PDA

نمايش نسخه نهائي : فلسفه و گراني برنج

رضا فلسفه
Saturday 31 May 2008, 05:55PM
مبناي فلسفي بحران مواد غذايي

بشر امروز از بحران مواد غذايي رنچ مي‌برد.از سوي ديگر براي نابودي خود و کرات ديگر به اندازه کافي اسلحه دارد. اين وضعيت غير عقلاني از زماني آغاز شد که انسان با خدا دشمن شد و اين دشمني به آيات خدا نيز رسوخ کرد يعني من دکارتي زماني که در خود فرو رفت با طبيعت و با ديگري بيگانه شد که البته اين بيگانگي از خود واقعي نيز هست. اين دشمني در حوزه اجتماعي به صورت توليدانبوه اسلحه کشتار جمعي و بي تفاوتي نسبت به گرسنگي همنوع نمودار شد. توليد سلاح کشتار جمعي نمودي از اين سخن سارتر است که ديگري دوزخ من است . غرب تعريفي حيواني از انسان ارائه مي کندکه به فرويد و داروين ختم مي شود يعني انسان در شهوت فرويدي و خشم دارويني خلاصه مي شود. همين لذت جويي و تنازع بقاست که هربرت اسپنسر را واداشت تا بگويد کمک به فقيران و ضعيفان امروز خيانت به آيندگان است. چرا که به گمان انسان غربي ضعيف به حکم قانون تکامل حق بقا ندارد. آيا راه برون رفت از چنين وضعيتي اين نيست که انسان با خدا آشتي کند و طبيعت و ديگري را به عنوان نشانه خدا به رسميت بشناسد. و به جاي اين سخن سارتر که ديگري دشمن من است اين سخن ائمه را الگوي خود قرار دهد که السائل رسول الله.يعني گدا فرستاده خداست و بعد از دادن صدقه بايد دست خود را بوييد و بوسيد چون صدقه به دست خدا داده شد.

Teshneh
Saturday 31 May 2008, 07:07PM
سلام
و ممنونم از مطلب جالبتون...خیلی عالی بود
باز هم ممنون.... از فلسفه منطقی تون...