PDA

نمايش نسخه نهائي : عصام عماد ، چرا شیعه شد و شیعه چگونه مکتبی است؟

مسلمان واقعي 10
Thursday 29 May 2008, 11:07PM
دکتر عصام عماد، در سال 1968 در یمن متولد شد. او وهابی بود. ایینی که با شیعه دشمن است. وی حتی کتابی علیه شیعه نوشت و چاپ کرد. عماد اکنون شیعه شده و فریاد میزند: شیعه بر حق است. او برای آگاهی دیگران تلاش میکند و با عالمان وهابی گفتوگو. با عصام عماد گفتوگو کردهایم تا بفهمیم، چرا شیعه شد و شیعه چهگونه مکتبی است؟
از خانواده و دوران تحصیلاتتان بگویید؟

ـ من در خانوادهای به دنیا آمدم که از بزرگان وهابیت در یمن هستند. از همان کودکی در مدارس وهابی درس خواندم. بعد از دبیرستان وارد دانشگاههای وهابی در عربستان شدم و در رشته علم حدیث، با تخصص شیعهشناسی ادامه تحصیل دادم و در کلاس عالمان بزرگ وهابی درس خواندم.
چهگونه با مذهب شیعه آشنا شدید؟

ـ رشته من شیعهشناسی بود و همین رشته کمک کرد با شیعه آشنا شوم. من تلاش میکردم علیه شیعه مطلب بنویسم و هر روز با موضوع شیعه درگیر بودم. بیشتر روایاتی که با آنها سر و کار داشتم، به نوعی درباره این مذهب بود. برای همین کمکم نسبت به شیعه حساس شدم.
گویا کتابی هم علیه شیعه نوشتهاید.

ـ بله. پیش از آنکه شیعه شوم، کتابی نوشتم به نام همبستگی میان شیعه و غلات.
چهطور شد که به این مذهب علاقهمند شدید؟

ـ روزی مشغول مطالعه بودم که با عبارت عجیبی روبهرو شدم. ما عالم بزرگی، به نام ابنحجر عسقلانی داریم که اهل سنت و وهابیها نظریات او را قبول دارند. او در کتابش نوشته است: «در بررسی روایات پیامبر، ما کاملاً بر عکس حرف پیامبر عمل کردهایم، چرا که پیامبر معیاری به ما داده است. پیامبر گفته روایتهای راویانی را که موافق علی (ع) هستند، قبول کنید و کسانی که مخالف علی (ع) هستند، روایاتشان را رد کنید. در جایی که اهل سنت بر عکس این فرمایش عمل کردهاند.» من که تا آن زمان با علی (ع) دشمن بودم و او را دشمن انسانیت میدانستم، حیرت کردم.
این حیرت چه نتیجهای داشت؟

ـ بعد از خواندن حرف عسقلانی، دیگر اعتمادی به راویان سنی نداشتم و افتادم دنبال حقیقت و بسیار مطالعه کردم. من سرنخ را پیدا کرده بودم. نمیخواستم شیعه شوم، بلکه میخواستم حقیقت را پیدا کنم. به جستوجو پرداختم تا سرانجام حقیقت را یافتم و به مذهب شیعه رسیدم.
چهگونه؟

ـ با کتابهای شیخ مفید آشنا شدم. او دانشمند معتبر و ماهری است. چون من رشتهام شیعهشناسی بود، در کتابخانه پادشاه عربستان، وارد بخش کتابهای شیعه شدم. این کتابخانه برای افراد خاصی است. پس از پژوهش بسیار، پاسخ اکثر پرسشهایم را یافتم.
چرا ایران آمدید؟

ـ آمدم تا با شیعه بیشتر آشنا شوم و راحتتر درباره شیعه تحقیق کنم. وقتی مطمئن شدم، تشیع را انتخاب کردم.
شنیدهام شما چت هم میکنید.

ـ بله. در پالتاک با عالمان وهابی مناظره میکنم یا به پرسشها و شبههها جواب میدهم. یکبار هم با شیخ عثمان خمیس، از عالمان وهابی عربستان، مناظرهای داشتم که هفت ماه طول کشید.
نتیجهای هم داشت؟

ـ خُب صدها نفر در کنفرانس شاهد مناظره بودند و بعد از چند ماه عدهای از اهل سنت، شیعه شدند که یکی از آنها بانو امینه استاد حقوق در امریکاست.
نظر وهابیها درباره امام مهدی (عج) چیست؟

ـ دانشگاه محمد سعود در عربستان، نامهای به نام مهدویت چاپ کرد که عالمان وهابی آن را امضا کردند. در نامه آمده بود: «مهدی امام دوازدهم است و روزی ظهور میکند.»
فرق شیعه با ادیان دیگر درباره انتظار منجی چیست؟

ـ شیعه تنها مکتبی است که ارتباطش با آسمان قطع نشده است.
زیبایی شیعه را در چه دیدید؟

ـ شیعه رنگ خدایی دارد. همه چیز از خداست و شیعه خود را در برابر فرمان خدا مسئول میداند.
به جمکران هم میروید؟

ـ گاهی میروم. توسل به امام مهدی (عج) نشاندهنده ارتباط بین آسمان و زمین است. مناظرات من هم در پالتاک، در شب چهارشنبه بود که به امام مهدی (عج) متوسل میشدم.