نمايش نسخه نهائي : نوروز عيد مذهبي ايرانيان باستان مباركباد
min
Sunday 19 March 2006, 01:40AM
عيد باستاني نوروز كه قديمي ترين عيد در جهان است و قدمت بسيار دارد فلسفه بزرگي در پشت خود دارد
برخي از مورخيت اين عيد را متعلق به زماني قبل از كوروش مي دانند ولي همه مورخين بر اين عقيده اند كه كوروش ( ذوالقرنين )پايه گذار عيد مذهبر براي سرزمين وسيع ايران با نام نوروز يا زايش زمين بوده است .
در روايات اسلامي هم براي اين عيد احترام خاصي قايل بودند كه معروفترين آن روايات روايتي از حضرت امام جعفر صادق (ع) مي باشد :
مُعلّى پسر خُنَيس گويد: در روز نوروز، بر امام صادق(ع) وارد شدم. فرمود: «آيا اين روز را مى شناسى؟». گفتم: قربانت گردم! اين روز را فارسيانْ گرامى مى دارند و به يكديگر هديه مى دهند. فرمود: «سوگند به خانه كعبه كه اين، رمزى ديرينه دارد و برايت روشن مى سازم تا آگاه گردى». گفتم: سرورم !آموختن اين امر از شما برايم بهتر از آن است كه مردگان زنده شوند و دشمنانم بميرند.
آن گاه فرمود: «اى معلّى! روز نوروز، همان روز است كه خداوند از بندگان پيمان گرفت او را بپرستند و به او شرك نورزند، به پيامبران و حجت هايش بگروند و به امامان ايمان آورند. اين همان روز است كه خورشيد طلوع كرد، بادها وزيدن گرفت و گل هاى زمين روييدند. اين همان روزى است كه كشتى نوح(ع) بر ساحل جودى آرامش يافت و همان روزى است كه خداوند، گروهى چند هزار نفره را كه از ترس مرگ از خانه ها بيرون رفته بودند زنده ساخت، پس از آن كه آنان را ميرانده بود. اين، روز فرود جبرئيل بر پيامبر اسلام است و روزى است كه پيامبر(ص) امام على(ع) بر دوش گرفت تا بت هاى قريش را در مسجد الحرام شكست و در همين روز، ابراهيم، بت ها را شكست. اين همان روزى است كه پيامبر به يارانش دستور داد با على(ع) بيعت كنند و در همين روز، على را براى بيعت گرفتن از جنيان فرستاد. در همين روز، دومين بيعت با اميرالمؤمنين انجام شد. در همين روز بر نهروانيان پيروز شد و ذوالثديه (صاحب پستان) را به قتل رساند. در اين روز، قائم ما و صاحبان حكومتْ قيام كنند و در همين روز، قائم ما بر دجّال پيروز گردد و او را در زباله دان كوفه به دار آويزد. در هر روز نوروزى، ما آرزوى فرج داريم؛ چرا كه آن از روزهاى ما و شيعيان ماست. فارسيان، آن را گرامى داشتند و شما آن را ضايع كرديد.»
و فرمود: يكى از پيامبران بنى اسرائيل از خداوند پرسيد چگونه مردمانى را كه خارج شدند، زنده مى كند. خداوند بدو وحى كرد كه در نوروز، آب بر قبر آنان بپاشد و آن، اولين روز سال فارسيان است و آنها زنده شدند، در حالى كه سى هزار نفر بودند. از همين جا پاشيدن آب در نوروز، سنّت شده است.
محمد مهدی 128
Monday 20 March 2006, 09:35AM
كاربر mohamdmhdi
طبق قوانين توافقي ثبت نام از درج الفاظ توهين آميز نسبت به ساير كاربران جدا خودداري فرماييد در صورت ادامه اين روند شناسه شما در باشگاه با محدوديت نوشتاري مواجه خواهد شد .
امیر
Monday 20 March 2006, 11:05AM
استاد مطهری :
ما اگر بخواهیم از این نحس خارج شویم چه باید بکنیم ؟؟
آیا برویم بیرون شهر سبزه ها را گره بزنیم ؟؟!!
با سمنو پختن از نحسی خارج میشویم ؟؟!
با سبزه را در روز سیزده از خانه بیرون بردن از نحسی خارج شویم ؟!
بیچاره ! چرا خانه ات را در این روز رها میکنی و میروی به الدنگی ؟؟!!
از خودت بیرون بیا . از رفتار زشت خودت بیرون بیا
از این عادت زشت بیرون بیا
...
آیا تو با آن کارها از نحوست بیرون میایی؟؟
13 چه گناهی دارد ؟؟! خانه و زندگیت چه گناهی دارد ؟؟!!از سبزه گره زدن چه کاری ساخته است ؟؟!!
به خدا ننگ این مردم است که روز سیزده را به عنوان سیزده بدر بیرون میروند !؟
کتاب پانزده گفتار ...بحث دفاع از سیزده ....ص 169 ....تاریخ نشر :آذر 1380
SAFA
Monday 20 March 2006, 11:50AM
داداش امیر
این یک مغلطه کامل در گفتگو است ... اول نوروز روز زمین است ... و دوستان ارزش و جایگاه این روز را در دیدگاه اسلام نیز تبیین نمودند ... رسم طبیعت گردی 13 نوروز هم رسم زیبایی است حتی اگر ریشه و مبنایی نداشته باشد ... اما اعتقاد به نحس بودن این روزخرافات است که شهید بزرگوار مطهری بر آن به حق خرده گرفته است ... اگر چه تحقیقات جدیدی منشا نحس انگاشتن این روز را قتل عام ایرانیان باستان توسط مردخای یهودی می پندارد اما باز روز خدا را نحس انگاشتن دلیل عقلی ندارد .
به این دلیل این پاسخ شما در تعمیم نظر استاد در مورد"خرافه نحس انگاشتن "روز13 فروردین به همه رسم و رسومات باستانی و زیبای نوروز خیانتی بزرگ به استاد شهید است ... خیانت در گزارش تاریخ است ... و دم خروسی دیگر ...
نوروز باستانی را با یاد اربعین حسینی گرامی میداریم اجازه نخواهیم داد هیچ اجنبی هیچیک از هویت های ریشه ای مان را از ما بگیرد
امیر
Monday 20 March 2006, 11:55AM
سلام جناب صفا
جواب دوستانتان که بر ائمه دروغ میبندند را بدهید ....بنده فقط نقل قول کردم نه بیشتر و نه کمتر
خوب بود میدانستید که بدگمانی حرام است .....بنده همیشه استادم را دوست خواهم داشت و این دشمانان اسلام هستند که از اینکه صحبتهای ایشان نقل قول شود بیم دارند
((امام (ره): نگذارید کتابهای استاد فراموش شود ))
AntiMatter
Monday 20 March 2006, 11:59AM
سلام.
همانطور كه جناب صفا اشاره كردند :
اشاره استاد مشخصا و روشن و واضح و اظهر من الشمس! به اعتقاد "نحوست سيزده" بود نه عيد نوروز و نه حتي طبيعت گردي آن!
استاد ميگويد نحوست سيزده خرافه است و سمنو پختن براي رفع نحوست عملي بيهوده است!
اينطور كه ايشان نتيجه گيري ميكند سمنو نبايد بپزيم و كوه و جنگل نريم و ...
حالتان خوبه؟!
SAFA
Monday 20 March 2006, 12:03PM
سلام جناب صفا
جواب دوستانتان که بر ائمه دروغ میبندند را بدهید ....بنده فقط نقل قول کردم نه بیشتر و نه کمتر
خوب بود میدانستید که بدگمانی حرام است .....بنده همیشه استادم را دوست خواهم داشت و این دشمانان اسلام هستند که از اینکه صحبتهای ایشان نقل قول شود بیم دارند
((امام (ره): نگذارید کتابهای استاد فراموش شود ))
علیکم السلام عزیز
نقل قول کردید ... اما تلاش کردید مزورانه یا جاهلانه ( باور کنید قصد جسارت در میان نیست عبارتی بهتر پیدا نکردم ) خرده استاد به خرافه نحس بودن را به همه نوروز تعمیم دهید ... و این خیانت است به استاد ...
نمیدانم چه اصراری به نفی رسم و رسومات زیبای باستانی دارید امیدوارم ریشه اش مانند محب صحابه فتوای علمای وهابی نباشد ... لا اقل ایشان شجاعانه فتوای عالم خود را نقل می کند اما شما ...
قضاوت را به خوانندگان و خرد مخاطبان می سپارم ...
امیر
Monday 20 March 2006, 12:10PM
چرا شما اینقدر بدگمانید ؟؟!!!
شاید قصد بنده این باشد که افکار خرافی را از اذهان پالایش کنم
برادر عزیز من جناب صفا ....باور کنید....باورکنید ... همین که شما به آن اشاره کرده اید خیلی ها قبول ندارند و واقعا فکر میکنند 13 نحس است
چرا مردم را اگاه نکنیم !!؟؟
بله من هم با شما موافقم ..شاید جای اینها در این تاپیک نباشد اما برای آگاهی مردم لازم بود
دوست شما ((امیرحسین ))
zxcv
Monday 20 March 2006, 07:12PM
بسم الله
با سلام و کمال احترام
حلول سال نو و بهار طبیعت را بر تمامی دوستان مسلمان تبریک عرض می کنم و از خداوند متعال خواستارم که در سالی که در پیش داریم تمامی ما را با حقیقت قران آشنا کند.
وسلام یا الله
حسین شالیکار
Monday 20 March 2006, 08:47PM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
آمد بهار خرم با رنگ و بوي طيب/ با صد هزار زينت و آرايش عجيب
شايد كه مرد پير بدين گه جوان شود / گيتي بديل يافت شباب از پي شبيب
بنده هم به نوبه خودم فرا رسیدن سال نو را خدمت دوستان خوبم تبریک عرض می کنم و امیدوارم سال خوب و خوشی را پیش رو داشته باشیم.
با تشکر
حسین شالیکار
min
Monday 20 March 2006, 11:50PM
من نمي دانم بحث دفاع از سيزده چه ربطي به بحث نوروز داشته است .
امير جان قبل از آنكه شما متولد شويد من بحث دفاع از سيزده استاد را همه جا نقل مي كردم .
و افتخارم اين است كه حتي يكبار هم براي سيزده به در پا از شهر بيرون نگذاشته ام .
و اين راه را پيروي از حضرت ابراهيم در اينكه ايشان هم روزي كه مردم شهرش اين عادت را داشتند از اين كار امتناع مي كرد .
اما اين اصلا ربطي به يحث نوروز ندارد .
اينها در طول تاريخ هم دو رسم متفاوت هستند كه يكي ( نوروز ) رسم ايرانيان باستان بوده و ذوالقرنين (كوروش ) به عنوان زايش زمين اين رسم را مطرح مي كند . هرچند تاريخ بازگو مي كند كه قبل از كوروش هم اين رسم در ايران ديده شده .
و رسم ديگر رسم نمروديان بوده كه بعدها به نوروز اضافه كرده شده است .
امير خان - چرا انقدر دوست داريد آن ديني كه به آن اعتقاد داريد را به نام اسلام و دين شهيد مطهري معرفي كنيد .
من از قديم خود مشاهده كرده ام كه خود شهيد مطهري اين عيد نوروز رات گرامي ميداشتند و به اين رسم احترام مي گذاشتند .
چرا يك سخني كه ربطي به نوروز ندارد مي خواهيد به تمام نوروز متصل كنيد و ربط دهيد .
از اين كارهايتان دست برداريد .
صبح
Tuesday 21 March 2006, 12:00AM
سال رسول اكرم (ص)مبارك ، عزتمند ... و با افتخار باد .:):smile07:
امیر
Tuesday 21 March 2006, 12:12AM
چرا انقدر دوست داريد آن ديني كه به آن اعتقاد داريد را به نام اسلام و دين شهيد مطهري معرفي كنيد .
چون تا حالا در میان علمای معاصر کسی رو ندیدم که به مانند شهید مطهری (ره) اسلام رو به این زیبایی معرفی کنه (رحمت خدا بر او باد )
والسلام
min
Tuesday 21 March 2006, 12:54AM
چون تا حالا در میان علمای معاصر کسی رو ندیدم که به مانند شهید مطهری (ره) اسلام رو به این زیبایی معرفی کنه (رحمت خدا بر او باد )
والسلام
من نگفتم استاد مطهري اسلام شناس نبود
گفتم چرا براي خودت نظريه هايت را به اين و آن ميچسباني
آن سخن از استاد شهيد مربوط به سيزده به در است چه ربطي به نوروز؟
شما مي خواهي اينها را به هم ربط بدهي و اين تفسير به راي است .
براي شما نوشتم من خودم ديده ام كه استاد شهيد براي نوروز احترام خاصي قايل بودند و اين عيد را عيد اسلامي ميدانستند .
محمد مهدی 128
Tuesday 21 March 2006, 06:38AM
:smile07: :smile07: :smile07: سال نو بر همه محبین آل الله به کوری چشم دشمنان ال الله مبارکه
انشائ الله امسال سال فرج وظهور سید وفخر کا ئنات ولی امر ممکنات بقیة الله الأعظم حجة بن الحسن المهدی ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداه باشه
یا علی مددی 1001:smile07: :smile07: :smile07:
رهرو
Tuesday 21 March 2006, 06:24PM
با سلام خدمت تمامي موحدين يكتاپرست
فرا رسيدن سال جديد را به همه شما تبريك عرض نموده و آرزو توفيق بيشتر, در راه پيمودن حق و حقيقت - براي همگي را از ايزد يكتا مسئلت دارم
يا الله
رهرو
min
Tuesday 20 March 2007, 03:47AM
با سلام
من به همه شما عزیزان فرا رسیدن عید سعید نوروز را تبریک عرض می نمایم
امیدوارم سال خوبی داشته باشید
سینا 555
Tuesday 20 March 2007, 04:37AM
سلام
بنده هم نوروز و رسیدن بهار و تولد زمین را در سال محمد صل الله علیه و اله و سلم تبریک و تهنیت عرض میکنم باشد قائم ال پیامبر عجل االله فرجه الشریف نظری بر محبان خود در اقصی نقاط دنیا بخصوص ایران اسلامی بکند و انتظار ما را در سال جدید با ظهور مبارکش بپایان برسانند.امین یا رب العالمین:smile07: :smile07: :smile07:
صبح
Wednesday 21 March 2007, 04:06AM
بنده هم به نوبه خود سال نو را خدمت دوستان عزيز تبريك عرض مي كنم و اميدوارم سال پر بركت و سرشار از عزت و پيشرفتي پيش رو داشته باشيم .... :smile07: :smile07:
ابومحسن
Wednesday 21 March 2007, 06:40PM
سال 86
اتحاد ملی و انسجام اسلامی مبارک باد
:smile07: :smile07: :smile07: :smile07: :smile07: :smile07: :smile07: :smile07: :smile07: :smile07: :smile07:
پشتیبانی باشگاه
Thursday 22 March 2007, 01:11AM
مطالب غیر مرتبط با موضوع بحث به ادرس " تفکیک شده از < نوروز عید مذهبی ایرانیان ... > (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=6188) " منتقل گردید . در صورت تکرار این روند مطالب غیر مرتبط حذف خواهد شد
:: محمّد ::
ناظر تالار دین و دنیا
min
Wednesday 12 March 2008, 12:04AM
و باز هم عيد نوروز اين عيد مذهبي ايرانيان باستان كه ائمه ما نيز گراميش داشتند را تبريك مي گويم.
شيفته
Wednesday 12 March 2008, 09:52AM
افتخار مي كنم كه يك ايراني مسلمان هستم .
من هم پيشاپيش فرارسيدن عيد مبارك نوروز را به همه دوستان تبريك عرض مي كنم
IRANIAN YOUTH CLUBS
vBulletin 5.5.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.