نمايش نسخه نهائي : نکاتی برای کسانی که به حج یا عمره می روند.خصوصا عمره دانشجویی...
saleh57
Thursday 10 July 2008, 12:05PM
سلام:)
مطالبی را برای دوستانی که بنا بر سفرحج و عمره دارند اماده کرده ام که امیدوارم بتوانیم با کمک شما ان را تکمیل و ارائه دهیم .
برای اینکه این سرنگار یک منبع سهل الوصول باشد مطالبم را مرتبا در همین ارسال های اولیه تقدیم می نمایم.
همراهی شما می تواند برنشاط این مطلب بیافزاید. به این صورت که گروهی باسوالاتی که می کنند و گروه دیگر(کسانی که به حج و عمره رفته اند) با اطلاعات تکمیلی ای که ارائه میدهند.
موفق باشید.:)
یا علی:smile07:
saleh57
Thursday 10 July 2008, 12:06PM
سلام
این جا برای ارسال های بعدی ام ذخیره باشد.
یا علی
saleh57
Thursday 10 July 2008, 12:07PM
سلام
ونیز همین جا.
لطفا بعدها نیز به همین ارسال های اولیه مراجعه فرمایید.
یا علی
saleh57
Monday 4 August 2008, 10:41PM
سلام
این درست که ما پست هایی را خالی گذاشتیم اما خب خالی نبستیم که .
حالا ما مطلب ها روننوشتیم اما یعنی کسی هم نبود که بخواد از این مطالب مطلع بشه؟
اگر مشتاقی وجود دارد ما را بی خبر نگذاره .
موفق باشید.
یا علی
شيفته
Tuesday 5 August 2008, 01:13PM
بنويسيد لطفا !ادامه دهيد ممنون مي شم !
ali7153
Tuesday 5 August 2008, 01:30PM
عمره دانشجویی از موثرترین اقداماتیه که تو دانشگاه ها انجام میشه
saleh57
Tuesday 5 August 2008, 06:34PM
به امید خدا یه سری نکته های جنبی و لی قابل توجه را که به درد مسافرین این سفر الهی می خورد تقدیم می کنم.
سعی می کنم مختصر باشه که با حوصله ی شما نیز سازگار باشه. در عین حال تلاش می کنم سیر مناسبی داشته باشه. علاوه بر اینکه در صورت لزوم به تکمیل ان مورد در همان ارسال خواهم پرداخت.
خب و اما اولین نکته :
امادگی برای زیارت کم اسیب !!!
ماها معمولا هر جایی که برای زیارت رفته ایم از مشهدالرضا(ع) و عتبات تا قم و شاعبدالعظیم و شاهچراغ وامامزاده صالح و دیگر امامزاده ها با روی گشاده ای مواجه شده ایم که به زائران این اوصیاء الهی ونیز اولیاء و صلحاء خیر مقدم می گویند و با لطافت و روی خوش شما را راهنمایی میکنند و مقدم تان را گرامی میدارند. اما در انجا(حرمین شریفین ) که می رویم این برخوردها که نیست هیچ عمدتا برخورد های سرد و نچسب و بلکه در موارد قابل توجهی برخوردهای زننده و توهین امیز مواجه می شویم.
مثلا در حین طواف با شخصی مواجه می شوید که قیافه ی خاصی دارد و با عتاب شما را از این مسیر یا ان مسیر باز می دارد . در این میان عباراتی اینچنینی زیاد شنیده می شود:
روح (برو) / روح یاللا ! / حجججی! /حجیییه ! / (با تن بالا و صدای نخراشیده.)
نامطبوع بودن این گونه سخن گفتن اختصاصی به اتباع اهلبیت (ع) ندارد و با بسیاری اززائران دیگردیگر مذاهب نیز همینگونه برخورد می شود.
اینهایی که گفتم جدای از این است که شما بخواهید عرض ادب به محضر نبی الله الاعظم (ص) و یا ائمه اطهار (ع)در بقیع بکنید. در اینصورت برخوردها را ضربدر 5 یا 10 کنید و .... الی اخر.
این مطالب را گفتم که بدانید :
برای بدست اوردن توفیق زیارت باید ازخارستان هایی عبور کنید تا گل خوشبوی عصمت و طهارت را دریابید.
پس:
از همین الان که می خواهید عازم شوید خود را واکسینه نموده و به قولی باید تمرین کنید و برای خود جا بیاندازید که در مقابل " زمخت "بودن برخورد انها باصطلاح" پوست کلفت "شوید تا مبادا از بهره ی معنوی ای که میخواهید ببرید محروم شوید.
چند پیشنهاد:
-سعی کنید با دعا ها و زیارات ان قدر مانوس شده باشید که حتی الامکان انها را حفظ باشید و یا لااقل طوری با ان اشنا باشید که نیاز نباشد خط به خط ان را پی بگیرید و با یک اشاره و چشم انداختن تا اخر خط را بروید.
- برای مثال به دوستانم عرض می کردم که طوری به حال خودتان مسلط باشید که برخورد تند انها به مثابه فشار دادن دکمه" پاوز "! ضبط باشد که بعد از رفع مشکل با زدن "پلی" ان بقیه ی استفاده ی معنوی خود را بدون کمترین تاثیر منفی پی بگیرید.(در مثل مناقشه نیست ها!)
- این واکسینه شدن را همراه با این در نظر بگیرید که در عین اینکه از اصول و برنامه هایمان کوتاه نمی اییم اما حتی الامکان به این اشخاص بهانه هم ندهیم.
ببخشید قرارم بود که مختصر بنویسم. اگر سوالی بود در خدمتم.:)
موفق باشید.
نفسی لنفسک الوقاء
شيفته
Wednesday 6 August 2008, 09:02AM
عالي بود :smile39:
لطفا بازهم برايمان بگوييد !
saleh57
Thursday 7 August 2008, 12:05PM
انشاالله مطلب بعدی ام در مورد دیدنی ها و شنیدنی های مادی و معنوی در ان دیار است.
با این کلید واژه ها:
مکه و مدینه.چشمگیری. حجاب.شبیه ساز.و ...
مشتاق سوالات کاربران گرامی هستم.
روحی فداک
beatris
Thursday 7 August 2008, 06:00PM
سلام
و تشکر به خاطر این سرنگارتان که هر چند کوتاه و به اندازه ی خواندن خطوط ،خاطرات این سفر فراموش ناشدنی را برای من و همه ی مشرف شدگان زنده می کند.
بله کاملا درست می فرمایید.مثالتان هم خیلی جالب بود.به یاد خودم افتادم که در مسجدالحرام سرم را به شیشه ی مقام حضرت ابراهیم(ع) چسبانده بودم و اندر بحر توجه به رد پای آن پیامبر عزیز بودم که ناگهان یکی از شرطه های حرم از زاویه ای که اصلا او را نمی دیدم ضمن اینکه توجهی به اطراف نداشتم ،آنچنان به شیشه کوبید - برای اینکه مثلا به خیال خودش مقام ابراهیم را نبوسم و بروم و...-که تا مدتی شوکه شده بودم و قلبم تند وتند می زد...خدا هدایتشان کند...
در همچین شرایطی دیدن شیعیان مظلوم شهر پیامبراکرم(ص) و مکه مکرمه در مسجدالحرام و مسجدالنبی لابلای صفوف نماز،وقتی میان این همه جماعت سنی کسی را میبینی که مثل خودت در نماز ایستاده،و سلام و احوالپرسی با آنها واقعا می چسبد...خدا صبر و اجرشان دهد...
133
Sunday 10 August 2008, 06:38AM
سلام یک مطلب به دوستانی که به سفرحج مشرف می شوند خصوصا دانشجویان ـ
وهابییت عجیب داردکاروتبلیغ برعلیه شیعه می کند درقبرستان بقیع و ... کتابهای پخش می کنندبه توررایگان که شبهاتی به مذهب پاک شیعه است یااین کتابهارو نگیرند نخوانند یااین که اگر خوانند بروند دنبال پاسخ این شبهات که همه این شبهات جواب دارد وعلما جواب دادن ازجمله این کتابهاکه که هرسال شاید بالای 20هزارجلد در عربستان چاپ می کنند کتابی است به عنوان: سوالاتی که باعث شد جوانان شیعه هدایت شدن این کتاب 187 شبهه اعتقای به شیعه وارد کرده که کتابهای جالب دررد این کتاب درایران منتشر شده است که همه این شبهات راجواب داده است پیشنهاد میکنم قبل ازسفر کمی ازتاریخچه وهابییت رامطالعه کنید که بفهمید فرقه ضاله وهابییت ازکجا سرچشمه گرفته
شيفته
Sunday 10 August 2008, 08:13AM
نفرين خدا بركساني كه مانع عشق ورزي مسلمانان با عزيزترين كسانشان مي شوند!
كساني كه حب آنها در دل ما بواسطه جسمشان نيست كه با نبود جسمشان اين حب از بين برود :smile07:
شيفته
Sunday 10 August 2008, 08:14AM
از همه دوستان خواهش مي كنم بيشتر بنويسيد و هرچي ديديد و شنيديد در اينجا بازگو كنيد :smile07:
ali7153
Sunday 10 August 2008, 03:27PM
به همه دوستان سفارش میکنم کتاب شیعه پاسخ میدهند علامه طباطبایی رو حتما بخونن
در ضمن به سفارش حاج آقا مجتهدی کتاب شبهای پیشاور رو هم حتما بخونید
saleh57
Monday 11 August 2008, 10:31PM
سلام بر مهدی:smile07: و اباء طاهرینش(ع)
قبلا عرض کرده بودم:
انشاالله مطلب بعدی ام در مورد دیدنی ها و شنیدنی های مادی و معنوی در ان دیار است.
با این کلید واژه ها:
مکه و مدینه.چشمگیری. حجاب.شبیه ساز.و ...که به لطف خدا تقدیمش می کنم.
ونیز گفته بودم:
مشتاق سوالات کاربران گرامی هستم.که خب هنوز فضایی برای گفت و گوی متقابل فراهم نشده و بیشتر تک نوشته های دوستان و نیز خاطرات ایشان است و در مواردی نیز ابراز لطف کاربران محترم. همین هم اینقدر قشنگ هست که از ان ذوق کنیم. چرا چون کلام کسانی است که دلداده ی این مسیر مومنانه است. در هرحال متشکرم.:)
در ارسال بعدی متن جدید را تقدیم می کنم.
موفق باشید.
روحی فداک یا علی:smile07:
saleh57
Monday 11 August 2008, 11:07PM
سلام مجدد.
امادگی عنوان دهی ! را نداشتم. شاید البته بعدا این کار را بکنم. اما خب فعلا به همین عنوان اولیه و کلید واژه ها رضایت بدهید. سخت نگیرید اخه ما که نویسنده ی حرفه ای نیستیم.
دومین نکته :
دیدنی ها و شنیدنی های مادی و معنوی ...!
با این کلید واژه ها:
مکه و مدینه.چشمگیری. حجاب.شبیه ساز.و ...
شما وقتی وارد حرمین و شریفین و یا به عبارت بهتر وارد این دو شهر می شوید مناظر بسیاری را می بینید . نیز افراد بسیاری را و محیط جدیدی که خب مشخصات خودش را دارد.
حالا هدف ما از این سفر چه بوده است ؟غیر از بهره گیری از فضای معنوی ان دیار و توشه گیری برای اخرت و دنیای خویش.
اما وقتی به این دو شهر وارد می شوید این جلوه گری ها شروع میشود. خدا نکند که همسفر دهن بین و حرافی داشته باشید و بر ان صفت ناپسند خودنمایی هم افزوده شده باشد. برای اینکه به شما بفهماند یکی دو سفر دیگر هم امده است مکررا به شما یاداور می شود که سال قبل که امده بوده این پل اصلا نبوده اما الان فلان و بهمان است. این هتل را کوباندند و یه ساله یه برج کذایی علم کردند و ... الی اخر.
چشم گیری های غیر مادی زیادی هم پیش پای شما قرار می گیرد کم ترین های ان گپ زدن با کاسب های این دو شهر است خصوصا که انها فارسی را هم بتوانند بلغور کنند و نیز اینکه افغانی الاصل و یا تاجیکی باشند که دیگر هیچ.(توجه شود به مباحث مفید اعتقادی ای که ممکن است در بگیرد فعلا کاری ندارم. چه بسا این کار ضروری هم باشد)
حسابش را بکنید این همه راه را طی کرده اید و پس از نوبت های طولانی به این توفیق نایل شده اید انوقت درصد قابل توجهی از ان به کارهایی بگذرد که ارزشش را ندارد.. اینهایی را که می گویم یک حرف در درون خودمان است و برای رفع همین کوتاهی های مختصر است و الا زائران ایرانی از بهترین زائران هستند. اما خب اخر از ما پیروان اهلبیت(ع) توقع بسیار می رود.
راستی یادم نره بگم که اصلا خودم را درحد توصیه کردن نمی دانم و طرح بحثم هم چیز دیگری بود اما خب دردم امده بود لذا از زبانم جاری شد.
و اما داشتم می گفتم که این چشمگیری ها یک حجاب خواهد بود برای بهره گیری صحیح از این فضا . حالا چه کار کنیم؟ یکی از راه های فهم بهتربرای حل این مساله تشبیه این سفر به خلبانی و اموزش خلبانی است.
مگر شما نمی خواهید در این سفر به ملکوت اسمانها پرواز کنید ؟ اگر اینگونه است تصور کنید یک خلبان را که در هنگام اوج گرفتن حواسش به دار و درخت و کوه و کمر و بیابونهایی باشه که زیر پاش باشه. این شخص یا مسیر را اشتباه می رود یا خدای نکرده سقوط خواهد کرد.
برای رفع حواس پرتی هایی انگونه و نیزدراصل برای تمرین و تثبیت مهارتهای ذهنی یک خلبان از دستگاه شبیه ساز(سیمیلاتور) استفاده می کنند. او را در مقابل چیزی نظیر همین اتاری ها ! قرار می دهند تا در شرایط نسبتا مشابه تمرین کند که چه باید بکند.
حال این شبیه سازی بایستی قبل از سفر صورت بگیرد یا با مطالعه کتابها و مشاهده تصاویر مربوط به اماکن و ... . و یا با دیدن فیلم ها و نرم افزارهایی که به معرفی و اموزش موارد لازم به این سفر پرداخته اند. با تمرین ذهنی این امر تثبیت می شود.
بگذارید برایتان از یکی دو مقطع مهم که این تمرین ها به کار می اید اشاره کنم:
شما به مسجد شجره می ایید که در انجا محرم شوید و لبیک گویان به پروردگار متعال امادگی کامل خود را برای بندگی ابراز دارید. دسته ای تازه مشغول این می شوند که راستی احکام مربوطه چه بود . بعضی دیگر مبهوت!! درختان بلندبالای انجا می شوند که در ان گرمای ازاردهنده مطبوع و فرحبخش است و بعضی دیگر به موارد دیگری مشغول می شوندکه تناسبی با ان شرایط ندارد.
یکی از دوستانم که قبل از سفر برای راهنمایی مراجعه کرده بودم می گفت برای من سخت ترین جا همان جایی بود که می بایست لبیک می گفتم و (خودمانی میگفت) کم مانده بود قالب تهی کنم از شرمندگی در محضر خدای رحیم و کریم ام.
این دو حال را با هم مقایسه کنید کسی که از همه ی این حواس پرت کن ها گذشته و مشغول به مناجات و عرض حال به رب اش است و دیگری که به دنبال عکس انداختن و یا ورانداز کردن محیط است و یا ... .
اگر با زائران بیت الله الحرام و حرم شریف نبوی مانوس شده باشید از بعضی هایشان احتمالا شنیده اید که می گویند : سفر اول نفهمیدیم چقدر زود تموم شد و و درست استفاده نکردیم و یا اگر می دانستم فلان نکته را دقت می کردم و ... .
فاعتبروا یا اولی الابصار.
.. دیگر نمی نویسم چون کمی طولانی شد. بقیه اش باشد برای وقتی که سوالات احتمالی دوستان و کاربران گرامی مطرح می شود.:)
موفق و موید باشید.
نفسی لنفسک الوقاء
beatris
Thursday 14 August 2008, 01:49PM
سلام
يك نكته ي مهم امنيتي كه به نظرم ميرسه براي زايران اين ديار عزيز البته از جنس بانوان گرامي بگويم اين است كه ، به هيچ عنوان و تحت هيچ شرايطي مثلا جدا افتادن از گروه،خريد كردن از
پاساژ هاي دور از حرمين شريفين كه تعريف از اونجا به گوششان ميرسه و...سوار تاكسي ها ي درون شهري نشوند...به تنهايي كه چه عرض كنم، حتي دو سه نفري هم سوار نشوند...فكر مي كنم بعضي خصايص بعضي از رجال اين ديار به گوش همه رسيده باشد...با اين اوصاف تكليف سوار شدن به شخصي هايشان هم كه روشن است...رعايت اين توصيه را به همه ي دوستاني كه انشاالله مشرف خواهند شد اكيدا سفارش مي كنم مخصوصا به كساني كه در اين جور موارد با تكيه بر توانايي هايشان در كشور خودمان در احساس شجاعت! غوطه ورند.
saleh57
Thursday 21 August 2008, 11:46PM
سلام
نکته ی بسیار قابل توجهی که می بایست بر ان تاکید کنم حلالیت طلبیدن است.
در این سرنگار: خاطرات حج/6و7 (http://iranclubs.net/forums/showthread.php?t=10305) به این بحث پرداخته ام. نظرات تکمیلی دیگر دوستان را ببینید که انها هم بر ان صحه گذارده اند.
این حلالیت طلبیدن از افرادی که بر انسان حقی دارند و گفتن و عمل کردن به اینکه: دعاگویتان و نائب الزیاره تان هستم می تواند بسیاری از مشکلات فیمابین را حل کند. البته همانطور که گفتم می بایست در ان اماکن مقدس هم ایشان را از دعای خیر خود فراموش نکنید که ان اثر خاص خود را داشته باشه.
توصیه می کنم ان متن خاطره را که همزمان با روزهای قبل از حرکت بوده بخوانید .
saleh57
Tuesday 26 August 2008, 12:42AM
السلام علی المهدی:smile07: وعلی ابائه(ع)
...ضبط موقعیت ها ی ماندگار..!
یک نکته ی مختصر و جالب وکاربردی:
یادم است یک بار که کاربرمحترم "وصال"از مکه و مدینه به سایت سری زدند و ارسالی داشتند برایشان مطلبی را که خودم سعی کردم انجام بدهم و جالب بود را عرض کردم حال همان را تقدیم شما گرامیان می نمایم:
خیلی مورد برای عکس انداختن و به طورخاص فیلمبرداری(با موبایل منظورم است) هست اما اینی که عرض می کنم چیز دیگری است.
در حرمین شریفین جاهایی هست که شما مرتبا کاری را انجام می دهید و جزء برنامه ی روزانه تان می شود. مثل نگاه کردن به کعبه و شکوه ان/نگاه نمودن به قبه الخضراء مرقد اقا رسول الله الاعظم(ص)/ و یا زل زدن به در و دیوار بقیع و بغض همیشگی/طواف کردن ویا سعی نمودن/ و ...
حال مثلا در 7 دور کامل طواف , صوت مناجات و ذکرهای زائران بیت الله الحرام را با موبایل ضبط کنید
یا از یک دور کامل طواف را با موبایل و بطور ثابت , گویا دوربین جای چشم شما نشسته فیلم بگیرید و همینطور موارد دیگر...
این باعث می شود که بعدها که می خواهید خاطرات تان را به یاد بیاورید و بازسازی اش کنید و به یاد صفا ی ان اوقات بیافتید و خلوت کنید بهتر بتوانید فضا را بازسازی کنید و ... بقیه اش را دیگر خودتان استادید . عنایت نمودیدکه.. این با تصویربرداری به قولی ژورنالیستی فرق دارد.
البته ناگفته نماند همان فایل هایی را که عرض کردم تصویربرداری کردم را می خواستم برایتان بگذارم اما مشکلی جزئی پیش امده که دعا کنید زود رفع شود تا خدمتتان تقدیمش کنم.
موفق باشید. :)
شيفته
Tuesday 26 August 2008, 07:27AM
البته ناگفته نماند همان فایل هایی را که عرض کردم تصویربرداری کردم را می خواستم برایتان بگذارم اما مشکلی جزئی پیش امده که دعا کنید زود رفع شود تا خدمتتان تقدیمش کنم.
موفق باشید. :)
انشاءالله به لطف خدا شاهد آنها باشيم :smile34:
saleh57
Sunday 31 August 2008, 11:24PM
السلام علی المهدی :smile07:وعلی ابائه(ع)
همدلی از هم زبانی بهتره ؛ اما خب ....!
در یک از خاطراتم( حاجی چینی!) به گوشه ای از این فضای مورد بحثم اشاره کرده ام. مطالبی را گفتم مبنی اینکه با ان حاجی چینی چگونه احساس هم نوایی و نزدیکی میکردیم و ... .
نمونه هایش خیلی زیاد هستش.
مثلا ..در راهروی منتهی به روضه النبی(ص) داشتم می رفتم که دیدم یک جوان توی سن و سالهای خودم بی مقدمه تصریح می کنم بی مقدمه ! رو بهم کرد و گفت: ایران؟ گفتم : ایران. گفت: امیدی نیجاد(با لهجه ی اندونزیایی:احمدی نژاد) با اشاره ی دست شروع کردم به عرض ادب و تشکر. و علائمی نظیر برادری را با قلاب کردن دو انگشت و یا یا استحکام و اتحاد را با مشت نمودن و فشردن انگشتان در هم ابراز می نمودم. من هم سعی کردم نام سخت رییس جمهور انها را که الان با چندین بار تکرار کمابیش ان را یاد گرفته ام!(سوسیلیو بومبادویونگ)! را بگویم در همین حین یک جوان قزاقستانی هم به ما اضافه شد و ... و نیز یک اردو زبان .. فقط کافی بود مانعی برای مراورده با دیگر برادر مسلمانت نداشته باشی{مثل اخمالو بودن ویامرزبندی های استعمارساخته و ...} اونوقت بهانه برای گفت و گو به سرعت فراهم میشد..
کاری به اینکه انها نام چه بزرگواری در ذهنشان بوده و نقش ارزشمندی که برای حضور بین المللی رییس جمهورمان در دنیا قائلم، ندارم و محل بحثم هم نیست اما:
1- چقدر خوب می شد که بتوانیم با دیگر مسلمانان کشورهای دیگر نقاط اشتراکی بسیار بیشتر از همین مسایل و روابط رسمی دولتی بیابیم و نیز:
2- چقدر خوب تر میشد اگر می امدیم و زبان های مبتلابه میان مسلمانان را به وسعمان که کم هم نیست ؛ و درحد لازم یاد بگیریم.
در اخر همان عنوان اصلی خاطره را تکرار می کنم که این درست که همدلی از همزبانی بهتره اما خب .. " هم سخنی با یک همدل از هردوی انها بهتر تره" ..
تا نظر شما عزیزان چی باشه؟{کاش شما دوستان نیز در این مطالب مشارکت بیشترتر!ی می نمودید یا با سوال و یا با تکمیل مطالب و ... :cool:}
یا علی:smile07: روحی فداک
saleh57
Saturday 6 September 2008, 12:12AM
{کاش شما دوستان نیز در این مطالب مشارکت بیشترتر!ی می نمودید یا با سوال و یا با تکمیل مطالب و ... :cool:}
saleh57
Sunday 7 September 2008, 12:16AM
سلام بر رمضان و اهلش ؛
یک دسته مطلب هم برای بعد از بازگشت از این سفر های پربرکت اماده کرده بودم که خب شاید باید کمی منتظر فرصت مناسبی باشیم که هم دوستان همراهی بیشتری بنمایند و هم مجال گسترده تری بیابم.
دعا کنید بتوانم اماده اش کنم تا انشاالله تعالی به زودی تقدیم نمایم.
موفق باشید.
یا علی
beatris
Sunday 7 September 2008, 10:07PM
با سلام
و تبریک وارد شدن به باشکوهترین دعوت الهی و آرزوی کسب توفیقات لحظه افزون از سوی میزبان مهربان و کریم این ضیافت.
جناب صالح از خواندن خاطرات زیبایتان هم استفاده می کنیم و هم لذت می بریم.ای کاش منتظر مشارکت بیشتر ما نمانید برای ارایه ی خاطرات و نکات بیشتری که از این سفر عظیم به همراه دارید، بالاخره هر کس وسعی دارد دیگر...
به یاد روزها و هفته های ابتدایی بعد از بازگشتنم از این سفر باشکوه می افتم که کارم در وب گردی و کانکت شدن، شده
بود جستجوی" خاطرات سفر حج عمره" تا بخوانم خاطرات مشرف شدگان به این دیار شریف را و خودم هم هوایی آن دیار شوم دوباره و سه باره و...و آن موقع خبری از این سرنگار نبود...
و اما نکته ای که به نظرم می رسد ای کاش همه مان بیشتر به آن توجه کنیم، دقت و توجه در فرازهایی از دعاهای وارد شده در ماه مبارک رمضان که به حمد خدا توفیق حضور در آن را تا اینجا پیدا کرده ایم است، فرازهایی که در آن از خدا می خواهیم که" اللهم ارزقنی حج بیتک الحرام فی عامی هذا و فی کل عام ما ابقیتنی فی یسر منک و عافیة ...و لا تخلنی من تلک مواقف الکریمة و المشاهد الشریفة...ان تکتبنی من حجاج بیتک الحرام المبرور حجهم،المشکور سعیهم ..."
ای کاش درک می کردیم و می فهمیدیم ارتباط این فرازهای شریف،این درخواست های خالصانه برای توفیق حج گذاردن نیکو که هم مبرور باشد هم مشکور و حاجیش گناه آمرزیده شود و...با این ماه شریف که مهمانی بر خوان کرم الهی است.این که از این سفره ی کریمانه، حج که اسباب دیگری است برای پرواز به سوی محبوب را بخواهیم با عمق جان،بارها و بارها ،در دعاهای مختلف...
نمی دانم ،هم زبان من قاصر است و هم فهم من اندک... ای کاش تامل کنیم بیشتر و بیشتر...
التماس دعا
شيفته
Monday 8 September 2008, 07:52AM
از تيرانا و عسل بانوي عزيز هم خواهش مي كنم خاطرات و نكات مفيد سفر خود را در اينجا بنويسند:smile07:
tirana
Monday 8 September 2008, 09:20AM
از تيرانا و عسل بانوي عزيز هم خواهش مي كنم خاطرات و نكات مفيد سفر خود را در اينجا بنويسند:smile07:
حتما شیفته جان
انشا الله
saleh57
Monday 8 September 2008, 05:34PM
سلام بر رمضان و بر اهل ان.
نکات پس از سفر.
بجای مقدمه! وارد مسایل معنوی افراد ونکات و سفارشاتی از این گونه نمی شوم چون نه توان و امادگی اش از سوی اینجانب موجود است و نه چندان شرایط محیطی با ان سازگار است. پس به مسایل و نکات جنبی و در عین حال مناسب و ضروری می پردازم.
همراهان و همسفران؛(1)
ازمعصوم علیه السلام نقل است که(مضمون روایت:) بی عرضه کسی است که نتواند دوستی انتخاب کند و بی عرضه تر از ان کسیست که نتواند ان دوست را حفظ کند.
حال شما به انتخاب خودتان باشد یا به هر صورت دیگر با گروهی اشنا و همراه شده اید ان هم در یک سفر خاص و عظیم معنوی به نام حج.
چه کسانی بهتر از این افراد برای اینکه بتوانید با انها شالوده و پایه های یک دوستی و رفاقت پایدار خداپسندانه را بریزید؟
خیلی ساده و با کمترین مئونه و زحمت می توانید انها را همیشه در کنار خود داشته باشید ؛ هم در دنیا و هم در اخرت.
مثلا با سراغگیری های مستمر خصوصا در ایام میلاد و جشن اهلبیت(ع) و یا در ایام خاص دعا مثل شبهای قدر و روز سال تحویل و ... . با یک التماس دعا گفتن و تبریک و ... که با تماس تلفنی یا پیغام فرستادن و ... اینکار به سهولت قابل انجام است. نهایتا اینکه اگر بیمار شدند و یا زیارتی رفتند و برنامه ای نظیر ان می توانید با ابراز همدردی یا کمک و ... با انها این ارتباط ارزشمند را تحکیم ببخشید.
یه خاطره مرتبط:
به عنوان مثال در مسجد الحرام زائری ایرانی و اهل شمال گم شده بود متحیر بود نهایتا اینکه به شماره تلفن اشنایان ایشان در کاروان مربوطه زنگ زدیم این شماره که بر روی دستگاه بود را پاک نکردم . بعدها و به مناسبت اعیاد وغیران برایشان پیغامک!های مذهبی مرتبط با ان ایام را می فرستادم . نمی دانید که تماس بعدی این بزرگوار و ابراز لطفشان چقدر برایم شیرین و گوارا بود.
موفق باشید.
یا علی
saleh57
Monday 6 October 2008, 02:50AM
سلام علیکم ورحمه الله و برکاته
عیدتان مبارک و طاعات تان قبول حق انشاالله.:)
در مورد سوغاتی و اقسام ان و نحوه های ارائه و تقدیم این سوغاتی ها و اماکن مورد نظر و ... مطالبی را در نظر دارم تقدیم کنم. امیدوارم با همراهی شما عزیزان بتوانیم مطالب مفید و ارزشمندی را ارائه نماییم.
tirana
Saturday 18 October 2008, 09:49AM
سلام به همه دوستان
یه سری نکته به ذهنم رسید که لازم می دونم بگم
یک مجموعه ای از کارها رو در سفر حج نباید انجام داد . کارهایی که برای ما عادی هستند و عیبی ندارند ولی این کار های ما وسیله ای برای تبلیغ وهابیت بر ضد شیعه و ایرانی بودن ما می شه.
همچنین یه سری کارها رو نباید انجام داد و یه سری رو هم باید انجام داد تا بتونیم این بدبینی که در سطح مکه و مدینه نسبت به ما هست رو بر طرف کنیم
1) اگه خواستید در حرمین نماز بخونید از مهر استفاده نکنید . چون خودم دیدم که این گروه رو مسخره می کنند و ممکنه ایجاد برخورد های شدیدتر بین طرفداران بشه و بعد صدای این درگیری ها بپیچه و بعد تبلیغ و ضد تبلیغ
2)بعضی ها ضریح حرم پیامبر رو با چاه جمکران اشتباه می گیرند
یه سری نامه و کاغذ توی اون می ندازند و می گند پیامبر دخترم کنکور قبول بشه ، پول دستم رو بگیره ، پسر زن بگیره و.....
حالا وهابی ها چی کار می کنند. این ها می رند این نامه ها رو در می یارند و توی برنامه زنده همه این ها رو نشون می دند و ضد شیعه تبلیغ می کنند
3) اگه خواستید قرآن بخونید هر گز قران روی زمین یا چیزی غیر از رحل نذارید
توی مسجد الحرام یه خانومی قران رو روی کیسه کفشش گذاشته بود ، البته واقعا کار خیلی بدی هست ولی تذکر این نگهبانهای مسجد الحرام خیلی وحشتناکه.همچین به این خانومه پرید و این کیسه کفش رو انقدر محکم به زمین زد که هر لنگه از کفش ها یه طرف رفت. خلاصه همه ماست هاشون رو کیسه کردند.:p
4)خیلی چیز ها برای ما قداست خاصی دارند ولی این موارد برای اونها شرک هست . که باز انجام این رفتار ها به این بد بینی ها دامن می زنه
مثلا یه خانومی مقام ابراهیم رو بغل کرده بود و بیخیال هم نمی شد ، از این طرف این پلیس مدام می گفت کفر و شرکه و رهایش کن ولی این ولش نمی کرد .خلاصه صدای همه حاجی ها رو این خانون در آورده بود. این کار باعث همون تائید کردن تبلیغ های اونها می شه
5)معمولا بعد از نماز ها یه نماز میت هم برای مرده هاشون می خونند.
حتما این نماز رو بخونید و بی توجه نباشید چون دوباره بهتون بد بین می شند و ممکنه بعد از نماز با شما دعوا کنند
من یه بار توی مسجد الحرام برای خودم برنامه ریزی کردم که بعد از نماز سریع برم توی حجر اسماعیل و نماز بخونم . اصلا حواسم به نماز میت بعد از نماز نبود . جماعت داشتند نماز می خوندند و من وایساده بودم و می خواستم سریع بعد از نماز برم توی حجر اسماعیل . وقتی نماز تموم شد یکی از عربها که کنارم وایساده بود با لحن تند گفت که از رسول خدا اومده که نماز میت بر مرده گناهانش رو پاک می کنه و چرا تو نماز نخوندی ؟
فکر کرد که من نمی خواستم در این ثواب شریک باشم و در واقع با شرکت نکردن در نماز نذارم گناه های اون مرده بخشیده بشه . البته من که چنین نیتی نداشتم ولی اونها این عینک بدبینی رو زدن و کاری نمی شه کرد به غیر از توجه بیشتر.
چیز های دیگه ای به ذهنم رسید انشا الله می گم
شيفته
Saturday 18 October 2008, 09:55AM
ممنون هادي جان !
واقعا مفيد بود
yamahdi
Saturday 25 October 2008, 12:04PM
البته زیارت مادر حضرت امام رضا (ع) و نماز و حضور در مسجد شیعیان در مدینه نباید فراموش شود.
ضمنا : یکی دو نفر از بندگان خدا که عازم حج تمتع خواهند شد التماس دعا داشتند خواستم اینجا بگم تا شما هم دعایشان کنید.
yamahdi
Saturday 25 October 2008, 12:17PM
با توجه به اینکه حضرت امام حسن عسکری (ع) در تبعید بودند و نتواتسته اند حج مشرف شوند حتما دوستان نیابتا از طرف ایشون طواف کرده اید اگر محرم شده و حج بجا بیاورید چه بهتر.
yamahdi
Saturday 25 October 2008, 12:20PM
در اعمال مستحبی مانند حج عمره، زیارت رسول الله (ص) و زیارت امامان بهتره اینه که به نیت نیابت از طرف حضرت امام زمان (عج) انجام بشود.
e.z.a
Saturday 15 November 2008, 01:24PM
ممنون از اطلاعات خوبتون منو ياد سفر زيبايي كه به اونجا داشتم انداختين.
IRANIAN YOUTH CLUBS
vBulletin 5.5.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.