نمايش نسخه نهائي : سوال
آگاه
Thursday 24 July 2008, 10:33AM
سلام خدمت دوستان،
من یک سوال دارم ممنون میشم اگه کسی اطلاعی داره به من جواب بده .
من به تازگی از فردی شنیدم که می گفت نذری ( یا نذر کردن نمی دونم ) در اسلام حرامه.
می خواستم بدونم آیا این موضوع صحت داره یا در شرایطی خاص درسته ؟
ممنون
nikmanesh
Thursday 24 July 2008, 11:26AM
تمام اعمال عبادی انسان از جمله نذر فقط و بطور 100 درصد خالص باید برای خدا باشد.
اگر حتی یک درصد از نذر به غیر خدا اختصاص یابد، آن نذر باطل و بر باد رفته است. خوراکیهایی که نامی جز خدا در تهیه و توزیع آنها برای نذر بکار می رود در قانون قرآن حرام است. مثلا شله زرد یا قیمه ای که به نام فلان شخص تهیه می شود حرام می باشد، حتی اگر نام خدا در کنار نام این شخص قرار داده شود.
در جامعه وقتی از نذر کنندگان بپرسید آقا این قورمه سبزی مال کیه؟ می گوید: مال ..... و اسم انسان و یک شخصیت مذهبی را به جای نام خدا بر زبان می آورد و تصور نمی کنم در جامعه شیعه ایران کسی یافت شود که نذر خود را 100 در صد در راه خدا بدهد و حاضر شود تا نام یک انسان را در کنار نام خدا نیاورد.
در آیات بقره/173 و مائده/3 و انعام/145 و نحل/115 خوردن چهار چیز حرام اعلام شده: گوشت خوک، خون (خون جاری) و مردار ( حیوانی که انسان یا حیوان شکاری آن را نکشته باشد و یا به ضربه چوب یا پرتاب از بلندی یا خفه کردن مرده باشد که شرح آن در مائده/ 3 آمده) و حرام چهارم عبارت است از:
ما اهل به لغیرالله و یا ما اهل لغیر الله به
مترجمان دو عبارت فوق را چنین ترجمه می کنند: آنچه بر آن ( هنگام سر بریدنش) نامی جز نام خدا برده باشند.
در حالیکه چنین ترجمه ای غلط است منظور سر بریدن نیست و ما اُهِلِّ به معنای هر خوراکی است که پیشکش و تقدیم ( بصورت عمل عبادی) شده باشد وشامل گوشت، شیرینی، شربت و غذای نذری می شود.
ما اهل به لغیرالله یعنی: آنچه نامی جز نام خدا هنگام نذر و پیشکش آن برده شده باشد
ما اهل لغیر الله به یعنی: آنچه نذر و پیشکش برای غیر خدا شده باشد.
بنابراین حتی شربت یا شیرینی که نذر روز تولد فلان شخصیت مذهبی یا قیمه و قورمه سبزی که نذر روز درگذشت فلان شخصیت مذهبی می گردد و به نام او برای او و یا هم برای او و هم برای خدا تهیه و توزیع می گرد مطابق با قانون قرآن حرام و غیر قابل مصرف است.
سوره انعام آیه 136:
و براى خدا از آنچه از كشت و دامها كه آفريده استسهمى گذاشتند و به پندار خودشان گفتند اين ويژه خداست و اين ويژه شریکان ما،پس آنچه خاص شریکانشان بود به خدا نمىرسيد و[لى] آنچه خاص خدا بود به شریکانشان مىرسيد چه بد داورى مىكنند (136)
نذر باید 100 در صد برای خدا باشد:
[ای مریم] بخور و بنوش و ديده روشن دار پس اگر كسى از آدميان را ديدى بگوى من براى [خداى] رحمان روزه نذر كردهام و امروز مطلقا با انسانى سخن نخواهم گفت (19:26)
آیا شما کسی را در همسایگی و در اقوام خود می شناسید که حاضر باشد غذای نذری را فقط و بطور 100 درصد برای خدای رحمن بدهد و نام هیچ انسانی مانند محمّد و علی و حسین را روی نذر خود نگذارد؟؟؟
با توجه به قانون قرآن آیا این شله زرد حلال است یا حرام؟ آیا شما حاضرید آن را بخورید؟!
من که جرات ندارم به آن لب بزنم زیرا از خدای رحمن می ترسم:
http://tinypic.com/ogz1gw.jpg
آگاه
Thursday 24 July 2008, 11:46AM
از توضیحات دوستان ممنونم.:smile07:
یا علی اغاز عشق
Thursday 24 July 2008, 01:12PM
:قانون(1):
از درج گفتگوی حاوی تنش و انگیزش عصبی خودداری نمائید
یا علی اغاز عشق
Thursday 24 July 2008, 01:22PM
از تهمت های دیگر آنان به شیعیان این است که می گویند شیعیان برای اهل قبور نذر می کنند مثلا برای امام حسین علیه السلام نذر می کنند و نذر برای غیر خدا شرک است.
ولی اگر آنها لااقل به یکی از کتاب های فقهی شیعیان مراجعه کنند به خودشان اجازه نمی دهند چنین تهمتی را بزنند و عوامشان را نسبت به شیعیان بدبین کنند. از باب نمونه شیعه می گوید:
النذر هو الالتزام بعمل لله تعالی .... ولا ینعقد بمجرد النیه بل لابد من الصیغه ...بان یقول :لله علی ان اصوم او ان ترک...
و در احکام الواضحه در احکام نذر فرموده است:النذر هو الالتزام بفعل شی او ترکه لله
و....
بنابراین فقه شیعه و عقیده شیعیان این است که در ماهیت و حقیقت نذر "لله" بودن مدخلیت دارد و اگر لله (برای خدا) نباشد نذر نیست بلی نذر کننده می تواند ثواب کاری را که نذر کرده پس از انجام به هر کس که خواست هدیه کند مثلا می گوید: لله علی ان اذبح شاه یا به فارسی می گوید:برای خدا بر عهده من است که یک گوسفند قربانی کنم و گوشت ان را به مصرف فقرا برسانم و ثواب ان را هدیه مولایم اقا امام حسین کنم.
شیعیان وقتی می گویند :نذر امام یا نذر حضرت ابوالفضل یا نذر حرم نمودم مقصودشان همین است که نذر کننده ملتزم می شود کار خیر را برای خدا بجا اورد و ثواب ان را هدیه امام یا حضرت ابوالفضل یا غیره نماید.
و ظاهرا انها خیال کرده اند این که شیعیان می گویند:نذر امام یا حضرت ابوالفضل نمودم مقصودشان نذر برای غیر خداست لذا چنین تهمت ناروا را زده اند که باید این آیه مبارکه را برای آنها خواند:
لا تقف ما لیس لک به علم ان السمع والبصر و الفواد کل اولئک کان عنه مسئوولا.
امید است متنبه شوند وزبان از تهمت زدن و دست از نوشتن تهمت به مسلمانان باز دارند و توبه کنند .
آگاه
Thursday 24 July 2008, 02:47PM
بالاخره تکلیف چه شد؟
از دوستان خواهش می کنم جدا از اختلافات شیعه و سنی جواب من رو بر مبنای احکام اسلام بدن.
با تشکر
mehrdad_123
Thursday 24 July 2008, 02:59PM
از دوستان خواهش می کنم جدا از اختلافات شیعه و سنی جواب من رو بر مبنای احکام اسلام بدن.
سرور عزیز مطالب را دوباره بخوانید
نذر هیچ اشکالی ندارد .
mehrdad_123
Thursday 24 July 2008, 03:05PM
:smile07:نذر نذر نذر (http://valiasr-aj.com/fa/page.php?bank=question&id=673):smile07:
:)
سجودی
Thursday 24 July 2008, 04:24PM
این دو حدیث درباره نذر شاید جواب شما باشه
در حدیث اول رسول میگوید که الله فرمود:
[ قال الله عز وجل : لا ياتي النذر على ابن آدم بشيء لم أقدره عليه ولكنه شيء أستخرج به من البخيل يؤتيني عليه ما لا يؤتيني على البخل . ( صحيح )
(( الله فرمود : نذر برای بنی آدم چیزی را خارج از تقدیر نمیاره، ولکن نذر چیزیه که من از بخیل میکشم که بخاطر بخلش و خسیسیش در حالت عادی بمن نمیده!! ))
معنی حدیث اینه که اگر در راه الله نماز میخونی یا خیرات میکنی شرط نذار خب انجام بده با الله معامله شرطی کردن احمقانه است
با این وجود وفا به نذر لازم است حدیث دوم را ببین
النذر نذران : فما كان لله ؛ فكفارته الوفاء وما كان للشيطان ؛ فلا وفاء فيه وعليه كفارة يمين ] . ( صحيح )
((رسول فرمود: نذر دونوع است یکی برای الله است که باید وفا کنه به نذر
یکی برای شیطانه که بنده نباید وفا کنه ، اما بجایش باید کفاره قسم خوردن را بده ))
برای الله.... مثلا اینه اگر حاجتم بر اورده شد روزه بگیرم..... باید که بگیره
برای شیطان... اینه مثلا بگه اگر حاجتم برآورده در آفتاب میایستم این در آفتاب ایستادن را نباید انجام بده ولو که حاجتش بر آورده شد
اما اینکه نذر کنه ، اگر امام رضا حاجتم را برآوردی ، روزه میگیرم!! این شرک اکبر است و گوینده از از ملت اسلام خارج میشه و اگر برای امام ها یا پیامبر نذر کنه باز حکمش کفر اعظم است
خلاصه
اینکه نذر فایده نداره و تقدیر را عوض نمیکنه
مسلمان عاقل نباید نذر کنه . و نهی شدیم از نذر کردن .... اما اگر کرد باید وفا کنه
اون چیزی که تقدیر را عوض میکنه دعا است نه نذر
این عقیده سنی هاست
اما برادر عزیز امیر!
نذر مریم و نذر مادر مریم علیهما السلام نذر شرطی نبوده چیز دیگه ای بوده ! عبادت بوده
عبادتی بوده بدون شرط و قید و به بحث ما ربطی نداره و مثل نذر رایج امروز نیست که میگویند:
ای الله ، اگر فلان چیز را دادی فلان کار را میکنم
nikmanesh
Thursday 24 July 2008, 05:10PM
بنابراین فقه شیعه و عقیده شیعیان این است که در ماهیت و حقیقت
شیعیان وقتی می گویند :نذر امام یا نذر حضرت ابوالفضل یا نذر حرم نمودم مقصودشان همین است که نذر کننده ملتزم می شود کار خیر را برای خدا بجا اورد و ثواب ان را هدیه امام یا حضرت ابوالفضل یا غیره نماید.
و ظاهرا انها خیال کرده اند این که شیعیان می گویند:نذر امام یا حضرت ابوالفضل نمودم مقصودشان نذر برای غیر خداست
یک انسان صالح و یک مجاهد شهید که زندگی خود را در راه خدا هدیه کرده، و نزد پروردگارش روزی می خورد و خدا از او راضی است چه نیازی دارد که تو ثواب نذرت را به او هدیه کنی؟
نکند می خواهی به او رشوه بدهی تا پیش خدا برایت پارتی بازی کند؟
ضرب المثلی هست که می گوید: کَل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی!
یعنی شخص کچلی که ادعا می کرد طبیب است و داروی درمان کچلی نزد اوست، به دهی رفت، زیرکی در آن ده بود و به او گفت:
اگر تو طبیب هستی و دوای کچلی نزد توست، چرا خودت بیماری کچلی داری؟!!
تو ثواب نذرت را به حسین هدیه می کنی که چی گیرت بیاد؟ حسین چه نیازی به ثواب نذر تو داره؟ آیا خدا به اندازه کافی به او نداده که تو می خوای چیزی به اون اضافه کنی؟
آیا حسین شهید شد تا تو او را شریک خدا قرار دهی و به قول خودت ثواب نذرت را به او هدیه کنی؟
سوره فرقان:
وَيَوْمَ يَحْشُرُهُمْ وَمَا يَعْبُدُونَ مِن دُونِ اللَّهِ فَيَقُولُ أَأَنتُمْ أَضْلَلْتُمْ عِبَادِي هَؤُلَاء أَمْ هُمْ ضَلُّوا السَّبِيلَ ﴿17﴾
قَالُوا سُبْحَانَكَ مَا كَانَ يَنبَغِي لَنَا أَن نَّتَّخِذَ مِن دُونِكَ مِنْ أَوْلِيَاء وَلَكِن مَّتَّعْتَهُمْ وَآبَاءهُمْ حَتَّى نَسُوا الذِّكْرَ وَكَانُوا قَوْمًا بُورًا ﴿18﴾
فَقَدْ كَذَّبُوكُم بِمَا تَقُولُونَ فَمَا تَسْتَطِيعُونَ صَرْفًا وَلَا نَصْرًا وَمَن يَظْلِم مِّنكُمْ نُذِقْهُ عَذَابًا كَبِيرًا ﴿19﴾
و روزى كه آنها را محشور مىكند همراه با کسانی (= انسانهای صالح و پیامبران و شهیدان) که آنها به جای خدا بندگی آنان را می کردند. سپس خدا مىفرمايد: آيا شما اين بندگان مرا به بيراهه كشانديد يا خود گمراه شدند (17)
( آن بندگان صالح )مى گويند: منزهى تو، ما را نسزد كه جز تو دوستى براى خود بگيريم، ولى تو آنان و پدرانشان را برخوردار كردى تا [آنجا كه] ياد [تو] را فراموش كردند و گروهى هلاك شده بودند (18)
قطعا [آن انسانهای صالح] در آنچه خواهید گفت شما را تكذيب خواهند کرد، در نتيجه نه مىتوانيد [عذاب را از خود] دفع كنيد و نه [خود را] يارى نماييد و هر كس از شما شرك ورزد عذابى سهمگين به او مىچشانيم (19)
قطعا محمّد و حسین و ابوالفضل در آن روز نذر شما و ثواب نذر شما را انکار خواهد کرد و این شله زرد نذری سودی برای نذر کننده او نخواهد داشت:
http://i16.tinypic.com/2s8gy7o.jpg
mehrdad_123
Thursday 24 July 2008, 05:25PM
جهل را ببینید:
نذر مریم و نذر مادر مریم علیهما السلام نذر شرطی نبوده چیز دیگه ای بوده ! عبادت بوده
عبادتی بوده بدون شرط و قید و به بحث ما ربطی نداره و مثل نذر رایج امروز نیست که میگویند:
ای الله ، اگر فلان چیز را دادی فلان کار را میکنم
این عین آیه است:
حضرت مریم (س) فرمود:«انی نذرت للرحمن ان لااکلم الیوم انسیاَ.»
(من برای خدای بخشنده نذر کرده ام که امروز با هیچ کس سخن نگویم.)
این چه تفاوتی با عقیده ی شیعیان دارد؟!
.
معني نذر آن است که انسان خود را متعهد به پرداخت چيزي معين ، در صورت تحقق هدف و برآورده شدن مقصود کند و بگويد :«براي خدا بر گردن من است که اگر چنين شد فلان کار را انجام دهم » و اين همان نذر شرعي است .
و به همين جهت است که مي بينيم تمام فقهاي شيعه شرط تحقق نذر را استعمال كلمه (الله) در صيغه نذر مي دانند . مرحوم صاحب جواهر در اين زمينه مي فرمايند :
يجب في صيغته التي هي سبب الالتزام أن يقول : « لله علي » بمعني عدم انعقاد النذر لو جعل الالتزام لغير الله من نبي مرسل أو ملك مقرب.
جواهر الکلام ج 35 ص 172
واجب است در صيغه نذر - که سبب ملتزم شدن به آن مي شود – بگويد «براي خداست بر گردن من» ؛ به اين معني که اگر براي غير خدا مانند پيامبري يا فرشته مقربي نذر کند صحيح نمي باشد .
پس وقتي که مي گويد : «براي فلان نذر کردم»در واقع کلام خود را خلاصه کرده مجاز به کار برده است ؛ زيرا معني آن اين است که : « براي خدا نذر کردم که کاري انجام دهم که ثوابش براي فلاني باشد »
و بنا بر اين مراد از نذر براي اموات در واقع نذر براي خداوند است و اهداي ثواب آن به صاحب قبر ؛ نه اين كه نذر براي صاحب قبر صورت گرفته باشد ؛
وعلت نذر در اين موارد ، نذر کردن صدقه دادن و هديه دادن ثواب آن به پيغمبر يا ولي او يا نيکان است ، و مقصود از آن تقرب به مرده به سبب نذر براي او نيست ؛ بلکه مقصود تقرب به سوي خداست ؛ چگونه انسان قصد قربت به مرده اي را بکند با اينکه مي داند او از دنيا رفته و نمي تواند از اين نذر سودي ببرد ، نه مي تواند غذاي نذري را بخورد و نه مي تواند از آن اگر پول باشد استفاده کند و نه اگر لباس باشد آن را بپوشد .
پس بهتر آن است که بي جهت ديگران را تکفير نکرده و با فتواهاي بدون مدرک به ايشان هجوم نياوريم ؛ و بلکه واجب است که عمل مسلمان را حمل بر صحت کرده و تا مقدار امکان به ايشان تهمت نزد.
mehrdad_123
Thursday 24 July 2008, 05:28PM
نظريه علماء اهل سنت در جواز نذر براي اموات
با اين مقدمات واضح شد که حتي طبق نظر علماي اهل سنت نيز صدقه دادن براي اموات عملي نيک به شمار رفته و سيره همه مسلمانان است ؛ اما آيا ايشان نذر کردن براي اموات را نيز جايز مي دانند ؟ به سخنان ذيل توجه نماييد :
نظر سبکي از مشهورترين علماي اهل سنت :
او قاضي القضاة شافعي و شيخ الاسلام بود ؛ سيوطي در مورد او مي نويسد :
الإمام الفقيه المحدث الحافظ المفسر الأصولي النحوي اللغوي الأديب المجتهد ... شيخ الإسلام إمام العصر... وليس بعد الذهبي والمزي أحفظ منه
طبقات الحفاظ ج1/ص525 ش 1148
امام و فقيه و محدث و حافظ ( حافظ بيش از 100000روايت ) و مفسر و اصولي و نحوي و لغوي و اديب و مجتهد ... شيخ الاسلام و پيشواي زمان خويش ؛ بعد از ذهبي مزي کسي مانند او در حفظ روايات نبود .
وي مي گويد :
الكعبة والحجرة الشريفة قد علم حالهما الأول بالنص للحديث الوارد الذي قدمناه والثانية بالإلحاق به وبالقطع بعظمتهما
وفي كثير من البلاد غيرهما أماكن ينذر لهما ويهدى إليها وقد يسأل عن حكمها ويقع النظر في أنها هل تلحق بهذين المكانين وإن لم تبلغ مرتبتهما أو لا وقد ذكر الرافعي عن صاحب التهذيب وغيره أنه لو نذر أن يتصدق بكذا على أهل بلد عينه يجب أن يتصدق به عليهم قال ومن هذا القبيل ما ينذر بعثه إلى القبر المعروف بجرجان فإن ما يجتمع منه على ما يحكى يقسم على جماعة معلومين وهذا محمول على أن العرف اقتضى ذلك فنزل النذر عليه ولا شك أنه إذا كان عرف حمل عليه وإن لم يكن عرف فيظهر أن يجري فيه خلاف وجهين أحدهما لا يصح النذر لأنه لم يشهد له الشرع بخلاف الكعبة والحجرة الشريفة والثاني يصح إذا كان مشهورا بالخير وعلى هذا ينبغي أن يصرف في مصالحه الخاصة به ولا يتعداها والله أعلم
والأقرب عندي بطلان النذر لما سوى الكعبة والحجرة الشريفة والمساجد الثلاثة لعدم شهادة الشرع لها وإن من خرج من ماله عن شيء لها واقتضى العرف صرفه في جهة من جهاتها صرف إليها واختصت به والله تعالى أعلم انتهى
فتاوى السبكي ج1/ص284
كعبه و حجره شريفه حكمشان مشخص گرديد ؛ حکم کعبه با روايتي که گذشت و حکم حرم رسول خدا به سبب يکي بودن حکم آن با کعبه و به سبب علم به عظمت هر دو .
و در بسياري شهرها اماکني است که براي آن ها نذر مي شود و هدايايي براي آنها فرستاده مي شود . و گاهي عده اي در مورد حکم آنها سوال مي کنند و در اين مورد فکر مي کنند که آيا آنها به کعبه و حرم رسول خدا در حکم ملحق مي گردند – اگر چه در رتبه به مقام آنها نمي رسند – يا خير ؛ و رافعي از صاحب تهذيب و غير او نقل کرده است که اگر نذر کند که مقداري براي اهل شهر خاصي صدقه بدهد بايد بر اهل همان شهر صدقه بدهد . و گفته است از همين قبيل است آنچه که نذر مي شود که به قبري معروف در گرگان فرستاده شود . پس بدرستيکه آنچه در نزد او جمع مي گردد - طبق آنچه نقل شده است – بر عده معيني تقسيم مي گردد . و اين عمل بر اين باب حمل مي گردد که عرف چنين اقتضايي داشته به همين جهت نذر را بر (صدقه) به ايشان حمل مي گردانند . و شکي نيست که اگر اين معني از جهت عرف درست باشد بايد نذر را بر همين جهت حمل نمود . اما اگر عرف چنين نگويد در آن دو نظر است :
اول : نذر درست نيست ، زيرا شرع اين مطلب را تاييد نکرده است ؛ بخلاف نذر براي کعبه و حجره شريفه ( قبر رسول گرامي اسلام )
دوم : اگر آن شخص معروف به نيکي باشد صحيح است ؛ و طبق اين نظر بايد نذر را در مصالح خاص به آن شخص مصرف نموده و در غير آن خرج نگردد .
و نزد من بطلان نذر در غير کعبه و قبر رسول خدا و مساجد سه گانه ( مسجد الحرام و مسجد النبي و مسجد الاقصي ) بهتر است ؛ زيرا در شرع دليلي براي صحت آن نيامده است ؛ و اگر مقداري از مال خويش را براي آن ها فرستاد ( نذر کرد ) و عرف مي گفت که آن را در جهت خاصي که به آن مربوط است مصرف کنند ، در همان راه خرج مي شود و به همان اختصاص پيدا مي کند .
وي صحت نذر براي قبر رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم را جزو مسلمات دانسته و در مورد قبر سايرين مي گويد اگر در عرف جهت مصرف خاصي داشته باشد اين نذر صحيح است .
نظر رافعي از بزرگترين علماي اهل سنت :
ذهبي در مورد او مي گويد :
والإمام الرافعي أبو القاسم عبد الكريم بن محمد بن عبد الكريم بن الفضل القزويني الشافعي صاحب الشرح الكبير إليه انتهت معرفة المذهب ودقائقه وكان مع براعته في العلم صالحا زاهدا ذا أحوال وكرامات ونسك وتواضع
العبر في خبر من غبر ج5/ص94
امام رافعي ... شناخت مذهب و نکات آن به او منتهي شد ؛ و جداي از تخصصش در علم صالحو زاهد و صاحب حالات و کرامت و تقوا و تواضع بود .
نظر وي و آنچه از صاحب تهذيب و غير او نقل مي کند در ضمن سخنان سبکي گذشت ؛ ابن حجز نيز در کتاب خويش اين مطلب را از وي نقل مي نمايد :
الفتاوى الفقهية الكبرى ج4/ص286 باب الاضحية
نظر شيخ داوود بن السيد سليمان نقشبندي خالدي بغدادي متوفي 1299:
وي در ابتدا مي گويد :
«إنَّ المسألة تدور مدار نيّات الناذرين وإنّما الأعمال بالنيّات ، فإن كان قصد الناذر ، الميّت نفسه والتقرّب إليه بذلك ، لم يجز قولا واحداً ، وإن كان قصده وجه الله تعالى ، وانتفاع الأحياء بوجه من الوجوه ، وثوابه لذلك المنذور له الميت ، سواء عيِّن وجهاً من وجوه الانتفاع أو أطلق القول فيه . ويكون هناك ما يطَّرد الصرف فيه في عرف الناس من مصالح القبر أو أهل بلده أو مجاوريه أو الفقراء عامة أو أقرباء الميت أو نحو ذلك ، ففي هذه الصورة يجب الوفاء بالنذور .
وحكي القول بذلك عن الأذرعي ، والزركشي ، وابن حجر الهيثمي المكي ، والرّملي الشافعي ، والقباني البصري ، والرافعي ، والنووي ، وعلاء الدين الحنفي ، وخير الدين الرملي الحنفي ، والشيخ محمد الغزي ، والشيخ قاسم الحنفي» .
صلح الاخوان: 102 ، رجوع شود به الغدير 5: 181 باب النذور لأهل القبور
مساله داير مدار نيت نذر کننده است ، زيرا ملاک کارها نيت آن هاست ؛ پس اگر قصد نذر کننده خود مرده و تقرب جستن به سوي او به وسيله اين نذر باشد ، قطعا اين کار جايز نيست .
و اگر قصد او تقرب به خداي متعال باشد و اينکه زندگان به نوعي از اين نذر بهره برده و ثوابش به آن مرده برسد – چه جهت خاصي براي مصرف بيان کند و يا چنين نکند اما در عرف روشي باشد که براي آن خرج کنند ؛ مانند مصلحت قبر و يا اهل آن شهر و يا نزديکان آن قبر يا فقراء يا بستگان ميت – در اين صورت واجب است که به نذر وفاء کنند .
وي بعد از اين مقدمه و نقل روايت ابي داوود (که در بحث روايات خواهد آمد) مي افزايد :
«وأما استدلال الخوارج بهذا الحديث على عدم جواز النذر في أماكن الأنبياء والصالحين زاعمين أنَّ الأنبياء والصالحين أوثان ـ والعياذ بالله ـ وأعيادٌ من أعياد الجاهلية ، فهو من ضلالهم وخرافاتهم وتجاسرهم على أنبياء الله وأوليائه حتى سمّوهم أوثاناً .
وهذا غاية التحقير لهم خصوصاً الأنبياء فإنَّ من انتقصهم ولو بالكناية يكفِّر ولا تُقبل توبته في بعض الأقوال . وهؤلاء المخذولون بجهلهم ، يسمّون التوسّل بهم عبادة ، ويسمّونهم أوثاناً ، فلا عبرة بجهالة هؤلاء وضلالاتهم ، والله أعلم» .
اما استدلال کردن خوارج به اين روايت براي عدم جواز نذر در مکان هايي که در آن انبيا و صالحين دفن هستند – العياذ بالله - به اين گمان که انبيا و صالحين مانند بت و يا رسومات جاهليت هستند ، اين از گمراهي ايشان و خرافات ايشان و جرات پيدا کردن ايشان بر انبيا و اولياست که ايشان را بت مي نامند .
و اين نهايت کوچک شمردن مقام انبيا است ؛ پس بدرستيکه هر کس مقام ايشان را حتي با کنايه کوچک شمارد کافر شده و طبق بعضي نظر ها توبه اش قبول نمي گردد . و اين کساني که به خاطر گمراهي خويش در بيچارگي افتاده اند ، توسل به انبيا را پرستش ايشان ناميده و ايشان را بت به حساب مي آورند !!! پس نبايد جهالت ايشان و گمراهيشان را مهم دانست .
صلح الاخوان : 109 .
مرحوم علامه اميني نيز در کتاب خويش بعد از نقل کلام خالدي مي فرمايند :
كما لا عبرة بجهالة ابن تيمية ومن لف لفّه وضلالاتهم .
الغدير 5 : 183 .باب النذور لاهل القبور
همانطور که نبايد ناداني ابن تيميه و هرکس که روش او را در پيش گرفته است و نيز گمراهي ايشان را مهم دانست .
نظر شيخ سلامة قضاعي عزامي شافعي مصري :
عزامي شافعي نيز در اين زمينه گفته است :
« ... واغترّ بكلامه ـ أي ابن تيمية ـ بعض من تأخّر عنه من العلماء ، ممّن ابتلي بصحبته أو صحبة تلاميذه ، وهو منه تلبيس في الدين وصرف إلى معنى لا يريده مسلم من المسلمين . ومن خبر حال من فعل ذلك من المسلمين ، وجدهم لايقصدون بذبائحهم ونذورهم للميتين من الأنبياء والأولياء إلاّ الصدقة عنهم وجعل ثوابها إليهم ، وقد علموا أن إجماع أهل السنّة منعقد على أنَّ صدقة الأحياء نافعة للأموات واصلة إليهم ، والأحاديث في ذلك صحيحة مشهورة . .
فالنذر بالذبح وغيره للأنبياء والأولياء أمرٌ مشروع سائغ من سيرة المسلمين عامّةً من دون أي اختصاص بفرقة دون اُخرى ... » .
فرقان القرآن : 133 ، رجوع شود به الغدير 5 : 181 باب النذور لأهل القبور
به سبب سخنان ابن تيميه ، عده اي از علماي بعد از او گمراه شده اند ؛ از کساني که يا با او مصاحبت داشته اند و يا با شاگردان او همراه شده اند .
وبعد هذه الأدلة والشواهد وكلمات أعلام السنة ، فهل يحق لابن تيمية وأتباعه الاصرار على مزاعمهم والتفوّه بحرمة النذر لغير الله . و اين كار او سبب اشتباه در امر دين شده است و آن را( نذر را) به معني تفسير کرده اند که هيچ يک از مسلمانان چنين کاري انجام نمي دهد . و هر کس که مسلماناني را که چنين کاري انجام مي دهند مورد امتحان قرار دهد مشاهده مي کند که ايشان از اين قرباني ها و نذر هاي براي مردگان انبيا و اوليا جز صدقه از طرف ايشان و قرار دادن ثواب آن براي آنها قصدي ندارند . و همگان مي دانند که اجماع اهل سنت است که صدقه زندگان براي مردگان فايده داشته و به ايشان مي رسد و روايات در اين باب مشهور است .
پس نذر قرباني و غير آن براي انبيا و اوليا امري ديني و جايز است که از روش همه مسلمانان بوده و اختصاص به مذهب خاصي ندارد .
با اين همه آيا سزاوار است که ابن تيميه و اتباع او عده اي از مسلمانان را به خاطر عملي که سيره همه مسلمانان است تکفير کرده و ايشان را متهم به نيتي بکنند که هيچ کس ، چنين قصدي نمي نمايد؟
mehrdad_123
Thursday 24 July 2008, 05:35PM
یک انسان صالح و یک مجاهد شهید که زندگی خود را در راه خدا هدیه کرده، و نزد پروردگارش روزی می خورد و خدا از او راضی است چه نیازی دارد که تو ثواب نذرت را به او هدیه کنی؟
از جهل شما مردمان همین بس که از دین محیط بسته ای بوجود آورده اید که راه پیشرفت را بسته است
سئوال شما شبیه این سئوال است که ما بپرسیم خداوند چه نیازی به حمد و ثنای بندگانش دارد؟0همون سئوال شیطان)
یا بپرسیم که چرا در قرآن فرموده إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًاخدا و فرشتگانش بر پيامبر درود مىفرستد؛ اى كسانى كه ايمان آوردهايد، بر او درود فرستيد و سلام گوييد و كاملاً تسليم [فرمان او] باشيد.
مگر پیامبر هم نیازی سلام و صلوات ما دارد؟!؟!؟!؟!؟!؟!
.
mehrdad_123
Thursday 24 July 2008, 05:37PM
وَيَوْمَ يَحْشُرُهُمْ وَمَا يَعْبُدُونَ مِن دُونِ اللَّهِ فَيَقُولُ أَأَنتُمْ أَضْلَلْتُمْ عِبَادِي هَؤُلَاء أَمْ هُمْ ضَلُّوا السَّبِيلَ ﴿17﴾
قَالُوا سُبْحَانَكَ مَا كَانَ يَنبَغِي لَنَا أَن نَّتَّخِذَ مِن دُونِكَ مِنْ أَوْلِيَاء وَلَكِن مَّتَّعْتَهُمْ وَآبَاءهُمْ حَتَّى نَسُوا الذِّكْرَ وَكَانُوا قَوْمًا بُورًا ﴿18﴾
فَقَدْ كَذَّبُوكُم بِمَا تَقُولُونَ فَمَا تَسْتَطِيعُونَ صَرْفًا وَلَا نَصْرًا وَمَن يَظْلِم مِّنكُمْ نُذِقْهُ عَذَابًا كَبِيرًا ﴿19﴾
و روزى كه آنها را محشور مىكند همراه با کسانی (= انسانهای صالح و پیامبران و شهیدان) که آنها به جای خدا بندگی آنان را می کردند. سپس خدا مىفرمايد: آيا شما اين بندگان مرا به بيراهه كشانديد يا خود گمراه شدند (17)
( آن بندگان صالح )مى گويند: منزهى تو، ما را نسزد كه جز تو دوستى براى خود بگيريم، ولى تو آنان و پدرانشان را برخوردار كردى تا [آنجا كه] ياد [تو] را فراموش كردند و گروهى هلاك شده بودند (18)
قطعا [آن انسانهای صالح] در آنچه خواهید گفت شما را تكذيب خواهند کرد، در نتيجه نه مىتوانيد [عذاب را از خود] دفع كنيد و نه [خود را] يارى نماييد و هر كس از شما شرك ورزد عذابى سهمگين به او مىچشانيم (19)
من مانده ام از کدام قسمت این آیات در رد نذر می توانی استفاده کنی؟!:smile55:
.
mehrdad_123
Thursday 24 July 2008, 05:43PM
آيا شباهت با کفار سبب تکفير است ؟
يکي از عجايب آن است که ابن تيميه مسلمانان را به سبب اين گونه نذر ها کافر مي داند ؛ با اين بيان که عمل ايشان شبيه کارهاي کفار است !!!
اگر واقعا اين ملاک کافر شدن باشد ، اعمال ديگري نيز موجود است که شبيه کارهاي مشرکان است ؛ و مي توان از آن به مناسک حج و واجبات آن اشاره کرد ، که در ظاهر بسيار شباهت به کارهاي مشرکين دارد ؛ مانند طواف دور خانه کعبه و بوسيدن حجر الاسود و قرباني و ...
و نيز بايد به اين مطلب اضافه کنيم که : ملاک و معيار نيت قلبي است و نه تشابه ظاهري . زيرا رسول خدا صلي الله عليه وآله و سلم فرمودند :
انّما الأعمال بالنيّات .
ملاک کارها نيت آن هاست .
nikmanesh
Thursday 24 July 2008, 05:55PM
نظريه علماء اهل سنت در جواز نذر براي اموات
نظر سبکي از مشهورترين علماي اهل سنت :
او قاضي القضاة شافعي و شيخ الاسلام بود ؛ سيوطي در مورد او مي نويسد :
............................................................
امام و فقيه و محدث و حافظ ( حافظ بيش از 100000روايت ) و مفسر و اصولي و نحوي و لغوي و اديب و مجتهد ... شيخ الاسلام و پيشواي زمان خويش ؛ بعد از ذهبي مزي کسي مانند او در حفظ روايات نبود .
وي مي گويد :
.................................................................................
...............................................................................................
نظر رافعي از بزرگترين علماي اهل سنت :
ذهبي در مورد او مي گويد :
...............................................................................................
نظر شيخ داوود بن السيد سليمان نقشبندي خالدي بغدادي متوفي 1299:
................................................................................
مرحوم علامه اميني نيز در کتاب خويش بعد از نقل کلام خالدي مي فرمايند :
....................................................................
نظر شيخ سلامة قضاعي عزامي شافعي مصري :
عزامي شافعي نيز در اين زمينه گفته است :
..............................................................
لا تقف ما لیس لک به علم ان السمع والبصر و الفواد کل اولئک کان عنه مسئوولا.
این حضراتی که اسمشونو ردیف کردی و به اونا استناد می کنی، من نمی شناسم!
از قرآن چی داری بیاری؟
mehrdad_123
Thursday 24 July 2008, 05:57PM
این حضراتی که اسمشونو ردیف کردی و به اونا استناد می کنی، من نمی شناسم!
از قرآن چی داری بیاری؟
آن چشم و دل مهر خورده ات را باز کن! آیه را هم خواهی دید:smile55:
mehrdad_123
Thursday 24 July 2008, 06:04PM
آیه ای دیگر در رابطه با نذر:
إِذْ قَالَتِ امْرَأَةُ عِمْرَانَ رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ مَا فِي بَطْنِي مُحَرَّرًا فَتَقَبَّلْ مِنِّي إِنَّكَ أَنتَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ ﴿35﴾
چون زن عمران گفت پروردگارا آنچه در شكم خود دارم نذر تو كردم تا آزاد شده [از مشاغل دنيا و پرستشگر تو] باشد پس از من بپذير كه تو خود شنواى دانايى (35-آل عمران)
mehrdad_123
Thursday 24 July 2008, 06:07PM
آیه ای دیگر:
وَمَا أَنفَقْتُم مِّن نَّفَقَةٍ أَوْ نَذَرْتُم مِّن نَّذْرٍ فَإِنَّ اللّهَ يَعْلَمُهُ وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ أَنصَارٍ ﴿270-البقره﴾
و هر نفقهاى را كه انفاق، يا هر نذرى را كه عهد كردهايد، قطعاً خداوند آن را مىداند، و براى ستمكاران هيچ ياورى نيست. (270)
.
nikmanesh
Thursday 24 July 2008, 06:12PM
آیه ای دیگر:
وَمَا أَنفَقْتُم مِّن نَّفَقَةٍ أَوْ نَذَرْتُم مِّن نَّذْرٍ فَإِنَّ اللّهَ يَعْلَمُهُ وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ أَنصَارٍ ﴿270-البقره﴾
و هر نفقهاى را كه انفاق، يا هر نذرى را كه عهد كردهايد، قطعاً خداوند آن را مىداند، و براى ستمكاران هيچ ياورى نيست. (270)
.
کجا گفته که برای غیر خدا نذر کنید یا به قول شما برای خدا نذر کنید و ثواب آن را به غیر خدا حواله کنید!!!
nikmanesh
Thursday 24 July 2008, 06:13PM
آن چشم و دل مهر خورده ات را باز کن! آیه را هم خواهی دید:smile55:
آیه بهتری را برات پیدا کردم:
وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِيرًا مِّنَ الْجِنِّ وَالإِنسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لاَّ يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لاَّ يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لاَّ يَسْمَعُونَ بِهَا أُوْلَئِكَ كَالأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُوْلَئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ ﴿7:179﴾
و در حقيقت بسيارى از جنيان و آدميان را براى دوزخ آفريدهايم، [چرا كه] دلهايى دارند كه با آن [حقايق را] دريافت نمىكنند و چشمانى دارند كه با آنها نمىبينند و گوشهايى دارند كه با آنها نمىشنوند آنان همانند چهارپايان بلكه گمراه ترند [آرى] آنها همان غافل ماندگانند (179)
mehrdad_123
Thursday 24 July 2008, 06:23PM
کجا گفته که برای غیر خدا نذر کنید یا به قول شما برای خدا نذر کنید و ثواب آن را به غیر خدا حواله کنید!!!
می گویم بر چشم و دلت مهر خورده قبول نمی کنی!!!
ما کی برای غیر خدا نذر می کنیم؟!
شما هر کاری که در این دنیا انجام بدهی برای خداوند باید باشد نذر هم همانشکل است
نذر هم بمانند صدقه است که شما ثوابش را به کس دیگری عطا می کنی...
hady
Thursday 24 July 2008, 07:15PM
می گویم بر چشم و دلت مهر خورده قبول نمی کنی!!!
ما کی برای غیر خدا نذر می کنیم؟!
شما هر کاری که در این دنیا انجام بدهی برای خداوند باید باشد نذر هم همانشکل است
نذر هم بمانند صدقه است که شما ثوابش را به کس دیگری عطا می کنی...
«بسم الله الرحمن الرحيم»
وجعلوا لله مما ذرأ من الحرث والأنعم نصيبا فقالوا هذا لله بزعمهم وهذا لشركائنا فما كان لشركائهم فلا يصل إلى الله وما كان لله فهو يصل إلى شركائهم ساء ما يحكمون(136/الاَنعام)
و آنها سهمي از نعمتهاي خدا از محصولات و حيوانات کنار گذاشتند، همانطور که ميگويند، «اين سهم از آن خدا است و اين از آن کساني است که ما با او شريک قرار داديم به ادعاي آنها. اگرچه، آنچه براي شرکايي که براي او قرار دادند، کنار گذاشتند، هرگز به خدا نرسيد و آنچه براي خدا گذاشته بودند به شرکايي که قرار داده بودند، رسيد. بدرستي که قضاوت آنها بسيار بد است.
:smile07::smile07::smile07:
ويجعلون لما لا يعلمون نصيبا مما رزقنهم تالله لتسءلن عما كنتم تفترون(56/النحل)
و سهمي از آنچه روزيشان کرديم براي بتها قرار ميدهند. به خدا قسم از اين افترائيکه ميزنيد باز خواست ميشويد.
mehrdad_123
Thursday 24 July 2008, 07:20PM
«بسم الله الرحمن الرحيم»
وجعلوا لله مما ذرأ من الحرث والأنعم نصيبا فقالوا هذا لله بزعمهم وهذا لشركائنا فما كان لشركائهم فلا يصل إلى الله وما كان لله فهو يصل إلى شركائهم ساء ما يحكمون(136/الاَنعام)
و آنها سهمي از نعمتهاي خدا از محصولات و حيوانات کنار گذاشتند، همانطور که ميگويند، «اين سهم از آن خدا است و اين از آن کساني است که ما با او شريک قرار داديم به ادعاي آنها. اگرچه، آنچه براي شرکايي که براي او قرار دادند، کنار گذاشتند، هرگز به خدا نرسيد و آنچه براي خدا گذاشته بودند به شرکايي که قرار داده بودند، رسيد. بدرستي که قضاوت آنها بسيار بد است.
ويجعلون لما لا يعلمون نصيبا مما رزقنهم تالله لتسءلن عما كنتم تفترون(56/النحل)
و سهمي از آنچه روزيشان کرديم براي بتها قرار ميدهند. به خدا قسم از اين افترائيکه ميزنيد باز خواست ميشويد.
این لفظ برای خدا را در جملات من ندیدی که قوه ی افترایت فعال شده است:smile21:
ببین قرآن چه می گوید:
إِذْ قَالَتِ امْرَأَةُ عِمْرَانَ رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ مَا فِي بَطْنِي مُحَرَّرًا فَتَقَبَّلْ مِنِّي إِنَّكَ أَنتَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ ﴿35﴾
چون زن عمران گفت پروردگارا آنچه در شكم خود دارم نذر تو كردم تا آزاد شده [از مشاغل دنيا و پرستشگر تو] باشد پس از من بپذير كه تو خود شنواى دانايى (35-آل عمران)
در ضمن به این تاپیک هم سر بزن::smile21:
مناظره دو کاربر(جناب mehrdad_123 و جنابhady) / موضوع : توسل (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=9893&highlight=%E3%E4%C7%D9%D1%E5+%C8%26%231740%3B%E4) (http://www.iranclubs.net/forums/images/khazar/misc/multipage.gif 1 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=9893&highlight=%E3%E4%C7%D9%D1%E5+%C8%26%231740%3B%E4)2 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=9893&page=2&highlight=%E3%E4%C7%D9%D1%E5+%C8%26%231740%3B%E4)3 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=9893&page=3&highlight=%E3%E4%C7%D9%D1%E5+%C8%26%231740%3B%E4)4 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=9893&page=4&highlight=%E3%E4%C7%D9%D1%E5+%C8%26%231740%3B%E4))
خیلی وقته که همه منتظر هستند:smile21:
hady
Thursday 24 July 2008, 07:40PM
...جان
موضوع حلال و حرام بودن نذر غیر خداست، نه نذر برای خدا.
این لفظ برای خدا را در جملات من ندیدی که قوه ی افترایت فعال شده است:smile21:
پس بفرمایید ذکر نام اولیاء الله(حسن حسین ابوالفضل العباس و...) در نذر ها برای چیست؟
حتما برای قشنگیست نه؟
در ضمن به این تاپیک هم سر بزن::smile21:
مناظره دو کاربر(جناب mehrdad_123 و جنابhady) / موضوع : توسل (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=9893&highlight=%E3%E4%C7%D9%D1%E5+%C8%26%231740%3B%E4) (http://www.iranclubs.net/forums/images/khazar/misc/multipage.gif 1 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=9893&highlight=%E3%E4%C7%D9%D1%E5+%C8%26%231740%3B%E4)2 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=9893&page=2&highlight=%E3%E4%C7%D9%D1%E5+%C8%26%231740%3B%E4)3 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=9893&page=3&highlight=%E3%E4%C7%D9%D1%E5+%C8%26%231740%3B%E4)4 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=9893&page=4&highlight=%E3%E4%C7%D9%D1%E5+%C8%26%231740%3B%E4))
هر وقت شما فرق بین کلام خدا(قرآن) با کلام غیر خدا را متوجه شدید مطمئن باشید بنده مناظره را ادامه خواهم داد.
به خدا زبانمان مو درآورد بس که داد کشیدم که بنده سنی نیستم. بنده فقط تابع قرآن هستم. بعد شما از امام سبکي برای من دلیل و برهان می آورید.
mehrdad_123
Friday 25 July 2008, 01:12AM
...جان
موضوع حلال و حرام بودن نذر غیر خداست، نه نذر برای خدا.
جونت با بلا باشه
برای یک انسان که عقل و شعور داشته باشد یک موضوع بدین سادگی رو ده بار نمی گن
وقتي که مي گويد : «براي فلان نذر کردم»در واقع کلام خود را خلاصه کرده مجاز به کار برده است ؛ زيرا معني آن اين است که : « براي خدا نذر کردم که کاري انجام دهم که ثوابش براي فلاني باشد »
و بنا بر اين مراد از نذر براي اموات در واقع نذر براي خداوند است و اهداي ثواب آن به صاحب قبر ؛ نه اين كه نذر براي صاحب قبر صورت گرفته باشد ؛
و به همين جهت است که مي بينيم تمام فقهاي شيعه شرط تحقق نذر را استعمال كلمه (الله) در صيغه نذر مي دانند . مرحوم صاحب جواهر در اين زمينه مي فرمايند :
يجب في صيغته التي هي سبب الالتزام أن يقول : « لله علي » بمعني عدم انعقاد النذر لو جعل الالتزام لغير الله من نبي مرسل أو ملك مقرب.
جواهر الکلام ج 35 ص 172
واجب است در صيغه نذر - که سبب ملتزم شدن به آن مي شود – بگويد «براي خداست بر گردن من» ؛ به اين معني که اگر براي غير خدا مانند پيامبري يا فرشته مقربي نذر کند صحيح نمي باشد .
می دانم که باز متوجه نخواهی شد....چرا که
mehrdad_123
Friday 25 July 2008, 01:15AM
هر وقت شما فرق بین کلام خدا(قرآن) با کلام غیر خدا را متوجه شدید مطمئن باشید بنده مناظره را ادامه خواهم داد.
مناظره هست و دیگران خود قضاوت می کنند:) بنده گفتم فقط بیشتر از این آبروی سازمانتان نرود
به خدا زبانمان مو درآورد بس که داد کشیدم که بنده سنی نیستم. بنده فقط تابع قرآن هستم. بعد شما از امام سبکي برای من دلیل و برهان می آورید.
آخر تو که هستی مگر؟!
هر وقت توانستی اثبات کنی که مسلمانی آنوقت تورا هم به حساب خواهیم آورد
اندر فرارهای گروهک به اصطلاح فقط قرآن:
دعوت از گروهک فقط قرآن- فقط من (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=13296)
دوست عزیز ما مخاطبمان مسلمین هستند نه شماها:)
.
hady
Friday 25 July 2008, 03:07AM
وقتي که مي گويد : «براي فلان نذر کردم»در واقع کلام خود را خلاصه کرده مجاز به کار برده است ؛ زيرا معني آن اين است که : « براي خدا نذر کردم که کاري انجام دهم که ثوابش براي فلاني باشد »
جناب مهرداد
بنده که از پشت کوه نیامده ام که شما هر چه خواستید دروغ بگویید و من هم باور کنم.این چه معنی می دهد که بنده از خدا چیزی طلب کنم بعد بگویم که اگر حاجتم براورده شد کاری انجام می دهم که ثوابش برای فلانی باشد. آخه دروغ تا چه حد؟
همه می دانیم شما مانند مشرکین زمان رسولان الهی اولیاء الله را ناظر و حاضر بر همه جا می دانید و معتقدید که خداوند متعال اموراتی از جهان هستی را به آنها سپرده است.(ولایت تکوینی)
پس بر اساس این باور اعتقاد دارید که باید برای تقرب به خدا آنها را بندگی کرد«ما نعبدهم إلا ليقربونا إلى الله» آیه 3 سوره زمر تا شفاعت آنها در روز قیامت شامل حالتان شود.
ويعبدون من دون الله ما لا يضرهم ولا ينفعهم ويقولون هؤلاء شفعؤنا عند الله ...(18/يونس)
غير از خدا چيزي را بندگي ميكنند كه ضرري به آنها نميزند و نفعي به آنها نميرساند و ميگويند اينها شفيعان ما پيش خدا هستند...
دوست عزیز ما مخاطبمان مسلمین هستند نه شماها:)
در اینجا برای من ثابت شد که شما از نعمت عقل برخوردار نیستید.چگونه ممکن است که شما مرا به مناظره دعوت می کنید اما در مناظره سایرین را مورد خطاب قرار می دهید و بعد هم شاکی می شوید و می گویید که
سجودی
Friday 25 July 2008, 04:43AM
آنچه که مهرداد از نوشته آقای سبکی یا فقول خودشان امام سبکی!! در مقابل حدیث پیامبر ( آنهم در مقابل حدیث از صحیح مسلم ) نوشته ، تنها فایده اش گول زدن دو گروه شیعیان و منکرین حدیث است که هر دوگروه بعلت کم علمی گمان میکنند سبکی وزنی دارد در بین اهل سنت، و امام مسلم وزنی ندارد یا مساوی هستند در مقام!!
البته در این گناه گول زدن قوم ، تنها مهرداد مقصر نیست، فریب خوردگان نیز به همان اندازه گناه کارند زیرا آگاهانه فریب میخورند چون این فریب خوری مطابق هوای نفسشان است
اما حضرت مهرداد خوب است یادش باشد که این بقول او، امام سبکی صوفی مسلک گفته:
هر کس به امامت ابوبکر و عمر معتقد نباشد کافر و مرتد است ! مهرداد که حرفش را که در نذر معتبرمیداند در این هم معتبر بداند
اما توضیحات بیشتر درباره نذر
نذری که در آن شرطی نباشد با آن مشکلی نداریم چون اون عبادت است و مادر مریم هم نذر کرده بود بچه در شکم خود را برای الله بدهد در مقابل چیزی نخواسته و وقتی دختر بدنیا آمد بسادگی گفت که نمیتواند به نذرش عمل کند چون نوزاد دختر است و هکذا مریم در مقابل روزه از الله چیزی نخواسته بود بلکه عملا روزه را شروع کرده بوده و منتظر رفع بلا نشده بوده و برای روزه شرطی نداشته
اما اینکه الله میگوید هر نذر و نفقه ای که کنید را الله میداند ، مشروعیت همه انواع نذر یا نفقه را نمیرساند
اما نذری که در آن شرط نباشد مثلا فردی روزه بگیرد تا الله ، شفایش دهد این نذر عبادت است و عیبی ندارد
اما بگوید ای الله اگر مرا شفا دادی روزه میگیرم این کار بخیل هاست و بی فایده است و این نذر بر اساس فرموده پیامبر در شفای او بی تاثیر است فقط خود را بزحمت انداخته و اما اگر شفا یافت برای خود زحمتی را خریده که باید نذر خود را انجام دهد
حالا باز مهرداد بیایید در مقابل بخاری و مسلم بگوید حضرت امام چغال که از علمای مشهور اهل سنت است فرموده ..... و شیعه فریب بخورد و منکر حدیث نیز خود را ببازد و فرق نگزارد بین امام مسلم و امام چغال و منکر هرچی شود......... دیگر گناه ما چیست ؟!!
mehrdad_123
Friday 25 July 2008, 10:43AM
بسم رب المهدی:
ا...هم عجل لولیک الفرج
عرض سلام به حضور همه ی سروران حقیقت جو
توکلت علی ا...
------------------------------------
جناب هادی گفتند:
بنده که از پشت کوه نیامده ام که شما هر چه خواستید دروغ بگویید و من هم باور کنم.این چه معنی می دهد که بنده از خدا چیزی طلب کنم بعد بگویم که اگر حاجتم براورده شد کاری انجام می دهم که ثوابش برای فلانی باشد. آخه دروغ تا چه حد؟
همه می دانیم شما مانند مشرکین زمان رسولان الهی اولیاء الله را ناظر و حاضر بر همه جا می دانید و معتقدید که خداوند متعال اموراتی از جهان هستی را به آنها سپرده است.(ولایت تکوینی)
حالا شما از هر جایی تشریف آورده اید فرقی نمی کند مهم این است که معنا و مفهوم جملات ساده را هم نمی دانید اعتقاد شیعه چه در مورد توسل و شفاعت و چه در هر مسئله ای دیگری باذن ا... می باشد
فعلیت شفیعان همه و همه باذن ا... می باشد
مسئله ی نذر هم هزار بار گفته شد که عین مسئله ی صدقه و دیگر امور می باشد که برای خدا انجام می دهیم و می توانیم ثواب آن را بروح کس دیگری عطا کنیم , اما نمی دانم کجای این جملات نامفهوم است که حضرات نمی توانند درکش کنند
می گویید:
پس بر اساس این باور اعتقاد دارید که باید برای تقرب به خدا آنها را بندگی کرد«ما نعبدهم إلا ليقربونا إلى الله» آیه 3 سوره زمر تا شفاعت آنها در روز قیامت شامل حالتان شود.
اولا جناب زشت است انسان تکرار مکررات کند
آیه در رابطه با مسیحیانی است که خدایی مستقل از خدای یکتا را می پرستیدند در ثانی این کلمه ی نعبدهم کجا و شفاعت و توسل کجا؟!:)
در ضمن معنای اولیا در اینجا به مفهوم پروردگار است نه ولی ا...
بنابراین اول بروید و فرق بین شفاعت و عبادت را بدانید بعد تشریف بیاورید و دیگران را فریب دهید:smile55:
mehrdad_123
Friday 25 July 2008, 10:55AM
آنچه که مهرداد از نوشته آقای سبکی یا فقول خودشان امام سبکی!! در مقابل حدیث پیامبر ( آنهم در مقابل حدیث از صحیح مسلم ) نوشته ، تنها فایده اش گول زدن دو گروه شیعیان و منکرین حدیث است که هر دوگروه بعلت کم علمی گمان میکنند سبکی وزنی دارد در بین اهل سنت، و امام مسلم وزنی ندارد یا مساوی هستند در مقام!!
البته در این گناه گول زدن قوم ، تنها مهرداد مقصر نیست، فریب خوردگان نیز به همان اندازه گناه کارند زیرا آگاهانه فریب میخورند چون این فریب خوری مطابق هوای نفسشان است
اما حضرت مهرداد خوب است یادش باشد که این بقول او، امام سبکی صوفی مسلک گفته:
هر کس به امامت ابوبکر و عمر معتقد نباشد کافر و مرتد است ! مهرداد که حرفش را که در نذر معتبرمیداند در این هم معتبر بداند
سجودی جان خودت را بیش از این ناراحت نکن همه دارن می بینن که منطق بحثت چگونه است آخه عزیز من ما وقتی استدلال به داشته های خودتان می کنیم دلیل بر این نیست که همه ی عقایدتان را قبول داریم بلکه این نشان از قدرت بحث ما شیعیان هستش:smile55:
در مورد روایت:
روايات نذر :
در همين زمينه اهل سنت از رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم رواياتي دارند که دلالت بر صحت نذر مي نمايد :
1- روايت از ثابت بن ضحاک از رسول خدا (صلي الله عليه وآله وسلم):
أنّ رجلا سأله أنّه نذر أن يذبح ببوانه، فأتى رسول الله ، فأخبره فقال (صلى الله عليه وآله) : هل كان فيها وثنٌ من أوثان الجاهلية يُعبد؟ قالوا: لا .
قال: هل كان فيها عيد من أعيادهم؟ قالوا: لا ، قال رسول الله(صلى الله عليه وآله): أَوفِ بنذرك ، فانه لا وفاء لنذر في معصية الله ، ولا فيما لا يملك ابن آدم
سنن أبي داود 3: 238 ح3313 باب ما يؤمر به من الوفاء بالنذر
شخصي به نزد رسول گرامي اسلام آمده و سوال کرد که نذر کرده است که در بوانه قرباني دهد ( روستايي بعد از ينبع نزديک ساحل دريا | معجم البلدان 1 ص 505) حضرت سوال فرمودند : آيا در آنجا بتي از بت هاي جاهليت پرستيده مي شده است؟ عرضه داشتند : خير .
حضرت فرمودند : آيا آنجا محل مراسمي خاص از رسوم جاهليت بوده است ؟ عرضه داشتند : خير .
حضرت فرمودند : به نذرت وفا بنما ، پس بدرستيکه در راه سرپيچي خدا نبايد نذر کرد و نه در چيزي که انسان آن را نمي تواند انجام دهد .
نووي در ذيل اين روايت مي گويد :
رواه أبو داود بإسناد صحيح على شرط البخاري ومسلم.
المجموع ج8/ص358
ابو داود اين روايت را با سند صحيح طبق شروط بخاري و مسلم آورده است .
2 ـ روايت از ميمونه از رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم:
حدثنا علي بن عبد العزيز ثنا أبو نعيم ثنا عبد الله بن عبد الرحمن يعني بن كعب الطائفي عن يزيد بن مقسم عن ميمونة بنت كردم أنها كانت رديف أبيها فسمعت أباها يسأل النبي صلى الله عليه وسلم قال إني نذرت لأنحرن ببوانة فقال هل بها وثن أو طاغية تعبد قال لا قال أوف بنذرك
المعجم الكبير ج19/ص189 ش 426
از ميمونه روايت شده است که در پشت سر پدر خويش نشسته بود ؛ پس از پدرش شنيد که از رسول خدا سوال فرمودند که من نذر کرده ام در بوانه قرباني کنم ؛ پس حضرت فرمودند آيا در آنجا بت يا شيطاني پرستش مي شده است ؟ گفت : خير ؛ پس حضرت فرمودند : به نذرت وفا بنما .
أن أباها قال للنبي(صلى الله عليه وآله) : اني نذرتُ أن أذبح خمسين شاة على بوانه ، فقال: هناك شيء من هذه النُصُب؟ فقال: لا . قال(صلى الله عليه وآله) : فأوفِ بنذرك ، فذبح تسعاً وأربعين وبقيت واحدة ، فجعل يعدو خلفها ويقول: اللهمّ أوفِ بنذري حتى أمسكها فذبحها .
معجم البلدان 1: 505 ذيل کلمه بوانة
پدر او به رسول خدا ( صلي الله عليه وآله وسلم) گفت : من نذر کرده ام که پنجاه گوسفند در بوانه قرباني کنم ؛ حضرت فرمودند آيا در آنچا چيزي از بت ها نصب شده است؟
گفت : خير .
حضرت فرمودند : پس به نذرت وفا بنما ؛ پس 49 گوسفند را قرباني نموده و يکي باقي ماند ؛ پس به دنبال آن يکي به راه افتاده و مي گفت : خدايا به نذر خود وفا مي نمايم تا اينکه گوسفند را گرفته و قرباني نمود .
شايد اين روايت با روايت ثابت بن ضحاك يکي باشد اگر چه در بعضي روايات با آن اختلاف دارد .
و ظاهرا علت سوال حضرت که فرموده اند : آيا در آنجا بتي از بت هاي جاهليت پرستيده مي شده و آيا آنجا محل مراسمي از رسومات جاهليت بوده است از اين جهت است که شايد اين نذر طبق رسوم جاهليت بوده است ؛ زيرا ايشان تازه از جاهليت دست برداشته و بسيار به آن نزديک بودند .
نذری که در آن شرطی نباشد با آن مشکلی نداریم
البته در اینکه انسان باید نذر و عهدش را در هر صورت ادا کند حرفی نیست اما
ببینید آیه ی قرآن چه می فرماید:
وَمِنْهُم مَّنْ عَاهَدَ اللّهَ لَئِنْ آتَانَا مِن فَضْلِهِ لَنَصَّدَّقَنَّ وَلَنَكُونَنَّ مِنَ الصَّالِحِينَ ﴿75﴾
و از آنان كسانىاند كه با خدا عهد كردهاند كه اگر از كرم خويش به ما عطا كند قطعا صدقه خواهيم داد و از شايستگان خواهيم شد (75)
این یعنی اینکه جواز نذر بدان شکل هم داده شده است
mehrdad_123
Friday 25 July 2008, 10:57AM
- جواز صدقه دادن از طرف مردگان در نظر اهل سنت :
حال که مقصود شيعيان از اين نذر ها مشخص شد که ايشان تنها نذر را براي خدا انجام مي دهند و مقصود از بردن نام مرده در نذر فرستادن ثواب نذر براي وي است ، نظر اهل سنت را در مورد فرستادن ثواب کارهاي نيک براي اموات مورد بررسي قرار مي دهيم :
عزامي شافعي مي گويد :
«من استخبر حال من يفعل ذلك من المسلمين وجدهم لا يقصدون بذبائحهم ونذورهم للأموات إلاّ الصدقة عنهم وجعل ثوابها لهم .
وقد علموا ان اجماع أهل السنّة منعقد على أن صدقة الأحياء نافعة للأموات واصلة إليهم ، والأحاديث في ذلك صحيحة مشهورة: 1 ـ منها ما صحَّ عن سعد، انه سأل النبي(صلى الله عليه وآله) ، قال: يا نبي الله ان اُمّي افتلتت (أي ماتت) وأعَلْمُ أنها لو عاشت لتصدقت أفإن تصدَّقتُ عنها أينفعها ذلك؟ قال: نعم . فسأل النبيِّ: أيُّ الصدقة أنفع يارسول الله(صلى الله عليه وآله) ؟ قال: الماء ، فحفر بئراً وقال : هذه لاُمّ سعد»
فرقان القرآن : 133.
هرکس که حال کسي که از مسلمانان اين کار را انجام مي دهد ، مورد مطالعه قرار دهد در مي يابد که ايشان از نذر و قرباني خويش براي مردگان غير از صدقه دادن از ايشان و فرستادن ثوابش براي آنها قصدي ندارند .
و دانسته شده است که اجماع اهل سنت بر اين مطلب است که صدقه زندگان براي مردگان سود داشته و به ايشان مي رسد ؛ و روايات در اين زمينه بسيار مشهور هستند . 1- روايتي که از سعد رسيده است که از رسول خدا سوال کرد و عرضه داشت : مادر من از دنيا رفته است و مي دانم که اگر زنده مي ماند صدقه مي داد ؛ آيا اگر از جانب او صدقه بدهم به او سودي مي رسد؟ پاسخ دادند : آري .
پس سوال کرد : کدام صدقه فايده اش بيشتر است اي رسول خدا . حضرت فرمودند : آب .
پس چاهي کنده و گفت : اي براي مادر سعد است .
و ابن تيميه و اتباع او به خطا رفته اند که ادعا کرده اند اگر مسلماني بگويد اين نذر براي رسول خدا يا براي ولي است اين مانند آن است که بگويد : اين نذر براي خداست و مقصود از کلمه "براي" در هر دو غايت و نتيجه باشد . ايشان به اشتباه رفته و يا خود را به اشتباه زده اند زيرا مقصود از "براي" در نذر براي مردگان و ... تعيين جهت مصرف است ، نه مقصود .
وي در ادامه مي افزايد :
« اللام في هذه لاُم سعد هي اللام الداخلة على الجهة التي وجّهتْ إليه الصدقة لا على المعبود ، المتقرّب إليه ، وهي كذلك في كلام المسلمين ، فهم سعديون لا وثنيون ، وهي كاللام في قوله تعالى:" انّما الصدقات للفقراء"سورة التوبة : 60. » .
فرقان القرآن: 133 .
حرف " لام " در عبارت " لأم سعد" ( يعني براي مادر سعد) لامي است که جهت را معين مي کند ؛ يعني همان جهتي که صدقه را براي آن قرار داده است ؛ ونه براي تعيين معبودي که به سوي او تقرب جسته مي شود . در کلام مسلمانان نيز همين طور است ؛ ايشان خدا را مي پرستند و بت پرست نيستند .
اين لام مانند لام در کلام خداوند است که فرموده است : " بدرستيکه صدقات براي فقراء است " سوره توبه آيه 60
امیر
Friday 25 July 2008, 06:00PM
بسمه تعالی
این عین آیه است:
حضرت مریم (س) فرمود:«انی نذرت للرحمن ان لااکلم الیوم انسیاَ.»
شما عین آیه را ننوشته اید.
=====================
بلکه این عین آیه است :
فَكُلي وَ اشْرَبي وَ قَرِّي عَيْناً فَإِمَّا تَرَيِنَّ مِنَ الْبَشَرِ أَحَداً فَقُولي إِنِّي نَذَرْتُ لِلرَّحْمنِ صَوْماً فَلَنْ أُكَلِّمَ الْيَوْمَ إِنْسِيًّا
(سوره مریم آیه 26 )
والسلام
mehrdad_123
Friday 25 July 2008, 06:10PM
خب حالا عین آیه همون باشه چه فرقی در استنباط خواهد کرد؟!:smile55:
.
سجودی
Friday 25 July 2008, 08:44PM
- جواز صدقه دادن از طرف مردگان در نظر اهل سنت :
عزامي شافعي مي گويد :
عزامی شافعی دیگه کیه ؟
اینو از کجا پیدا کردی؟
ایا حرف او از حرف پیامبر مهمتره؟؟ یا کتابش از صحیح بخاری با اهمیتتره ؟؟
عزامی هم اگر الله بخواد، بزودی با کوشش مهرداد و دوستانش از مهم ترین علمای اهل سنت میشه
سجودی
Friday 25 July 2008, 09:00PM
آقای مهرداد
من سخن رسول الله را از مهمترین کتاب ما یعنی صحیح مسلم شاهد آوردم
شما گفتی عقیده سنی ها این نیست.... و در رد حدیث مسلم، فردی بنام سبکی شاهد آوردی
من ترا متهم کردم به فریب دادن شیعه ها و منکرین حدیث
تو با بالاتر جلوه دادن نظر سبکی از حدیث صحیح مسلم وانمود کردی که سنی ها مثل شیعه در نذورات، اموریه شرکیه را قبول دارند تا شیعه ها را گول بزنی و اونها گمان کنند در شرک تنها نیستند
و تا منکرین حدیث را فریب دهی و تا اونها هم خیال کنند سنی و شیعه یک چیزند!!!
تو یا دلیل بیار که سبکی در نزد اهل سنت مقامی بالاتر یا مساوی یا یک دهم مقام مسلم را دارد
یا اعتراف کن که در پی گمراه کردن این بیچاره ها هستی
و حدیث های که از کتاب ما آوردی، لزوم وفا به نذر را میرساند و بس و هیچکدام نذر شرطی را تشویق نمیکند
و اگر صاحب قلب سلیم باشی پس دیدی که من از مسلم حدیث آوردم که الله خودش فرموده نذر شرطی کار بخیل ها و بیفاده است یا شاید هم نمیدانی مسلم کتاب سنی هاست !!
mehrdad_123
Friday 25 July 2008, 11:34PM
یک اشکالی جناب سجودی دارد و آن این است که همیشه فکر می کند شیعه باید تمامی کتب سنی و آنچه را که در آنهاست قبول کند البته من فکر می کنم این به سبب قدرت نمایی شیعیان در استدلال به اسناد طرف مقابل بوده است که اینچنین توهمی را در ذهن طرف مقابل بوجود آورده است:)
جناب سجودی,اینجا بحث بر شرطی بودن و نبودن نیست بحث بر سر جایز بودن و یا نبودن نذر می باشد بحث شرطی را هم بنده در حاشیه خدمتتان عرض کردم- کمی مطالب را با دقت بخوانید:)
hady
Saturday 26 July 2008, 12:16AM
جناب هادی گفتند:
حالا شما از هر جایی تشریف آورده اید فرقی نمی کند مهم این است که معنا و مفهوم جملات ساده را هم نمی دانید اعتقاد شیعه چه در مورد توسل و شفاعت و چه در هر مسئله ای دیگری باذن ا... می باشد
فعلیت شفیعان همه و همه باذن ا... می باشد
اتفاقا مشرکین هم مانند شما فکر می کردند
وقال الذين أشركوا لو شاء الله ما عبدنا من دونه من شيء نحن ولا ءاباؤنا ولا حرمنا من دونه من شيء كذلك فعل الذين من قبلهم فهل على الرسل إلا البلغ المبين(35/النحل)
مشركان ميگفتند اگر خدا ميخواست ما و پدرانمان هيچ چيز را غير از او بندگي نميکرديم و هيچ چيز را بدون حكم او حرام نميکرديم. كساني هم كه قبل از آنها بودند همين حرف را ميزدند. آيا وظيفه پيغمبران چيزي غيراز رساندن آشكار پيام خدا است؟
سيقول الذين أشركوا لو شاء الله ما أشركنا ولا ءاباؤنا ولا حرمنا من شيء كذلك كذب الذين من قبلهم حتى ذاقوا بأسنا قل هل عندكم من علم فتخرجوه لنا إن تتبعون إلا الظن وإن أنتم إلا تخرصون(148/الاَنعام)
مشركين خواهند گفت كه اگر خدا ميخواست ما و پدرانمان مشرك نميشديم و چيزي را حرام نميكرديم. افرادي هم كه قبل از آنها بودند همينطور منكر رسالت پيغمبران شدند تا اينكه عذاب ما را چشيدند. بگو آيا علمي پيش شما است؟ اگر هست آن را براي ما ابراز كنيد. شما فقط از گمان پيروي ميكنيد و فقط حدس ميزنيد.
مسئله ی نذر هم هزار بار گفته شد که عین مسئله ی صدقه و دیگر امور می باشد که برایخدا انجام می دهیم و می توانیم ثواب آن را بروح کس دیگری عطا کنیم ,
چرا برای این عمل خود از قرآن دلیلی ارائه نمی دهید. مگر در کتاب نخوانده اید که
تلك أمة قد خلت لها ما كسبت ولكم ما كسبتم ولا تسءلون عما كانوا يعملون(134/البقره)
آنها عدهاي بودند كه از دنيا رفتند، هر كاري كردند مال خودشان است و آنچه شما ميكنيد مال شما است و درباره كارهايي كه آنها ميكردند از شما بازخواست نميشود.
و باز می فرماید که
تلك أمة قد خلت لها ما كسبت ولكم ما كسبتم ولا تسءلون عما كانوا يعملون(141/البقره)
آنها عدهاي بودند كه از دنيا رفتند هر كاري كه كردند مال خودشان است و كارهايي كه شما ميكنيد مال شما است و درباره كارهايي كه آنها ميكردند از شما بازخواست نميشود.
پس اینکار شما برای چیست.
اولا جناب زشت است انسان تکرار مکررات کندآیه در رابطه با مسیحیانی است که خدایی مستقل از خدای یکتا را می پرستیدند.
جناب مهرداد
این شما هستید که دائما تکرار می کنید. بنده در تایپک مناظره برایتان دلیل آوردم که هیچکسی معتقد به وجود معبودی مستقل از خدای یکتا نیست .
ولئن سألتهم من خلق السموت والأرض وسخر الشمس والقمر ليقولن الله فأنى يؤفكون(61/العنکبوت)
اگر از آنها بپرسي چه کسي آسمانها و زمين را خلق كرده و خورشيد و ماه را مسخر كرده، حتماً ميگويند خدا، پس چگونه منحرف ميشوند؟
ولئن سألتهم من خلقهم ليقولن الله فأنى يؤفكون(87/الزخرف)
اگر از آنها بپرسي چه كسي آنها را آفريده حتماً ميگويند خدا، پس چرا به راه غلط ميروند؟
جناب علامه طباطبایی در تفسیر آیه 22 می گوید که:
نزاع میان بت پرستان و موحدین در یگانگی معبود و تعدد آن نیست ، و خلاصه در اینکه واجب الوجود موجود بالذات است که وجودش از خودش و وجود تمامی موجودات از او است و یکی است ، هیچ اختلافی نیست، بت پرستان نیز قبول دارند . نزاعی که هست در اله به معنای رب و معبود است ، که بت پرست ها بر آن شده اند که تدبیر عالم با طبقاتی که در اجزای آن هست از ناحیه آفریدگار عالم به موجوداتی شریف و مقرب درگاه او واگذار شده که به همین جهت ما باید آنها را بپرستیم ، تا برای ما شفیع درگاه خدا شود ، و ما را به درگاه او قدمی نزدیک تر کنند.
جناب آیت الله مکارم شیرازی نیز می گوید:
کراراَ گفته ایم در میان مشرکان عرب و غیر عرب کمتر کسی پیدا می شد که بتها را خالق و آفریننده بداند، بلکه آنها بتها را به عنوان وساطت و شفاعت در پیشگاه خدا ، و یا به عنوان اینکه سمبل و نشانه ای هستند از وچودهای مقدس اولیاء الله به ضمیمه این بهانه که معبودها باید موجود محسوس باشد تا با آن انس بگیریم ، پرستش می کردند.
تفسیر نمونه ،جلد 21، ص 134، سطر 9.
در ثانی این کلمه ی نعبدهم کجا و شفاعت و توسل کجا؟!
کار کسی که خداوند عالم که محیط بر تمامی مخلوقاتش است و حتی از وسوسه وزمزمه ی دلشان هم آگاهست را رها کرده و بر خلاف عهد خود (ایاک نستعین= تنها از تو يارى مىجوييم.) از مردگان هم طلب حاجت می کند چه می توان نام گذاشت؟البته موضوع به همین جا ختم نمی شود.شیطان با معصوم و مصون نشان دادن همین مردگان آنها را مقدس نموده و آنقدر بزرگ جلوه مي دهدكه بتواند اوصاف خداوندي را به آنها نسبت دهد. حالا از حنجره اين مردگان استفاده ميكند و احكام و فرامين خود را در قالب احاديث و روايات كه خود و پيروانش آنها راساخته اند به اجرا در مي آورد و كاري مي كند تا مردم از فرمانبرداري خداوند دستبرداشته و فرمان و احكام وي را به اجرا در آورند.
وقال الذين أشركوا لو شاء الله ما عبدنا من دونه من شيء نحن ولا ءاباؤنا ولا حرمنا من دونه من شيء كذلك فعل الذين من قبلهم فهل على الرسل إلا البلغ المبين(35/النحل)
مشركان ميگفتند اگر خدا ميخواست ما و پدرانمان هيچ چيز را غير از او بندگي نميکرديم و هيچ چيز را بدون حكم او حرام نميکرديم. كساني هم كه قبل از آنها بودند همين حرف را ميزدند. آيا وظيفه پيغمبران چيزي غيراز رساندن آشكار پيام خدا است؟
...
Scorpion
Saturday 26 July 2008, 12:20AM
حضرت آیتالله مکارم شیرازی، از مراجع تقلید، روز سهشنبه در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، با اشاره به سالروز تخریب قبور ائمه بقیع، ضمن پاسخ به برخی شبهات وهابیت بر ضد شیعه پاسخ داد.
حضرت آیتالله ناصر مکارمشیرازی، با مد نظر قرار دادن مناسبت هشتم شوال؛ سال روز تخریب قبور مطهر ائمه بقیع، این فاجعه غیر انسانی را نتیجه تندروی علمای فرقه وهابیت و اشتباه آنان در برداشت از مفاهیم آیات قرآن عنوان کرد.
وی افزود: پیدایش فرقه وهابیت یکی از مشکلات و چالشهای بزرگی است که دین مبین اسلام در طول تاریخ خود با آن روبهرو شده و به وسیله آن عقب افتاده است. اینها عراق را به دست گرفته و با انجام عملیاتهای تروریستی چهره اسلام را بد نما کردهاند. در حالی که صهیونیستها و دیگر دشمنان اصلی اسلام که کمر به محو این دین بستهاند، در سلامت زندگی میکنند، وهابیان، شیعیان عراق را برای تحصیل رضای خدا، میکشند.
این مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان این که بسیاری از دانشمندان اسلامی و بزرگان مسلمان، به زیارت اهل قبور میرفتند و این مسأله در بسیاری از کتب معتبر اسلامی آمده است، تصریح کرد: وهابیت یکی از وحشتناکترین عقاید خود یعنی بریدن سر شیعیان را در کتابهای دینی دوران متوسطه تدریس می کنند و جان و مال زایران قبور را مباح میشمرند.
وی افزود: وهابیان دم از توحید و مبارزه با شرک میزنند و از آیات هجدهم سوره جن و یونس برای اثبات سخن خود بهره میگیرند؛ در حالی که این دو آیه بر ضد برداشت نادرست آنان است.
این مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم، با بیان این که علمای وهابی معنی توحید و شرک را نفهمیده اند ابراز داشت: وهابیت حتی در هجدهمین آیه سوره جن (فَلَا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَداً ) نمیتوانند معنی کلمه «مع» یعنی همراهی را بفهمند؛ این آیه میگوید در عرض خدای متعال، به کسی توسل نجویید، ولی ما پیروان مکتب اهل بیت (ع) شفاعت را در طول خدای منان میخواهیم؛ یعنی به ائمه اطهار (ع) متوسل میشویم تا از خدای بخشنده بخواهند که ما را بیامرزد؛ ما آمرزش و مغفرت را از خود ائمه (ع) نمی خواهیم.
وی در ادامه اظهار کرد: وهابیان مسأله توسل، شفاعت و زیارت قبور مردگان را در حالی که درک نمیکنند مورد انکار قرار میدهند؛ شگفت این که «محمد بن عبد الوهاب»، پیشوای این فرقه، مسلمانانی را که قائل به سه امر مذکورند با توجه به آیه هجدهم سوره یونس از بت پرستان زمان جاهلیت بدتر می داند. در صورتی که شیعیان، امامان خود را عبادت نمیکنند، بلکه از آنان درخواست شفاعت می کنند، پیروان مکتب تشیع، به ائمه اطهار (ع) توسل میجویند. ما به این نکته واقفیم که خدای متعال از توسل به بتهایی که از سنگ و چوب هستند نهی کرده است.
این مرجع تقلید در پاسخ به این شبهه وهابیت که بوسیدن ضریح ائمه اطهار (ع) را شرک میدانند خاطر نشان ساخت: همین افراد، بوسیدن «حجر الاسود» را استثنا و از سنت میدانند؛ در حالی که در شرک استثنا وجود ندارد.
وی ابراز کرد: امیدواریم با روشن شدن افکار مسلمانان، به زودی شاهد تجدید بنای قبور مقدس امامان مدفون در بقیع باشیم. علاقهمندان به ائمه اطهار (ع) بهانه به دست دشمنان ندهند و در زمان زیارت قبور، واقعاً توسل باشد.
حضرت آیتالله مکارمشیرازی در پایان ابراز امیدواری کرد که حرم تخریب شده عسکریین (ع) در سامرا با بازگشت امنیت به عراق بهتر از گذشته ساخته شود.
IRANIAN YOUTH CLUBS
vBulletin 5.5.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.