نمايش نسخه نهائي : حضرت موسي و تاريخ پيدايش يهود
كارشناس
Saturday 5 November 2005, 09:06AM
به نام خدا
سلام
مدتي است كه دنبال چند منبع براي بررسي چند مسئله زير مي گردم كه متاسفانه هنوز چيزي را پيدا نكردم:
1.تاريخچه حضرت موسي(ع) در نگاه تاريخ دانان
در مورد اين مسئله بايد عرض كنم كه بيشتر دنبال كتاب تاريخي و معتبر و بعضا نويسندگان غير مسلمان (مثل تاريخ تمدن ويل دورانت) مي گردم.
2.نشانه ها و تاريخچه حضرت موسي در ادبيات و تاريخ مصر
شبهه اي كه وجود دارد اين است كه از حضرت موسي(ع) در تاريخ مصر اثري وجود ندارد و آثار حضرت موسي تمامي در ادبيات يهود يافت مي شود.
3.تاريخچه پيدايش يهود به عنوان يك دين و همينطور قوم يهود
با تشكر
nogodman
Monday 7 November 2005, 01:23AM
جناب کارشناس سلام
معتبرترین متونی که به تایید موسی و تاریخ آن می پردازند، متون دینی هستند! منابع غیر دینی کلیات و جزئیات این قصه ها را مردود می شمرند.
در تطبیقات تاریخی مشخصا روایت موسی و قوم یهود، کتاب در «قلمرو وجدان» زنده یاد زرین کوب، فصل سرزمین وحی، تناقضات یافته های تاریخی و متون تورات مختصرا ذکر شده.
البته کار ایشان -در واقع نگاهشان- خالی از ایراد نیست. ایشان مثلا هر جا که قران تایید کرده فرمودند نبود اسناد دلیل نبود ماجرا نیست (به عنوان نمونه داستانهای ابراهیم که هیچ استنادی بر آنها نیست) و هر جا که قران سکوت کرده، با نقد کاملشان روبرو شده.
در جاهایی هم -به باور من- دچار کج فهمی شده اند، مثلا مطالبی که در زمینه کتاب «جامعه» گفته اند (تاثیرش از اپیکوریسم یونان) ما حصل برداشت نادرستی از این کتاب است.
به هر حال من چند سالی روی دیانت یهودی و ملحقات آن کار کرده ام و منبعی که بدین دقت کار شده باشد ندیدیم. بقیه نقد ها که خوانده ام صرفا کار مشتی بی شعور مغرض می باشد.
شما اگر منبع دیگری یافتید ما را بی بهره نگذارید.
nogodman
كارشناس
Monday 7 November 2005, 10:15PM
جناب کارشناس سلام
معتبرترین متونی که به تایید موسی و تاریخ آن می پردازند، متون دینی هستند! منابع غیر دینی کلیات و جزئیات این قصه ها را مردود می شمرند.
در تطبیقات تاریخی مشخصا روایت موسی و قوم یهود، کتاب در «قلمرو وجدان» زنده یاد زرین کوب، فصل سرزمین وحی، تناقضات یافته های تاریخی و متون تورات مختصرا ذکر شده.
البته کار ایشان -در واقع نگاهشان- خالی از ایراد نیست. ایشان مثلا هر جا که قران تایید کرده فرمودند نبود اسناد دلیل نبود ماجرا نیست (به عنوان نمونه داستانهای ابراهیم که هیچ استنادی بر آنها نیست) و هر جا که قران سکوت کرده، با نقد کاملشان روبرو شده.
در جاهایی هم -به باور من- دچار کج فهمی شده اند، مثلا مطالبی که در زمینه کتاب «جامعه» گفته اند (تاثیرش از اپیکوریسم یونان) ما حصل برداشت نادرستی از این کتاب است.
به هر حال من چند سالی روی دیانت یهودی و ملحقات آن کار کرده ام و منبعی که بدین دقت کار شده باشد ندیدیم. بقیه نقد ها که خوانده ام صرفا کار مشتی بی شعور مغرض می باشد.
شما اگر منبع دیگری یافتید ما را بی بهره نگذارید.
nogodman
به نام خدا
سلام
ممنون از پاسخي كه مرحمت فرموديد.
البته من فكر مي كردم پاسخ هاي بيشتري از سوي ساير كاربران داشته باشم ولي آنها سرگرم جنگهاي فرقه اي و تفرقه افكن هستند.
حال سوال من اين است كه فرض كنيد با شخصي بحث مي كنيد كه اعتقادي به ديانت ندارد! پس نمي توانيد در بحث با اين فرد از كتب ديني استفاده كنيد!
البته بنده در كتاب تاريخ تمدن اثر ويل دورانت مطالب خوبي يافت كردم ولي متاسفانه هم كم بود و هم به اصل ماجرا زياد نپرداخته بود.
با اين حال باز منتظر هستم تا ساير دوستان اگر منبعي سراغ دارند ارائه دهند.
با تشكر
nogodman
Tuesday 8 November 2005, 12:20PM
جناب کارشناس سلام
شما امید چندانی به خاتمه مباحثات فرقه ای نداشته باشید و بیش از آن امید به اینکه در زمان صلح نیز از علمای این باشگاه چیزی متناسب با سئوالی که کردید صادر شود!
منابع در زمینه پژوهش و نقد یهود فراوانند، اما این نگاه تاریخی که فرمودید را برآورده نمی کنند. تمامی آنچه که من خوانده ام تورات را با نگاه مسلمین نقد کرده و بر قسمتهایی چون صفات خدا و سیمای پیامبران انگشت می گذارند تا آنچه تحریفش می خوانند را برآورده سازند. نگاهی که برای مخاطبینشان نیز مجاب کننده است.
اگر بخواهید منابعی از این دست فراوانند که بنده نیز می توانم تعدادی از آنها را معرفی کنم.
nogodman
mahdi1113
Tuesday 8 November 2005, 12:46PM
سلام به دوستان
آقاي كارشناس ظاهراً تاريخ تمدن ويل دورانت( بدون سانسور ) را مطالعه فرموديد ، آيا اين كتاب را ميتوانم در اينترنت بصورت پي دي اف يا صور ديگر پيدا كنم ؟ متشكرم - مهدي
AntiMatter
Tuesday 8 November 2005, 01:38PM
سلام.
البته اين درگيري فرقه اي نه فقط شامل مسلمين است بلكه در ميان فرقه هاي ايسمي وغير ايسمي ديگر اگر شديدتر نباشد كمتر نيست!
جناب كارشناس:
شما به زبان آلماني تسلط داريد؟
اگر داريد نيوز گروپهاي خوبي در اين زمينه سراغ دارم.
اين گروهها مقالات متخصصين مختلف در گرد هم آييهاي مختلف را در اين موضوعات ارايه ميكنند!
گرچه همانند بسياري از منابع همانند تاريخ تمدن و ... خالي از غرض نيست.منتها به دليل وجود تفكرات متنوع,از افراطي تا متعادل از هر جناح بيشتر قابل استناد هست!
مرسي
كارشناس
Tuesday 8 November 2005, 07:59PM
جناب کارشناس سلام
شما امید چندانی به خاتمه مباحثات فرقه ای نداشته باشید و بیش از آن امید به اینکه در زمان صلح نیز از علمای این باشگاه چیزی متناسب با سئوالی که کردید صادر شود!
منابع در زمینه پژوهش و نقد یهود فراوانند، اما این نگاه تاریخی که فرمودید را برآورده نمی کنند. تمامی آنچه که من خوانده ام تورات را با نگاه مسلمین نقد کرده و بر قسمتهایی چون صفات خدا و سیمای پیامبران انگشت می گذارند تا آنچه تحریفش می خوانند را برآورده سازند. نگاهی که برای مخاطبینشان نیز مجاب کننده است.
اگر بخواهید منابعی از این دست فراوانند که بنده نیز می توانم تعدادی از آنها را معرفی کنم.
nogodman
به نام خدا
سلام
من چندي است بحثي را با يكي از منكرين ديانت آغاز كرده ام و كتبي كه از ديد مسلمين نوشته شده باشد هرچند هم خوب نياز بنده را برآورده نمي سازد.
همانطور كه شما عرض كرديد كتبي كه توسط مسلمانان نوشته شده است بر قسمتهایی چون صفات خدا و سیمای پیامبران انگشت می گذارند.
با تشكر
كارشناس
Tuesday 8 November 2005, 08:03PM
سلام به دوستان
آقاي كارشناس ظاهراً تاريخ تمدن ويل دورانت( بدون سانسور ) را مطالعه فرموديد ، آيا اين كتاب را ميتوانم در اينترنت بصورت پي دي اف يا صور ديگر پيدا كنم ؟ متشكرم - مهدي
به نام خدا
سلام
مگر كتب تاريخي را هم سانسور مي كنند؟
بر روي اينترنت نمي دانم ولي مي توانيد به كتابخانه ملي سري بزنيد.
با تشكر
كارشناس
Tuesday 8 November 2005, 08:08PM
سلام.
البته اين درگيري فرقه اي نه فقط شامل مسلمين است بلكه در ميان فرقه هاي ايسمي وغير ايسمي ديگر اگر شديدتر نباشد كمتر نيست!
جناب كارشناس:
شما به زبان آلماني تسلط داريد؟
اگر داريد نيوز گروپهاي خوبي در اين زمينه سراغ دارم.
اين گروهها مقالات متخصصين مختلف در گرد هم آييهاي مختلف را در اين موضوعات ارايه ميكنند!
گرچه همانند بسياري از منابع همانند تاريخ تمدن و ... خالي از غرض نيست.منتها به دليل وجود تفكرات متنوع,از افراطي تا متعادل از هر جناح بيشتر قابل استناد هست!
مرسي
به نام خدا
سلام
متاسفانه ما مسلمين نقاط مشترك دين خود را رها كرديم و به فرعيات مي پردازيم فرعياتي كه بعضا هيچ سودي به حال ما ندارد!
بگذريم...
بنده هيچ آشنايي با زبان آلماني ندارم ولي تسلط كافي بر زبان تركي و عربي دارم.
بسياري از منابع حتي منابع مسلمين (شيعه و سني) داراي غرض مي باشد و اين به بعده خواننده آن مي باشد كه با ديد باز مطالعه كرده و با مطالعه كتب مختلف متوجه غرض ورزي نويسنده و يا منصف بودن آن بشود.
با تشكر
IRANIAN YOUTH CLUBS
vBulletin 5.5.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.