PDA

نمايش نسخه نهائي : در راستای سنت نبوی .....((کیفیت ادای نماز ))

امیر
Monday 27 March 2006, 02:34AM
بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام خدمت دوستان محترم

مسلما یکی از واجبات مهمی که در قرآن ذکر شده ((نماز )) می باشد
همانطور که دوستان مطلع هستند کیفیت ادای این عبادت مهم در قرآن ذکر نشده و بر عهده ((سنت نبوی )) گذاشته شده (صلوا کما رایتمونی اصلی )

در این تاپیک قصد داریم نظرات جدید و احیانا" تحقیقات دوستان مسلمان (از جمله :جناب حسین شالیکار / جناب رهرو / جناب یاور /جناب zxcv )را راجع به کیفیت ادای این فریضه مهم الهی جویا شویم

برای شروع توضیح موارد زیر را به دوستان پیشنهاد میکنم :smile07:

0 دست باز یا بسته بودن نمازگزار (البته مقاله زیر در اینمورد قابل ملاحظه است )

0 اذکار در رکعات
(البته این دو مورد برای مثال است و دوستان از هرکجا که خواستند میتوانند مطلب بنویسند )
===========================
از دوستان خواهش میکنم اگر در این راستا مطلبی دارند در اختیار ما قرار دهند و ان شاء الله با لطف الهی به حقیقت نزدیک خواهید شد
==========================
((از جناب ناظر خواستارم که با کسانی (شیعه نمایانی )که قصد انحراف تاپیک را دارند بر خورد کنند))
با تشکر فراوان :smile07: :smile07: :smile07:

سپهران
Monday 27 March 2006, 02:07PM
کاربر سپهران ،
در جهت رعایت قوانین توافقی ثبت نام ، از انتساب القاب به سایر کاربران جدا بپرهیزید .

ياور
Monday 27 March 2006, 02:22PM
اقاي سپهران صباح الخير

بسيار دوستت دارم !!;)

رهرو
Monday 27 March 2006, 07:37PM
با سلام

البته بنده نمی دانم که دوستان نماز میخوانند یا نه (اگر نمیخوانند لطفا توضیح دهند) برای مثال یکی از دوستان که به شدت خود را مطیع قرآن میدانست و سنت را منکر میشد در جواب بنده مبنی بر کیفیت نماز خواندن نوشت که نماز خواندن امری قلبی است و اصلا به شکل و ظاهر آن نیست و با هر زبانی میتوان آنرا خواند ...مسلما چنین سخنی باطل است

جناب "امير" نمي دانم اين تاپيك را به چه قصدي باز نموده اي ! ولي اگر در ادامه اين مبحث ميخواهي همانند گفته بالا از نوشته هاي من سوء برداشت كنيد ترجيح ميدهم در اين تاپيك شركت نكنم به وضوح مشخص است كه كلام شما با گفته آن دوست گراميتان متناقض است چرا كه به هيچ وجه از سخنان ايشان اين معني استخراج نميشود كه نماز نمي خوانند !!؟ و شما با اغاز كردن كلامتان مبني بر اينكه ايشان مطيع قرآن و منكر سنت است وي را به سراغ جمله اتان متهم كرده ايد ! :smile27:
این اجماع چگونه بدست می آید ؟ اجماع چه کسانی باید باشد ؟اجماع عقلا ؟ یا...
اصلا چه تعریفی از اجماع دارید

مطمئنا هر فرقه و مذهبي , توسط مدعيون ادامه دهنده راه پيامبر پا به عرصه ظهور گذاشته اند. و هيچ عاقلي نمي پذيرد كه اين مدعيون خارج از آنچه كه نمي شود به آن استدلال كرد, باشند!
مسلما" آنچه كه پيامبر در زمان حيات خود بطور مستمر انجام ميداده , هيچگاه از ديد مسلمان آن زمان پوشيده نبوده و همچنين اگرعملي را رسول اكرم (ص) در بعضي از زمانها بنا به موقعيتها خاص انجام داده واجب الطاعه براي ديگر زمانها نمي توانسته باشد. لذا اعمال مستمر معمولا در خاطر مسلمانها ريشه داشته و نسل به نسل زنجير وار به ديگران منقل شده و اين موضوع را ميتوان به خوبي در مثال ركعات نماز بين تمامي فرقه هاي مذهبي يافت و ديد .ولي در مقاطع زماني مختلف شخص و يا اشخاصي بنام عالم و دانشمند و يا فقيه حديث با توهمات و يا روايت و حديث كذب , مواردي را در وحله اول به نام مستحب به دين (دراينجا نماز)اضافه كردند كه به مرور زمان همان مستحب در جايگاه واجب براي هر شخصي امري واجب الطاعه فرض شد كه اين اضافات را ميتوان باز در تمامي فرقه هاي مذهبي به وضوح مشاهد كرد , عقل ميپذيرد كه اين اضافات هيچگاه در چارچوب اجماع قرار نميگيرد و در خصوص صحت سقم آن روش , هر عاقلي كه آگاه به كتاب الله باشد ميتواند حد بيان حق و باطل را براي خود مجسم و مشخص كند. چرا كه الله امر به عدم پيروي از چيزي كرده كه انسان به آن علم نداشته و نكوهش كساني را كرده كه از اين موهبت الهي (عقل) استفاده نكرده
و قالوا لو كنا نسمع او نعقل ما كنا في اصحاب السعير 10 ملك

برای شروع توضیح موارد زیر را به دوستان پیشنهاد میکنم :smile07:
0 دست باز یا بسته بودن نمازگزار (البته مقاله زیر در اینمورد قابل ملاحظه است )
0 اذکار در رکعات

هنوز مدركي مستدل و منطقي محكم براي دست بسته نماز خواندن در بين علماي اهل تسنن نيافته ام و ضميمه شما اين موضوع را بهتر مشخص و بيان ميكند و عقل ميپذيرد كه به روشي كه از مادر آموخته ام عمل كنم كه منطقي نيز براي محكوم كردنش نشنيده ام (دست باز)
و اما در خصوص اذكار:
ترجيح ميدهم در اين خصوص سخني نگويم چرا كه به مرحله يقين نرسيده ام ولي سوالتي دارم ؟!
آيا نماز تكليف است و يا تشكر وسپاسگذاري و يا آميخته اي از اين دو؟
آيا يك مسلماني ميتواند در خارج از نمازهاي واجب , براي ياد الله انطور كه خواست براي او قيام و ركوع و سجود كند و يا محدود به سنن جامعه است ؟!
آيا اداي نماز بر ما واجب است و يا فهم و ارتباط ما با خالقي كه حمد و ثنايش بر تمامي موجودات فرض است.
يا الله
رهرو

ياور
Monday 27 March 2006, 10:37PM
بنده هم در اینمورد با شما موافق هستم واما از یکی از دوستان (حسین شالیکار) شنیدم که میگفت : پیامبر به هر دو صورت (دست باز وبسته )نماز خوانده است !!!
بنده نمیدانم ایشان با کدامین مدرک چنین چیزی را به مولایمان حضرت محمد (ص) نسبت میدهند وامیدوارم هرچه زودتر مدرک و دلیل خود را برایمان ارائه کنند

يا الله
اللهم صل علي محمد و ال محمد
اميرخان سئوال اولت بسيار پيش پا افتاده است و اصلا جواب نمي خواهد زيرا حركات -خصوصا اين مسئله دست باز يا بسته همانطور كه قبلا گفتم باطل كننده نماز نمي باشد
اما در اين زمانه كه مي بينيم اشكال ان به چهار صورت در امده موقعيت و اقامه نماز توسط
فرقه اي كه شخص حاضر به خواندن در ان گروه گرديده مشخص مي سازد كه حال بايد براي حفظ نظم و جماعت دست بسته بخواند يا باز
كما اينكه همه ما زماني كه در مكه قرار مي گيريم در هنگام خواندن نماز در حج بهتر و حتي وظيفه است كه به صورت دست بسته بخوانيم
و اين مسئله همانطور كه گفتم چيزي نيست كه در موردش نياز به بحث عميق باشد وباز و بسته بودنش را دليلي براي ابطال نماز بدانيم

ياالله

ياور
Monday 27 March 2006, 10:59PM
جناب یاور شما میخواهید صورت سوال را پاک کنید تا راحت شوید!!!!!:eek:
آنچه که مسلم هست اینست که پیامبر (ص) به هر دو شکل نماز نمیخوانده پس من و شما باید تحقیق کنیم و مطمئن شویم که ایشان چگونه می خوانده است ...

يا الله

اللهم صل علي محمد و ال محمد

اميرخان شيعه كه من بودم دست باز براي احترام و ادب در مقابل خداوند دو دست را به حالت نظامي در كنار هم قرار مي دادم و مي دهم

سني هاهم كه سه نمونه يك گروه دستها را زير ناف يك گروه بالاي ناف و يك گروه هم روي سينه دستها را به هم مي بندند انهم براي تسليم بودن در مقابل خداوند و احترام

خوب حالا هر چهار گروه هم قصدشان احترام است و كار خود را به رسول الله ارجاع مي دهند و مي گويند رسول الله مثل انها نماز خوانده

اهل تسنن كه جمله عرب باشند اباءو اجدادشان ديده اند از رسول الله
شيعه ها هم كه اكثرا ايراني بوده اند و هستند چهل سال بعد از پيامبر مسلمان شده اند شنيده اند و به اخبار و روايات تكيه مي كنند

حال در چنين اشفته بازاري من مانده ام كه بيايم و به شما اثبات كنم كه كدام صحيح است
اگر قول شيعيان را بپذيرم كه اباءو اجدا من كه همه زرتشتي بوده اند و چهل سال بعد از زمان پيامبر مسلمان شده اند و اعمال رسول الله را نديده اند
و اگر قول اهل تسنن را بپذيرم كداميك از سه نمونه ايشان را بپذيرم

پس اينجاست كه من مي گويم باطل كننده نيست و خواهشا شما هم به مسائل مهمتر بپردازيد و ملا نقطه اي نباشيد چون در چنين موارد جزيي به نتيجه نخواهيد رسيد و اصل سنت رسول الله را هم زير سئوال خواهيد برد

يا الله

رهرو
Tuesday 28 March 2006, 05:19AM
سلام عليكم

در قرآن مطلبي نداريم كه به ما حكم كرده باشد به چه زباني نمازمان را بخوانيم ، اما مطلب داريم كه حكم مي كند اگر متوجه اذ كار نماز نمي شويم از خواندن آن اجتناب كنيم ،

من اميدوارم نويسنده مقاله خود در رفع اين ابهام و اتهام در اين تاپيك حاضر شود ولي باز من معتقدم شما مطلب فوق را بد برداشت كرديد! آنچه من از نوشته فوق متوجه ميشوم عدم خواندن نماز نيست!ايشان ميگويند اگر ذكري را متوجه نشديم از خواندن آن ذكر اجتناب كنيم! نه كل نماز:smile27:
مگر ميشود شخصي , مطيع قرآن باشد و بعد از اين همه استدلات زيبادر خصوص قرآن منكر نماز باشد! اين افترايي بزرگ است!

در اینمورد باید بگویم که نماز واجب است و هیچ کس نمیتواند خود را از آن بی نیاز بداند (به بهانه اینکه از راه های دیگری با خالق ارتباط دارد ) و دلیل بنده بر اینکه نماز واجب میباشد اینست که رسول الله با آن عظمتی که داشتند از آن بی نیاز نبودند و شبانه روز نماز های واجب را ادا میکردند
یعنی اگر قرار است کسی با اذکار و ارتباط های قلبی خود از نماز بی نیاز شود شایسته ترین شخص همانا پیامبر (ص) است اما میبینیم ایشان با وجود ارتباط بسیار بسیار شدید قلبی خود با معبود از نماز و قالب آن بی نیاز نشدند و نماز بر ایشان واجب بود

من منظورم از طرح اين سوال عدم خواندن نماز نبود!!! توجه كنيد من عرض كردم:

آيا اداي نماز بر ما واجب است و يا فهم و ارتباط ما با خالقي كه حمد و ثنايش بر تمامي موجودات فرض است.

من نگفتم كه آيا نماز بر ما واجب استبلكه عرض كردم آيا اداي نمازبر ما واجب است يا
.. منظورم اين بود آيا فقط شكل نماز را بجا آوردن,( يعني در مقابل خالق جل جلاله قيام كردن و ركوع سجود كردن)براي ما واجب است.
آيا همين كه شخصي براي الله قيام ميكند و ركوع و سجود ميكند از خود رفع تكليف كرده آيا فهم و ارتباط با معبود در نماز از اصول پائين آن بشمار ميروند!؟؟
منتظرپاسخ به اين سوال و سوالات ديگرم هستم
يا الله
رهرو

سپهران
Tuesday 28 March 2006, 12:11PM
جناب امیر

شما اگر دست بسته نماز بخوانید به حقیقت باطنتان نزدیک تر است .

البته اگر نماز می خوانی ؟

انما ولیکم الله ورسوله الذین یقیمون الصلوه ویوتون الزکوه وهم راکعون