PDA

نمايش نسخه نهائي : حکم تبریک عید های غیر اسلامی(نوروز, کریسمس و...)

mohebsahabeh
Monday 20 March 2006, 06:50AM
بسم الله الرحمن الرحیم

حکم تبریک عید های غیر اسلامی
تبریک به اعیاد کفار مثل کریسمس نوروز و غیره به اتفاق علما حرام میباشد چونکه این امر یعنی ان عید از شعائر دینی کفار (مجوس و مسیحی) میباشد و در حقیقت تبریک گفتن به ان عید چونکه چنان عیدی در اسلام وجود ندارد انجام شعائری از شعائر دینی انان میباشد که این حرام بالاتفاق علماست.

چون خداوند دین کاملی که اسلام است برای ما قراد داده و در ان چنین عیدی وجود ندارد و تبریک به عید کفار در حقیقت اقرار و تائید و راضی بودن به ان عمل انان است گرچه به کفر انان در کل راضی نباشد اما بر هر مسلمان حرام است که راضی باشد به شعائری از شعائر اهل کفر چونکه خداوند راضی به ان نیست
همچنان که خداوند میفرماید: { إن تكفروا فإن الله غني عنكم ولا يرضى لعباده الكفر وإن تشكروا يرضه لكم } ( الزمر: 7 ) وقال تعـالى: { اليوم أكملت لكم دينكم وأتممت عليكم نعمتي ورضيت لكم الإسلام دينا } ( سورة المائدة: 3 )

و تبریک به ان اعیاد کفار و مشرکین حرام است.

محمد مهدی 128
Monday 20 March 2006, 07:02AM
:قانون(1):

mohebsahabeh
Monday 20 March 2006, 07:20AM
بسم الله الرحمن الرحیم

مشارکت در عید نوروز
ابته چیز عجیبی نیست که اکثر مسلمین وارد روش و سلوک غربی ها و کفار شده اند اما عجیب است که ان اعمال کفار از شعائر دینی مسلمانان شده اند حالا از جهلشان احیانا و یا کوتاهی
و از انها تبریک گفتن به اعیادشان است و همچنین اعمالی که در ان اعیاد انجام میدهند (سفره هفت سین و...) و در کل این اعیاد مناسبات و مواقعی است برای لهو و لعب و خوش گذرانی و این اعمال هم در مسلمانان وارد شده است و مسلمانان هم به لهو و لعب و خوش گذرانی میپردازند.
و اعمالی انجام میدهند که در اسلام جایی ندارد و رسول الله این اعمال را انجام نداده.
مثلا بعضی از این اعمال:
تبریک گفتن
عیدی و کادو و هدیه دادن
انجام مجالس جشن و رسوم خاص
تعطیل کردن کار و تلاش و درس و علم
و...

و ما امروز میبینیم که اعمال مجوسییت در بین مردم رواج یافته و مردم به شهوت رانی و خوش گذرانی سیزده بدر و... دچار شده اند و روز به روز به دشمنی خود با اسلام و مسلمین به دلیل دوری از احکام اسلام و لهو لعب و نفوذ اعمال کفری در مردم افزوده میشود.

mohebsahabeh
Monday 20 March 2006, 07:30AM
بسم الله الرحمن الرحیم

و قبول داشتن این زمان و گفتن این زمان (اول فروردین و نوروز) به عنوان عید نیز حرام میباشد چونکه در حقیقت اضافه کردن چیزی به اسلام است و به وجود اوردن بدعتی عظیم و ان هم اضافه کردن یک عید به دین در حالی که یقینا چنین عیدی در اسلام وجود ندارد و رسول الله و علی چنین عیدی را بر گذار ننمودند و ان را عید ندانستند و در اسلام فقط دو عید وجود دارد که انها عید فطر و عید قربان میباشند که هر دوی ان اعیاد بعد از دو عبادت بزرگ (روزه و حج ) میباشند و در هر دوی ان اعیاد روزه گرفتن نیز حرام است.پس قبول داشتن و گفتن نوروز به عید نیز جایز نمیباشد.

و السلام علی من التبع الهدی

هستي
Monday 20 March 2006, 07:56AM
بسمه تعالي
شما در هيچ موردي تبريك نداريد؟ مثلا در جشن تولد يا در ساير جشن ها مانند ازدواج.
همه چيز كه نبايد در ايات بيايد .يعني نيامدنش به معناي منع نيست.وبستگي به اداب ان مردم دارد.

محمد مهدی 128
Monday 20 March 2006, 09:33AM
كاربر mohamdmhdi
طبق قوانين توافقي ثبت نام از درج الفاظ توهين آميز نسبت به ساير كاربران جدا خودداري فرماييد در صورت ادامه اين روند شناسه شما در باشگاه با محدوديت نوشتاري مواجه خواهد شد .

صبح
Monday 20 March 2006, 10:26AM
براي شناخت علما به داخل پروفايل ايشان مراجعه بفرمائيد ! :D

علامه پرفسور زرقاوي بن همفر !
از ديگر احكام ايشان ، كافر دانستن همه شيعيان و حكم خونريزي و ذبح آنان است ...

امیر
Monday 20 March 2006, 10:40AM
ما امروز میبینیم که اعمال مجوسییت در بین مردم رواج یافته و مردم به شهوت رانی و خوش گذرانی سیزده بدر و... دچار شده اند و روز به روز به دشمنی خود با اسلام و مسلمین به دلیل دوری از احکام اسلام و لهو لعب و نفوذ اعمال کفری در مردم افزوده میشود.

استاد من شهید مطهری (ره) : (که بر خلاف خواسته بعضی (!) ها شیعه در جه یک است ) در کتابش پیرامون خرافه سیزده حمله بسیار شدیدی به اینگونه خرافات (سیزده بدر...سبزه گره زدن و...) میکند و اینگونه خرافات را بشدت میکوبد
رحمت خدا بر او باد

حسین شالیکار
Monday 20 March 2006, 10:44AM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

جناب mohebsahabeh (http://www.iranclubs.org/forums/member.php?u=2846) vbmenu_register("postmenu_95539", true);

این بیانات شما متاسفانه هیچ پشتوانه علمی و منطقی ندارد.درست است که عید نوروز عیدی اسلامی نیست ولی مغایرتی با مبانی اسلامی هم ندارد!

به سخنرانی شیخ ضیایی در مورد چهارشنبه سوری و عیدنوروز در سایت توحید و یکتاپرستی مراجعه بفرمائید. http://sonnat.hopto.org (http://sonnat.hopto.org)

با تشکر

خدانگهدار

ميرزا
Monday 20 March 2006, 10:53AM
بسم الله الرحمن الرحيم

سلام عليكم

علي الحساب نقد را بچسبيد و نسيه اي اينطور بي اساس را رها كنيد

وقال تعـالى: { اليوم أكملت لكم دينكم وأتممت عليكم نعمتي ورضيت لكم الإسلام دينا } ( سورة المائدة: 3 )

آيتي كه در روز غدير نازل شد و عيدش را پيروان مكتب خلفا گرفته اند ، واجب تر است كه ساحت اين را محترم بشمريد و سپس به آنچنان علمايي رجوع كنيد

امیر
Monday 20 March 2006, 10:56AM
اینها عین کلمات استاد مطهری در کتابش است :

ما اگر بخواهیم از این نحس خارج شویم چه باید بکنیم ؟؟
آیا برویم بیرون شهر سبزه ها را گره بزنیم ؟؟!!
با سمنو پختن از نحسی خارج میشویم ؟؟!
با سبزه را در روز سیزده از خانه بیرون بردن از نحسی خارج شویم ؟!
بیچاره ! چرا خانه ات را در این روز رها میکنی و میروی به الدنگی ؟؟!!
از خودت بیرون بیا . از رفتار زشت خودت بیرون بیا
از این عادت زشت بیرون بیا
...
آیا تو با آن کارها از نحوست بیرون میایی؟؟
13 چه گناهی دارد ؟؟! خانه و زندگیت چه گناهی دارد ؟؟!!از سبزه گره زدن چه کاری ساخته است ؟؟!!
به خدا ننگ این مردم است که روز سیزده را به عنوان سیزده بدر بیرون میروند !؟
کتاب پانزده گفتار ...بحث دفاع از سیزده ....ص 169 ....تاریخ نشر :آذر 1380

ابومحسن
Monday 20 March 2006, 11:07AM
به خدا ننگ این مردم است که روز سیزده را به عنوان سیزده بدر بیرون میروند !؟
امیر خان سلام
من هم قبول دارم که نحسیت 13 خرافی است
اما چون در فرهنگ ما این روز بعنوان روز طبیعت عرف شده
چه اشکال داره که دست اهل و عیال رو بگیری و به دامن کوه و صحرا بری:smile07:

امیر
Monday 20 March 2006, 11:16AM
كاربر امير
از به انحراف و تنش كشيدن موضوع خودداري نماييد . در صورت ادامه اين روند شناسه شما در باشگاه با محدوديت نوشتاري مواجه خواهد شد .

ابومحسن
Monday 20 March 2006, 12:08PM
جناب امیر خان:smile07:
من از جنابعالی چیزی درخواست نکرده ام که شما نوشته ایی اول جواب من را بده:p
در ثانی جواب جنابعالی را حتما" دوستان دیگر در تاپیک های مشخص و مخصوص داده اند
پس این حرکات از شما بعیده سر گردنه نیست که در این تاپیک این بحث رو پیش کشیدی
من نه سر پیازم نه ته پیاز حالا شما با یکی از دوستان ایمانی مشکل پیدا کرده ایی:mad:
دیگران چه تقصیر دارن باور کن این اداها:smile22:زشته خصوص از کسی که عنوان دانشجو داره

mohebsahabeh
Monday 20 March 2006, 04:41PM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

جناب mohebsahabeh (http://www.iranclubs.org/forums/member.php?u=2846) vbmenu_register("postmenu_95539", true);

این بیانات شما متاسفانه هیچ پشتوانه علمی و منطقی ندارد.درست است که عید نوروز عیدی اسلامی نیست ولی مغایرتی با مبانی اسلامی هم ندارد!

به سخنرانی شیخ ضیایی در مورد چهارشنبه سوری و عیدنوروز در سایت توحید و یکتاپرستی مراجعه بفرمائید. http://sonnat.hopto.org (http://sonnat.hopto.org)

با تشکر

خدانگهدار

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب شالیکار حرف نمیدونم دکتر ضیایی برای من ملاک نیست بلکه برای من و برای هر مسلمان حرف و گفتار و کردار رسول الله باید مهم باشد و در کل به هر چیز خارجی که به دین تبدیل شود بدعت میگویند و کل بدعت ضلاله و کل ضلالت فی النار.

mohebsahabeh
Monday 20 March 2006, 04:51PM
بسمه تعالي
شما در هيچ موردي تبريك نداريد؟ مثلا در جشن تولد يا در ساير جشن ها مانند ازدواج.
همه چيز كه نبايد در ايات بيايد .يعني نيامدنش به معناي منع نيست.وبستگي به اداب ان مردم دارد.

بسم الله الرحمن الرحیم

من در هر موردی که رسول الله تبریک داشت تبریک دارم.
مثلا برای ازدواج رسول الله تبریک داشت من هم دارم اما در چیزی که خدا و دین او اسلام تبریکی ندارد من چرا داشته باشم؟؟؟ اگر در ان امر تبریک و مبارکتی وجود داشت یقینا خدا ان را برای ما بیان میکرد.....
و اداب مردم مهم نمیباشد بلکه دین خدا مهم میباشد من نباید برای اینکه حالا مثلا در امریکا زندگی میکنم و فرهنگ مردم فساد و فحشا است من هم با فرهنگ جامعه باشم.

حسین شالیکار
Monday 20 March 2006, 05:53PM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

جناب محب صحابه

برادر من! آخر نوروز چه ربطی به دین دارد که به کفار ربطش می دهید! نوروز حتی به مذهب ایرانیان آن موقع نیز ربطی نداشته!

نوروز یک جشن ملی است!

سخنان شماست که باعث می شود معاندین اسلام بگویند یک ایرانی نمی تواند مسلمان باشد و یک مسلمان نمی تواند ایرانی باشد!!

در واقع عقاید افراطی شما که هیچگونه مبنای علمی هم ندارد باعث می شود تا راه بر معاندین جهت خرده گیری بر اسلام باز شود!

قطعا جشن نوروز ممنوع نیست و عیبی هم ندارد و مغایرتی هم با مبانی اسلامی ندارد

مثل اینکه شما از آن طرف پشت بام می افتید! حد وسط را رعایت کنید! حداقل حد وسط رعایت کردن که سفارش شده است!

با تشکر

خدانگهدار

امیر
Monday 20 March 2006, 06:06PM
با سلام خدمت جناب ابومحسن
حالا که اینقدر مهربونی جوابت رو میدم
در مورد نقل قولی که از استاد کرده بودید
استاد گفته بود :به خدا ننگ این مردم است که روز سیزده را به عنوان سیزده بدر بیرون میروند !؟
استاد بیرون رفتن به قصد نحوست این روز (13) را مورد نظر قرار داده و با آن مخالفت کرده اما بیرون رفتنی که برای دیدن طبیعت و به قصد مشاهده نعمت های الهی باشد اشکالی ندارد

نوشته بودید :
جواب جنابعالی را حتما دوستان دیگر در تاپیک های مشخص و مخصوص داده اند
برادر عزیز....ابومحسن محترم ..... باور کنید کسی جواب من رو نداده و خودتان شاهد هستید که چگونه تاپک های بنده قفل شده است !!!!
اگر شما با دروغ بستن بر معصوم مخالفید پس چرا ساکت نشسته اید ؟
با تشکر

min
Tuesday 21 March 2006, 12:05AM
اولا بنا بر حديث مستندي از حضرت امام جعفر صادق (ع) مي فرمايند اين عيد - عيد شيعيان است .
دوم اينكه اين عيد - عيد مذهبي ايرانيان باستان بوده
سوم اينكه حضرت امام صادق (ع) در همان حديث بسياري از وقايع مذهبي را مربوط به نوروز مي دانند .
بر خلاق عقيده شما اين عيد عيدي باستاني براي ايرانيان و عيدي مذهبي براي شيعيان است .
آن علمايي كه شما مي گوييد تبريك اين عيد را حرام مي دانند ريختن خون نوزاد شيعه را حلال مي دانند . لطفا اين اسلام آمريكايي خود را برداريد و برويد جاي ديگر دكان بزنيد .
اينجا خريدار ندارد .

mohebsahabeh
Tuesday 21 March 2006, 08:17AM
بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام خدمت شما جناب شالیکار

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

جناب محب صحابه

برادر من! آخر نوروز چه ربطی به دین دارد که به کفار ربطش می دهید! نوروز حتی به مذهب ایرانیان آن موقع نیز ربطی نداشته!

نوروز یک جشن ملی است!

سخنان شماست که باعث می شود معاندین اسلام بگویند یک ایرانی نمی تواند مسلمان باشد و یک مسلمان نمی تواند ایرانی باشد!!

در واقع عقاید افراطی شما که هیچگونه مبنای علمی هم ندارد باعث می شود تا راه بر معاندین جهت خرده گیری بر اسلام باز شود!

قطعا جشن نوروز ممنوع نیست و عیبی هم ندارد و مغایرتی هم با مبانی اسلامی ندارد

مثل اینکه شما از آن طرف پشت بام می افتید! حد وسط را رعایت کنید! حداقل حد وسط رعایت کردن که سفارش شده است!

با تشکر

خدانگهدار

جناب شالیکار جواب موضوع شما را که نوروز عید مذهبی نمیباشد را جناب min دادند

اولا بنا بر حديث مستندي از حضرت امام جعفر صادق (ع) مي فرمايند اين عيد - عيد شيعيان است .
دوم اينكه اين عيد - عيد مذهبي ايرانيان باستان بوده
سوم اينكه حضرت امام صادق (ع) در همان حديث بسياري از وقايع مذهبي را مربوط به نوروز مي دانند .
بر خلاق عقيده شما اين عيد عيدي باستاني براي ايرانيان و عيدي مذهبي براي شيعيان است .

و فکر نمیکنم که نیاز به توضیح بیشتری باشد و همچنین میتوانید به مقاله "نوروز عيد مذهبي ايرانيان باستان مباركباد" جناب min نگاه کنید.
و جناب شالیکار من ملیت و قوم پرست نمیباشم بلکه من خدا پرست میباشم و اینکه ما به قومیت و ملیت به اندازه دین اهمیت بدهیم و ایرانی و اسلامی را کنار هم قرار دهیم کاملا اشتباه است.
مسلمان مسلمان است با هر ملیت و قومیتی که باشد ایرانی امریکایی افرقایی سیاه و سفید اینها نزد خدا ارزشی ندارد بلکه ارزش انسانها به ایمان انها است نه به ایرانی عربی اروپایی سیاه و یا سفید بودن انها که این امری خیلی واضح و اشکار است. پس ما هم قومیت و ملیت و ایرانیییی بودن را کنار بگذاریم و مسلمان باشیم نه ایرانی.مسلمان با شیم نه سفید پوست مسلمان باشیم و برادر با ان مسلمان سیاه پوست افریقایی که ایمانش نزد خدا مهم است نه رنگش.

http://www.islamway.com/?iw_s=Fatawa&iw_a=view&fatwa_id=4582
http://www.islamway.com/?iw_s=Article&iw_a=view&article_id=1006

با قرآن در صحنه
Tuesday 21 March 2006, 11:25AM
فرارسیدن بهار دل انگیز بر مومنین گرامی باد.

به آثار رحمت خدا بنگر که چگونه زمين را پس از مرگش زنده میسازد . براستی آن مردگان را نیز زنده میسازد و او توانا بر همه چيز است ( سوره مبارکه روم آیه 50 )

خداوند در آیاتی توجه اندیشمندان را به روز زنده شدن 2 باره زمین جلب میکند و از آن به عنوان دلیلی بسیار محکم برای روز زنده شدن 2 باره انسانها یاد میفرماید .

يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّت وَ يُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَيُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَمَوْتِهَا وَكَذَلِكَ تُخْرَجُونَ ( روم 19 )

وَاللَّهُ الَّذِي أَرْسَلَ الرِّيَاحَ فَتُثِيرُ سَحَابًا فَسُقْنَاهُ إِلَى بَلَدٍ مَّيِّتٍ فَأَحْيَيْنَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَمَوْتِهَا كَذَلِكَ النُّشُورُ ( فاطر 9 )

و آیات دیگر ........

رهرو
Tuesday 21 March 2006, 06:20PM
با سلام خدمت تمامي موحدين يكتاپرست
فرارسيدن سال جديد را به همه شما تبريك عرض نموده و آرزو و اميد موفقيت بيشتر را از پروردگار مننان براي شما خواستارم .
اميد است الله ما را به بهترين راه هدايت فرمايد.
يا الله
رهرو

ابوزهراالحسيني
Wednesday 29 March 2006, 01:56PM
بسم الله الرحمن الرحیم

قطعا یکی از شعائر اسلامی دوری از تشبه به کفار ومخالفت با شعائر انهاست...

یکی از علما تعریف میکرد روز سیزده بدر کار واجبی برایم پیش امد اما با اصرار در خانه ماندم وباذن الله مشکل تا شب با تلفن حل شد...

min
Wednesday 29 March 2006, 11:15PM
بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام خدمت شما جناب شالیکار

جناب شالیکار جواب موضوع شما را که نوروز عید مذهبی نمیباشد را جناب min دادند

و فکر نمیکنم که نیاز به توضیح بیشتری باشد و همچنین میتوانید به مقاله "نوروز عيد مذهبي ايرانيان باستان مباركباد" جناب min نگاه کنید.
و جناب شالیکار من ملیت و قوم پرست نمیباشم بلکه من خدا پرست میباشم و اینکه ما به قومیت و ملیت به اندازه دین اهمیت بدهیم و ایرانی و اسلامی را کنار هم قرار دهیم کاملا اشتباه است.
مسلمان مسلمان است با هر ملیت و قومیتی که باشد ایرانی امریکایی افرقایی سیاه و سفید اینها نزد خدا ارزشی ندارد بلکه ارزش انسانها به ایمان انها است نه به ایرانی عربی اروپایی سیاه و یا سفید بودن انها که این امری خیلی واضح و اشکار است. پس ما هم قومیت و ملیت و ایرانیییی بودن را کنار بگذاریم و مسلمان باشیم نه ایرانی.مسلمان با شیم نه سفید پوست مسلمان باشیم و برادر با ان مسلمان سیاه پوست افریقایی که ایمانش نزد خدا مهم است نه رنگش.

http://www.islamway.com/?iw_s=Fatawa&iw_a=view&fatwa_id=4582
http://www.islamway.com/?iw_s=Article&iw_a=view&article_id=1006

جناب آقاي محب صحابه
من با دليل و احاديث معصومين كه متصل به وحي الهي هستند ثابت كردم كه نورورز عيد اسلامي نيز هست .
اين كه ما كريسمس را با نوروز مشابه بدانيم اصلا كار عاقلانه اي نيست .
در ضمن اسلام هرگز نگفته شما بايد تمام رسومات خود را كنار بگذاريد و ديگر مليت خود ار هم فراموش كنيد .
حديثي از رسول خدا (كه جانم و مادر و پدرم فداي او باد ) هست كه فرموده اند حب الوطن من الايمان .
پس در اسلام مليت هم وجود دارد . مليت بدون رسوم معني و مفهوم ندارد .
رسومات ملي كه مغاير با احكام نوراني اسلام نباشد همه پذيرفته شده اند . چه رسد به نوروزي كه احاديث متعدد در تاييد آن داريم .

mohebsahabeh
Thursday 30 March 2006, 06:24AM
جناب آقاي محب صحابه
من با دليل و احاديث معصومين كه متصل به وحي الهي هستند ثابت كردم كه نورورز عيد اسلامي نيز هست .
اين كه ما كريسمس را با نوروز مشابه بدانيم اصلا كار عاقلانه اي نيست .
در ضمن اسلام هرگز نگفته شما بايد تمام رسومات خود را كنار بگذاريد و ديگر مليت خود ار هم فراموش كنيد .
حديثي از رسول خدا (كه جانم و مادر و پدرم فداي او باد ) هست كه فرموده اند حب الوطن من الايمان .
پس در اسلام مليت هم وجود دارد . مليت بدون رسوم معني و مفهوم ندارد .
رسومات ملي كه مغاير با احكام نوراني اسلام نباشد همه پذيرفته شده اند . چه رسد به نوروزي كه احاديث متعدد در تاييد آن داريم .

بسم الله الرحمن الرحیم

البته این موضوع زیاد ربطی به اصل موضوع ندارد اما من امامان شما را به عنوان معصوم قبول ندارم که از انها دلیل می اورید و دلیلتان بر اینکه امامان مثلا جعفر صادق با وحی در ارتباط بودند چیست؟
مگر رسول الله اخرین پیامبر نبود و با فوت او ارتباط وحی قطع نشد؟؟؟

و فرق نوروز با کریسمس چیست؟ بگویید ما هم بدانیم!!!!
من این را میدانم که نوروز عید مذهبی زردشتیان و سالروز تولد اشتو زرتشت پیامبر زرتشتیان است.

اما رسوماتی که تشابه به کفار حالا مثلا مجوس است بالاتفاق حرام هستند و نمیتوان انان را انجام داد

و ان حدیث که از رسول الله که میگویید سند و مدرک ان کجاست تا من هم ببینم ایا حدیث مستند و صحیح است؟؟

کجا کسی بین بلال حبشی سیاه پوست با سایر اصحاب فرقی قائل میشد؟؟؟ فرق سلمان فارسی با بقیه اعراب مسلمان چه بود؟؟؟ از نظر شما اینها باید فرق میداشتند

min
Thursday 30 March 2006, 02:13PM
بسم الله الرحمن الرحیم

البته این موضوع زیاد ربطی به اصل موضوع ندارد اما من امامان شما را به عنوان معصوم قبول ندارم که از انها دلیل می اورید و دلیلتان بر اینکه امامان مثلا جعفر صادق با وحی در ارتباط بودند چیست؟
مگر رسول الله اخرین پیامبر نبود و با فوت او ارتباط وحی قطع نشد؟؟؟

و فرق نوروز با کریسمس چیست؟ بگویید ما هم بدانیم!!!!
من این را میدانم که نوروز عید مذهبی زردشتیان و سالروز تولد اشتو زرتشت پیامبر زرتشتیان است.

اما رسوماتی که تشابه به کفار حالا مثلا مجوس است بالاتفاق حرام هستند و نمیتوان انان را انجام داد

و ان حدیث که از رسول الله که میگویید سند و مدرک ان کجاست تا من هم ببینم ایا حدیث مستند و صحیح است؟؟

کجا کسی بین بلال حبشی سیاه پوست با سایر اصحاب فرقی قائل میشد؟؟؟ فرق سلمان فارسی با بقیه اعراب مسلمان چه بود؟؟؟ از نظر شما اینها باید فرق میداشتند
اينكه شما وحي را فقط مخصوص پيامبر بدانيد نشان ميدهد اصلا نمي دانيد وحي چيست .
در مورد عصمت امامان هم در قرآن صريحا آمده و نيازي به بحث ْآنچناني ندارد
- آيا به راستي شما فرق نوروز و كريسمس را درك نمي كنيد ؟
فرموديد نوروز سالروز تولد زرتشت است ؟؟؟؟؟ اين را ديگر از كجا در آورديد ؟ جالب است ؟ خوب است شما يك كتاب تاريخ بنويسيد .
شما قرآن را قبول داريد ؟ در قرآن نام ذوالقرنين را ديده ايد ؟ تاريخ آن را در قرآن خوانده ايد ؟ تاريخ كوروش را چه ؟ آيا ديده ايد اين دو تاريخ چقدر شبيه به هم هستند ؟ در همان تاريخ ايران باستان آورده اند كه كوروش عيد مذهبي بنا گذاشت به عنوان زايش زمين كه نوروز ناميدندش . و اين عيد را عيد مذهبي ايرانيان يكتا پرست ميدانستند .
آيا بزرگداشت چنين عيدي خلاف اسلام است ؟
از كجاي دين چنين برداشتي كرده ايد ؟ مي شود اين را توضيح دهيد ؟

mohebsahabeh
Thursday 30 March 2006, 03:42PM
بسم الله الرحمن الرحیم

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=%D8%AA%D9%88%D9%84%D8%AF%20%D8%B2%D8%B1%D8%AA%D8 %B4%D8%AA

و در مورد بقیه مسائل نیازی به توضیح نمیباشد

پرويز
Thursday 30 March 2006, 05:07PM
حب الوطن من الايمان .

اين هم حديث است؟

فکر نمی کنم که حديث باشد. اگر هست، تا چه حد صحت دارد؟

min
Friday 31 March 2006, 02:23AM
اين حديث صد در صد مستند و موثق استدر سفينه البحار هم آمده است
سند دقيقش را هم در آينده مي نويسم
يا علي

min
Friday 31 March 2006, 02:31AM
بسم الله الرحمن الرحیم

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=%D8%AA%D9%88%D9%84%D8%AF%20%D8%B2%D8%B1%D8%AA%D8 %B4%D8%AA

و در مورد بقیه مسائل نیازی به توضیح نمیباشد
اين كه آوردي اثبات حرف بالا نيست
زرتشت حدود 6000 سال قبل از مسيح به دنيا آمده و روز تولد او را خورداد مي نامند .
(اي كاش منابع خودت ار هم نگاه مي كردي)
نوروز سر آغازش متعلق به حدود 2500سال پيش است .
اين كجا و آن كجا ؟
در ضمن زرتشت روز ششم فروردين است كه همان خورداد روز است ( البته در اين در تاريخ شك وجود دارد و برخي هم دهمد دانسته اند . ) اما نوروز آغاز فروردين است .
بهتر است روي تاريخ نوروز يك گشت و گذاري بكنيد . البته در كتابهاي معتبر تاريخي مثل كتاب تاريخ ايران باستان نوشته حسين مكي

mohebsahabeh
Friday 31 March 2006, 07:34AM
اين هم حديث است؟

فکر نمی کنم که حديث باشد. اگر هست، تا چه حد صحت دارد؟

:smile21: البته پس اینها که اینقدر با امریکایی ها و انگلیسی ها خوبند بدون دلیل نیست:smile21: چونکه ان سرباز امریکایی و ان جرج بوش برای حب وطن عراق و افغانستان حمله کرده اند و از حب وطن است که مسلمانان را که دشمن انهایند را میکشند تا به وطنشان خدمت کنند و این از ایمان انهاست :smile55:

البته حق هم دارند چون درجه منافق (روافض ) از درجه کفار (همان جرج بوش) خیلی پایین تر است و منافق در اسفل سافلین جهنم قرار دارد.

min
Saturday 1 April 2006, 01:32AM
:smile21: البته پس اینها که اینقدر با امریکایی ها و انگلیسی ها خوبند بدون دلیل نیست:smile21: چونکه ان سرباز امریکایی و ان جرج بوش برای حب وطن عراق و افغانستان حمله کرده اند و از حب وطن است که مسلمانان را که دشمن انهایند را میکشند تا به وطنشان خدمت کنند و این از ایمان انهاست :smile55:

البته حق هم دارند چون درجه منافق (روافض ) از درجه کفار (همان جرج بوش) خیلی پایین تر است و منافق در اسفل سافلین جهنم قرار دارد.

جدا جالبه
شيعيان با آمريكا دوستند يا شما وهابيها كه اجير شده دست آنهاييد تا كودكان و نوزادان و زنان شيعه را بكشيد ؟
جدا به اين مسلماني خود فخر بفروشيد - كه پر است از تهمت و افترا و دروغ
و دستتان آلوده به خون شيعيان
آري شايد بتوانيد با اين حرفها خودتان را راضي كنيد والا توجيه ديگري براي خود نداريد .

min
Saturday 1 April 2006, 01:42AM
در شمن آقاي محب صحابه
اگر جوابي به استدلالات من نداريد اقرار كنيد
آنقدر مرد باشيد كه بگوييد پاسخي ندارم .
شما ادعايتان در تاپيكها زياد است
اما تا به اينجا رسيد تاريخ و اسناد معتبر چيز ديگري ثابت كرد چگونه خود را باختيد و شروع كرديد به اتهام بستن ؟

رضائی
Wednesday 19 March 2008, 11:03AM
:smile07::smile07::smile07:با سلام
از اینکه این باشگاه را برای گفتگو با جوانان عزیز ایرانی انتخاب نموده ام بسیار خوشحال بوده و در این آخرین ساعات سال 1386 برای شما از در گاه ایزد منّان آرزوی موفقیت توأم با عافیت و عاقبت بخیری مسئلت می نمایم .
با این سایت به صورت اتفاقی و در حال جستجوی مطلبی در خصوص نوروز آشنا شده و در آن ثبت نام نمودم و امیدوارم بتوانم همکلام خوبی برای شما باشم . چنانچه بخواهید با افکار و عقاید بنده بیشتر آشنا شوید می توانید به وبلاگ بنده به آدرس زیر مراجعه فرمایید :
http://manazel.blogfa.com/
واما مطلب زیر که دقایقی قبل در وبلاگ خود قرار داده و کاری است جدید در خصوص " احیای نوروزسنّت یا بدعت ؟؟؟ که ان شاءالله بدور از هرگونه تعصبی نوشته شده باشذد را برای شروع و قضاوت شما دوستان در این قسمت قرار می دهم و امیدوارم مورد استفادۀ دانش پژوهان قار گیرد .
به امید دیدار مجدد شما - احمد رضائی ،11/3/1429 مطابق با 29/12/1386 :smile07::smile07::smile07:
در خبرها آمده بود که رئیس جمهور در مراسم ثبت ملي نوروز باستاني( در تاریخ دوشنبه
۲۷ /۱۲/۱۳۸۶) تاکيد کرد:

{ تقارن پر معنا و زيباي ثبت ملي نوروز در آغازين روز ولايت و امامت امام منتظر و حقيقت و غايت هستي و نقطه اوج کمال انساني بسيار زيبا و الهام بخش است.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، رييس جمهوري خاطر نشان کرد: با توجه به خاطرات گذشته، همه ما مي دانيم که حال و هواي نوروز ، يک حال و هواي روحاني و معنوي است که با شنيدن " يا مقلب القلوب" همه رنج ها و سختي ها و دردها از دل ها بيرون مي رود.
احمدي نژاد در همين رابطه به سخنان امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: امام صادق(ع) مي فرمايند،در نوروز بود که خداوند از انسان ها عهد بندگي و تبعيت از خليفه الله را گرفت و در نوروز بود که خداوند از انسان عهد و پايبندي به خوبي ها را گرفت.
رييس جمهوري در بخش ديگري از سخنانش افزود: زنده شدن طبيعت در نوروز يادآور اين حقيقت است که بعد از تاريکي و ظلمات و ظلم ها و سختي ها روشني در راه است و تولد جديدي در انتظار است که همه خوبي ها و زيبايي ها شکوفا مي شود.
احمدي نژاد با تاکيد بر اينکه همه خلقت، تلاش ها و مجاهدت هاي بزرگان براي تحقق آن صبح زيبا و دل انگيز است، اظهار داشت:: اين اتفاقي نيست که ملت ايران خواستار نوروز است و نوروز را ارج مي گذارد.
رييس جمهوري خاطر نشان کرد: هيچ نشاني از شرک و دنباله گيري تجاوز و ظلم که ناشي از انديشه شرک بوده است، در تاريخ ملت ايران مشاهده نمي شود و ملت ايران ميراث دار نوروز است گرچه نوروز متعلق به همه ملت ها است.
احمدي نژاد تصريح کرد: ملت ايران پرچمدار و پيش قراول نوروز و به عبارتي پرچمدار همه خوبي ها ، عدالت پرستي و نوع دوستي است.
احمدي نژاد در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ثبت ملي نوروز باستاني را که يادآور آرزوي تاريخي بشريت و عشق انسانها و پاکي و عدالت است ، به رهبر عزيز، ملت ايران و همه ملت ها تقديم مي کنم.
رييس جمهوري تاکيد کرد: انديشه نوروزي ، انتظار و تولد دوباره و انديشه حاکميت خوبي ها ، نور گرما بخشي است که دل هاي همه بشريت را نگاه دار است.
احمدي نژاد گفت: به اميد روزي هستيم که صاحب حقيقي عشق و پاکي و نوروز ظهور کند و مردم فوج فوج در زير پرچم توحيدي اش حرکت کنند. }
آنچه مرا واداشت که این مطلب رابنویسم کوبیدن عید نوروز نبوده ونیست بلکه می خواهم بگویم اگر مسئولین می خواهندعید نوروز را جشن بگیرند دیگر چرا ازدین مبین اسلام و اهلبیت عصمت و طهارت ( علیهم السلام ) مایه می گذارند و چرا برای جذب چهار نفر بیشتر به جمع موافقانتان سنتهای کهن و مطرود را احیا می نمایند که زمانی خود از مخالفان سرسخت آن بوده اند . چه دلیلی دارد که بر چهارشنبه سوری ، شب یلدا ، جشن مهرگان ، سیزده بدر ، و... صحه گذاشته و برای تأیید حرف خود حدیث ضعیف السّند از امام صادق نقل می نمایند .
آقای احمدی نژاد ! آیا شما در خصوص فقه وعلم رجال تخصص دارید که این چنین سخن می گویید و حتی ظهور حضرت امام زمان ( عجّل الله تعالی فرجه الشّریف ) را به نوروز گره می زنید .مگر ملت مسلمان و بیدار کشورمان فراموش نموده اند محمد رضای ملعون و مقبور به هنگام برپایی جشنهای ۲۵۰۰ سالۀ شاهنشاهی خود خطاب به کورش و مقبرۀ او گفت : بخواب که ما بیداریم ، مگر نه اینکه یکی از اشتباهات خاندان پهلوی را احیای اعیاد و رسوم زرتشتیان می دانند ، شاید اگر او هم مانندشما سیاستمدار بود و برای صحه به قول خودش از آیات و روایات استفاده می کرد همانگونه که ابوهریره ها و ثمرة بن جندب ها در خدمت امثال معاویه ها بوده و برای پیشرفت مقاصد وی حدیث جعل نمودند ، واین گونه عمل نموده بود دیگر این چنین منفور و مطرود نمی شد !!!
به این اندازه که برای بزرگداشت ایامی همچون شب یلدا و نوروز و چهارشنبه سوری و ... اهمیت قائل شده ودر وصف آن مراسم گرفتند آیا یک پنجم آن در خصوص " عید سعید خم " که به فرمودۀ خداوند متعال در قرآن کریم " روز اکمال دین و اتمام نعمت " است و نیز دیگر اعیاد مذهبی همچون " عید سعید فطر " و عید سعید قربان " و عید سعید مبعث " و سالروز ولادت پیامبر عظیم الشّأن اسلام ( صلّی الله علیه و آله وسلّم ) و ائمۀ معصومین ( علیهم السّلام ) مطلبی منتشر شد یا در رسانۀ ملی از آنها یاد گردید ؟؟؟ !!! فقط در چنین روزهایی در ابتدای اخبار می شنوید که گویندۀ خبر این مطلب دروغ را می گوید که : " ایران اسلامی در سالروز مثلاً عید سعید فطر یا ولادت فلان امام معصوم غرق در شور و نشاط بود و به همین مناسبت در جای جای میهن عزیزمان مردم به برپایی جشن و پخش شیرینی و نقل و .. پرداختند " خدا وکیلی چنین بوده است ؟ آیا به همین اندازه که نوروز را ثبت ملی نمودند ،عید سعید غدیر خم و سایر اعیاد را هم ثبت کردند؟
آقای احمدی نژاد و مخاطبین محترم خوب است سری به کتاب شریف منتهی الآمال مرحوم حاج شیخ عباس قمی ( ره ) ج ۲ باب نهم در تاریخ حضرت امام موسی کاظم " علیه السّلام " صفحۀ ۲۴۷ و یا به کتاب لؤلؤو مرجان تألیف استاد گرانقدر ایشان مرحوم خاتم المحدّثین علامه حاج میرزا حسین نوری " اعلی الله مقامه الشّریف " صفۀ ۴۲ و ۴۳ که از کتاب شریف مناقب آل ابیطالب ( علیهم السّلام ) مرحوم ابن شهر آشوب مازندرانی ج ۴ صفحۀ ۳۱۸ و ۳۱۹ روایت زیر را نقل نموده اند بزنند تا برایشان مشخص شود که نوروز جایگاهی در اسلام ندارد :
« منصور دوانیقی " علیه العنة والعذاب " که دومین خلیفۀ سفاک و خونخوار عباسی است ، پس از شهادت حضرت امام جعفر صادق " علیه السّلام " احتمالاً برای دلجویی از فرزند گرامی آنحضرت به دنبال حضرت امام موسی کاظم " علیه السلام " فرستاد تا در روز نوروز جلوس نموده تا مردم به آن جناب تبریک و تهنیت گویند ( ظاهراً غرضش نیابت از آن جبّار بوده باشد ) و آنچه مردم از تحف و هدایا بیاورند گرفته و قبض نماید . پس حضرت فرمودند :
" من در اخباری که از جدّم رسول خدا ( صلّی الله علیه و آله وسلّم ) وارد شده بررسی و تفتیش نمودم از برای این عید ( نوروز ) خبری نیافتم ، و این سنّت فُرُس ( ایرانیان ) است و اسلام آن را محو نموده ، و معاذالله ( پناه می برم به خدا ) از آنکه احیا کنیم چیزی را که اسلام آن را محو نموده است ..... »
وهمچنین مرحوم علامه حاج سیإد محمد حسین حسینی طهرانی ( ره) در کتاب شریف رسالۀ نوین خویش ( بناء اسلام بر سال و ماه قمری ) صفحۀ ۱۵۱ در خصوص ضعیف بودن روایات مشهور برانجام غسل و نماز و دعا در نوروز چنین مرقوم نموده اند :

« واما آنچه راجع به عید نوروز در افواه شهرت یافته است که اسلام آن را امضاء کرده ؛ و غسل و نماز و دعا را هنگام تحویل شمس به برج حمل ( فروردین ) ، مرغوب دانسته است ؛ کلامی است از حقیقت خالی .
اسلام ابداً در این باره ترغیبی نکرده است ؛ بلکه گرفتن عید را به عنوان سنّت ملّی و آداب قومی بدعت شمرده و مردود دانسته است . روایتی که در این باب از معلّی بن خُنَیس وارد شده ، ضعیف السّند است . و بقیۀ احادیث نیز به همین منوال . و غسل و دعا نیز بنابر ادلّۀ تسامح در سنن بر اساس روایت " هرکس که به او ثواب و پاداش بر عملی ابلاغ شود ؛ و آن کس به جهت دریافت آن ثواب ، آن عمل را به جای آورد ، آن ثواب به او داده خواهد شد ؛ و اگرچه واقع امر ، طبق آن ابلاغی که شده نبوده باشد " مشرّع حکم نیست ( به آن مشروعیّت نمی بخشد ) و استمساک به آنها در این مورد مبنی ندارد ... و همچنین در بارۀ مهرجان که عید مهرگان است نهی وارد شده است . و تمسّک به نیروز ( نوروز ) و مهرجان ( مهرگان ) را از آداب جاهلیّت شمرده است . »
" والسّلام علی من اتّبع الهدی "

احمدfff
Wednesday 19 March 2008, 11:31AM
عيد سعيد باستاني نوروز مباركباد

در كتاب بحارالانوار مرحوم مجلسى رحمه الله پيرامون عيد نوروز روايات متعددى نقل شده به طورى‏كه در جلد 59 بيش از 45 صفحه به اين موضوع اختصاص يافته است. در اين مختصر، به بخش‏هايى از آن مباحث اشاره مى‏شود:
معلى بن خنيس نقل كرده است كه روز نوروز بر امام جعفر صادق عليه السلام وارد شدم، امام عليه السلام خطاب به من فرمود: آيا اين روز را مى‏شناسى؟ عرض كردم، قربانت‏شوم، اين روزى است كه ايرانى‏ها آن را بزرگ و نيكو مى‏شمارند و به همديگر هديه مى‏دهند. پس امام فرمودند: علت اين امر را كه بسى ديرينه است‏برايت تشريح خواهم كرد. عرض كردم اگر اين موضوع را از ناحيه شما فراگيرم بهتر از آن است كه گذشتگانم زنده شوند و دشمنانم نابود گردند!
پس فرمودند: اى معلى! همانا نوروز روزى است كه پروردگار جهان از بندگانش پيمان گرفت كه او را پرستش كنند و به او شرك نورزند و به پيامبران و امامان عليهم السلام ايمان بياورند. نوروز اولين روزى است كه خورشيد در آن طلوع كرد و بادهاى ناگهانى وزيدن گرفت و ستاره زمين در چنين روزى ايجاد شد ... نوروز روزى است كه على عليه السلام در نهروان خوارج را هلاك كرد; گل‏هاى زمين در آن روز خلق شد; در چنين روزى بود كه كشتى حضرت نوح عليه السلام بر كوه جودى نشست; همان روزى است كه جبرئيل بر پيامبر صلى الله عليه و آله نازل شد; همان روزى است كه ابراهيم عليه السلام بت‏ها را شكست; در همين روز حضرت محمد صلى الله عليه و آله، على عليه السلام را بر دوش خود حمل كرد تا بت‏هاى قريش را سرنگون كند... در چنين روزى حضرت مهدى عليه السلام ظهور مى‏فرمايد و ما انتظار فرج آن حضرت را در چنين روزى داريم; براى اين‏كه نوروز از ما و شيعيان ماست. نوروز براى مسافرت خوب و براى زراعت و طلب حوايج‏بسيار نيكوست، عقد نكاح و ازدواج در چنين روزى بسيار شايسته است. (1)
همچنين در كتاب مزبور آمده است‏شيخ طوسى و ساير متاخرين براى عيد نوروز اعمال مخصوصى را بيان داشته‏اند كه از آن جمله است: غسل، روزه، نماز و... (2) همچنين روايت‏شده كه احمد بن فهد الحلى رحمه الله در كتاب مهذب البارع فرموده است كه: نوروز، روز عزيز و بلند مرتبه‏اى است. (3) مرحوم سيد مرتضى علامه بهاءالدين على بن حميد با استناد به فرمايش معلى بن خنيس از امام صادق عليه السلام روايت كرده است كه: نوروز روزى است كه در آن روز پيامبر خدا صلى الله عليه و آله در آن روز براى امير المؤمنين على عليه السلام در غدير خم پيمان گرفت و آن حضرت را به امامت‏بعد از خودشان منصوب فرمود... و نوروزى بر ما نمى‏گذرد الا اين‏كه ما در آن روز منتظر ظهور فرج قائم آل محمد صلى الله عليه و آله هستيم. و نوروز از روزهاى ما مى‏باشد. (4)
مرحوم حاج شيخ عباس قمى رحمه الله در فصل يازدهم كتاب گرانسنگ مفاتيج الجنان اعمال ويژه‏اى براى عيد نوروز آورده‏اند از جمله: نماز، ادعيه متعدد و صدقه دادن. و نيز از امام ششم عليه السلام روايت كرده كه چون عيد نوروز فرا رسد، غسل كن و پاكيزه‏ترين جامه‏هاى خود را بپوش و به بهترين بوهاى خوش خود را خوشبو گردان. صله ارحام، عيادات از بيماران، بزرگان دين، علما و پدر و مادر از جمله برنامه‏هاى اين روز است.

پى‏نوشت‏ها:

1- علامه مجلسى، بحارالانوار، ج 59، ص 91، باب 22

http://maarefeslami-hoghogh.blogfa.com/post-57.aspx

min
Friday 21 March 2008, 02:37AM
نوروز از نگاه شريعت

احمد محيطي اردكاني: يا مقلب القلوب و الابصار يا مدبر الليل و النهار يا محول الحول و الاحوال‏حول حالنا الى احسن الحال.

تمام قلوب و تمام ابصار و بصيرت‏ها در دست‏خداى تبارك و تعالى و يد قدرت اوست.

اوست كه تدبير مى‏كند جهان را، ليل و نهار را، و اوست كه قلوب را متحول مى‏كند وبصيرت‏ها را روشن مى‏كند، و اوست كه حالات انسان را متحول مى‏كند و ما آن را در ملت‏عزيز خودمان در زن و مرد، در كوچك و بزرگ يافتيم. اين تقليب قلوب كه قلب‏ها رااز آمال دنيوى و از چيزهايى كه در طبيعت است‏بريده بشود و به حق تعالى پيوسته‏بشود و بصيرت‏ها روشن بشود و صلاح و فساد خودشان را به وسيله بصيرت بفهمند، درملت ما بحمدالله تا حدود چشمگيرى حاصل شده است و من اميدوارم كه در اين سال‏جديد به اعلا مرتبت‏خودش برسد.»

اعياد اسلامي

در قرآن كريم مى‏خوانيم:

...اللهم ربنا انزل علينا مائده من السماء تكون لنا عيدا لاولنا و اخرنا و ايه منك‏و ارزقنا و انت‏خير الرازقين خداوندا!، مائده‏اى از آسمان بر ما نازل فرما تابراى اولين و آخرين ما عيد، و نشانه‏اى از جانب تو باشد و به ما روزى عنايت كن‏كه تو بهترين روزى‏دهنده هستى.» عيد از ماده «عود» به معنى بازگشت گرفته شده‏و به گفته راغب اصفهانى به معنى بازگشت‏به وضعيت مطلوب گذشته است. و به روزهاى‏سرور و شادى نيز گفته مى‏شود.

در اسلام روزهايى، به نام عيد اسلامى اعلام گرديده است كه مهمترين آنها عبارتنداز:

اول شوال، عيد فطر دهم ذيحجه، عيد قربان هيجدهم ذيحجه، عيد غدير جمعه، عيدمحمد(ص) چرا كه در هر يك به گونه‏اى بازگشت انسان به فطرت توحيدى‏اش مطرح است.

بنابراين: «عيد نه جامه رنگارنگ پوشيدن است كه اين عيد كودكان است، نه شربت‏و شيرينى و غذاهاى متنوع خوردن، كه اين عيد شكمبارگان است، نه به سياحت و تفرج‏بى‏محتوى پرداختن، كه اين عيد ولگردان است، نه بى‏بندو بارى و هرزگى و عياشى‏كردن، كه اين عيد بوالهوسان است، نه قاه قاه خنديدين و همديگر را به مسخره‏گرفتن و به بازى روز گذراندن، كه اين عيد غافلان است، نه تاب خوردن و سبزه‏روياندن و سفره هفت‏سين چيدن و رنج پختن «سمنو» كشيدن، كه اين عيد خرافه‏پرستان‏است.

هيچ كدام از اينها مفهوم عيد از ديدگاه اسلام نيست، كه عيد اسلامى موفقيت درراه انجام وظيفه است. و تطهير نفس و تصفيه جان و تمرين صبر و استقامت، چون عيدفطر پس از ماه مبارك رمضان.

و عيد، گذشتن از امتيازات است. و رسيدن به هم‏آهنگى و شركت در وحدت بزرگ‏اسلامى، شكستن غرور و خودخواهى و ترك نازپروريها، سايه‏نشينى‏ها، مشتاقانه نداى حق‏را لبيك گفتن ... و سرانجام خود را بازيافتن و به خدا رسيدن. چون عيدالضحى پس‏از دوران سازنده حج.

عيد، چون قطره‏اى به درياى جمع پيوستن است. و از انزوا به در آمدن، گسسته‏ها رابهم بستن و صف صف بهم پيوستن، پيوند خود را با خدا استوار كردن و دين خود را هرهفته تحكيم بخشيدن، همچون عيد جمعه كه عيد محمد(ص) است‏».

برترين عيد، روزى است كه خداوند متعال نعمتش را بر مسلمانان تمام كرد و اركان‏دين را محكم و استوار نمود، و رسالت را به امامت پيوست، و رهبر آينده مسلمانان‏را معرفى كرد، و فرزند كعبه را بر فراز منبر امامت نشاند، چون هيجدهم ذيحجه عيدغدير خم.

آن‏گونه كه در روايات آمده است و بعضى از علماى بزرگوار فرمودند، و در گاهنامه‏تطبيقى سه هزار ساله به روشنى مشخص گرديده، آن روز، عيد غدير خم با اول فروردين‏سال دهم هجرى شمسى مطابق بوده است و عيد نوروز نيز به بركت ولايت رنگ الهى به‏خود گرفت و در بين شيعيان و ايرانيان شهرت و دوام يافت.

بهار طبيعت

بى‏ترديد، عيد نوروز، عيد طبيعت است، «آغاز بهار و موسم اعتدال‏طبيعت و لطافت هوا و تعديل شب و روز و رهايى از قساوت زمستان و سردى و سياهى‏شبهاى ديرپا مى‏باشد.

عيدى همراه با سرود پرندگان و تكبير جنگل و تسبيح باد و ريزش ابر و فرياد رعدو رويش صحراست.

اگر ما خرافات و نقاط منفى و تاريك را از چهره اين عيد بزداييم و بگذاريم‏همرنگ طبيعت‏با صفا، باشد و بر جهان مثبت و خداپسندانه‏اش بيفزاييم، در ديد مكتب‏نيز عيدى عزيز و ارجمند خواهد بود.»

چنانچه در حديث آمده: هر چيزى بهارى داردو بهار قرآن ماه مبارك رمضان است. از اين‏رو اميرالمؤمنين(ع) مى‏فرمايد: «قرآن‏را بياموزيد كه بهار دلهاست.» يعنى جان و روان انسان با تعاليم عالى الهى،شكوفا مى‏شود.

آرى عيد واقعى انسان كه برترين مخلوق الهى، و گل سرسبد عالم خلقت است، بازگشت‏به خويشتن خويش و توجه به مبدا هستى، و تعليم كتاب سعادتش و در نهايت‏خود رابازيافتن و به خدا رسيدن است.

و اين عيد اختيارى است، و انسان مى‏تواند از هر روز براى خودش عيدى بسازد.

اميرالمؤمنين على(ع) مى‏فرمايد:

«كل يوم لا يعصى الله فهو يوم عيد» (هر روزى كه خداوند نافرمانى نشود آن‏روز، عيد است). البته آنگونه كه قرآن مى‏فرمايد: از بهار طبيعت و حيات دوباره‏يافتن گل‏ها و گياهان، سبزه‏ها و درختان، به جنب و جوش آمدن پرندگان و حيوانات‏طراوت يافتن باغ‏ها و چمن‏زارها، بايد درس رستاخيز و بازگشت‏به سوى خدا را آموخت:

خداوند متعال مى‏فرمايد: «زمين را جامد و افسرده و بى‏روح و بى‏جنبش مى‏بينى،اما همين كه آب باران بر آن نازل كنيم، به جنبش و حركت درمى‏آيد و فزونى مى‏گيرد،و انواع گياههاى سرورافزا مى‏روياند، اين از آن جهت است كه خدا حق مطلق است ونظام زنده كردن مرده‏ها در قبضه قدرت اوست. و اوست كه بر هر چيزى تواناست.»

نوروز در گذر تاريخ

نخستين روز از نخستين ماه سال شمسى را نوروز مى‏گويند وايرانيان در اين روز بزرگترين جشن ملى خود را برگزار مى‏كنند. آرياييان در اعصارباستانى دو فصل گرما و سرما داشتند، در هر يك از اين دو فصل جشنى برپا مى‏داشتندكه هر دو آغاز سال نو به شمار مى‏رفت، اولى را نوروز و دومى را مهرگان مى‏ناميدند.

هر چند در دربار نخستين خلفاى اسلامى به نوروز اعتنايى نمى‏شد، ولى خلفاى بعدى‏اموى دوباره نوروز را گرامى داشتند و براى افزودن درآمد خود، هداياى نوروز راباب كردند. و با ظهور «ابومسلم خراسانى‏» و روى كار آمدن خلافت عباسى و نفوذبرمكيان و ديگر وزراى ايرانى و تشكيل سلسله‏هاى طاهريان و صفاريان، جشن‏هاى ايران‏بار ديگر رونق يافت.

با آنكه بسيارى از سنت‏هاى ايرانيان بعد از ظهور اسلام در ايران از بين رفت وسنت‏هاى اسلامى جاى آنها را گرفت، اما عيد نوروز كم و بيش در ميان آنها باقى ماند.

شايد مصادف شدن روز غدير خم در سال دهم هجرى با عيد نوروز در آن بى‏تاثيرنباشد.

على كاظمى در مقدمه ترجمه كتاب سيد عبدالرضا حسينى شهرستانى به نام «نوروزدر اسلام‏» نگاشته است: «با توجه به رواياتى كه در باره نوروز رسيده است، معلوم‏مى‏شود، نوروز پيش از اسلام مورد توجه پيامبران و رهبران الهى بوده است و ازابتدا شادى و سرورى كه در اين روز مى‏شده است‏به خاطر امور معنوى و حوادث مذهبى‏كه در اين روز اتفاق افتاده بوده است، ... ولى همان‏گونه كه در اثر مرور زمان‏بسيارى از واقعيت‏ها وارونه شده و بسيارى از حقايق تحريف گرديده، نوروز هم به‏صورت يك روز ملى و باستانى درآمده، شادى و سرور آن نيز به حساب امور مادى‏گذاشته شده است...» نوروز از جمله دستاويزهايى بوده است كه سلاطين از آن‏بهره‏بردارى كرده‏اند.

جمشيد پادشاه بزرگ ايران باستان به همين منظور و به خاطر استفاده از همين‏فرصت، تاجگذارى خود را در روز نوروز انجام مى‏دهد، و حتما تبليغاتى هم به راه‏مى‏انداختند كه امروز، روز پيمان خلافت الهى است و مردم را دعوت مى‏كردند كه‏بيايند و با آوردن هداياى نوروزى با نماينده خدا بيعت كنند و تاجگذارى او راتبريك بگويند. با اين مقدمه، پاسخ اين سؤال كه چرا اعراب نوروز را ضايع ساختند؟، نيز روشن مى‏شود:

در روايت معلى بن‏خنيس از حضرت امام صادق(ع) اشاره به همين حقيقت است: ...اين روز از روزهاى ماست و از روزهاى شيعيان ما به شمار مى‏رود، كه ايرانيان آن‏را حفظ كرده، و شما عرب‏ها آن را ضايع ساخته‏ايد.

اعراب به پيروى از دستگاه خلافت‏بنى‏اميه و بنى‏عباس چون نوروز را روز ولايت وخلافت الهى مى‏شناختند، سخت كوشيدند كه اين روز را مخفى كرده، ضايع سازند. و لذابراى لكه‏دار كردن نوروز، اين روز را از بازمانده‏هاى مجوس معرفى كرده‏اند. تاجايى كه مى‏بينيم حضرت امام موسى بن‏جعفر(ع) نيز در مقام تقيه به منصور دوانقى‏مى‏فرمايد: «از رسم‏هاى فرس است و اسلام آن را از بين برده است...»

بعضى افراداين روايت را دليل بر عدم مشروعيت نوروز گرفته‏اند اما با توجه به روايات‏معارض، حمل بر تقيه شده است، و بهترين دليل بر عظمت نوروز است و مى‏رساند كه‏خلفا تا چه اندازه براى از بين بردن نوروز مى‏كوشيده‏اند و پس از يك دوره تبليغات‏خلفا كه نوروز كاملا مسخ و در افكار عمومى مسلمين از سنت‏هاى مجوس معرفى شده، اينك منصور دوانقى حضرت موسى بن‏حعفر(ع) را در اين روز وادار به جلوس مى‏كند تااز طرفى (مانند مامون) براى خود موفقيت كسب كند و از طرفى حضرت را در معرض اعتراضات اعراب قرار دهد... به هر حال شكى نيست در اينكه از نظر اهل بيت(ع)نوروز از روزهاى مهم مذهبى معرفى شده و تجليل آن البته با آداب و رسومى كه درروايات بيان شده است، بسيار پسنديده مى‏باشد. روزه گرفتن، نماز خواندن، شكر نعمت‏ولايت‏بجا آوردن، تجديد بيعت‏با رهبران الهى و به زيارت مؤمنين و علماى ربانى‏رفتن.

اينها خلاصه اعمالى است كه مسلمان‏ها در نوروز، به عنوان روز ولايت و روز پيروزى‏حق و عدالت انجام مى‏دهد.

نوروز در روايات

بخشى از مضامين روايات در مباحث گذشته، بيان گرديد، در اين‏فرصت متن بعضى را مورد توجه قرار مى‏دهيم.

1. آداب نوروز

«روى المعلى بن‏خنيس عن مولانا الصادق(ع) فى يوم النيروز: واذا كان يوم النيروز فاغتسل و البس انظف ثيابك و تطيب باطيب طيبك و تكون صائماذلك اليوم ...

معلى بن‏خنيس به نقل از امام صادق(ع) در باره نوروز مى‏گويد: هنگام نوروز غسل‏كن، پاكيزه‏ترين لباس‏هايت را بپوش به خوشبوترين چيزها خود را خوشبو نما و در آن‏روز، روزه باش.

در دنباله روايت، دستور چهار ركعت نماز و سجده شكر و دعاى مخصوص در اين روزذكر شده است.»

اين حديث مورد استناد بسيارى از فقها براى استحباب غسل و روزه ونماز در روز نوروز قرار گرفته است. صاحب وسايل اين روايت را دو سه مورد نقل‏كرده است. صاحب جواهرالكلام، همين روايت را از مصباح و مختص آن نقل كرده و مستنداستحباب اين اعمال در روز نوروز دانسته است. و مرحوم علامه مجلسى در زادالمعادمى‏فرمايد:

به اسناد معتبره از معلى بن‏خنيس كه از خواص حضرت امام صادق(ع) بوده (اين‏روايت) منقول است.

2. روز پيمان با خدا

علامه مجلسى مى‏گويد: در بعضى از كتب معتبره ديدم كه:

معلى بن‏خنيس مى‏گويد: روز عيدى خدمت امام صادق(ع) رفتم. پرسيد: اين روز رامى‏شناسى؟ گفتم: روزى است كه عجم آن را بزرگ مى‏شمرند و در آن به يكديگر هديه‏مى‏دهند. حضرت فرمود:

قسم به بيت عتيق كه در مكه است، اين نيست مگر به جهت موضوعى قديمى كه براى توتفسير مى‏كنم ...نوروز، روزى است كه خداوند از بندگان پيمان گرفت و آن اولين‏روزى است كه خورشيد كرد. و بادها وزيدن گرفت، كشتى نوح(ع) بر كوه «جودى‏» قرارگرفت و خداوند كسانى را كه از خانه خارج شده بودند، زنده نمود ... و پيامبراسلام(ص) به اصحاب امر فرمود: «با على(ع) به عنوان امارت مؤمنين بيعت كنند...

و هيچ روزى نوروز نيست مگر اينكه در آن روز انتظار فرج داريم، زيرا نوروز ازروزهاى ما و روزهاى شيعيان ماست، عجم آن را حفظ كرد و شما آن را تضييع نموديد...»

احمد بن‏فهد در كتاب مهذب البارع نظير اين روايت را آورده است.

3. روز ولايت

«معلى بن‏خنيس عن الصادق(ع): ان يوم النيروز هو اليوم الذى اخذفيه النبى(ص) لاميرالمؤمنين(ع) العهد بغدير خم فاقروا له بالولايه فطوبى لمن ثبت‏عليها و الويل لمن نكثها...

نوروز روزى است كه پيامبر(ص) از مردم براى اميرمومنان(ع) پيمان ولايت گرفت ومردم آن را پذيرفتند، خوش به حال كسى كه بر آن پيمان ثابت‏بماند، واى بر كسى كه‏آن عهد را بشكند...»

4. برآورده شدن نياز

مفضل بن‏عمر مى‏گويد: امام صادق(ع)در ضمن خبرى طولانى فرمود: خداوند به حزقيل وحى فرمود يا حزقيل، اين روز شريف وبا ارزش بزرگى است نزد من، و قسم خورده‏ام كه كسى در اين روز، نيازى از من طلب‏نكند، مگر آنكه برآورده سازم و آن روز نوروز است...

5. هر روز نوروز

«و اتى على(ع) بهديه النيروز فقال عليه السلام: ما هذا؟

قالوا: يا اميرالمؤمنين اليوم النيروز، فقال عليه السلام، اصنعوا لنا كل يوم‏نيروزا.

براى على(ع) هديه نوروزى آوردند، حضرت پرسيد: اين چيست؟ گفتند: اى اميرمومنان‏امروز نوروز است، فرمود: هر روز را براى ما نوروز بسازيد.»

6. هديه نوروزى

ابراهيم كرخى مى‏گويد: از امام صادق(ع) سؤال كردم، در باره مرد ثروتمندى كه روزمهرگان يا نوروز، مردم به او هديه مى‏دهند ولى او در عوض احسانى نمى‏كند. امام‏عليهم السلام فرمود: آيا آنها اهل نماز هستند؟

گفتم: آرى.

فرمود: هديه آنها را بايد بپذيرد و او نيز در مقابل‏براى آنها هديه‏اى بفرستد...

منبع: ماهنامه كوثر