PDA

نمايش نسخه نهائي : دين و سياست

zbjr
Tuesday 14 October 2008, 09:45AM
راستش خيلي ترديد داشتم براي زدن اين تايپيك ولي دل و زدم به دريا
از اين كه ممكنه اين تايپيك قبلا توي اين تالار بوده باشه مطمن نبودم به خاطر همين ترديد داشتم
ولي به هر حال به نظر من دين و سياست دو تا مساله اي هستن كه به هيچ وجه نميشه از هم جدا بشن و در واقع جدايي ناپذيرند و مكمل يكديگر
ولي دوست داشتم نظرات بقيه رو البته با دليل بشنوم و خودم فقط شنونده ي نظرات دوستان خوبم توي اين تايپيك باشم.
حالا موضوع اينه كه :
اصلا دين و سياست رو ميشه از هم جدا كرد يا نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ياعلي:smile07:

Jiz_Boys00
Tuesday 14 October 2008, 09:52AM
نمونه ی جدایی دین از سیاست میشه کشور های رو به زوالی مثل امریکا و انگلیس و هلند و ......

ویلسون
Tuesday 14 October 2008, 10:06AM
با سلام به خانم زهرا
به نظر من دین و سیاست هیچ ارتباطی به هم ندارند زیرا اگر بخواهیم این دو را با هم تلفیق کنیم اولا چیزی به اسم آزادی که در قرآن آمده گرفته میشه و در ثانی دخالت در امور شخصی دیگران محسوب میشه ( امر به معروف در حد خود قابل قبول است)
دین به نظر من تنها یک ارتباط معنوی و شخصی هست که انسان بین خود و معبود خود بر قرار می کنه
من در سیاست تابع لیبرالیسم هستم نه دموکراسی چون دموکراسی به نوعی اجبار اکثریت بر اقلیت محسوب میشه
همان گونه که بسیاری از امامان اقدام به تشکیل حکومت اسلامی نکرده اند
این از بعد تئوری بود
در بعد عملی این سخن نیز واقعا خنده دار نمود می کنه
در این حالت مثلا زنان حق رئیس جمهور شدن را ندارند و این مطابق با تعادلی که در اسلام از آن سخن می گوید نیست
اگر قرار باشد حکومت دینی در یک کشور بر قرار شود حق و حقوق شهر وندانی که جزوئ اقلیت محسوب میشوند پایمال خاهد شد زیرا حق ورود در دستگاه حکومتی رو ندارند و از طرفی این موضوع مانند دوران پادشاهی ایران است که رعیت حق درس خواندن را ندارند
مثلا در کشور آمریکا یک مسلمان ایرانی رئیس بخش های مهم پروژهای نا سا میشود ولی در یک حکومت اسلامی این محاله

شيفته
Tuesday 14 October 2008, 11:23AM
دين و سياست به شرطي بايد در كنار هم قرار بگيرند كه حكومتداران، دينداران با سياست باشند نه سياستمداران ديندار .
يعني هرجا ديدند قرار است يكي از اين دو قرباني شود ،سياست را فداي دين كنند و نگران از هم پاشيدن حكومت خود نباشند و براي دوام آن به خدا توكل كنند .دوام هر حكومتي به خواست خداست و مادامي كه اراده خداوند بر از هم پاشيدن حكومتي قرار نگيرد هيچ قدرتي قادر به زوال آن حكومت نيست .

صبح
Tuesday 14 October 2008, 11:32AM
همان گونه که بسیاری از امامان اقدام به تشکیل حکومت اسلامی نکرده اند حضرت رسول (ص) ، حکومت تشکیل داده اند . حضرت امیر (ع) نیز بهمچنین . حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) هم که بر شما مخفی نیست . امامان دیگر بعلت سیاست زدگی افراد دیندار .... آنطور که خانم شیفته فرمودند ، امکان تشکیل حکومت نداشتند اما همواره حق حکومت را از آن اهل بیت می دانستند .

اصولا مشکل کسانی که دین را از سیاست جدا می دانند این است که به ادبیات ترجمه ای از غرب روی آورده اند در حالی که نتیجه گیری های غرب ، بر اساس مسیحیت مضمحل و خالی از شریعت نشأت گرفته است و آنها بسادگی آنرا با اسلام تطبیق می کنند و این خبط رسوائی است ... اسلام اصولا دینی اجتماعی است و هدایت اجتماع بدون سیاست ، ممکن نیست . سنت پیامبر و فرمانهای قرآن می گوید که اسلام خود سیاست است ... ، و کسی که اسلام را از سیاست جدا دانسته ، اصولا چیزی از اسلام نمی داند .

وقتی در قرآن بصراحت به مؤمنین گفته می شود " و اجتنبوا الطاغوت" ... این یک دستور سیاسی است . از طاغوت و طاغوتی گری دوری کنید ... لذا براندازی حکومت طاغوت ، جهت حفظ ایمان لازم است ... و به همین دلیل عملکرد بر ضد طاغوت شاهنشاهی ، که احتیاج به تمهید سیاست دارد ، بهمراه عمل بر ضد طاغوت آمریکائی بر اساس ایمان به قرآن شکل می گیرد ... اصولا سیاست یک ابزار است و خودبخود مفهومی ندارد ، اما دین اسلام مملو از مفهوم های مشخص است ... این دین خداست که اصل است و باید روی زمین اجرا شود .

صبح
Tuesday 14 October 2008, 11:35AM
حکومت یعنی داوری ...
حاکم ، یعنی کسی که داوری میکند ،

وقتی داوری نزد طاغوت * و کفر باشد ... ، حکومت مقبول مؤمنین نیست ... لذا مؤمنین بر اساس فرامین قرآن ، حکومت طاغوت را بر می اندازند تا اساس حکومت ، داوری خدا و رسولش باشد ... و این تمام هدفی است که شهدای ما در صد ساله گذشته برای تاسیس یک حکومت مردمی پیگیری کرده اند .

جزء 5 سوره النساء آيه 60
أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ آمَنُواْ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْكَ وَمَا أُنزِلَ مِن قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَن يَتَحَاكَمُواْ إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُواْ أَن يَكْفُرُواْ بِهِ وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُضِلَّهُمْ ضَلاَلاً بَعِيدًا

آيا نديدى كسانى را كه گمان مى‏كنند به آنچه بر تو و بر پيشينيان نازل شده‏، ايمان آورده‏اند، ولى مى‏خواهند براى داورى نزد طاغوت و حكّام باطل بروند؟! با اينكه به آنها دستور داده شده كه به طاغوت كافر شوند. امّا شيطان مى‏خواهد آنان را گمراه كند، و به بيراهه‏هاى دور دستى بيفكند.

جزء 5 سوره النساء آيه 76
الَّذِينَ آمَنُواْ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَالَّذِينَ كَفَرُواْ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ الطَّاغُوتِ فَقَاتِلُواْ أَوْلِيَاء الشَّيْطَانِ إِنَّ كَيْدَ الشَّيْطَانِ كَانَ ضَعِيفًا
كسانى كه ايمان دارند، در راه خدا پيكار مى‏كنند؛ و آنها كه كافرند، در راه طاغوت . پس شما با ياران شيطان‏، پيكار كنيد! زيرا كه نقشه شيطان‏، ضعيف است‏.

اینها دستوراتی سیاسی است ... :)

* طاغوت یعنی تشکیلات سرکشی ... و طغیانگر کسی است که بر علیه خدا ، و بر علیه مردم ، خود را برتر و بالاتر می داند . حکم خدا را زیر پا گذاشته ، تا مردم را له کند . و دین اسلام مجموعه فرامینی است برای برابری و برادری انسانها ... و جبهه مقدم بشر ، بر علیه طاغوت .

ویلسون
Tuesday 14 October 2008, 10:05PM
اگر قرار باشد سیاست فدای دین شود که نمونه اش احمدینژاد است نمی خواهم بی احترامی کنم ولی به نظر شما دوستان آقای احمدی نژاد سیاست مدار بزرگی است؟
چرخه ی اقتصادی یک کشور به دست حکومت آن کشور بنا نهاده می شود اگر قرار باشد حکومت را فدای دین کنیم که دیگر اقتصاد یک کشور از بین می رود
نونه ی بارزش ایران است
البته حرف سیاسی نمی زنم ولی واقعیت ها را می خواهم بگویم
شب می خوابی صبح بلند می شوی برنج و گوشت گران می شوند
اقتصاد ایران هیچ پایه و ینیادی ندارد و روز به روز خراب تر می شود تورم بالا فشار زیادی به قشر تنگ دست آورده است
و.....
امرئزه در دانشگاه های اروپا و دیگر کشور ها درس دیپلماسی ارائه میشود تا سیاست مداران آینده را پدید بیاورند که واقعه چرخه ی اقتصادی یک کشور را قوی نگه دارد

صبح
Tuesday 14 October 2008, 10:44PM
احمدی نژاد شاید نمونه کاملی از یک دیندار سیاستمدار نباشد .... شما نباید برای افکار خود اشخاص را معیار قرار دهید مگر آنها معصوم باشند . نمونه اصیل و واقعی پیامبر و اهلبیت او هستند ، و دیگران ممکن است خطا داشته باشند . در واقع مهم این است که بر اساس مفهوم عمل شود . و شما نمی توانید با مصادیق رده پائین ، اصول را منکر شوید .

در واقع اگر در دایره مسلمانی صحبت کنیم . شما نباید به این و آن نگاه کنید . بلکه خود باید تلاش کنید که نمونه ای از یک دیندار سیاستمدار باشید .. .هر چند دیگران باشند یا نباشند ...

به این حدیث شریف توجه کنید :
امام صادق علیه السلام می فرمایند : " من دخل فى هذا الدّين بالرّجال، اخرجه منه الرجال كما أدخلوه فيه، و من دخل فيه بالكتاب و السّنة زالت الجبال قبل أن يزول.بحار ج 2 ص 105 "
" کسی که با "شخصیتها" وارد دین گردد . "شخصیتها" او را همانطور که به دین وارد کردند ، خارج کنند . و کسی که با "کتاب و سنت" دین آورد ، کوه ها قبل از زوال او ، رو به زوال روند . "

شيفته
Wednesday 15 October 2008, 08:50AM
احمدی نژاد شاید نمونه کاملی از یک دیندار سیاستمدار نباشد .... شما نباید برای افکار خود اشخاص را معیار قرار دهید مگر آنها معصوم باشند . نمونه اصیل و واقعی پیامبر و اهلبیت او هستند ، و دیگران ممکن است خطا داشته باشند . در واقع مهم این است که بر اساس مفهوم عمل شود . و شما نمی توانید با مصادیق رده پائین ، اصول را منکر شوید .

در واقع اگر در دایره مسلمانی صحبت کنیم . شما نباید به این و آن نگاه کنید . بلکه خود باید تلاش کنید که نمونه ای از یک دیندار سیاستمدار باشید .. .هر چند دیگران باشند یا نباشند ...

به این حدیث شریف توجه کنید :
امام صادق علیه السلام می فرمایند : " من دخل فى هذا الدّين بالرّجال، اخرجه منه الرجال كما أدخلوه فيه، و من دخل فيه بالكتاب و السّنة زالت الجبال قبل أن يزول.بحار ج 2 ص 105 "
" کسی که با "شخصیتها" وارد دین گردد . "شخصیتها" او را همانطور که به دین وارد کردند ، خارج کنند . و کسی که با "کتاب و سنت" دین آورد ، کوه ها قبل از زوال او ، رو به زوال روند . "
:smile39::smile39::smile39:

ویلسون
Wednesday 15 October 2008, 09:58AM
شما اگر بخواهید در مورد سیاست یک کشور مشورت کنید پیش چه کسی میروید ؟
پیش یک سیایت مدار بزرگ می روید یا پیش یک بقال ؟1!!
هر چیزی یه اصولی دارد
دین چه ار تباطی به سیاست دارد ؟ امرئزه کشور های موفق در همه ی زمینه ها ی اقتصادی و اجتماعی و تکنولوژی و... دین رو از سیاست جدا میدونن
به نظر شما چرا کشور هایی که دین را از سیاست جدا می دانند موفق هستند؟
هر علتی یک معلول دارد من میگویم علت اصلی موفقیت این کشور ها همان جدایی این دو مقوله ی بی ارتباط است
شما چه؟

صبح
Wednesday 15 October 2008, 11:09AM
شما اگر بخواهید در مورد سیاست یک کشور مشورت کنید پیش چه کسی میروید ؟
پیش یک سیایت مدار بزرگ می روید یا پیش یک بقال ؟1!!
هر چیزی یه اصولی دارد
دین چه ار تباطی به سیاست دارد ؟ امرئزه کشور های موفق در همه ی زمینه ها ی اقتصادی و اجتماعی و تکنولوژی و... دین رو از سیاست جدا میدونن
به نظر شما چرا کشور هایی که دین را از سیاست جدا می دانند موفق هستند؟
هر علتی یک معلول دارد من میگویم علت اصلی موفقیت این کشور ها همان جدایی این دو مقوله ی بی ارتباط است
شما چه؟
پاسخ شما که دین چه ارتباطی با سیاست دارد ، در نوشته های قبلی بر اساس فرامین عقاید قرآنی داده شده است . همچنین بر اساس منطق اسلام .

اسلام مخالف پیشرفت و علم نیست که با فناوری تعارض داشته باشد . بلکه اسلام تا قبل از ورود استعمارگران و غارتگران از سوی کشورهای دین از سیاست جدا ، طلایه دار فناوری و علم در دنیا بوده است و اصولا قسمت عمده ای از بنای پیشرفت امروز بشر را دانشمندان مسلمان ریخته اند . لذا هیچ دلیلی وجود ندارد که سیاست که تنها یک ابزار عملکرد است دین را که اصل برای سعادت بشری است ، به بهانه پیشرفت فناوری کشورهای غربی ، کنار بزند .

a_d
Friday 17 October 2008, 03:00PM
با سلام
در اين رابطه بايد به چند نكته توجه اساسي داشته باشيم
1.دين
كدام دين ؟آياهمه ابعاد دين اسلام يا اديان ديگر را كاملا شناخته اييم ؟
2. آيانمونه هاي حكومت هاي ديني كه موفق يا نا موفق بوده اند را در يك دسته بندي قرار مي دهيم ؟يعني به همه حكومت ديني گوييم ؟
آيا به حكومت ديني اميرالومنين همان نام را مي دهيم كه به حكومت ديني !! طالبان؟ يا حكومت هاي كشور هاي عربي ؟
3. آيا همه نمونه هاي حكومت هاي مسلمان عقب مانده اند ؟مالزي نمونه ايي است كه به اين سوال جواب منفي مي دهد .
4. آيا همه كساني كه آنها در ذهن مردم ديندارشناخته مي شوند واقعا به همه ابعاد دين توجه ميكنند ؟يا به قسمتهاي كمي از دين آگاهي دارند .
5. آيا همه كساني كه ظاهرشان ديندار نشان نميدهد به هيچ چيز اعتقاد ندارند ؟يا همه صلاحيتها اجرايي در حكومت ديني از آنها سلب مي شود ؟
6.آيا لزوما مجريان در حكومت هاي ديني بايد روحانيون آن دين باشند ؟
7.آيا صلاحيت اجرايي يك شخص دقيقا بر صلاحيت ديني او منطبق است ؟يعني مطالعه و تسلط بر علوم ديني كافي ست يا مطالعه علوم روز و طبيعي نيز لازمه داشتن صلاحيت اجراييست ؟