PDA

نمايش نسخه نهائي : محدوديت در فروش سيگار

صبح
Tuesday 22 June 2004, 09:42PM
اماكن عمومي فروشنده سيگار از امروز تعطيل مي‌شوند

مدير كل سلامت محيط و كار وزارت بهداشت گفت: رستوران‌ها، اغذيه‌فروشي‌ها و اماكن عمومي از امروز حق عرضه سيگار و مواد دخاني را ندارد، در غير اين صورت تعطيل مي‌شوند.

علي‌اصغر فرشاد، روز دوشنبه در گفت‌وگو با فارس گفت: بر اساس هماهنگي انجام شده با نيروي انتظامي، طرح جلوگيري از توزيع و مصرف سيگار در اماكن عمومي از اول تير ماه در تهران اجرا مي‌شود و در صورت مشاهده اين موارد واحدهاي متخلف تعطيل مي‌شوند.

وي ادامه داد: اين طرح فعلا به صورت آزمايشي و با هماهنگي بازرسان بهداشت دانشگاه‌هاي علوم پزشكي تهران، ايران و شهيد بهشتي و مأموران نيروي انتظامي در شهر تهران آغاز شده و پس از هماهنگي با نيروي انتظامي در كل كشور اجرا مي‌شود.

وي ادامه داد: براساس ماده 16 قانون عرضه مواد خوراكي و آشاميدني، رستوران‌ها و اماكن عمومي حق عرضه سيگار و مواد دخاني را ندارند به همين علت به خصوص در مناطق تفريحي كه محل تجمع مردم است با تخلف‌كنندگان ازاين قانون به شدت برخورد مي‌شود.

وي گفت: بر اساس اين قانون همچنين خريد يا فروش سيگار توسط افراد زير 18 سال جرم است و تخلف از اين بند از قانون نيز موجب تعطيلي مراكز عرضه و برخورد مأموران نيروي انتظامي مي‌شود.

فرشاد گفت: خريد و فروش سيگار فقط در سوپرماركت‌ها و خواروبارفروشي‌هاي داراي عامليت سيگار مجاز است و ساير صنوف حق عرضه مواد دخاني را ندارد.

وي ادامه داد: بررسي‌ها نشان مي‌‌دهد، 90 درصد مردم از طرح جلوگيري و منع استعمال سيگار در اماكن عمومي استقبال مي‌كنند و نگران سلامت خود هستند؛ زيرا دليلي ندارد افراد غيرسيگاري به اجبار در معرض دود زيان‌آور ‌سيگار قرار بگيرند.

سینا 555
Tuesday 22 June 2004, 10:01PM
وي گفت: بر اساس اين قانون همچنين خريد يا فروش سيگار توسط افراد زير 18 سال جرم است و تخلف از اين بند از قانون نيز موجب تعطيلي مراكز عرضه و برخورد مأموران نيروي انتظامي مي‌شود.

سلام

فقط خواستم بگم اين قانون در كشورهاي اروپايي هم وجود دارد و با متخلفين برخورد ميشود كه به نظر من براي سلامتي جامعه
ضروريست.يعني مغازه دار در صورت مشكوك بودن سن فرد خريدار بايد
اي دي ان شخص را چك كند وگرنه صاحب مغازه جريمه ميشود و در صورت تكرار برخوردهاي فانوني بيشتري اعمال ميشود.

يا علي

sareban
Tuesday 22 June 2004, 11:35PM
البته من سيگاري نيستم وسيگار رو هم اصلا دوست ندارم
ولي طبق يك آماري كه نميدونم در كجا خوندم در تلويزيون هم اعلام كرد كه
خود دكترها از همه بيشتر سيگار ميكشند
چون به خلوت ميروند آن كار ديگر ميكنند . .. ..

صبح
Thursday 24 June 2004, 02:45PM
نوشته شده بوسيله sareban
البته من سيگاري نيستم وسيگار رو هم اصلا دوست ندارم
ولي طبق يك آماري كه نميدونم در كجا خوندم در تلويزيون هم اعلام كرد كه
خود دكترها از همه بيشتر سيگار ميكشند
چون به خلوت ميروند آن كار ديگر ميكنند . .. ..

سلام عليكم :D
:smile44:
اينو گفتين كه چي بشه ؟
:smile47:
يقينا اين از حقيقت مبارزه يا اجتناب از سيگار چيزي كم نمي كنه :)

يا حق

sareban
Thursday 24 June 2004, 08:12PM
نوشته شده بوسيله صبح

سلام عليكم :D
:smile44:
اينو گفتين كه چي بشه ؟
:smile47:
يقينا اين از حقيقت مبارزه يا اجتناب از سيگار چيزي كم نمي كنه :)

يا حق

عليكم السلام:o

من ميگم شايدخيلي از اين تحقيقات كه ضد سيگار ميشه هنوز علميتش ثابت نشده البته درست نميدونم
ولي در غير اين صورت چرا در صد دكترهاي سيگار كش بيشتر از افراد عادي است و حال اينكه آنها بيشتر از تندرستي وسالم بودن تن ميدونند
در ضمن من كساني روميشناسم
كه 80 الي 90 سال سيگاري زندگي كرده ند بدون هيچ عارضه اي
بلكه اگه سيگار نكشن مريض ميشن
بعدش هم اصلا به روحيه شخص سيگاري برميخوره وقتي بش ميگي سيگار نكش ونهي از منكر هم شرايطي داره;)
راستي اگر انقدر مشكل سيگار زياده چرا مثل ترياك ممنوع نميشه
در حالي كه خيلي از اين تحقيقات ميگه سيگار از ترياك بدتره(اينو شنيدم)
در ضمن اگه انقدر ضرر داره چرا علما حرام نميكنند
(دقت كنيد روي واژه انقدر تاكييد ميكنم)
در حالي كه صريح آيه شريفه ميگويد:
لا تلقو بايديكم الي التهلكه
خودتان را به خطر مرگ نياندازيد
وشما هم كه ميگوييد اين خطر مرگ داره درسته يانه؟;)

صبح
Thursday 24 June 2004, 09:08PM
نوشته شده بوسيله sareban

عليكم السلام:o

من ميگم شايدخيلي از اين تحقيقات كه ضد سيگار ميشه هنوز علميتش ثابت نشده البته درست نميدونم
ولي در غير اين صورت چرا در صد دكترهاي سيگار كش بيشتر از افراد عادي است و حال اينكه آنها بيشتر از تندرستي وسالم بودن تن ميدونند
در ضمن من كساني روميشناسم
كه 80 الي 90 سال سيگاري زندگي كرده ند بدون هيچ عارضه اي
بلكه اگه سيگار نكشن مريض ميشن
بعدش هم اصلا به روحيه شخص سيگاري برميخوره وقتي بش ميگي سيگار نكش ونهي از منكر هم شرايطي داره;)
راستي اگر انقدر مشكل سيگار زياده چرا مثل ترياك ممنوع نميشه
در حالي كه خيلي از اين تحقيقات ميگه سيگار از ترياك بدتره(اينو شنيدم)
در ضمن اگه انقدر ضرر داره چرا علما حرام نميكنند
(دقت كنيد روي واژه انقدر تاكييد ميكنم)
در حالي كه صريح آيه شريفه ميگويد:
لا تلقو بايديكم الي التهلكه
خودتان را به خطر مرگ نياندازيد
وشما هم كه ميگوييد اين خطر مرگ داره درسته يانه؟;)

سلام عليكم
چرا در اسلام از اول برده داري و شرابخواري يهو ممنوع نشد ؟ بخاطر اينكه وقتي يه پديده اي فراگيره و عده زيادي بهش مبتلا هستن ، ممنوع كردنش يعني فلج كردن مردم و در نتيجه بي اهميت شدن موضوع ... و سنگ رو يخ شدن مفتي !

شايد يك درصد كمي از مريضيهاي سيگار فرار كنن ، اما استدلال شما مبني بر اينكه اگر دو سه فرد سيگاري 80-90 سال عمر مي كنن ، بقيه هم همينطورن درست نيست چون تحقيقات علمي اين رو نشون داده كه سيگاريها مريض مي شوند ، ضعيف مي شوند ، عصبي مي شوند ، سرطان مي گيرند ... و علاوه بر اين جامعه را نيز دچار مريضي مي كنند .

امر به معروف چي بوده ؟ داره هم خودشو به كشتن ميده هم ما رو ! از امر بمعروف گذشته يا بايد فراريش بدي يا ازش فرار كني گرچه نميشه از جو بيرون رفت !

سيگار هم كه ماشاء الله از اولين مدرن شدنهاي جوانان لات و مشنگ امروزي هست و از هداياي فرهنگ منحط و مهاجم غربي . هديه دادن بهمون .... ! :mad:

در كل من فكر مي كنم با فرهنگ ساختن از كودكي و بمرور مي توان سيگار را از بين برد اما اگر قرار باشد حرام شود بايد همه مراجع يك دست حرام كنند و يك مرجع و دو مرجع فايده ندارد . حداقل در اين صورت دينداران سيگار را ترك مي كنند ... :p بخاطر همين بايد حركتي بلند مدت و برنامه ريزي شده شبيه به همين حركات ممنوع شدن در اماكن عمومي ابتدا كراهت آن را نشان كند و بعد بطور هماهنگ و اجرائي بقاياي محدود آن را ريشه بكند .

farhad_k25
Saturday 26 June 2004, 07:19PM
جناب صبح اين براي اولين بار نيست كه همچين قانوني وضع شده
البته من بار اول به شدت مخالف اين قضيه بودم ميدونيد چرا؟
چون درست 50متر اونطرف تر از ما يه دكه روزنامه فروشي هست كه از فرداي تصويب اين قانون (دفعه قبل)علاوه بر اينكه سيگار رو هم طبق قبل ميفروخت به اين لوازم انواع سي دي بازي و كارت اينترنت و كارت تلفون هم اضافه كرد:p
وقتي من به عنوان يك واحد صنفي به اين كار اون اعتراض كردم ميدونيد چي گفت؟
از اين به بعد به خاطر اينكه ما نميتونيم سيگار بفروشيم اتحاديه ما(يعني دارندگان كيوسك هاي روزنامه فروشيو جرايد)اين اجازه رو به ما داده كه محصولات فرهنگي از جمله سي دي بازي بفروشيم(نميدونم به اتحاديه اونها چه ربطي داره كه اجازه فروش محصولات ما رو بده)
بعد وقتي بهش گفتم پس چرا سيگار ميفروشي گفت:
دوست دارم.ميتونم ميفروشم اگه شاكي هستي برو شكايت كن:D
به همين خاطر با خودم ميگم شايد ايندفعه ديگه اين روزنا مه فروشيه كامپيوتر اسمبل كنه رفع مشكلات نرم افزاريو سخت افزاري بكنه و شايد هم تعويض روغني باز كنه:D
البته از قبل كه لبنياتي و لوازم التحرير فروشي كه بودند:D
ميدونيد كه اينها همه كار فرهنگيه
پس من مخالف اين قانون هستم

سینا 555
Sunday 27 June 2004, 04:37AM
ميدونيد كه اينها همه كار فرهنگيه
پس من مخالف اين قانون هستم

سلام فرهاد جان

كسي مخالف كار فرهنگي براي به هنجار دراوردن عادات نادرست
افراد جامعه نيست و نبايد هم باشه.ولي فرهاد جان بعضي قوانين
براي تضعيف عادات ناپسند و مضر بحال جامعه لازمه.درست صرفا با قانون
خشك و خالي چيزي درست نميشه ولي اجراي درست همين قوانين
باعث ميشه درصدي از مصرف ان كم بكند.

الان در سوئد هم قرار از سال ديگه هيچكس حق نداشته باشه در رستوران ها و امثالهم حتي سيگار بكشه و خيلي سيگاري ها هم
از الان شاكيند ولي چون قانونه مجبورند تمكين بكنند و نفعش تو جيب جامعه خواهد رفت.ميدونم در كشور ما خيلي ها قانون رو رعايت نميكنند
ولي همين كه قانون باشه باعث ميشه چند درصدي از مصرف هاي بي رويه كم بشه.در اين بين خوب معلومه كار فرهنگي هم بايد صورت بگيره
نظارت بر قانون هم باشه كه اجرا بشه.

بهر حال به نظر من ميتونه خود قانون تا حدي بازدارنده باشه.همينكه اين
ماده مضر كمتر محل عرضه داشته باشه چيز كمي نيست.

فكر ميكنم چون اكثريت جامعه موافق اين دسته قانون ها هستند تا حدودي ضامن اجرايي هم راحت تر پيدا كنه.

متاسفانه از بس تو كشور ما قوانين براحتي زير پا گذاشته ميشند و نظارتي در كار نيست مردم و هم شما دوست عزيزم خاطره خوشي
از صرف قوانين ندارند.و همه ميگن كار فرهنگي بايد بشه.بله كار فرهنگي
بايد بشه درست ولي كسي نميتونه وجود قوانين موثر و مردم پسند را منكر بشه چه بعضي وقتا همين قوانين زير مجموعه هاي قانوني ديگري بوجود ميارند كه همون كار فرهنگي رو هم ملزوم ميكنه.

چيزيكه از همه مهمتره اينه كه قوانين ضامن اجرايي پيدا كنند و نظارت
اصولي و محكم همون چيزيكه ما ايراني ها بدلايلي ازش خوشمون نمياد;)
براش درست بشه.

نظارت بر قوانين از خود قوانين مهمتره.
كار فرهنگي هم چيزي بين ايندو هست وقتي ما قانون درست و نظارت صحيح و محكم بوحود بياريم اجبارا اين وسط كار فرهنگي هم صورت ميگيره
يعني نميتونه نباشه لازمه تعامل قانون و نظارت ايجاد فرهنگ خاص خودشه.

ما ايراني ها اگر درست انديشه ميكرديم ميفهميديم از نظارت نبايد بدم بياد اگر ميخواهيم در جامعه اي قانونمند و مدرن زندگي بكنيم.

بعضي ها در ايران به اشتباه فكر ميكنند در خارج همه چيز ازاده و در حاليكه در اروپا مثلا انقدر قوانين پشتوانه نظارتي داره كه مردم بخوان و نخوان مجبورند رعايت بكنند.زندگي مدرن لازمش نظارت سفت و سخته
چه ما خوشمون بياد چه نياد.جور ديگه هرج و مرجه و ازادي مطلق و مخرب جامعه مدرن.

اقا فرهاد اگر همه مثل شما پيگير منافع خودشون بودند خيلي خوب بود
چون پيگيري شما باعث ميشه مسئولين هم مردم رو خام تصور نكنند و احساس كنند روشون نظارت مردم حالا در هر سطحش وجود داره و اونها
هم به نوبه خود مجبور ميشن بر اجراي درست قوانين بيانديشند.

مردم چون خودشون از نظارت خوششون نمياد بنابراين نظارتي هم روي دور و بر خودشون ندارند.اين باعث ميشه يه نوع هرج و مرج مزمن بوجود بياره.

پس فرهاد جان با وجوديكه بنده با حرف شما تا حدي موافقم ولي فكر ميكنم وجود بعضي قوانين و جرم شدن بعضي كارها درسته كه افراد خاطي رو به حاي ديگه اي ميكشه ولي باعث تنگ شدن راه نفس كش
جرم خواهد شد و متاقبا درصدي از كل معضل كم خواهد شد.بازم ميگم
البته در صورت نظارت مسئولان و نظارت مردمي.

اما دوست گرامي ساربان

درسته كه همه از سيگار كشيدن نميميرند و بعضي ها هم اصلا بدون سيگار ميميرند:D ولي در مسايل اين چنيني همانطور كه دوست عزيز
صبح فرمودند بايد بايد به امار كل جامعه كلان نگاه بكنيم و نه افراد بخصوص.

شما پس تبليغات شديد غربيها رو بر عليه سيگار در ده سال اخير
انطور تصور ميكنيد كه "چون به خلوت ميروند آن كار ديگر ميكنند "؟

نه انها بدرستي فهميده اند كه سيگار مضرات فراواني براي هم افراد و هم جامعه داره و براي همين در 10 سال اخير قوانين زيادي و تبليغات فراواني براه انداختند براي جنگ با مصرف ان و در اين كار هم اكنون با پيشرفت هاي خوبي هم رسيدند.

اين حرف شما

"چون به خلوت ميروند آن كار ديگر ميكنند "

دقيقا همون چيزيست كه ما ايرانيها بهش مبتلا هستيم
اين حرف در جوامع مدرن كمتر خريدار داره هر چند ممكنه
عده اي هم بروند و ان كار ديگر بكنند ولي اين در كل حركت جامعه بسوي مدرن شدن مصداق كامل و درستي نداره.جامعه اي ميتونه
در شرايط امروزي بقاي سالم داشته باشه كه نظارت پذير باشه و نظارتخواه.با توهمات گذشته و بي اعتمادي نميشه كاري رو پيش برد.

مثل اينه كه بنده همه رو دزد بدونم همه رو بد بدونم خوب اين نشونه ي اينه كه بنده خودم هم تا حدودي به اين عوارض دچارم و شك و توهمم هم از همين جا منشا ميگيره.البته در مثل مناقشه نيست ولي محتوي مطلب كم و بيش همينه.

باز هم ميگم ما ايراني ها از نظارت معمولا بدمون مياد همزمان دوست داريم مثل اروپايي ها زندگي و جامعه پيشرفته اي داشته باشيم
و اين اصلا و ابدا ميسر نيست و نشدني است.

جامعه اروپا براي مثال زير شديدترين نظارتها زندگي ميكنه و مردمش با وجوديكه ميدانند بعضي از ما بهتران چون به خلوت ميروند ان كار ديگر ميكنند نافي نظارت پذيري و نظارت خواهي نيستند.انقدر نظارت ها زياد است كه گاهي ادم احساس خفگي ميكند.

حالا نه ان شوري انها نه ان بي نمكي ما;)

چون به منزل ميروند ان كار ديگر ميكنند مال زمان خودشه هر چند ميتونه مال اين زمان هم باشه ولي كاري جز تخريب ازش نمياد.تخريب هم ميتونه بد نباشه ولي اگر همش تخريب شد انوقت بايد منتظر باشيم
دست غيبي يا امريكايي كسي بياد برامون سازندگي كنه:p
انوقت چنان برامون از ريشه ميسازند كه اسممون هم يادمون بره:D

پايان منبر:D

sareban
Sunday 27 June 2004, 10:19AM
سلام عليكم:D
يك وقت بحث قانوني ميكنيم ويك وقت بحث شرعي
اگه ميخواهيد بحث شرعي شود بد نيست كه منتقل شود به تالار دين ودنيا

نوشته شده بوسيله صبح

سلام عليكم
چرا در اسلام از اول برده داري و شرابخواري يهو ممنوع نشد ؟ بخاطر اينكه وقتي يه پديده اي فراگيره و عده زيادي بهش مبتلا هستن ، ممنوع كردنش يعني فلج كردن مردم و در نتيجه بي اهميت شدن موضوع ... و سنگ رو يخ شدن مفتي !

اين حرف شما معنايش اين است كه حرام نبودن الان سيگار به خاطر
سنگ روي يخ نشدن است
ودر نتيجه يكي از ادله فقهي جديد حرفهاي مردم خواهد بود
و اين حرف حتما اشتباه است:smile57:
نوشته شده بوسيله صبح

امر به معروف چي بوده ؟ داره هم خودشو به كشتن ميده هم ما رو ! از امر بمعروف گذشته يا بايد فراريش بدي يا ازش فرار كني گرچه نميشه از جو بيرون رفت !

اگه داره خودشو به كشتن ميده كشيدنش براش حرامه ضرورتا
و در غير اين صورت يك منكري را انجام داده و فقط حق نهي شخصي داري نه چيز ديگر تازه اگر از لحاظ شرعي ثابت بشه كه منكره
ومنكر بودنش فرع حرمت يا كراهت شرعيش است
وفرض اين است كه اين دو هنوز ثابت نشده
چون شما گفتيد اگه قراره حروم بشه بايد همه حروم كنند
پس چون همه نگردند دليل بر اين است كه هنوز حروم نيست
هههه

نوشته شده بوسيله صبح

در كل من فكر مي كنم با فرهنگ ساختن از كودكي و بمرور مي توان سيگار را از بين برد اما اگر قرار باشد حرام شود بايد همه مراجع يك دست حرام كنند و يك مرجع و دو مرجع فايده ندارد . حداقل در اين صورت دينداران سيگار را ترك مي كنند ... بخاطر همين بايد حركتي بلند مدت و برنامه ريزي شده شبيه به همين حركات ممنوع شدن در اماكن عمومي ابتدا كراهت آن را نشان كند و بعد بطور هماهنگ و اجرائي بقاياي محدود آن را ريشه بكند .

اگه قراره حروم بشه همه بايد حرام كنند يك صيغه جديد است كه تا به حال نشنيده ام
ما كه در عصر امام نيستيم كه خدا يكي حكم هم يكي باشه
حكم به حرمت تابعه دليله وادله بر اثبات ونفي مختلف است چگونه ميتوان راي يك مجتهد را براي مجتهدين ديگر حجت دانست در حالي كه دليل بر آن نيست
بله بر اساس ولايت مطلقه فقيه ميتوان كه همه فقها اين ولايت به اين اطلاق را قبول ندارند و بسياري از انان بر اساس حسبه ميدانند
يا مگر ملتزم شويم كه اساس قانون است و بگوييم تخطي از قانون موجي اختلال نظام است پس بايد همه حكم دهند
كه اين راهم نميتوان ملزم بود
چون با زهم هر كس اجتهاد خودش را دارد ونميتوان
به خاطر فهم خودمان از اختلال ديگران را ملزم كنيم كه همانند ما فتوا دهند

موفق باشيد

farhad_k25
Sunday 27 June 2004, 10:56AM
سينا جان بزار يه چيز ديگه تعريف كنم
بر خلاف چيزي كه شما گفتيد
فكر ميكنم چون اكثريت جامعه موافق اين دسته قانون ها هستند
به نظر من درست بر عكسه
من هر وقت به هر كسي كه با سيگار كشيدن براي من مزاحمت ايجاد ميكنه تذكر ميدم انتهاي اون يه چيزه:
دعوا
اونم به خاطر اينكه اون كسي كه سيگار ميكشيده اصلا به حق ديگران اعتنايي نداشته
من مغازه دارم و بايد بگم در روز شايد 60 درصد از مشتري هاي من كه اكثرا هم جوان هستند سيگار ميكشند و من هميشه مجبورم بهشون تذكر بدم كه با سيگار وارد مغازه من نشند تازه اونهايي هم كه سيگار نميكشند معلوم نيست سيگاري هستند يا نه
من الان ماشين شخصي ندارم پس مجبورم با تاكسي برم و بيام
اين نكته كه شايد 90 درصد رانندگان مسافر كش شخصي و تاكسي سيگاري هستند به نظر من دور از واقعيت نيست چون من هر وقت توي هر ماشيني كه ميشينم راننده در حال كشيدن سيگاره و هر چقدر هم كه سعي ميكنم سوار ماشيني بشم كه رانندش سيگار نكشه نميشه چون تا راننده از پر شدن ماشينش از مسافر مطمعن ميشه اولين كاريكه ميكنه اينه كه يك سيگار روشن بكنه
من هم كه نميتونم با همه دعوا كنم تازه اگه به راننده بگي سيگار نكش همونجا ادم رو از ماشين ميندازه پايين اين رو هم كه ميدونيد اكثر اين مسافر كش ها چماغ بدست هاي خوبيند:D
تازه اين مال راننده بود مسافرين عزيز كه ديگه شورشو دراوردند
اونهايي كه سن و سالي ازشون گذشته خيلي رعايت ميكنند و من ديدم وقتي ميخواند سوار ماشين بشند با اينكه شايد سيگارشونو تازه روشن كردند و لي اونو ميندازند بيرون و سوار ميشند ولي اين سيگاري هاي جوون حيفشون مياد پولشونو بندازند بيرون و با همون سيگار روشن سوار ماشين ميشند
اون موقع كه يا توي اون ماشين جاي منه يا جاي اون سيگاريه
البته بستگي داره كه هيكل كدوم بزرگتر باشه:D
قانون خيلي خوبه ولي من مطمعن هستم كه اين قانون هيچ وقت اجرا نميشه و فقط تصويب ميشه تا تصويب شده باشه همين
البته از وقتي كه اين قانون برخورد با موتور سواران متخلف تصويب و با قدرت اجرا ميشه من با خودم ميگفتم :
چي ميشد همه مثل اين سردار قاليباف مرد باشند كه هرچي ميگه عمل ميكنه

فربد
Tuesday 31 August 2004, 05:52PM
با محدوديت فقط همه چيز زير زميني ميشه