت مي‌شمارن و هيچگاه او رو در قالب جامعه و خانواده نديدن و نتيجه اين هم چيزي جز افسردگي و بدبختي زنها و زوال خانواده نبوده... زني كه در جوامع غربي گاهي رو ميز ديده مي‌شه و گاهي هم تو ويترين براي انتخاب و لعبه شهوترانها ، مسلما قابل مقايسه با زن مسلمان ايراني نيست كه احترام جامعه رو در بر داره ، و اگر روزي قرار باشه ما به رعايت برابري حقوق زن و مرد رسيدگي كنيم مسلما خيلي بيشتر حرف براي گفتن بر عليه جوامع غربي داريم ... البته اونها طبق معمول دست پيش گرفتن كه پس نيافتن ...

اينها رو گفتم كه گفته باشم ، بازي برابري زن و مرد فقط يك بازي سياسي-فرهنگيه ... تنها يك بازي غربي براي تهاجم به فرهنگ ما و جايگزين كردن فرهنگ عقب مانده و ناقص خودشه ... ، و گرنه اگر ما (هول نكنيم ) و يك با تامل با موضوع برخورد كنيم ، خيلي خوب مي‌دونيم كه هم دين ما دينيه كه زنها رو از زنده بگور كردن نجات داد و به اونها عزت و احترام بخشيد ، و هم ايراني‌ها آنچنان مشكلي كه بت پرست‌هاي عرب با جنس زن داشتن ، نداشتن .

حالا اگر جداي اين مسائل و تهاجمهاي كور در اين ميان قضاوت كنيم ، مطمئنا چيزي جز برابري زن و مرد در فرهنگ اسلامي نخواهيم يافت ... همه ما مي‌دانيم كه زنها مي‌توانند جدي باشند و بجاي اينكه با عاطفه خود قضاوت كنند ، با عقل خود قضاوت كنند ... مي‌توانند خشن باشند ... مي‌توانند وزير باشند ... اما آنچه كه با اين روند از ميان مي‌رود زنانگي آنهاست ... يعني مادلين آلبرايت ... يا كوندوليزا رايس ... ، هيچوقت براي شوهرش زن نخواهد شد ... :D و او واقعا شوهر واقعي مردش است ! بعبارتي آنچه كه اسلام بدان اشاره مي كند ، طبيعت و سيرت زن طبيعي است ... يعني اين زن طبيعي است كه از او انتظار مي‌رود با عاطفه تصميم بگيرد تا مثل مادر ، صبور باشد ... وگرنه هيچوقت مادر نخواهد شد و از يك مرد طبيعي هم هيچوقت انتظار نمي‌رود كه مادر فرزند خود باشد ... و نخواهد توانست ... حال بيائيم بر سر مرد بزنيم اي خاك توسر ، عاطفه‌ات كجا رفته ... و يا بر سر زن بزنيم كه اين بيچاره ... عقلت كجا رفته ... دقيقا همان برنامه‌ سياسي است كه براي بر هم زدن جوامع و تسلط بر آنها توسط ابرقدرتهاي دنيا پيگيري مي‌شود ...

مثلا ... براي نگهداري يك نوزاد پر زحمت ، دليل عقلي مشخصي وجود ندارد كه راه بيافتي دنبال يك نيم وجبي و روزي چند بار پوشك او را عوض كني و دهها سال براي او زحمت بكشي و دلواپس باشي ... آخر كدام عاقلي چنين كاري مي‌كند ؟ براي چه ؟ آيا دليل عقلي براي اين كار مي‌بينيد ... ؟ و آيا اين جز عشق و عاطفه ذاتي مادر است كه با هيچ عقلي عوض نمي‌شود ... اين بي عقلي نيست كه يك مادر بچه بزرگ مي‌كند ؟ ... چرا... اما اين بي عقلي عين عاطفه ، مهرباني و رحمت است و موهبتي الهي است براي تداوم حيات انسانها ... آيا يكي از ما بعنوان يك مرد ، اينقدر صبر و حوصله دارد ... ؟ اگر ندارد خوب پس مي‌توان گفت مرد ناقص است ... البته اصراري نيست اين دو را به جان هم بياندازيم كه باز به همان فتنه‌اي كه امپرياليست‌ها مي‌خواهند دامن بزنيم ... اينها خصوصياتي است كه براي تعادل و تناسب زندگي لازم است ... مرد و زن برتري‌هايي دارند ، كه ديگري ندارد ... يكي از لحاظ عاطفه ، و ديگري از لحاظ عقل ... بدون ترس ، و بدون شانتاژهاي تبليغاتي اگر به اين موضوع واضح توجه كنيم ، بسيار روشن و قابل هضم است . شما حتما در اطراف خود عاشق ديده‌ايد ... كه چگونه ديوانه وار و با بي عقلي تمام براي هدفش تلاش مي‌كند ... آيا با اين وجود مي‌توانيم بگوئيم ، عاشق بد است ؟ يا عاشق برابر مرد نيست ... يا عاشق انسان نيست ؟

حالا در اين جاهليت مدرن ، خيلي از زنها ، اشتباها عاقل شده‌اند ... ، بچه را سقط مي‌كنند ... يا بدنيا هم كه بيايد ، به شدت خشك و همچون يك پدر با او برخورد كرده يا او را به پرورشگاه مي‌فرستند ... اين‌ها شدني است و شده است ، اما با نگاهي به آمار حاصل از اين خطاي مفتضح ، مي‌توان حكمت الهي را با شفافيت و وضوح ، يافت .

سيماي بانوان مسلمان (http://www.iranclubs.org/forums/showthread.php?threadid=446)
زن در جوامع غربي (http://www.iranclubs.org/forums/showthread.php?threadid=445)

peeshgooyy
Sunday 9 April 2006, 02:58PM
اون قسمت رو كه فرموديد زن و مرد برابر نيستند رو كاملا موافقم. همچنين اون قسمتي كه قرار شد زن بره تو آشپزخونه و بشوره و مواظب ورجك باشه.

هستي
Sunday 9 April 2006, 03:09PM
بسمه تعالي
وقتي ديد گاههاي امام امت را با بعضي از اين نوشته ها مقايسه مي كنم در شگفت مي شوم.
بيخود نيست كه گفته اند رهبري بايد اعلم باشد.

صبح
Sunday 9 April 2006, 03:20PM
اون قسمت رو كه فرموديد زن و مرد برابر نيستند رو كاملا موافقم. همچنين اون قسمتي كه قرار شد زن بره تو آشپزخونه و بشوره و مواظب ورجك باشه.

شما با اختلال حواس كه مواجه نيستي ؟ :p همينجوري جمله كم و زياد مي‌كني براي خودت ديگه ... :D

peeshgooyy
Sunday 9 April 2006, 03:24PM
شما با اختلال حواس كه مواجه نيستي ؟ :p همينجوري جمله كم و زياد مي‌كني براي خودت ديگه ... :D

:D

min
Sunday 9 April 2006, 10:36PM
خداوند هر كدام از اين دو نفر را براي تكميل خانواده آفريده و اين عيب و نقص نيست .
من نمي دانم آقا امير از بيان اين حديث در اينجا چه قصدي داشته
البته به نظر قصد خير نمي آيد .
و باز هم مي گويم به نيت اين آقا امير من شديدا شك دارم .

1304
Monday 10 April 2006, 07:40AM
نیدونم.!

1304
Monday 10 April 2006, 08:10AM
با سلام بخصوص امیر گرامی و همدم روزشمارمن تشــــــــــــنه
اولا صبح باید هیچ وقت نیاید تو این بحث
دوماجناب پیش گویی حرف من چه ربطی به دل جون داره ؟؟؟ جونم ترسیدی بابا اعتراف کن لطفا ..؟!!
سوما اینکه امیر که نخواسته از خودش این مسئله رو بیاره اون کاملا به مسائل دینی وارده من میشناسمش اون خودش در حد یک آیت اله می تونه حتی فتوا هم بده تازه مرجع تقلید هم می تونه بشه و من اولین مشتری اون هستم .
من نیز قبلا این موضوع را مطرح کردم که بعضی ها با اون خیلی مخالفت کردن ولی واقعیتی است که نباید منکرش شد و من فکر نکنم که بیهوده باشه و اهل تسنن که به این موضوع ایمان کامل دارن و شعیعان هم کمی ولی این حقیقتیه که شاید برای بعضی ها تلخ باشه
آقای مین شما هم یقین پیدا کن ..!

1304
Monday 10 April 2006, 08:14AM
یکی نیست یه چیزی به صبح بگه :mad: :mad: :mad: :mad: :smile27:
در ضن پیش گویی نیینم که به تشنه چیزی بگی ها .....حواست را جمع کن :mad: :smile31: :mad: :mad:

peeshgooyy
Monday 10 April 2006, 08:16AM
خانوما خودشون مي‌گن ما تو آشپزخونه راحت‌تريم. اقايون هم لطف كردن و گفتن باشه همون‌جا بمونين. سبزي‌ها رو كه پا كردين، لباساي آقايون رو هم اتو بزنيد. اه اه. اين بچه چرا اين‌قدر بو مي‌ده.
تو رو خدا رانندگياشون رو ديدين؟

1304
Monday 10 April 2006, 08:16AM
شما بهتره بری شب بیایی دل من
زیاد ازت خوشم نمیاد ها چون بحث اعراب را ادامه ندادی و شکست را هم قبول نکردی:smile07:

1304
Monday 10 April 2006, 08:18AM
[ [/RIGHT]
جناب1340 شما هم همون خانم براتون خوبن فکر کنم تا حالا براتون ثابت شده که اگر خانمها بخوان علقلانه عمل کنن اصلا به صلاحه اقایون نیست ..........علم روانشناسی شما هم کشکه و اگر هم گفته که منطقشون کمتره اولا بی خود گفته ثانیا شاید هم در بعضی موارد صدق کنه ولی باز هیچ ربطی به ناقص العقل بودن نداره
[/QUOTE]
از شما تشنه گرامی بعیده با این همه رفاقت من را 1340 لقب بدی من 1304 هستم دوست عزیز و گرامی :smile07: :smile07: :smile07: :smile06:

peeshgooyy
Monday 10 April 2006, 08:18AM
:))
ماشالا همه حامي و پشتيبان همديگه.
شما هم‌جنس هستين ديگه. درسته؟

صبح
Monday 10 April 2006, 09:25AM
اولا صبح باید هیچ وقت نیاید تو این بحث

ياد بايد‌اي گنده‌ليز افتادم :smile21:

1304
Monday 10 April 2006, 01:21PM
:))
ماشالا همه حامي و پشتيبان همديگه.
شما هم‌جنس هستين ديگه. درسته؟
ماشااله سنه
نه ما هم وطنیم تازه می دونی بردن جهنم گفتن هیزم تره ؟؟؟ کیه ؟؟؟

peeshgooyy
Monday 10 April 2006, 01:52PM
:smile21:

تشنه
Monday 10 April 2006, 09:18PM
جناب تشنه. مراقب صحبت كردنتون درباره‌ي پيغمبر باشين
با کمال احترامی که به پیامبراکرم دارم ....... احترامم هم به خاطر اینه که حرفه باطل و خلافی نزده حالا هم اگر بخواین مارو قانع کنین که این کلام از ابشون بوده با عرض شرمندگی دیگه جایی برای احترام نمی مونه یعنی اصلا برای من قابل قبول نیست که ایشون همچین چیزی گفته باشن و ما هم از اون دسته نیستیم که عقلمون به زبون دیگران باشه
[امیر=quote]
ظاهرا غیر از جناب تشنه گویا بقیه موافق هستند[/quote]

چطر همچین نتیجه گیری کردین؟
این نوشته کجا گفته های شما رو تایید می کنه؟

[هستی=quote]
بسمه تعالي
وقتي ديد گاههاي امام امت را با بعضي ازاين نوشته ها مقايسه مي كنم در شگفت مي شوم.
بيخود نيست كه گفته اند رهبري بايداعلم باشد[/quote]
حد اقل ما دو نفر مخالف هستیم
بقیه هم تاییدش نکردن بلکه یه جورایی اصلاحش کردن که این هم حاکی از اینه که این حدیثتون مورد داره
[امیر=quote]
جناب تشنه اتفاقا من از اهل سنت و هم از نهج البلاغه آوردم تا مهم بودن مبحث رونشون داده باشم و الا میتونستم فقط از نهج البلاغه بیاورم[/quote]
پس توجه نفرمودین بنده هم عرض کردم که

هیچ براتون سوال پیش اومده که چرا شیعه و سنی در هیچ حدیثی با همدیگه اشتراک ندارن حتی در مورد حدیث متواتر ثقلین که باز در بحش دومش اختلاف دارن مگر در این یک مورد حدیث باطل
اگر واقعا طرفین جویای حقیقتن پس چرا در هیچ حدیث مهم دیگه به توافق نرسیدن و با هم اختلاف دارن ولی در این یک مورد باطل با هم موافقن؟؟؟؟
[امیر=quote]
اگر حدیث ضعیف باشد و یا به قول شما توهین آمیز[/quote]
نه ضعیفه و نه توهین امیز بلکه باطله .....شد چند بار؟

این حقیقتیه که شاید برای بعضی ها تلخ باشه

مطمئن باشید اگر حقیقته برای ما تلخ و قبولش سخت نبود

در ضن پیش گویی نیینم که به تشنه چیزی بگی ها .....حواست را جمع کن
خیلی ممنون برادر ....ما اوچیکیم

از شما تشنه گرامی بعیده با این همه رفاقت من را 1340 لقب بدی من 1304 هستم دوستعزیز و گرامی
خب وقتی که اعصاب ما رو خط خطی می کنید همین میشه دیگه .....اون لحظه دیگه چیزی حالیمون نیست وفرق بین 1304و1340 رو هم نمی فهمیم
اون 36 تا رو هم بهتون بخشیدیم (;
حالا باز جای شکرش باقیه که بدتر از این نشد:p

peeshgooyy
Tuesday 11 April 2006, 09:36AM
با کمال احترامی که به پیامبراکرم دارم ....... احترامم هم به خاطر اینه که حرفه باطل و خلافی نزده حالا هم اگر بخواین مارو قانع کنین که این کلام از ابشون بوده با عرض شرمندگی دیگه جایی برای احترام نمی مونه یعنی اصلا برای من قابل قبول نیست که ایشون همچین چیزی گفته باشن و ما هم از اون دسته نیستیم که عقلمون به زبون دیگران باشه

شما از اون دسته از كساني نيستين كه عقلتون به زبون ديگران باشه. خوبه. خيلي خوبه. ديگران منظورتون اهل فن هم حساب ميشه؟ يعني ميريد دكتر، دكتره مي‌گه شما گلوتون چرك كرده، بايد شصت پاتون رو عمل كنيم. شما قبول نمي‌كنيد چون با تمام احترامي كه براي ايشون داشتيد اما از وقتي كه اين صحبت به عقل سليم شما خوش نيومد ديگه احترام و سن و ريش سفيد و سواد و تخصصي كه اون بابا داره كشك.
نه داداش
اگر از علم حديث و رجال سر در آوردي بيا بگو راوي سُنيه. اگر سَفاد نداري بگو قبول نداري. اما هيچ موقع اجازه نداري بياي بگي چون اين حرف رو قبول نداري يا زده نشده يا پيغمبر ال و بل و جيم بل.
روشنه ؟

تشنه
Wednesday 12 April 2006, 11:14AM
شما از اون دسته از كساني نيستين كه عقلتون به زبون ديگران باشه. خوبه. خيلي خوبه. ديگران منظورتون اهل فن هم حساب ميشه؟ يعني ميريد دكتر، دكتره مي‌گه شما گلوتون چرك كرده، بايد شصت پاتون رو عمل كنيم. شما قبول نمي‌كنيد چون با تمام احترامي كه براي ايشون داشتيد اما از وقتي كه اين صحبت به عقل سليم شما خوش نيومد ديگه احترام و سن و ريش سفيد و سواد و تخصصي كه اون بابا داره كشك.
نه داداش
اولا من حاضرم بمیرم ولی سر همچین دکتری نرم(ای بابا گلوم چرک کرده پامو چرا باید قطع کنه)
دوما باز با با احترامی که برای پزشکان قائلیم (البته برای اون دسته که نیتشون خدمته نه ثروت) اما باز دوا و درمون اونها رو قبول نداریم و تا رو به قبله نیفتیم سراغشون نمی ریم
سوما مثالتون دقیقا مثل حدیثتونه ....توضیح می دم
شما در حدیثتون می گین که خانمها ناقص العقلن می گیم قبول ولی دلیلتون چیه؟عرض می کنین که چون احساساتی عمل می کنن و منطقشون ضعیفتره که اون هم به احساساتی بودنشون بر می گرده و شهائت دو تاشون معادل با شهادت یک مرده ....خب ایها الناس این دو موضوع چه ربطی به هم دارن .......یعنی شد مثل همین که چون گلوم چرک کرده باید پامو قطع کنن
چهارما شما اول بفرماین دیدتون رو نسبت به خانمها منصفانه تر کنید و گرنه طبق قانون پادافره شمام مثل جناب 1304 یه خانم عاقل قسمتتون می شه ها ......از ما گفتن بود

جناب تشنه نوشته ایشان تایید نمیکنه و در عین حال رد هم نمیکنه ! ! !

بقیه هم تایید نکردن

چه کسی همچین حرفی زده ؟؟!1مگر در حدیث ((غدیر)) اشتراک ندارند
ولی در معنیه و اینکه چرا پیامبر این رو گفتن اختلاف دارن و اصل موضوع هم همینه

بسیاری از احادیث جزئی دیگر

حتما منظورتون حدیث النظافه من الایمانه؟........

خوشم میاد اصلا به روی خودتون نیاوردید که بنده نوشته بودم :

خب شما اگر قبول دارین که این حدیث از پیامبره مهم نیست قبول کنید ....اصلا بگید که خانمها کم عقلن ..... ولی با این رفتارها چیزی از حقیقت امر کم نمیشه (یعنی با گفتن اینکه خانمها ناقص العقلن چیزی از عقل اونها کم نمی شه تا زه نتیجش بازتابه)

یک توضیح دیگر هم بدم :
اینکه عقل مرد از زن بیشتر است منظور جنس مرد است از جنس زن
و به این معنی نیست که عقل همه مردها از همه زن ها بیشتر است ...مانند اینکه جنس مرد از جنس زن قوی تر است و در عین حال ممکن است که یک زن پیدا شود که از یک مرد قوی تر باشد
در مورد عقل هم ممکن است که زنی از مردی عاقل تر باشد
والسلام
پس وقتی می گیم که حدیثتون مورد داره نگید نه

peeshgooyy
Wednesday 12 April 2006, 11:29AM
انصافا اگر شما خداي نكرده حالتون خيلي بد بشه بريد دكتر و دكتر تشخيص عمل بده و شما به مزاجتون خوش نياد ول مي‌كنيد و پامي‌شيد مي‌ريد خونه؟
بس كنيد بابا
متخصص داره مي‌گه اينجا حرام اون‌جا واجب.
متخصص مي‌گه بايد عمل بشين
متخصص مي‌گه بايد سر سيلندر عوض بشه
همه رو بايد بگيد چشم. چون سوادش رو نداريد و رفتيد پيش متخصص.

1304
Thursday 13 April 2006, 08:33AM

چه کسی همچین حرفی زده ؟؟!1مگر در حدیث ((غدیر)) اشتراک ندارند مگر با هم در حدیث ((منزلت)) توافق ندارند و بسیاری از احادیث جزئی دیگر
===========

یک توضیح دیگر هم بدم :
و به این معنی نیست که عقل همه مردها از همه زن ها بیشتر است ...مانند اینکه جنس مرد از جنس زن قوی تر است و در عین حال ممکن است که یک زن پیدا شود که از یک مرد قوی تر باشد
والسلام
با یان حرفت میشه گفت تقریبا از مواضع خودت عقب نشینی کردی

1304
Thursday 13 April 2006, 08:35AM

چه کسی همچین حرفی زده ؟؟!1مگر در حدیث ((غدیر)) اشتراک ندارند مگر با هم در حدیث ((منزلت)) توافق ندارند و بسیاری از احادیث جزئی دیگر
===========

یک توضیح دیگر هم بدم :
والسلام
با این حرفت میشه گفت تقریبا از مواضع خودت عقب نشینی کردی
:smile27:

هستي
Thursday 13 April 2006, 10:41AM
بسمه تعالي
به قول جناب مين چون غرض از باز كردن اين تاپيك را نفهميدم خيلي وارد ان نشدم.
اما من كه بالاخره نفهميدم كه منظور از عقل چيست؟.
اگر منظور عقل ابزاري است.كه پيشكش تان.برويد جان بكنيد وبدهيد زن وبچه هايتان بخورند.
واگر هوش است كه خدارا شكر زنان چيزي كم ندارند
اما در روايتي از معصوم امده است كه:
عقل : ما عبد به الرحمن واكتسب به الجنان
كه در اين مورد هم گمان نمي كنم كه مردان سخت به عبادت مشغولند وزنان غافل.
به نظر ايت الله املي گاه بعد عاطفي در قرب به خداوند موثر تر از انديشه وتفكر است.
وبه همين دليل عابدان واقعي عباداتشان را با عرفان همراه مي كنند.

min
Thursday 13 April 2006, 08:48PM
جناب هستی الان هم از هوای نفس ایشان پیروی کنید و وارد بحث نشوید شاید به قول شما بنده نیت شومی داشته باشم که کسی از آن خبر ندارد
(واقعا متاسفم که بعضی ها از پیامبر (ص) عزیز و بزرگوارمان مقوله ای مهم به نام ((خوش گمانی)) را یاد نگرفته اند )
====================================
جناب تشنه منتظر جواب شما به پست 40 هستم

شما براي همه توضيح دهيد چه نيت خيري از تاسيس اين تاپيك در اين ميان داشتيد ما سعي مي كنيم قبول كنيم .
آقا هر كس برداشت خودش را از تاسيس اين تاپيك بگه ببينم چه كسي نيت خوشي از اين مي بينه .

min
Friday 14 April 2006, 09:35PM
شما براي همه توضيح دهيد چه نيت خيري از تاسيس اين تاپيك در اين ميان داشتيد ما سعي مي كنيم قبول كنيم .
آقا هر كس برداشت خودش را از تاسيس اين تاپيك بگه ببينم چه كسي نيت خوشي از اين مي بينه .

peeshgooyy
Saturday 15 April 2006, 07:37AM
يك مقاله تو يكي از گروه‌هاي ياهو وجود داره با اين عنوان.
زن. ابزار يا انسان.
به نظرم عنوانش كه خيلي جالب بود.

تشنه
Sunday 16 April 2006, 09:38AM
انصافا اگر شما خداي نكرده حالتون خيلي بد بشه بريددكتر و دكتر تشخيص عمل بده و شما به مزاجتون خوش نياد ول مي‌كنيد و پامي‌شيد مي‌ريدخونه؟
بس كنيد بابا
متخصص داره مي‌گه اينجا حرام اون‌جا واجب.
متخصص مي‌گهبايد عمل بشين
متخصص مي‌گه بايد سر سيلندر عوض بشه
همه رو بايد بگيد چشم. چونسوادش رو نداريد و رفتيد پيش متخصص.

اگر بخواین از این دید پیش برین که اینجا دیگه بحث ایمان پیش می یاد و اینکه ما به تخصص و تجربه اون شخص ایمان داریم یا نه
درسته که ما سواد کامل در اون رشته نداریم اما اطلاعات کلی که داریم حداقل می دونیم که چرک گلو به پا ربطی نداره و مستلزم این نیست که پامون قطع بشه همونطور هم می دونیم احساساتی بودن یک شخص چیزی از میزان درک و شعور اون کم نمی کنه

اگر این مورد کفایت می کرد(متفق بودن در معنی) که دیگه قاعدتا نباید مشکلی داشته باشیم ولی مشترک بودن در لفظ اون مشکلی رو حل نمی کنه و مشکل کماکان باقیه پس منیه اون اصله که درش اختلاف داریم

امیر اقا
توضیح شما چه ربطی به حدیث داشت
مشکل ما هم نه با شماست و نه با توضیحتون مشکل ما با حدیثتونه که در اون هیچ استثنایی قایل نیست و این توضیحات شما هم بر گرفته از حدیث نبود بلکه با توجه به شواهد و قراین به این نتیجه رسیدین و گرنه که حدیثتون چیز دیگه ای می گه
به خاطر همین هم هست که برادرتون 1304 به شما اشکال گرفت چون اول با عنوان کردن این حدیثتون حرفتون یه چیزی بود و حالا با اضافه کردن این توضیحات حرف اولتون یعنی حدیثتون رو رد کردین

با این حرفت میشه گفت تقریبا از مواضع خودت عقب نشینی کردی

:smile21:

ببینم کی بود می گفت

سوما اینکه امیر که نخواسته از خودش این مسئله رو بیاره اون کاملا به مسائل دینی وارده من میشناسمش اون خودش در حد یک آیت اله می تونه حتی فتوا هم بده تازه مرجع تقلید هم می تونه بشه و من اولین مشتری اون هستم .

شرمنده طبق گفته یکی از برادرانتون چون شما جناب امیر رو متخصص تشخیص دادین پس

همه رو بايد بگيد چشم

اگر هم می خواید مرجعتون رو عوض کنید که باید اول ببینید مرجع قبلی تون (جناب امیر ) این اجازه رو بهتون می دن در حالیکه خودشون در قید حیاتن سراغ مرجع دیگه برید یا نه(بعید می دونم که اجازه بدن)
پس باید هر چی میگن بگيد چشم

1304
Sunday 16 April 2006, 03:03PM
امیر آقا جنابعالی عالنا میشه بگیم که شکست خوردی من نیز این مطلب را با عنوان ناقص العقل بودن زنان عنوان نمودم که همه و همه این را دلیل کینه دوزی و احساسی فکر کردن در ان محدوده زمانی دانسته بودند
البته قصد من هیچگاه نقصان عقلی خدایی نخواسته دیوانگی ان جنس نبوده بلکه نظرم اینه که بیشترشون با مکاریت فکر می کنن . که اصلا این رفتار را در مردها ندارم یا کمتر داریم
پس میشه گفت که مردها هم از لحاظ ناقص العقلند چون کمتر مکارند وکینه ای
البته جسارت به خانومها نشه ها
واقعیتیه
پس میشه نتیجه گرفت که چی ...؟؟؟
زنها ناقص ال..............
البته ناقص العقلی شون زیاد کم داره..؟!!!!!!

-----------
ضمنا خیلی مخلصیم تشـــــــــــــــــــــــــــــــــــنه

1304
Monday 17 April 2006, 07:50AM
--------------------------------------------------------------------------------

برادر محترم ممکنه اینرو اثبات کنید !!!!!!:smile09: :smile09: :smile09:

بهتر بود میگفتی :
خیلی تشنه ایم .....مخلص:smile55:(شوخی )
پستها خودت را کتریل

هستي
Tuesday 18 April 2006, 06:35AM
بسمه تعالي
بنيان هاي فكري زنان در اسلام وغرب
بنيان‏هاي فكري اسلام و غرب در دفاع از حقوق زنان(2)
از نيره ستوده(ماهنامه حورا)

در شماره پيشين، بيان شد كه روش خاص غرب در دفاع از حقوق زنان، معلول نگرش خاص به انسان و جهان است. به بيان ديگر، الگوي موجود دفاع از حقوق زنان، زاييده نوعي خاص از اصول و مباني فكري پذيرفته شده در غرب است. مهم ترين اين مباني ـ كه درشماره پيش ذكري ازآن به ميان آمدـ عبارتند از: تجربه گرايي، سكولاريسم، نسبيت گرايي، اومانيسم، لذت گرايي، فرد گرايي و ليبراليسم.

اما اديان الهي، به ويژه اسلام، كه مباني معرفتي ديگري دارند و به گونه‏اي ديگر، انسان وجهان هستي را تفسير مي‏كنند، در دفاع از حقوق زنان، الگويي كاملاٌ متفاوت ارائه مي‏كنند(از كوزه برون همان تراود كه در اوست). به ديگر بيان، از آن جا كه اديان الهي، تفسيرهاي غرب از انسان و جهان هستي را برنمي تابند، الگوهاي برخاسته از آن را نيز در دفاع از حقوق زنان مردود مي‏شمارد. بر اين اساس، آن دسته از مسلماناني كه با وجود پذيرش اصول و مباني معرفت ديني، الگوهاي فمينيستي را در دفاع از حقوق زنان پذيرفته و ترويج مي‏كنند، به نوعي از خودبيگانگي و تضاد دچارند. به همين علت، بر اين باوريم كه براي آشنايي دقيق با نظام حقوق زن در اسلام، آگاهي از مباني معرفتي دين درباره جايگاه و منزلت انسان در منظومه هستي، ضروري و اجتناب ناپذير است.

تنها در سايه چنين ادبياتي است كه گزاره‏هاي دستوري و حقوقي دين، در بحث زنان درك مي‏شود و هدفمندي و معناداري يكايك قوانين موضوعه در نظام حقوقي اسلام، تفسير و تبيين مي‏گردد. ازاين رو، مقايسه رايج و موردي ميان حقوق و قوانين موضوعه اسلام و غرب، كارساز نبوده، ابهام و پيچيدگي مباحث مي‏انجامد.
اكنون به بخش دوم از پرسش خواننده محترم باز مي‏گرديم و آن دسته از مباني انديشه اسلامي را كه در بحث دفاع از حقوق زنان، نقش تأثير گذاري دارند، بررسي مي‏كنيم
1. انسان و جانشيني خدا در زمين

از ديدگاه معارف وحياني، انسان(اعم از زن ومرد) جايگاهي بي‏بديل در نظام هستي دارد. آفريدگار گيتي، انسان را برهمه موجودات جهان برتري داده است و آن‏ها را مسخر او گردانيده است
و لقد كرّمنا بني آدم و حملناهم في البر و البحر و رزقناهم من الطيبات و فضّلناهم علي كثير ممن خلقنا تفضيلا.[1] اسراء /70
تكريم خداوند از اين نيز فراتر رفته و آدمي را به جانشيني خود در زمين برگزيده است.[2] واذ قال ربك للملائكه اني جاعل في الارض خليفه(بقره/30) پس انسان، در زمين، به نيابت از خداوند، پادشاهي مي‏كند، حكم مي‏راند و هم چون باطنه[3] وسخر لكم ما في السموات و مافي الارض واصبغ عليكم نعمه ظاهره [4] واذ قلنا للملائكه اسجدوا لآدم(بقره /34) ومسجود فرشتگان و ديگر مخلوقات است. ملائكه، دنياي او را تدبير مي‏كنند و نظام مي‏بخشند[5] فالمدبرات امرا(نازعات/5)
وسخر لكم الفلك لتجري في البحر بامره و سخرلكم الانهارو سخر لكم الشمس والقمر دائبين وسخر لكم اليل والنهار و آتاكم من كل ما سألتموه وان تعدوا نعمه الله لاتحصوها(ابراهيم/32 ـ 34). وجماد و نبات و حيوان، براي خدمت او بسيج شده اند.
كدام پادشاه را سراغ داريد كه گستره سلطنتش، فرشتگان و آسمان‏ها را نيز در نورديده باشد و اين تعداد كارگزار، از موجودات مختلف، در خدمت تأمين نيازهاي او باشند.

بديهي است اين رويكرد، اسارت و ذلت انسان را تاب نمي آورد و با هر چيزي كه آدمي را از شأن و جايگاه جانشيني و پادشاهي به زير كشد و او را مسخر خود كند، مخالف است. فرق نمي كند كه انسان، اسير و تابع محض بعد حيواني و هواي نفس خود باشد[7]
فلا يصدنك عنها من لا يؤمن بها واتبع هواه فتردي(طه / 16) يا به دست ديگر انسان‏ها به بند كشيده شود[8] وتلك نعمه تمنها علي ان عبدت بني اسرائيل(شعرا/22)
هر دو با سيادت بشر و جايگاه رفيع او در تعارض هستند.
قرآن هدف اساسي رسالت انبياء(ع) را همين مي‏داند كه غل و زنجيرهاي هر گونه اسارت را از پاي انسان بازكنند و او را به جايگاه و منزلت اصلي خود بازگردانند.[9] ويضع عنهم اصرهم والاغلال التي كانت عليهم(آل عمران /157)
از همين جا مي‏توان تفاوت الگوي ديني در دفاع ازقوق زنان را با نمونه‏هاي غربي آن حدس زد. دفاعيه‏هاي غربي، برمبناي اصل لذت جويي و نفي آخرت، ارتباط آزاد جنسي را حق مسلّم زنان دانسته و برگسترش روابط آزاد زن و مرد ـ حتي درسطح مدارس ـ اصرار مي‏ورزد[10] بند(ج) از ماده 10 كنوانسيون رفع كليه اشكال تبعيض از زن؛ اما رويكردي كه رسالت خود را پاسدراي از جايگاه بلند انسان و شرافت و كرامت او مي‏داند، روابط آزاد جنسي را، كه در نهايت، به تحقير زنان و شيء انگاري و نگاه ابزاري به آنان مي‏انجامد، برنمي تابد.

2. زنان، مردان و هويت انساني مشترك

در بدو امر شايد به نظر رسد كه گزاره «زن انسان است»، امري بديهي است؛ اما نگاهي گذرا به تاريخ تفكر و آراي انديشمندان بزرگ و واقعيات ديگري را آشكار مي‏سازد؛ مثلاٌ ارسطو معتقد بود كه طبيعت آن جا كه از آفريدن مرد ناتوان مي‏شود، زن را مي‏آفريند. در اسطوره‏هاد نيز آمده است: وقتي خداوند خواست زن را بيافريند، دريافت كه مواد آفرينش در خلقت مرد تمام شده است. بنابراين، زن را از ضايعات پراكنده به هنگام آفرينش مرد آفريد.[11]( مهدي مهريزي، شخصيت و حقوق زن در اسلام، تهران، شركت انتشارات علمي و فرهنگي، )

هستي
Tuesday 18 April 2006, 06:37AM
ادامه
اين نوع نگرش، به دوران باستان منحصر نمي شود و در اروپا تا همين اواخر نيز ادامه داشت. مونتسكيو، نويسنده پرآوازه فرانسوي و از بنيان گذاران انقلاب كبير فرانسه، در كتاب روح القوانين، زنان را موجوداتي با روح‏هاي كوچك و داراي ضعف عقلي معرفي مي‏كند.[12] فمينيسمقم، كتاب طه، 1377
نكته جالب توجه آن كه غربيان درمسأله فروترانگاري زنان، با فرافكني، همواره انگشت اتهام را به سوي اسلام و معارف ديني نشانه رفته‏اند.
اما قرآن كريم درآنچه جوهره و هويت انساني محسوب مي‏شود و از آن با عنوان روح الهي ياد مي‏كند، زن و مرد را مساوي مي‏داند. شهيد مطهري تأكيد مي‏كند كه قرآن، با كمال صراحت، در آيات متعددي[13] ر.ك: نساء /1، اعراف / 189، روم / 21، نحل / 72 مي‏فرمايد كه زنانرا ازجنس مردان و ازسرشتي نظير سرشت مردان آفريده‏ايم.[14] مرتضي مطهري، نظام حقوق زن در اسلام، تهران، انتشارات صدرا،
1376در آموزه‏هاي وحياني، زن ومرد، در وجود خويش حقيقتي دارند كه صف آنان را از صف ديگر موجودات جدا مي‏كند. هويت آنان همين هستي جمادي و حيات حيواني نيست، بلكه حقيقتي است كه خداوند متعال بدان افتخار كرده و خود را به سبب آفرينش آن احسن الخالقين ناميده است.[15] ثم انشأناه خلقا آخر فتبارك اله احسن الخالقين(مؤمنون، 14)
اين آفريده و حقيقت بي‏نظير، كه از آن به «روح» تعبير شده است، به گونه‏اي شرافت و كرامت دارد كه خداوند آن را مستقيما به خود نسبت داده است.[16] فأذا سويته و نفخت فيه من روحي فقعوا له ساجدين(حجر / 29)
آياتي كه سخن از آفرينش آدمي و دميدن روح انساني گفته‏اند، از تمايز ميان مرد و زن سخني به ميان نيامده است.[17] ر.ك: حجر/28 ـ 29، ص/71 ـ 72(سجده/ 7 ـ 9) اين مطلب، در آياتي كه به آفرينش «حوا» اشاره مي‏كند، از صراحت بيش تري دارد[18] ر.ك: نساء /1، اعراف / 189زمر / 6، روم /21، شوري /11: «الذي خلقكم من نفس واحده و خلق منها زوجها».[19] نساء/1 علامه طباطبائي در تفسير اين گونه آيات مي‏نويسد:
«فهي في مقام الاتحاد و الافراد من حيث الحقيقه و انهم علي كروتهم رجالا و نساء، انما اشتقوا من اصل واحد و تشعبوا من منشأ واحد.[20] محمدحسين طباطبايي، الميزان، عربي، جلد 4، قم، انتشارات اسلامي
اين رويكرد مبنايي، هم چون مبناي پيشين(جانشيني انسان در زمين) درشكل گيري الگوي ديني دفاع از حقوق زنان، نقش تعيين كننده‏اي ايفا مي‏كند. براين اساس، همه حقوق فطري و موضوعي، كه به انسان ـ بماهو انسان ـ تعلق مي‏گيرد، بي‏هيچ كاستي و فطوري، براي زنان نيز تشريع شده است.
[21] براي آشنايي بيشتر با حقوق فطري و موضوعي، ر.ك: اسماعيل منصوري لاريجاني،
سيرتحول حق بشر و بررسي تطبيقي آن باحقوق بشردر اسلام، تهران، تابان، 1374؛
ناصركاتوزيان، مقدمه علم حقوق، تهران، شركت انتشار، 1373
در دوراني كه با ناديده انگاري هويت انساني زنان، بديهي ترين حقوق انساني در جامعه بدوي از آنان سلب مي‏شد، با ظهور اسلام، تفاوت‏ها و تبعيض‏ها عليه زنان از بين رفت[22] نحل / 58، ذخرف / 17، آل عمران / 195 و آنان به حقوقي هم سان با حقوق انساني مردان دست يافتند

3. زن، هدف آفرينش

گروهي از انديشمندان غربي، با استناد به برخي متون مقدس، فروتر پنداري زنان را به همه اديان الهي ـ از جمله اسلام ـ نسبت داده‏اند. مثلاٌ، تورات در سفر پيدايش(2: 2)آورده است:
«و خداوند خوابي گران بر آدمي مستولي گردانيد تا بخفت و يكي از دنده‏هايش را گرفت و گوشت در جايش پر كرد و خداوند خدا آن دنده را كه از آدم گرفته بود، زني بنا كرد و وي را به نزد آدم آورد».
بر خلاف برخي ملل و اديان تحريف شده، كه زن را انساني درجه دوم وطفيلي مرد مي‏دانند و او را آفريده شده از دنده چپ آدم معرفي مي‏كنند، اسلام، زن وآفرينش او را اصيل مي‏داند. به اين معنا كه زن براي رسيدن به كمال خاص خود، آفريده شده است و مقدمه آفرينش مرد و براي كمال و كامجويي او نيست شهيد مطهري اين مطلب را از آيه 187 سوره بقره برداشت كرده و مي‏نويسد: «اسلام اصل علت غايي را در كمال صراحت بيان مي‏كند. اسلام با صراحت كامل مي‏گويد: زمين و آسمان، ابر و باد، گياه و حيوان، همه براي انسان آفريده شده نمي گويد: زن براي مرد آفريده شده است. اسلام مي‏گويد: هر يك ازاندو زن و مرد، براي يكديگر آفريده شده اند: هن لباس لكم و انتم لباس لهن.[23] نظام حقوق زن در اسلام، ص
120علامه طباطبايي همين مطلب را از آيه «خلق منها زوجها[24] نساء /1» استفاده كرده و مشروحاً به شبهات مطرح شده پاسخ مي‏گويد.[25] الميزان، عربي، ج 4، ص 136 و نيز ذيل آيه 21 سوره روم
بر اين مبنا از مباني انديشه اسلامي، نظام حقوقي اسلام در دفاع از اصالت و كرامت زن شكل مي‏گيرد و همه نمادها و نمودهاي تحقير و فروترانگاري زنان، به ويژه در حقوق و قوانين موضوعه رنگ مي‏بازد. نيز دانسته مي‏شود كه مقصود دين از برخي تفاوت‏هاي حقوقي، مسلما پست انگاري زنان و زنانگي نبوده است، بلكه حكمت و فلسفه آن را بايد در تفاوت‏هاي تكويني و گوناگوني راه‏هاي كمال
جست و جو كرد كه در شماره آينده به آن خواهيم پرداخت.

هستي
Tuesday 18 April 2006, 06:44AM
بلكه حكمت و فلسفه آن را بايد در تفاوت‏هاي تكويني و گوناگوني راه‏هاي كمال جست و جو كرد كه در شماره آينده به آن خواهيم پرداخت.

تشنه
Tuesday 18 April 2006, 11:39AM
فرض کن حدیث آمده مرد قوی تر از زن است آیا شما این حدیث رو قبول دارید!!!!!!(آرهیا نه)
اگر منظور زورشون در مچ انداختن باشه .........اهیم(یعنی بله)

امیر آقا جنابعالی عالنا میشه بگیم که شکست خوردی مننیز این مطلب را با عنوان ناقصالعقل بودن زنان عنوان نمودم که همه و همه این را دلیل کینه دوزی و احساسی فکر کردندر ان محدوده زمانی دانسته بودند
البته قصد من هیچگاه نقصان عقلی خدایی نخواستهدیوانگی ان جنس نبوده بلکه نظرم اینه که بیشترشون با مکاریت فکر می کنن . که اصلااین رفتار را در مردها ندارم یا کمتر داریم
پس میشه گفت که مردها هم از لحاظناقص العقلند چون کمتر مکارند وکینه ای
البته جسارت به خانومها نشه ها
واقعیتیه
پس میشه نتیجه گرفت که چی ...؟؟؟
زنها ناقصال..............
البته ناقص العقلی شون زیاد کم داره..؟!!!!!!

خیلی ببخشید داداش ما از اول نوشته تون خوندیم و پا به پا اومدیم ولی اصلا نفهمیدیم چطوری نتیجه گیری کردین و به این نتیجه رسیدین

در ضمن مخلص بودنتون باری از گناهتون کم نمی کنه ...... کی ناقص العقله؟؟؟

خواهر عزیزم هستی ضمن عرض ارادت:)
همون پست 43 شما به اندازه کافی محکم و مستدل بود اتفاقا به نکات جالبی اشاره کرده بودین........ اما کو چشم بینا

هستي
Thursday 20 April 2006, 09:31AM
بسمه تعالي
در باره كتك زدن زنان
الرجال قوامون علی النساء بما فضل الله بعضهم علی بعض و بما انفقوا من اموالهم فالصاحات قانتات حافظات للغيب بما حفظ الله و اللتی تخافون نشوزهن فعظوهن و اهجروهن فی المضاجع و اضربوهن فان اطعنکم فلا تبغوا عليهن سبيلا ان الله کان عليا کبيرا
در اين ايه چند نكته هست:
-مردامن قوام دهنده ونگهدارنده زندگي خانوادگي هستند. بار مسئوليت بر دوش انان هستند وقوام در ايه معناي مسلطون نمي دهد.
-زناني هستند كه از ويژگيهاي بالايي برحور دارند.
اما عده اي در اين حد نيستند واين در هر جامعه اي طبيعي است.
انهايي كه اين صفات را ندارند خدا را هم بنده نيستند وممكن است بهر كار خلافي دست بزنند واز هر شيوه اي بهره بگيرند.
پس براي تاديب انها چند راه هست:
ابتدا موعظه كنيد.
وبعد با انها قهر كنيد واز انها دوري كنيد
وبعد مي توانيد كنك بزنيد.
اين كتك زدن در مرحله اخر است ونه براي همه زنان( كه البته در جامعه هاي گذشته فرزندان در خانواده با تنبيه بزرگ مي شدند وروح انها جز با تنبيه رام نمي شد. واگر كسي تشويق مي كرد جري تر مي شدند.)
گرچه متاسفانه مقالات ازار عليه زنان نشان مي دهد كه خشونت در شرايط اين زمان هم نه براي اين عده خاص از زنان بلكه براي اعمال سلطه مردانه بكار ميرود.
درزندگي پيامبر وائمه حتي يك نمونه هم از اين خشونت ها ديده نمي شود.
نكته ديگر اين تنبيه نبايد به جراحت ويا كبودي منتهي شود كه اگر به ديه منتهي شود مرد ضامن است.
نكته اخر اين است كه مرحله كتك زدن براي جلوگيري از پاشيدن خانواده است ونيز به نفع زنان هم هست كه چنين زناني اگر طلاق داده شوند زمينه فساد را در جامعه دامن مي زنند.
پس اگر مطيع شدند : فان اطعنکم فلا تبغوا عليهن سبيلا ان الله کان عليا کبيرا
ديگر حق ادامه ازار را نداريد.

-

1304
Thursday 20 April 2006, 02:18PM
می بینم که ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟///

1304
Thursday 20 April 2006, 02:21PM

خیلی ببخشید داداش ما از اول نوشته تون خوندیم و پا به پا اومدیم ولی اصلا نفهمیدیم چطوری نتیجه گیری کردین و به این نتیجه رسیدین

در ضمن مخلص بودنتون باری از گناهتون کم نمی کنه ...... کی ناقص العقله؟؟؟

خواهر عزیزم هستی ضمن عرض ارادت:)
همون پست 43 شما به اندازه کافی محکم و مستدل بود اتفاقا به نکات جالبی اشاره کرده بودین........ اما کو چشم بینا
چی گفتی جون دادش ازت دلگیر شدم
اصلا بشکنه این دست
مخلصتم نیستیم
اشتب شده ؟؟

peeshgooyy
Saturday 22 April 2006, 08:05AM
سلام 1350. چي ميبيني پسرم؟

deroz
Saturday 22 April 2006, 03:30PM
با سلام خدمت دوست خوبم امير ؛ تشنه و ديگر عزيزان

مشكلي كه بنظر من در درك اين مقوله وجود داره ، فرق نگذاشتن بين عقل و هوش است.
خرد (عقل) و هوش دو مقوله كاملاً متفاوت اند.
هوش ظرفيت مغز است كه انسان از لحاظ زيست شناختي آن را دارا مي باشد . و ميتوان با تمرين هايي كه قابليتهاي مغز رو افزايش ميدهد آن را ارتقا داد .
عقل، با اين حال، خصلت منحصر به فرد تمام انسانها و مؤمنين (بيشتر) مي باشد . عقل معياري است كه خداوند آن را به بندگان حقيقي خود داده تا بين حق و باطل را از يكديگر تشخيص دهند .
عقل نعمت بزرگي است كه از سوي خداوند به مؤمنيني كه تقوي پيشه مي كنند،اعطا شده است.
توانايي انسان براي قضاوت ، كه همان عقل مي باشد ، در جهت متناسب با تقوايش افزايش پيدا مي كند.

تفاوت بين هوش و خرد با يك مثال روشن ميشه:
دانشمندي ممكن است تحقيقات گسترده اي را در جهت دستگاه عصبي بدن شروع كند . او ممكن است با تخصص ترين فرد جهان در زمينه انتقال بيش از اندازه سيستمهاي عصبي در بدن باشد . با اين وجود ، اگر او فاقد عقل باشد ، بيشتر از شخصي كه اطلاعات بيشماري را در خصوص فرآيند شكل گيري بين سلولهاي عصبي دارد ، فراتر نخواهد رفت.
به بيان ديگر، او قادر به درك واقعيتهاي مهمي كه در پشت اين اطلاعات نهفته است نمي باشد.
با اين حال، انسان داراي خرد و عالم ، حوادث معجزه آسايي را كه در دستگاه عصبي اتفاق مي افتد
و يا مكانيسم كامل ديگر جريانات را با جزئياتش ديده ، و اين موضوع ميتواند در جهت تشخيص خوب وبد و... بكمك فرد بيايد .

حال تفاوت زن و مرد در بكار گيري عقل و اندازه هوش است.
همانطور كه خداوند گفته عقل مردان از زنان بيشتر است . و اين دليلي براي ضعف زنان نيست ، چرا كه زنان با بكار گيري بيشتر از ظرفيتهاي مغز و تمرين در اين راه ميتوانندبه درجاتي برسند كه الان در دنيا به آن دست يافتند.
رسيدن زنان به كرسي هاي رياست جمهوري و وزارت خارجه و ... در اغلب كشورهاي
دنيا امري ست عادي !

حال عده اي جاهل ، به اين امكان طوري مينگرند كه گويي اين از فريبهايي ست كه براي
گمراهي زنان و مردان ما از طرف دنياي غرب آمده:mad: ريشه در جايي ديگر دارد...!

محمّد
Sunday 23 April 2006, 12:32AM
بسم الله الرحمن الرحيم الصلاة و السلام علي عبدالله و رسوله, و حبيبه و صفيه, و حافظ سره و مبلغ رسالاته سيدنا و نبينا ابالقاسم محمد و علي آله الطيبين الطاهرين المعصومين

- هرچند علم روانشناسي و پزشكي امروز هم ثابت كرده كه زنها قدرت تفكرات منطقيشان نصف مردا ن است و قدرت احساسي مغز آنها دو برابر مردان - هر كدام از اينها براي تشكيل يك خانواده سالم لازم است
.

ميتونين براي اين حرفاتون يک دليل علمي بياريد؟ يا يک سايت علمي که در اين باره صحبت کرده. خيلي ممنون ميشم چون خيلي بهش احتياج دارم :)

min
Sunday 23 April 2006, 12:43AM
بسم الله الرحمن الرحيم الصلاة و السلام علي عبدالله و رسوله, و حبيبه و صفيه, و حافظ سره و مبلغ رسالاته سيدنا و نبينا ابالقاسم محمد و علي آله الطيبين الطاهرين المعصومين

ميتونين براي اين حرفاتون يک دليل علمي بياريد؟ يا يک سايت علمي که در اين باره صحبت کرده. خيلي ممنون ميشم چون خيلي بهش احتياج دارم :)
در هفته نامه اشپيگل چندي پيش نوشته بود بنا بر اكتشاف جديد دانشمندان مردان دو برابير زنان از سلولهاي خاكستري مغز استفاده مي كنند و زنان دو برابر مردان از سلولهاي سفيد مغز و بعد از آن توضيح داده بود كه سلولهاي خاكستري متعلق به تفكرات منطقي است و سلولهاي سفيد متلق به احساسات و تفكرات احساسي مغز است .

تشنه
Tuesday 25 April 2006, 11:03AM
امیر خان
ما الان به شما چی بگیم که خدا رو خوش بیاد;)
ولی در کل اگر من به جای شما بودم وقتی که می دیدم نقشم نگرفت دیگه صداشو در نمی یاوردم:)
اتفاقا ما هم طبق هشدار قبلیه جناب تسلیم می دونستیم که الان شما می خواین یه همچین نتیجه گیری بکنید اما بعید می دونستم که طبق خواست خودتون سر نوشتمون رو هم بزنید....اقا ما زنده زنده ...جلو روی ما هم اره
البته ما بازاون حدیثتون رو ناقص دیدیم از این بابت که قید نکرده بود که از چه نظر مرد از زن قویتره ؟ممکن بود باز بگه از نظر هوش و عقل و خیلی موارد دیگه
این بود که طبق یک شرط قبولش کردیم که اگر اون شرط شاملش می شد مقبول بود
ما هم قبولش کردیم مشروط بر اینکه یک حدی رو معین کرده باشه
این هم نوشته ما ....ایندفعه همونطور که هست ببینیدش

جمله جمله شرطیس
اگر=قید شرط(اگر اشتباه نکنم)
جناب اگر قرار باشه که ما تو این سن و سال از بچه ها رو دست بخوریم که باید برای خودمون متاسف باشیم که .....شما هم حالا حالا ها خیلی راه دارین تا ........... البته خوبه ادم جسور باشه
اینجور مواقع بچه ها یه چیزی می گن.......سوخته ؟بوی کباب برگ می یاد؟.......(چی بود؟؟)

می بینم که ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟///

شما هم عمرا اون روز و ببینید:D :smile28:

چی گفتی جون دادش ازت دلگیر شدم
اصلا بشکنه این دست
مخلصتم نیستیم
اشتب شده ؟؟
چرا جون خودتونو می یارید وسط
د بیا .....ما تذکر دادیم که اشتباهاتون رو درست کنید نه اینکه اون یه مورد درست رو هم خط بزنید و غلطشو بنویسید که !!!!:)

جنابderoz
شما هم مثلا اومدین مسئله رو حل کنید خرابترش کردین که ;)

همانطور كه خداوند گفته عقل مردان از زنان بيشتر است

خب بفرماین که دقیقا کجا اومده و بر چه اساسی همچین ادعایی کردین
اتفاقا دوستان شما هم اگر می بینید که دارن کم می یارن و به هر روشی(مردونه و نامردونه) برای اثبات ادعاشون متوسل میشن دقیقا به همبن خاطر که نتونستن این حدیثشون رو با قران وفق بدن و لاغیر

1304
Wednesday 26 April 2006, 07:36AM
جالبه

تشنه
Thursday 27 April 2006, 04:25PM
می خواین لجبازی کنین بگین که ما هم تکلیفمون معلوم بشه
یک خانم رو فرض کنید ویک اقا در یک حدود سنی کدوم زورشون بیشتره؟
تازه ما که گفتیم در یک سن زیاد هم گفتیم
تفاوت سن ما با داداش کوچیکمون نه ساله ولی تا اون دستمون می زنه دو سه متر می پریم اون ور تر حالا چه برسه که شوتمون کنه

اقاجان ما با حقایق کنار می یایم مشکل ما حقیقت نیست ....هر چند که به مزاجمون خوش نمی یاد ولی قبول داریم که زور اقایون از خانمها بیشتره

تشنه
Sunday 30 April 2006, 11:13AM
در صورتی که در یک شرایط باشن بله....نه اینکه یک بنده خدایی رو از دارفور بیارین که به خاطر ضعف اصلا نای راه رفتن نداره و بگین که با ما زور ازمایی کنن
حرف ما رو قبول ندارین از برادرانتون بپرسین
عقاید شخصی نیست جانم حقایقه مثل سایر حقایق دیگه که نمی خواین بپذیرینشون
یا علی

تشنه
Sunday 30 April 2006, 11:47AM
لطفا " کلی گویی نکنید ....بنویسید که کدام حقایق را نمیخواهم بپذیرم ان شاء الله میپذیرم

یکیش همین مسئله که حاضر نیستین قبول کنین که اقایان هیچ ارجحیتی از نظر عقلی نسبت به خانمها ندارن
اگر اینو قبول کردین که موارد بعدی رو هم می یارم اگر نه که وقتی گفتن فایده نداره لزومی نمی بینم که بقیه رو هم بیارم چون بی فایدس و فقط بحث می کنین

خب برادر من حرف ما هم سر اینه که در نظام تکوینی همچین چیزی در مورد عقل صحت نداره ولی در مورد زور و بازو این مورد رو قبول داریم و ما مثل بعضیها نیستیم که حقایق رو حاشا کنیم
خب ما هم قبول داریم که اگر مرد روی این موهبت کار کنه صد در صد از زنی که همچین کاری نکرده موفق تره اما در شرایط یکسان هیچ وقت نمی تونیم بگیم که مرد از زن عاقل تره حتی من می تونم خلافش رو ثابت کنم

چرا دختر خانمها شرعا زودتر به سن تکلیف می رسن؟
غیر از اینه که از نظر عقلی زودتر پخته شدن ......اقایون هم که گفته می شه 40 سالگی تازه اول چلی شونه؟ یعنی کی می خوان سر عقل بیان خدا می دونه؟ (اینها رو این مدت نمی خواستم مطرح کنم ولی می بینید که اگر شما اون حدیث مزخرف رو به پیامبر نسبت می دین و توقع دارین که ما قبولش کنیم ما هم یه چیزایی برای گفتن داریم ولی اون قدری معرفت داریم که نیایم شخصیت یک مرد بزرگی رو زیر سال ببریم و مزخرفای خودمون رو به اسم ایشون جا بزنیم)
یا حق

deroz
Sunday 30 April 2006, 02:38PM
با سلام به دوستان.

شما هم مثلا اومدین مسئله رو حل کنید خرابترش کردین که

جناب " تشنه "

كار بنده وفق دادن اعتقادات شرعي و عرفي مردم با قرآن نيست!
من بفرض درستي موضوع و صحت ادعاي دوستان ، بنا به دلايلي كه داشتم ؛ براي چند لحظه
فمينيست شدم!
و در صدد اثبات توانايي هاي زنان در مقابل مردان برامدم.!

اصلا ً يكي نيست بگه : تو رو سنن كي.....! چيكار داري به زنها،خودشون راهشونو بلدن.
************************************************** *
همونطور كه يكي از همون اساتيد فرمودند:
زان ضعيف بود! و زن خوب آني كه بشيني توي خونه و رخت چرك بشوري ... و بايد چايي بياري براي شوهرش! ... يعني نافهم! ...آدام زني نمگيري كه بگي من عقل دارام.اگه زن بودي كه عقل نداري و اگه عقل داري كه زن نبودي و بايد حتما ً به دوهتور - دكتر- ببري كه خداي ناكرده ديواناآ نباشي! يا بايد با بيل اينگدر به اينها بزني كه آدام شي و اگه نشدي بدي گربه ( دشمن گربه ) بخوري!
و من در اينجا يك استراتژيك دارم براي شوما كه ميگي زن عقل داري!... البته زن عقل داري!!!كم، آآآما من ميخام به اونجايي نقطه بذارم كه زنا عقل نداري و آن اين بودي كه زن براي برادرش حجاب ميپوشي كه نزديكتري و براي شوهرش حجاب نمي پوشي كه فاميل نيست از اول نمي شناسي و از نميدانم كوجا آمده!
پس اي زن! ... حيا كن و حجابت را هم اگه داري براي شوهرت هم بگذار گه اگه نكني هموني كه من گفتم! ...و يكي ديگه ايني كه من در زمستان ميبيني كه وقتي برف مياد بعضي زنها شلوار كوتاه ميپوشي كه سرد هست و نشان ميدي كه زن عقل نداري و... سردي نميفهمي چي هست؟!و موارد زيادي هست كه الان ديگه خسته شدم و بعدا ً ميگم.

اييي زنا هيچي نوفهمن
اينم طنز زپرتي!!!

اما در مورد يك جمله اي كه به نظر خودم هم ؛ تمام نوشته رو ميتونه بي اثر كنه ، بايد بهتون بگم در تمام طول دوران تحصيل چه از مهد ، ..... تا دانشگاه ؛ يكي از خوراكهاي فرهنگي كه توسط اساتيد محترم علوم ديني به ما خورانده ميشد ( البته در عين تلخيش دوست داشتيم هميشه باشه!‌ ) همين تفاوت زن و مرد در مورد استفاده از عقلشون و ... بود.
بنظرم تا اينجاي كار تونستند افكار من يكي رو به جهتي كه دوست داشتند باشه ، ببرن( هدايت كنن!)

... و حالا منتظر ميمونم كه يه شير زن ( احيا نا ً شما ) از راه برسه و حق ما و بخصوص اساتيد محترم رو كف دستمون بذاره.

... بهر حال در اينكه زنان داراي توانايي هاي زيادي هستند شكي نيست.

deroz
Sunday 30 April 2006, 02:40PM
با سلام به دوستان.

شما هم مثلا اومدین مسئله رو حل کنید خرابترش کردین که

جناب " تشنه "

كار بنده وفق دادن اعتقادات شرعي و عرفي مردم با قرآن نيست!
من بفرض درستي موضوع و صحت ادعاي دوستان ، بنا به دلايلي كه داشتم ؛ براي چند لحظه
فمينيست شدم!
و در صدد اثبات توانايي هاي زنان در مقابل مردان برامدم.!

اصلا ً يكي نيست بگه : تو رو سنن كي.....! چيكار داري به زنها،خودشون راهشونو بلدن.
همونطور كه يكي از همون اساتيد فرمودند:
زان ضعيف بود! و زن خوب آني كه بشيني توي خونه و رخت چرك بشوري ... و بايد چايي بياري براي شوهرش! ... يعني نافهم! ...آدام زني نمگيري كه بگي من عقل دارام.اگه زن بودي كه عقل نداري و اگه عقل داري كه زن نبودي و بايد حتما ً به دوهتور - دكتر- ببري كه خداي ناكرده ديواناآ نباشي! يا بايد با بيل اينگدر به اينها بزني كه آدام شي و اگه نشدي بدي گربه ( دشمن گربه ) بخوري!
و من در اينجا يك استراتژيك دارم براي شوما كه ميگي زن عقل داري!... البته زن عقل داري!!!كم، آآآما من ميخام به اونجايي نقطه بذارم كه زنا عقل نداري و آن اين بودي كه زن براي برادرش حجاب ميپوشي كه نزديكتري و براي شوهرش حجاب نمي پوشي كه فاميل نيست از اول نمي شناسي و از نميدانم كوجا آمده!
پس اي زن! ... حيا كن و حجابت را هم اگه داري براي شوهرت هم بگذار گه اگه نكني هموني كه من گفتم! ...و يكي ديگه ايني كه من در زمستان ميبيني كه وقتي برف مياد بعضي زنها شلوار كوتاه ميپوشي كه سرد هست و نشان ميدي كه زن عقل نداري و... سردي نميفهمي چي هست؟!و موارد زيادي هست كه الان ديگه خسته شدم و بعدا ً ميگم.

اييي زنا هيچي نوفهمن
اينم طنز زپرتي!!!

اما در مورد يك جمله اي كه به نظر خودم هم ؛ تمام نوشته رو ميتونه بي اثر كنه ، بايد بهتون بگم در تمام طول دوران تحصيل چه از مهد ، ..... تا دانشگاه ؛ يكي از خوراكهاي فرهنگي كه توسط اساتيد محترم علوم ديني به ما خورانده ميشد ( البته در عين تلخيش دوست داشتيم هميشه باشه!‌ ) همين تفاوت زن و مرد در مورد استفاده از عقلشون و ... بود.
بنظرم تا اينجاي كار تونستند افكار من يكي رو به جهتي كه دوست داشتند باشه ، ببرن( هدايت كنن!)

... و حالا منتظر ميمونم كه يه شير زن ( احيا نا ً شما ) از راه برسه و حق ما و بخصوص اساتيد محترم رو كف دستمون بذاره.

... بهر حال در اينكه زنان داراي توانايي هاي زيادي هستند شكي نيست.

ارژنگ
Sunday 30 April 2006, 03:22PM
بسمه تعالي
در باره كتك زدن زنان
الرجال قوامون علی النساء بما فضل الله بعضهم علی بعض و بما انفقوا من اموالهم فالصاحات قانتات حافظات للغيب بما حفظ الله و اللتی تخافون نشوزهن فعظوهن و اهجروهن فی المضاجع و اضربوهن فان اطعنکم فلا تبغوا عليهن سبيلا ان الله کان عليا کبيرا
در اين ايه چند نكته هست:
-مردامن قوام دهنده ونگهدارنده زندگي خانوادگي هستند. بار مسئوليت بر دوش انان هستند وقوام در ايه معناي مسلطون نمي دهد.
-زناني هستند كه از ويژگيهاي بالايي برحور دارند.
اما عده اي در اين حد نيستند واين در هر جامعه اي طبيعي است.
انهايي كه اين صفات را ندارند خدا را هم بنده نيستند وممكن است بهر كار خلافي دست بزنند واز هر شيوه اي بهره بگيرند.
پس براي تاديب انها چند راه هست:
ابتدا موعظه كنيد.
وبعد با انها قهر كنيد واز انها دوري كنيد
وبعد مي توانيد كنك بزنيد.
اين كتك زدن در مرحله اخر است ونه براي همه زنان( كه البته در جامعه هاي گذشته فرزندان در خانواده با تنبيه بزرگ مي شدند وروح انها جز با تنبيه رام نمي شد. واگر كسي تشويق مي كرد جري تر مي شدند.)
گرچه متاسفانه مقالات ازار عليه زنان نشان مي دهد كه خشونت در شرايط اين زمان هم نه براي اين عده خاص از زنان بلكه براي اعمال سلطه مردانه بكار ميرود.
درزندگي پيامبر وائمه حتي يك نمونه هم از اين خشونت ها ديده نمي شود.
نكته ديگر اين تنبيه نبايد به جراحت ويا كبودي منتهي شود كه اگر به ديه منتهي شود مرد ضامن است.
نكته اخر اين است كه مرحله كتك زدن براي جلوگيري از پاشيدن خانواده است ونيز به نفع زنان هم هست كه چنين زناني اگر طلاق داده شوند زمينه فساد را در جامعه دامن مي زنند.
پس اگر مطيع شدند : فان اطعنکم فلا تبغوا عليهن سبيلا ان الله کان عليا کبيرا
ديگر حق ادامه ازار را نداريد.

-

:smile07: :smile07:
و جالب اینکه اصلا در طول زندگی رهبر بزرگ دین اسلام - پیامبر اکرم (ص) - و ائمه بزرگوار ، حتی یک مورد هم دیده نمی شود که زنانشان را تنبیه بدنی کرده باشند و یا حتی با خشونت با آنان گفتگو کرده باشند .
و عجیبتر این که هر گاه زنان ، پیامبر را آزار می کردند - بر خلاف مردان آن دوره و بیشتر ِ مردان امروزی - پیامبر خودشان از خانه قهر می کرده اند و به جای خلوتی می رفته اند ، نه آنکه زنشان را بیرون کنند و ....
و تازه این همه آیه در قرآن هست که زنان و مردان را در کسب تقوی و علم و درجات مادی و معنوی کاملا برابر می شمرد .
خود ِ پیامبر اسلام مگر عامل اقتصادی یک زن نبوده اند ؟
مگر دوران بعد از انقلاب کربلا را یک زن رهبری نکرده است ؟ زنی که به قول یکی از بزرگان :
مردانگی ، در رکاب او جوانمردی آموخت !

تشنه
Monday 1 May 2006, 10:37AM
آیه الله جوادی آملی در کتاب زن در آیینه جمال و جلال می فرماید: اين موضوع را مرحوم علامه طباطبايى‏رضوان اللّه تعالى عليه در تفسير شريف الميزان آورده که آن عقلى كه در مرد بيش از زن است‏يك فضيلت زائده است نه معيار فضل.
شما بدون دلیلی آمده اید ....سخن مفسر تفسیر المیزان ...مطلب آیت الله جوادی آملی....خطبه نهج البلاغه از امام علی (ع) را صرفا" به خاطر اینکه خوشتان نمی آید کنار میگذارید
چه جوابی دارید ؟؟!!

گفتار این بزگواران برای ما وحی منزل نیست............همینو می خواستین بشنوین دیگه.....
شما مختارین که قبول کنین و همونطور که گفتم صرف گفتار شما چیزی از عقل خانمها کم نمی کنه بلکه در مورد عقل خودتون شک و شبهه به وجود می یاد

هر حقیقتی هم لازم نیست گفته بشه ....ما عقیدمون اینه که وقتی نمی شه به نتیجه ای رسید گفتنش لازم نیست و کم کم هم داریم به این نتیجه می رسیم که بجث سر این قضیه بی فایدس و شما همچنان حرف خودتون رو می زنید و از اولین پست در این تاپیک تا حالا چیزی جلو نرفتیم .....پس فکر کنم تا کارمون به جاهای باریک نکشیده بحث رو تمومش کنیم بهتره;)

واقعا شما رو سننه ولی لطف کنین جبهه مخالف رو هم نگیرین (یعنی طرف مقابلمون رو قویتر نکنین.....شده میدان جنگ:p)

شنیدین که می گن مردان نصف بیشتر اعتماد به نفسشون رو از ضعیف دونستن(حتی می تونیم بگیم تضعیف )خانمها به دست می یارن اساتیدتون هم از این روش برای اینکه اعتماد به نفستون رو قوی کنن استفاده می کردن.......تازه اینطوری می تونستن خ.....تون کنن تا یه ذره از اون عقلتون استفاده کنین و یه وقت از ترس اینکه مبادا ته بکشه اکبند نذارینش ....
خدا اون اساتیدتون رو حفظ کنه

در ضمن زن نیازی به پیشوند شیر نداره ........بلکه اقایون لازمش دارن

احیانا اگر کدورتی از این پست پیش اومد دوستان ببخشن .........برای حسن ختام بود ;) :D

تشنه
Wednesday 3 May 2006, 12:00PM
دوستان شاهد باشن که ما می خواستیم دیگه پست نزنیم و قائله رو ختمش کنیم ولی مگه بچه ها می ذارن:p
هر چند روش تحریک کردن کار بچه هاس و دیگه کلیشه ای شده .......باز نمی دونیم چرا غیرتمون گل کرد:confused:

خب برادر من بفرمایید که دلایلی که شما رو اینطور قانع کرده چی بوده ......شاید اینطوری بیشتر کمک کنه تا ما هم دلایلی در اون فاز بیاریم و شما رو قانع کنیم(هر چند بعید می دونم که این کار با لجاجت شما شدنی باشه) .............فقط نگین که دلایلش احساساتی بودن خانمها وبه خاطر اینکه شهادت دو نفر اونها معادل شهادت یک مرده که دیگه واقعا نا امید می شم

من زیاد اهل خواهش کردن نیستم
پس خواهش می کنم که خواهش نکنید....چون من از حالا راحت می تونم پایان کار پیش کشیدن اون بحثها رو بخونم.......می دونم که اوردن اونها چیزی از این مشکل رو حل نمی کنه هیچ تازه بدتر هم می شه

خداوند شما را هدایت کند
هر کاری کردیم که این جمله شما رو اهانت تلقی کنیم و عصبی بشیم نشد .........تازه خنده امونمو ن نمی داد:smile21: :smile28:
دفعه بعد هر وقت خواستین از این لطفها در حقمون بکنینو برامون دعا کنین لطف کنین فقط از خدا بخواین که همونی که تا حالا بهمون بخشیده رو احیانا به خاطر نا شکری ازمون نگیرن همین برامون کفایت می کنه ........بیشترش هم نکردن مهم نیست:) ;)

یا علی

1304
Thursday 4 May 2006, 08:46AM
بی جنبه ترین موجودات کره خاکی همانا زنان هستند

deroz
Thursday 4 May 2006, 11:09AM
و احمق ترين و بي شعور ترين ، همانا اناني هستند كه خود را نخود هر آشي ميكنند!

هر كس در مورد عقل و نحوه استفاده از اون صحبت ميكنه ؛ شما لطف كنيد ساكت بشيد و به گوشه اي رفته و قايم شيد! چون با اين يكي فكر نمي كنم رابطه اي داشته باشيد!

خداي نكرده ممكنه كار دست خودتون بديد و يا احتمالا ً براي انبساط خاطر دوستان از خود جفنگيات در وكنيد!

deroz
Thursday 4 May 2006, 01:20PM
با سلام

جناب امير

بنده خيلي از ايشون سؤال كردم ؛ اما هر دفعه جفتك انداخته و در رفته!
اما در مورد پست شماره 82 ؛ بايد بگم به موضوع اصلا ً ربطي نداره!
شما سعي كنيد در مورد موضوع بحث كنيد.
به نظرم اشتباه بزرگي مرتكب شديد{لطفا ً كمي در مورد اين كارتون فكر كنيد.--برادرانه ميگم--.}

خانم" تشنه" ؛ با توجه به دلايلي كه دارن گفته اند كه بين مرد و زن در مورد بكار گيري عقل اختلاف و تفاوتي نيست
كه بسيار منطقي و متين هست.
.
.
تفاوتي كه در قرآن به اون اشاره شده ، در مورد ايمان و تقوا بصورت عام بين زنان و مردان هست و فكر نمي كنم براي ارتباط دادن عقل و تقوا و ايمان راه سختي در پيش داشته باشيم!
معمولا ً زنان به دليل خصلتهاي زنانه اي كه دارند ؛ بيشتر در معرض تهديد و .... و متعاقبا ً دوري از تقوا و ايمان و... هستند {همين موارد در مورد ما آقايان هم صدق ميكند!}.
اينها چيزي نيست كه بصورت علني بيان بشن!

كيست از مردان كه ادعا كنه از لحاظ عقلي از فاطمه زهرا (س) دختر گرامي پيامبر اسلام (ص) ، بالاتره؟
كدام زن ميتواند ادعا كند كه در كاربرد عقل از پيامبر (ص) پيشي گرفته است؟

اين مقولات بسيار پيچيده تر از آنند كه من و شما و خانم تشنه ، به آن بپردازيم!
پس لطف كنيد و لطف كنند و لطف ميكنيم! ادامه مطلب و پي نگريم كه ملال عايدمان ميشود و احيانا ً دلخوري و كدورت از هم به دل ميگيريم ؛ كه خواسته هيچ كدام از طرفين نيست{بنظرم.غير از اين است؟}

تشنه
Sunday 7 May 2006, 12:29PM
بی جنبه ترین موجودات کره خاکی همانا زنان هستند

خب گناه خانمها چیه که قیمت طلا دو برابر شده؟;)
طرف شما چین و ژاپن و پشت اونها امریکا
اتفاقا خوب موردی رو گفتین واقعا امریکا بی جنبس که نتونسته خسارتش در افزایش قیمت نفت رو تحمل کنه و سعی کرده از این راه جبرانش کنه و در عوض جوونهای ما رو بد بخت کنه :)

1-چنین مطلبی در یکی از صحاح سته اهل سنت آمده
2-در نهج البلاغه آمده
3- استاد جوادی آملی و علامه درموردش مطلب نوشته اند
ما گفتیم دلایل نگفتیم منابع

لطفاازآن حقایق بنوسید
با تشکر
مثل اینکه ول کن معامله نیستین
حق نیازمند بر بی نیاز
حق سائل بر مسئول
حق عبد بر رب

گفتین که بحث نمی کنید هر چند که ما به جاش اماده هستیم و اصلا خود شما در تاپیک دیگه بحث رو نیمه تمام گذاشتین .......درسته
البته بهتون حق می دم چون جایی برای رد و یا جواب نبود ولی می تونستین حد اقل قبولش کنین که این کار رو هم نکردین

در ضمن گفته باشم ما هم با فیصله دادن این موضوع حرفی نداریم ولی اگر کسی واقعا جویای حقیقت باشه حقیقتو براش روشن می کنیم (البته نه کسی که ادعا کنه)
قبول ...ولی گفته باشم به حساب کم اوردن ما نذارین ااااا:p

یا علی

حق جو
Monday 8 May 2006, 01:19AM
و باز هم مي گويم به نيت اين آقا امير من شديدا شك دارم .

:smile09: :smile09: :smile09: :smile09: :smile09: :smile09: :smile09:

تشنه
Monday 8 May 2006, 10:02AM
اولا مثل اینکه یادتون رفت دلایل رو بیارید

جناب تشنه شما هیچ دلیلی ارائه نکرده اید انتظار دارید که بنده هم حرف شما رو هم قبول کنم(در حالی که بزرگان شیعه دلایل آنرا هم ذکر کرده اند)
این دلایل رو عرض می کنم
دوما بله می دونیم شما چیز جدیدی نگفتین همونطور که این حدیث کذایی هم توسط چند اساتید دیگه تایید و شده و در نهج البلاغه اومده و ..........

1-چنین مطلبی در یکی از صحاح سته اهل سنت آمده
2-در نهج البلاغه آمده
3- استاد جوادی آملی و علامه درموردش مطلب نوشته اند

بیشتر استدلال شما عاطفی و احساسی بوده تا منطقی و عقلی و استدلال شهید مطهری بر پایه عقل و سنت بوده است
بازهم منتظر حقیقت های شما هستم !!!

این اولین باری نیست که از این ترفند استفاده می شه
اقایون هر جا منطق کم اوردن(البته در مقابل خانمها) پای احساسات و عاطفه رو کشیدن وسط
ما هم که هی از شما می شنویم دلیل و ......ولی هیچ کدوم رو تا حالا ندیدیم نه دلیل نه منطق و نه عقلی.......اگر راست می گفتین و چیزی در چنته داشتین مرد و مردونه با همون عقل و منطقی که در وجود شما نمی بینم ردش می کردین نه اینکه بگین احساساتی بود و همین .....بفرمایید کجا بحث احساسات پیش اومد و کدوم بخشش احساساتی بود در صورتی که بر اساس ایات قران پیش رفتیم
مگر اینکه در نظر گرفتن ایات قران امری احساساتی باشه و پیروی بی چون و چرا و در بست از چند تا استاد که حرفاشون کاملا با ایات قران منافات داره کاری بس عاقلانه و منطقی باشه
دسته اخر اگر عقلی که شما بحثش رو اوردین این چیزیه که شما دارین پس از اساس خود عقل زیر سوال می ره و خدا رو صد هزار مرتبه شکر که ما خانمها از این عقل بی بهره ایم و در اصل چیزی از دست ندادیم :)پس ترجیح می دیم که برای هیچ نجنگیم;)
بفرمایید با فرمایشات اساتیدتون خوش باشید

یا علی

ارژنگ
Tuesday 6 June 2006, 12:49AM
جناب امیر آقا ، سلام علیکم :smile07:
من متوجه نمی شوم که منظور شما از آوردن این احادیث متواتر ! چیست و بالاخره چه نتایجی می خواهید از آن بگیرید ؟!

آیا می خواهید بفرمائید که شما از یک انسان ناقص العقل و ناقص الایمان و ناقص الا ..... زاده شده اید ؟!
و با یکی دیگر از این « کلکسیونی از نواقص !!! » ازدواج کرده اید ، و یا قصد ازدواج دارید ؟!

و آنگاه می خواهید فرزندانی که برخی از آنها از همین موجوداتی که «مجموعه ای از نقص !! » هستند را به دنیا بیاورید ؟!
و ....

برادر من :
هر سخن جائی و هر نکته مقامی دارد !

ظاهرا جنابعالی چیزی در باره ی « جغرافیای کلمات » نشنیده اید !
اگر فرصتی شد انشاالله در آینده در این مورد برایتان توضیحی خواهم داد .
:smile07:

ارژنگ
Wednesday 7 June 2006, 01:09PM
با سلام
جناب ارژنگ
این بحث فعلا" ((بین بنده و جناب تشنه)) است و از آنجا که ایشان (غیر مستقیم ) مصادر این حدیث را ضعیف دانسته اند بنده کوشش کردم مصادر مشابه آن را پیدا کنم
.اگر شما هم مانند بنده این حدیث را ضعیف نمیدانید حضور شما در اینجا غیر ضروری است
در ضمن گویامتوجه نشده اید که بنده چند بار توضیح داده ام که ((جنس)) مرد از زن عاقل تر است نه اینکه ((تمام مردان از تمام زنان عاقلتر باشند)) یعنی ممکن است برخی از زنها پیداشوند که به علت های گوناگون از مردها عاقلتر باشند (نمیدانم متوجه شدید یا نه ؟!!!!)
از اینکه دوستان نهایت ادب و احترام را در کلامشان رعایت میکنند متشکرم
والسلام
جناب امیر .
بهتر نیست که مباحث 2 نفری ، در پیام های خصوصی رد و بدل شوند ؟!
و جای و وقت دیگران را نگیرند ؟!

ضمنا در عین حالیکه به سوالات بنده پاسخی نگفته اید ، این تفسیری که فرموده اید در مورد برخی زنان - به نظر نمی آید درست نمی آید ، زیرا گفتار امام علی ، در مورد تمامی زنان است :

پرتوى‏ازنهج‏البلاغه، صفحه‏ى 709
79 كمبودهاى زن از سخنان آن حضرت است به يكى از ياران خود در مذمّت زنان پس از پايان كارزار جمل شناسانيدن زن در واقعيت زندگى گروه مردم همانا زنان ايمانشان ناقص، بهره‏شان ناقص، عقلشان نيز ناقص است، امّا (دليل تشريعى بر) نقصان ايمانشان آنست كه در ايّام قاعدگى از نماز و روزه بازنشسته مى‏گردند، و نقصان عقلشان از آن جهت است كه گواهى دو زن مانند گواهى يك مرد است، و نقصان بهره‏شان نيز بنا بر همين است كه ميراثشان نصف ميراث مردانست. (1) پس از زنان شرور بپرهيزيد، و از نيكانشان بر حذر باشيد، آنان را در معروف اطاعت نكنيد، تا (به اطاعت شما از خودشان) در منكر طمع نبندند. (2)

شما از کجا این استثناء را فهمیده اید ؟!
دلایل ناقص بودن ِ « ایمان و بهره و عقل » بانوان:همانا قاعدگی ، نصف بودن شهادت آنان نسبت به مردان و نصف بودن میراثشان نسبت به آقایان است .

حالا شما کدام زنی را می شناسید که از 3 صفت و حق فوق بری باشد ، تا بتوانید آنان را مستثنی کنید ؟

چرا از پیش خود تفسیر و تعبیرات نادرست در می آورید ؟:smile09:

ارژنگ
Wednesday 7 June 2006, 02:23PM
بحث بنده در این تاپیک با کسانی است که این احادیث را ضعیف میدانند (مانند جناب تشنه )
(در ضمن امکان استثنا در عالم وجود دارد مثلا" با اینکه جنس مرد از زن قوی تر است با این حال ممکن است زنی پیدا شود که از مرد قوی تر باشد )
باتشکر
جناب امیر عزیز .
مستندات شما و سوالات بنده کاملا مشخص است .
چرا بجای پرسش ِ واضح یه سوالات مشخص بنده ، به توجیه ِ بیمورد و بی ربط می پردازید ؟

استثناء که ملاک برای قانون و قاعده ای نمی شود !

تازه موضوع مورد مذاکره ، اصلا استثناء پذیر نیست !
شما چند زن را می شناسید که آن 3 شرط فوق برای آن 3 نقص فوق را نداشته باشد ؟!!

حق جو
Wednesday 7 June 2006, 02:56PM
با سلام

بنده در ابتدای این تاپیک عرض کردم که سخن علی (ع) در برابر کسانی گفته شده که با پیروی از عایشه و فتنه سازی در برابر علی (ع) موجب جنگ و خونریزی و کشتار مسلمانان را فراهم کردند.
بله. اسلام برای زنان در امامت و قضاوت و فرماندهی لشگر به دلایلی که در متن خطبه ذکر شده است بهره ای قرار نداده اما این به معنای محرومیت از حقوق اجتماعی و انسانی و ....نیست.
باز هم تاکید می کنم که نیت جناب امیر از طرح و پیگیری این تاپیک بشدت مورد سوال است
:smile09: :smile09: :smile09: :smile09:

ارژنگ
Wednesday 7 June 2006, 05:15PM
آقای امیر
اینها هیچکدام جواب سوال بنده نیست !
لطفا به اصل موضوع بپردازید .
متشکر.

ارژنگ
Wednesday 7 June 2006, 05:17PM
با سلام

بنده در ابتدای این تاپیک عرض کردم که سخن علی (ع) در برابر کسانی گفته شده که با پیروی از عایشه و فتنه سازی در برابر علی (ع) موجب جنگ و خونریزی و کشتار مسلمانان را فراهم کردند.
بله. اسلام برای زنان در امامت و قضاوت و فرماندهی لشگر به دلایلی که در متن خطبه ذکر شده است بهره ای قرار نداده اما این به معنای محرومیت از حقوق اجتماعی و انسانی و ....نیست.
باز هم تاکید می کنم که نیت جناب امیر از طرح و پیگیری این تاپیک بشدت مورد سوال است
:smile09: :smile09: :smile09: :smile09:

سلام علیکم
جناب حق جوی گرامی .
این خطبه امیر المومنین (ع) در نهج البلاغه خطاب عام دارد و فقط مربوط به عایشه نمی شود .
مشخصا کل زنان ناقص دانسته شده اند و 3 دلیل ِ عام هم ذکر شده است که در تمام زنان وجود دارد .

ارژنگ
Thursday 8 June 2006, 04:39AM
تفسیر المیزان :
." أَ وَ مَنْ يُنَشَّؤُا فِي الْحِلْيَةِ وَ هُوَ فِي الْخِصامِ غَيْرُ مُبِينٍ" يعنى آيا خدا دختران را فرزند خود گرفته، و يا اين مشركينند كه از جنس بشر آنهايى را كه در ناز و نعمت و زر و زيور بار مى‏آيند فرزند خدا تصور كرده‏اند، با اينكه در بيان و تقرير دليل گفته خود و اثبات ادعايشان عاجزند و دليل روشنى ندارند.
اين دو صفت كه براى زنان آورده، براى اين است كه زن بالطبع داراى عاطفه و شفقت بيشترى و تعقل ضعيف‏ترى از مرد است، و به عكس مرد بالطبع داراى عواطف كمترى و تعقل بيشترى است. (این تفسیر رو بیشتر قبول دارم )

سلام
ولی در آن بخشی که شما از نهج البلاغه آورده اید ، چیزی در مورد عاطفه و شفقت زنان و در ناز و نعمت زیستن شان وجود ندارد .
و ضمنا « تعقل ضعیف تر از کسی داشتن » با « ناقص العقل بودن » تفاوت دارد !
تازه ، ناقص الایمان و ناقص الحظوظ بودنشان را می خواهید چه گونه توجیه کنید ؟!

جناب ارژنگ گرامی
صفرما" (!) : در پست 95 ...4 خط مانده به پایان باید بنویسید ((ایمان عقل بهره )) (ترتیب را حفظ نکرده اید

این مورد ِ صفرما ، احتمالا از بهانه های غیر بنی اسرائیلی است !

اولا بنده گفتم که عقل یک زن ممکن است از مرد یبیشتر باشد (بنا به اعتراف خیلی ها برای مثال عقل حضرت فاطمه (س) از خیلی از مردها بیشتر است )
ثانیا حدیث حالت کلی را بیان کرده است نمیدانم شما چرا اصرار و تعصب بیمورد دارید که هر جا قاعده کلی ذکر شود حتما حتما استثنا های خیلی کوچک و تک تک اقسام هم باید ذکر شود !!!!؟؟؟؟؟؟! مثلا" در قرآن چنین آمده ((الرجال قوامون علی النساء )) یعنی مردان سرپرست زنان اند ....در این آیه حالت کلی آورده و استثنا ها را ذکر نکرده .... (اگر حرف من را قبول ندارید حداقل تفسیر نمونه را بخوانید تا حقیقت برشما روشن شود ) تفسير نمونه، ج‏3، ص: 370: البته ممكن است ((زنانى)) در جهات فوق بر شوهران خود ((امتياز داشته باشند)) ولى شايد كرارا گفته‏ايم كه قوانين به تك تك افراد و نفرات نظر ندارد بلكه ((نوع و كلى را در نظر مى‏گيرد))، و شكى نيست كه از نظر كلى، مردان نسبت به زنان براى اين كار آمادگى بيشترى دارند، اگر چه زنان نيز وظائفى مى‏توانند به عهده بگيرند كه اهميت آن مورد ترديد نيست.

عرض کردم که ، خطاب امیر المومنین( ع ) به کل زنان بوده ،
حال شما ، یک درصد استثناء قائل می شوید ، خیلی خوب ، بنابراین 99% زنان آن سه خصوصیت یا نقص را دارا هستند .
تازه همانطور که عرض کردم ، حتی آن 1% استثناء هم وجود ندارد ! برای اینکه حضرت امیر 3 دلیل برای آن 3 نقص زنان بیان می کنند که تمام زنان آنرا دارا هستند .

ثالثا" بحث در اینجا با کسانی است که حدیث فوق را ضعیف میدانند نه با شما اگر هم تا الآن جواب شما را دادم به خاطر احترامی بوده که برایتان قائل هستم پس خواهش میکنم بحث را بیش از این منحرف نکنید

با تشکر

موضوع تاپیک « دو حدیث از فریقین در مورد عقل زنان » است .
و سوالات و نوشته های من نیز کاملا در همین راستا.
در عین حالیکه شمابه هیچ وجه مجاز نیستید که برای کسی تعیین قانونی خارج از قوانین موجود ِ سایت بکنید .

هستي
Thursday 8 June 2006, 08:37AM
بسمه تعالي
اولا كه نهج البلاغه گرد اوري شده سخنان فصيح امام علي با گزينش
سيد رضي است ودران خطبه هم همه معتقدند كه منظور عايشه بوده است.
اگر خطاب حضرت عام است پس منظورتان حضرت مريم وفاطمه وزينب هم هستند.
چطور ممكن است كه خطاب عام باشد؟
بعد هم خداوند در قران مي فرمايد كه ما انسان را خليفه الله قرار مي دهيم ونمي گويد مردان را
وبعد هم هدف رسيدن به قرب خداوند است.
شما مطمئن هستيد كه مقرب تريد!!!

ارژنگ
Thursday 8 June 2006, 01:34PM
بسمه تعالي
اولا كه نهج البلاغه گرد اوري شده سخنان فصيح امام علي با گزينش
سيد رضي است ودران خطبه هم همه معتقدند كه منظور عايشه بوده است.
اگر خطاب حضرت عام است پس منظورتان حضرت مريم وفاطمه وزينب هم هستند.
چطور ممكن است كه خطاب عام باشد؟
بعد هم خداوند در قران مي فرمايد كه ما انسان را خليفه الله قرار مي دهيم ونمي گويد مردان را
وبعد هم هدف رسيدن به قرب خداوند است.
شما مطمئن هستيد كه مقرب تريد!!!
جناب هستی - با سلام
اگر منظور امام فقط عایشه بود ، می توانستند از کلمات و عبارات دیگری استفاده بکنند . ( مانند آنچه در خطبه ی شقشقیه یا خطبات مشابه هست )

در این خطبه امام علی (ع) سه تا نقص برای زنان قائل شده اند و برای هر کدام از آنها نیز دلیلی آورده اند :
79 كمبودهاى زن از سخنان آن حضرت است به يكى از ياران خود در مذمّت زنان پس از پايان كارزار جمل شناسانيدن زن در واقعيت زندگى
گروه مردم همانا زنان ايمانشان ناقص، بهره‏شان ناقص، عقلشان نيز ناقص است، امّا (دليل تشريعى بر) نقصان ايمانشان آنست كه در ايّام قاعدگى از نماز و روزه بازنشسته مى‏گردند، و نقصان عقلشان از آن جهت است كه گواهى دو زن مانند گواهى يك مرد است، و نقصان بهره‏شان نيز بنا بر همين است كه ميراثشان نصف ميراث مردانست. (1) پس از زنان شرور بپرهيزيد، و از نيكانشان بر حذر باشيد، آنان را در معروف اطاعت نكنيد، تا (به اطاعت شما از خودشان) در منكر طمع نبندند. (2)

1- نقص ایمان = به علت قاعدگی و تعطیلی موقت نماز خواندن و روزه گرفتن.
2- نقص عقل = به جهت برابر بودن گواهی دو زن نسبت به یک مرد.
3-نقص بهره = به دلیل اینکه میراثشان نصف مردان است .

خب جناب هستی ، حالا شما از حدود 000/000/500 زن ِ مسلمان ، کدامشان را می شناسید که از 3 علت فوق ، و در نتیجه از 3 نقص فوق بری باشند ؟
چگونه می توانید برای حتی یک زن استثناء قائل شوید ؟( فعلا هم به این 3 بانوی بزرگ ، حضرت مریم و حضرت فاطمه و حضرت زینب (ص) در این رابطه کاری نداریم و آنان را استثناء می کنیم .)

و علاوه بر این ، امام در آخر ِ خطبه می فرمایند :
حتی از زنان خوب هم برحذر باشید .
و نیز آنان را ( حتی در کارها و توصیه های معروف - مثل امر به معرف -) هم اطاعت نکنید .
پس این خطبه نمی تواند به یکی دو زن ِ خاص و مشخص ارتباط داشته باشد .

و نهایتا اینکه این تاپیک فقط به « دو حدیث از فریقین در مورد عقل زنان » اختصاص دارد و « خلیفه الله بودن انسان » در حال حاضر مد نظر نیست .

ارژنگ
Thursday 8 June 2006, 06:55PM
امیر خان
اینها همه توجیهات غیر علمی است .
مگر مجبورید که اینقدر پشت سر هم و بدون دلیل و هدف ِ درست تاپیک های غیر ضروری - و محتملا مضر ! - بزنید تا از عهده اش برنیاید و در جواب هایش بمانید ؟!!

ارژنگ
Friday 9 June 2006, 01:10AM
جناب ارزنگ ..........
اصلا باور نمیکنم کسی که همیشه با احترام صحبت میکرد اینچنین بی شرمانه و دور از انتظار رنگ عوض کنه !!!!این چه طرز پاسخ دادن است !! شما کلام معصوم (ع)را ناقص نقل میکنید به جای معذر خواهی اهانت هم میکنید!!!!!!
چرا کلام معصوم را ناقص نقل میکنید تا ادعا های نادرست خود را نتیجه بگیرید !! آیا این خیانت نیست !!!!؟؟
فکر نکنم جواب دادن به سوال ((یک کلمه ای)) من از جواب دادن به سوالات تکراری شما سختر باشه !!
سوال :حدیث مذکور را قبول دارید یا نه !!؟؟!!؟؟ (آره / نه )
آقای امیر ،
این اهانت شما را به مدیران گزارش کردم. ( چند بار هم هست که چون جوابی منطقی در مقابل حرفهای منطقی من نداری ، بجای ارژنگ می نویسی ارزنگ ! اشکالی نداره ! )
بقیه ی حرفهای شما هم تهمت است .

حق جو
Friday 9 June 2006, 12:27PM
جناب هستی - با سلام
اگر منظور امام فقط عایشه بود ، می توانستند از کلمات و عبارات دیگری استفاده بکنند . ( مانند آنچه در خطبه ی شقشقیه یا خطبات مشابه هست )

در این خطبه امام علی (ع) سه تا نقص برای زنان قائل شده اند و برای هر کدام از آنها نیز دلیلی آورده اند :

خب جناب هستی ، حالا شما از حدود 000/000/500 زن ِ مسلمان ، کدامشان را می شناسید که از 3 علت فوق ، و در نتیجه از 3 نقص فوق بری باشند ؟
چگونه می توانید برای حتی یک زن استثناء قائل شوید ؟( فعلا هم به این 3 بانوی بزرگ ، حضرت مریم و حضرت فاطمه و حضرت زینب (ص) در این رابطه کاری نداریم و آنان را استثناء می کنیم .)

و نیز آنان را ( حتی در کارها و توصیه های معروف - مثل امر به معرف -) هم اطاعت نکنید .

و نهایتا اینکه این تاپیک فقط به « دو حدیث از فریقین در مورد عقل زنان » اختصاص دارد و « خلیفه الله بودن انسان » در حال حاضر مد نظر نیست .

سخن امیر المومنین در این خطبه هم مثل سایر احادیث ایشان به اندازه ای مستحکم است که با وجود ضدیت ظاهری با منافع نیمی از نوع بشر، هنوز کسی نتوانسته بر آن خرده بگیرد.
وبقول ابن ابی الحدید: هذه تکاد تلحق بالمعجزات!

جناب ارژنگ
به عرایض بنده توجه نکردید!

عرض کردم که سخن علی (ع) در برابر کسانی گفته شده که با پیروی از عایشه و فتنه سازی در برابر علی (ع) موجب جنگ و خونریزی و کشتار مسلمانان را فراهم کردند. ( جغرافیای کلمات !! )

دقت کنید:

اسلام برای زنان در امامت و قضاوت و فرماندهی لشگر به دلایلی که در متن خطبه ذکر شده است بهره ای قرار نداده اما این به معنای محرومیت از حقوق اجتماعی و انسانی و ....نیست.
در باره اطاعت کردن یا نکردن هم نظر اسلام روشن است چرا که قران می گوید :
الرجال قوامون علی النساء
از آیه تعدد زوجات و ...هم به سادگی نتیجه می شود که محور تصمیم گیری در زندگی مرد است.
اطاعت کردن زن از مرد ( و نه بر عکس ) به معنای خود رای بودن مرد یا نادیده گرفتن حقوق زن نیست، بلکه مسئولیت تصمیم گیری به مرد محول شده است.
این کلیت قضیه است که شما خیلی بر عام بودن آن مصر هستید و البته همانگونه که عرض کردم این سخنان بطور عام هم صحیح است.
اما باز هم یاد آوری می کنم که خطاب خاص این خطبه عایشه است و اتفاقا قسمت آخر خطبه در این باره بیشتر مناسبت دارد:
اگر عده ای از مسلمانان با تکرار کلمه ام المومنین به اطاعت کور کورانه از عایشه رو نمی آوردند ( اطاعت در معروف ) او در نهایت ایشان را به جنگ با علی (ع) ( اطاعت در منکر ) وادار نمی کرد!
این در حالی است که کلمه ام المومنین تنها به حرمت ابدی ازدواج با زنان پیامبر برای مسلمانان دلالت دارد ( عملی که طلحه به دنبال آن بود ) نه اطاعت کردن و فرماندهی .

صبح
Friday 9 June 2006, 12:48PM
http://balaghah.net/nahj-htm/far/id/tarjome/khotab/80.htm

[2]زنان بزرگ اسلام‏شك نيست كه سخن بالا يك قانون كلى و همگانى درباره عموم زنان‏نيست،بلكه با توجه به اينكه:اين خطبه بعد از جنگ جمل و آنهمه خون ريزيهائى‏كه به وسيله عايشه رخ داد،از امام(ع)صادر شده،درباره دسته خاصى اززنان است كه در اين گونه مسيرها گام برميدارند،و گرنه چه كسى مى‏تواند انكار كند كه در پيشرفت اسلام زنان بزرگ و با شخصيتى همچون خديجه،و بانوى‏اسلام فاطمه زهرا و زينب كبرى و جمعى از زنان مبارز و دانشمند همانند سوده‏همدانيه شركت داشته‏اند،و براى پيشرفت اسلام و اجراى حق و عدالت‏بزرگترين‏فداكارى را به خرج داده‏اند و با ايمانى محكم و تفكرى عالى،مردان خودرا با تمام وجود در اين مسير حمايت مى‏كردند،و على(ع)نيز براى آنها احترام‏فوق العاده قائل بود.

ارژنگ
Friday 9 June 2006, 02:07PM
برادر علت اینکه اسم شما را اشتباه تایپ کردم اینه که هرچی گشتم تو صفحه کلید حرف سوم اسمتون رو پیدا نکرم و اگر شما از این بابت دلخور شده اید بنده معذرت میخواهم و بار کنید که در اینمورد قصدی نداشتم
اما همگان قضاوت خواهند کرد که شما کلام معصوم را ناقص نقل کردید و از آن برداشت نادرست کردید و به جای عذر خواهی پست 108 را زدید که سرشار از توهین است
شما احتمالا درست نمی گویید !
برای اینکه روز قبلش ژ را در صفحه کلید خود داشه اید !!! :smile31:
( لطفا دوباره نیایید و توجیه نکنید که این را از کامپیوتر دیگری تایپ کرده اید!)
با سلام
جناب ارژنگ
این بحث فعلا" ((بین بنده و جناب تشنه)) است و از آنجا که ایشان (غیر مستقیم ) مصادر این حدیث را ضعیف دانسته اند بنده کوشش کردم مصادر مشابه آن را پیدا کنم
.اگر شما هم مانند بنده این حدیث را ضعیف نمیدانید حضور شما در اینجا غیر ضروری است

و نیز بنگرید که از همان ابتداء به دلیل نداشتن جواب ِ منطقی ، بحث مذکور را بحثی شخصی دانسته اید و حضور مرا در اینجا منع کرده اید !!
خب حالا بفرمائید ببینیم که بنده در کجا کلام معصوم را ناقص نقل کرده ام ؟
شما کاملش را بیاورید تا ببینیم می توانید جوابش را بدهید ؟ یا باز هم به فرافکنی و گریز زدن به صحرای کربلا متوسل می شوید !!

ضمنا کجای پست 108 اهانت است ؟
اگر کسی به شما بگوید : آقا جان ! چه ضرورتی دارد بیایید پستی را بزنید که نتوانید از عهده پاسخ دادن و جمع و جور کردنش برآیید و نهایتا بجای پاسخ صحیح و منطقی دادن از کلمه بی شرمانه استفاده کنید و دیگران را از وارد شدن به این بحث منع کنید و شانتاژ کنید و .... به شما اهانت کرده است ؟!

ارژنگ
Friday 9 June 2006, 03:20PM
سخن امیر المومنین در این خطبه هم مثل سایر احادیث ایشان به اندازه ای مستحکم است که با وجود ضدیت ظاهری با منافع نیمی از نوع بشر، هنوز کسی نتوانسته بر آن خرده بگیرد.
وبقول ابن ابی الحدید: هذه تکاد تلحق بالمعجزات!
جناب حق جوی گرامی
مگر بنده در مورد مشکل داشتن و یا مستحکم نبودن این حدیث حرفی زده ام ؟
قضیه چیز دیگری است که امیدوارم شما با دقت درمطالب ، برایتان روشن شود.
این اولین نوشته ی من در این مورد به آقای امیر است :
جناب امیر آقا ، سلام علیکم :smile07:
من متوجه نمی شوم که منظور شما از آوردن این احادیث متواتر ! چیست و بالاخره چه نتایجی می خواهید از آن بگیرید ؟!

آیا می خواهید بفرمائید که شما از یک انسان ناقص العقل و ناقص الایمان و ناقص الا ..... زاده شده اید ؟!
و با یکی دیگر از این « کلکسیونی از نواقص !!! » ازدواج کرده اید ، و یا قصد ازدواج دارید ؟!

و آنگاه می خواهید فرزندانی که برخی از آنها از همین موجوداتی که «مجموعه ای از نقص !! » هستند را به دنیا بیاورید ؟!
و ....

برادر من :
هر سخن جائی و هر نکته مقامی دارد !

اما ایشان بجای خاتمه دادن موضوع ، فرمودند که : این یک بحث اختصاصی ِ دو نفری است ! ( که در یک فاروم ، در معرض دید ِ همه ی افراد گذاشته شده است !! )
و بعد هم بجای دادن پاسخ صحیح و یا سکوت در مقابل جوابی که ندارند ! به شانتاژ و تهمت و فحاشی روی آوردند!

جناب ارژنگ
به عرایض بنده توجه نکردید!

عرض کردم که سخن علی (ع) در برابر کسانی گفته شده که با پیروی از عایشه و فتنه سازی در برابر علی (ع) موجب جنگ و خونریزی و کشتار مسلمانان را فراهم کردند. ( جغرافیای کلمات !! )

دقت کنید:

اسلام برای زنان در امامت و قضاوت و فرماندهی لشگر به دلایلی که در متن خطبه ذکر شده است بهره ای قرار نداده اما این به معنای محرومیت از حقوق اجتماعی و انسانی و ....نیست.
در باره اطاعت کردن یا نکردن هم نظر اسلام روشن است چرا که قران می گوید :
الرجال قوامون علی النساء
از آیه تعدد زوجات و ...هم به سادگی نتیجه می شود که محور تصمیم گیری در زندگی مرد است.
اطاعت کردن زن از مرد ( و نه بر عکس ) به معنای خود رای بودن مرد یا نادیده گرفتن حقوق زن نیست، بلکه مسئولیت تصمیم گیری به مرد محول شده است.
این کلیت قضیه است که شما خیلی بر عام بودن آن مصر هستید و البته همانگونه که عرض کردم این سخنان بطور عام هم صحیح است.
اما باز هم یاد آوری می کنم که خطاب خاص این خطبه عایشه است و اتفاقا قسمت آخر خطبه در این باره بیشتر مناسبت دارد:
اگر عده ای از مسلمانان با تکرار کلمه ام المومنین به اطاعت کور کورانه از عایشه رو نمی آوردند ( اطاعت در معروف ) او در نهایت ایشان را به جنگ با علی (ع) ( اطاعت در منکر ) وادار نمی کرد!
این در حالی است که کلمه ام المومنین تنها به حرمت ابدی ازدواج با زنان پیامبر برای مسلمانان دلالت دارد ( عملی که طلحه به دنبال آن بود ) نه اطاعت کردن و فرماندهی .
برادر عزیز ، بنده هم می دانم و قبول دارم که امام علی (ع) این سخنان را در کجا و در چه موقعیتی گفته اند .
اما معتقدم که این خطبه فقط خاص آن مقطع زمانی و نیز شخص عایشه نبوده است .
دلیل اول اینکه امام علی ، با هیچ دیارالبشری رودرواسی نداشته اند و همچنان که در مورد خلفاء قبل از خود - در خطبه ی شقشقیه و نیز در خطبه ای که علیه طلحه ( بقول پیامبر اسلام (ص) طلحه الخیر !!! ) و زبیر ایراد کرده اند :

آنها(طلحه و زبیر ) گروهى سركش و ستمگرند كه بعضى از بستگان پيامبر و همسر او را با خودهمراه كردند. و كار را بر مردم مشتبه ساختند،با اين كه حقيقت امر روشن است،و باطل از ريشه‏كنده شده. و زبانش از حركت‏بر ضد حق افتاده، به خدا سوگند حوضى بر ايشان از آب پر سازم كه‏تنها خود بتوانم آبش را بكشم،از آن سيراب بر نگردند و پس از آن ديگر آب ننوشند(مفهوم اين ضرب المثل آن است كه:نقشه‏اى براى آنها طرح كنم كه راه فرار از آن را نداشته‏باشند).

بار خدايا!آن دو(طلحه و زبير)از من بريدند و به من ستم نمودند،بيعتم را شكستند،ومردم را بر من شوراندند،خداوندا بيعتى را كه از مردم مى‏گيرند بى‏فرجام كن،و كارهائى‏را كه ترتيب داده‏اند استحكام نبخش،و آنها را به آرزوهائى كه براى آن دست و پا مى‏كنندمرسان،من پيش از جنگ از آنها خواستم كه باز گردند،و انتظار بازگشتشان را ميكشيدم ولى‏آنها پشت پا به نعمت زدند و دست رد بر سينه عافيت گذاردند!

دلیل بعدی آوردن صفات عمومی که شامل هر زنی می شود ، بعنوان دلیل تشریعی برای آن 3 نقص است ، که نشان می دهد این خطبه خطاب عام - به کل زنان دارد( حالا به استثنای حداکثر 100 بانوی برجسته ی اسلام - باز هم 500 میلیون زن ِ مسلمان ِ دیگرمخاطب این خطبه باقی می مانند ! )

این قولی است که آقای امیر آورده اند :

79 كمبودهاى زن
از سخنان آن حضرت است به يكى از ياران خود در مذمّت زنان
پس از پايان كارزار جمل شناسانيدن زن در واقعيت زندگى

گروه مردم همانا زنان ايمانشان ناقص، بهره‏شان ناقص، عقلشان نيز ناقص است
، امّا (دليل تشريعى بر)

نقصان ايمانشان آنست كه در ايّام قاعدگى از نماز و روزه بازنشسته مى‏گردند،

و نقصان عقلشان از آن جهت است كه گواهى دو زن مانند گواهى يك مرد است،

و نقصان بهره‏شان نيز بنا بر همين است كه ميراثشان نصف ميراث مردانست

. (1) پس از زنان شرور بپرهيزيد
، و از نيكانشان بر حذر باشيد، آنان را در معروف اطاعت نكنيد،
تا (به اطاعت شما از خودشان) در منكر طمع نبندند. (2)

و این توضیحی بود که بنده دادم :
در این خطبه امام علی (ع) سه تا نقص برای زنان قائل شده اند و برای هر کدام از آنها نیز دلیلی آورده اند

با تشکر :smile07:

ارژنگ
Friday 9 June 2006, 03:42PM
پرسیدید که چه چیز را ناقص آورده ام ....شما این را ناقص نقل کرده اید :در حالی که حضرت (ع) فرموده :
حضرت (ع) بعد از عبارت (( اطاعت نکنید)) ...بلا فاصله شرط آن را آورده است که شما شرطش را نیاورده بودید
البته امیدوارم در اینمورد عمدی نداشته اید
َ لا تَجْعَلْ في‏ قُلُوبِنا غِلاًّ لِلَّذينَ آمَنُوا رَبَّنا إِنَّكَ رَؤُفٌ رَحيمٌ
جناب امیر
برداشتن آن شرط ، به توصیه و دستور اصلی امام علی (ع) به تمام مردان مسلمان ، که همان :

از نيكانشان بر حذر باشيد، آنان را در معروف اطاعت نكنيد،

است ، هیچ ابهام و خدشه ای وارد نمی کند.
یعنی تمام مردان مسلمان لازم است که از زنان ، حتی از نیکانشان برحذر باشند و آنها را به هیچ وجهی اطاعت نکنند ، حتی در کارها و امور معروف .

sina77
Friday 9 June 2006, 09:01PM
من فکر میکنم باید قدری با دقت بیشتر به این حدیث بنگریم. به نگر من امام علی، از وجود نقص در زنان گفته است و دلیل سخنش را نیز ارائه داده است که فلان نقص به چه دلیل. میبینیم که همه ی دلایل جزئی از ذات زنان هستند. قاعدگی و شهادت و ارث. خوب من فکر میکنم منظور ایشان این نبوده است که انان ناقصند و از انسانیت چیزی کم دارند بلکه منظور این بوده است که نسبت به مردان در این موارد نقص دارند. یعنی این موارد، چیزهایی است که در مردان هست ولی در زنان نیست. شاید چیزهایی هم در زنان باشد که در مردان نباشد ولی در مورد خاص چون خطاب به مردان است (از خوبانشان بر حذر باشید) از چیزهایی سخن گفته شده است که در مردان هست ولی در زنان نیست. مطالعات روانکاوی زناشویی و بررسی تفاوتهای بین زن و مرد نیز موید همین مطلب است که زنان با مردان تفاوتهای زیادی دارند و چیزهایی هست که زنان دارند و مردان ندارند و چیزهایی است که مردان دارند و زنان ندارند.
من فکر میکنم منظور امام علی نقص زنان نسبت به مردان است، یعنی آنها این موارد خاصی را که مردان دارند، ندارند.
نظر شما چیست؟

ارژنگ
Saturday 10 June 2006, 04:39AM
من فکر میکنم باید قدری با دقت بیشتر به این حدیث بنگریم. به نگر من امام علی، از وجود نقص در زنان گفته است و دلیل سخنش را نیز ارائه داده است که فلان نقص به چه دلیل.
میبینیم که همه ی دلایل جزئی از ذات زنان هستند. قاعدگی و شهادت و ارث.

خوب من فکر میکنم منظور ایشان این نبوده است که انان ناقصند و از انسانیت چیزی کم دارند بلکه منظور این بوده است که نسبت به مردان در این موارد نقص دارند.
یعنی این موارد، چیزهایی است که در مردان هست ولی در زنان نیست. شاید چیزهایی هم در زنان باشد که در مردان نباشد ولی در مورد خاص چون خطاب به مردان است (از خوبانشان بر حذر باشید) از چیزهایی سخن گفته شده است که در مردان هست ولی در زنان نیست.

مطالعات روانکاوی زناشویی و بررسی تفاوتهای بین زن و مرد نیز موید همین مطلب است که زنان با مردان تفاوتهای زیادی دارند و چیزهایی هست که زنان دارند و مردان ندارند و چیزهایی است که مردان دارند و زنان ندارند.
من فکر میکنم منظور امام علی نقص زنان نسبت به مردان است، یعنی آنها این موارد خاصی را که مردان دارند، ندارند.
نظر شما چیست؟
جناب سینا
نظر شما به چند دلیل قابل قبول نیست .

اول اینکه آنها نقص نیست ، بلکه تفاوت در آفرینش است .
آنهم نه تفاوتی که به جهت نشان دادن ضعف و نقص و پست تربودن وجود و جسم و آفرینش آنان نسبت به مردان ، و یا بخاطر نشان دادن برتری و فضل مردان بر زنان باشد .
بلکه لازمه زن بودن و حامله شدن و زائیدن فرزند اقتضاء می کند که بانوان چنین باشند . و این نقص نیست ! شاید مزیت و تکاملی باشد که مردها از داشتنش محرومند .

حال اگر زنان بخاطر وضعیت فیزیولوژی بدنشان ، مجبور باشند که چند روزی از نماز خواندن و روزه گرفتن برکنار باشند ؛
و یا بخاط اینکه نسبت به مردان ، مخارج کمتری دارند و ارثشان نصف ارث مردان است ؛ باید:

1- آنها را ناقص العقل و ناقص الایمان و ناقص الحظوظ دانست ؟!

2- بخاطر این نقص ها ! باید حتی از نیکانشان هم برحذر بود و حرفشان را حتی در کارهای خوب و معروف هم نشنید ؟!

sina77
Saturday 10 June 2006, 08:56AM
1- آنها را ناقص العقل و ناقص الایمان و ناقص الحظوظ دانست ؟!
من به خاطر اینکه بتوانم منظور امام علی را در این مورد بدون اشکال درک کنم، به جای تاکید بر کلمات (ناقص العقل، ناقص الایمان، ناقص الحظوظ) تاکید بر دلایل داشتم، زیرا که از آنها به راحتی میتوان فهمید که منظور امام چه بوده است، شاید کلمه ی ناقص الایمان علی الظاهر توهین باشد ولی وقتی به منظور امام توجه میکنیم (به دلیل قاعدگی) میبینیم که منظورشان چیز دیگری بوده است. و توهین نیست بلکه یکی از خصوصیات زنان است. ضمنا نقص باید نسبت به یک مرجع اندازه گیری شود، در اینجا امام علی آن مرجع را مردان قرار داده است، پس کاملا واضح است که منظور خصوصیات فطری زنان بوده است. در مورد نتیجه ی دوم هم باید بیشتر دقت کنیم...

ارژنگ
Saturday 10 June 2006, 12:36PM
عجیب است که شما و دوستان دیگر ، اصلا به متن روشن و کاملا شفاف ِ خطبه توجه نمی کنید و می خواهید آنرا به گونه ای توجیه بفرمائید .

امام علی (ع) از افصح المتکلمین و الکاتبین هستند و همانطور که عرض شد با هیچ کسی هم رودرواسی ندارند .
در این خطبه هم برای زنان 3 تا نقص قائل شده اند ( دقیقا به همان معنای نقص ! و نه اختلاف خلقت و یا سنجیدن خصوصیات و مشخصات فیزیولوژی زنان با مردان ! و به دلیل همین نقایص است که در انتهاء می فرمایند که حتی از زنان خوب ، حتی در کارهای خوب ، اطاعت نکنید !! )

سوال این است : که چرا باید اختلاف در خصوصیات جسمانی ، آنهم برای منظوری مشخص ، را نقص در عقل و ایمان و بهره دانست ؟!

آیا مثلا کسی می تواند مردان را بخاطر اینکه نمی توانند حامله بشوند را ناقص العقل و ناقص الایمان و ناقص الحظ بداند ؟!
و یا بالعکس ! :
آیا می توان مردان را فقط بخاطر اینکه حامله نمی شوند ، دارای عقل و ایمان و بهره ی کامل دانست ؟!

sina77
Saturday 10 June 2006, 09:22PM
آیا مثلا کسی می تواند مردان را بخاطر اینکه نمی توانند حامله بشوند را ناقص العقل و ناقص الایمان و ناقص الحظ بداند ؟!
و یا بالعکس ! :
آیا می توان مردان را فقط بخاطر اینکه حامله نمی شوند ، دارای عقل و ایمان و بهره ی کامل دانست ؟!
خیر، نمیشود به خاطر قاعده شدن زنان به آنها گفت دارای نقضند و یا به خاطر حامله نشدن مردان گفت که آنها نیز دارای نقصند ولی توجه کنید که دلیلی که امام برای این حرف خود (ناقص الایمان) میاورد این است، پس وقتی دلیلی که آورده است موجب نقص نیست بنابراین نمیتوان گفت که آن کلمه ی نقص به معنای این بوده است که زنان چیزی از انسانیت کم دارند بلکه با این دلیل میتوان گفت آن نقص به معنای تفاوت در بین زنان و مردان است. من این مورد ایمان را که دلیلش قاعدگی بوده است، فقط به عنوان مثالی از بین آن سه نقص گفتم نه اینکه علت همه ی اینها همین است. دو جمله ای که در بالا نقل کرده ام کاملا درست است و من کاملا موافقم.

ارژنگ
Sunday 11 June 2006, 03:35AM
بنده واقعا نمی دانم که چرا قضیه ی به این واضحی را اینقدر می خواهید بپیچانید و بغرنجش بنمائید ؟!

اگر امام علی (ع) می خواستند فقط تفاوت ظاهری و فیزیکی زنان نسبت به مردان را بیان کنند ، که در آخر نمی فرمودند که باید حتی از نیکانشان (بدانشان که هیچ !!) هم برحذر بود و حرفشان را ( نه فقط حرفهای مضر و بدشان را !! ) حتی حرفهای خوب و معروفشان را هم نشنید !!
وقتی امام این دستور مشخص و مستقیم را در درست در زیر آن 3 نقص بلافاصله آورده اند ، این نشان می دهد که منظور امام ، همان نقص بما هو نقص می باشد .
نه مقایسه ای بین مردان و زنان !!

لطفا باز هم مخالفت بفرمائید ..... !!

sina77
Sunday 11 June 2006, 11:23PM
بنده واقعا نمی دانم که چرا قضیه ی به این واضحی را اینقدر می خواهید بپیچانید و بغرنجش بنمائید ؟!

اگر امام علی (ع) می خواستند فقط تفاوت ظاهری و فیزیکی زنان نسبت به مردان را بیان کنند ، که در آخر نمی فرمودند که باید حتی از نیکانشان (بدانشان که هیچ !!) هم برحذر بود و حرفشان را ( نه فقط حرفهای مضر و بدشان را !! ) حتی حرفهای خوب و معروفشان را هم نشنید !!
وقتی امام این دستور مشخص و مستقیم را در درست در زیر آن 3 نقص بلافاصله آورده اند ، این نشان می دهد که منظور امام ، همان نقص بما هو نقص می باشد .
نه مقایسه ای بین مردان و زنان !!

لطفا باز هم مخالفت بفرمائید ..... !!
خوب شما میفرمایید منظور امام فقط عایشه بوده است؟ چه دلیلی برای این حرف خود دارید؟

ارژنگ
Monday 12 June 2006, 12:06AM
سلام
بنده در مورد ضعف این حدیث ، تا به حال چیزی گفته ام ؟!!

ارژنگ
Monday 12 June 2006, 12:08AM
خوب شما میفرمایید منظور امام فقط عایشه بوده است؟ چه دلیلی برای این حرف خود دارید؟
بنده در کجا عرض کرده ام که منظور ِ امام فقط عایشه بوده است ؟!!

ارژنگ
Monday 12 June 2006, 02:07AM
اگر « الله اعلم » ، پس چرا شما از پیش خود و بدون دلیل نتیجه گیری ِ غلط می کنید ؟!

و اما .... بفرمائید که مشکل خود ِ شما چیه که مدتهاست بطور سفت و سخت به این حدیث گیر داده اید ؟!!!

تشنه
Monday 12 June 2006, 06:53PM

ما کجا گفتیم که این حدیث ضعیفه؟
چرا