PDA

نمايش نسخه نهائي : شيعه و جهان پيرامون*1*@آيا شيعه فرقه است؟@

AntiMatter
Friday 28 October 2005, 09:08AM
بسم الله الرحمن الرحيم.
سلام.
%%%%%%%%%%
قبل از شروع بحث از علاقه مندان انتظار دارم مباني يك بحث منطقي را رعايت كنند كه از جمله آنها:
1-عدم توهين
2-عدم انحراف بحث به موضوعات بيربط
3-گفتار مستدل و مستند
%%%%%%%%%%%
همانطور كه از عنوان تاپيك مشخص است موضوع بحث جاري , بحث در مورد شيعه و گروه بندي آن است.
از آنجاييكه تا به حال در هيچ گروه بندي معتبري از شيعه به عنوان فرقه نام برده نشده( اگر بنده اشتباه ميكنم منبع ناقض اين اصل را بيان كنيد) در نتيجه اين بحث بر پايه ادعاي يكي از كاربران(شايد هم دو كاربر) اين فروم استارت خورده و در صورت همراهي ديگر موافقان اين مبحث(فرقه بودن شيعه) ادامه پيدا خواهد كرد.

فرقه :
(عمومي)گروهي منشعب شده از تنه اصلي يك تفكر اعم از فلسفي و مذهبي و اجتماعي كه اصول تفكر اوليه را نقض ميكند-----< F.T.S Dictionary

(عمومي)گروه كوچك جداشده اي از يك ساختار بزرگ همراه با قوانين مختص به خود و عمدتآ نامتعارف .EN.Wikipedia

(جامعه شناسي- sociology)گروهي شبه مذهبي با قوانين عمومآ سخت كه معمولا با فاصله زماني كمي از ريشه اصلي خود جدا شده اند- Thesaurus

(سياسي-جامعه شناسي)
گروهي كه با تحريك- تشويق-اجبار و فريب عمدتآ از ميان طبقات پايين اجتماع كه بدون ساختار و نظم رسمي و يا بدون دينيار(clergy) و يا راهنما هستند و يا داراي نفوذ كم حكومت هستند اعضاي خود را پيدا و جلب ميكنند.داراي عقايد و تشريفات غير عادي و نامتعارف هستند.مخالف موسس يا نظام قبلي و مادر خود هستند.محدود به منطقه كوچكي هستند و اعضاي محدود و كمي دارند و عمومآ از طرف جامعه مطرود واز جانب حكومت ممنوع الفعاليت و غير قانوني هستند. Sociology encyclopedia(13 ED)

به طور كلي فرقه گروهي است كوچك با اعضاي بسيار محدود كه عمومآ از كلي بزرگتر جدا شده.معمولآ فرقه ها ساختار فرد محور دارند و تحت شرايط خاصي به وجود مي آيند و با از بين رفتن رهبر, فرقه نيز رو به زوال ميرود.
رهبر در فرقه معمولآ فردي كاريزمات است.
مارشا رادين((marcia rudin نويسنده محبوب و جامعه شناس مشهور براي فرقه ها خصوصياتي ذكر ميكند كه بعضي از آنها عبارتند از:
1-اعضاي فرقه ها از دنياي بيرون منزوي هستند و هر كنش واقعيت آزمايي بايد تحت كنترل و تدارك ديده باشد.
2-اكثر فرقه ها ضد بچه ها-ضد زنها و تمام آنها ضد خانواده هستند.
3-فرقه ها به يك منطقه محدود و كوچك محدود هستند و به دروغ ميگويند در حال بهبود جمعيت هستند.
4-رهبر فرقه تمام زندگي خود را صرف داوري كردن و تصميم گيري براي اعضا ميكند
5-فرقه ها گناه و جرم را به نفع خودشان توجيه و دستكاري ميكنند
6-عضو گيري با شيويه هاي فريب كارانه
7-عقيده و يا تفكر مستدل و عقلاني ممنوع است يا با واكنش سست كننده و دلسرد كننده مواجه ميشود
8-اكثر فرقه ها اين قانون فلسفي را دنبال ميكنند كه – حق توانايي است---
9-اعضاي فرقه به صورت تمام وقت كار ميكنند.بدون دستمزد....
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
اصولآ هيچ گروه مذهبي *عام* در رده فرقه قرار نميگيرد و هيچ مرجع معتبري نيست كه بتوان با استناد به آن شيعه را در زمره فرقه ها در آورد.
به هر حال اين تعاريف ذكر شده, تعاريفي كلي بودند كه در صورت ادامه , بيشتر توضيح خواهم داد. واما نكته آخر اينكه اگر مايل به بحث بوديد ابتدا تعريف خود را از فرقه به صورت دقيق و مشخص و البته مستند بياوريد و بعد دقيقآ مواردي را كه با آن مشكل داريد مشخص كنيد.
مرسي

sareban
Saturday 29 October 2005, 03:30PM
بله شيعه ،فرقه نيست چرا كه تجلي اسلام اصيل را نميتوان فرقه ناميد.
كمي قبلتر اين را نوشته بودم:

1_
تشيع همان اسلامي است كه خدا امر كرده
خدا فرمود: ومن يطع الرسول فقد اطاع الله
هر كس از پيامبر اطاعت كند از خدا اطاعت كرده
وپيامبر فرمود : من كنت مولاه فهذا علي مولاه
هر كه من مولا و ولي او هستم بعد ازمن علي مولاي اوست

2_ شيعه هستم چون
شيعيان همان مسلماناني هستند كه بر آنچه پيامبر ميگفت پايدار ماندند

3_ شيعه هستم چون شيعيان
همان كساني هستند كه در عصر رسول (ص) به شيعيان علي مشهور بودند وپيامبر در حق ايشان گفت:
ان علي وشيعته هم الفائزون
همانا علي وشيعه او پيروز هستند
4_
شيعه هستم چون در روايتي در "در المنثور" سيوطي از بزرگترين علماي اهل سنت اين است:
جابر ميفرمايد : نزد پيامبر بوديم كه علي آمد وپيامبر فرمود:
قسم به انكس كه جانم در دست اوست اين شخص و شيعيان او پيروز ورستگارند
سپس ايه
ان الذين امنوا وعملوا الصالحات اولائك خير البريه
نازل شدكه از آن به بعد هر وقت علي مي آمد ميگفتند : خير البريه آمد
پس شيعه هستم چون شيعه به گفته پيامبر اسلام بهترين دين است
و مقتداي آن بهترين فرد بشر است
در المنثور 6/598

5_
شيعه هستم چون در صواعق يكي از برترين كتابهاي اهل سنت اين روايت هست:
ام سلمه ميگويد پيامبر نزد من بود
كه حضرت زهرا پيش او آمد وبه دنبال او علي هم آمد در آن هنگام
پيامبر فرمود:
اي علي تو و شيعيان تو در بهشتند
تو و شيعيان تو در بهشتندصواعق 161

6_
شيعه هستم چون ابن اثير يكي از برگترين علماي اهل سنت نقل ميكند:
پيامبر فرمود:
اي علي تو وشيعيانت نزد خدا خواهي آمد در حالي كه راضي ومرضي خواهيد بود
و دشمنانتان خشمگين واز شدت خجالت چشمانشان بسته خواهد بود
نهايه 4/106

7_ چون مغازلي بسندش از انس نقل ميكند
پيامبر فرمود:
از امت من هفتاد هزار نفر بدون حساب وارد بهشت ميشوند سپس رو به علي كرد وگفت آنها شيعيان تو هستند وتو امام ايشان

مناقب مغارلي 293

8_ شيعه هستم چون ابن حجر نقل ميكند:
علي(ع) بر جمعي گذر ميكرد همه بر اي او ايستادند
فرمود: اين قوم كه هستند؟
گفتند: از شيعيانت
...
فرمود: شيعه ما همان كساني هستند كه خدا را خوب شناختند وبه اوامر او پاسخ گفتند
صواعق 161

9_ شيعه هستم چون حديث ثقلين ميگويد ثقل اصغر كه علي
واهل بيت من هستند را در كنار ثقل اكبر قرار دهيد وبه گفته انها تمسك كنيد
حديث ثقلين حديثي متواتر

مسند احمد 5/182

10_ شيعه هستم چون در حديث سفينه پيامبر فرمود اهل بيت من همچون سفينه نوح هستند كساني كه سوار آن نشوند غرق ميشوند
و اهل سنت از اوامر اهل بيت تبعيت نكردند واين تنها وتنها شيعيان بودند كه به اين امر پاسخ گفتند
حاكم3/109

11_ شيعه هستم چون
طبق روايتهاي اهل سنت پيامبر فرمود كه بعد از من دوزاده خليفه خواهيد داشت كه همه انها از قريشند وهيج مكتبي ديگر غير از شيعه دوازده خليفه ندارد كه همگي از قريش ياشند
صحيح بخاري9/101
صحيح مسلم 3/6
ابي داوود 2

12_
شيعه هستم چون خود اهل تسنن اعتراف دارند كه ما شيعه علي هستيم نه شيعه عمر و تنها ما مصداق شيعه علي هستيم
رجوع كنيد به
مسعودي 121
ابو مخنف مقتل امام حسين 15
ابو موسي اشعري مقالات اسلاميين 1.65
شهرستاني ملل ونحل 1/131

امیر
Saturday 29 October 2005, 09:39PM
فقط یک چیز //////با توجه به حدیث فرقه ناجیه از 73 فرقه یک فرقه اهل نجات است و شما که میگویید شیعه فرقه نیست پس1!!! ..........

sareban
Saturday 29 October 2005, 09:55PM
فقط یک چیز //////با توجه به حدیث فرقه ناجیه از 73 فرقه یک فرقه اهل نجات است و شما که میگویید شیعه فرقه نیست پس1!!! ..........
آيا حديث فرقه ناجيه ميگويد بعد از پيامبر ديگر اسلام نابي نخواهد بود ؟:confused:
واگر اين را نميگويد پس فرقه ناجيه يعني همان اسلام ناب
وچه مذهبي بجز شيعه ميتواند اين ادعا را بكند؟

پ.ن)
قاعده اصولي : استعمال لفط در يك معنا اعم از حقيقت است
يعني نميتوان با توجه به يك روايت معناي حقيقي لفط را فهميد..

امیر
Saturday 29 October 2005, 10:13PM
قاعده اصولي : استعمال لفط در يك معنا اعم از حقيقت است
يعني نميتوان با توجه به يك روايت معناي حقيقي لفط را فهميد..
جناب ساربان
فکر کنم این قاعده همین الآن متولد شده

sareban
Saturday 29 October 2005, 10:15PM
جناب ساربان
فکر کنم این قاعده همین الآن متولد شده
منظورتون اين است كه بنده عمدا دروغ ميگويم؟:confused:

امیر
Saturday 29 October 2005, 10:20PM
نه بابا شوخی کردم (من که با شما که این حرفا رو ندارم:D :D )
نميتوان با توجه به يك روايت معناي حقيقي لفط را فهميد
منظورتان را از این جمله که خود تبیینی از جمله قبلی است را بیان نمایید توضیح جانانه لازم است تا در مغز فرو گردد :smile21:
با کمال احترام

sareban
Saturday 29 October 2005, 10:30PM
نه بابا شوخی کردم (من که با شما که این حرفا رو ندارم:D :D )

منظورتان را از این جمله که خود تبیینی از جمله قبلی است را بیان نمایید توشیح جانا نه لازم است تا در مغز فرو گردد :smile21:
با کمال احترام
ببينيد مضمون اين قاعده كه بسيار هم در بحثهاي تفسيري بكار ميرود اين است كه:
اگر شما در جايي از قران با لفظي برخورد كرديد كه آن لفظ معناي خاصي و مجازي ميداد
آيا اين معنا، را ميتوان در هر جاي ديگري از قران هم به همان نحو دانست؟
اين قاعده ميگويد: خير
بلكه معناي لفط مشخص است واين لفظ ميتواند بصورت مجازي در جاي ديگري بكار رود.
اما اين باعث نميشودكه معناي حقيقي ان لفظ بسبب اين استعمال عوض شود!
مثلا:
ميدانيم كه " اليوم" به معناي" امروز" است.
حال فرض كنيم در جايي از قران "اليوم" به معناي ديگري استعمال شده بود !
آيا ميتوانيم بسبب وجود اين تك استعمال ، معناي اليوم را تغيير دهيم و
بگوييم در همه جا هاي ديگر هم همين معنا را ميدهد؟
آفرين بر شما جواب خير است چون اين قاعده اشاره به همين مطلب دارد..
حال ديديد كه دروغ نگفتم! ;)

امیر
Saturday 29 October 2005, 10:54PM
یعنی از نظر شما معنی فرقه در آن حدیث چیست ؟؟؟؟؟
((گیر نده عزیز گیر نده ............شیعه فرقه ای ست ناجیه ))
منظورم شیعه واقعی است

min
Saturday 29 October 2005, 11:21PM
پيامبر گرامي اسلام:
علي و شيعيانش رستگارند

امیر
Saturday 29 October 2005, 11:30PM
سلام بر دوستان و جناب آنتی متر
این صفحه را بخوانید
http://www.iranclubs.org/forums/showthread.php?t=3418

AntiMatter
Sunday 30 October 2005, 03:55AM
با سلام.
جناب امير ظاهرآ شما متن بنده را درست متوجه نشديد.
بنده دقيقآ مفهوم كلمه *فرقه* را در زبان فارسي توضيح دادم.اگر هم متوجه شديد لطفآ بفرماييد طبق كدام يك از دلايل بالا شما شيعه را يك فرقه ميدانيد؟يا دليل مختص به خود را بگوييد.
ابتدا از جناب ساربان تشكر ميكنم.چرا كه توضيح جالبي دادند در مورد مفاهيم كلمات.براي توضيح بيشتر:
لغت فرقه در دنياي امروز بار منفي فوق العاده اي دارد.به گونه اي كه قوانين خاصي براي آن وضع شده.به عنوان مثال در ايالات متحده هر گونه انتساب لفظ فرقه به هر جرياني بايد قانونآ ثبت شود.
لفظ *فرقه* در حديث مزبور به معناي مذهب است.چرا كه اولين اصل مرتبط با فرقه (فرقه هاي منشعب شده ) را نقض ميكند.
اما در دنياي امروز فرقه معنا و مفهوم ديگري با بار منفي دارد.كاربرد اين لفظ توسط كاربران ضد شيعه هم به وضوح اين مطلب را ميرساند.
به هر حال اگر مايل به ادامه بحث هستيد لطفآ :
1- مقاله ابتداي اين عنوان را به دقت مطالعه كنيد
2-قسمتهايي را كه با آن مشكل داريد را مشخص كنيد
3-طبق مفهومي كه بنده از فرقه مطرح كردم و مفهوم غالب آن است با ذكر دلايل مستند و معتبر بفرماييد چگونه شيعه فرقه است؟
به هر حال اشكالي كه شما وارد كرده ايد,وارد نيست. چرا كه بنده به روشني هر چه تمامتر منظور خود را از فرقه بيان كردم و در همان راستا مطلب را ارايه كردم.
شما هرگز نميتوانيد هيچ منبع معتبري را بيابيد كه تعريف شما از فرقه را تاييد كند.اگر بنده در اشتباه هستم لطفآ بيان كنيد .
مرسي

موحد
Sunday 30 October 2005, 07:41AM
ولا تکونوا من المشرکین من الذین فرقوا دینهم وکانوا شیعا کل حزب بما لدیهم فرحون
نباسيد از مشركين همان كسانيكه تفرقه در دين آوردند وشيعه شيعه ودسته دسته شدند وهر حزبي آنچه در نزدشان است(از عقايد وافكار )بدان شاد وخوشحالند
در دنيا هيچ فرقه ومذهبي نيست كه بگويد آنها بر حق نيستند!وهمه خود را برحق وديگران را براه باطل مي پندارند همانطر كه در اينجا فرقه اماميه خود را برحق وفرقه ناجيه مي داند وبقيه فرقه هاي ديگر را از شيعه وسني را باطل وگمراه مي داند وچه زيبا فرمود خداوند حكيم
کل حزب بما لدیهم فرحون

هستي
Sunday 30 October 2005, 08:09AM
بسمه تعالي
وكل حزب بما لديهم فرحون
ظا هرا شما از همه بيشتر به اين ايه نزديكيد.چون اين شما هستيد كه به اين تالار ها مي اييد وديگران را مشرك خطاب مي كنيد.

AntiMatter
Sunday 30 October 2005, 08:11AM
ولا تکونوا من المشرکین من الذین فرقوا دینهم وکانوا شیعا کل حزب بما لدیهم فرحون
نباسيد از مشركين همان كسانيكه تفرقه در دين آوردند وشيعه شيعه ودسته دسته شدند وهر حزبي آنچه در نزدشان است(از عقايد وافكار )بدان شاد وخوشحالند
در دنيا هيچ فرقه ومذهبي نيست كه بگويد آنها بر حق نيستند!وهمه خود را برحق وديگران را براه باطل مي پندارند همانطر كه در اينجا فرقه اماميه خود را برحق وفرقه ناجيه مي داند وبقيه فرقه هاي ديگر را از شيعه وسني را باطل وگمراه مي داند وچه زيبا فرمود خداوند حكيم
کل حزب بما لدیهم فرحون

مصداق بارز انحراف بحث!

به روشني رويه و موضوع بحث مشخص شده و به قدري واضح اين موضوع را مشخص كردم كه ديگر از اين ساده تر نميشود!
عرض كردم:
يا شما با تعاريف نقل شده موافقيد يا مخالف وبراي هر كدام از حالات فوق روش مشخصي براي ادامه گفتگو ارايه شده!
متوجه نميشم آيا فهميدنش اين قدر برايتان دشوار است؟
حالا شما هر چه جمله كه توش كلمه فرقه در زبان عربي آمده با مفهوم مختص آن زمان يا مختص به آن زبان پيدا ميكنيد و به عنوان جواب ميگذاريد!

سپهران
Saturday 12 November 2005, 02:16PM
آقای آنتی متر
مطلبتان بسیارواضح و آشکار است .
ولی جناب موحد نما چون مواجبشان ازعربستان دریافت می شود عقاید ایشان دقیقا نشعت گرفته شده از ابن تیمیه وعبد الوهاب جیره خوارانگلستان می باشد لذا عبد الوهاب بگویدماست سیاه است
ایشان هم باکمال وقاحت می گوید ماست سیاه است حتی دلایل آسمان و ریسمان قرانی هم می آورد.
آقای آنتی متر
هرچه دلیل و استدلال برای ایشان بیاوری ایشان آخر الامر ساز خود را می زندو با افترا می خواهددلایل اوهن البیوت خود را اثبات نماید.
باسیه دل چه سود خواندن وضع
نرود میخ آهنین درسنگ

مثل ایشان مثل کسی است که خود رابخواب زده هرچه به اوبگویی بیدار شو چون خودش رابخواب زده جواب نمی دهد .
ولی کسی که واقعا خواب است بایکی دوبار صدازدن بیدار می شود.

حشر محبان علی با علی (ع)

حشر محبان عمر با عمر